een eigenwijze kijk op het leven en gezondheid korte teksten die informatie, ervaringen en/of meningen weergeven.Ik heb geenszins de bedoeling om volledig of uitgebreid te zijn.Voor meer informatie wordt er regelmatig een link gelegd naar een andere website. Reacties en vragen zijn altijd welkom.
26-10-2007
Nog 2 andere favorieten : Salie en rozemarijn
Salie (salvia officinalis) en zijn affiniteit voor keel en mond
Bij beginnende keelpijn een salieblaadje kauwen is meestal heilzaam, beter is om te gorgelen met een afkooksel van enkele blaadjes. Het beste is het regelmatig toevoegen van enkele blaadjes bij de bereiding van gerechten (bv. lams- en schapenvlees, groentenburgers, groentenwok met macaroni ,bonen ) Klik op de foto voor meer informatie.
Rozemarijn (rosmarinus officinalis) een weldaad voor de maag
Vooral bij maagkrampen kan rozemarijn helpen. Toch is het regelmatig gebruik in de keuken (soepen, sausen, sommige groenten, kip, ...) het meest heilzaam voor de maag en slijmvliezen. Klik hier voor meer informatie.
Tijm als keukenkruid, een weldaad voor de slijmvliezen
Het keukenkruid Tijm (thymus vulgaris) en onze slijmvliezen.
Wie regelmatig verse tijm gebruikt bij de bereiding van soepen , sauzen en groenten zal weinig last hebben van verkoudheden , hoest, verstopte neus en verterings- of maagproblemen.
Tijm heeft een zacht ontsmettende werking voor alle slijmvliezen (neus, keel, mond, luchtpijp, maag, darmen). Voorwaarde om echt effectief te zijn is het regelmatig gebruik. Het effect is pas merkbaar op lange termijn. Wie over een tuin beschikt kan gemakkelijk zelf tijm kweken op een zonnige en vrij droge plaats. Eenmaal per jaar compost en zeewierkalk toedienen is voldoende. Klik op de foto voor meer informatie.