een eigenwijze kijk op het leven en gezondheid korte teksten die informatie, ervaringen en/of meningen weergeven.Ik heb geenszins de bedoeling om volledig of uitgebreid te zijn.Voor meer informatie wordt er regelmatig een link gelegd naar een andere website. Reacties en vragen zijn altijd welkom.
29-09-2008
Erwtensoep met volkorenbrood : bron van volwaardige eiwitten
Een (vegetarische)
erwtensoep met volkorenbrood: bron van volwaardige eiwitten,
En een goede afwisseling voor een vleesmaaltijd. Goed voor
de lijn en goed voor je algemene gezondheid.
-
2 eetlepels sojasaus, 2 à 3 groentebouillonblokjes,
zout naar eigen smaak
-
Verse tijm
Bereiding:
De wortel en peterseliewortel
raspen en fijnsnijden. De selderij, de porei, de knoflook en de uien
fijnsnijden.
De uien aanstoven met olijfolie
in een grote soeppan. Vervolgens de andere groenten bijvoegen en 3 minuten met
deksel op de pan verder laten stoven.
2,5 liter warm water, de gewassen
spliterwten, de bouillonblokjes en de verse tijm toevoegen. Zachtjes laten
sudderen gedurende 40 minuten. Vervolgens mixen, sojasaus en zout naar eigen
smaak toevoegen.