Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 20 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
De gewassen en schoongemaakte sla over borden verdelen.
De kalfslever in reepjes snijden en met de salie in een paar minuten mooi roze bakken in de hete olie.
Uit de pan nemen en verdelen over het slaatje.
De braadpan deglaceren met de azijn, kruiden met peper en zout en laten doorwarmen.
Over het slaatje gieten en afwerken met pijnboompitten.
Lauw serveren.
Gemarineerde lamsfilet met cassisbessensaus
Ingrediënten voor 4 personen
600 g lamsfilet 3.5 dl wijn (rood) 5 jeneverbessen 1 kruidnagel 1 kruidentuiltje 2 uien 5 cl olijfolie (extra vierge) peper zout 2.5 eetlepels cognac 1 wortel 50 g champignons 16 teentjes knoflook 150 g verse kaas (mager) 0.5 theelepel maïszetmeel 2 eieren 2 eiwitten 10 g boter (bakboter) 250 g cassisbessen 10 g suiker 5 cl wijnazijn (wit) 1 dl vleesbouillon 1 theelepel maïszetmeel 2 tomaten 10 g kervel
Het lamszadel (laten) ontbenen en verdelen in mooie filets.
Het vlees samen met de beenderen gedurende 24 uur laten marineren in de rode wijn, samen met het kruidentuiltje, de jeneverbessen, de helft van de gepelde ui met kruidnagel en wat peper en zout.
De kom goed afdekken en in de koelkast zetten.
Na de marineertijd het vlees en de beenderen uit de marinade nemen.
Het vlees afdrogen met keukenpapier.
De olie verhitten in een stoofpan.
Daarin het lamsvlees kleuren.
Kruiden met peper en zout.
Blussen met de cognac en flamberen.
Vervolgens de rest van de ui, wortel en champignons toevoegen, een teentje knoflook en het kruidentuiltje uit de marinade.
Overgieten met de gezeefde marinade.
Het lamsvlees op een zacht vuurtje laten gaarstoven.
Ondertussen de lookflan klaar maken.
De oven voorverwarmen op 240 graden.
De lookteentjes pellen en ze gaarstoven in een weinig water.
De gestoofde look fijnmixen en vervolgens het maïszetmeel, de eieren, de verse kaas, peper en zout toevoegen.
Mixen tot een fijn mengsel wordt bekomen.
De eiwitten stijfkloppen en het geklopte eiwit voorzichtig door het mengsel spatelen. Soufflévormpjes beboteren en vullen met het flanmengsel.
De flan gedurende 20 minuten laten garen in een warmwaterbad in de oven.
Het lamsvlees uit het stoofvocht nemen en warm houden.
Aan het stoofvocht de cassisbessen toevoegen, samen met de suiker, de wijnazijn en de vleesbouillon.
Tot de helft laten inkoken en vervolgens door een zeef gieten.
Nogmaals goed laten inkoken.
Indien nodig, binden met wat maïszetmeel.
Op smaak brengen met peper en zout.
Het lamsvlees tot mootjes van ongeveer 1 centimeter dikte snijden en verdelen aan de zijkant van voorverwarmde borden.
In het midden de lookflan leggen en de lamsmootjes overgieten met wat cassissaus.
Versieren met in blokjes gesneden tomaten en enkele plukjes kervel.
Warm chocoladetaartje
Ingrediënten voor 4 personen
125 g chocolade (puur) 25 g boter (roomboter) 4 eieren 30 g bloem 75 g suiker
Laat de chocola, in kleine brokjes gebroken, met de boter smelten.
Sla de eierdooiers met de helft van de suiker schuimig en voeg geleidelijk het meel toe.
Sla de eiwitten stijf met de rest van de suiker.
Voeg beide mengsels toe aan de chocola en schep luchtig door elkaar.
Zet de massa een poosje in de koelkast. (Dit chocolademengsel kan eventueel zelfs een dag van tevoren worden gemaakt.)
Beboter 6 vormpjes, bestrooi die met meel en doe het mengsel erin (schenk ze niet te vol, de eieren gaan nog uitzetten).
Zet de bakjes ongeveer 7 minuten in een op 170°C voorverwarmde oven.
De taartjes zullen vanbinnen nog zacht zijn.
Serveer met een muntsausje of met een gekonfijt sinaasappelschilletje.
De drumsticks kruiden met peper en zout, bestrijken met honing en ze in 15 minuten goudbruin laten bakken in de hete boter.
Uit de pan nemen en warm houden onder folie.
Het braadvet weggieten en de bodem van de pan deglaceren met kippenbouillon.
De room en het kerriepoeder toevoegen en kruiden met peper en zout.
Tot slot de geraspte appel door de saus roeren.
De drumsticks op verwarmde borden schikken en overgieten met de saus.
Gegratineerde bloemkool
Ingrediënten voor 4 personen
1 bloemkool 250 g ham 1.5 dl melk (halfvol) 20 g boter (bakboter) 30 g bloem (tarwebloem) 100 g kaas nootmuskaat peper
De bloemkool wassen en halfgaar koken in licht gezouten water.
De boter verwarmen en er de bloem door roeren.
De melk en het kookvocht in gelijke hoeveelheden toevoegen en de saus onder voortdurend roeren, laten doorkoken.
De fijngesneden ham en driekwart van de gemalen kaas door de saus roeren.
Op smaak brengen met nootmuskaat en peper.
Een vuurvaste schotel beboteren.
Hierin de uitgelekte bloemkool plaatsen en overgieten met de saus.
Bestrooien met de rest van de gemalen kaas en laten gratineren.
Biscuit met boterroom
Ingrediënten voor 4 personen
80 g suiker 4 eieren 80 g bloem (tarwebloem) 1 theelepel maïszetmeel 75 g hagelslag 250 g boter (roomboter) 5 eierdooiers 125 g suiker 1 dl water 1 zakje vanillesuiker
De eieren en de suiker zeer luchtig opkloppen in een warmwaterbad.
Laten afkoelen.
De bloem zeven en door het ei-suikermengsel spatelen.
Een springvorm lichtjes beboteren en vullen met het beslag.
Bakken in een voorverwarmde oven van 220 graden tot de biscuit mooi bruin is en laten afkoelen.
Ondertussen de boterroom maken.
Hiervoor de suiker en het water aan de kook brengen en opkloppen tot een klare, kleverige siroop.
De suikersiroop beetje bij beetje bij de eierdooiers voegen en kloppen tot een schuimig mengsel.
De zachte boter in kleine hoeveelheden bij het mengsel voegen en roeren tot een lichte crème wordt bekomen.
De taart met een groot mes in 2 schijven snijden.
Een schijf bestrijken met boterroom en de tweede schijf er terug opleggen.
Ook de zijkanten insmeren met boterroom en de taart door de hagelslag rollen.
Verwijder de steeltjes van de kruiden en hak ze fijn.
Snipper de ui.
Verwarm de helft van de olie en fruit de ui.
Voeg de quinoa toe en laat al roerend even meebakken.
Voeg per kop quinoa 1.5 kop kokend water toe en breng de quinoa aan de kook.
Voeg na ongeveer 5 minuten de bouillon en de gehakte kruiden toe en laat de quinoa op een zacht vuur verder garen.
Snij de hazelnoten in grove stukken en de seitan in kleine blokjes.
Verwarm de rest van de olie en bak de seitan samen met de noten.
Bestrooi de seitan met wat peper.
Roer de gare quinoa bij de seitan met de noten en laat nog een minuutje bakken.
Bestrooi dit gerecht met peterselie.
Shortbread
Ingrediënten voor 4 personen
115 g boter (roomboter) 50 g basterdsuiker 225 g bloem 4 theelepels suiker
Shortbread is een kruimelig Schots biscuit, met een volle botersmaak.
Ook voor shortbread heeft iedere Schotse familie haar eigen recept.
Sommigen rollen het deeg dun uit, anderen maken er langwerpige koekjes van minstens 1/2 cm dik van.
Bereiding:
Klop de boter en de suiker met de handmixer in ca. 5 minuten tot een romige massa.
Klop de bloem er in gedeelten door tot een stevig deeg ontstaat.
Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een ronde lap van ca. 22 cm doorsnede.
Leg de deeglap op een met bakpapier beklede bakplaat.
Snijd de lap in 12 punten en prik met een vork gaatjes in de punten.
Bak de biscuits in een voorverwarmde oven van 150°C in 30-45 minuten goudbruin en gaar. Laat de biscuits op een taartrooster afkoelen en bestrooi ze met fijne tafelsuiker.