Vandaag wil ik eens denken aan de baklustige onder jullie. xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
1. Advocaat-Charlotte in cakevorm
benodigdheden:- 100g mascarpone
- 1dl advocaat
- 250ml slagroom
- 1 pakje klop-fix
- 2 lepels suiker
- 200 g boudoirkoekjes
Mascarpone kloppen met de suiker. Slagroom kloppen met de klop-fix.
Mascarpone+slagroom+advocaat mengen. De cakevorm bekleden met
aluminiumfolie en dan een laag koekjes erin leggen daarna een laagje crème,
daarna terug een laagje koekjes,...Eindigen met een laag koekjes en afdekken
met aluminiumfolie.
1 nacht laten trekken in de koelkast. Ontvormen en bestrooien met cacaopoeder.
2. Hagelandse kaastaart met appeltjes
benodigdheden: 1 rol kruimeldeeg-500 g verse kaas-200 g suiker-4 eieren- 2 grote appels
100 g amandelpoeder-wat amandelextract- 2 eetlepels maïszetmeel
° bekleed het taartblik met het kruimeldeeg en bakpapier en druk de randen goed vast
° hier en daar met een vork gaatjes prikken om de lucht tussen blik en deeg te verwijderen
° schil de dikke appels, vierendelen, klokhuis verwijderen en de kwartjes vervolgens in kleine
blokjes snijden
° de appeltjes op de bodem verdelen
° meng de verse kaas met de suiker, de eierdooiers, het amandelpoeder, het maïszetmeel
en enkele druppels amandelextract
° klop de heel zuivere eiwitten tot sneeuw en spatel deze eiwitten onder het kaasmengsel
° stort het kaasmengsel in het taartblik over de appeltjes
° schuif de taart in een voorverwarmde oven van ruim 180°C. gedurende 45 à 60 minuten
° prik met een mes in de taart, deze moet er droog uitkomen
° laat de taart afkoelen en draai deze dan op een rooster, laat verder afkoelen.
Hopelijk lukt het best. Dan rest mij enkel om jullie lustig snoepen toe te wensen.
|