Photobucket - Video and Image Hosting
Photobucket - Video and Image Hosting
Foto
E-mail uw bericht

Foto
Blog als favoriet !


Gastenboek
Een berichtje nalaten:  
Voeg berichtje toe!

Laatste commentaren
  • vlasliederen (Frank Deleu)
        op Beverenaar en vlasveteraan Marcel Himpe te gast in Café Vlasparlee
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Mijn favorieten
  • Een zicht op Beveren-Leie
  • foto
  • Categorieën
  • Activiteiten (1)
  • Basisscholen (4)
  • Bijzondere activiteiten (4)
  • Jubileum (16)
  • Kermis 2012 (9)
  • Koninklijk bezoek (1)
  • Kroniek van zeven... (33)
  • Parochie (4)
  • Stads weetjes (3)
  • Venster op het verleden (1)
  • Verenigingen (12)
  • Kalender

    Activiteiten

    Zoeken in blog

    Archief Beverse Weetjes

    25-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diamant voor Michel Debrouwere en Magdalena Vandenhende

    Diamanten jubileum voor Michel Debrouwere en Magdalena Vandenhende uit de Nijverheidsstraat te Beveren-Leie.
    Michel en Magdalena huwden op 9 juni 1948 voor de Ambtenaar van de Burgerlijke Stand te Desselgem.

    http://blog.seniorennet.be/archiefbeverenleie/
    Michel werd geboren op 18 januari 1924 te Beveren-Leie.
    Hij liep school te Beveren-Leie tot het jaar 1937 en mocht toen naar het H.Hartcollege, waar hij de volledige latijnse afdeling doorliep tot hij de retorica een week voor tijd verliet in het jaar 1943. De laatste schooldag van Michel was de dag dat de fabriek van Gernay gebombardeerd werd. Enkele dagen later werd hij ziek en werd hij door zijn huisarts (dr. Coornaert) thuis gezet met de kroep.
    In 1943, volop tijdens de oorlogsjaren, bestond een regel dat vooraleer studies aangevat werden, eerst een jaar arbeidsdienst moest gedaan worden. Op zich toch een gunst want aanvankelijk was sprake van een jaar arbeid te Duitsland. Zo belandde Michel een jaar bij Carad te Kuurne.
    Na de bevrijding in 1944, schreef Michel zich in aan de universiteit van Gent, richting economie. Deze richting lag hem niet goed en door oorlogsomstandigheden kregen ze amper 5 maand les. Michel maakte voortijdig een einde aan zijn studies en begon zijn beroepsloopbaan.

    Eind 1945 begon Michel als bediende bij de firma Steverlynck te Vichte. Hij bleef er werken tot 1956 en ging toen aan de slag bij de firma Furnico te Vichte. Eind 1970 moest Michel noodgedwongen stoppen met zijn beroepsbezigheden omdat hij niet meer voldoende zicht had om zijn werk uit te voeren. Een dubbele operatie (in 1966 en 1970) aan zijn ogen kon dit niet verhinderen.

    In zijn vrije tijd is Michel altijd bezig geweest. Hij was katjottenleider (medestichter), was medestichter van het Beverse Davidsfonds (fungeerde zelfs een tijd als voorzitter), was lid van de Missiebond en stond mee aan de wieg van de Missiepost en van de Beverse Heemkundige kring De Clocke. Hij was ook koorlid van het Beverse kerkkoor en was altijd betrokken bij de ACW-strekking, ondermeer als KWB-er. Zijn grote passie was en is de geschiedenis van Beveren-Leie.

    Samen met Etienne Ducatteeuw (tekenaar en lezer van oude geschriften) heeft hij de hele Beverse geschiedenis in woord en beeld gebracht. Ook toen het visueel heel moeilijk werd, zette hij door. Daarna beperkte Michel zich tot het beluisteren van muziek en van het gesproken boek. Dagelijks leest/las Magdalena de krant voor om zo op de hoogte te blijven over van alles.

    Magdalena werd geboren op 29 februari 1924 te Desselgem.
    Ze liep lagere school te Desselgem tot in 1937 en van daar trok ze naar het ‘Frans klooster’ in Ooigem, waar ze een vijftal jaar les volgde. Het Franse klooster was van de zusters Benedictinessen uit Boulogne die er op de vlucht waren geslagen. Ze onderrichtten vooral Frans.

    Magdalena had ook een ware begaafdheid met haar handen. Al vlug maakte ze thuis kinderkleding voor winkels en tot haar huwelijk was ze winkeldochter in een Kortrijkse kledingszaak. Na haar huwelijk stond Magdalena vooral in voor de zorg van het huishouden en de opvoeding van de 6 kinderen en voor haar echtgenoot.

    Toen Michel in 1970 niet meer kon werken, stond Magdalena als eerste klaar om toch het nodige geld te verdienen, voor de 4 kinderen die toen nog thuis waren te laten studeren. In april 1971 ging ze aan de slag bij de firma Interlin. Ze deed er de berekeningen in het labo en stond later in de dienst verzendingen. Magdalena bleef er werken tot ze in 1984 welverdiend met pensioen is gegaan. Magdalena bleef een bezige bij en naaide regelmatig haar eigen kleedjes of deed naaikarweitjes voor de kinderen of de kleinkinderen.
    In het huwelijk van Michel en Magdalena werden 6 kinderen geboren:
    Christine, Pieter, Paul, Greta, Jan en Lieve.
    Met dank aan Magdalena en Michel 
    om foto en gevens te mogen publiceren op Beverse Weetjes
    Bij deze wenst Beverse Weetjes hen beiden van harte proficiat!!!

    25-06-2008 om 00:00 geschreven door Beverse Weetjes


    Categorie:Jubileum
    >> Reageer (0)
    23-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stedelijke Academie: afdeling Beveren-Leie
     
    Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans Waregem Afdeling: Beveren-Leie
     
    Op vrijdagavond 20 juni werden de overgangsgetuigschriften uitgereikt in de plaatselijke afdeling van de Academie te Beveren-Leie. Afdelingshoofd Katelijn Peirs schetste het verloop van de avond. Ook schepen van onderwijs Jo Neirynck sprak een woordje tot de aanwezigen. Hij wist te vertellen dat het stadsbestuur de Academie ondersteund en net als andere jaren ruim 40.000 euro aan nieuwe instrumenten spendeerde. Directeur Luc Dumolin gaf uitleg over de verschillende richtingen, vakken en de daaraan verbonden lesuren. De toespraken werden afgewisseld met een optreden onder muzikale begeleiding van Marleen Annemans. Vooraleer over te gaan tot de uitreiking werd Katelijn Peirs in de bloemetjes gezet door de leerkrachten voor het vele werk dat ze doet. De uitreiking werd afgesloten met een feestelijke receptie

    Volgend jaar halve eeuw Academie Beveren-Leie
    De Academie Beveren-Leie begon indertijd met Gentiel Callewaert. Hij startte voor het eerst in 1969, toen nog onder stad Harelbeke, met de voorwaarde dat er minstens 20 leerlingen zouden zijn en wat bleek, er waren er niet minder dan 69. Sinds de fussie valt de afdeling Beveren nu onder stad Waregem. Gentiel Callewaert was afdelingshoofd tot in 1993 en zag de afdeling gestatig groeien, op het ogenblik telt ze 250 leerlingen.
    Op dus naar een gouden jubileum!!!

    23-06-2008 om 21:28 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (1)
    22-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frietjesdag in de Vrije Basisschool
    Frietjesdag in de Vrije Basisschool
    Op vrijdag 20 juni stond niet alleen het afscheidsfeestje van juf Claire op de agenda, ook op het menu stond een bijzonder middagmaal vermeld. Naar jaarlijkse gewoonte organiseert de Vrije Basisschool op het einde van het schooljaar een frietjesdag. En nadat alle leerlingen juf Claire hadden aangemoedigd, hadden meegezongen..., konden er gerust wat calorietjes bij. De bakjes friet met frikadel, toespijs en daarbij een frisdrank gingen dan ook gretig van de hand en werden met smaak naar binnen gewerkt. De allerkleinsten genoten eveneens van dit festijn, maar zij deden dat rustig aan tafel in de refter. Zowel groot als klein wist te vertellen dat het toch zooooo lekker was.

    22-06-2008 om 17:07 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    21-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Wereldkampioenschap Barista
    Om Belgisch kampioen Barista Detlev Battiau
    aan het werk te zien op het wereldkampioenschap: klik hier. 

    Zopas heeft Beverse Weetjes vernomen dat ons kleine landje de negentiende plaats behaalde op 52 deelnemende landen.
    Een dikke proficiat aan het Vivarista-team voor deze schitterende prestatie!!!
    Met dank aan Donald Verkaemer voor de informatie.

    21-06-2008 om 22:44 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrije Basisschool zet juf Claire in het zonnetje

    Er is een tijd van komen en een tijd van gaan en voor juf Claire is de tijd van gaan gekomen. Samen met het einde van het schooljaar is ook het einde van de loopbaan van juf Claire in zicht.

    Claire Defoort studeerde in 1970 af als onderwijzeres lager aan de normaalschool te Heverlee. Nadat ze enkele jaren ad interim had gewerkt in het onderwijs en ook in het privé kwam ze definitief als leerkracht in de Vrije Basisschool te Beveren-Leie terecht.

    “Ik ben gestart”, weet Claire te vertellen“ in het zesde leerjaar. Daarna heb ik één jaar voor het vijfde leerjaar gestaan, om het jaar daarop terug in het zesde les te geven. Uiteindelijk ben ik in het tweede leerjaar terecht gekomen en dat is nu 25 jaar geleden” zegt Claire. “Als ik zo eens tel” gaat Claire verder, “dan hebben meer dan 500 Beverse kinderen les van mij gekregen. Er zullen er heel wat bij zijn die zich mij herinneren als de juf van de tafels en de hoofdletters. Van straffen hield ik niet zo erg, mijn beloningswinkeltje was echter wel in trek en dat kon straffen vervangen”, weet Claire te vertellen.
    “Gedurende mijn loopbaan heb ik 4 directeurs gekend en ‘k heb ook heel veel vernieuwingen meegemaakt. We leerden de kinderen mondiger zijn, we leerden ze zowel zelfstandig als in team werken en voor zichzelf opkomen. Ondertussen heeft de computer zijn intrede gedaan, er werd meer aandacht geschonken aan het verkeer, het milieu, het sociale… Belangrijk bleef echter dat iedereen zich goed voelde op school” zegt Claire. “Ik heb mijn werk met heel veel plezier gedaan en hoop dat de toekomst mij evenveel vreugde brengt. Ik dank dan ook de collega’s voor de samenwerking, de collegialiteit en het verrassend afscheidsfeest" sluit juf Claire.

    Het afscheidsfeest
    Dat begon al ’s ochtends, juf Nancy, duo-partner van juf Claire, en de leerlingen van het tweede trokken naar de woonst van hun juf. Ze maakten ze heel feestelijk op en met toeters en bellen begeleiden ze haar te voet naar school. Halfweg de voormiddag stond het afscheidsfeest op het rooster van alle leerlingen, met als thema de fiets. Zo moest juf Claire de ronde van de Vrije Basisschool fietsen. Maar niet met een gewone fiets, nee, het was een gekke fiets afkomstig van Veloods. Na ieder rondeke mocht ze even op adem komen en kreeg ze van iedere klas en zelfgemaakt cadeautje. Tom Boonen belde haar zelfs op om te vragen of ze hem niet wou vervangen in de ‘Tour de France’. Juf Claire wist ook het wereldrecord fietsbanden blazen te verbeteren, enz...
     
    De ronde van de Vrije Basisschool eindigde met het Claire’s volkslied, dat werd door allen samen gezongen onder muzikale begeleiding van directeur Stefaan Desramault die de accordeon ter hand had genomen. Tot slot werd juf Claire in de bloemetjes gezet door de ouderraad. Met een boeket zonnebloemen drukten ze hun dank uit en wensten juf Claire een zonnige toekomst toe.

    21-06-2008 om 00:00 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    20-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoeveel dopjes spaarden scholen bijeen?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo kleuters en leerlingen die enthousiast de dopjes naar de school brachten. Hallo leerkracht die er mee voor zorgde dat de tonnen goed gevuld geraakten. Beste directeurs van de Waregemse Basisscholen. Beste sympathisanten. Beste persmedewerkers.

    Vanaf januari hebben de basisscholen met veel ijver heel wat dopjes verzameld en dit ten voordele van de het Belgisch Centrum voor Geleidehonden. En ze hebben heeeeeeeeeeeeeel wat bijeengespaard.

    Ben je ben nieuwsgierig om te weten hoeveel ?
    Kom dan op vrijdag 4 juli het resultaat bewonderen en je komt ook te weten komen hoeveel kg onze Waregemse basisscholen hebben ingezameld.

    Dit alles gaat door vanaf 11u30 op het toekomstige containerpark van Waregem in de Lindestraat nr 75 (oude gebouwen van Gaselwest). Zie plan
    http://blog.seniorennet.be/archiefbeverenleie/ 

    De scholen die hebben deelgenomen :
    VBS Keukeldam, Sint-Petrus en Kleurenbos, VBS Gaverke (Broekstraat, Zeswegenstraat en College) VBS Biest en de Jager, VBS Nieuwenhove, VBS Beveren-Leie, VBS Desselgem, VBS Duizend+Poot Zonneburcht, GO Gaverbeek, GO Dolfijn SBS Sint-Eloois-Vijve, SBS Desselgem, SBS Beveren-Leie, SBS Guido Gezelle, SBS Torenhof

    Ook de Grabbelpassers dragen hun steentje bij.
    Heb je zin om er bij te zijn ? Contacteer dan de jeugddienst klik hier


    http://blog.seniorennet.be/archiefbeverenleie/

    20-06-2008 om 18:34 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Juf Claire in de bloemetjes
    http://blog.seniorennet.be/archiefbeverenleie/
    Deze ochtend werd juf Claire onder begeleiding van haar duo-partner juf Nancy en hun leerlingen op een feestelijke manier naar school gebracht. Op het einde van het schooljaar eindigt Claire Defoort haar loopbaan als juf in de Vrije Basisschool te Beveren-Leie.
    Meer beelden volgen.

    20-06-2008 om 00:00 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    19-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wereldkampioenschap Barista

     Wereldkampioenschap Barista
    Om dit wereldkampioenschap live te volgen klik hier.

    Op vrijdag 20 juni is Belgisch kampioen Detlev aan de beurt.
    We duimen!!!

    19-06-2008 om 23:35 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZILVER voor Jozef Goemaere uit Beveren-Leie
    http://blog.seniorennet.be/archiefbeverenleie/
    Op woensdag 25 juni 2008 gaat de 61ste editie van Halle-Ingooigem door. Voor Jozef Goemaere uit Beveren-Leie zal het dit jaar de 26ste maal zijn dat hij deze wedstrijd als bereden politie in goede banen weet te leidden.

    Jozef is afkomstig uit Deerlijk maar woont sinds een drietal jaar in de Leenakkerstraat te Beveren-Leie. Jozef oefent het beroep van wegenpolitie uit en zijn werkterrein lokaliseert zich op de A19 en E17, wat heen en weer een tocht van 220 km is.
    Als bereden politie zal hij dit jaar voor de 26ste maal de wielerwedstrijd ‘Halle-Ingooigem’ begeleiden. In 1981 reed hij voor de eerste maal mee. Door omstandigheden moest hij een paar maal forfait geven (arm in het gips), maar was wel op het evenement aanwezig.

    ” Ik hou van die koers” zegt Jozef, dat zijn nog wedstrijden waar een ziel inzit. In al die jaren heb ik er ook heel wat mensen leren kennen en ik ga er ieder jaar graag mijn job doen. Niet elke wielerorganisatie kan beroep doen op de bereden politie” vertelt hij, “daar zijn natuurlijk voorwaarden aan verbonden. De aanvraag moet ingediend worden in Brugge en van daaruit krijgen wij dan onze opdracht". Samen met 4 collega’s en een overste zal Jozef  ook op de 61ste editie van Halle-Ingooigem aanwezig zijn. Jozef heeft alvast zilver op zak, proficiat Jozef!
    Meer weten over deze wedstrijd klik hier.

    19-06-2008 om 18:03 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    17-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werelkampioenschap Barista
    http://blog.seniorennet.be/archiefbeverenleie/
    Op de foto: het 'Vivarista-team: Detlev Battiau, Peter Deprez en Bart Deprez
    Zoals we reeds eerder meldden, neemt Belgisch kampioen Barista Detlev Battiau, deel aan het wereldkampioenschap Barista in Kopenhagen. Hij kreeg daarbij alle steun in het bedrijf van de familie Deprez. Zijn leermeester was Peter Deprez, tweevoudig Belgisch kampioen Barista. Het 'Vivarista-team' wist alvast na maanden oefenen de Belgische titel op zak te steken.

    Huidig Belgisch kampioen kreeg daarbij alle steun  in het bedrijf van de familie Deprez, met als leermeester Peter. Het 'Vivarista-team' wist alvast na maanden oefenen de Belgische titel op zak te steken. 
    Van 19 tot 22 juni staat het wereldkampioenschap op het programma.
    Om het kampioenschap te volgen klik hier 
    Met dank aan Peter voor het doorsturen van de link.

    17-06-2008 om 18:36 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    16-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Friet-uurtje bij OKRA Beveren-Leie
    Photobucket
    De eerste groep Beverse OKRA-leden trok op 29 mei en de tweede op 5 juni naar het bedrijf Lutosa te Sint-Eloois-Vijve. Ze werden er van harte welkom geheten door Hendrik Lamerant en Peter Kindt.
     
    Via de daarop volgende videomontage kregen ze meer inzicht in het reilen en zeilen van het bedrijf. Getooid in een hygiënisch pak ging het de werkvloer op.
    Samen met de Bintjes legden de Beverse bezoekers (59 in totaal) de weg van het productieproces af, gaande van aardappel tot friet. Tot slot kwam daar natuurlijk een proevertje bij.
    En wat dacht u, de ‘Schatjes van patatjes’ werden gesmaakt en dat wist Jozef Deconinck maar al te goed te vertalen in zijn slotwoordje.

    16-06-2008 om 18:08 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    15-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PARLANDO 12: O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem
    Dienst logopedie en afasiologie: partner in het herstelproces
    Verschillende stappen in het behandelingsproces van onderzoek en diagnose tot behandeling:

    ONDERZOEK EN DIAGNOSE
    Bij een opname wegens een CVA(1) of een hersentrauma voeren wij een logopedisch onderzoek uit op vraag van de behandelend arts. Zo kunnen we nagaan in hoeverre er sprake is van een taal-/spraakstoornis of van een myofunctioneel (slik)probleem. Er wordt tevens getoetst naar de communicatiemogelijkheden op het moment van de opname.

    Verder kan er ook een logopedisch onderzoek aangevraagd worden bij patiënten met:
    - een stemstoornis,
    - een vorm van dementie of
    - een oncologisch probleem ter hoogte van het mond- en halsgebied.

    Op basis van dit onderzoek stellen we een diagnose (meestal een vorm van afasie, dysartrie of dysfagie als gevolg van een CVA of een hersentrauma). De onderzoeksgegevens worden steeds besproken met de behandelend arts en andere disciplines (fysiotherapie, ergotherapie, verpleegkundigen, …) waarbij eventuele tips i.f.v. een optimale communicatie worden doorgegeven. Een dergelijk interdisciplinair contact is niet weg te denken in het kader van een echte gecoördineerde multidisciplinaire aanpak in functie van de patiënt. Gezien we vaak merken dat ook de directe omgeving van de patiënt met veel vragen zit over de specifieke logopedische problemen en de meest performante aanpak ervan, informeren we ook de familie over de onderzoeksresultaten tijdens een gesprek op de kamer. Op verzoek van de familie kan er ook een overlegmoment gepland worden.

    Wat betekent...
    afasie:
    verzamelnaam voor alle door hersenletsel veroorzaakte stoornissen die een vermindering of verlies van het vermogen zich om uit te drukken (spraak, schrift of tekens) tot gevolg hebben
    dysartrie: uitspraakstoornis ten gevolge van een neurologische aandoening
    dysfagie: slikstoornis
    http://blog.seniorennet.be/archiefbeverenleie/ CVA

    CVA is de afkorting van de medische term cerebrovasculair accident. Een cerebrovasculair accident kan een hersenbloeding of herseninfarct (trombose, embolie) inhouden. CVA vormt de derde doodsoorzaak, na kanker en hartziekten en is ook de belangrijkste oorzaak van invaliditeit op oudere leeftijd. Een synoniem voor een CVA is een beroerte. Van de stoornissen die na een CVA optreden, springen die op het gebied van de motoriek het meest in het oog. Daarnaast kan ook een afasie optreden met verschillende nevenstoornissen zoals een dysartrie, geheugenstoornissen, emotionele labiliteit,…

    BEHANDELING

    Naargelang de aanwezige stoornis en de capaciteiten van de patiënt stellen we een aangepast therapieplan op.

    Bij afasie of dysartrie streven we er steeds naar om opnieuw zo optimaal mogelijk de verbale taal te hanteren. Een van de primaire behoeften van elke mens, namelijk zijn gevoelens en ideeën kunnen uiten, willen we terug zo optimaal mogelijk laten verlopen. Indien dit niet lukt, wordt ter ondersteuning non-verbale taal ingeschakeld. Wanneer enkel de non-verbale taal intact is, kunnen andere hulpmiddelen aangewend worden. We maken dan gebruik van een communicatiebord met pictogrammen of geschreven taal aangepast aan de mogelijkheden van de patiënt, een taalzakboek, een spraakcomputer, …
    Bij dysfagie wordt aan voedselbegeleiding gedaan. Hierbij vindt de logopedische therapie plaats op de kamer van de patiënt en staan we de patiënt zowel verbaal als manueel bij tijdens het slikproces. Bij een stemstoornis wordt stemtherapie opgestart. Het correcte ademhalingstype, het resoneren en het nasaleren wordt aangeleerd, alsook wordt de stemhygiëne uitvoerig besproken.
    Na een oncologische ingreep ter hoogte van het mond- en halsgebied kan ook een stem- of spraakstoornis aanwezig zijn. Afhankelijk van de problematiek starten we een behandeling om opnieuw een zo goed mogelijke verbale communicatie te creëren.


    FREQUENTIE EN DUUR VAN DE THERAPIE

    Bij de meeste patiënten gaat de therapie dagelijks door. Bij gehospitaliseerde patiënten duurt de therapie, afhankelijk van de vermoeidheid, tussen de 15 à 30 minuten terwijl bij ambulante therapieën de duur varieert van een half uur tot een uur.

    VOORSTELLING LOGOPEDISCH TEAM – OPLEIDING

    Logopedische behandelingen zijn enorm geëvolueerd sinds de jaren ’80. Ons logopedisch team bestaat uit gediplomeerde logopedisten (Hilde Vanden Driessche en Caroline Lammertijn) met een grote praktijkervaring.

    Niettegenstaande neurologen, neurolinguïsten, psycholinguïsten, … al lange tijd onderzoek doen naar de indeling, de werking en de plasticiteit van onze hersenen, doet men tot op vandaag nog steeds nieuwe ontdekkingen. Door dit toenemend inzicht zijn ook de logopedische behandelingen in sterke mate geëvolueerd. Om deze evolutie te kunnen bijhouden schoolt ons team zich continu bij. Iemand van ons team (Hilde Vanden Driessche) heeft zich reeds bijkomend geschoold in dit specifieke vakgebied via de 3-jarige postgraduaatopleiding neurologische spraak- en taalstoornissen en is dan ook gediplomeerd afasiologe of afasietherapeute.
    Het spreekt voor zich dat deze specialisatie ervoor zorgt dat ons team kan putten uit een ruimere kennis en dan ook met een grotere bekwaamheid patiënten met een niet-aangeboren hersenletsel kan behandelen.
    http://blog.seniorennet.be/archiefbeverenleie/ BEREIKBAARHEID
    Het logopedisch team is elke voormiddag aanwezig in het ziekenhuis om de gehospitaliseerde patiënten met taal-, spraak- en slikproblemen bij te staan tijdens hun revalidatieproces. Daarbij komen zij in contact met patiënten die op verschillende verpleegafdelingen verblijven (Sp-dienst, Geriatrie, Neurologie, Functie voor Intensieve Zorg, …).

    Daarnaast staat onze dienst ook in voor de ambulante therapie in het logopedielokaal. Zo kan een patiënt ook na ontslag uit het ziekenhuis verder therapie komen volgen, al dan niet samen met fysio- en ergotherapie.

    Voor verdere info kan u contact opnemen met onze dienst: tel. 056/62 33 84
    of e-mail: logopedie@ziekenhuiswaregem.be 

    Wist je dat…
    • ons brein 2% van ons totaal lichaamsgewicht bedraagt.
    • de hersenen van een man gemiddeld groter zijn dan die van een vrouw. Het aantal hersencellen heeft echter niets te maken met hoe slim iemand is.
    • onze hersenhelften er hetzelfde uitzien maar zeker en vast geen spiegelbeeld zijn van elkaar. Beide helften hebben voor een groot deel dezelfde functies maar een aantal functies (zoals bv. taal) kunnen echter alleen maar door één van de helften goed uitgevoerd worden.
    • 90% van de mensen rechtshandig zijn, de rest linkshandig. Als beide ouders linkshandig zijn, is de kans dat u linkshandig bent driemaal hoger dan wanneer uw ouders alle twee rechtshandig zijn. Er bestaan ook mensen die zowel links- als rechtshandig zijn. Hiervoor wordt de term ambidexters gebruikt.
    • naast een bepaalde voorkeur voor de linker- of rechterhand, de mensen meestal ook dezelfde voorkeur hebben voor het oor, oog en been.
    jaargang 2008 nummer 12 - juni 2008
    Tekst Hilde Vanden Driessche, logopediste-afasiologe Caroline Lammertijn, logopediste Verantwoordelijke uitgever Richard Neirynck - algemeen directeur
    O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem vzw Vijfseweg 150, 8790 Waregem
    T 056/62 31 11- F 056/62 30 20  info@ziekenhuiswaregem.be
    www.ziekenhuiswaregem.be 

    15-06-2008 om 17:39 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    14-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GEZINSBOND van Beveren-Leie start fietstochten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    De Gezinsbond van Beveren-Leie start terug met hun fietstochten.
    Deze starten en eindigen telkens aan de Kernelle en worden steeds op een rustig tempo gereden.
    De fietstochten gaan door op:
    donderdag 19 juni om 19.30u voor een tocht van 15 km, 
    vrijdag 11 juli gaat de tocht van start om 19.30u voor 25 km, 
    donderdag 24 juli om 19.00u en telt de rit 35 km
    en op dinsdag 19 augustus om 19.30u valt er 25 km af te haspelen.
    De bijdrage is €1 per persoon voor de verzekering met een maximum van €2 per gezin.

    14-06-2008 om 16:21 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    12-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DAVIDSFONDS Beveren-Leie organiseert 2de Ronde van Beveren
    http://blog.seniorennet.be/archiefbeverenleie/ 
    Op de foto de bestuursleden: Willy Del'haye ,Koen Lavens, Steven Craenhals en Hans Boury
    Ontbreken: Paul Bamelis, Brigitte Verhenne, Lieven Monserez en Germain De Vlaminck

    www.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.ws

    Naar aanleiding van 11 juli pakt het Davidsfonds van Beveren-Leie
    op zondag 6 juli uit met een originele 2de Ronde van Beveren.


    Deze ronde vertrekt aan de Vrije Basisschool, Koning Albertstraat, Beveren-Leie.
    Vanaf 15.00 uur is er vrije start met inschrijving en afhaling van een badge. De toegang voor leden bedraagt €3, niet-leden €5, in deze prijs is een consummatie inbegrepen.
    Na inschrijving gaat het naar de oude industriële site "Interlin" die een paar 100 m verderop ligt.
    Kunstparcours
    Via een afgebakend parcours zullen de deelnemers doorheen de site geleid worden en deze in haar huidige facetten kunnen bekijken. Tijdens deze tocht staan tal van activiteiten op het programma en op verschillende locaties zullen haltes ingebouwd worden.
    Zo zullen Claudine Denoulet en Nathalie Pontegnies er hun werk tentoonstellen.
    Marleen Deman zal sierkunst brengen.
    Ilse Van Ommeslaeghe brengt poëzie om 15.30, 16.30 en 17.30 uur.
    Muzikanten van de Academie zullen verschillende optredens verzorgen.
    Urban Exploring zal er foto's van verlaten industriële sites tentoonstellen.
    Verder zal er een demonstratie Graffiti spuiten gegeven worden
    en zullen er moderne dansen opgevoerd worden. Tot slot behoort een blik op de toekomst van de site er eveneens bij, met plan van de firma Huysentruyt
    Afsluiter
    Voor de afsluiter gaat het terug naar de startplaats voor het avondprogramma dat begint om 18.30u. Bij goed weer zal dit doorgaan in de tuin van de Vrije Basisschool en opgeluisterd worden door het Jazz Combo "Cava Brava".
    De bar in de Vrije Basisschool zal gedurende de ganse namiddag geopend zijn.

    In de linker marge kunt u voortaan een permanente link vinden
    naar de site van het Davidsfonds Beveren-Leie.

    12-06-2008 om 00:00 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    11-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fleurige zoektocht naar aanleiding van 50 jaar Bebloemingsactie
    http://blog.seniorennet.be/archiefbeverenleie/
    In 1958 richtten wijlen Oscar Verhellen, Leon Verplaetse en Marcel De Kesel het “gemeentelijk actiecomité voor verfraaiing van Waregem” op. Het doel was het opfleuren van gevels, het aanplanten van bloemen, het onderhoud en de aanleg van voortuinen met een prijs te belonen. Hiervoor werd een prijskamp georganiseerd en werd er voor 20.000 frank prijzen in natura uitgegeven.

    Een halve eeuw later bestaat deze bebloemingsactie nog steeds en elk jaar zijn er +/- 300 gezinnen die deelnemen aan deze actie. Zij zorgen dat hun voortuin of gevels, kapellen, hoeven, handelszaken en bedrijven opgefleurd worden met oa. pelargoniums, begonia’s, surfinias en alzo bijdragen tot een aangename omgeving in een mooi Waregem. Voor hun inzet worden ze beloond met een mooie plant die afhankelijk is van hun behaalde score.

    In 2008 is de bebloemingsactie een feestelijke editie. Zo ontvingen de deelnemers van vorig jaar een gratis zak potgrond om nog een fleuriger resultaat te krijgen. Inschrijven voor de bebloemingsactie van dit jaar kan nog tot 20 juni.

    Daarnaast organiseren we dit jaar een fleurige zoektocht. Uit de archieven werden 10 documenten gezocht. Van elk document wordt een vraag gesteld. De documenten hangen uit bij 10 verdienstelijke deelnemers van vorige bebloemingsacties. De bedoeling is dat de deelnemers aan de zoektocht de mooie voortuinen, gevels,… kunnen bewonderen en er ideeën uit putten.

    Fleurige zoektocht
    Ter gelegenheid van 50 jaar bebloemingsactie wordt een zoektocht georganiseerd. Ontdek vanaf20 juni de antwoorden op de vragen bij 10 verdienste1ijke deelnemers van de voorbije bebloemingsacties.
    Ga langs bij volgende mooie bebloemde voortuinen en gevels vanaf 20 juni :
    · Grote Heerweg 115, Beveren-Leie
    · Wagenaarsstraat 107, Beveren-Leie
    · Waregemstraat 69, Desselgem
    · Ballingstraat 48, Desselgem
    · Schoendalestraat 181, Sint- Eloois- Vijve
    · R. Van Meerhaeghestraat 31, Waregem
    · Boeverstraat 33, Waregem
    · Hippodroomstraat 99, Ware gem
    · Drogenboomstraat 85, Waregem
    · Het Veen 30, Waregem
    Er wordt een prijzenpot verdeeld van 500 euro onder 20 laureaten.
    De vragen en de adressen kan men terugvinden op het internet of op de folder die ter beschikking ligt bij de Volkstuinen en op het stadhuis.
    Om het folder te downloaden klik hier.  klik hier.
    Deelnemen kan de hele zomer lang.
    De formulieren moeten binnen zijn op 1 september.
    Meer info : Milieudienst Tel.: 056 62 12 80 E-mail: milieuzorg@waregem.be

    11-06-2008 om 17:53 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BOEKENVERKOOP OPENBARE BIBLIOTHEEK
    Op vrijdag 27 en zaterdag 28 juni organiseert de openbare bibliotheek van Waregem weer een interessante verkoop van afgeschreven boeken, tijdschriften en video’s. Om de collectie actueel en uiterlijk verzorgd te houden, maar vooral ook wegens plaatsgebrek moet de bib regelmatig wieden in het boeken- en tijdschriftenbestand.

    Daarenboven moeten de video’s wijken voor de snelgroeiende dvd-collectie, zodat in het verkoopaanbod ook nog heel wat bruikbare vhs-banden zitten. De afgeschreven materialen zijn minimaal geprijsd, je kan echte koopjes doen.

    Het aanbod is zeer divers wat betreft titels en genres. Er is voor iedereen wel iets te vinden.
    Waar:
    in de raadszaal van het Waregemse stadhuis
    Wanneer:
    vrijdag 27 juni van 14.00 tot 20.00 uur 
    op zaterdag 28 juni van 10.00 tot 12.00 en van 14.00 tot 16.00 uur.
    Prijs:
    boeken en video’s 0,50 euro per stuk tijdschriften aan 0,10 euro per stuk.
    Op zaterdagnamiddag “2 halen = 1 betalen”:dus 2 boeken of video’s voor 0,50 euro ;
    en tijdschriftnummers en jeugdboeken gratis.
    Alles moet weg !

    11-06-2008 om 11:36 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Allereerste BUITENSPEELDAG
    Op woensdag 25 juni is het zover.
    De allereerste Buitenspeeldag wordt gelanceerd in Vlaanderen. Stad Waregem neemt ook deel en wil er voor zorgen dat de Waregemse kinderen een spetterende en leuke namiddag kunnen beleven.

    Alles gaat door van 14.00u tot 17.00u aan de vijvers van het stadion en het jeugdcentrum.

    De stedelijke jeugd- en sportdienst hebben volgende activiteiten voorzien: -petanque -watertrappers -hindernissenbaan -speleobox -reuzenspelen -gekke fietsen -voetbal in de minipitch -inline skaten -…

    Kom zeker af en breng alle kinderen uit Waregem mee. Er zijn leuke gadgets te verkrijgen!
    Meer info: mail schepen Jo Neirynck klik hier of via GSM: 0497 33 83 70

    Meer weten over de allereerste Buitenspeeldag: klik hier.

    11-06-2008 om 00:00 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    10-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste treffen tussen PC De Tubezuigers en PC De Kernelle
    De petanquers van Ter Weerst hebben in een eerste confrontatie met hun tegenstrevers van De Kernelle het laken naar zich toe gehaald. Met een eindstand van 8 – 4 kon de thuisploeg uiterst tevreden zijn. Het tornooi werd ondanks het miezerige weer toch een groot succes.

    De partijen waren spannend en in alle sportiviteit werd gestreden voor de overwinning. Op het veld werd met verbetenheid gespeeld maar naast het veld werd gemoedelijk verbroederd.
     Alle deelnemers kregen bovendien 2 drankbonnetjes en 2 broodjes.
    De Kernelle vroeg al onmiddellijk een revanche die er waarschijnlijk in oktober al komt.

    Samenstelling van de ploegen:
    De Tubezuigers:
    T1: Robert Iacopucci – Vic Dejonghe – Erik Beysen
    T2: Marc Vandenbussche – J-Pierre Samain – Bruno Verleyen
    T3: Carlos Holvoet – Vicky De Cabooter – Antoon Vantieghem
    T4: Bruno Noppe – Freddy Vandeplassche – Bernard Vandamme
    De Kernelle:
    K1: Frans Depraetere – Jan Tytgat – Urbain Vlieghe
    K2: Jozef Huysentruyt – Jonius Vansteenkiste – Leon Debaere
    K3: André Declerck – Hilaire Christiaens – Johny Bostoen
    K4: Eric Vuylsteke – Agnes Dutoit – Carlos Verkaemer
    Uitslagen:
    Ronde 1
    T3 - K1 13 - 7 /       T2 - K2 13 – 12 /       T1 - K 4 13 – 12 /     T4 - K3 9 – 13
    Ronde 2
    T4 - K1 8 – 13 /       T2 - K3 13 - 4 /         T3 - K4 13 – 11 /       T1 - K2 13 - 0
    Ronde 3
    T4 - K4 11 – 13 /       T1 - K3 13 – 10 /      T2 - K1 8 – 13 /         T3 - K2 13 – 10

    10-06-2008 om 18:37 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    09-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vaderdag in Sint-Jan de Doper

    Schakel eerst de achtergrondmuziek uit

    Naar aanleiding van Vaderdag werd de eucharistieviering van zaterdag 7 juni afgesloten door een 20-tal kleuters. Zij brachten een liedje en enkele versjes naar voor als ode aan alle vaders.
    Daarbij zorgde ook de parochie voor een presentje in de vorm van een bladwijzer.
    Kijk, luister en geniet van de kleine pagaddertjes!

    09-06-2008 om 00:00 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    08-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook derde reeks van Start to Run terug een succes

    Schakel eerst de achtergrondmuziek uit
    Op 31 maart startte de Vrije Atletiek Club Beveren-Leie met de derde sessie van 'Start to Run'. De 4 begeleidsters, Els Rigole, Fabienne Cloet, Katrien Deconinck en Sandra Cauwels wisten ook deze keer 47 deelnemers klaar te stomen die het waagden om op 6 juni de ultieme test af te leggen om hun 5 km vol te lopen. Het regenweer kon het humeur van de deelnemers niet beïnvloeden en bij de eindstreep waren er alleen meer blije gezichten te zien. Bij aankomst was iedereen drijfnat, maar... allen slaagden in hun opzet. Velen onder hen wisten achteraf te vertellen dat ze nooit  hadden durven dromen om na 10 weken in staat te zijn om 5 km te lopen, en toch. Alle deelnemers waren vol lof over de begeleidsters en met een bloemetje uitte de groep hun dank.

    En ook al gaat het in 'Start to Run' niet om de beste tijd, toch staat deze vermeld op het diploma die de geslaagden naderhand krijgen. Zo liep Johan Aelbrecht uit Desselgem de beste tijd, hij liep de 5 km vol in 23’08''. Johan wist achteraf te vertellen dat hij vroeger (12 jaar geleden) voetbalde, maar sindsdien niet meer aan sport deed. Zijn vrouw had met succes deelgenomen aan de vorige reeks van 'Start to Run' en van het een komt het ander. De familie heeft de microbe duidelijk te pakken want nu heeft zowel moeder, vader en ook hun zoon het 'Start to Run' diploma op zak, en samen met de andere deelnemers zijn ze van plan om de opgebouwde conditie te onderhouden.
    De geslaagde derde reeks werd afgesloten met het uitreiken van de diploma's, voorafgegaan met een  gezellige babbel, belegde broodjes en daarbij mocht het nodige vocht niet ontbreken!

    08-06-2008 om 23:25 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)


    Beveren-Leie

    Photobucket



    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Archief per dag
  • 30-12-2019
  • 19-05-2010
  • 15-03-2010
  • 14-03-2010
  • 10-03-2010
  • 09-03-2010
  • 08-03-2010
  • 04-03-2010
  • 03-03-2010
  • 02-03-2010
  • 01-03-2010
  • 27-02-2010
  • 24-02-2010
  • 23-02-2010
  • 22-02-2010
  • 20-02-2010
  • 19-02-2010
  • 18-02-2010
  • 17-02-2010
  • 16-02-2010
  • 13-02-2010
  • 12-02-2010
  • 11-02-2010
  • 09-02-2010
  • 08-02-2010
  • 07-02-2010
  • 06-02-2010
  • 05-02-2010
  • 04-02-2010
  • 03-02-2010
  • 02-02-2010
  • 01-02-2010
  • 31-01-2010
  • 30-01-2010
  • 29-01-2010
  • 27-01-2010
  • 26-01-2010
  • 24-01-2010
  • 22-01-2010
  • 20-01-2010
  • 16-01-2010
  • 15-01-2010
  • 14-01-2010
  • 13-01-2010
  • 12-01-2010
  • 11-01-2010
  • 09-01-2010
  • 08-01-2010
  • 07-01-2010
  • 04-01-2010
  • 02-01-2010
  • 01-01-2010
  • 31-12-2009
  • 29-12-2009
  • 28-12-2009
  • 27-12-2009
  • 26-12-2009
  • 25-12-2009
  • 23-12-2009
  • 22-12-2009
  • 21-12-2009
  • 19-12-2009
  • 18-12-2009
  • 17-12-2009
  • 16-12-2009
  • 14-12-2009
  • 13-12-2009
  • 12-12-2009
  • 10-12-2009
  • 09-12-2009
  • 08-12-2009
  • 07-12-2009
  • 06-12-2009
  • 04-12-2009
  • 03-12-2009
  • 02-12-2009
  • 30-11-2009
  • 28-11-2009
  • 27-11-2009
  • 26-11-2009
  • 24-11-2009
  • 22-11-2009
  • 21-11-2009
  • 20-11-2009
  • 18-11-2009
  • 17-11-2009
  • 16-11-2009
  • 15-11-2009
  • 13-11-2009
  • 12-11-2009
  • 11-11-2009
  • 09-11-2009
  • 08-11-2009
  • 06-11-2009
  • 05-11-2009
  • 04-11-2009
  • 03-11-2009
  • 01-11-2009
  • 29-10-2009
  • 26-10-2009
  • 24-10-2009
  • 23-10-2009
  • 21-10-2009
  • 20-10-2009
  • 19-10-2009
  • 18-10-2009
  • 17-10-2009
  • 16-10-2009
  • 14-10-2009
  • 12-10-2009
  • 10-10-2009
  • 09-10-2009
  • 08-10-2009
  • 06-10-2009
  • 05-10-2009
  • 04-10-2009
  • 02-10-2009
  • 01-10-2009
  • 30-09-2009
  • 28-09-2009
  • 27-09-2009
  • 25-09-2009
  • 22-09-2009
  • 21-09-2009
  • 20-09-2009
  • 19-09-2009
  • 18-09-2009
  • 16-09-2009
  • 15-09-2009
  • 14-09-2009
  • 13-09-2009
  • 11-09-2009
  • 10-09-2009
  • 09-09-2009
  • 08-09-2009
  • 07-09-2009
  • 06-09-2009
  • 05-09-2009
  • 04-09-2009
  • 02-09-2009
  • 01-09-2009
  • 31-08-2009
  • 30-08-2009
  • 29-08-2009
  • 28-08-2009
  • 27-08-2009
  • 26-08-2009
  • 25-08-2009
  • 24-08-2009
  • 23-08-2009
  • 21-08-2009
  • 20-08-2009
  • 17-08-2009
  • 16-08-2009
  • 15-08-2009
  • 14-08-2009
  • 12-08-2009
  • 11-08-2009
  • 08-08-2009
  • 07-08-2009
  • 05-08-2009
  • 04-08-2009
  • 03-08-2009
  • 02-08-2009
  • 01-08-2009
  • 28-07-2009
  • 27-07-2009
  • 26-07-2009
  • 25-07-2009
  • 24-07-2009
  • 22-07-2009
  • 21-07-2009
  • 20-07-2009
  • 18-07-2009
  • 17-07-2009
  • 16-07-2009
  • 15-07-2009
  • 14-07-2009
  • 13-07-2009
  • 12-07-2009
  • 11-07-2009
  • 10-07-2009
  • 08-07-2009
  • 07-07-2009
  • 05-07-2009
  • 04-07-2009
  • 03-07-2009
  • 02-07-2009
  • 01-07-2009
  • 28-06-2009
  • 27-06-2009
  • 26-06-2009
  • 25-06-2009
  • 24-06-2009
  • 22-06-2009
  • 21-06-2009
  • 20-06-2009
  • 19-06-2009
  • 17-06-2009
  • 14-06-2009
  • 11-06-2009
  • 09-06-2009
  • 08-06-2009
  • 07-06-2009
  • 06-06-2009
  • 04-06-2009
  • 03-06-2009
  • 02-06-2009
  • 01-06-2009
  • 30-05-2009
  • 29-05-2009
  • 27-05-2009
  • 26-05-2009
  • 23-05-2009
  • 22-05-2009
  • 21-05-2009
  • 19-05-2009
  • 18-05-2009
  • 17-05-2009
  • 13-05-2009
  • 12-05-2009
  • 11-05-2009
  • 10-05-2009
  • 06-05-2009
  • 05-05-2009
  • 04-05-2009
  • 28-04-2009
  • 27-04-2009
  • 25-04-2009
  • 22-04-2009
  • 21-04-2009
  • 17-04-2009
  • 15-04-2009
  • 12-04-2009
  • 11-04-2009
  • 10-04-2009
  • 08-04-2009
  • 07-04-2009
  • 05-04-2009
  • 03-04-2009
  • 02-04-2009
  • 01-04-2009
  • 31-03-2009
  • 30-03-2009
  • 28-03-2009
  • 26-03-2009
  • 25-03-2009
  • 24-03-2009
  • 23-03-2009
  • 22-03-2009
  • 21-03-2009
  • 18-03-2009
  • 14-03-2009
  • 12-03-2009
  • 11-03-2009
  • 09-03-2009
  • 08-03-2009
  • 07-03-2009
  • 06-03-2009
  • 05-03-2009
  • 04-03-2009
  • 03-03-2009
  • 02-03-2009
  • 01-03-2009
  • 28-02-2009
  • 25-02-2009
  • 24-02-2009
  • 20-02-2009
  • 19-02-2009
  • 17-02-2009
  • 16-02-2009
  • 13-02-2009
  • 11-02-2009
  • 10-02-2009
  • 09-02-2009
  • 08-02-2009
  • 07-02-2009
  • 02-02-2009
  • 01-02-2009
  • 31-01-2009
  • 30-01-2009
  • 27-01-2009
  • 26-01-2009
  • 23-01-2009
  • 21-01-2009
  • 18-01-2009
  • 15-01-2009
  • 11-01-2009
  • 10-01-2009
  • 09-01-2009
  • 07-01-2009
  • 04-01-2009
  • 03-01-2009
  • 01-01-2009
  • 31-12-2008
  • 30-12-2008
  • 29-12-2008
  • 27-12-2008
  • 26-12-2008
  • 25-12-2008
  • 24-12-2008
  • 23-12-2008
  • 22-12-2008
  • 21-12-2008
  • 19-12-2008
  • 18-12-2008
  • 17-12-2008
  • 13-12-2008
  • 11-12-2008
  • 10-12-2008
  • 09-12-2008
  • 08-12-2008
  • 05-12-2008
  • 03-12-2008
  • 02-12-2008
  • 01-12-2008
  • 30-11-2008
  • 28-11-2008
  • 27-11-2008
  • 26-11-2008
  • 24-11-2008
  • 22-11-2008
  • 21-11-2008
  • 20-11-2008
  • 19-11-2008
  • 18-11-2008
  • 17-11-2008
  • 13-11-2008
  • 12-11-2008
  • 11-11-2008
  • 10-11-2008
  • 08-11-2008
  • 07-11-2008
  • 05-11-2008
  • 04-11-2008
  • 03-11-2008
  • 02-11-2008
  • 01-11-2008
  • 30-10-2008
  • 27-10-2008
  • 26-10-2008
  • 23-10-2008
  • 22-10-2008
  • 21-10-2008
  • 20-10-2008
  • 19-10-2008
  • 17-10-2008
  • 16-10-2008
  • 15-10-2008
  • 14-10-2008
  • 12-10-2008
  • 10-10-2008
  • 09-10-2008
  • 08-10-2008
  • 07-10-2008
  • 06-10-2008
  • 03-10-2008
  • 02-10-2008
  • 01-10-2008
  • 30-09-2008
  • 29-09-2008
  • 28-09-2008
  • 27-09-2008
  • 26-09-2008
  • 25-09-2008
  • 23-09-2008
  • 22-09-2008
  • 21-09-2008
  • 20-09-2008
  • 17-09-2008
  • 16-09-2008
  • 15-09-2008
  • 14-09-2008
  • 13-09-2008
  • 12-09-2008
  • 08-09-2008
  • 04-09-2008
  • 03-09-2008
  • 02-09-2008
  • 01-09-2008
  • 31-08-2008
  • 30-08-2008
  • 28-08-2008
  • 27-08-2008
  • 26-08-2008
  • 25-08-2008
  • 24-08-2008
  • 21-08-2008
  • 19-08-2008
  • 18-08-2008
  • 15-08-2008
  • 14-08-2008
  • 13-08-2008
  • 11-08-2008
  • 10-08-2008
  • 06-08-2008
  • 04-08-2008
  • 03-08-2008
  • 02-08-2008
  • 21-07-2008
  • 17-07-2008
  • 16-07-2008
  • 08-07-2008
  • 07-07-2008
  • 06-07-2008
  • 05-07-2008
  • 04-07-2008
  • 03-07-2008
  • 02-07-2008
  • 01-07-2008
  • 30-06-2008
  • 29-06-2008
  • 28-06-2008
  • 25-06-2008
  • 23-06-2008
  • 22-06-2008
  • 21-06-2008
  • 20-06-2008
  • 19-06-2008
  • 17-06-2008
  • 16-06-2008
  • 15-06-2008
  • 14-06-2008
  • 12-06-2008
  • 11-06-2008
  • 10-06-2008
  • 09-06-2008
  • 08-06-2008
  • 06-06-2008
  • 05-06-2008
  • 04-06-2008
  • 03-06-2008
  • 02-06-2008
  • 01-06-2008
  • 31-05-2008
  • 30-05-2008
  • 29-05-2008
  • 28-05-2008
  • 27-05-2008
  • 26-05-2008
  • 25-05-2008
  • 21-05-2008
  • 20-05-2008
  • 18-05-2008
  • 17-05-2008
  • 15-05-2008
  • 13-05-2008
  • 12-05-2008
  • 11-05-2008
  • 10-05-2008
  • 07-05-2008
  • 06-05-2008
  • 03-05-2008
  • 02-05-2008
  • 30-04-2008
  • 29-04-2008
  • 28-04-2008
  • 27-04-2008
  • 26-04-2008
  • 25-04-2008
  • 23-04-2008
  • 22-04-2008
  • 21-04-2008
  • 20-04-2008
  • 19-04-2008
  • 18-04-2008
  • 16-04-2008
  • 15-04-2008
  • 14-04-2008
  • 10-04-2008
  • 09-04-2008
  • 08-04-2008
  • 07-04-2008
  • 06-04-2008
  • 05-04-2008
  • 04-04-2008
  • 03-04-2008
  • 02-04-2008
  • 01-04-2008
  • 31-03-2008
  • 29-03-2008
  • 28-03-2008
  • 27-03-2008
  • 26-03-2008
  • 25-03-2008
  • 23-03-2008
  • 22-03-2008
  • 21-03-2008
  • 20-03-2008
  • 19-03-2008
  • 18-03-2008
  • 17-03-2008
  • 16-03-2008
  • 15-03-2008
  • 14-03-2008
  • 13-03-2008
  • 12-03-2008
  • 11-03-2008
  • 10-03-2008
  • 08-03-2008
  • 07-03-2008
  • 05-03-2008
  • 04-03-2008
  • 03-03-2008
  • 01-03-2008
  • 29-02-2008
  • 28-02-2008
  • 27-02-2008
  • 26-02-2008
  • 25-02-2008
  • 23-02-2008
  • 22-02-2008
  • 21-02-2008
  • 19-02-2008
  • 18-02-2008
  • 17-02-2008
  • 16-02-2008
  • 15-02-2008
  • 14-02-2008
  • 12-02-2008
  • 09-02-2008
  • 07-02-2008
  • 06-02-2008
  • 05-02-2008
  • 04-02-2008
  • 03-02-2008
  • 02-02-2008
  • 31-01-2008
  • 30-01-2008
  • 29-01-2008
  • 28-01-2008
  • 27-01-2008
  • 26-01-2008
  • 25-01-2008
  • 24-01-2008
  • 23-01-2008
  • 22-01-2008
  • 20-01-2008
  • 18-01-2008
  • 17-01-2008
  • 16-01-2008
  • 15-01-2008
  • 14-01-2008
  • 13-01-2008
  • 12-01-2008
  • 11-01-2008
  • 10-01-2008
  • 09-01-2008
  • 08-01-2008
  • 07-01-2008
  • 05-01-2008
  • 04-01-2008
  • 02-01-2008
  • 01-01-2008
  • 30-12-2007
  • 29-12-2007
  • 27-12-2007
  • 26-12-2007
  • 25-12-2007
  • 23-12-2007
  • 22-12-2007
  • 21-12-2007
  • 19-12-2007
  • 18-12-2007
  • 17-12-2007
  • 16-12-2007
  • 15-12-2007
  • 14-12-2007
  • 13-12-2007
  • 12-12-2007
  • 11-12-2007
  • 10-12-2007
  • 09-12-2007
  • 07-12-2007
  • 06-12-2007
  • 05-12-2007
  • 04-12-2007
  • 03-12-2007
  • 02-12-2007
  • 28-11-2007
  • 26-11-2007
  • 24-11-2007
  • 23-11-2007
  • 22-11-2007
  • 20-11-2007
  • 18-11-2007
  • 17-11-2007
  • 16-11-2007
  • 14-11-2007
  • 13-11-2007
  • 12-11-2007
  • 11-11-2007
  • 09-11-2007
  • 08-11-2007
  • 07-11-2007
  • 06-11-2007
  • 05-11-2007
  • 03-11-2007
  • 02-11-2007
  • 30-10-2007
  • 29-10-2007
  • 27-10-2007
  • 26-10-2007
  • 25-10-2007
  • 24-10-2007
  • 23-10-2007
  • 22-10-2007
  • 21-10-2007
  • 20-10-2007
  • 18-10-2007
  • 17-10-2007
  • 16-10-2007
  • 13-10-2007
  • 12-10-2007
  • 10-10-2007
  • 09-10-2007
  • 07-10-2007
  • 05-10-2007
  • 04-10-2007
  • 01-10-2007
  • 29-09-2007
  • 28-09-2007
  • 26-09-2007
  • 25-09-2007
  • 24-09-2007
  • 22-09-2007
  • 21-09-2007
  • 20-09-2007
  • 19-09-2007
  • 18-09-2007
  • 17-09-2007
  • 14-09-2007
  • 13-09-2007
  • 11-09-2007
  • 10-09-2007
  • 09-09-2007
  • 08-09-2007
  • 07-09-2007
  • 05-09-2007
  • 03-09-2007
  • 01-09-2007
  • 30-08-2007
  • 29-08-2007
  • 28-08-2007
  • 27-08-2007
  • 26-08-2007
  • 23-08-2007
  • 21-08-2007
  • 19-08-2007
  • 14-08-2007
  • 12-08-2007
  • 09-08-2007
  • 05-08-2007
  • 04-08-2007
  • 01-08-2007
  • 26-07-2007
  • 20-07-2007
  • 18-07-2007
  • 17-07-2007
  • 16-07-2007
  • 15-07-2007
  • 12-07-2007
  • 10-07-2007
  • 08-07-2007
  • 07-07-2007
  • 06-07-2007
  • 05-07-2007
  • 03-07-2007
  • 02-07-2007
  • 01-07-2007
  • 29-06-2007
  • 28-06-2007
  • 27-06-2007
  • 26-06-2007
  • 24-06-2007
  • 21-06-2007
  • 20-06-2007
  • 19-06-2007
  • 18-06-2007
  • 15-06-2007
  • 13-06-2007
  • 12-06-2007
  • 11-06-2007
  • 10-06-2007
  • 09-06-2007
  • 08-06-2007
  • 07-06-2007
  • 05-06-2007
  • 04-06-2007
  • 02-06-2007
  • 01-06-2007
  • 31-05-2007
  • 30-05-2007
  • 29-05-2007
  • 28-05-2007
  • 27-05-2007
  • 26-05-2007
  • 25-05-2007
  • 24-05-2007
  • 23-05-2007
  • 21-05-2007
  • 19-05-2007
  • 18-05-2007
  • 17-05-2007
  • 16-05-2007
  • 15-05-2007
  • 14-05-2007
  • 12-05-2007
  • 11-05-2007
  • 09-05-2007
  • 07-05-2007
  • 04-05-2007
  • 02-05-2007
  • 30-04-2007
  • 29-04-2007
  • 28-04-2007
  • 27-04-2007
  • 26-04-2007
  • 24-04-2007
  • 21-04-2007
  • 18-04-2007
  • 15-04-2007
  • 13-04-2007
  • 12-04-2007
  • 09-04-2007
  • 08-04-2007
  • 07-04-2007
  • 05-04-2007
  • 04-04-2007
  • 03-04-2007
  • 01-04-2007
  • 30-03-2007
  • 29-03-2007
  • 28-03-2007
  • 27-03-2007
  • 26-03-2007
  • 25-03-2007
  • 24-03-2007
  • 22-03-2007
  • 21-03-2007
  • 20-03-2007
  • 18-03-2007
  • 17-03-2007
  • 16-03-2007
  • 15-03-2007
  • 14-03-2007
  • 13-03-2007
  • 12-03-2007
  • 10-03-2007
  • 08-03-2007
  • 07-03-2007
  • 05-03-2007
  • 04-03-2007
  • 03-03-2007
  • 02-03-2007
  • 01-03-2007
  • 28-02-2007
  • 26-02-2007
  • 24-02-2007
  • 21-02-2007
  • 19-02-2007
  • 18-02-2007
  • 17-02-2007
  • 16-02-2007
  • 14-02-2007
  • 11-02-2007
  • 10-02-2007
  • 08-02-2007
  • 05-02-2007
  • 03-02-2007
  • 02-02-2007
  • 01-02-2007
  • 31-01-2007
  • 29-01-2007
  • 28-01-2007
  • 25-01-2007
  • 24-01-2007
  • 23-01-2007
  • 22-01-2007
  • 20-01-2007
  • 19-01-2007
  • 18-01-2007
  • 17-01-2007
  • 16-01-2007
  • 15-01-2007
  • 14-01-2007
  • 13-01-2007
  • 12-01-2007
  • 11-01-2007
  • 10-01-2007
  • 09-01-2007
  • 08-01-2007
  • 07-01-2007
  • 04-01-2007
  • 03-01-2007
  • 01-01-2007
  • 31-12-2006
  • 29-12-2006
  • 28-12-2006
  • 27-12-2006
  • 26-12-2006
  • 25-12-2006
  • 24-12-2006
  • 23-12-2006
  • 22-12-2006
  • 21-12-2006
  • 20-12-2006
  • 19-12-2006
  • 18-12-2006
  • 17-12-2006
  • 16-12-2006
  • 15-12-2006
  • 14-12-2006
  • 13-12-2006
  • 12-12-2006
  • 11-12-2006
  • 09-12-2006
  • 07-12-2006
  • 06-12-2006
  • 05-12-2006
  • 04-12-2006
  • 01-12-2006
  • 29-11-2006
  • 28-11-2006
  • 27-11-2006
  • 26-11-2006
  • 25-11-2006
  • 24-11-2006
  • 23-11-2006
  • 21-11-2006
  • 19-11-2006
  • 18-11-2006
  • 17-11-2006
  • 16-11-2006
  • 15-11-2006
  • 14-11-2006
  • 13-11-2006
  • 11-11-2006
  • 10-11-2006
  • 07-11-2006
  • 06-11-2006
  • 05-11-2006
  • 04-11-2006
  • 03-11-2006
  • 02-11-2006
  • 30-10-2006
  • 29-10-2006
  • 26-10-2006
  • 25-10-2006
  • 24-10-2006
  • 23-10-2006
  • 22-10-2006
  • 21-10-2006
  • 17-10-2006
  • 14-10-2006
  • 13-10-2006
  • 12-10-2006
  • 11-10-2006
  • 10-10-2006
  • 08-10-2006
  • 06-10-2006
  • 05-10-2006
  • 04-10-2006
  • 02-10-2006
  • 01-10-2006
  • 30-09-2006
  • 28-09-2006
  • 27-09-2006
  • 26-09-2006
  • 23-09-2006
  • 22-09-2006
  • 20-09-2006
  • 19-09-2006
  • 18-09-2006
  • 17-09-2006
  • 13-09-2006
  • 12-09-2006
  • 11-09-2006
  • 10-09-2006
  • 09-09-2006
  • 05-09-2006
  • 03-09-2006
  • 02-09-2006
  • 01-09-2006
  • 31-08-2006
  • 30-08-2006
  • 28-08-2006
  • 27-08-2006
  • 26-08-2006
  • 23-08-2006
  • 22-08-2006
  • 21-08-2006
  • 20-08-2006
  • 19-08-2006
  • 18-08-2006
  • 17-08-2006
  • 16-08-2006
  • 15-08-2006
  • 13-08-2006
  • 12-08-2006
  • 10-08-2006
  • 07-08-2006
  • 06-08-2006
  • 05-08-2006
  • 04-08-2006
  • 03-08-2006
  • 02-08-2006
  • 01-08-2006
  • 30-07-2006
  • 29-07-2006
  • 28-07-2006
  • 27-07-2006
  • 26-07-2006
  • 25-07-2006
  • 24-07-2006
  • 23-07-2006
  • 22-07-2006
  • 18-07-2006
  • 16-07-2006
  • 15-07-2006
  • 14-07-2006
  • 13-07-2006
  • 12-07-2006
  • 10-07-2006
  • 08-07-2006
  • 07-07-2006
  • 05-07-2006
  • 04-07-2006
  • 03-07-2006
  • 02-07-2006
  • 01-07-2006
  • 30-06-2006
  • 29-06-2006
  • 27-06-2006
  • 26-06-2006
  • 25-06-2006
  • 24-06-2006
  • 23-06-2006
  • 21-06-2006
  • 20-06-2006
  • 18-06-2006
  • 16-06-2006
  • 15-06-2006
  • 14-06-2006
  • 12-06-2006
  • 06-06-2006
  • 05-06-2006
  • 04-06-2006
  • 03-06-2006
  • 30-05-2006
  • 27-05-2006
  • 24-05-2006
  • 23-05-2006
  • 22-05-2006
  • 21-05-2006
  • 20-05-2006
  • 19-05-2006
  • 17-05-2006
  • 15-05-2006
  • 14-05-2006
  • 13-05-2006
  • 12-05-2006
  • 08-05-2006
  • 05-05-2006
  • 04-05-2006
  • 03-05-2006
  • 02-05-2006
  • 30-04-2006
  • 29-04-2006
  • 28-04-2006
  • 27-04-2006
  • 25-04-2006
  • 24-04-2006
  • 23-04-2006
  • 22-04-2006
  • 21-04-2006
  • 19-04-2006
  • 18-04-2006
  • 17-04-2006
  • 15-04-2006
  • 14-04-2006
  • 13-04-2006
  • 12-04-2006
  • 10-04-2006
  • 09-04-2006
  • 08-04-2006
  • 07-04-2006
  • 05-04-2006
  • 03-04-2006
  • 02-04-2006
  • 31-03-2006
  • 28-03-2006
  • 26-03-2006
  • 25-03-2006
  • 24-03-2006
  • 23-03-2006
  • 22-03-2006
  • 21-03-2006

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • *************************


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!