Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    15-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Slaatje van konijn met spekreepjes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    200 g konijnenfilet
    4 eetlepels pijnboompitten
    8 kolfjes maïs (babymaïs)
    100 sneetjes spek (gerookt)
    250 g salade-assortiment
    150 g bospaddestoelen
    100 g oesterzwammen
    50 g boter (roomboter)
    10 cl arachideolie
    2 cl notenolie
    2 sjalotten
    2 eetlepels mayonaise
    0.25 eetlepel mosterd
    1 dl cider
    peper
    zout

     

    De arachideolie mengen met de notenolie, de gehakte sjalotten, de mayonaise, de mosterd, de cider, peper en zout.

    Opkloppen met de garde of met de staafmixer.

    Door een fijne zeef gieten.

    De gemengde sla op de borden schikken en overgieten met de helft van de vinaigrette. Garneren met gebakken spekreepjes en kort meegebakken konijnenfilets in dunne reepjes.

    Bestrooien met geroosterde pijnappelpitten.

    De maïskolfjes halveren en aanbakken in een beetje boter.

    De paddestoelen aanfruiten in de rest van de boter.

    Maïs en paddestoelen bij het slaatje voegen, overgieten met de rest van de vinaigrette en lauw serveren.

     

     

    Zeebanket in een aardappelbakje

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    10 aardappelen (Bintje)
    2 eieren
    40 g boter (roomboter)
    peper
    zout
    nootmuskaat
    75 g paneermeel
    12 sint-jakobsnoten
    1 citroen
    200 g zeeduivelfilet
    100 g champignons
    200 g Noordzeegarnalen (ongepeld)
    15 g bloem (tarwebloem)
    1 dl room
    0.5 bosje peterselie

     

    Vooraf de garnalen pellen en de kopjes bewaren.

    De geschilde aardappelen koken, afgieten en laten drogen.

    Heet doorsteken met een draaizeef of een stamper.

    Vermengen met de eierdooiers, de helft van de boter en de kruiden.

    Grote, afgeplatte bollen draaien van het aardappelmengsel.

    Deze in het losgeslagen eiwit en het paneermeel wentelen, zoals bij aardappelkroketten.

    De handeling een tweede maal herhalen.

    Een dekseltje, dat later weggenomen wordt, nu reeds inkerven in de aardappelbol.

    De sint-jakobsvruchten spoelen in koud water en gedurende 5 minuten laten gaarsudderen in een bodempje water met wat zout en citroensap.

    Het zeeduivelvlees in blokjes snijden en op dezelfde manier laten gaar worden.

    De champignons in schijfjes snijden en gaarkoken met wat boter, een bodempje water, wat zout en ruim peper.

    Over de garnaalkopjes zoveel kokend water gieten als nodig is tot ze juist onderstaan en enkele minuten laten trekken.

    De rest van de boter smelten en vermengen met bloem.

    Deze blanke roux mengen met wat kookvocht van de zeeduivel, de sint-jakobsvruchten en de champignons en met een weinig garnaalextract.

    Al roerend binden op een matig vuur.

    De room bijvoegen en de saus wat laten inkoken.

    Eventueel door een zeef wrijven.

    De zeevruchten, de vis en de champignons in de saus mengen en warm houden.

    De aardappelbollen bakken in hete frituurolie.

    De deksels eraf snijden, de bakjes gedeeltelijk leeghalen en de holte royaal vullen met het zeebanket.

    Versieren met peterselie.

    Warm opdienen.

     

     

    Biscuit met eierpunch

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    12 eieren
    12 eierdooiers
    2 theelepels maïszetmeel
    4 dl melk (gecondenseerd)
    300 g poedersuiker
    280 g suiker
    240 g bloem (tarwebloem)
    vanille-extract
    1 dl alcohol
    15 g bakpoeder
    100 g hazelnoten (gemalen)
    50 g boter (roomboter)

     

    Eerst de ingrediënten voor de biscuit mengen: klop de 12 eieren met de kristalsuiker en het vanille-extract luchtig op. 

    Spatel er de bloem, de maïzena, het bakpoeder en de gemalen noten door.

    Warm de oven voor op 180 °C. 

    Boter een ringvorm in en bestuif met bloem. 

    Het beslag in de vorm gieten, 15 minuten bakken in de oven van 180 °C. 

    Laat de biscuit op een rooster afkoelen.

    Meng intussen de 12 eigelen, de gecondenseerde melk, de bloemsuiker, de alcohol (bijvoorbeeld: advocaat, rum, cognac of amaretto) en het vanille-extract voor de eierpunch. Bestrijk hiermee de biscuit.

     

    15-12-2005 om 11:05 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gewoon mooi

    Liefde Installeren

          

    Helpdesk (HELP): Goeden morgen mijnheer, waarmee kan ik u van dienst zijn?

     

    KLANT: Ik heb er lang over nagedacht, maar ik wil nu LIEFDE gaan installeren. Kunt u mij daar stap voor stap bij gaan helpen?

     

    HELP: Ja zeker kan ik dat.

    Bent u er klaar voor?

     

    KLANT: Wat moet ik het eerst doen?

     

    HELP: De eerste stap is het openen van uw HART.

    Weet u waar uw HART zit mijnheer?

     

    KLANT: Ja, dat weet ik, maar er worden nu verschillende andere programma`s uitgevoerd. Kunnen die tijdens het installeren blijven draaien?

     

    HELP: Welke programma`s zijn dat mijnheer?

     

    KLANT: Laat me eens kijken, op het ogenblik worden OUD-ZEER.EXE, WROK .EXE en WREVEL.COM uitgevoerd.

     

    HELP: Geen probleem.

    OUD-ZEER.EXE wordt geleidelijk wel door LIEFDE gewist uit uw huidige besturingssysteem.

    Het kan zijn dat het in het geheugen aanwezig blijft, maar dan laat het andere programma`s ongemoeid.

    VERDRIET.EXE wordt op den duur wel door een module van LIEFDE overschreven die VERY-HAPPY.EXE heet.

    Maar WROK.EXE en WREVEL.COM moet u helemaal afsluiten.

    Door deze programma`s kan LIEFDE niet goed worden geïnstalleerd.

    Kunt u deze afsluiten mijnheer?

     

    KLANT: Ik weet niet hoe dat moet.

    Kunt u mij daarbij helpen?

     

    HELP: Met genoegen.

    Ga naar het startmenu en klik op VERGEVING. EXE.

    Doe dat net zolang tot WROK. EXE en WREVEL.COM helemaal zijn gewist.

     

    KLANT: O.K., dat is gebeurd.

    Nu is liefde zelf gestart.

    Is dat normaal?

     

    HELP: Ja hoor.

    U moet nu een melding krijgen dat het opnieuw wordt geïnstalleerd voor de levensduur van uw HART-DISK.

    Krijgt u die melding?

     

    KLANT: Ja, die zie ik.

    Is LIEFDE nu helemaal geïnstalleerd?

     

    HELP: Ja, maar denk eraan dat u nu alleen nog maar de basisprogramma`s heeft.

    U moet de andere HARTEN aansluiten voor de programma- uitbreidingen.

     

    KLANT: Oei.

    Ik krijg al een foutmelding.

    Wat moet ik nu doen?

     

    HELP: Welke foutmelding?

     

    KLANT: Er staat "FOUT-412-PROGRAMMA WORDT NIET UITGEVOERD OP INTERNE COMPONENTEN."

    Wat wil dat zeggen?

     

    HELP: Geen zorgen,mijnheer.

    Dat is een probleem wat wel vaker voorkomt.

    Het wil zeggen dat LIEFDE is ingesteld om op externe HARTEN te worden uitgevoerd, maar dat het nog niet op uw eigen HART draait.

    Het ligt nogal ingewikkeld, maar in lekenterm wil het zeggen dat u pas aan "LIEFDE" voor anderen toekomt als u eerst "LIEFDE" voor uw eigen computer draait.

     

    KLANT: Wat moet ik dan doen?

     

    HELP: Kunt u de directory "ZELF-AANVAARDING" openen?

     

    KLANT: Ja die heb ik.

     

    HELP: Mooi zo.

    U wordt er echt goed in.

     

    KLANT: Dank u.

     

    HELP: Graag gedaan.

    Klik op de volgende bestanden en kopieer die naar de directory "MIJN- HART", VERGEEF-JE-ZELF.DOC, KEN-JE-WAARDE.TXT en ERKEN-JE-BEPERKINGEN.DOC.

    De computer zal alle bestanden overschrijven die problemen geven en programma`s verbeteren.

    U moet ook OVERDREVEN-ZELFKRITIEK.EXE uit alle directory`s wissen en dan de prullenbak leegmaken zodat u zeker weet dat het programma voorgoed verdwenen is en nooit meer terug kan komen.

     

    KLANT: Zo dat is gebeurt.

    Hela!

    Mijn hart loopt vol met nieuwe bestanden.

    GLIMLACH.MPG draait nu op mijn beeldscherm en geeft aan dat HAPPINESS.COM in mijn HART worden overschreven.

    Is dat normaal?

     

    HELP:Dat gebeurt wel eens , ja.

    Voor sommige duurt het een tijdje, maar op den duur worden alle programma`s geladen.

    Maar alles op zijn tijd.

    Dus LIEFDE is nu geïnstalleerd en wordt uitgevoerd.

    Vanaf nu moet u het allemaal zelf aankunnen.

    Ik heb nog één ding,voordat ik ophang.

     

    KLANT: Ja?

     

    HELP: LIEFDE is een gratis programma.

    Zorg ervoor dat u het programma en de modules ervan geeft aan iedereen die u maar tegenkomt.

    Die geven u dan weer soortgelijke andere mooie modules.

     

    KLANT: Dat zal ik doen.

    Bedankt voor uw hulp.

    Hoe heet u trouwens?

     

    HELP:Noem me maar de Goddelijke Cardioloog , maar ik sta ook bekend als De Grote Heelmeester, maar de meeste mensen noemen me gewoon God.

    Men vindt dat een jaarlijkse controle voldoende is voor een gezond hart, maar de fabrikant (ik dus) beveelt een dagelijkse onderhoudsbeurt aan, wil men optimaal functioneren.

    Anders gezegd, blijf contact houden......

    Bless !!!

     

    15-12-2005 om 00:00 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goede nacht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het is weer tijd om te gaan slapen.
    Nog even vertellen hoe het vandaag verder verlopen is.
    In de namiddag kregen onze kooien weer een grondige poetsbeurt.
    Voor Jako was dat weer een hele ervaring.
    Zijn kooi werd ook helemaal anders ingericht zodat hij het even gemakkelijk heeft als ik.
    Ondertussen heeft hij toch de moet gehad om de kooi even te verlaten.
    Vanavond zag hij het evenwel niet zitten om er uit te komen.
    Wel vond hij het fijn om gestreeld en geknuffeld te worden.
    Morgen speelt hij misschien weer mee, we zien wel.

    14-12-2005 om 23:37 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    advocaat zelf maken

     

    Kook gedurende een paar minuten een vanillestokje in 4 dl water en laat dit afkoelen.

    Klop vervolgens in een grote kom 12 eidooiers met 200 g suiker schuimig.

    Terwijl u klopt moet u geleidelijk het afgekoelde water (zonder vanillestokje) en 6 dl brandewijn toevoegen.

    Klop het mengsel au-bain-marie verder, tot het mengsel warmer wordt en begint te binden.

    De advocaat snel laten afkoelen en koel en donker bewaren.

    De kelder is ideaal!

    Tip: In plaats van brandewijn, kan men ook jonge jenever gebruiken.

    14-12-2005 om 18:22 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Omgekeerd perentaartje

     

    Nagerecht voor 4 personen
    2 eetlepels suiker

    2 eetlepels water

    slagroom, half stijf geslagen

    4 handperen, geschild van klokhuis ontdaan en in partjes gesneden

    4 bolletjes vanille-ijs

    150 gr bloem

    100 gr boter, in blokjes gesneden

    75 gr suiker

    1 mespuntje zout

    2 eetlepels water

     

    Bereidingstijd: 40 minuten

     

    Benodigdheden:
    4 Taartvormen van ± ø 12 centimeter.

    Bereiden:
    1
     Kneed de ingrediënten voor het deeg samen tot een bal en laat het 1½ uur in de koelkast rusten.

    2 Laat de suiker en het water inkoken tot een lichtbruine siroop en verdeel deze over de taartvormen.

    3 Rol het deeg uit tot een 3 mm dikke plak.

    Leg de peerpartjes als een bloem in de taartvormen.

    Leg het deeg over de vormpjes en rol er met een deegrol overheen, zodat de overgebleven deeghoekjes er af vallen.

    Druk het deeg aan de zijkanten iets aan.

    4 Bak ze af in een voorverwarmde oven op 200ºC ongeveer 15-20 minuten.

    Direct een bord op de taartvormen leggen en beiden omkeren.

    Serveer met een bolletje vanille-ijs en slagroom.

    14-12-2005 om 12:24 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dank aan nonkel Theo
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje


    Bij deze wil ik graag nonkel Theo (dat is de persoon die mij alle warmte en liefde heeft gegeven vanaf mijn geboorte tot aan mijn 12 weken) hartelijk bedanken voor de goede raad hoe wij de problemen omtren Jako moesten oplossen.
    Ook de andere leden van het Daronibirds-forum hebben heel wat goede raad gegeven.
    Ik ben benieuwd of Jako vanavond weer uit zijn kooi zal komen.
    Papa Ronny vertikt het namelijk om hem zelf uit zijn kooi te halen want dat moet hij nu eenmaal zelf doen.
    Hij moet nog heel wat leren, zoals opstappen bv.
    Ik breng na het speeluurtje weer verslag uit hoe het deze keer verlopen is.

    P.S.: Ik moet wel op bevel uit mijn kooi komen, om te douchen bv.
    Zin of gene zin, opstappen moet ik.
    Amai, als Jako dat allemaal geleerd heeft moet hij ook op bevel gaan douchen.
    Kunnen we samen zingen van "Singing In The Rain".

    14-12-2005 om 10:29 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Broodpudding

     

    Ingrediënten

    -oud brood + 800 gr
    -1 pakje vanille pudding 50 gr
    -Maïzena 100 gr
    -bruine suiker + 100 gr
    -witte suiker + 100 gr
    -vanille suiker 2 pakjes = 16 gr
    -rozijnen 250 gr
    -koffie + ¾ liter
    -melk of water + 100 ml
    -een beetje honing 2 eetlepels
    -geraspte citroenschil of een beetje citroensap 10 gr
    -een beetje Rum of rum essence 5 cl
    -eventueel 1 of 2 geschilde in stukjes gesneden appelen
    -een beetje boter of margarine
    -enkele blokjes pure of melk chocolade + 120 gr

    Zo maak je het klaar.
    Maal het oud brood fijn. (Mixer, blender of keukenrobot).

    Zo krijg je grof paneermeel.
    Voeg de pudding, maïzena, suikers en rozijnen erbij.

    Goed mengen.
    Voeg de koffie, melk, honing, citroen en de rum erbij.

    Alle ingrediënten goed mengen.
    Schep het deeg in een vuurvaste, ingevette schotel of in een beboterde bakvorm.
    Leg in het midden de stukjes appel.
    Zet deze in een voorverwarmde oven (200 graden).
    Laat ongeveer 60 à70 minuten bakken op 200 tot 210 graden (naargelang de hoeveelheid).
    Haal de warme broodpudding uit de schotel of bakvorm en leg de blokjes chocolade er op.
    Smeer de gesmolten chocolade uit over de broodpudding en laat afkoelen.


    In plaats van het brood te malen:
    Snijd de korsten van het brood.

    Breek het broodkruim in stukken en leg het in een mengkom.
    Giet er de koffie en de melk over en laat een tijdje weken.
    Draai alles door een zeef.
    Alle ingrediënten goed mengen.

    Vervolgens dezelfde bakmethode als hierboven.

    14-12-2005 om 10:07 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mop

    Tijdens een tekenles vertelt de leraar dat er ooit eens een schilder was die met één beweging van zijn penseel een lachend gezicht kon veranderen in een wenend gezicht.
    Zegt een leerling: "Dat kan mijn vader ook, en die kan dat met z'n blote handen.

    14-12-2005 om 09:59 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Champignon-pannenkoek

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    60 g bloem (tarwebloem)
    1 ei
    1.25 dl melk (halfvol)
    zout
    2 g bakpoeder
    250 g champignons
    5 sneetjes spek (gerookt)
    2 uien
    selderijzout
    peper
    20 g boter (bakboter)
    2 dl room

     

    Voor het deeg de bloem mengen met het bakpoeder en het zout.

    Het losgeklopte ei en de melk toevoegen en tot een glad deeg roeren.

    Dunne pannenkoekjes bakken en warm houden.

    Het spek in dobbelsteentjes snijden.

    De uien schoonmaken en fijnsnijden.

    Het spek en de ui fruiten in wat boter.

    De champignons afborstelen en in schijfjes snijden en eveneens aanfruiten in wat boter. Kruiden met een flinke snuif selderijzout en er het spek met de uien bijvoegen.

    Alles laten stoven.

    De room toevoegen en laten indikken.

    Op smaak brengen met peper.

    Op elke pannenkoek een weinig vulsel scheppen en dubbel plooien of oprollen.

    Warm opdienen.

     

     

    Hamburger met aardappelrösti

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    10 bosjes radijsjes
    2 wortelen
    peper
    zout
    2 cl wijnazijn (wit)
    1 cl notenolie
    1 cl arachideolie
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
    4 aardappelen (Bintje)
    80 g boter (bakboter)
    1 cl olijfolie (extra vierge)
    4 hamburgers
    peper
    zout
    nootmuskaat

     

    De radijsjes wassen en de wortelen schillen.

    Beide in dunne plakjes snijden en vervolgens in kleine staafjes.

    Peper en zout door de azijn roeren tot het zout opgelost is en er beide soorten olie doorkloppen.

    De groenten 30 minuten laten marineren in de vinaigrette en er de gehakte peterselie doorroeren.

    De aardappelen schillen, ze grof raspen, mengen met peper en zout en er hoopjes van maken. Bakken in de helft van de boter met de olijfolie in een pan met anti-aanbaklaag tot ze goudgeel en krokant zijn.

    Nu en dan een beetje platdrukken.

    De hamburgers aan beide kanten mooi bruin bakken in de rest van de boter op een tamelijk zacht vuur.

    Serveren met telkens 2 eetlepels gemarineerde groenten en aardappelrösti.

    Een pittige en gezonde variant op de traditionele hamburgersausen.

     

    Tip: de aardappelrösti kunnen worden gemengd met allerlei geraspte groenten als wortelen, courgettes, koolrabi, knolselderij of met geraspte kaas.

     

     

    Bladerdeegje met appeltjes en gember

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    200 g bladerdeeg
    2 appelen (Boskoop)
    1 eetlepel gember (geraspt)
    50 g suiker
    2 cl pommeau
    150 g frambozen
    5 dl water
    70 g poedersuiker
    2 eetlepels citroensap


    Schil de appelen en snijd ze in stukjes.

    Rasp de gember.

    Vul kleine ronde vormpjes met het bladerdeeg en bestrooi het met grove suiker.

    Bedek het daarna met de appelen en de gember.

    Bak de taartjes in de oven op 200°C.

    Flambeer het gebak met de pommeau.

    Bereid de frambozencoulis: pureer de frambozen en wrijf de frambozenpuree door een zeer fijne zeef.

    Voeg het water bij de poedersuiker en wat citroensap en laat koken tot een lichte stroop.

    Voeg de frambozenpuree toe en laat gedurende enkele minuten inkoken.

    Presenteer het gebak op een spiegel van frambozencoulis en werk af met een blaadje munt.

    4 blaadjes munt

    14-12-2005 om 09:48 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goede nacht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze avond is het eindelijk gelukt.
    Jako is eindelijk uit zijn kooi gekomen.
    Echt meespelen was er nog niet bij maar hij ging toch al eens op verkenning.
    Hij vond het ook niet erg dat ik naast hem kwam zitten op zijn kooi.
    Hij moet nog wel leren opstappen want vroeger werd hij altijd ruw uit zijn kooi gehaald.
    De schrik zit er nog altijd wel een beetje in.
    Maar met veel liefde en de allerbeste zorgen van ons allen zal hij die schrik ook wel overwinnen.
    Ik ben er van overtuigd dat alles nog goed gaat komen.
    Dit gezegd zijnde wens ik iedereen een goede nachtrust toe.

    14-12-2005 om 00:11 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kijk eens naar mijn Hollywoodster
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    13-12-2005 om 22:45 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Monchoutaart

     

    Ingrediënten:

    half pakje roomboter

    220g tarwebiscuit

    120g basterdsuiker

    pakje monchou

    0.25 l slagroom

    blik (taart)vulling (kersen/aardbeien)

     

    Bereiding:

    Maak de biscuit fijn en meng deze met boter.

    Leg dit mengsel op de bodem
    van de ingevette bakvorm.

    Meng de basterdsuiker en de monchou, en doe hier de stijfgeklopte slagroom door.

    Leg dit mengsel op de bodem en leg hieroverheen een laag van de vulling.

    Zet het geheel 1 dag koel weg.
    Garneer het met slagroom.

    13-12-2005 om 19:08 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Kippen knotsjes met pikante dip


    Ingrediënten per persoon:

    6 kippenvleugels
    zwarte peper & wat zout
    dipsaus:
    2 el Griekse yoghurt
    ½ ontvelde, ontpitte en fijngehakte tomaat
    1 mespunt sambal
    ½ zeer fijngesnipperd sjalotje
    1 el fijngehakte verse bieskook

     

    - Snijd de vleugeltjes middendoor en hou enkel het dikste gedeelte, de rest kan u ook grillen of bakken naar wens, wij houden ons nu bezig met de mooiste helft dus.

    Snij aan de zijde waar het werd doorgehakt het vel los van het been en trek het helemaal naar het andere einde toe zodat er een soort knotsje ontstaat.

    Na wat oefening is dit zeker niet moeilijk.
    - Kruid de knotsjes met peper en wat zout en frituur ze tot ze mooi knapperig zij.

    Laat uitlekken op keukenpapier.
    - Meng alle ingrediënten voor de dipsaus.
    - Serveer de kippenknotsjes koud of warm naar keuze, samen met de pikante dip.

    13-12-2005 om 16:18 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Kaastoasts

     

    kaas : Floreffe Selection

     

    ingrediënten :

    2 sneetjes wit brood

    10 gr. boter

    1 eetlepel mosterd

    100 gr. gekookte ham

    1 tomaat

    1 perzik (in blik)

    100 gr. Floreffe Selection

    Paprikapoeder

     

    bereiding :

    Per persoon een sneetje wit brood met zachte korst roosteren en er boter en mosterd op smeren.

    Daarop een plakje ham, een schijf tomaat, een halve perzik en een plak Floreffe Selection leggen.

    Bestrooien met paprikapoeder, een houten prikker dwars door het beleg prikken en alles in de hete oven zetten tot de kaas gesmolten is.

    13-12-2005 om 13:44 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gedicht

    Liefde is als een roos

     

    Ze zeggen liefde is als een rivier
    waarin je verdrinkt in emoties
    Ze zeggen liefde is als een scherpmes
    die je ziel laat bloeden
    Ze zeggen liefde is als honger
    die altijd gestild moet worden
    Maar ik zeg liefde is als een bloem
    en jij bent zijn enige zaad.

    Het is een hart
    bang om te breken
    dat nooit geleerd heeft om te dansen
    Het is de droom
    bang om wakker te worden
    dat nooit een kans neemt
    Het is die ene die nooit word genomen
    en ook niet kan geven
    Het is de ziel die bang is om te sterven
    en nooit geleerd heeft om te leven.

    Als de nacht te eenzaam wordt
    en de weg veel te lang
    En als je denkt dat liefde alleen bestemt is
    voor de gelukkigen en de sterken
    Onthoud dan, dat in de winter
    ver onder de koude sneeuw
    Ligt een zaadje, dat met de liefde van de zon,
    wordt het in de lente de roos.

    13-12-2005 om 13:40 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garfield
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    13-12-2005 om 13:37 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Kruidige aardappel

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 aardappelen (Nicola)
    80 g verse kaas (mager)
    1 dl yoghurt (mager)
    peper
    zout
    cayennepeper
    0.5 citroen
    1 bakje tuinkers

     

    De aardappelen schoonborstelen en ze gedurende 15 minuten koken in water.

    In aluminiumfolie wikkelen met een klontje boter en ze nog 10 minuten in de oven zetten (op 200 graden) of op de barbecue.

    De verse kaas mengen met de yoghurt en op smaak brengen met peper en zout, cayennepeper en citroensap.

    Er vers afgeknipte tuinkers doorroeren en de saus over de aardappelen scheppen.

     

    Tip: de folie openvouwen en de aardappel kruiselings insnijden.

    De schil naar buiten toe klappen en opvullen met de saus of vulling.

     

     

    Magie van de heksenmix

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    100 g oesterzwammen
    100 g kastanjechampignons
    100 g shiitake
    40 g boter (bakboter)
    1 teentje knoflook
    1 krop sla (eikenblad)
    1 krop ijsbergsla
    4 cl olijfolie (extra vierge)
    1 cl sesamolie
    2 cl balsamicoazijn
    0.5 eetlepel mosterd
    2 eetlepels pijnboompitten
    kiemen
    1 bakje tuinkers

     

    Maak de paddestoelen schoon en laat ze heel.

    Pel de knoflook en snipper fijn.

    Smelt de boter in de pan, voeg de paddestoelen en de knoflook toe en stoof in een kwartiertje zachtjes gaar.

    Maak de slablaadjes los, deel ze in stukjes, was en droog ze.

    Maak een vinaigrette van de olijfolie, sesamolie, balsamicoazijn, mosterd en pijnboompitten. Schep de vinaigrette door de sla.

    Schik de sla op de borden.

    Schik de lauwwarme paddestoelen erop.

    Versier met de kiemen en de tuinkers.

     

     

    Bosbessen-citroenmuffins

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    175 g boter (roomboter)
    120 g amandelpoeder
    0.5 citroenschil
    200 g poedersuiker
    100 g bloem
    5 eiwitten
    200 g bosbessen

     

    Laat de boter langzaam smelten in een pan tot hij goudbruin van kleur is.

    Doe de amandelen, geraspte citroenschil, poedersuiker en bloem in een schaal.

    Meng goed.
    Roer de eiwitten erdoor.

    Schenk de gesmolten boter erbij en meng alles goed door elkaar.

    Schenk het beslag in muffinvormpjes.

    Leg de bosbessen erbovenop.
    Bak de muffins ca. 15 minuten op 200 °C of tot ze goudbruin van kleur zijn.

    Laat de muffins op een rooster afkoelen.

    13-12-2005 om 13:35 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even geduld voor het menu van de dag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Op het ogenblik is er hier bezoek.
    Daarom zal het menu van de dag wat vertraging oplopen.

    13-12-2005 om 10:27 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemorgen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    13-12-2005 om 10:23 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goede nacht
    Tja, Wat Jako betreft veranderd er nog weinig.
    Hij wil nog steeds niet aangeraakt worden of uit zijn kooi komen.
    Als ik over zijn kooi loop tijdens het spelen negeert hij me zelfs.
    Ik word er een beetje triestig van.
    We zullen wel zien wat morgen zal brengen.

    12-12-2005 om 23:56 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!