Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
Paulie vertelt
Over ons gezin Iedere dag is de moeite waard
14-12-2005
Dank aan nonkel Theo
klik op het plaatje
Bij deze wil ik graag nonkel Theo (dat is de persoon die mij alle warmte en liefde heeft gegeven vanaf mijn geboorte tot aan mijn 12 weken) hartelijk bedanken voor de goede raad hoe wij de problemen omtren Jako moesten oplossen. Ook de andere leden van het Daronibirds-forum hebben heel wat goede raad gegeven. Ik ben benieuwd of Jako vanavond weer uit zijn kooi zal komen. Papa Ronny vertikt het namelijk om hem zelf uit zijn kooi te halen want dat moet hij nu eenmaal zelf doen. Hij moet nog heel wat leren, zoals opstappen bv. Ik breng na het speeluurtje weer verslag uit hoe het deze keer verlopen is.
P.S.: Ik moet wel op bevel uit mijn kooi komen, om te douchen bv. Zin of gene zin, opstappen moet ik. Amai, als Jako dat allemaal geleerd heeft moet hij ook op bevel gaan douchen. Kunnen we samen zingen van "Singing In The Rain".
-oud brood + 800 gr -1 pakje vanille pudding 50 gr -Maïzena 100 gr -bruine suiker + 100 gr -witte suiker + 100 gr -vanille suiker 2 pakjes = 16 gr -rozijnen 250 gr -koffie + ¾ liter -melk of water + 100 ml -een beetje honing 2 eetlepels -geraspte citroenschil of een beetje citroensap 10 gr -een beetje Rum of rum essence 5 cl -eventueel 1 of 2 geschilde in stukjes gesneden appelen -een beetje boter of margarine -enkele blokjes pure of melk chocolade + 120 gr
Zo maak je het klaar. Maal het oud brood fijn. (Mixer, blender of keukenrobot).
Zo krijg je grof paneermeel. Voeg de pudding, maïzena, suikers en rozijnen erbij.
Goed mengen. Voeg de koffie, melk, honing, citroen en de rum erbij.
Alle ingrediënten goed mengen. Schep het deeg in een vuurvaste, ingevette schotel of in een beboterde bakvorm. Leg in het midden de stukjes appel. Zet deze in een voorverwarmde oven (200 graden). Laat ongeveer 60 à70 minuten bakken op 200 tot 210 graden (naargelang de hoeveelheid). Haal de warme broodpudding uit de schotel of bakvorm en leg de blokjes chocolade er op. Smeer de gesmolten chocolade uit over de broodpudding en laat afkoelen.
In plaats van het brood te malen: Snijd de korsten van het brood.
Breek het broodkruim in stukken en leg het in een mengkom. Giet er de koffie en de melk over en laat een tijdje weken. Draai alles door een zeef. Alle ingrediënten goed mengen.
Tijdens een tekenles vertelt de leraar dat er ooit eens een schilder was die met één beweging van zijn penseel een lachend gezicht kon veranderen in een wenend gezicht. Zegt een leerling: "Dat kan mijn vader ook, en die kan dat met z'n blote handen.
60 g bloem (tarwebloem) 1 ei 1.25 dl melk (halfvol) zout 2 g bakpoeder 250 g champignons 5 sneetjes spek (gerookt) 2 uien selderijzout peper 20 g boter (bakboter) 2 dl room
Voor het deeg de bloem mengen met het bakpoeder en het zout.
Het losgeklopte ei en de melk toevoegen en tot een glad deeg roeren.
Dunne pannenkoekjes bakken en warm houden.
Het spek in dobbelsteentjes snijden.
De uien schoonmaken en fijnsnijden.
Het spek en de ui fruiten in wat boter.
De champignons afborstelen en in schijfjes snijden en eveneens aanfruiten in wat boter. Kruiden met een flinke snuif selderijzout en er het spek met de uien bijvoegen.
Alles laten stoven.
De room toevoegen en laten indikken.
Op smaak brengen met peper.
Op elke pannenkoek een weinig vulsel scheppen en dubbel plooien of oprollen.
Beide in dunne plakjes snijden en vervolgens in kleine staafjes.
Peper en zout door de azijn roeren tot het zout opgelost is en er beide soorten olie doorkloppen.
De groenten 30 minuten laten marineren in de vinaigrette en er de gehakte peterselie doorroeren.
De aardappelen schillen, ze grof raspen, mengen met peper en zout en er hoopjes van maken. Bakken in de helft van de boter met de olijfolie in een pan met anti-aanbaklaag tot ze goudgeel en krokant zijn.
Nu en dan een beetje platdrukken.
De hamburgers aan beide kanten mooi bruin bakken in de rest van de boter op een tamelijk zacht vuur.
Serveren met telkens 2 eetlepels gemarineerde groenten en aardappelrösti.
Een pittige en gezonde variant op de traditionele hamburgersausen.
Tip: de aardappelrösti kunnen worden gemengd met allerlei geraspte groenten als wortelen, courgettes, koolrabi, knolselderij of met geraspte kaas.
Bladerdeegje met appeltjes en gember
Ingrediënten voor 4 personen
200 g bladerdeeg 2 appelen (Boskoop) 1 eetlepel gember (geraspt) 50 g suiker 2 cl pommeau 150 g frambozen 5 dl water 70 g poedersuiker 2 eetlepels citroensap
Schil de appelen en snijd ze in stukjes.
Rasp de gember.
Vul kleine ronde vormpjes met het bladerdeeg en bestrooi het met grove suiker.
Bedek het daarna met de appelen en de gember.
Bak de taartjes in de oven op 200°C.
Flambeer het gebak met de pommeau.
Bereid de frambozencoulis: pureer de frambozen en wrijf de frambozenpuree door een zeer fijne zeef.
Voeg het water bij de poedersuiker en wat citroensap en laat koken tot een lichte stroop.
Voeg de frambozenpuree toe en laat gedurende enkele minuten inkoken.
Presenteer het gebak op een spiegel van frambozencoulis en werk af met een blaadje munt.
Deze avond is het eindelijk gelukt. Jako is eindelijk uit zijn kooi gekomen. Echt meespelen was er nog niet bij maar hij ging toch al eens op verkenning. Hij vond het ook niet erg dat ik naast hem kwam zitten op zijn kooi. Hij moet nog wel leren opstappen want vroeger werd hij altijd ruw uit zijn kooi gehaald. De schrik zit er nog altijd wel een beetje in. Maar met veel liefde en de allerbeste zorgen van ons allen zal hij die schrik ook wel overwinnen. Ik ben er van overtuigd dat alles nog goed gaat komen. Dit gezegd zijnde wens ik iedereen een goede nachtrust toe.
6 kippenvleugels zwarte peper & wat zout dipsaus: 2 el Griekse yoghurt ½ ontvelde, ontpitte en fijngehakte tomaat 1 mespunt sambal ½ zeer fijngesnipperd sjalotje 1 el fijngehakte verse bieskook
- Snijd de vleugeltjes middendoor en hou enkel het dikste gedeelte, de rest kan u ook grillen of bakken naar wens, wij houden ons nu bezig met de mooiste helft dus.
Snij aan de zijde waar het werd doorgehakt het vel los van het been en trek het helemaal naar het andere einde toe zodat er een soort knotsje ontstaat.
Na wat oefening is dit zeker niet moeilijk. - Kruid de knotsjes met peper en wat zout en frituur ze tot ze mooi knapperig zij.
Laat uitlekken op keukenpapier. - Meng alle ingrediënten voor de dipsaus. - Serveer de kippenknotsjes koud of warm naar keuze, samen met de pikante dip.
Ze zeggen liefde is als een rivier waarin je verdrinkt in emoties Ze zeggen liefde is als een scherpmes die je ziel laat bloeden Ze zeggen liefde is als honger die altijd gestild moet worden Maar ik zeg liefde is als een bloem en jij bent zijn enige zaad.
Het is een hart bang om te breken dat nooit geleerd heeft om te dansen Het is de droom bang om wakker te worden dat nooit een kans neemt Het is die ene die nooit word genomen en ook niet kan geven Het is de ziel die bang is om te sterven en nooit geleerd heeft om te leven.
Als de nacht te eenzaam wordt en de weg veel te lang En als je denkt dat liefde alleen bestemt is voor de gelukkigen en de sterken Onthoud dan, dat in de winter ver onder de koude sneeuw Ligt een zaadje, dat met de liefde van de zon, wordt het in de lente de roos.
Tja, Wat Jako betreft veranderd er nog weinig. Hij wil nog steeds niet aangeraakt worden of uit zijn kooi komen. Als ik over zijn kooi loop tijdens het spelen negeert hij me zelfs. Ik word er een beetje triestig van. We zullen wel zien wat morgen zal brengen.
2 dl wildfond verder: zwarte peper uit de molen & zout
- Doe de champignons in de cutter en maak ze samen met de sjalot fijn.
Stoof ze even aan in wat olie, laat afkoelen en meng er vervolgens wat citroenmelisse onder. - Snijd de varkens haasjes in porties en maak er een opening langs de zijkant in, vul deze op met het champignonmengsel.
Sluit met een cocktailprikker. - Maak de groenten voor de ratatouille schoon en snij ze in brunoise. - Stoof een gehakte ui en knoflook aan in wat boter, blus met de rode wijn.
Voeg het laurierblad en kruidentuiltje toe en laat inkoken tot bijna alle vocht verdwenen is. Giet de wildfond erbij en laat 15 minuten pruttelen.
Zeef de saus en hou opzij. - Bak de varkenshaasjes mooi aan in hete olie & wat boter, laat ze verder garen naar wens onder deksel. - Doe ruim olijfolie in een antikleefpan en stoof hier de groenten voor de ratatouille met uitzondering van de tomaten en gezeefde tomaten.
Laat zo'n 10 minuten rustig stoven, roer regelmatig om.
Voeg de gezeefde tomaten toe en breng op smaak met royaal peper en wat zout.
Schep er net voor het serveren de tomaten onder. - Neem het vlees uit de pan en hou nog even warm, blus de pan met de rode wijnsaus en laat even inkoken. - Schik de ratatouille (met een kookring) op een groot bord, dresseer er het vlees naast en geef er de saus apart bij. - Lekker met aardappelgratin.
Kerrie van varkenstongetjes met duo van risotto & fijne boontjes
Ingrediënten voor 4 personen:
4 varkenstongetjes 3 selderstengels
wit van 1 prei
1 wortel
1 ui
2 kruidnagels
takje tijm 350g rijst voor risotto, type Arborio 200g verse fijne boontjes
1 appel, in brunoise gesneden 2 sjalotten, fijngesnipperd 1 el kerriepoeder 1½ liter kippenbouillon, mag van blokjes 1 dl soja room (type Alpro S line) lookscheuten voor de afwerking zwarte peper uit de molen
zout
- Zet de tongen 2 uur in licht gezouten water, spoel onder stromend water en doe in een ruime pan.
Voeg de in stukken gesneden wortel, selder, prei, ui, het takje tijm, de kruidnagels en een ruime draai van de pepermolen toe.
Zet onder water en breng aan de kook, draai het vuur vervolgens lager en laat de tongetjes in ruim een uur gaar worden.
Neem uit de pan en laat even afkoelen, zeef de bouillon. - Snij de tongen in dunne plakjes en hou ze warm in wat bouillon. - Laat een fijngesnipperd sjalotje even zweten in olijfolie
Voeg de kerrie en de appel-brunoise toe en laat even meestoven
Blus met 3 dl bouillon van het vlees en laat voor de helft inkoken, breng op smaak met peper & zout en werk af met de soja room. - Kook of stoom de boontjes beetgaar. - Bereid een risotto. - Dresseer het gerecht als volgt: Schep wat risotto in een kookring, doe hierop wat boontjes, weer wat risotto en enkele plakjes vlees, werk af met een plukje lookscheuten.