Kleine chocoladebroodjes
Ingrediënten
(voor 8 broodjes)
- 450 g meel T55
- 280 ml melk-eimengsel (breek n ei in een maatbeker en giet er melk bij tot u 280 ml hebt)
- 18 g verse gist
- 50 g suiker
- 1 kl zout
- 100 g chocoladedruppels
Werkwijze
- Verbrokkel de gist in 50 ml van uw melk-eimengsel.
- Laat 15 minuten rusten.
- Maak van al de ingrediënten (behalve de chocoladedruppels) een glad en soepel deeg dat u 10 minuten kneedt.
- Laat onder doek en plastic folie ca 1u30 rijzen tot dubbele volume.
- Op n bebloemde werkplaats in 8 verdelen en opbollen.
- 5 minuten laten rusten.
- Neem een bol, druk hem plat met uw handen en leg er een handvol chocoladedruppels op. Opvouwen en terug opbollen.
- Doe hetzelfde met de andere bollen.
- Plaats ze op een bakblik belegd met bakpapier.
- Laat ze onder doek en plastic folie 30 minuten rijzen.
- Het laatste kwartier de oven voorverwarmen op 230°C.
- Insmeren met melk.
- In ca 20 minuten afbakken.
- Als ze te vlug bruin worden moet u ze de laatste vijf minuten bedekken met aluminiumpapier.
- Laat ze afkoelen op een rooster.
|