Ik kreeg gisteren onverwacht bezoek van een oud klasgenoot van in de lagere school.
Mijn tuin was hun onderwerp van belangstelling.
En er was verwondering over rode ui en ook over paarse bonen.
Onder mijn afdak hang ik ze om door en door te drogen.
Als ze pas geoogst zijn zien ze er ruw en onverzorgd uit
Eens de ruwe buitenkant er a, komt er een charmante kleur te voorschijn op een gladde vorm.
En dan zijn er natuur lijk de vragen.
Waarom kweek je rode ui? Wat maak je daar specifiek mee klaar?
Persoonlijk kweek ik ze om ajuinconfituur mee te maken.
Alleen al om de kleur van de confituur zou je het doen. Vergelijk maar eens een potje gele uienconfituur en een potje rode.
uien cofituur van gele of rode ui. Sommigen beweren dat de smaak van rode ui veel fijner is dan van gele. Dat kan maar dat is zo persoonlijk want ieder heeft zijn eigen smaak.
Bewaren die lang? Zijn die lekkerder dan gele ui?
Ik vind dat rode ui die ik kweek niet lang bewaard in tegenstelling tot gele ui. Onze rode ui is gewoonlijk op tegen nieuwjaar. Maar dat kan je niet veralgemenen. Er zijn in beide kleuren wel rassen die lang bewaren en anderen die vlugger moeten gebruikt worden.
Als toemaatje krijg wat sierlijkheid.
Een gele ui zou ogen open trekken, moest hij die hebben, bij de versier mogelijkheden die je hebt met rode ui. Een gele ui heeft dat niet.
Wil je een goed recept voor uienconfituur, tik dan op Google simpelweg 'uienconfituur' in.
Wil je direct een keuze uit 30 verschillende recepten voor uienconfituur, klik dan op volgende URL: http://www.smulweb.nl/zoeken/?type=recepten&query=recept+uienconfituur
Dus keuze in overvloed.
04-09-2013 om 18:36
geschreven door tuinblog d
|