Korenbloem (Centaurea cyanus).
Eetbaar zijn de bloemblaadjes. Verwerk in op vuur gebakken dunne pannenkoekjes en bestrooi met wat poedersuiker. De combinatie van het zoete van de suiker en bitterheid van het bloemblad doen het prachtig samen. Schitterende snijbloem, die gesneden op het juiste moment in het seizoen wekenlang prachtig blijft in de vaas.
Uitwendig toegepast heeft lauwe kruidenthee van korenbloemen een antiseptische kracht bij infectie van de ogen en verzacht vermoeide geïrriteerde ogen. Pure Korenbloemthee
Schitterende Korenbloem met kelk. Zonder additieven. Prachtig van kleur en zeer zacht van smaak. Korenbloem geeft een groot visueel effect bij uw thee en heeft een verzachtende werking op de luchtwegen. http://www.herbella-kruidenthee.nl/a-38002198/korenbloem/pure-korenbloem/
Weinig eisend. Inheemse plant. Eénjarig. Zaait zich gemakkelijk uit. Al in het najaar ontkiemende zaden overleven strenge winterkou prima. Ze zorgen, door hun voorsprong, erg vroeg in het voorjaar voor een prachtig boeket bloemen. https://hofvansteden.wordpress.com/eetbare-planten/eetbare-bloemen/kaasjeskruid-groot-malva-sylvestris/
09-02-2015 om 00:00
geschreven door tuinblog d
|