Deze week geef ik jullie geen kant en klaar recept maar probeer ik een weg te wijzen om zelf een recept samen te stellen. Omdat ik pescatariër ben laat ik voortaan alle vlees en wil ik er voorlopig ook geen recepten meer over plaatsen.
Ik vroeg me af of er gegevens te vinden waren op het net over combinaties vis met groenten.
Het was heel vlug raak op de site: http://recepten-groenten-vis.plantaardig.com/2009/06/groenten-en-vis-combineren.html
Ik neem er slechts één voorbeeld uit.
Z
Zalm combineren met: artisjok, bloemkool, broccoli, champignons, komkommer, knolselder, paprika’s,. Het lukt ook best met: prei, prinsesbonen, spinazie, tomaat, venkel, witloof, waterkers.
Er zijn voor zalm zeker nog andere mogelijkheden die vindingrijkheid en materiekennis vergen en misschien ook een beetje durf.
Een sugestie voor een eenvoudig menu kan zijn:
- zalm gebakken in de echte boter
- gestoomde aardappelen. pappilot vind ik een zeer gemakkelijke vorm van stomen. - gestoofd witloof
Pas vooral op dat je bij het bakken de echte boter niet de heet laat komen. -Je kan ook de vis bakken op een bakvel (zonder vetstof) en dan lichtjes gesmolten boter erover heen gieten. -De gesmolten boter kan je ook over de aardappelen gieten.
Als dessert is een lichte yoghourt, pudding of flan meer aan te raden dan fruit. Vrijblijvend denk ik dat het beter is fruit even vóór de maaltijd te eten. Dit zou met nadelige gisting en een betere vertering te maken hebben. vers fruit wordt sterk aangeraden als een tussendoortje.
Over smaken en kleuren wordt niet geredetwist. Maar voor mij is dat één van mijn lievelings gerechten. Het bijzonderste is dat het jou smaakt.
02-02-2014 om 00:00
geschreven door tuinblog d
|