Als je aperitiefhapjes zoekt heb je een onmetelijk grote keuze. Zoek je biologische of vegetarische hapjes, dan is de keuze eerder beperkt. Op 1 november waren Colette en ikzelf uitgenodigd voor de verjaardag van mijn petekind Els. Omdat ik niet van taarten houd en sneukelen vermijd, had ze een deels alternatieve tafel samengesteld.
In het winkeltje van een bioboer in de buurt had ze geroosterde soja bonen gekocht. Die waren zo fijn gekruid zodat de verschillende soorten kaasblokjes op mij hun aantrekkingskracht verloren.
In het winkeltje van een bioboer in de buurt had ze geroosterde soja bonen gekocht. Die waren zo fijn gekruid zodat de verschillende soorten kaasblokjes op mij hun aantrekkingskracht verloren. Wat mij wel opviel was de tekst op de verpakking die helemaal en alleen in het Frans was. Volgens het staalstatuut is dat in feite onwettelijk. Misschien wordt daar nu niet meer naar gekeken zoals een tijd geleden het geval was. En zo ben ik op zoek gegaan naar wat meer biologische en/of vegetarische hapjes.
Ik ging op Google afbeeldingen en tikte 'bio hapjes' in.
De bio is er eerder beperkt maar de hapjes zeer uitgebreid. Het komt er op op aan de biohapjes er uit te halen door de pagina te bezoeken.
Ik kwam er o.a.terecht op deze Velt bijdrage.
http://velt.brugseverenigingen.be/Fotosactiviteiten/13112012Ga maar eens kijken naar deze velt bijdrage uit 2012
Zo kwam ik ook terecht op: http://www.proefeet.nl/deelnemers/bio-eetcafe-emma/
Hieronder een klein voorsmaakje van de inhoud:
4 t/m 6 september 2015
Home Programma Deelnemers Video's Locaties Duyten Contact
Home › Deelnemers › Bio Eetcafe Emma Bio Eetcafe Emma
Dit is gewoon een klein beetje inhoud. Bezoek gewoon zelf de pagina. Het ziet er daar allemaal veel kleurrijker en pittiger uit.
Op dezelfde 'Google afbeeldingen pagina' vind je ook vegetarische hapjes.
http://www.kookstudio.net/14maartwijchenhhh/
EDit is mar één voorbeeld waarvan hieronder een beetje inhoud:
Zaterdag 14 maart in Wijchen: Workshop “Hemelse Hartige Hapjes” Dokla De Indiase keuken is beroemd om zijn verrukkelijke “snacks” – denk aan samosa’s en pakora’s - en vele andere creatieve heerlijkheden die bijna niemand kent! In combinatie met de lekkerste, kleurrijkste chutney’s en raïta’s zijn ze het hoogtepunt van de maaltijd, en heel verrassend als bijzonder borrelhapje… Dit is ook een hele leuke workshop om samen met je kind te doen – speciale studentenkorting voor jongeren tot 25 jaar! Van 15:00-19:00 u Deze verwennersworkshop is heel erg leuk om te doen omdat we de meest verrassende en creatieve Indiase (vegetarische) hartige hapjes maken. Bekende en onbekende! Snelle, gemakkelijke en bewerkelijke, gefrituurde, gestoomde, gebakken……. steeds met de best passende chutney of raïta erbij om lekker in te dippen. Uiteraard sluiten we de middag af met een feestelijke maaltijd
Dit is een kleine greep uit de mogelijkheden van bio en vegetarische hapjes. Ik zet je gewoon op weg en wens je veel sukses op jouw persoonlijke zoektocht.
23-11-2014 om 00:00
geschreven door tuinblog d
|