Photobucket - Video and Image Hosting
Photobucket - Video and Image Hosting
Foto
E-mail uw bericht

Foto
Blog als favoriet !


Gastenboek
Een berichtje nalaten:  
Voeg berichtje toe!

Laatste commentaren
  • vlasliederen (Frank Deleu)
        op Beverenaar en vlasveteraan Marcel Himpe te gast in Café Vlasparlee
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Mijn favorieten
  • Een zicht op Beveren-Leie
  • foto
  • Categorieën
  • Activiteiten (1)
  • Basisscholen (4)
  • Bijzondere activiteiten (4)
  • Jubileum (16)
  • Kermis 2012 (9)
  • Koninklijk bezoek (1)
  • Kroniek van zeven... (33)
  • Parochie (4)
  • Stads weetjes (3)
  • Venster op het verleden (1)
  • Verenigingen (12)
  • Kalender

    Activiteiten

    Zoeken in blog

    Archief Beverse Weetjes

    30-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reünie Oktobertocht
    Reünie 10de Oktobertocht
    Traditiegetrouw kwamen de Oktobertochters bijeen om gezellig na te kaarten over de overlevingstocht die reeds 10 edities achter de rug heeft. Dat gebeurde op vrijdagavond 28 november in de refter van de firma Boss paints.

    Germain De Vlaminck die indertijd vond dat er in Beveren nood was aan een uitdagende, sportieve groepsactiviteit startte deze avontuurlijke tocht met succes op. "De eerste 5 jaar werd het aantal deelnemers beperkt tot 45. Er stonden echter zoveel kandidaten te trappelen om in te springen dat het aantal naar 80 werd opgedreven", wist Germain te vertellen.

    Deze tocht gaat telkens door in het laatste weekend van oktober. Op zaterdagochtend in de vroege uurtjes start de bus met deelnemers naar een onbekende locatie om op zondagavond in de late uurtjes moe maar voldaan terug in Beveren te arriveren. Daarbij zorgt een logistieke ploeg dat de fietsen, de bagage, de pater St Bernardus... op de juiste bestemming zijn.

    Aan de hand van briefingen moeten de Oktobertochters(in kleine groepjes) hun weg zien te vinden. Het parcours dat zowel fietsend als wandelend moet afgelegd worden loopt vaak langs krieren en landelijke wegen in de middle of nowhere. Zo moest er dit jaar o.a. een 45 km gestapt en zo'n 140-tal km gefietst worden in de streek van Reims. Is dat soms de champagnestreek niet...? 
    In ieder geval, de deelnemers waren het roerend met elkaar eens dat het ook dit jaar meer dan de moeite was om aan de tocht deel te nemen.

    “We zijn nu al zeker dat er voor de komende 5 jaar mensen zijn die de tocht zullen uitwerken, een tijdrovende bezigheid die heel wat weekends in beslag neemt” weet Germain te vertellen. Voor de tocht van 2009 zullen Greet Vervaeke en Claudine Goemaere daarvoor instaan. We denken dat het een ‘sacoche tocht’ zal worden, het is de allereerste maal dat de vrouwen die taak op zich nemen,” sluit de geestesvader.
    Wie een overzicht van de afgelopen Oktobertochten wil bekijken klik hier.

    30-11-2008 om 18:19 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (1)
    28-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slopen en plannen voor de site Interlin te Beveren-Leie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen WONINGBOUW HUYZENTRUYT START IN JANUARI 2009 MET SLOPING INTERLlN

    *Woningbouw Huyzentruyt klik hier , dochteronderneming van Groep H en eigenaar van de Interlin site te Beveren-Leie is in samenspraak met het Waregemse stadsbestuur bezig met de ontwikkeling van een gemengd woonproject op de terreinen van het voormalige spaanplatenbedrijf. Aan dit project ging een ruime periode van voorontwikkeling vooraf.

    *De sloop van de industriële site, voor bijna 90% bebouwd en/of verhard, zal gebeuren met de steun van de Vlaamse Overheid. Woningbouw Huyzentruyt ontving daartoe de officiële toezegging uit handen van het kabinet van Dhr. Dirk Van Mechelen, Vlaams Minister van Financien en Begroting en Ruimtelijke Ordening. Het kostenplaatje van de sloop zal zo’n 1.100.000 euro bedragen, waarvan er 90% gesubsidieerd is. Na een aanbestedingsprocedure werden de slopingswerken eerder reeds toegewezen aan de firma Vacomet uit Sint-Eloois-Winkel. Vacomet is specialist inzake afbraakwerken en heeft in zijn vakgebied een uitstekende reputatie bij kleine en grote opdrachtgevers en besturen.

    *De herbestemming van zonevreemde bedrijven in kernen van gemeenten en steden is een wens van de overheid en past in de richtlijnen van het Structuurplan Vlaanderen. Doelstelling van Woningbouw Huyzentruyt was om een uitgebalanceerde mix te creëren van huisvesting en openbaar groen, met veel aandacht voor mobiliteit en ruimtelijke ordening.
    http://blog.seniorennet.be/archiefbeverenleie/ 
    *Het project 'Wonen in het Park', van de hand van het Kortrijkse architectenbureau Filip Cnockaert, zal naar architecturale invulling bestaan uit een 90-tal woningen, een sociaal project met 30 woongelegenheden en drie blokken van 9 appartementen. Het park- en de vijverzone zullen 2 hectaren beslaan, wat een derde van de totale oppervlakte van de site is. De huizen zelf zullen een combinatie zijn van rijwoningen, koppelwoningen en alleenstaande eengezinswoningen. Er is tevens één mogelijkheid voorzien voor een woongebonden zelfstandige activiteit. De nieuwe woonwijk zal volledig zone 30 zijn. Naast een garage en oprit zullen de inwoners hun wagen ook kwijt kunnen op een daarvoor voorziene groene parking. Daarnaast zullen aparte parkeerplaatsen voorzien worden voor bezoekers. Voor fietsers, wandelaars, schoolgaande jeugd… zal er een verbindingsweg aangelegd worden tussen de Koning Albertstraat en de Kleine Heerweg.

    *De bouw van het woonproject zal in twee fases gebeuren. Bij de start van de eerste fase wordt in het belang van de omwonenden meteen ook de aanleg van de parkzone met vijverpartijen voorzien. Na een periode van onenigheid tussen het toenmalige Interlin en zijn omwonenden kunnen de buurtbewoners stilaan uitkijken naar een aantrekkelijke woonlocatie die zich perfect zal integreren in de omgeving.

    *De sloop van de Interlin site gaat van start in januari 2009. Het neerhalen van de hoge schoorstenen gebeurt in de laatste fase van de werken en is voorzien omstreeks juni 2009, dat zal gebeuren met een kraan. Daarop volgen de saneringswerken om in september 2009 de wegeniswerken te kunnen starten. De aanvang van de verkoop is voorzien in januari 2010 en het bouwen van de woningen zal van start gaan in juli 2010 en dat voor fase 1 (zie plan).

    *Gezien de inplanting van de terreinen, pal in de dorpskern en onder meer in de onmiddellijke nabijheid van de lagere school, hield Woningbouw Huyzentruyt eraan om de omwonenden terdege te informeren over wat zich de komende weken en maanden zal afspelen op de site. Op donderdag 27 november ging voor de tweede keer een buurtvergadering door in OC De Kernelle te Beveren-Leie. De talrijk opgekomen geïnteresseerde omwoners werden er uitgebreid te woord gestaan over de stand van zaken, het verloop van de slopingswerken en de invulling van het woonproject (zoals hierboven beschreven) . Rik Soens, schepen van Woonbeleid gaf er toelichting over de samenwerking met het Waregemse stadsbestuur, dat nauw betrokken is bij het project.

    *De slopingswerken zullen aanvangen in de Kl. Heerweg en zo opschuiven naar de K. Albertstraat. Daar bevinden zich de beide Basisscholen, er zal dan ook rekening gehouden worden met de trafiek die het begin en het einde van schooluren met zich meebrengen.

    *De kavels van de rij- en koppelwoningen zullen variëren tussen de 300 à 400 vierkante meter. Voor de alleenstaande woningen zal dat om en bij de 600 vierkante meter zijn. De prijs per vierkante meter zal 180 euro bedragen. All in, zou dat voor een rij- of koppelwoning ongeveer op 250.000 euro komen en voor een alleenstaande woning op 300.000 euro, afhankelijk van de grote van de kavel. Voor het sociale project, (staat nog niet helemaal op punt) zou de prijs van een woongelegenheid om en bij de 150.000 euro bedragen.

     *Een aantal achtertuinen in de Schoolstraat worden mee opgenomen in het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan van stad. De eigenaars van die gronden zullen de kans  hebben die stukjes als bouwgrond te verkopen. (zie rechts op het plan)

    *Kandidaat-kopers die zich nu al melden bij Woningbouw Huyzentruyt, dochteronderneming van de Groep H zullen op een lijst komen te staan en wanneer de verkoop begint zal iedereen tegelijkertijd verwittigd worden. 

    28-11-2008 om 00:00 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (5)
    27-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ACTION IN DC op Job*Rock 2009
    Na de schitterende editie van 2008, met meer dan 900 bezoekers, gaat Job*Rock in 2009 opnieuw door op zaterdag 4 april in OC 't Klokhuis te Beveren-Leie.

    De eerste band die we met de nodige trots mogen bekend maken is: ACTION IN DC
    Action in DC is wereldwijd erkend als dé tributeband van AC/DC. Al meer dan 20 jaar hebben de Nederlanders overal in Europa de festivals veroverd.

    Action in DC speelde vorig jaar zelfs op Graspop en mocht reeds het voorprogramma van Mötorhead, Judas priest, Saxon, Rammstein, Status Quo, Manowar, Steppenwolf, Deep purple, Thin lizzy, DIO en ZZ-Top verzorgen!

    2009 wordt het jaar van het afscheid want na 2009 houdt Action in DC het voor bekeken. Job*Rock is het eerste Belgische festival op hun programma in 2009 . De rest van hun voorjaarstour programma bestaat uit afscheidsoptredens in Nederland!

    In tegenstelling tot zoveel andere streekfestivals blijft Job*Rock alles super betaalbaar houden.
    Een ticket in vvk kost opnieuw amper 3€, aan de deur betaal je 5€.

    Wil je de sfeer van AC/DC beleven in hét jaar van AC/DC,
    kom dan zeker naar JOB*ROCK 2009!
    Aldus Dieter
    Meer weten over ACTION IN DC klik hier.

    27-11-2008 om 12:14 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    26-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Open les Fundance
    Op zaterdag 6 december zit er terug een reeks Fundance op. Op die dag gaat er van 11.00 tot 11.30 uur een open les door in de turnzaal van de Vrije Basisschool, Koning Albertstraat te Beveren-Leie. 

    Alle geïnteresseerden zijn dan ook van harte welkom om de cursisten van de afgelopen reeks aan het werk te zien. Zij zullen een demonstratie ten beste geven van hetgeen ze in hun mars hebben.

    Als kers op de taart zal lesgeefster Sandrine Creteur de toeschouwers met plezier een een eenvoudig lijndansje aanleren.

    De nieuwe cursus Fundance gaat van start op zaterdag 17 januari 2009.
    Meer info bij lesgeefster Sandrine Creteur 0474/ 66 65 76

    26-11-2008 om 07:36 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    24-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meegenieten met Ine Lapierre en Jonas Van den Bossche
    Ine uit de Bermkouter te Beveren-Leie is samen met haar vriend Jonas voor en poos de wijde wereld ingetrokken http://blog.seniorennet.be/archiefbeverenleie/. Samen laten ze ons meegenieten van hun avonturen via hun blog en deze begint met:

    ONZE REIS
    "Op een wijze dag besloten we om voor een tijdje naar het buitenland te trekken vooraleer we aan het grote-mensen-leven zouden beginnen.

    Half augustus vertrokken we naar Australië, waar we zes maanden zullen vertoeven.

    In februari 2009 vliegen ze richting Nieuw-Zeeland om er gedurende drie maanden rond te trekken.

    Afsluiten doen we in Maleisië voor een kleine maand. In juni komen we terug. Geniet van onze avonturen, want wij zullen het ook doen!"

    Om hun avonturen te lezen, een berichtje te schrijven, of de foto's te bekijken, kunt u via Beverse Weetjes de avonturen van Ine en Jonas meevolgen via een permanente link in de rechter marge.

    24-11-2008 om 19:18 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chiro leieland in vuur en vlam

    Op zondag 23 november vierde Chiro Leieland Christus Koning, een Hoogdag voor alle Chiro-leden. Traditiegetrouw begon deze dag bij Chiro Leieland met een eucharistieviering waar ze een eigen toets aangaven met liederen en teksten. Daarna volgde een ganse dag sport en spel.

    Het thema van dit jaar was vuur.
    Precies 10 jaar geleden legde het vuur het heem bijna helemaal in as. Met de hulp van heel wat sympathisanten werd het heem terug opgetrokken. Dat onheilsvuur van toen werd op deze Hoogdag omgebogen naar een feestelijk vuur.

    Zo werd er vuur gebruikt om koekjes te bakken, er werden kaarsen gegoten en tijdens het slotmoment konden de aanwezigen o.a. en vuurspuwer aan het werk zien…
    Kortom alle Beverse Chiro-leden stonden, ondanks de koude, de ganse dag in vuur en vlam en dat vuur blijft woekeren want dit jaar bestaat 'De Chiro' 75 jaar
    en ook dat zal blijkbaar gevierd worden...

    24-11-2008 om 11:53 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    22-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OKRA Beveren-Leie huldigde kaartkampioen
    http://blog.seniorennet.be/archiefbeverenleie/
    Op dinsdag 18 november vierden de kaarters van OKRA hun kampioen.
     
    Lucien Meersman en William Dejonckere staan in voor de organisatie van de maandelijkse kaartnamiddagen . Van februari tot en met november kaart men voor de kampioenstitel. Deze ging dit jaar naar Camiel Vercruysse gevolgd door Antoon Vantieghem en Cecile Dewulf werd achste en tevens eerste vrouw, de rode lantaarn ging naar Monique Vermoere.

    De viering ging gepaard met koffie, gebak en een ‘drupelke’. Daarna was er vrije kaarting met een traktaat en de namiddag werd afgesloten met belegde boterhammen.

    In december worden de liefhebbers terug verwacht in het Sint-Janszaaltje voor de Sinterklaaskaarting en in januari gaat de nieuwjaarskaarting door om de eerste dinsdag van februari terug van start te gaan met het nieuwe kaartseizoen.

    22-11-2008 om 00:00 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    21-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.A Propos presenteert

    Het toneelgezelschap ‘À Propos’ presenteert:
    Wat doet mijn vrouw van Twee tot Vijf?
    Een blijspel in drie bedrijven van Ladislaus Fodor in regie van Cecile Rigolle.

    http://blog.seniorennet.be/archiefbeverenleie/ 
    v.l.n.r. vooraan: Niels Vanheuverswyn, souffleuze Marie-Jeanne Coopman, Brigitte Verhenne en Gundy Rigolle, tweede rij: regisseur Cecile Rigolle en Katrien De Plancke, achter: Hilde Soens, Annick Provost, Johan Soetens, Elke Van de Woestijne en Brecht Vanommeslaeghe, ontbreekt Lore Hooghe.
     
    'A Propos' is niet aan haar proefstuk toe, sinds 2000 is het gezelschap een vaste waarde onder de Beverse culturele verenigingen.

    Ook regisseur Cecile is geen vreemde voor ‘À Propos’. "Haar lange loopbaan is ons meer dan bekend”, weten de acteurs te vertellen. "Aan de producties, die we in ’t verleden onder haar leiding mochten voorstellen, houden we de beste herinneringen over. De voorbereiding van dit stuk werd dus opnieuw, dank zij haar kennis van zaken en inzet, een prettige en productieve samenwerking met het hele gezelschap”.

    Wat doet mijn vrouw tussen Twee en Vijf?
    Een blijspel dat zich afspeelt in het bureau van Advocaat Jeff Faber, specialist in echtscheidingszaken. Het zal je maar overkomen dat je begint te twijfelen aan haar trouw. Ze gaat niet werken, heeft een huishoudster, koopt kleren in de duurste winkels, gebruikt dure parfums… Maar gelukkig heb je dan een vriend bij wie je te rade kan gaan. Maar kan die vriend je geruststellen?...
    Of komt er nog meer?...

    Om te weten of de leuze 'Eind goed al goed' ook hier van toepassing zal zijn
    moet u een kijkje gaan nemen.
    Dat kan in OC 't Klokhuis, Kerkdreef te Beveren-Leie op donderdag 27 november om 20 uur, zaterdag 29 november om 20 uur, zondag 30 november om 16 uur, vrijdag 5 december om 20 uur en op zaterdag 6 december om 20 uur.

    De inkom bedraagt 6 euro,
    reserveren kan via Christine Dumoulin tussen 14 en 19.30 uur, tel 056 71 01 83.

    21-11-2008 om 00:00 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (1)
    20-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afbraakwerken Interlin te Beveren-Leie starten in januari 2009
    http://blog.seniorennet.be/archiefbeverenleie/
    Woningbouw Huyzentruyt, dochteronderneming van Groep H en eigenaar van de Interlin-site te  is in samenspraak met het Waregemse stadsbestuur bezig met de ontwikkeling van een woonproject op de terreinen van het voormalige spaanplatenbedrijf. Aan het project, gelegen pal in onze dorpskern, ging een ruime periode van voorontwikkeling vooraf.

    De sloop van de industriële site gaat immers gepaard met een saneringsproject. De sloop zal worden uitgevoerd met steun van de Vlaamse Overheid. Woningbouw Huyzentruyt ontving daartoe recent de officiële toezegging uit handen van het kabinet van Dhr. Dirk Van Mechelen, Vlaams Minister van Financiën en Begroting en Ruimtelijke Ordening.

    Woningbouw Huyzentruyt heeft onverwijld de nodige stappen gezet om de sloping in gang te zetten. In samenspraak met de gespecialiseerde aannemer VaCoMet werd een concrete planning uitgewerkt. De sloop gaat in januari 2009 van start, onmiddellijk na het bouwverlof en zal tot en met juni 2009 in beslag nemen. Kort daarna starten de bouwwerken van fase 1 van het woonproject alsook de aanleg van het uitgestrekte parkdomein.

    20-11-2008 om 08:39 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    19-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GROOTOUDERSFEEST in de Vrije Basisschool te Beveren-Leie
    Op dinsdag 18 november was het feest in de Vrije Basisschool en dat naar aanleiding van de seniorenweek. Alle grootouders waren er welkom voor de koffie, een bezoek aan de klas van hun kleinkind(eren), en natuurlijk was er ook een optreden voorzien. Dat stond in het teken van bewegen, een onderwerp dat 'IN' is bij de senioren. 

    Na een welkomstwoordje van directeur Stefaan Desramault werden de grootouders uitgenodigd om samen met de jongens, meisjes en de leerkrachten mee te doen. Met een opgewekt muziekje erbij genoten groot en klein van de bewegingen, een dansje... Wie het echter niet zag zitten of even een rustpauze wilde inlassen, kon rustig genieten op de daarvoor bestemde zitplaatsen.

    Het grootoudersfeest van het lager ging door in de sporthal 'Den Averul' , waarna het naar school ging voor de koffie en een bezoek aan de klassen.

    Bij de kleuters was er voor de grootouders eerst koffie en daarna konden ze genieten en eveneens mee bewegen met hun pagaddertjes. Dat optreden ging door op de speelplaats van de kleintjes. Tijdens het bezoek aan de klas van hun kleine kapoentjes hadden ze de gelegenheid om te tekenen, te kleuren, vorm te geven aan de plasticine....
    Kortom, alle grootouders konden zich even verplaatsen in de leefwereld van hun kleinkinderen en hebben duidelijk met volle teugen genoten!!!

    19-11-2008 om 00:00 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schitterend concert in de Sint-Jan de Doperkerk
    Op zondag 16 november genoten ruim 400 aanwezigen van een prachtig concert in de Sint-Jan de Doperkerk. Het eerste deel werd gebracht door de Beverse Sint-Gregoriuszanggilde onder leiding van dirigent Nikolay Pentchev, een taak die hij sinds 2000 op zich nam.

    Het tweede deel werd verzorgd door het Amicitia-koor uit Wakken onder leiding van Emilia Kulhanova en dat doet zij reeds iets meer dan 10 jaar. Tussen de beide delen zorgde Johan Demeulemeester voor een orgelspel: Toccata en Fuga in F, van Dietrich Buxtehude.

    Het geheel werd afgesloten met een gezamenlijk optreden van de beide koren waarop een daverend applaus volgde. Na dit schitterend concert konden de aanwezigen nog nagenieten in OC ’t Klokhuis met koffie en gebak.
    In het programmaboekje stond o.a. hetvolgende te lezen:
    AMICITIA-KOOR WAKKEN 
    De kern van het koor ontstond in 1983, rond het doel vreugde te beleven aan samen musiceren in 'n geest van openheid en vriendschap. Vandaar de naam Amicitia. Het repertorium omvat een 200tal meerstemmige gezangen waaruit kan geput worden bij het opluisteren van hoogfeesten, huwelijken, begrafenissen en concerten. Profane Iiederen komen ook aanbod.
    Van 1983 tot 1998 stond het koor onder leiding van Bernadette Vandenabeele. In september 1998 nam Emilia Kulhanova deze taak met enthousiasme over. Onder haar invloed zijn steeds meer Slavische klanken te horen.

    EMILIA KULHANOVA
    Geboren in Plovdiv (Bulgarije) begon zij als 5-jarige haar lagere, daarna de secundaire studies aan de gespecialiseerde muziekschool "Sdravko Manolov" . Zij volgde hoger onderwijs aan het Hoger Muziekpedagogisch Instituut Plovdiv, waar zij Grote Onderscheiding behaalde. Tijdens haar studies gaf zij reeds verschillende pianoconcerten.
    Sinds 1991 woont zij in België, waar zij reeds jaren actief is als lerares of begeleidster piano in verschillende conservatoria (Kortrijk, Harelbeke, Izegem, Lokeren, Kuurne).Tegenwoordig geeft Emilia pianoles te Kuurne in de Jeugdmuziekschool. Sinds 2001 is zij directrice van de Jeugd- en Volksmuziekschool te Kuurne.
    SINT-GREGORIUSZANGGILDE
    De Sint-Gregoriuszanggilde kwam tot stand in het jaar 1929. Gedurende vele jaren trad het koor naar voor als twee- of driestemmig mannenkoor.
    Bezielers waren dirigent Jozef Stevens en koster Andre Nolf. Na het overlijden van de dirigent in 1956 werd hij opgevolgd door Gentiel Callewaert. In 1968 werd de zangvereniging omgevormd tot een koor voor gemengde stemmen.
    Ter gelegenheid van 60 jaar zangvereniging en 20 jaar gemengd koor werd in 1988 een jubileumconcert gehouden in samenwerking met het Kortrijks symfonisch orkest.
    In 1991 nam Frank Debruyne het dirigeerstokje over. Een aantal jaren stond het koor ook onder de kundige leiding van achtereenvolgens Luc Vandewiele, Henk Buyse en Bernard Sobry. Sinds oktober 2000 dirigeert Nikolay Pentchev de Sint Gregoriuszanggilde.
    De voornaamste activiteit van het koor bestaat in het opluisteren van kerkelijke plechtigheden in eigen parochie en bij gelegenheid ook wel in andere gemeenten. Doch niet alleen liturgische gezangen staan op het repertorium. Ook profane Iiederen worden bij verschillende gelegenheden uitgevoerd.

    NIKOLAY PENTCHEV

    Geboren te Plovdiv in Bulgarije. Volgde zijn lagere en daarna secundaire studies aan de gespecialiseerde muziekschool Sdravko Manolov". Daarna volgde Nikolay hoger onderwijs aan het Hoger Muziekpedagogisch instituut te Plovdiv.
    Tijdens zijn studies gaf hij reeds enkele concerten als trompettist, samen met een Brassband. Met diezelfde Brassband concerteerde hij enkele malen in België.
    Van 1986 tot 1990 werkte hij op de dienst cultuur voor de Bulgaarse overheid. Sinds 1991 woont hij samen met zijn vrouw Emilia Kulhanova en hun twee kinderen in België. Sedert oktober 2000 heeft hij de muzikale leiding over de Sint-Gregoriuszanggilde.
    JOHAN DEMEULEMEESTER
    In 1974 behaalde Johan zijn eerste prijs notenleer aan het Lemmensinstituut te Leuven waar hij een Jaar later afstudeerde als regent ­muzikale opvoeding.
    Onmiddellijk nadat hij afgestudeerd was, ging hij aan de slag als muziekleraar in het VTI te Waregem. In november 1975 startte Johan samen met een collega de toenmalige Waregemse Jeugd- en Kleutermuziekschool op, toen nog gehuisvest in het Cultuurcentrum te Waregem. Bijna 23 jaar gaf hij daar iedere zaterdagvoormiddag blokfluit en Orff. Het Muziekatelier, zoals het nu heet, is momenteel gehuisvest in de gemeentelijke basisschool van het Torenhof te Waregem.
    In 1981 werden zijn uren in het VTI uitgebreid met enkele lesuurtjes in het H.-Hartcollege te Waregem.
    In de koorwereld was hij al enkele jaren actief als leider van het "Biestkoor" en later het "Dekanaal koor van Waregem".
    AI vanaf zijn studententijd interesseerde hij zich voor het kerkorgel, alsook voor kerkmuziek. In tal van kerken luisterde hij dan ook de erediensten op tot hij in september 1994, na het plotse overlijden van de koster van Sint-Eloois-Vijve, in de Eligiuskerk is gebleven als organist. Op 7 juli 1996 nam hij de taak als koster- organist, in de Sint-Jan de Doperkerk te Beveren-Leie op. Het orgel boeide hem steeds meer waardoor hij in september 1999 weer aan de orgelstudie viel aan de muziekacademie te Waregem.
    Bron: programmaboekje 'Koffieconcert' in de Sint-Jan de Doperkerk 16 november 2008

    19-11-2008 om 00:00 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    18-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leietoeristen huldigden kampioen op 15 november
    http://blog.seniorennet.be/archiefbeverenleie/
    Op de foto voor: v.l.n.r. laureaat Marc Desmet, kampioen Christophe Beuselinck met zoon Cédric en laureaat Franky Claerhout, ontbreekt laureaat Andre Deplancke. Achter: Leietoerist Wouter Tack, Krist Deconinck en Marc Tack.
    De Leietoeristen die een 100-tal leden tellen mogen terugblikken op een succesvol seizoen.
    „Een belangrijke reden voor het succes van onze vereniging is het aanbod voor 3 verschillende groepen die zich onderscheiden volgens snelheid, afstand en het aantal hellingen. In 2008 maakte onze club voor het eerst gebruik van GPS systemen, waarbij de B-groep vooraf uitgetekende ritten feilloos kon volgen via het navigatiesysteem. Dit systeem zal volgend seizoen verder uitgewerkt en toegepast worden bij de A en de C-groep” weet Franky Claerhout te vertellen.

    Dit jaar dongen vier laureaten, die elk 36 ritten uitreden, naar de titel. Uiteindelijk wist Christophe Beuselinck de beste regelmatigheidsrit te rijden en mag hij de titel op zijn naam schrijven. Hij is reeds 5 jaar een verdienstelijk lid van de wielertoeristenclub. Net als mede-laureaat Franky Claerhout is hij kopman van de A-groep. In het seizoen 2008 haspelde de kampioen in totaal 3260 km bijeen. Samen met een 9-tal leden van de club heeft de kampioen in juli deelgenomen aan een fietsvakantie in het zuiden van Frankrijk, met als hoogtepunt de beklimming van de Mont-Ventoux.
    De kampioenstitel is dan ook de bekroning van een prachtig seizoen.

    Peter Duchi werd dit seizoen regelmatigheidskampioen, hij benaderde het dichtst de vooraf opgegeven gemiddelde snelheid in de regelmatigheidsrit.
    De Leietoeristen maken nu al afspraak op de
    eerste zondag van maart 2009 voor de start van het nieuwe seizoen.
    Meer informatie op de site van de club: zie linker marge

    18-11-2008 om 16:10 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    17-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gesmaakte bietentocht
    Op zaterdag 15 november organiseerden ACW Beveren-Leie, de Gezinsbond Beveren-Leie en Pasar Waregem Leiekant hun jaarlijkse bietentocht. Gedurende de ganse namiddag waren de drie verenigingen druk in de weer met het klaarzetten van de zaal, het opzetten van het frietkraam, het springbed en het klaarstomen van het heksenbrouwsel en de chocomelk. De ruim 200 aanwezigen en dat zowel groot als klein, genoten van de wandeling en de vuur- en kindershow. Heel wat kinderen hadden zich voor de gelegenheid uitgedost in een passende outfit en de verlichte bieten, er werden er een 40-tal gratis afgehaald, lampions… zorgden voor een feeërieke sfeer. 

     
    Tijdens de wandeling was er een stop langs de Leie, een aangename verpozing waar het heksenbrouwsel en de warme chocomelk gretig naar binnen ging. Bij terugkomst aan de startplaats stond ‘De Sven XL’ klaar om er zijn vuurshow te brengen waarna een korte pauze volgde.
     Iedereen begaf zich naar binnen om een plaatsje te kiezen in afwachting van het tweede optreden van ‘De Sven XL’en te genieten van de natjes en droogjes en dat aan een heel democratische prijs.
    Voor het tweede optreden hadden de kinderen post gevat vooraan in de zaal en ‘De Sven XL’ kon hen ook deze keer duidelijk boeien. Een sfeervolle avond door groot en klein gesmaakt.

    Er in 2009 terug of ook bijzijn, noteer dan alvast 14 november op de kalender.

    17-11-2008 om 00:00 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    13-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PIEKOBELLO: Kerst- en schoolfeest in de Stedelijke Basisschool

    Op vrijdag 12 december is er kerst- en schoolfeest in de Stedelijke Basisschool Beveren-Leie. 
    Alles begint met een kerstmusical 'PIEKOBELLO' die de kinderen brengen in OC 't Klokhuis. Er zijn 2 voorstellingen voorzien, in de namiddag om 16 uur en de avondvoorstelling begint om 18 uur. Iedereen is er van harte welkom, (gratis toegang).
    s' Avonds is er kerstfeest op school,
    een gezellig treffen met kerstkraampjes, kinderanimatie, warme dranken, hapjes... 

    http://blog.seniorennet.be/archiefbeverenleie/

    Hierbij ook nog even meegeven dat de ouderraad op zaterdag 21 maart 2009
    een kaas- en wijnavond organiseert in de sportzaal van de school.
    Bekijk ook steeds de Beverse activiteitenkalender

    13-11-2008 om 09:06 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    12-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.INFOSESSIE VRIJWILLIGERSWERK
    Op dinsdag 2 december 2008 om 19.30u. organiseren de Waregemse Sportraad en Sportdienst een gratis infosessie omtrent ‘vrijwilligerswerk’ in de vergaderzaal van De Treffer. Spreker is de heer Johan Vandezande uit Izegem en leraar aan het V.T.I. te Kortrijk.

    Elke vereniging worstelt vroeg of laat toch eens met deze problematiek. Zoals bijvoorbeeld…
    Bij het vastmaken van het net val ik van een trapje en ik breek mijn voet. Wie betaalt dan mijn ziekenhuiskosten?
    Is mijn vereniging verplicht hiervoor een verzekering te nemen?
    Onze vereniging wil aan de vrijwilligers een forfaitaire onkostenvergoeding geven. Hoe hoog mag die zijn en moeten zij daar belastingen op betalen ?
    Ik ging gisteren helpen als vrijwilliger. Door mijn schuld is iemand anders gevallen en zijn jas is gescheurd. Moet ik nu opdraaien voor de kosten ?
    In onze vereniging draaien ook werklozen op vrijwillige basis mee. Kan dat ?

    De wet betreffende de rechten van de vrijwilliger is van toepassing sinds 1 augustus 2006. De regeling omtrent aansprakelijkheid en verzekeringen is in werking gestreden op 1 januari 2007. Echter: door wetswijzigingen zijn een aantal veranderingen doorgevoerd in de oorspronkelijke wettekst. Het is voor alle sportverenigingen die met vrijwilligers werken dan ook van het grootste belang om goed geïnformeerd te zijn.

    De infosessie is gratis. Inschrijven op voorhand is wel verplicht! Meer info en inschrijvingen Sportdienst Waregem Tel.: 056 60 07 44 e-mail: info@waregemsport.be

    12-11-2008 om 00:00 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wapenstistand te Beveren-Leie

    http://blog.seniorennet.be/archiefbeverenleie/ Naar jaarlijkse traditie werd Wapenstilstand ook te Beveren-Leie herdacht. Deze herdenking begon met een eucharistieviering in de Sint-Jan de Doperkerk voorgegaan door E.H. Luc Suys. Voor de gelegenheid was ook buurgemeente Desselgem (kerk gesloten wegens restauratie) naar Beveren-Leie gekomen om er de eucharistieviering bij te wonen. Tijdens de eucharistie had het Bevers Koninklijk Harmonieorkest post gevat achteraan de kerk en speelde o.a.  De Brabançonne en De Vlaamse Leeuw.  


    Na de viering ging het naar het grafmonument waar alle aanwezigen welkom geheten werden door Rob Demerie, voorzitter van het Feestcomté. Naast het stadsbestuur brachten 21 Beverse vereningen een bloemhulde aan het grafmonument en speelden enkele leden van het Bevers Harmonieorkest het 'Te velde'. Na de ceremonie ging het woord naar schepen Rik Soens die onderstaande speech bracht. (Met dank aan schepen Rik Soens om deze te mogen publiceren)

    http://blog.seniorennet.be/archiefbeverenleie/ 
    "Het is me een waar genoegen om namens het stadsbestuur van Waregem een woord van dank en waardering te mogen uitspreken.

    11 november, de dag waarop we het einde van beide oorlogen herdenken, oorlogen die ons land zo zwaar getroffen hebben. Het is ook een dag om de vele slachtoffers te herdenken, de vele soldaten die gestreden hebben voor vrede, in volle besef dat vrede niet zomaar als een verworven recht kan worden beschouwd. 11 november blijft voor ons allen een dag van eerbiedwaardige herdenking en bezinning voor wat de oud-strijders voor ons hebben betekend. 11 november is meer dan een symbolische dag, het moet een dag zijn van diep respect aan zij die hun leven op het spel zetten voor onze democratie, voor onze vrijheid.

    Op dit eigenste moment, nu precies 90 jaar geleden, om 11 uur 's morgens werd op 11 november 1918 in een treinwagon de Duitse capitulatie ondertekend. De Eerste Wereldoorlog was voorbij, de wapenstilstand een feit. Ook al ligt de eerste wereldoorlog 90 jaar achter ons, en het einde van de tweede oorlog ook reeds 63 jaar, toch blijft die herinnering nog steeds. Maar ook de schande en de schaamte om wat gebeurde. Zoiets mag nooit meer gebeuren. "Nooit meer oorlog" moet luider dan ooit klinken ....

    De wereld is ons dorp geworden, dankzij de vooruitgang in onze maatschappij kunnen we in enkele uren tijd overal ter wereld naar toe. Genieten van mooie vakanties. Maar in diezelfde luttele uren, kom je pal in een oorlogsgebied terecht. Militairen moeten er nog steeds strijden om vrede te bekomen. En strijden betekent ook slachtoffers maken. Ons dorp, waar nog steeds oorlog is. Hoe gevaarlijk is de situatie nog tussen Amerika en Irak. Dagelijks sterven er nog een tiental Amerikaanse soldaten en Iraakse burgers. Dit grotendeels om economische belangen. We hopen met zijn allen dat de nieuwe president Obama het geweer van schouder wil veranderen en kiest voor overleg, voor diplomatie in plaats van kiezen voor wapens. Maar wat doen we met de vele kindsoldaten in Afghanistan, Pakistan, Soedan of Columbia. Kinderen die het moeten opnemen voor het militaire regime waar ze leven, maar niet beseffen wat democratie is. Dienen we met België ook niet op te passen om soldaten, militairen te sturen naar gebieden waar oorlog is, denken we maar aan Oost-Congo. Als u dan ook hoorde gisteren, dat een Europese ordemacht sturen naar die gebieden niet kan.

    Maar evengoed kunnen we eens dicht bij ons in onze buurt kijken. We hebben misschien allemaal een mening omtrent de situatie tussen Vlamingen en Walen op vandaag, maar bij velen komen er extremere gevoelens naar boven. Maar in extremisme zit de kiem van onverdraagzaamheid. Hoe voelen we ons met de dreigende opkomst van uiterst rechts, die overal in Vlaanderen aanwezig zijn. Vrede is geen voldongen feit, er moet aan gewerkt worden, er moet hard aan gewerkt worden. Vrede, verdraagzaamheid en veiligheid zijn niet alleen een zaak van de politiek, van ordediensten of van de krijgsmacht maar is een zorg van iedereen. Meer dan ooit is duidelijk dat vrede een prijs heeft die door iedereen moet betaald word en ongeacht ras of stand of godsdienst.

    Een tweede deel van mijn korte toespraak is een woord van dank. Een eerste dankwoord gaat naar Kolonel Decavel, die op ons verzoek is ingegaan om straks een rede te geven in het Klokhuis. Dank aan u allen hier aanwezig, om het gedachtegoed rond 11 november wakker te houden. Dank aan meneer pastoor en de Koninklijke harmonie voor deze prachtige dienst en dank aan het stedelijk feestcomité van Beveren-Leie voor de leiding van deze ceremonie. Dank aan de verschillende verenigingen voor het bevlaggen en bebloemen van deze grafsteen. Ik heb dan de aangename taak u allen uit te nodigen naar de receptie u aangeboden door het stadsbestuur in de trouwzaal van OC ‘t klokhuis en te luisteren naar de rede van de kolonel.
    Weet een ding zeker: NOOIT BRENGT OORLOG VREDE, MAAR INNERLIJKE STRIJD"
    Aldus schepen Rik Soens
    Eenmaal in het gemeentehuis werd iedereen verwelkomt met een glaasje en een woordje van schepen Rik Soens. Op zijn beurt gaf hij het woord door aan de voorzitter van de Oud-Strijdersbond Christian Vereecke die de vele aanwezigen toesprak, (zie onderstaande toespraak).
     Met dank aan Christian voor het mogen publiceren van de toespraak 
    http://blog.seniorennet.be/archiefbeverenleie/ http://blog.seniorennet.be/archiefbeverenleie/
    Het is voor de tweede maal dat ik U in naam van de Vereniging Oudstrijders welkom mag heten in het gemeentehuis van Beveren-Leie. Wij zijn hier op uitnodiging van het Stadsbestuur die het belang van de herdenking en vooral de bewustmaking van de jongere generatie, wil onderlijnen. Dank dat U er zo talrijk op afkomt; dank voor de betrokkenheid, uitgedrukt in een passende bloemenhulde bij ons sober monument. Ergens heb ik gelezen: ''het moet niet alleen een dag van vrede en verdraagzaamheid zijn, maar ook een dag van verwerping van totalitaire en racistische ideeën worden".

    Vandaag 11 november 2008, pal 90 jaar voorbij, focussen wij op de ondertekening van de wapenstilstand in de spoorwegwagon van Compiègne; de complete vernedering van Duitsland. Een stilstand weliswaar, maar van korte duur. Minder dan 22 jaar later, minder dan één generatie, valt datzelfde Duitsland ons land opnieuw binnen, voor de meest destructieve oorlog uit de geschiedenis. Nog eens vier jaar moet onze bevolking een onderdrukking meemaken. In september 1944 spreekt men niet meer van wapenstilstand, maar van bevrijding.

    Inderdaad de Tweede Wereldoorlog duurde van 1 september 1939, inval in Polen, tot 2 september 1945, overgave van Japan, volle zes jaar. Intussen werd een bibliotheek volgeschreven, werden documentaire en fictiefilms gedraaid, werden archieven verzameld om te getuigen en te bewijzen.

    Wanneer ik dezer dagen een opvraging hoor op WTV bij kinderen van Diksmuide, ­een plaats met veel oorlogssporen in haar bodem - verschiet ik, hoe betreurenswaardig het is gesteld, met de getuigenis die wij moeten doorgeven. Er komt een dag dat alle getuigen zullen verdwenen zijn. Dan zullen leugens als onkruid kunnen opschieten. Even recent hoorden wij neo-nazzigeschreeuw vanuit Bellegem doordringen tot bij ons. Misschien hebben wij nood aan een gedreven Maurice Dewilde voor een heruitgave van zijn reportage als de Nieuwe Orde. Ik wil mij tenslotte nog eens in het bijzonder richten tot onze eigen getuigen: de band van het persoonlijke, intieme verhaal van mensen die het hebben beleefd. Dat verhaal - mondelinge overlevering - valt als een klein puzzelstukje in het grote geheel en raakt ons echt.
    Voor hen speciaal wil ik het gedicht "11 november" van Pol Decavel voordragen.
    11 november
    Ze zijn niet meer de laatsten die der Krieg, het gas, het water,
    de mannenmaatschappij van vier jaar loopgracht overleefden.
     
    Ze zijn er nog hun volgelingen in een te lange Blitzkrieg.

    De kogel heeft hen niet geraakt. De tijd heeft hen niet geveld
    en boven de herinnering van wrok en spijt, van trots en nijd is er hun dag van elf november,
    met trommelaars en klaroen, een mis, de krans,
    de toespraak met vertrouwde woorden, de vlag voorop het marslied van het einde toen.

    De hand groet plots weer vast en in één uur voelen ze zich weer "weerbaar strijder".

    Aldus ChristianVereecke
    Daarna kwam de toespraak van kolonel Remie Decavel en ook deze mogen we integraal meegeven.
    Waarvoor dan ook dankhttp://blog.seniorennet.be/archiefbeverenleie/ aan Kolonel Remie Decavel
    "Negentig geleden eindigde de Groote Oorlog 1914 – 1918 met miljoenen doden en verminkten. Men kon zich toen nog geen grotere oorlog voorstellen. Van daar zijn naam. Na de wapenstilstand was de algemene leuze en oproep: dat nooit meer, nooit meer oorlog. Maar het einde van de strijd en het verdrag van Versailles bevatte reeds de kiemen van het volgende conflict. Twintig jaar later was het zo ver en deze wereldbrand eindigde in 1945 met naar schatting 50 miljoen slachtoffers. Maar we leven nu hier in het westen reeds 63 jaar zonder strijd en gelukkig is de kille koude oorlog vergeten. Ex Joegoslavië maakte wel een zeer triestige en vreselijke uitzondering. Maar de wereld komt maar niet tot rust, en zelfs als de conflicten niet openlijk worden gevoerd is het geweld, de uitbuiting, moord, brand en verkrachting, uithongering dagelijks voelbaar bij vele volkeren, stammen en landen. Veel slachtoffers en moorden worden dikwijls zelfs niet meer vermeld. Afrikaanse landen blijven dagelijks in het nieuws, Kongo blijft maar het droevige nieuws halen en Azië doet zeker niet onder. Ook het Belgisch leger, hoe klein in verhouding tot de andere landen, heeft troepen in beide werelddelen en in Kosovo. Men kan zich daar veel vragen bij stellen: niemand kan voorspellen hoe lang nog vreemde troepen in Afghanistan en Irak zullen moeten strijden. Brengt de nieuwe Amerikaanse president enige versoepeling in het beleid? We kunnen het slechts hopen.

    Elk jaar probeer ik iets te vertellen over gebeurtenissen en toestanden uit beide grote oorlogen. De steden Luik en Antwerpen waren in de loop van de 19°eeuw beveiligd door een cirkel van versterkte forten op een afstand van de stad zo berekend dat het onmogelijk was het centrum van de stad te beschieten. Maar toen de forten voltooid waren was de dracht van de kanonnen zo gemoderniseerd dat de forten toch te dicht bij het centrum stonden en zo werd Luik door de Duitsers reeds op 5 augustus 1914 veroverd, een dag na de inval.

    Maar de Duitse aanval werd tegengehouden door het fort van Loncin. Deze gemeente ligt op de weg Brussel,Leuven, Luik, ongeveer 7 km van deze stad. Dit fort, een van de 12 forten rond de stad, had een bemanning van 550 militairen, zowel Vlamingen, Brusselaars en Walen. Het telde 25 kanonnen van 57 mm tot 210 mm. Het geheel werd bevolen door een Vlaams officier, commandant Naessens. De bemanning had gezworen zich niet over te geven. De Duitse allerie beschoot het fort met obussen 210 mm, en na elke beschieting bestormde de Duitse Infanterie het fort. Op dat ogenblik sprongen de Belgen uit hun schuilplaatsen en beschoten de aanvallende troepen met geweer en mitrailleurs. De Duitse verliezen waren verschrikkelijk.

    Het Duits commando zocht een andere oplossing. Zij lieten dan hun dikke Bertas overkomen. Dit waren kanonnen van 420 mmo De tiende dag op 15 augustus, viel een obus 420 mm in het lokaal van de munitiereserve. Deze depot ontplofte en 350 Belgische manschappen verloren het leven en werden bedolven onder de ruïnes.

    Na de eerste wereldoorlog werd het fort niet herbouwd en bleef het de begraafplaats van al deze manschappen. De overblijvende munitie werd tientallen jaren niet aangeraakt, maar ten slotte heeft DOVO toch de grote kuis aangepakt en had 3240 obussen te vernietigen. Bij deze werken werden ook 25 lijken van gesneuvelde militairen gevonden. Vier er van konden geïdentificeerd worden.

    Op 15 augustus 2008, dus juist 94 jaar na de feiten, werden de 25 gesneuvelden plechtig begraven en werd de eer bewezen aan de 350 moedige landgenoten. Nu is het fort opgekuist en is het ook te bezoeken. Laten we even teruggaan naar de tweede oorlog.

    Wij als kind beleefden de mobilisatie, maar op een kind maakte dat weinig indruk. Erger was het toen we op vrijdag 10 mei 1940 zeer vroeg wakker werden van vliegtuiglawaai en vele andere ongewone geluiden. Onze ouders en buren wisten onmiddellijk dat de tragedie een aanvang nam. Niettegenstaande liepen we toch naar school maar werden tegengehouden ter hoogte van de huidige vrije basisschool. Iedereen probeerde die dagen nog wat voeding en brood, meel en bloem te bemachtigen. Veel mensen stonden buiten de toestand te bespreken en bij de ouderen was er reeds veel onrust en verdriet. De jonge mannen die nog niet waren opgeroepen moesten verzamelen en zich naar Frankrijk begeven. Het werden zeer woelige en angstige dagen met veel vliegtuigen in de lucht, luchtafweer en luchtgevechten. Het Belgisch leger trok zich terug achter de KW lijn, die liep van Waver, Leuven naar Lier. Maar het mocht niet baten en rond 20 mei hoorden we reeds het kanongebulder aan de Schelde.

    Ondertussen was een dagenlange enorme stroom van vluchtelingen op gang gekomen langs de Gentse weg en langs de Grote Heirweg en de aankomende Franse troepen in de andere richting. Je zag er alle mogelijke vervoermiddelen, te voet, per fiets, per triporteur, boerenwagens met paard of ossen. Velen uit Limburg en het Antwerpse.
    De Beverenaren gaven ze te drinken, te eten en overnachting. Veel verdriet alom. Terwijl de Duitse troepen naderden keek iedereen uit hoe hij en het gezin in een betrekkelijke veiligheid de komende en naderende gevechten kon doorstaan. Kelders werden versterkt, veiligheidsputten (onderstanden) gegraven en kostbare zaken in veiligheid gebracht. Vanaf 20 mei hoorden we voortdurend kanongebulder aan de Schelde en leefden we in angst voor wat zeker komen zou. Weldra werd de verdedigingslijn aan de overkant van de Leie bezet door Belgische troepen, bij ons het 25° en het 1° Linieregiment. De soldaten groeven schutterskuilen en veiligheidsbermen.

    Wij hadden als kind veel te zien en te bezien en de dagen gingen snel, te snel voorbij. Iedereen en vooral de ouderen begonnen zich nu echt zorgen te maken. Hoewel we thuis een onderstand hadden gedolven en bedekt, hadden onze ouders er geen vertrouwen in. Wij en andere buren verzamelden op het hof van boer Van Ackere en richtten de grote aardappelkelder in als een schuilplaats voor enkele families. De deur van de kelder, die uitgaf naar de Leie werd beveiligd. Alles samen waren we toch slechts een honderdtal meters van de Leieoever verwijderd. Die zelfde dag werden de kerken van Beveren en Harelbeke opgeblazen. De kerk van Beveren was er erg aan toe. De brug over de Leie te Ooigem zagen we ook in een water- en stofwolk verdwijnen.

    Toen we tegen de vooravond verzameld waren in onze schuilkelder kwamen de eerste Duitse verkenners polshoogte nemen en weldra tegen de nacht zaten we bibberend en biddend te luisteren naar de gevechten. Die verschrikking duurde nog de ganse vrijdag, 24 mei we kregen wel een Duits officier op bezoek; hij bekeek ons allen met grote aandacht en deelde dan chocolade uit; maar ons moeder herkende haar eigen voorraad.

    Zaterdag, 25 mei; we konden even naar buiten en zagen een Duitse brug over de Leie in het water vallen dank zij een Belgische voltreffer. Overal lagen dode koeien in de weide. Het hof van Van Ackere stond vol met Duitse troepen en er kwamen er voortdurend bij komende, van de Gentse weg. Wij trokken weg van de Leie want de Belgische artillerie schoot voortdurend over en we werden ingekwartierd bij Aimé Casteele, het hof gelegen rechtover de huidige Vrije Basisschool. De Duitse artillerie schoot over onze hoofden. Ondertussen vernamen we welk drama er zich bij onze buren, familie Alfons Vandorpe had voltrokken. Zij zaten goed beschut in een betonnen rootput met een stalen deur. De Duitsers moeten wat beweging bemerkt hebben en schoten van op korte afstand een granaat door de deur. De gevolgen waren verschrikkelijk. Er vielen vijf doden te betreuren: de vrouw van Alfons Vandorpe, Elvira Amerlinck, 63 jaar oud, de moeder van 8 kinderen o.a. van Albert Vandorpe, en nog vier vluchtelingen uit Brabant lieten er het leven.

    Langs de Kortrijkse weg speelde er zich bijna een groot drama af. Duitse militairen, die wel wat hadden gedronken, vonden een dode Duitse soldaat en beschuldigden Belgische burgers van doodslag. Ze haalden alle burgers uit de kelder van het huis Gentse weg 351, arresteerden Gerard Himpe, vader van Marcel, Gerard Blauwblomme en André Loosveld. Deze drie onschuldigen werden tegen de muur gezet en zouden geëxecuteerd worden. Maar Irma, de moeder van de Loosvelds, vroeg een Duits officier die te paard aankwam om hulp. Deze bekeek het lijk wat grondiger en zag dat de jongen door een schrapnel was getroffen in de schedel: zijn naam Hans Kraus. De drie Beverse mannen werden weer vrij gelaten en zo doende werd een groot drama vermeden.

    Verder was in Beveren de dood van 4 burgers te betreuren: Arthur Verborg, vlasser, echtgenoot van Irma Vanduinslager, vader van 6 kinderen, Marie Laevens echtgenote van Jan Dewinter, Eerwaarde Heer Van Hilst, aalmoezenier uit Lier, ondergebracht bij de zusters in het klooster, en een Belgische soldaat die zelfmoord had gepleegd. Een Beverse soldaat, Jules Ducatteeuw, vader van Etienne, vond de dood tijdens de gevechten en werd voorlopig begraven in Herent. De overleden jonge vader werd in juni 40 naar Beveren overgebracht.
     
    Op maandag keerden wij, zoals de meeste, terug naar onze woning. Maar daar was weinig vreugde mee gemoeid want bij ons was er in de achtermuur een groot gat geslagen en moesten onze ouders, zoals zo velen in de streek, terug een bewoonbaar onderkomen creëren. Op dinsdag 28 mei werd de wapenstilstand ondertekend nadat een groot deel van het Britse leger had kunnen ontsnappen. Een Belgisch officier reed te paard voorbij op de Grote Heirweg en zegde me in gebroken Nederlands: “Het is voorbij, de koning ondertekent de wapenstilstand".

    Sommige gegevens heb ik genomen uit het 27°jaarboek van de Geschied- en Heemkundige kring" De Gaverstreke", waarvoor ik de schrijvers Etienne Ducatteeuw en Michel De Brouwere bedank.
    Wat daarna komt, vier jaar bezetting, is een ander verhaal. Laten we ons verheugen over de 63 jaar vrede in onze streken en leven met de hoop dat de wereld in de toekomst overal beseft dat we kunnen leven in vrede en dat de mens zijn conflicten kan beheersen mits goede en harde wilskracht van de politiekers en van de bevolking. Met deze wens, dank ik U allen voor uw aandacht". 
    Na dit alles was het tijd om het gulden boek te tekenen en een praatje te maken
    Beveren-Leie telt nog 6 Oudstrijders, vier onder hen treft u in onderstaande sfeerbeelden.
    Albert Velghe en Emiel Van Acker ontbreken.

    12-11-2008 om 00:00 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    11-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer dan geslaagde missiemaaltijd
    Op zaterdagavond 8 en zondagmiddag 9 november organiseerde de Beverse missiebond de jaarlijkse missiemaaltijd. Daar er steeds heel wat aanwezigen deelnemen aan deze maaltijd besliste het bestuur een paar jaar terug om in shiften te werken. Zo kon er getafeld worden op zaterdag om 18.00 uur, zondag om11.30 uur of op zondag 13.00 uur. De warme beenham werd verzorgd door 't Creusetje (Veronique Terrijn) en deze werd opgediend met een buffet van groentjes en heerlijke frietjes.

    In totaal schoven om en bij de 500 personen aan en naast het bestuur zorgden heel wat sympathisanten dat alles vlot verliep. Myriam Decock stond in voor de tombola en Walter Aagon had post gevat aan de prijzenkast. De opbrengst van deze missiemaaltijd gaat naar Zuster Leen Mestdagh, Zuster Frieda Platteau, Pater Frans Labeeuw, Pater Gilberto Pauwels, Mgr. Louis Nkinga, Pater Noël Ostijn, Zuster Miet Boel en Pater Adelin Verstraete. Met die steun zullen zij terug een stukje nood kunnen lenigen in hun missiepost.

    11-11-2008 om 00:00 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    10-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'2 Fast 4 You' zet kampioenen in de bloemetjes

    Autocrossbond ‘2 Fast 4 You’ sluit eerste seizoen succesvol af.

    Niets dan tevreden gezichten tijdens de kampioenenviering van de autocrossbond ‘2 Fast 4 You’. En dat gold niet alleen voor de kampioenen van de negen verschillende reeksen maar zeker ook voor de voorzitter en de secretaris. De viering met 168 aanwezigen ging door te Anzegem in zaal de Speldoorn op zaterdag 8 november 2008. En net zoals op de crossen mocht het bestuur ook op deze viering op heel wat medewerking rekenen. Als dank werd elkeen dan ook met een attentie bedacht.

    De heel tevreden voorzitter Dick Lambrecht uit Beveren-Leie en secretaris Frederik Allegaert wisten te vertellen. "Na de rompslomp die gepaard ging met de overname van de oude en de opstart van de nieuwe bond mogen we terugblikken op een geslaagd eerste seizoen. Met de hulp van heel wat medewerkers, konden we 7 succesvolle crossen afwerken. En het doet deugd te horen dat de crossers vertrouwen hebben in onze bond. Dat beloofd voor volgend seizoen!!!"
    Toekomstplannen
    "De planning voor 2009 is nog niet rond, maar we hopen toch een 15-tal crossen te kunnen organiseren. Het nieuwe seizoen zal van start gaan halfweg maart. Bij deze willen we dan ook een oproep doen naar bochtcommisarissen want daar hebben we nog nood aan. Al wie daar meer info over wenst kan daarvoor bij ons terecht", zegt Frederik
    Nieuwe materialen
    Ook op materieel vlak kon de bond al het een en ander realiseren. Zo is het kloppend hart van iedere cross, het oude gele “caravanneke”, vervangen door een jonger exemplaar. Ook de oude geluidsinstallatie was dringend aan vervanging toe, en dat is ondertussen ook gebeurt.

    "Volgend jaar zal er een klare en heldere klank te horen zijn op iedere cross. Niemand zou nu nog te laat aan de start mogen verschijnen omdat we niet verstaanbaar zijn", gekscheerde Frederik tot slot.

    10-11-2008 om 23:39 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Goud voor Georges Van Oosthuyze en Eliane Degroote

    Op zaterdag 8 november werden Georges Van Oosthuyze en Eliane Degroote uit de Tomberg door de stadsmandatarissen op het gemeentehuis ontvangen ter gelegenheid van hun gouden huwelijksjubileum.

    http://blog.seniorennet.be/archiefbeverenleie/ 
    Georges werd geboren op 10 maart 1936, als jongste in een gezin van vier, in de Fabriekstraat te Waregem. Hij liep school in Kindje Jezus tot het zesde leerjaar, waarna hij nog een 3-tal jaar Rijks Middelbare School liep en op zijn zestiende aan de slag ging bij de firma Vansteenkiste te Waregem. Iets ouder dan 18 werd hij onder de wapens geroepen voor 18 maand waarna hij bij de firma Thienpont te Vichte voor een 10-tal jaar terug aan de slag ging en uiteindelijk bij de firma Unilin te Ooigem als ploegbaas in het laadmagazijn terecht kwam. Door zelfstudie en wilskracht slaagde Georges in een examen en bracht hij het tot meestergast om zo op zijn 57ste op brugpensioen te gaan bij Unilin Systems in de Waregemstraat.
     
    Eliane werd geboren op 6 september 1937 te Beveren-Leie in de huidige Schoolstraat in een gezin van vier. Ze liep school in het klooster te Beveren en mocht daarna nog 1 jaar naaien volgen te Harelbeke. Eliane begon haar loopbaan bij de firma Nuyttens te Deerlijk tot de geboorte van de eerste zoon. Enige tijd later ging Eliane terug aan de slag in de wasserij And’Leie te Beveren-Leie en sloot haar loopbaan af bij de firma Enerco. Daarnaast stond Eliane ook in voor het huishouden en de opvoeding van de kinderen.

    Georges ontmoette Eliane voor ’t eerst op de foor te Kortrijk waar ze samen met 4 vriendinnen was. Daar spraken ze af dat Georges haar eens zou ophalen na haar werk. Eliane dacht echter dat dit niet zou gebeuren, maar ze had het mis. Georges stond op een dag toch aan de poort van Nuyttens en zo is hun romance uitgemond in een huwelijk op 8 november 1958. Het jonge paar ging inwonen in de thuis van Eliane om na 4 jaar hun eigen nestje te kopen op de Tomberg alwaar ze nog altijd wonen. Ze kregen 2 zonen, Rudy en Tony en ondertussen kennen ze de vreugde van 5 kleinkinderen, Jonas, Mathias, Dimitri, Kimberly en Mathieu. Vroeger was hun gezamenlijke hobby gaan kijken naar het voetbal van zoon Tony. Nu besteden ze hun vrije tijd o.a. met het volgen van hun kleinkinderen, kleinzoon Dimitri speelt voetbal in Otegem, Jonas koerst bij de beloften en Mathias bij de nieuwelingen.
    RS 8 november 2008

    10-11-2008 om 00:00 geschreven door Beverse Weetjes


    Categorie:Jubileum
    >> Reageer (1)
    08-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franske is jarig

    http://blog.seniorennet.be/archiefbeverenleie/
    Franske Voetbal, zo noemt hij zichzelf en zo zal hij ook wel het best gekend zijn bij KSK Beveren-Leie, is jarig. Hij werd geboren op 8 november 1937, een klein rekensommetje leert ons dat dit manusje-van-alles vandaag percies 71 jaar is. Franske is reeds 14 jaar de man achter de schermen van KSK Beveren-Leie. U kunt het zo gek niet verzinnen maar Franske staat in voor alles wat gepaard gaat rond het voetbalgebeuren. Voor dag en dauw is hij bijna dagelijks op pad om alles in gereedheid te brengen, te verzorgen en dat zowel in de kantine, de kleedkamers,
     rond en op het veld...
    Bij deze wensen wij Franske dan ook een heel gelukkige verjaardag!!!

    08-11-2008 om 00:00 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    07-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Themathiek rond Erfrecht te Beveren-Leie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Iedereen krijgt er ooit wel eens mee te maken: de thematiek van het Erfrecht.
    Op vraag van ACV-Beveren-Leie, zal Pietro Iacoppuci, Advocaat en schepen van stad Waregem hier uitleg over geven. Deze avond gaat door op donderdag 20 november in het bovenzaaltje van C.M. Kerkdreef 8, Beveren-Leie en start om 19.30 uur.

    Vooraf inschrijven is nodig voor de praktische schikking. Dat kan via de ACV-brievenbus in Beveren-Leie of via e-mail c.lobbens@acv-csc.be met vermelding:
    Naam:.......................zal met .........personen aanwezig zijn op de infovergadering over Erfrecht

    07-11-2008 om 23:26 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bevers Harmonieorkest concerteert voor het goede doel
    http://blog.seniorennet.be/archiefbeverenleie/
     De site Kinderrevalidatie bekijken klik hier. 
     
    Benefietconcert met Bevers Harmonieorkest tvv Kinderrevalidatie UZ Gent
    Op zaterdag 22 november concerteert het Koninklijk Harmonieorkest uit Beveren-Leie voor het goede doel in het ICC te Gent.
    Reeds het tweede jaar op rij nodigt vzw Ter Sparre het Bevers Koninklijk Harmonieorkest uit voor een optreden waarvan de opbrengst integraal naar de Kinderrevalidatie van het UZ Gent gaat.
    Het 110-koppig orkest wordt gedirigeerd door Bert Decavel en haalde de afgelopen jaren muzikale successen in zowel binnen- als buitenland.

    In 2005 werd het wereldkampioen in de eerste afdeling tijdens het ‘Wereld Muziek Concours’ te Kerkrade en deze zomer werd de derde plaats weggekaapt op het ‘Certamen Internacional de Bandas de Musica’ te Valencia. 

    Op 22 november om 20u is de harmonie dus te gast in het ICC te Gent. Het programma van die avond is veelbelovend met onder andere ‘Dichter und Bauer’ van Franz von Suppé en ‘Bolero’ van Maurice Ravel. De presentatie is in handen van AVS-gezicht Frederic de Vos. AVS viert dit jaar zijn 20-jarig bestaan en elke concertganger wordt na afloop van het concert getrakteerd op een stukje uit een metersgrote verjaardagstaart. 

    Kaarten € 20 (inclusief receptie) te bekomen bij: Staf Weyts, GSM 0486.06.94.57 of bij alle bestuursleden en muzikanten van het Bevers Harmonieorkest

    07-11-2008 om 18:08 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    05-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sfeervolle bietentocht met animatie te Beveren-Leie
    Op zaterdag 15 november organiseren het ACW Beveren-Leie, de Gezinsbond Beveren-Leie en Pasar Waregem Leiekant hun jaarlijkse bietentocht.

    Deze sfeervolle tocht vertrekt om 17.30 uur aan OC ’t Klokhuis en gaat langs landelijke wegen over een afstand van 5 km. Onderweg kunnen de deelnemers genieten van een gratis heksenbrouwsel, snoep en animatie.

    Bij terugkomst rond 19.00 uur zal een reuze speelbed opgesteld staan in OC ’t Klokhuis en zal ‘De Sven XL’ er een vuur- en kindershow opvoeren. Verder is er een gratis verrassing voor alle verklede kinderen. Er zullen tevens frietjes, hotdogs, warme en koude dranken… te verkrijgen zijn aan heel gezinsvriendelijke prijzen.

    Iedereen is van harte welkom en kan gratis deelnemen aan deze activiteit.

    PS: Er kunnen gratis bieten afgehaald worden aan OC 't Klokhuis tussen 13.00 en 14.00 uur.
    Tip: gebruik geen theelichtjes om uw biet of pompoen te verlichten want deze smoren zichzelf, een gewone kaars daarentegen dooft niet zo makkelijk
    Deze activiteit kunt u eveneens terugvinden in de Beverse activiteitenkalender (zie rechter marge).

    05-11-2008 om 18:34 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bevers OCMW-raadslid Lieven De Borggraeve wordt opgevolgd door dhr. Tom Demunter.
    Op 07/10/2008 heeft de voorzitter van de gemeenteraad een brief ontvangen van dhr. Lieven De Borggraeve - Ter Weerst, Beveren-Leie - waarin hij meedeelt te verhuizen uit Waregem en bijgevolg niet meer voldoet aan de verkiesbaarheidsvoorwaarden als OCMW-raadslid.

    Zijn opvolger dhr. Tom Demunter werd aangeschreven met de vraag of hij het mandaat wenst op te nemen. Op 14/10/2008 heeft de voorzitter zijn schriftelijke bevestiging ontvangen. De heer Demunter voldoet aan de voorwaarden om het mandaat op te nemen. Hij zal eerstdaags uitgenodigd worden om in handen van de burgemeester de eed af te leggen.

    05-11-2008 om 00:00 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    04-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de gemeenteraad van 4 november
    “Kerk St Jan de Doper, Beveren-Leie, vervangen inkomdeuren in veiligheidsglas: goedkeuren ontwerp + vaststellen wijze van gunnen”.

    Het nieuwe kerkgebouw werd opgetrokken omstreeks 1966. De laatste jaren is er sleet gekomen op het mechanisme van de draaideuren, voornamelijk van de hoofdinkom, kant parking. Het sluitwerk alleen vervangen, met behoud van de glazen deurvleugels en de actuele bevestigingssystemen, is geen optie wegens de evolutie in de fabricatie van het sluitwerk.

    Bovendien is het kerkgebouw sedert twee jaar ook omgebouwd tot multifunctioneel complex voor manifestaties waarop meer dan 1000 personen aanwezig kunnen zijn. In deze optiek worden nu ook alle uitgangen maximaal en over de ganse breedte van de dagmaat voorzien van deuren. Dit niet alleen voor de hoofdinkom ( 496cm x 2 = 992 cm ) maar ook voor de tegenoverliggende evacuatiepistes langs de uitgangen van winterkapel en sacristie ( 325 + 219 = 544 cm ). De ruwbouw wordt hierbij niet gewijzigd; misschien komt er later een extra buitendeur bij, kant Pastorij.

    Dit kadert dan in het perspectief van de veiligheidsnorm inzake toegankelijkheid voor het publiek. De dienst gebouwen heeft een raming van deze renovatie opgemaakt. 

    Raming: 34.255,00 euro incl. BTW (geactualiseerd naar 40.000,00 euro incl. BTW)
    Voorstel wijze van gunnen: onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking vooraf

    Voorziene kredieten: 40.000,00 euro incl. BTW (BD 2008) Veiligheidscoördinatie: niet van toepassing, gezien slechts één aannemer aan het werk is
    Advies financieel beheerder: gunstig Planning: De prijsvraag en de toewijzing kunnen in het najaar 2008 georganiseerd worden. De uitvoering wordt misschien om praktische redenen best uitgesteld naar het voorjaar 2009. 
    Herstel wegdek in de Kleine Heerweg en Grote Heerweg: goedkeuren ontwerp en vaststellen wijze van gunnen

    Door de dienst wegen, waterlopen, verkeer werd een ontwerp opgemaakt voor het herstel van het wegdek in de Kleine Heerweg (vanaf Sint-Jansstraat tot aan de Pontstraat) en Grote Heerweg vanaf grens der werken Aquafin tot rode lichten Liebaardstraat).

    * Grote Heerweg vanaf werken Aquafin tot aan Barmbeekstraat 2765 m² overlagen met KWS geraamde kostprijs: 26.765,00 euro, btw inclusief

    * Grote Heerweg vanaf de Barmbeekstraat tot aan de beton rijweg - 1840 lm wegfrezen asfalt - 110 lm verzakte greppels vernieuwen - 1840 m² aanbrengen asfalt geraamde kostprijs: 27.721,00 euro, btw inclusief

    * Grote Heerweg gedeelte in beton - betonnen rijweg opbreken en vernieuwen (790 m²) - onderlaag en toplaag aanbrengen in asfalt (790 m²) geraamde kostprijs 33.892,00 euro, btw inclusief

    * Kleine Heerweg vanaf de Sint-Jansstraat tot aan de Pontstraat - 1800 lm wegfrezen asfalt - aanbrengen nieuwe toplaag (1800 m²) geraamde kostprijs 46.694,00 euro, btw inclusief
    Totale geraamde kostprijs: 135.072,00 euro, btw inclusief
    Goedkeuren werkingssubsidies sportclubs 2008 (voor Beveren-Leie)

                                                       Competitie           Recreatief              Totaal
    KSK Beveren-Leie                      2.958,63 €                                       2.958,63 €
    VZW Lenig & Vlug                      1.874,31 €           112,90 €              1.987,21 €
    Damesvolley Beveren-Leie           1.112,11 €            26,50 €               1.138,61 €
    Leietoeristen                                                           131,77 €                131,77 €
    Sportiva Dames                                                       95,11 €                  95,11 €              
    Tennisclub Beveren-Leie                                         153,55 €                153,55 €
    VACBL                                                                  320,54 €                320,54 €
    Goedkeuren nieuwe subsidiereglementen sportclubs vanaf 01/01/2009

    a. goedkeuren erkenningsreglement sportvereniging
    In het verleden moesten sportclubs aangesloten zijn bij de sportraad om in aanmerking te komen voor de werkingssubsidies van de stedelijke sportorganisaties. Door invoering van het sport-voor-alle-decreet is de stad bevoegd om te bepalen wie al dan niet erkend wordt als sportvereniging. Aansluiting bij de sportraad is niet langer noodzakelijk. Om de objectiviteit te bewaren is een duidelijke reglementering noodzakelijk.

    b. goedkeuren subsidiereglement werkingssubsidies competitieve sportverenigingen

    Het Sport-voor-allen-decreet bepaalt dat minstens 51 % van de criteria in de reglementen over de kwaliteit van de sportvereniging moeten gaan. Het reglement voor subsidiëring van sportvereniging zoals voorheen toegepast, voldoet niet aan deze voorwaarde. Het nieuwe subsidiereglement neemt deze richtlijn wel op.

    c. goedkeuren subsidiereglement werkingssubsidies recreatieve sportverenigingen

    Het Sport-voor-allen-decreet bepaalt dat minstens 51 % van de criteria in de reglementen over de kwaliteit van de sportvereniging moeten gaan. Het reglement voor subsidiëring van recreatieve sportvereniging neemt deze richtlijn op in de voorwaarden

    d. opheffen reglement subsidie voor uitzonderlijke sportmanifestatie en goedkeuren subsidiereglement organisatie sportmanifestaties door een erkend organisatiecomité
    Door het nieuwe erkenningsreglement en door de nieuwe subsidiereglementen voor recreatieve en competitieve sportclubs, dringt zich een nieuwe reglementering voor uitzonderlijke sportmanifestaties op. Immers, anders kunnen clubs twee maal voor dezelfde manifestatie beloond worden. Dit reglement geldt nu nog uitsluitend voor de door de stad erkende organisatiecomités en niet langer voor de recreatieve en competitieve sportclubs.

    e. goedkeuren subsidiereglement jubilerende vereniging
    Zowel cultuur- als jeugdverenigingen krijgen voor een 25-jarig jubileum een vergoeding. Door het subsidiereglementen komen zowel recreatieve als competitieve sportclubs als erkende organisatiecomités in aanmerking voor subsidiëring.

    f. goedkeuren subsidiereglement impulssubsidie 2009-2013
    Door het Sport-voor-allen decreet kan de lokale overheid instappen in impulssubsidies om kwaliteitsverbetering van de jeugdsportbegeleider en de jeugdsportcoördinator in de sportverenigingen aangesloten bij een erkende Vlaamse sportfederatie te bevorderen. De stad wenst met dit reglement aan te moedigen aan kwaliteitsverbetering van jeugdsportbegeleider en de jeugdsportcoördinatoren te doen.

    04-11-2008 om 00:00 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    03-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het nieuwe jaarboek - De Gaverstreke - gedeeltelijk in kleur
    Op 9 december verschijnt het 36ste jaarboek van de Geschied- en Heemkundige Kring van Waregem ‘De Gaverstreke’.

    We zijn er opnieuw in geslaagd – dank zij de medewerking van velen – enkele nieuwe aspecten uit ons verleden naar boven te halen. Vraagtekens en legenden verdwijnen zo naar het verleden. Meer nog, we kunnen enkele artikels zelfs in kleur aanbieden. Beslist een fijne voorstelling! Jammer genoeg moesten we afscheid nemen van Baron Jean Casier, Waregems ereburger. Tevens verloren we ook de medewerking van de vroegere bibliothecaris, Cecile Baert. In dank voor wat ze realiseerden brengen wij hen hulde met een ‘In Memoriam’.

    Je bent beslist al eens de hoofdkerk van Waregem binnengetreden. Dan vielen de brandramen beslist in het oog. Hier komen ze in kleur weergegeven. Maar van wie zijn ze gemaakt? Wie zijn de schenkers, die ons dit hebben geschonken? A. Vandewiele is gaan speuren bij de families Dusselier en Delespaul. Over zijn vondsten komt dit jaar iets meer.

    Te Beveren-Leie zijn de zusters verdwenen en het klooster werd afgebroken. Daarmee wordt een hele periode afgesloten. Het is een unieke gelegenheid om alles eens op een rijtje te zetten en zichten die we niet meer zien in het boek vast te leggen. M. Debrouwere en E. Ducatteeuw willen die alvast voor de toekomst bewaren.

    Het is het vierde jaar dat we de bespreking van een aantal herbergen uit Desselgem kunnen voorleggen. Er is in de tijd veel veranderd. Deze verandering weerspiegelt zich in de herbergen die kwamen en gingen. Wellicht vinden ouderen hier een stukje verleden in terug. Daarbij komen ook de bewoners aan bod, want ook zij bepaalden voor een deel het leven in de gemeente. E. Ducatteeuw en B. Delange componeerden dit artikel na de vele opsporingen die ze deden. Ook dit blijft een document voor latere tijd.

    De open Monumentendag gaf ons een enige kans nader kennis te maken met de Bouwkunst in Waregem tussen 1930-’50. De brochure die daarbij verscheen was een goeie handleiding vooral rond de persoon en het werk van de Waregemse architecten Van Eeckhoutte en Bovijn. Het jaarboek is een enige kans om voor ruimer publiek, groter en in kleur uitvoerig deze werken te bespreken en kenbaar te maken.

    Dezelfde organisatoren, S. Coorevits en E. Noyez verzorgen deze uitvoerige bespreking. Vele Waregemnaars zullen er hun huis in afgebeeld vinden! Nieuwenhove… Wat is er met zijn kasteel gebeurd? N. Follens haalt in dit jaarboek de waarheid uit de archieven en verjaagt de legenden. Meteen wordt een overzicht gegeven van zijn bewoners en wat er op deze locatie met de Franse revolutie is gebeurd. We willen dit speciaal voor het voetlicht brengen dit jaar.

    Natuurlijk ken je de Transvaal, of liever de S.A. de Waereghem. De opkomst en de evolutie van dit Waregemse bedrijf aan de Vijfseweg wordt door de heer Ch. De Zutter zelf uit de doeken gedaan, met de nodige illustraties. Zijn er bekenden die daar hebben gewerkt? Er waren jaren dat hier, in Waregem, het grootste aantal mensen tewerk gesteld werden. Even terug naar 1890. Op 26 mei van dat jaar werd de nieuwe pastoor Riethaeghe aangesteld. De feestelijke stoet en de (jaar)spreuken die de huizen sierden, geven een schitterend beeld van het Waregem van toen. Waregemse persoons- en plaatsnamen uit die dagen zitten hier en daar nog wel in het geheugen.

    Misschien hebt u ze ook gravend aan het werk gezien in Beveren-Leie aan de Meierie. Wat werd daar gevonden? We kunnen dit jaar toch al iets verklappen over wat er zoal te voorschijn kwam en hoe vroegere gegevens bevestigd en aangevuld werden. Lezen maar!

    Maar ook de 15de en 16de eeuw komen aan bod met de figuur van Maria van Halewijn en haar entourage. Ze had te maken met Potegen en het goed te Vijve. Maar hoe kwam ze daaraan? Wat had ze daarmee te maken? R. Castelain brengt de sfeer van deze vroegere tijd gedetailleerd aan bod. Ook Anzegem vindt er de geschiedenis in terug van de eerste drukkerij en haar lotgevallen. We geven ook aandacht aan de herberg ‘De Geit’ op de Geithoek. Daarbij viel Anzegem tijdelijk en Tiegem nog onder het vredegerecht van Avelgem. De beste persoon die we konden vinden om daarover te schrijven is de vroegere Kortrijkse vrederechter A. Deceuninck. Daarmee rond hij ook de geschiedenis af van de vredegerechten in het gehele arrondissement. Dit van Oostrozebeke, nu Waregem, verscheen reeds eerder.

    En aangezien we het reeds hadden over het belang van de vroegere herbergen, konden we het zeer degelijk artikel over de herbergen van Dentergem van E. Bekaert niet weigeren. Liggen uw roots daar, dan zal u er zeker genoegen aan beleven. Is uw familienaam toevallig Volckaert, Foquaert, Werniers of Verniers of is het Coorevits of Crevits, dan moet u beslist eens nader kijken bij wat Dr. L. Goeminne daarover geschreven heeft in het jaarboek.

    Nog enkele kleinere mengelmaren over het Gijzelbrechtegem van 1814 en het liedjesboek van Charles-Louis Putman uit Beveren-Leie vullen het jaarboek aan. Dan brengt L. Cappon nog een stortbaden-gebeuren uit de beginjaren van het Waregems college en de gemeenteschool van meester Baert. Een gesprokkelde tekst over een beeldje uit de kerk van het Gaverke en de toestand van Beveren-Leie in 1818 sluiten het jaarboek af.

    Hopelijk leert u er onze streek nog beter door kennen en kan het u boeien. Dit jaarboek is ondanks de crisis ook dit jaar te bekomen aan dezelfde prijs van 20 euro, te storten op rekening O68-O5O3O1O-92 van de Geschied- en Heemkundige Kring van Waregem. Het kan afgehaald of ook bekomen worden bij de presentatie van het boek op 9 december om 20u. in het Cultuurcentrum ‘De Schakel’ van Waregem. Veel leesgenot en tot volgend jaar. (Aldus voorzitter Guy Algoet)

    03-11-2008 om 06:39 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    02-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Allerzielen in de parochie Sint-Jan de Doper te Beveren-Leie

    Op zondag 2 november zijn heel wat parochianen samengekomen in de eucharistieviering om hun dierbaren te gedenken. Tijdens de ingetogen viering, voorgegaan door E.H. Luc Suys, werden de 37 overledenen waarvan de parochie Sint-Jan de Doper sinds Allerzielen 2007 afscheid nam, bij naam genoemd. Na de viering mocht de familie het kruisje van hun dierbare mee naar huis nemen om het daar een bijzonder plekje te geven.

    http://blog.seniorennet.be/archiefbeverenleie/ 
    Op het gedenkprentje dat tijdens de offerande werd uitgedeeld stond te lezen:
    Heer herinner u de namen van hen die gestorven zijn 2007-2008
    - Lucien Vanhoutteghem 81 j - Alice Deconick 85 j - Bert Lecluyse 43 j - Simona Windels 82 j
    - Gerard Vanhoutte 95 j - Simone Kerckhove 82 j - Rudy Dewaele 54 j - Eddy Nolf 37 j 
    - Marie Debaere 91 j - Arsène Roobroeck 80 j - Henri Velghe 81 j - André Ostijn 82 j 
    - Anna Vercampt 88 j  - Ron Yde 58 j - Frans Debaere 80 j  - Lea Coussement 87 j 
    - Jules Desmet 84 j - Gustaaf Cogghe 87 j - Paula Sabbe 83 j - Roger Vervaeke 81 j
    - Brigitte D’ Hoop 71 j - Roger Decavel 86 j  - Jozef Ostijn 80 j - Paul Himpe 65 j
    - Marcella Decock 62 j - Gilbert Pappijn 78 j - Erik Saelens 75 j - Carlos Lagaisse 57 j
    - Clara Debaere 93 j - Willem Claerhout 73 j - Jozef Decavel 80 j - Maria Coopman 96 j
    - Clara De Smet 91 j - Roger Van Biervliet 90 j - André Claeys 72 j - Agnes Ducatteeuw 66 j
    - Annie Vanhoutte 62 j

    Met deze ook nog even meegeven dat u een bezoek kunt brengen 
    aan de begraafplaats in Beveren-Leie via de site 'Find A Grave'
    U kunt er tevens een bloemetje en/of een foto plaatsen bij een dierbare.
    Om de site te bezoeken klik hier.
    In de rechter marge vindt u een permanente link naar deze site.

    02-11-2008 om 00:00 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Missiemaaltijd

    http://blog.seniorennet.be/archiefbeverenleie/ Gezellige missiemaaltijd in OC 't Klokhuis

    Op zaterdag 8 en zondag 9 november organiseert de Beverse missiebond haar jaarlijkse gezellige maaltijd tvv de aangesloten missionarissen.

    Aanschuiven kan
    Op zaterdag vanaf 18 uur
     Op zondag van 11.30 tot 13.00 uur, ofwel om 13.00 uur

    Op het menu

    Buffet van groentjes, warme beenham en frietjes.
    Kaarten aan € 12 (kinderen basisschool gratis) zijn te bekomen bij alle bestuursleden. (meer info 056 71 76 44)

    Het bestuur
     Voorzitter Luc Pieters, bestuursleden: Marleen Bekaert, Jacques Callens, Myriam Decock, Liliane Defeyter, Francine Defroidt, Marie-Claire Deknudt, Marie-Louise D'Haene,
    José Dujardin, Fernand Mestdagh en Christine Vandorpe

    02-11-2008 om 00:00 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (1)
    01-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tweede prijs voor Nathalie Pontegnies
     Internationale Prijs Hoppeland voor Schilderkunst Benelux & Nord - Pas de Calais 2008

    Deze wedstrijd werd georganiseerd door de vzw Koninklijke Kunstkring Hoppeland Poperinge en heeft tot doel de hedendaagse kunststromingen voor schilderkunst te promoten, te stimuleren en nieuw talent te ontdekken.
     
    http://blog.seniorennet.be/archiefbeverenleie/
    (Met dank aan Nathalie Pontegnies voor de foto genomen tijdens de proclamatie)
    Nathalie Pontegnies nam deel met 3 schilderijen en kreeg er de tweede prijs.
    Ze exposeerde er werken die een landschap van oneindig open voorstellen,
    genaamd: WINTERDROMEN.
    Deze werken waren ook te bewonderen tijdens de Ronde van Beveren
    in de site van de Interlin

    http://blog.seniorennet.be/archiefbeverenleie/ 

    KUNSTEVENEMENT


    Op 9 november van 11.00u tot 18.00u
    gaat er tevens een kunstevenement door
    met werken van Nathalie en enkele vrienden
    in het oud Marquetteschooltje,
    Vlasstraat 1a, te Deerlijk.

    Iedereen is er van harte welkom

    01-11-2008 om 00:00 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)


    Beveren-Leie

    Photobucket



    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Archief per dag
  • 30-12-2019
  • 19-05-2010
  • 15-03-2010
  • 14-03-2010
  • 10-03-2010
  • 09-03-2010
  • 08-03-2010
  • 04-03-2010
  • 03-03-2010
  • 02-03-2010
  • 01-03-2010
  • 27-02-2010
  • 24-02-2010
  • 23-02-2010
  • 22-02-2010
  • 20-02-2010
  • 19-02-2010
  • 18-02-2010
  • 17-02-2010
  • 16-02-2010
  • 13-02-2010
  • 12-02-2010
  • 11-02-2010
  • 09-02-2010
  • 08-02-2010
  • 07-02-2010
  • 06-02-2010
  • 05-02-2010
  • 04-02-2010
  • 03-02-2010
  • 02-02-2010
  • 01-02-2010
  • 31-01-2010
  • 30-01-2010
  • 29-01-2010
  • 27-01-2010
  • 26-01-2010
  • 24-01-2010
  • 22-01-2010
  • 20-01-2010
  • 16-01-2010
  • 15-01-2010
  • 14-01-2010
  • 13-01-2010
  • 12-01-2010
  • 11-01-2010
  • 09-01-2010
  • 08-01-2010
  • 07-01-2010
  • 04-01-2010
  • 02-01-2010
  • 01-01-2010
  • 31-12-2009
  • 29-12-2009
  • 28-12-2009
  • 27-12-2009
  • 26-12-2009
  • 25-12-2009
  • 23-12-2009
  • 22-12-2009
  • 21-12-2009
  • 19-12-2009
  • 18-12-2009
  • 17-12-2009
  • 16-12-2009
  • 14-12-2009
  • 13-12-2009
  • 12-12-2009
  • 10-12-2009
  • 09-12-2009
  • 08-12-2009
  • 07-12-2009
  • 06-12-2009
  • 04-12-2009
  • 03-12-2009
  • 02-12-2009
  • 30-11-2009
  • 28-11-2009
  • 27-11-2009
  • 26-11-2009
  • 24-11-2009
  • 22-11-2009
  • 21-11-2009
  • 20-11-2009
  • 18-11-2009
  • 17-11-2009
  • 16-11-2009
  • 15-11-2009
  • 13-11-2009
  • 12-11-2009
  • 11-11-2009
  • 09-11-2009
  • 08-11-2009
  • 06-11-2009
  • 05-11-2009
  • 04-11-2009
  • 03-11-2009
  • 01-11-2009
  • 29-10-2009
  • 26-10-2009
  • 24-10-2009
  • 23-10-2009
  • 21-10-2009
  • 20-10-2009
  • 19-10-2009
  • 18-10-2009
  • 17-10-2009
  • 16-10-2009
  • 14-10-2009
  • 12-10-2009
  • 10-10-2009
  • 09-10-2009
  • 08-10-2009
  • 06-10-2009
  • 05-10-2009
  • 04-10-2009
  • 02-10-2009
  • 01-10-2009
  • 30-09-2009
  • 28-09-2009
  • 27-09-2009
  • 25-09-2009
  • 22-09-2009
  • 21-09-2009
  • 20-09-2009
  • 19-09-2009
  • 18-09-2009
  • 16-09-2009
  • 15-09-2009
  • 14-09-2009
  • 13-09-2009
  • 11-09-2009
  • 10-09-2009
  • 09-09-2009
  • 08-09-2009
  • 07-09-2009
  • 06-09-2009
  • 05-09-2009
  • 04-09-2009
  • 02-09-2009
  • 01-09-2009
  • 31-08-2009
  • 30-08-2009
  • 29-08-2009
  • 28-08-2009
  • 27-08-2009
  • 26-08-2009
  • 25-08-2009
  • 24-08-2009
  • 23-08-2009
  • 21-08-2009
  • 20-08-2009
  • 17-08-2009
  • 16-08-2009
  • 15-08-2009
  • 14-08-2009
  • 12-08-2009
  • 11-08-2009
  • 08-08-2009
  • 07-08-2009
  • 05-08-2009
  • 04-08-2009
  • 03-08-2009
  • 02-08-2009
  • 01-08-2009
  • 28-07-2009
  • 27-07-2009
  • 26-07-2009
  • 25-07-2009
  • 24-07-2009
  • 22-07-2009
  • 21-07-2009
  • 20-07-2009
  • 18-07-2009
  • 17-07-2009
  • 16-07-2009
  • 15-07-2009
  • 14-07-2009
  • 13-07-2009
  • 12-07-2009
  • 11-07-2009
  • 10-07-2009
  • 08-07-2009
  • 07-07-2009
  • 05-07-2009
  • 04-07-2009
  • 03-07-2009
  • 02-07-2009
  • 01-07-2009
  • 28-06-2009
  • 27-06-2009
  • 26-06-2009
  • 25-06-2009
  • 24-06-2009
  • 22-06-2009
  • 21-06-2009
  • 20-06-2009
  • 19-06-2009
  • 17-06-2009
  • 14-06-2009
  • 11-06-2009
  • 09-06-2009
  • 08-06-2009
  • 07-06-2009
  • 06-06-2009
  • 04-06-2009
  • 03-06-2009
  • 02-06-2009
  • 01-06-2009
  • 30-05-2009
  • 29-05-2009
  • 27-05-2009
  • 26-05-2009
  • 23-05-2009
  • 22-05-2009
  • 21-05-2009
  • 19-05-2009
  • 18-05-2009
  • 17-05-2009
  • 13-05-2009
  • 12-05-2009
  • 11-05-2009
  • 10-05-2009
  • 06-05-2009
  • 05-05-2009
  • 04-05-2009
  • 28-04-2009
  • 27-04-2009
  • 25-04-2009
  • 22-04-2009
  • 21-04-2009
  • 17-04-2009
  • 15-04-2009
  • 12-04-2009
  • 11-04-2009
  • 10-04-2009
  • 08-04-2009
  • 07-04-2009
  • 05-04-2009
  • 03-04-2009
  • 02-04-2009
  • 01-04-2009
  • 31-03-2009
  • 30-03-2009
  • 28-03-2009
  • 26-03-2009
  • 25-03-2009
  • 24-03-2009
  • 23-03-2009
  • 22-03-2009
  • 21-03-2009
  • 18-03-2009
  • 14-03-2009
  • 12-03-2009
  • 11-03-2009
  • 09-03-2009
  • 08-03-2009
  • 07-03-2009
  • 06-03-2009
  • 05-03-2009
  • 04-03-2009
  • 03-03-2009
  • 02-03-2009
  • 01-03-2009
  • 28-02-2009
  • 25-02-2009
  • 24-02-2009
  • 20-02-2009
  • 19-02-2009
  • 17-02-2009
  • 16-02-2009
  • 13-02-2009
  • 11-02-2009
  • 10-02-2009
  • 09-02-2009
  • 08-02-2009
  • 07-02-2009
  • 02-02-2009
  • 01-02-2009
  • 31-01-2009
  • 30-01-2009
  • 27-01-2009
  • 26-01-2009
  • 23-01-2009
  • 21-01-2009
  • 18-01-2009
  • 15-01-2009
  • 11-01-2009
  • 10-01-2009
  • 09-01-2009
  • 07-01-2009
  • 04-01-2009
  • 03-01-2009
  • 01-01-2009
  • 31-12-2008
  • 30-12-2008
  • 29-12-2008
  • 27-12-2008
  • 26-12-2008
  • 25-12-2008
  • 24-12-2008
  • 23-12-2008
  • 22-12-2008
  • 21-12-2008
  • 19-12-2008
  • 18-12-2008
  • 17-12-2008
  • 13-12-2008
  • 11-12-2008
  • 10-12-2008
  • 09-12-2008
  • 08-12-2008
  • 05-12-2008
  • 03-12-2008
  • 02-12-2008
  • 01-12-2008
  • 30-11-2008
  • 28-11-2008
  • 27-11-2008
  • 26-11-2008
  • 24-11-2008
  • 22-11-2008
  • 21-11-2008
  • 20-11-2008
  • 19-11-2008
  • 18-11-2008
  • 17-11-2008
  • 13-11-2008
  • 12-11-2008
  • 11-11-2008
  • 10-11-2008
  • 08-11-2008
  • 07-11-2008
  • 05-11-2008
  • 04-11-2008
  • 03-11-2008
  • 02-11-2008
  • 01-11-2008
  • 30-10-2008
  • 27-10-2008
  • 26-10-2008
  • 23-10-2008
  • 22-10-2008
  • 21-10-2008
  • 20-10-2008
  • 19-10-2008
  • 17-10-2008
  • 16-10-2008
  • 15-10-2008
  • 14-10-2008
  • 12-10-2008
  • 10-10-2008
  • 09-10-2008
  • 08-10-2008
  • 07-10-2008
  • 06-10-2008
  • 03-10-2008
  • 02-10-2008
  • 01-10-2008
  • 30-09-2008
  • 29-09-2008
  • 28-09-2008
  • 27-09-2008
  • 26-09-2008
  • 25-09-2008
  • 23-09-2008
  • 22-09-2008
  • 21-09-2008
  • 20-09-2008
  • 17-09-2008
  • 16-09-2008
  • 15-09-2008
  • 14-09-2008
  • 13-09-2008
  • 12-09-2008
  • 08-09-2008
  • 04-09-2008
  • 03-09-2008
  • 02-09-2008
  • 01-09-2008
  • 31-08-2008
  • 30-08-2008
  • 28-08-2008
  • 27-08-2008
  • 26-08-2008
  • 25-08-2008
  • 24-08-2008
  • 21-08-2008
  • 19-08-2008
  • 18-08-2008
  • 15-08-2008
  • 14-08-2008
  • 13-08-2008
  • 11-08-2008
  • 10-08-2008
  • 06-08-2008
  • 04-08-2008
  • 03-08-2008
  • 02-08-2008
  • 21-07-2008
  • 17-07-2008
  • 16-07-2008
  • 08-07-2008
  • 07-07-2008
  • 06-07-2008
  • 05-07-2008
  • 04-07-2008
  • 03-07-2008
  • 02-07-2008
  • 01-07-2008
  • 30-06-2008
  • 29-06-2008
  • 28-06-2008
  • 25-06-2008
  • 23-06-2008
  • 22-06-2008
  • 21-06-2008
  • 20-06-2008
  • 19-06-2008
  • 17-06-2008
  • 16-06-2008
  • 15-06-2008
  • 14-06-2008
  • 12-06-2008
  • 11-06-2008
  • 10-06-2008
  • 09-06-2008
  • 08-06-2008
  • 06-06-2008
  • 05-06-2008
  • 04-06-2008
  • 03-06-2008
  • 02-06-2008
  • 01-06-2008
  • 31-05-2008
  • 30-05-2008
  • 29-05-2008
  • 28-05-2008
  • 27-05-2008
  • 26-05-2008
  • 25-05-2008
  • 21-05-2008
  • 20-05-2008
  • 18-05-2008
  • 17-05-2008
  • 15-05-2008
  • 13-05-2008
  • 12-05-2008
  • 11-05-2008
  • 10-05-2008
  • 07-05-2008
  • 06-05-2008
  • 03-05-2008
  • 02-05-2008
  • 30-04-2008
  • 29-04-2008
  • 28-04-2008
  • 27-04-2008
  • 26-04-2008
  • 25-04-2008
  • 23-04-2008
  • 22-04-2008
  • 21-04-2008
  • 20-04-2008
  • 19-04-2008
  • 18-04-2008
  • 16-04-2008
  • 15-04-2008
  • 14-04-2008
  • 10-04-2008
  • 09-04-2008
  • 08-04-2008
  • 07-04-2008
  • 06-04-2008
  • 05-04-2008
  • 04-04-2008
  • 03-04-2008
  • 02-04-2008
  • 01-04-2008
  • 31-03-2008
  • 29-03-2008
  • 28-03-2008
  • 27-03-2008
  • 26-03-2008
  • 25-03-2008
  • 23-03-2008
  • 22-03-2008
  • 21-03-2008
  • 20-03-2008
  • 19-03-2008
  • 18-03-2008
  • 17-03-2008
  • 16-03-2008
  • 15-03-2008
  • 14-03-2008
  • 13-03-2008
  • 12-03-2008
  • 11-03-2008
  • 10-03-2008
  • 08-03-2008
  • 07-03-2008
  • 05-03-2008
  • 04-03-2008
  • 03-03-2008
  • 01-03-2008
  • 29-02-2008
  • 28-02-2008
  • 27-02-2008
  • 26-02-2008
  • 25-02-2008
  • 23-02-2008
  • 22-02-2008
  • 21-02-2008
  • 19-02-2008
  • 18-02-2008
  • 17-02-2008
  • 16-02-2008
  • 15-02-2008
  • 14-02-2008
  • 12-02-2008
  • 09-02-2008
  • 07-02-2008
  • 06-02-2008
  • 05-02-2008
  • 04-02-2008
  • 03-02-2008
  • 02-02-2008
  • 31-01-2008
  • 30-01-2008
  • 29-01-2008
  • 28-01-2008
  • 27-01-2008
  • 26-01-2008
  • 25-01-2008
  • 24-01-2008
  • 23-01-2008
  • 22-01-2008
  • 20-01-2008
  • 18-01-2008
  • 17-01-2008
  • 16-01-2008
  • 15-01-2008
  • 14-01-2008
  • 13-01-2008
  • 12-01-2008
  • 11-01-2008
  • 10-01-2008
  • 09-01-2008
  • 08-01-2008
  • 07-01-2008
  • 05-01-2008
  • 04-01-2008
  • 02-01-2008
  • 01-01-2008
  • 30-12-2007
  • 29-12-2007
  • 27-12-2007
  • 26-12-2007
  • 25-12-2007
  • 23-12-2007
  • 22-12-2007
  • 21-12-2007
  • 19-12-2007
  • 18-12-2007
  • 17-12-2007
  • 16-12-2007
  • 15-12-2007
  • 14-12-2007
  • 13-12-2007
  • 12-12-2007
  • 11-12-2007
  • 10-12-2007
  • 09-12-2007
  • 07-12-2007
  • 06-12-2007
  • 05-12-2007
  • 04-12-2007
  • 03-12-2007
  • 02-12-2007
  • 28-11-2007
  • 26-11-2007
  • 24-11-2007
  • 23-11-2007
  • 22-11-2007
  • 20-11-2007
  • 18-11-2007
  • 17-11-2007
  • 16-11-2007
  • 14-11-2007
  • 13-11-2007
  • 12-11-2007
  • 11-11-2007
  • 09-11-2007
  • 08-11-2007
  • 07-11-2007
  • 06-11-2007
  • 05-11-2007
  • 03-11-2007
  • 02-11-2007
  • 30-10-2007
  • 29-10-2007
  • 27-10-2007
  • 26-10-2007
  • 25-10-2007
  • 24-10-2007
  • 23-10-2007
  • 22-10-2007
  • 21-10-2007
  • 20-10-2007
  • 18-10-2007
  • 17-10-2007
  • 16-10-2007
  • 13-10-2007
  • 12-10-2007
  • 10-10-2007
  • 09-10-2007
  • 07-10-2007
  • 05-10-2007
  • 04-10-2007
  • 01-10-2007
  • 29-09-2007
  • 28-09-2007
  • 26-09-2007
  • 25-09-2007
  • 24-09-2007
  • 22-09-2007
  • 21-09-2007
  • 20-09-2007
  • 19-09-2007
  • 18-09-2007
  • 17-09-2007
  • 14-09-2007
  • 13-09-2007
  • 11-09-2007
  • 10-09-2007
  • 09-09-2007
  • 08-09-2007
  • 07-09-2007
  • 05-09-2007
  • 03-09-2007
  • 01-09-2007
  • 30-08-2007
  • 29-08-2007
  • 28-08-2007
  • 27-08-2007
  • 26-08-2007
  • 23-08-2007
  • 21-08-2007
  • 19-08-2007
  • 14-08-2007
  • 12-08-2007
  • 09-08-2007
  • 05-08-2007
  • 04-08-2007
  • 01-08-2007
  • 26-07-2007
  • 20-07-2007
  • 18-07-2007
  • 17-07-2007
  • 16-07-2007
  • 15-07-2007
  • 12-07-2007
  • 10-07-2007
  • 08-07-2007
  • 07-07-2007
  • 06-07-2007
  • 05-07-2007
  • 03-07-2007
  • 02-07-2007
  • 01-07-2007
  • 29-06-2007
  • 28-06-2007
  • 27-06-2007
  • 26-06-2007
  • 24-06-2007
  • 21-06-2007
  • 20-06-2007
  • 19-06-2007
  • 18-06-2007
  • 15-06-2007
  • 13-06-2007
  • 12-06-2007
  • 11-06-2007
  • 10-06-2007
  • 09-06-2007
  • 08-06-2007
  • 07-06-2007
  • 05-06-2007
  • 04-06-2007
  • 02-06-2007
  • 01-06-2007
  • 31-05-2007
  • 30-05-2007
  • 29-05-2007
  • 28-05-2007
  • 27-05-2007
  • 26-05-2007
  • 25-05-2007
  • 24-05-2007
  • 23-05-2007
  • 21-05-2007
  • 19-05-2007
  • 18-05-2007
  • 17-05-2007
  • 16-05-2007
  • 15-05-2007
  • 14-05-2007
  • 12-05-2007
  • 11-05-2007
  • 09-05-2007
  • 07-05-2007
  • 04-05-2007
  • 02-05-2007
  • 30-04-2007
  • 29-04-2007
  • 28-04-2007
  • 27-04-2007
  • 26-04-2007
  • 24-04-2007
  • 21-04-2007
  • 18-04-2007
  • 15-04-2007
  • 13-04-2007
  • 12-04-2007
  • 09-04-2007
  • 08-04-2007
  • 07-04-2007
  • 05-04-2007
  • 04-04-2007
  • 03-04-2007
  • 01-04-2007
  • 30-03-2007
  • 29-03-2007
  • 28-03-2007
  • 27-03-2007
  • 26-03-2007
  • 25-03-2007
  • 24-03-2007
  • 22-03-2007
  • 21-03-2007
  • 20-03-2007
  • 18-03-2007
  • 17-03-2007
  • 16-03-2007
  • 15-03-2007
  • 14-03-2007
  • 13-03-2007
  • 12-03-2007
  • 10-03-2007
  • 08-03-2007
  • 07-03-2007
  • 05-03-2007
  • 04-03-2007
  • 03-03-2007
  • 02-03-2007
  • 01-03-2007
  • 28-02-2007
  • 26-02-2007
  • 24-02-2007
  • 21-02-2007
  • 19-02-2007
  • 18-02-2007
  • 17-02-2007
  • 16-02-2007
  • 14-02-2007
  • 11-02-2007
  • 10-02-2007
  • 08-02-2007
  • 05-02-2007
  • 03-02-2007
  • 02-02-2007
  • 01-02-2007
  • 31-01-2007
  • 29-01-2007
  • 28-01-2007
  • 25-01-2007
  • 24-01-2007
  • 23-01-2007
  • 22-01-2007
  • 20-01-2007
  • 19-01-2007
  • 18-01-2007
  • 17-01-2007
  • 16-01-2007
  • 15-01-2007
  • 14-01-2007
  • 13-01-2007
  • 12-01-2007
  • 11-01-2007
  • 10-01-2007
  • 09-01-2007
  • 08-01-2007
  • 07-01-2007
  • 04-01-2007
  • 03-01-2007
  • 01-01-2007
  • 31-12-2006
  • 29-12-2006
  • 28-12-2006
  • 27-12-2006
  • 26-12-2006
  • 25-12-2006
  • 24-12-2006
  • 23-12-2006
  • 22-12-2006
  • 21-12-2006
  • 20-12-2006
  • 19-12-2006
  • 18-12-2006
  • 17-12-2006
  • 16-12-2006
  • 15-12-2006
  • 14-12-2006
  • 13-12-2006
  • 12-12-2006
  • 11-12-2006
  • 09-12-2006
  • 07-12-2006
  • 06-12-2006
  • 05-12-2006
  • 04-12-2006
  • 01-12-2006
  • 29-11-2006
  • 28-11-2006
  • 27-11-2006
  • 26-11-2006
  • 25-11-2006
  • 24-11-2006
  • 23-11-2006
  • 21-11-2006
  • 19-11-2006
  • 18-11-2006
  • 17-11-2006
  • 16-11-2006
  • 15-11-2006
  • 14-11-2006
  • 13-11-2006
  • 11-11-2006
  • 10-11-2006
  • 07-11-2006
  • 06-11-2006
  • 05-11-2006
  • 04-11-2006
  • 03-11-2006
  • 02-11-2006
  • 30-10-2006
  • 29-10-2006
  • 26-10-2006
  • 25-10-2006
  • 24-10-2006
  • 23-10-2006
  • 22-10-2006
  • 21-10-2006
  • 17-10-2006
  • 14-10-2006
  • 13-10-2006
  • 12-10-2006
  • 11-10-2006
  • 10-10-2006
  • 08-10-2006
  • 06-10-2006
  • 05-10-2006
  • 04-10-2006
  • 02-10-2006
  • 01-10-2006
  • 30-09-2006
  • 28-09-2006
  • 27-09-2006
  • 26-09-2006
  • 23-09-2006
  • 22-09-2006
  • 20-09-2006
  • 19-09-2006
  • 18-09-2006
  • 17-09-2006
  • 13-09-2006
  • 12-09-2006
  • 11-09-2006
  • 10-09-2006
  • 09-09-2006
  • 05-09-2006
  • 03-09-2006
  • 02-09-2006
  • 01-09-2006
  • 31-08-2006
  • 30-08-2006
  • 28-08-2006
  • 27-08-2006
  • 26-08-2006
  • 23-08-2006
  • 22-08-2006
  • 21-08-2006
  • 20-08-2006
  • 19-08-2006
  • 18-08-2006
  • 17-08-2006
  • 16-08-2006
  • 15-08-2006
  • 13-08-2006
  • 12-08-2006
  • 10-08-2006
  • 07-08-2006
  • 06-08-2006
  • 05-08-2006
  • 04-08-2006
  • 03-08-2006
  • 02-08-2006
  • 01-08-2006
  • 30-07-2006
  • 29-07-2006
  • 28-07-2006
  • 27-07-2006
  • 26-07-2006
  • 25-07-2006
  • 24-07-2006
  • 23-07-2006
  • 22-07-2006
  • 18-07-2006
  • 16-07-2006
  • 15-07-2006
  • 14-07-2006
  • 13-07-2006
  • 12-07-2006
  • 10-07-2006
  • 08-07-2006
  • 07-07-2006
  • 05-07-2006
  • 04-07-2006
  • 03-07-2006
  • 02-07-2006
  • 01-07-2006
  • 30-06-2006
  • 29-06-2006
  • 27-06-2006
  • 26-06-2006
  • 25-06-2006
  • 24-06-2006
  • 23-06-2006
  • 21-06-2006
  • 20-06-2006
  • 18-06-2006
  • 16-06-2006
  • 15-06-2006
  • 14-06-2006
  • 12-06-2006
  • 06-06-2006
  • 05-06-2006
  • 04-06-2006
  • 03-06-2006
  • 30-05-2006
  • 27-05-2006
  • 24-05-2006
  • 23-05-2006
  • 22-05-2006
  • 21-05-2006
  • 20-05-2006
  • 19-05-2006
  • 17-05-2006
  • 15-05-2006
  • 14-05-2006
  • 13-05-2006
  • 12-05-2006
  • 08-05-2006
  • 05-05-2006
  • 04-05-2006
  • 03-05-2006
  • 02-05-2006
  • 30-04-2006
  • 29-04-2006
  • 28-04-2006
  • 27-04-2006
  • 25-04-2006
  • 24-04-2006
  • 23-04-2006
  • 22-04-2006
  • 21-04-2006
  • 19-04-2006
  • 18-04-2006
  • 17-04-2006
  • 15-04-2006
  • 14-04-2006
  • 13-04-2006
  • 12-04-2006
  • 10-04-2006
  • 09-04-2006
  • 08-04-2006
  • 07-04-2006
  • 05-04-2006
  • 03-04-2006
  • 02-04-2006
  • 31-03-2006
  • 28-03-2006
  • 26-03-2006
  • 25-03-2006
  • 24-03-2006
  • 23-03-2006
  • 22-03-2006
  • 21-03-2006

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • *************************


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!