NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Bewust_zijn
mijn levensvisie
03-12-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niks!

Hé, ik heb eigenlijk niks voor vandaag stel ik plots vast! Het nieuws kon me gisteravond geen inspiratie bezorgen! Het weer al evenmin, want er was een natte dag voorspeld maar we hielden het aan de kust de hele dag droog en zonnig! De betogingen en stakingen gaven me evenmin inspiratie vermits ik het fijne van het regeerakkoord (nog) niet ken. Sociale hervormingen, ja… maar wélke? Pensioenleeftijd verhogen? Ligt toch op 65 jaar naar ik dacht, en elke lagere leeftijd is een der ‘cadeautjes’ van vorige regeringen geweest… En om cadeautjes hoeft niemand te janken. Over fundamentele rechten wél!

Maar hoe het ook zij met die pensioenen, één ding begrijp ik niet: de staat wil ouderen langer aan het werk, maar doet hoegenaamd niets om jongeren die zich blijkbaar vanaf hun achttien jaar ‘op pensioen’ achten, tot werken aan te zetten! Kandit? Kan iemand me daar de logica van uitleggen, of zal ik het zelf maar doen?

Wel, het zit hem hiérin: oudere werknemers werden nog vóór het verwenningstijdperk geboren en leerden al vroeg het klappen van de zweep. Werkten en zwoegden en betaalden braaf de pensioenen van hún oudere generatie. En blijkbaar denken de zwakke bewindslieden nu dat die brave groep het gemakkelijkst te manipuleren valt en dus nog maar wat langer moet zwoegen.

Want om die nieuwe generatie uit bed te krijgen zullen héél andere maatregelen moeten worden genomen! En dat zie ik de hedendaagse watjespolitici nog niet echt te doen. En dus, zoals gewoonlijk, kiest de regering de weg van de minste weerstand: ouderen langer laten werken om jongeren langer in bed te kunnen laten liggen.

Lijkt me helemaal niet logisch, maar kom. Er moet bespaard worden, dat is zeker! Cadeautjes op krediet kunnen niet blijven duren. En nu blijkt er tenminste al een aanzet tot besparingen te zijn gegeven. Ben écht benieuwd wat de toekomst ons zal brengen. Ben ook bereid Di Rupo zijn kans te geven. Voorbarige conclusies over mensen zijn trouwens niets voor mij. Afwachten dus maar.

En, oh ja… over die andere besparingsmaatregelen gesproken en dan meer bepaald het terugschroeven van staatstussenkomsten voor ecologische maatregelen: ik hoorde eergisteren op het nieuws Testaankoop zeggen hoe bedroevend het is dat de staat nu ecologische maatregelen gaat blokkeren!!!

Hé? Hoorde ik goed? Blokkeert de staat dat? Verbiedt de staat dergelijke maatregelen? Helemààl niet! Ze laat het de gegadigden gewoon zelf betalen in plaats van het af te schuiven op de belastingsbrief van buurman, wat toch niet meer dan normaal is? Het verschil in hun elektriciteitsfactuur delen ze toch ook niet met buurman?

Iedereen die met deze ondoordachte maatregel voordeel heeft behaald, gun ik het van harte. Ik zou het ook hebben gedaan. Maar laten we nu alstublieft niet gaan janken als het niet meer kan! Laten we nu voor één keer het belang van het land boven het belang van een individu stellen!

Zo kan ik bijvoorbeeld gratis met bus en tram rijden. Moét dat? Helemààl niet! Ik heb dan wel geen auto meer, maar gelukkig nog voeten. En zolang niemand me dié afneemt ga ik zéker niet janken als het 'lijncadeautje' ooit wordt ingetrokken, zodat De Lijn weer met winst in plaats van met verlies kan rijden.

Willy.

03-12-2011 om 11:08 geschreven door Willy


» Reageer (1)
02-12-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik stond erbij

…en keek ernaar!

Naar wat? Naar de bakermat van de multiculturele revolutie!

Het begon, voor mij tenminste, in de zomernachten van 1968. Een nachtclub had plots een Tunesische portier als jobstudent of wat daarvoor moest doorgaan. Ik geloof niet dat er toen al een statuut voor jobstudenten bestond. In elk geval, de man deed de job voortreffelijk en hielp op die manier zijn studies betalen. Studeerde geneeskunde in ons land. Briljante, intelligente jongeman.

Op motorpatroulle tijdens de warme zomernachten hielden we al eens stop voor een babbeltje met hem. Werd zelfs een goede vriend. Babbelde over Tunesië, welk mooi land dat was, en voor mijn ogen zag ik al wuivende palmbomen en exotische stranden. Misschien was hij Moslim, misschien ook niet. Over religie werd tenminste nooit gepraat en dat was ook wel het laatste waar we aan dachten.

Een en ander moet er wel toe hebben bijgedragen dat onze eerste vakantiebestemming Tunesië werd. En inderdaad… het wàs ook mooi. Prachtige hotels en zandstranden langsheen de kust, maar eens daar buiten leek je op een andere planeet te komen: een dorre planeet waarop de zon zo meedogenloos brandde dat je die als blanke op termijn niet meer begroette als vriendin, maar als vijandin!

De bevolking viel wel mee. Zo vriendelijk als alle arme volkeren nu eenmaal zijn.

Een ouder stel toeristen troonde ons af en toe mee naar de kleine nederzettinkjes in de bergen, waar we dan gezellig babbelden met de inwoners. De eenvoudige huisjes hadden meestal één enkele kamer, waarin alles op de grond gebeurde: eten, slapen, koken…

Bij een van die families werden we binnengevraagd voor een lekkere kop warme chocolade. Durfden we niet afslaan. Binnen werd een petroleumbrandertje op de grond gezet en aangestoken om water te koken. Water… jawel! Water gekookt met wat cacaopoeder. Melk kwam daar niet aan te pas! Blijkbaar onbetaalbaar.

Nu, die mensen hadden weinig, maar gaven veel en we zorgden er altijd wel voor wat spulletjes bij te hebben om ze cadeau te doen.

Ik stelde daarbij ook vast dat de gesprekken tussen toeristen en Tunesiërs nogal dikwijls rond hetzelfde onderwerp draaiden:

- In ons land zouden jullie het toch veel beter hebben hoor! Waarom komen jullie eigenlijk niet naar België? En die mensen watertandden als ze hoorden wat wij wel allemaal hadden en hoeveel we verdienden.

Ik had toen al sterke twijfels bij dergelijke gesprekken, die schering en inslag bleken tussen toeristen en inwoners! Voelde me er niet goed bij! Kon niet zeggen waarom, maar ik vond dat dit niet hoorde.

En die twijfels kwamen niét voort uit racisme. Niét omdat ik dacht dat ze ooit ons land zouden innemen, maar gewoon twijfels over ‘of ze het dan écht wel beter zouden hebben’ in ons land van regen, mist en koude. Ver van hun stralende zon en hemelsblauwe lucht. Ver van het warme en heldere water van hun zee. Ver van de geborgenheid van hun volkscultuur. Misschien, in onze ogen, een voorbijgestreefde cultuur, maar ze waren gelukkig zondermeer. Tenminste, zo lang ze zich niet door toeristen lieten ompraten!

Wel, ik denk dat onder andere dààr de start werd gegeven voor de Islaminvasie die we hier nu kennen! Want de Tunesiërs waren toch wel de eersten om hier poolshoogte te komen nemen. Omgepraat door Europese toeristen, en later aangemoedigd door onze staat om de industrie te helpen aanzwengelen daar waar onze jongeren liever in bed… en in gebreke bleven.

En die allereerste Tunesiërs waren wel oké. De eerste generatie tenminste toch. Maar het nieuws verspreidde zich snel in Noordafrika. Men begon er goud te ruiken! Domme toeristen wakkerden de vlam nog wat aan en de rest laat zich raden!

De tweede generatie waren ook al lang geen zulke lieverdjes meer! Hadden de armoede in hun eigen land nooit gekend, vonden de betrekkelijke luxe die ze hier te beurt viel normaal of eerder ondermaats, en werden door de ouders toch volgens hun eigen waarden, maar met vreemd geld opgevoed. In een vreemd land. In een vreemde cultuur. Ver van hun eeuwig stralende zon. Helemaal ontheemd en ontworteld.

Is het te verwonderen dat het allemaal is gaan ontsporen? Maar het hek was al helemààl van de dam toen de staat allerlei tegemoetkomingen ging doen zoals de Islam als officiële religie erkennen en zwaar sponsoren, en… een antiracismewet invoerde: óns probeerde te doen integreren in die voorbijgestreefde cultuur… hen daarmee een duidelijk signaal gevend dat niet wij, maar zij een superintelligent ras waren en wij dat voorbeeld maar best konden navolgen! En dat viel niét in dovemansoren!

Toén pas waren er geen grenzen meer voor die tweede en latere generaties! En blijkbaar speelden zelfs de scholen het spelletje mee door Islamleraren en meer van dit moois aan te stellen om de nieuwe beschermelingen toch vooràl niet in ONZE cultuur te doen integreren. Dit laatste zou trouwens niet meer dan normaal zijn geweest: diens brood men eet, diens woord men spreekt! Tenminste, zo zou een Vlaming denken in den vreemde. Maar wij zijn blijkbaar een dom ras in de ogen van onze leiders. En van die mooie Vlaamse zegswijzen hebben ze blijkbaar ook geen kaas gegeten! Liever vinden ze er nieuwe uit, zoals ‘zonderhaatstraten’.

Ja… vijftig jaar geleden stond ik er wel bij toen het allemaal begon, keek er wel naar, maar had nooit kunnen vermoeden dat het een dergelijke omvang zou nemen. Nog minder had ik kunnen vermoeden dat onze politici dergelijke kortzichtige stommelingen waren!

We hadden helemààl geen nood aan gastarbeiders! We moesten enkel maar onze eigen jongeren uit bed zien te krijgen! Overbepampering door ‘liefhebbende’ ouders bestraffen! De ouders op hun verantwoordelijkheden wijzen! Kindergeld blokkeren zo lang ze die verantwoordelijkheden niet namen! Dat was de enige gezonde mogelijkheid geweest. Maar dat was er nou nét teveel aan om bij die jongeren ook nog stemmen te kunnen ronselen! En dus werd die laatste kans gemist door politici die eigen belang boven het belang van het volk stelden.

Zou, in die verwennende en lui makende opvoeding, de vrouwenemancipatie misschien ook een grote rol hebben gespeeld? In elk geval zien we nu het gevolg van een gemiste kans.

Een gemiste kans die het land totaal heeft doen verloederen.

Een gemiste kans die hoe langer hoe meer onomkeerbaar lijkt!

‘Back to the future”? Neen! ‘Forward to the past’ zijn we op die manier aan het doen!

Willy.

02-12-2011 om 09:28 geschreven door Willy


» Reageer (0)
01-12-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mehmet in Australië.

Nog maar eens een overgenomen zwerfmeel:

*In Australië zijn ze er klaar mee .. Nu hier nog !!!!!!!

Hier kan heel Europa een lesje aan nemen!!!

 • Moslims die onder de Sharia-wet wensten te leven werden woensdag gevraagd om Australië te verlaten, toen de regering zich richtte tot de radicalen in een poging om potentiële terreur- aanvallen te verijdelen.

 • >Afzonderlijk zettePremier Howardwoensdag kwaad bloed bij sommige Australische Moslims door te verklaren dat hij de inlichtingendiensten steunde die de binnenlandse moskeeën in de gaten houden.
  >
  > Citaat:
  >'DE IMMIGRANTEN,NIET DE AUSTRALIËRS, MOETEN ZICH AANPASSEN!
  >Aanvaard dit of vertrek. Ik ben het beu dat deze natie zich ongerust maakt of we een individu of een cultuur beledigen. Sinds de terreur aanslagen op Bali, hebben we een grote toename meegemaakt van patriotisme bij de meerderheid van de Australiërs, zoals we dat voordien nog nooit hebben meegemaakt.'
  >'Deze cultuur heeft zich ontwikkeld gedurende twee eeuwen van strijd, proberen en overwinningen door miljoenen mannen en vrouwen die vrijheid nastreefden.'
  >'Wij spreken voornamelijk ENGELS. Niet Spaans, Libanees, Arabisch, Chinees, Japanees, Russisch, of welke andere taal dan ook. Daarom zeg ik U; als je deel wilt uitmaken van onze samenleving, dan hebben jullie geen andere keuze dan ONZE taal te leren.'
  >

  >'De meeste Australiërs geloven in God. Dit is geen rechtse radicale politieke praat maar een vaststaand feit, omdat Christelijke mannen en vrouwen deze natie gesticht hebben, gefundeerd op Christelijke principes, en dit is duidelijk gedocumenteerd. En het is zeer zeker gepast om dit feit te tonen op de muren van onze scholen. Als God u beledigt, dan stel ik voor dat u overweegt om een ander deel van de wereld uw thuis te noemen, want God maakt deel uit van onze cultuur.'
  >'Wij aanvaarden jullie geloof, en zullen ons niet afvragen waarom. Het enige dat we van jullie vragen is dat jullie ons geloof accepteren en vredig en harmonieus met ons wilt samenleven.'
  >

  >'Dit is ONS LAND, ONZE GROND, en ONZE MANIER VAN LEVEN, en we willen jullie alle mogelijkheden geven om hiervan te genieten. Maar als jullie nu eens eindelijk ophouden met klagen, jammeren, onze vlag te verscheuren, onze EED, ons Christelijk Geloof en onze levenswijze onderuit te halen, raad ik jullie ten zeerste aan om gebruik te maken van nog een ander Australisch voorrecht, …'
 • 'HET RECHT OM OP TE STAPPEN!'
  >'Als je niet gelukkig bent STAP DANOP. Wij hebben jullie niet gedwongen om naar hier te komen. Jullie hebben zelf gevraagd om naar hier te komen. Aanvaard dan ook het land dat jullie aanvaardde.'
 • Zoveel mogelijk doorsturen svp. naar je vrienden.
 • Dit is de waarheid en die mag ook eens gezegd worden

-o-o-o-o-o-o-

Als ik me niet vergis heb ik Australië al eens als voorbeeld genomen in dit blog. Ik keek destijds namelijk regelmatig naar een soort ‘Airport’ reality reeks over Australische luchthavens.

Dààr hebben ze nog douane en luchthavenpolitie zoals het hoort in een land dat zichzelf respecteert! Met gelukszoekers maken ze daar korte metten:

- Kunt u bewijzen op een of andere manier een meerwaarde voor dit land te kunnen betekenen? Neen? Sorry, dan kom je er ook niet in! Punt. Over en uit. En ze kunnen opstappen.

Daar wachten ze niet tot er meer allochtonen dan inwoners in hun vaderland vertoeven. En toch… bovenstaand stukje nieuws bewijst dat er tóch van die Janklazen door de mazen van het net zijn geraakt! Ja, dat ze zelfs Sharia gaan eisen in Australië. Maar zoals uit het artikel blijkt: daar staat de regering tenminste pal achter het volk!

Ook in België is een groep ‘Sharia 4 Belgium’ actief! Krijgt voorlopig nog geen grond onder de voeten, maar ik maak me geen illusies: dat krijgen ze ooit wel van onze watjesregering! Een paar betogingetjes met zware criminaliteit en het is zover!

Wat is trouwens ‘Sharia’? Dat vind je hier:

http://nl.wikipedia.org/wiki/Sharia

Lees vooral het hoofdstuk ‘strafrecht’. Amputatie van hand(en) of voet(en) zijn daarin heel normale straffen! Een soort middeleeuwse ‘oog om oog, tand om tand’ wet dus!

Als die lui dat dus willen voor België ( en blijkbaar ook voor andere landen waar ze ‘te gast’ zijn), zullen we onze schavotten en galgen uit de middeleeuwen weer van onder het stof moeten halen! Een oproep doen tot de bevolking of iemand soms nog zoiets op zijn zolder heeft liggen.

Benevens het strafrecht vind je in de sharia nog allerlei ‘vage’ bepalingen over alle facetten van de maatschappij. Bepalingen die duidelijk uit de middeleeuwen stammen en waarmee je zowat alle kanten uit kunt, want ze zijn voor velerlei uitleg vatbaar en complex als de hel. Het een verwijst naar het ander en het ander is in tegenstrijd met het een! Als je een hekel hebt aan je schoonmoeder zal het dus maar een koud kunstje zijn ze om een of andere reden naar de guillotine te laten brengen. Of enkel maar haar tong laten uitsnijden misschien?

En dàt willen die lui dus invoeren in de landen die zo lief waren ze onderdak te bieden?

En onze regering? Die staat erbij en kijkt ernaar. Zegt voorlopig nog zwakjes ‘nee’. Voor hoe lang nog alvorens ze bezwijkt zoals ze dat altijd doet?

Je eigen middeleeuwse praktijken opdringen aan je beschaafde gastland! Zou één Vlaming dat durven? Maar voor die lui is the sky blijkbaar the limit!

Willy.

01-12-2011 om 09:14 geschreven door Willy


» Reageer (0)
30-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buurman betaalt!

Enfin, voor zover ik het begrepen heb, lijkt er eindelijk een beetje gezond verstand in de Wetstraat te zijn binnengesijpeld! Misschien maar een paar druppels, maar het is toch beter dan niks. Ze blijken toch het ‘buurman betaalt’ principe af te bouwen!

- Wie zonnepanelen wil zal dit niet langer kunnen laten betalen door ons allen, maar er zelf voor opdraaien.

- Wie zijn huis wil isoleren of een ecologische wagen wil, zal dat ook zelf moeten betalen. Vind ik niet meer dan eerlijk. Het geldverslindende cadeautjestijdperk lijkt dus eindelijk voorbij.

En dan klagen ze: “Die maatregelen gaan ons een pak geld kosten”! Helemààl niet! Het zal de belastingsbetaler een hoop geld sparen als hij niet langer moet opdraaien voor de cadeautjes aan buurman, weliswaar met milde hand geschonken door vadertje staat, maar betaald uit ONZE portefeuille!

Dat banen zullen verloren gaan in de bouw en in de auto-industrie? Ach kom nou! Hoogstens zullen de prijzen van zonnepanelen en isolatie dalen, alsook die van ecologische wagens. Ze zullen wel verplicht zijn, want in die sectoren begon het al net als in de medische sector: doordat de patiënt toch zwaar gesponsord wordt via de ziekenfondsen konden dokters en ziekenhuizen decennia lang hun tarieven steeds meer verhogen! De gemeenschap draait er toch maar voor op.

Nu, mijn innige deelneming aan mensen die nu nét uit de boot vallen voor die cadeautjes waarop ze gerekend hadden, maar kom nu niet vertellen dat het JULLIE geld kost. Neen! Het bespaart ONS geld. Want wat jullie cadeau kregen betaalden wij. En nu zullen jullie gewoon ‘maar’ krijgen wat jullie zelf willen betalen.

Jammer voor hen, maar zo is het nu eenmaal. Als ik bij de bakker een rozijnenbrood verkies boven een gewoon wit broodje, laat ik daar toch ook mijn buurman niet voor opdraaien?

Vervolgens lijkt ook een akkoord over strenger asiel- en migratiebeleid bereikt. Hm. Afwachten! Eerlijk gezegd stel ik me daar niet te veel bij voor! Als geen drastischere maatregelen worden genomen dan het klassieke boterbriefje ‘om het land binnen vierentwintig uur te verlaten’ zal daar weinig tegen opgewassen zijn. Want daaraan stoort zich geen kat! Dat is paniekvoetbal! Dat is de arbiter die een speler van het veld stuurt en dan zijn kop in het zand steekt om niet te hoeven te zien of die speler ook daadwerkelijk verdwijnt.

Waarschijnlijk lopen op dit eigenste moment duizenden illegalen met tientallen dergelijke boterbriefjes op zak ons land onveilig te maken!

Willy.

30-11-2011 om 10:34 geschreven door Willy


» Reageer (0)
29-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werkkevers???

Elio di Rupo lichtte het regeerakkoord toe in het N
ederlands , maar geen Vlaming die het in de verste verte maar begrijpt! Wat wil hij nu eigenlijk?

‘De werkkevers verdrinken’. Oei! Voor zover ik weet zijn de werkkevers in dit land altijd al de Vlamingen geweest toch? En nu wil hij ons verdrinken? Wie zal dan nog werken voor de Walen? De allochtonen?

Mijn Vlaamse leeuw laat ik alvast een duikerpak aanpassen! Je weet maar nooit!

Willy.

29-11-2011 om 11:13 geschreven door Willy


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turks Fruit.

Dit hier, is het hol van de leeuw! Daarin slaapt Chico. Tweemaal zijn lengte, dus hij ligt er zeker comfortabel.

En of dit kleine mormel verwend wordt?

Dit is zijn bench, door vrouwlief omgevormd tot een waarachtig en vederzacht leeuwenhol!

Staat bovendien in een aparte kamer voor hem alleen. Een kamer, ooit bedoeld voor logés, maar vermits we die zelden hebben is het Chico’s kamer geworden.

Zelfs baasje heeft dit alles niet!

En daarin slaapt koning hond dan, lekker toegestopt tussen de zachte dekentjes, met zijn persoonlijk teddybeertje.

Ach, wàt een hondenleven ook! Eten, drinken, slapen enzovoort…

Jammer dat het beestje niet kan praten, anders kon hij ook nog vragen wat hij als ontbijt wil: pistoleekes of croissants?

Nou ja… croisants? Ik weet het niet zo! Onze dichtste bakkerij werd een jaar geleden overgenomen door een… Turk! De tweede dichtste werd verleden week, na faillissement, heropend door… een turk! En nu moeten we maar bij de derde gaan proberen wat hij er van bakt en hoe lang het zal duren voor hij ook wordt overgenomen door… een Turk!

Wat die Turken er van bakken weet ik eigenlijk niet, maar ik stel me toch de vraag hoe het komt dat autochtone bakkers het niet meer zien zitten: belastingsdruk, betuttelend papierwerk alsof ze niks anders te doen hebben… werken en zwoegen voor vadertje staat!

Hoe spelen die Turken dat dan klaar? Betalen zij netjes hun belastingen? Vullen zij netjes alle papiertjes in die vadertje staat ook maar wist uit te vinden? Ik denk het niet. Ik denk dat ze enkel maar belasting- en papierloos blijven bakken tot ze geen uitweg meer zien, en dat kan, voor dié mannen, toch wel jaren duren. Ondertussen zijn ze belastingvrij binnengespeeld en kunnen ze vertrekken met de noorderzon.

Ook stikt mijn buurt ondertussen zowat van de ‘nachtwinkels’. Schieten als paddenstoelen uit de grond. Ook allemaal uitgebaat door vreemden. De een naast de ander. Je zou denken dat in Vlaanderen de mensen tegenwoordig ’s nachts massaal gaan winkelen. En toch zie je geen kat meer op straat na negen uur! Leven die ‘nachtwinkeliers’ dan van de geesten? Kan iemand me dat soms even uitleggen? Of voltrekt zich hier hetzelfde scenario als bij die bakkers? De kruik laten drijven tot ze breekt en dan hup, inpakken en wegwezen! Of… dienen die handeltjes enkel maar als witwasserijen voor heel andere praktijken? Ik zou het niet weten. Waarschijnlijk ben ik te blank om dat allemaal te begrijpen.


Enfin, dat is niet het probleem van Chico. Die trekt zich dat allemaal niet aan en kauwt lustig verder op zijn been.

Zo lang het maar geen Turks been is kan het hem weinig schelen.

Willy.

29-11-2011 om 09:23 geschreven door Willy


Categorie:Chicofotos
» Reageer (0)
28-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Multiculturele moeders.

Me doorgestuurd als ‘zwerfmeel’ door een blogvriend die het toevallig in zijn mailbox kreeg. Ik kon dan ook niet nalaten de brief op mijn blog te plaatsen, zodat zoveel mogelijk mensen dit schrijnend verhaal kunnen lezen. Mogelijks plaatst die vriend of nog andere bloggers die brief ook. Geen probleem, want hoe meer mensen dit lezen hoe beter! Zakdoekjes klaar? Daar gaan we:

-o-o-o-o-o-o-

D IT MOET JE LEZEN!

Brief van een Belgische moeder aan een Marokkaanse.

Over de inversie van waarden:

Een brief van een Belgische moeder aan een Marokkaanse moeder, na het zien van het televisiejournaal.

EEN WAAR GEBEURD VERHAAL.

Geachte mevrouw,


Ik zag uw hevig protest voor de tv-camera’s tegen de overplaatsing van uw zoon van de gevangenis in Aarlen naar de gevangenis van Leuven.

Ik heb u horen klagen over de afstand die u nu scheidt van uw zoon en de moeilijkheden die u hebt met de verplaatsing om hem te gaan bezoeken.

Ik zag ook al de berichtgeving in de media door journalisten en verslaggevers over andere moeders in dezelfde situatie, zij worden verdedigd door diverse organisaties voor de verdediging van de mensenrechten, enzovoort.

Ik ben ook een moeder en ik begrijp uw protesten en uw ontevredenheid. Ik wil me aansluiten bij uw strijd omdat, zoals u zal zien, er ook een grote afstand is die mij scheidt van mijn zoon.

Ik werk, maar verdien weinig en heb dezelfde financiële moeilijkheden om bij hem op bezoek te gaan. Met veel moeite geraak ik bij hem op zondag, want ik werk elke dag van de week, ook op zaterdag en ik heb ook nog andere familiale verplichtingen met mijn andere kinderen.

Mocht u het nog niet hebben begrepen, ik ben de moeder van de jongen die door uw zoon gruwelijk werd vermoord in het benzinestation waar hij ‘s nachts werkte om zijn studies te kunnen betalen en zijn familie te helpen.

Ik ga hem volgende zondag bezoeken. Terwijl u uw zoon in uw armen neemt en een knuffel geeft, zal ik enkele bloemen leggen op zijn bescheiden graf op het stads kerkhof.

Oh, bijna vergeten, u kan gerust zijn, de staat houdt een gedeelte van mijn schamele salaris in om de nieuwe matras voor uw zoon te betalen, omdat hij de vorige twee verbrandde in de gevangenis waar hij zijn straf uitzit voor de gruwelijke moord die hij pleegde.

Tenslotte, nog steeds als een moeder, zou ik iedereen willen vragen om mijn mail te laten circuleren, hoe discreet hij ook is. We kunnen misschien iets bijdragen om de omkering van menselijke waarden te stoppen.

Mensenrechten zouden enkel mogen gelden voor rechtschapen mensen!!!


-o-o-o-o-o-o-o-

Commentaar is misschien overbodig. Maar toch loont het de moeite even stil te staan bij het bedenkelijk allooi van ons gevangeniswezen en enkele pijnpunten door te nemen:

1. Te weinig gevangenissen in België. Waarom? Omdat er teveel criminelen zijn, er dagelijks méér worden geïmporteerd en ze hier een vruchtbare aarde vinden.
Remedie: nog meer criminaliteit importeren, tot gevangenissen helemaal niet meer kunnen voor zoveel criminelen; laat de weinige overgebleven rechtschapen mensen dan in de gevangenissen wonen en geef de rest van het land aan de boeven. Die kunnen dan maar mekaar uitmoorden.

2. Als het land dan al zo onveilig is geworden kunnen de normale burgers tenminste nog van de veiligheid in de gevangenissen profiteren.

3. Punt 1 lost meteen het probleem op van met belastingsgeld betaalde gevangenissen huren in het buitenland. Zóveel luxe zullen die rechtschapen mensen nu ook wel niet eisen.

4. Op die manier kan het gevangeniswezen een winstgevend bedrijf worden, want die rechtschapen logé’s zullen wel niet te beroerd zijn om te werken voor de kost. Zal trouwens wel moéten, want van de vrije criminelen buiten de gevangenissen zal niet te veel belastingsgeld moeten verwacht worden. Zal de staat trouwens niet eens durven innen!

5. Cipiers zullen dan eindelijk een rustige baan hebben door met normale mensen te kunnen omgaan.

Voilà. Het hele probleem in één klap opgelost! Utopie? Wacht maar af… ooit wordt het de enige mogelijkheid als clowns op die manier verder regeren!

Willy.

28-11-2011 om 09:16 geschreven door Willy


» Reageer (0)
27-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overlopers.

Ons land gaat dus, als we het maar willen zien en bekennen, gebukt onder de sociale lasten die vooral vreemden van allerlei slag ons op de schouders gooien. En het betert er niet op. Integendeel, om het gejank meer draagkracht te geven begint zelfs het eigen volk hier en daar over te stappen naar vreemde en gevaarlijke religies. Doelbewust te kiezen voor de middeleeuwen met alle gruwelijkheden vandien. Waarom ze dat doen? Afhankelijk van het geslacht voor het volgende:

1. De man:

De hedendaagse ‘nieuwe’ (= verwijfde) man is ongelukkig in zijn door de vrouw gedomineerde positie! En reken maar dat dit domineren in bepaalde gevallen wel héél ver gaat! Zo heb ik er eentje gekend die door zijn vrouw verplicht werd zich op het WC neer te zetten om te plassen, net als zij!!! Ze was dan nog zo fier op haar prestatie dat ze het aan al haar vriendinnen ging vertellen!

De Islam biedt dergelijke gedomineerde mannen een uitkomst om hun vrouw volledig aan hen te onderwerpen. En reken maar dat ze die kans graag waarnemen. Je zou voor minder een religie kiezen die pal achter je staat als je de vrouw op de knieën wilt krijgen maar daar zelf de nodige energie niet kunt voor opbrengen.

2. De vrouw:

Veel vrouwen hébben nu eenmaal van nature enige leiding nodig. Vooral in zaken die minder met de vrouwelijke aard te maken hebben. Maar het probleem van de hedendaagse vrouw is dat ze niet graag luistert naar een man. Zich minderwaardig gaat voelen als ze dat wél moet. En dus prompt in alles, ook in specifiek mannelijke zaken, haar eigen willetje doordrijft met alle negatieve gevolgen vandien. En àls ze de man al om hulp vraagt, om ZIJN rol in de opvoeding van de kroost te vervullen bijvoorbeeld, dan nóg moet hij het wél op haar manier doen, wat natuurlijk al meteen tot mislukken is gedoemd, want zij voelt niet aan wat een man aanvoelt in dit verband.

Ze leert waarschijnlijk ook wel van haar fouten, maar zet ze koppig door om toch maar niet te moeten toegeven dat ze naar de man had moeten luisteren. Dit alles maakt haar onstabiel. Ze sméékt om stabiliteit maar wil niet inzien dat die stabiliteit aan haar zijde loopt. Tenminste, voor zover ze hem al niet zélf helemaal heeft gedestabiliseerd. De stabiliteit van de man erkennen zou, in haar ogen, zowel een vernedering als een ‘overgave’ betekenen, en dat zal de ‘moderne’ vrouw nimmer of nooit!

En dan komt daar plots een religie die haar denken helemaal overneemt. Ze hoéft niet meer zelfstandig te denken! Mag dat zelfs niet meer. Ze moet enkel nog kinderen baren en doen wat Allah goed vindt. En dat is mooi meegenomen! Dat de wetten van Allah haar veel meer discrimineren dan wélke man ook maar zou kunnen, daar lijkt ze aan voorbij te gaan. Want Allah is immers groot! En wat door een groter en hoger wezen wordt gedicteerd is heilig en zorgt ervoor dat ze zich niet zo minderwaardig moet voelen als ze gehoorzaamt. Plots ook kan het haar niet meer schelen dat de man haar domineert. Ja, ze voelt zich zelfs veilig en geborgen in deze discriminerende toestand. Want het gebeurt met goedkeurende instemming van Allah! Want Allah is niet alleen groot, hij is ook slim! Door de man te steunen en de vrouw alleen maar kinderen te laten baren kan hij beide geslachten aan zich binden en de hele wereld veroveren!

Tja… deze overlopers hebben niks geleerd van de duistere, maar gruwelijke middeleeuwen. Toen heksen tot de brandstapel werden veroordeeld alleen al omdat ‘Gods’ weegschaal hen te licht bevond en dus verondersteld werd dat ze konden vliegen! Hadden die arme, maar te slanke heksjes zich maar volgevreten als domme waggelganzen!

Het heeft ons een vijftal eeuwen gekost om dergelijke wantoestanden helemaal uit te sluiten en tot een eerlijke, evenwichtige samenleving te komen. Maar zoals ik ooit zei: de slingers van de tijd stoppen nooit in het midden! Ze slingeren door! En zo ontstaat weer onevenwicht, maar dan negatief onevenwicht. En nu… voelen sommigen onder ons zich plots geroepen om zich maar meteen naar de middeleeuwse toestand te laten terugslingeren! Een toestand waarin een fictieve religie fictieve wetten voorschrijft, en waar de rechtbanken naar dié wetten oordelen en veroordelen. Brrr! Middeleeuwser kan niet!

Misschien zijn er mensen die dat begrijpen. Ik in elk geval niét! Ik begrijp alleen dat nooit iets totaal kan verbeteren zonder dat er weer zand in het eten moet worden gestrooid.

Ik herinner me een museumbezoek, alweer zo’n dertig jaar geleden. We kwamen in een zaal vol gruwelijke foltertuigen uit de middeleeuwen, en iemand in mijn gezelschap zei:

- Wat slechte mensen leefden er in die tijd! Maar ik antwoordde:

- Denk je heus dat er iets is veranderd? Dat dit nu en in de toekomst niet meer kan, niet meer gebeurt en ook niet zal blijven gebeuren? Denk maar aan Buchenwald en Auchwitz!

En ze moest me het antwoord schuldig blijven.

Slechte mensen? Ach jongens, die zijn er altijd geweest en zullen er altijd zijn. Maar daar kan ik nog mee leven. Het is een natuurlijk fenomeen. Het loopt pas de spuigaten uit als bepaalde culturen en religies dat ‘slechte’ nog gaan stimuleren omdat het toevallig in hun kraam past. Dat deed de katholieke kerk ooit, maar dat is nu gelukkig verleden tijd.

Hoe stom moet je zijn om nu over te lopen naar een religie die nog in dit stadium verkeert?

Dat mensen van ons ras, na de ervaringen en de evolutie die we hebben meegemaakt, nog ‘onschuldig en onwetend’ in een dergelijke religie trappen? Dat kun je me niet wijsmaken, tenzij je het over volslagen debielen hebt. Dààr heb ik problemen mee. Dié mensen zouden moeten opgesloten worden, want ze hadden beter moeten weten. Dié mensen horen thuis in een gesloten instelling voor geestelijk gehandicapten!

Dat een allochtoon zich aan zijn geloof houdt, tot daar.

Als hij nog niet voldoende geëvolueerd is om te begrijpen dat hij een fata morgana najaagt, tot daar. Geef hem de nodige tijd en kom niet tussen… tenminste, zolang HIJ niet tussenkomt en JOUW evolutie afremt.

Maar dat mensen van ons volk, die beter zouden moeten weten, de klok zevenhonderd jaar willen terugdraaien, daar heb ik ernstige problemen mee!

Wij hàdden een goede religie, maar hebben ze overboord gegooid toen we intelligent genoeg werden om te begrijpen hoe schromelijk die religie misbruikt was geweest om eeuwenlang het volk dom en onwetend te houden.

Ondervonden ondertussen ook dat godsdiensten sprookjesachtige verzinsels zijn. Soms in het leven geroepen om puur humanisme in een ‘aanschouwelijke’ vorm te gieten, maar later misbruikt uit opportunisme. Soms ook meteen verzonnen uit veroveringszucht.

Wijzelf hebben dit alles gelukkig achter ons gelaten. Hebben enkel nog de goede waarden van onze originele religie weten te bewaren.

Welke idioten huizen er dan nog tussen ons, om de klok zevenhonderd jaar te willen terugdraaien? Ben ik dan toch, ondanks al mijn scepticisme, bedrogen over de geestelijke vermogens van mijn volk?

Willy.

27-11-2011 om 17:04 geschreven door Willy


» Reageer (0)
26-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Censuur!

- Mijn onderbuur? Dat is een geweldenaar! En dat mag ik zeggen, want het is een volksgenoot!

- Mijn beenhouwer? Die knijpt de katjes in het donker. Mag ik ook zeggen, want het is een blanke.

- Mijn vishandelaar is een decolletégluurder! Geen kat stoort zich aan mijn uitspraak!

- Mijn optieker is een dronkelap en slaat zijn vrouw. Geen vuiltje aan de lucht.

- Mijn dokter speelt vooral graag doktertje met vrouwen! Geen reactie!

- Mijn allochtone winkelier is een bedrieger!

- Hé ho… stop! Je overtreedt de antiracismewet!

- Oei! Vergat even dat het om een heiligverklaarde soort ging! Sorry hoor mijnheer de allochtoon! Ik bied je nederig mijn excuses aan.

Is het niet ver gekomen in België dat je de eigen soortgenoten lustig door het slijk kan halen, er je mening over te kennen geven of ze naar de hel te verwensen… Maar zwijg stil over vreemdelingen. Want dàt zijn de lieverdjes van ons vaderland. Die stelen niet en vallen niemand lastig. Dat zie je toch aan hun kleur? En als ze dan toch al eens iets doen dat in onze ogen niet kan, dan doen ze dat alleen maar met de goedkeurende toestemming van Allah! En wat weten wij daar nou van?

Wij, Vlamingen, hebben het verkeerde geloof gekozen! We hadden ook zo’n geloof moeten kiezen dat de wreedste misdaden omhult met de mantel der liefde. Als het maar in naam van Allah gebeurt, dan is het al lang dik in orde! Een gebedje, een moord, nog een gebedje, en Allah kijkt goedkeurend toe.

De antiracismewet dus… hm!

Tot de eerste allochtoon zijn grote teen over de grenzen van ons land stak, leefden we in een vrij land waar iedereen voor zijn eigen mening mocht opkomen. Nu mogen we dat nog altijd… zo lang het niet over allochtonen gaat! Dan treedt de antiracismewet en de daarbij gepaard gaande censuur in werking!

Censuur? Bah! Waar hebben we dat voorheen het laatst gehoord? Tijdens het naziregime? Maar we hebben die nazi’s buitengeborsteld toch? We hebben toch de overwinning behaald? We vochten toch voor vrijheid? En we hebben die mensonterende censuur toch maar lekker overboord gegooid? Stierven daar niet miljoenen mensen voor? Zinloos, want hetzelfde soort censuur is alweer de kop aan het opsteken!

Persvrijheid geldt enkel nog maar als je over positieve dingen schrijft, terwijl alles om je heen naar negatief overslaat! Arme pers! De Koning hekelen? Hem belachelijk maken met allerlei cartoons? Dat mag in België, want hij is een autochtoon. Een steuntrekkende allochtoon of asielzoeker hekelen? O wee! Dat mag nu weer niét! Daar is de censuur weer!

Zou een blog ook als ‘pers’ aanzien worden? Oei! Dan zit het mijne toch echt wel in de criminele sfeer geloof ik! Zal ik me dan ook maar beperken tot wat zinloze fotootjes en gedichtjes?

Het overdenken waard, want ook de criminele sfeer is veranderd: criminele allochtonen die de openbare veiligheid zwaar in het gedrang brengen vallen daar niet onder. Worden waarschijnlijk niet eens in de statistieken opgenomen.

Maar de journalist die daar ook maar één woord durft over te reppen, al was het maar de kleur van een overvaller bekendmaken, riskeert een sanctie! Arme journalisten.

Ooit gebeurt hetzelfde met bloggen hoor! Daar maak ik me geen illusies over. Arme bloggers! Ofwel leuteren we over koetjes en kalfjes, ofwel zeggen we de waarheid en zijn we zware criminelen! Veel erger toch dan die lieverdjes die vrouwen overvallen?

Willy.

26-11-2011 om 09:36 geschreven door Willy


» Reageer (0)
25-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mag het even?

Mag het even, mijnheer de Waal,
Dat ik in het Vlaams doe mijn verhaal?
Mag het even, lieve Allochtoon?
Of val ik daarmee uit de toon?

Mag het even, mijnheer de Minister?
Want deze patriot is nog van gister!
Mag het even, mijnheer pastoor?
Dat ik je daarmee even stoor?

Wat ik jullie wilde zeggen,
Valt niet als racisme uit te leggen.
Alleen, héél misschien,
Ben ik patriot in hart en ziel.

Ik weet het, dat is niet meer in!
En dat is nog maar het begin!
Maar mijn land verraden is teveel gevraagd.
En daarmee zit ik nu toch wel geplaagd!

Hoe moet het nu verder met het verhaal
In het land van allochtoon en Waal?
Waar staat de Vlaming in dit plaatje?
Slaapt hij nog, of is hij Moslimmaatje?

Ach laat maar, mijnheer de Waal.
Mijnheer de Minister, het is toch niet waar.
Laat het maar, mijnheer pastoor!
Zing maar lekker voort in koor!

Koorzang is toch jullie specialiteit,
Laat maar zo, tot het bittere eind.
Waarschijnlijk kost het ooit eens jullie vel,
Maar dat zien jullie dan wel!

Willy.

25-11-2011 om 08:58 geschreven door Willy


» Reageer (1)
24-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hondse logica.

Niets werkt aanstekeliger op het menselijk gemoed dan een hond die zijn baasje recht in de ogen kijkt. Baasje smelt dan weg. Die eerlijke, trouwe blik die lijkt te zeggen: “ Ik hou van je. Hou toch ook van mij”. Ach! Waren mensen ook maar zo. Begrepen mensen maar dat geven éérst komt. Dàn pas volgt krijgen!

Iemand zei me eens dat honden je leren wat liefde is. Dat kan ik niet ontkennen, want het is zo! Al moet ik daar één bedenking bij plaatsen: “Moeten er nou écht dieren aan te pas komen om dat aan de mensen te leren? Kunnen mensen dat echt niet uit zichzelf bedenken?” Zijn we dan zo’n domme soort?

Onze Chico wordt zowel door ons, als door de ganse buurt bemind. Hoe zou dàt nu komen?

- Omdat het beest zélf liefde geeft!!! Onvoorwaardelijk! Aan iedereen die er voor openstaat. Geeft een kwispelstaart en een pak natte likken, met de oortjes onderdanig in de nek, aan allen die belangstelling tonen. Zomaar. Zonder bijbedoelingen! Geven zonder vragen. En het werkt! De hele buurt benijdt me voor mijn hond. Géén bekende zal hem voorbijlopen zonder hem een knuffeltje te geven! Zelfs ook onbekenden.

Waarom begrijpen mensen dat niet? Waarom willen mensen altijd eerst nemen, eisen of krijgen? En is het dan nog maar de vraag of ze er iets voor teruggeven of niet? Soms kan er niet eens een bedankje af!

Waarom begrijpen mensen niet dat je met ‘geven’ veel sneller liefde terugkrijgt?

Moet daar nu écht een hond voor nodig zijn om je dat te laten begrijpen?

Ik heb al tientallen malen geprobeerd die eerlijke trouwe blik in zijn ogen vast te leggen, maar het lukt me niet echt! Reden: zwarte hond, zwarte ogen, zwarte lippen, zwarte neus! Probeer dàt maar eens gedetailleerd op de foto te krijgen. Lukt gewoon niet. Vanmorgen lukte het me enigszins, maar toch is het niet echt dàt wat ik wil! Het probleem met digitale camera’s is ook dat als je afdrukt, er een korte tijd verloopt vóór de foto wordt genomen. En ondertussen heeft hij zijn kop al gedraaid of heeft een andere uitdrukking!

Bovendien, zodra je in zijn buurt komt met de camera, denkt hij dat je wilt spelen en verandert zijn uitdrukking! Voor de foto hierboven heb ik er tien moeten nemen, om er ééntje min of meer gelukt te hebben.

Hondse logica… veel mensen zouden er toch zo veel kunnen van leren!

Willy.

24-11-2011 om 00:00 geschreven door Willy


Categorie:Chicofotos
» Reageer (0)
23-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gij zult niet janken!

Grasduinend in mijn blog vond ik plots dat ik eigenlijk onbewust een verkeerd spoor ben ingeslagen als het gaat om jankerds!

Sorry! Dat komt omdat ik me soms teveel in de plaats van de lezer stel, en het dan over betogingen en zo heb, omdat dit het enige is dat de modale burger van jankerds te zien krijgt.

Maar dat is maar het topje van de ijsberg! Als je de hele ijsberg wilt gezien hebben moet je in een administratie hebben gezeten. Moet je de dagelijkse post zien! Dàn pas kun je oordelen over wat janken betekent en wat het voor schade aanricht aan de maatschappij!

Persoonlijk kan ik enkel oordelen op gemeentelijk niveau en in de verkeersbranche. Eigenlijk nog een tamelijk onschuldig doel voor jankerds. Maar toch! Ze jankten daar ook al zo hard dat je bijna geen tijd had je met andere en nuttigere zaken bezig te houden! Hoe moet het dan gaan in andere en belangrijkere administraties en op nationaal vlak?

Dag na dag kreeg ik hopen post, vol met klaagliederen! Regelrechte smartlappen! Jan wilde verkeerslichten; Pol wilde geen verkeer in zijn straat. Piet wilde een ‘persoonlijk’ parkeerplaatsje voor zijn deur. Gerard wilde dan weer een gele streep tegenover zijn garage omdat hij niet kon rijden zoals het hoort, en de halve stad nodig had om uit zijn garage te geraken!

Dàt is wat ik met ‘jankerds’ bedoel: volslagen leken die alleen maar eigenbelang najagen of vermeende goede doelen. Aan het algemeen belang, of aan het belang van hun volk, hebben ze geen boodschap. Hoeveel verloren tijd hun klaagepistel kost aan de administratie, daar hebben ze geen benul van! Hún wil is wat telt in deze wereld. Zitten ze toevallig in de ‘kinderkweek’, en dan kan het verkeer niet traag genoeg. Zijn ze daar weer uit, dan kan het plots niet snel en vlot genoeg meer!

Het is ook een trendgebonden toestand: plots komen bijvoorbeeld verkeersspiegels op de markt. Iemand zag er eentje en wil ook zo’n ding in zijn buurt, op een kruispunt, of vóór zijn inrit. Voor de veiligheid? Bijlange niet! Omdat hij nóg sneller over een kruispunt wil kunnen vliegen met nog minder uitkijken! Dat zo’n spiegel lelijk bedriegt kun je hem niet wijsmaken! Als je ‘ja’ zegt, ben je er eigenlijk vanaf, maar schep je een voorbeeld voor andere jankerds. Zeg je ‘neen’, dan weet je al bij voorbaat dat je een hoop werk wacht om het hem allemaal uit te leggen, én kun je er donder op zeggen dat die vent maar zal blijven schrijven.

Weinig mensen beseffen hoeveel personeel moet ingezet worden om al die jankerds op een beleefde manier te antwoorden! Want dat moét! Daar is zelfs ook weeral een wet voor gemaakt (openheid van bestuur)! Maar niemand beseft hoe dat personeel die kostbare tijd op een veel zinvollere manier zou kunnen gebruiken!

Dàt vooral is wat ik met gejank bedoel. Het zijn niet altijd de mensen die lopen janken in betogingen! Gewoon schrijven en blijven schrijven. Op die manier hele administraties lamleggend voor hun éne piepkleine en soms vermeende probleempje.

Ik geef er ook liefst een praktisch voorbeeld bij over hoé een en ander in een administratie verloopt. Tenminste toch in een gemeente:

1. De brieven stromen binnen in de stedelijke secretarie en worden gesorteerd: welke dienst behandelt wat?

2. Een (jank-) brief belandt op het bureau van de ongelukkige die het aanbelangt.

3. Die leest hem, probeert conclusies te trekken en zich een opinie te vormen.

4. Doet eventueel een plaatsbezoek om zich van de toestand te vergewissen.

5. Maakt een dossier op voor het College van Burgemeester en Schepenen met gunstig of ongunstig advies en een korte verantwoording.

6. Het college leest het advies en stemt er al dan niet mee in.

7. Het dossier mét de brief komt na ongeveer een week terug bij de ambtenaar.

8. Die kijkt wat het college besliste en antwoordt in die zin aan de briefschrijver.

9. Als er maatregelen moeten worden genomen plaatst hij die bij zijn takenlijstje.

10. Zoniet kan het dossier na beantwoorden worden afgesloten en geklasseerd.

11. Nu nog je antwoord laten lezen en tekenen door de burgemeester en dan eindelijk kun je de brief verzenden.

Waarom die hele poespas? Waarom niet direct antwoorden? Eén velletje papier en 'opgeruimd staat netjes'? Wel, dat kan niet vanwege de democratie! Niet ambtenaren beslissen! De politiek verkozenen beslissen!

En dan had ik nog het geluk dat de 'vroede vaderen' in mijn stad mensen waren met gezond verstand en niet van het soort van onze nationale politici!

Dat alles gaat over één onnozel briefje! Maar zo stromen er honderden binnen! Als het dan nog telkens over zinnige kwesties ging, doe je je werk met plezier en tot in de puntjes. Maar de vele regelrechte jankbrieven die daartussen zitten vertragen alles en maken zinvol werken onmogelijk! Voor het werk en de tijd dat je aan één janker besteedt zou je tien 'normale' zaken zinvol kunnen afwerken.

Dàt is wat ik bedoel met ‘Janken brengt het land ernstige schade toe’.

Willy.

23-11-2011 om 09:16 geschreven door Willy


» Reageer (1)
22-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Leeuw...

van Vlaanderen!

Ze zullen hem niet temmen…

Zo lang hij tanden heeft.

Ach jongens, zwijgt stil! Tanden? Die heeft hij helaas al lang niet meer!

Doet me denken aan een anecdote dit najaar. Ik liep met de kleine Chico door een winkelstraat in Oostende. Achter me hoorde ik iemand in het Antwerps zeggen: “Hé, nét de leeuw van Vlaanderen!”

Ik had al veel troetelnaampjes voor mijn beestje opgevangen, maar dàt was nieuw. En inderdaad, hij is zwart als de leeuw van Vlaanderen, hij heeft manen als een leeuw, een fiere pluimstaart, en ja, er is wel enige gelijkenis!

Maar toch… ik keerde me om, keek die meneer aan en antwoordde:

- Sorry meneer, maar dié leeuw heeft tanden, hoe klein hij ook maar is! De Leeuw van Vlaanderen is ze al lang kwijt!

Enfin, er volgde een gemoedelijk gesprekje en de man moest me gelijk geven. De tanden van de Vlaamse leeuw zijn al lang over hun vervaldatum! En een kunstgebit wordt voor dieren blijkbaar niet terugbetaald door het ziekenfonds. Zéker al niet als het Vlaamse dieren betreft!

De nieuwe generatie ‘Vlaamse leeuwen’ kan enkel nog janken en lijdzaam toezien hoe ze door onder andere de rode haan en zijn allochtone uitwassen wordt verscheurd en uitgemolken.

Zonder het te beseffen.

Zonder er iets aan te doen!

Zonder commentaar!

Integendeel! Luid meejanken om nog meer uitgemolken te worden!

Nou ja… wat wil je ook met een premier die denkt dat de Marseillaise het Belgisch volkslied is?

Veel Vlamingen zijn ondanks alles toch nog tégen Wallonië… Maar Wallonië is niet écht de vijand. Zien ze dan niet in dat zich in België nog een veel grotere vijand aan het manifesteren is? Een échte vijand dit keer!

Ja, ze gaan zelfs janken om beter onderdak voor die vijand te verkrijgen.

Vlaamse leeuw? Kom nou… Vlaams lammetje is een betere benaming.

Willy.

22-11-2011 om 10:46 geschreven door Willy


Categorie:Chicofotos
» Reageer (0)
21-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blogbeest.

Ja, ik beken het! Ik ben een blogbeest geworden! Ooit was ik een aartsvijand van internettoestanden. Zag wat ermee gebeurde. Zag hoe meisjes nu weer een nieuwe manier vonden om in leugenpraatjes te lopen. Zag hoe gewiekste Casanova’s er telkens weer hun slag wisten mee te slaan. Ja, zelfs pedofielen vonden er een nieuwe manier in om aan de bak te komen, en dan zwijgen we nog maar over de vele valstrikken onder het mom van ‘U bent de miljoenste bezoeker en hebt een reis gewonnen’!

Ach ja, we moeten er ons bij neerleggen: alle mooie uitvindingen, bedacht door intelligente mensen, worden vroeg of laat verpest door hersenloze schurken. Daar kunnen we nu eenmaal niet onderuit. We kunnen er alleen maar rekening leren mee houden. Het internet bracht de wereld weer een stukje dichter in je buurt en dat is handig. Helaas ook de criminaliteit. En dat is niét zo handig!

Maar als je het allemaal op de keper beschouwt: Rien n’a changé! Doelstellingen blijken niet veranderd. Enkel maar gemoderniseerd, én… en dat is niet onbelangrijk: gemakkelijker gemaakt. Jagers vinden sneller en met minder moeite hun prooi. Maar prooien moeten ook maar slimmer worden en leren van hun fouten. Leren wat betrouwbaar is en wat niet.

Maar goed, daarover wou ik het niet hebben! Wél over het bloggen, dat bewijst dat het internet ook voordelen biedt. Met plezier zie ik dat mijn dagelijks bezoekersaantal langzaam maar zeker verhoogt. En dat stimuleert! Ik hoéf geen honderd bezoekers die even komen gluren! De gemiddelde twintig tot dertig die ik er dagelijks mag verwelkomen en die blijven komen, zijn nét de mensen bij wie ik me goed voel. Mensen die mijn soms eigenzinnige, maar altijd logische bedenkingen begrijpen. Mensen die, net als ik, inzien dat het zo niet kan blijven duren. Die zich, net als ik, bedrogen voelen door hun leiders en die misschien enige troost vinden bij een gelijkstemmig schrijfsel. En dàt is juist mijn stimulans om door te gaan.

Ik wil dan ook al die getrouwen bedanken, al weet ik in de verste verte niet altijd wie ze zijn. Ik stel alleen vast dat ze blijven komen, en dat is me al meer dan voldoende. Alleen maar diegenen die me al eens een mailtje sturen of een reactie plaatsen kan ik persoonlijk bedanken.

Maar om terug te keren naar het bloggen en de voordelen ervan: we leven met zowat tien miljoen mensen in dit land. Tot het bloggen ontstond waren we voor onze informatie afhankelijk van toogpraat of van journalisten. Journalisten die het vooral moesten hebben van het suspensegehalte van hun schrijfsels. Journalisten die weliswaar in een land leefden waar persvrijheid heerste, maar sedert die aan banden werd gelegd (enkel als het om andere rassen gaat), ook niet altijd meer durven schrijven wat ze denken. En tenslotte journalisten die ook maar de algemene trend volgden en eigenlijk om den brode schrijven: geef de keizer wat de keizer toekomt. Zo blijf je aan de bak. De algemene trend die niet altijd de trend van het volk is, maar de trend die door de TV wordt gedicteerd. De TV die op zijn beurt altijd weer een luisterend oor biedt aan de grootste jankerds omdat die het luidste roepen.

Wel, het bloggen is voor al deze perikelen dé oplossing! Schrijven wat je zelf denkt. Schrijven wat het merendeel van de bevolking in feite ook denkt, maar niet altijd durft te zeggen, overdonderd als ze worden door het luide gejank. Schrijven ‘voor het goede doel’ en niet voor het grootste lezersaantal. Je laars vegen aan wat politiek correct is.

Trouwens, wàt is politiek correct? Het enige wat ik daarover ondervond in mijn zeventigjarig bestaan is: “De beste politiek is géén politiek”! En blijkbaar hebben ze dat nu eindelijk ook eens begrepen in Italië. Tja… een land moet eerst aan de rand van de afgrond staan alvorens de ogen opengaan!

Als ik de Belgische politiek bekijk, zou ik bijna durven voorspellen dat onze staatsschuld eerst nog zal moeten verdubbelen om de eeuwige jankerds en ‘vermeende’ humanisten en globalisten verder gelijk te geven.

Pas als we helemaal naaktgepluimd zijn zal misschien eindelijk eens iemand op het idee komen de eeuwige jankerds nu maar voor eens en voor altijd de mond te snoeren en voor een beleid te gaan dat écht helpt om het land er weer bovenop te krijgen.

Wie dàt aandurft zal haar op de tanden moeten hebben!!!

Rookverbod? NEEN! Jankverbod! Dàt kan ons land weer gezond maken. Met grote slogans als ‘Janken kan het land ernstige schade toebrengen!’

En vertel me nou niet dat er één politicus is die niet weet waar de problemen écht liggen! Maar ze durven ze gewoon niet aanpakken. Het zou hen niet in dank worden afgenomen door de jankerds. En als er iéts is waar ze als de dood voor zijn, dan is het wel voor gejank. Want ze blijven maar denken dat die jankerds de meerderheid van het kiezerskorps uitmaken. Maar dat doen ze juist niét. Alleen maar overstemmen ze alles met hun gejank!

Willy.

21-11-2011 om 09:18 geschreven door Willy


» Reageer (0)
20-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De knoeiende koeien.

Zowat dagelijks horen we een stukje slechter nieuws over de regeringsonderhandelingen en de schuldenberg op TV. Nu weer werd er een pauze ingelast in de besprekingen met de onderhandelaars, dan kan er niet tot een akkoord worden gekomen, laat staan dat de nodige miljarden worden gevonden! Ondertussen stijgt de rente op onze beschamende schuldenberg zienderogen en verliezen we elke geloofwaardigheid.

Natuurlijk lukt het niet meer! Het kan ook niet meer lukken. Het is het resultaat van tientallen jaren wanbeheer door knoeiregeringen. Regeringen die niet werden gekozen op intelligentie, maar op het entertainmentgehalte. En zo heeft regering na regering steeds meer putten gegraven door hopeloze onkunde! En nu zou nét zulke regering die putten moeten dempen?

Het is net alsof je de stinkende vuilhopen die ratten jarenlang hebben achtergelaten wilt laten opruimen door… ratten!

Dan pakt Italië het toch een stuk beter aan: daar lijken ze er eindelijk te zijn achtergekomen dat marionettenregeringen, gedicteerd door politieke partijen, niet langer in staat zijn het vuil van de vorige generaties marionettenregeringen op te ruimen en hebben ze resoluut gekozen voor een tijdelijke regering van intellectuele specialisten die niet aan enige politieke partij gebonden zijn. Zie ik daar een eerste signaal van begrip dat politiek niet werkt als het er op aankomt? Alleen maar werkt als alles goed loopt en ze enkel moeten toekijken en enkele kleuterwetjes zoals het rookverbod moeten goedkeuren?

Het Italiaanse voorbeeld is best een formule die enige kans op succes biedt. De allerlaatste kans trouwens, want de gemaakte putten in Italië zijn bodemloos. En met in het achterhoofd de gedachte dat een Italiaan nu niet bepaald uitblinkt in werklust en intelligentie, wacht die tijdelijke regering een berg werk. Ik wens ze alvast geluk!

Ik vrees dat het in België dezelfde weg zal moeten opgaan. Had eigenlijk al lang moeten gebeuren, maar originaliteit is niet bepaald de beste kant van politici. Die weten zelden dergelijke vernieuwende ideeën te bedenken. Ze moeten altijd na-apen van anderen.

Wel, dat kunnen ze nu. Ze hebben nu het Italiaanse voorbeeld voor de neus liggen. Voor zover ik weet is de Koning, ondanks alle bevoegdheden die deze knoeiers hem door zijn zwakke leidersgeest hebben afgenomen, nog steeds het staatshoofd. Wel, laat hij dan zijn verantwoordelijkheid nemen en het hele zootje aan de deur zetten! Politieke partijen inbegrepen. En eisen dat een team échte deskundigen het knoeiwerk van jaren gaat ontrafelen. Mensen die in één oogopslag zien waar het schoentje het meest wringt en dàt schoentje op de leest zetten in plaats van nog maar meer paleizen voor asielzoekers uit de grond te stampen en op die manier nog meer asieltoeristen aan te lokken. Of denken ze dat dit heuglijke nieuws niet doordringt tot in Albanië en konsoorten?

Leterme zou voor (duizend geloof ik) nieuwe opvangplaatsen voor asielzoekers zorgen! Durfde dat verleden week zonder schaamrood op TV te verklaren, terwijl ondertussen onderhandeld werd hoeveel belastingen ze nog méér op de schouders van de werkende Belgen willen gooien om uit de crisis te geraken!

Eén op vier ‘Brusselaars’ blijkt allochtoon te zijn. Wachten we af tot dat er drie op vier zijn? Geen wonder dat Brussel een verloederde stad is geworden! Geen wonder dat enkele scholen in Molenbeek een protestmarch hielden voor de veiligheid!

De burgemeester van Molenbeek had bedenkingen bij die betoging: kinderen gebruiken om je doel te bereiken is nooit goed! Alsof het niet nét om de veiligheid van die kinderen ging. Had hij trouwens dezelfde bedenkingen met de demonstraties van allochtone Koerden en Turken? Daar liepen ook veel kinderen mee! En wat te zeggen van de asielkinderen, die willens nillens worden meegesleept in een bodemloos avontuur?

Maar zeg nou zelf: hoé in ’s hemelsnaam kan een politicus, die gekozen wordt omwille van zijn geslaagd voorkomen of hoge beloftes, de problemen oplossen?

Hoelang zal een handel standhouden als de baas niks van zijn koopwaar afweet? Een garage waar de baas niks van auto's kent?

- Hoe wordt iemand Minister van verkeerswezen? Omdat hij een rijbewijs heeft? Eentje, een ex cafébaas nog wel, had het lang voor het zeggen in het verkeer in Vlaanderen… en hàd niet eens een rijbewijs!!! Zijn fouten, nog altijd voortgezet door na-apers, ergeren tot heden ten dage nog altijd de automobilisten. Al weten ze niet meer wie die hele janboel startte!

- Hoe wordt iemand Minister van tewerkstelling? Omdat hij zichzelf, als werkzoekende, maar op de lijst heeft weten te plaatsen?

- Hoe wordt iemand Minister van leefmilieu? Omdat hij niet rookt?

- Minister van buitenlandse zaken omdat hij een pokerface kan opzetten?

- Van landsverdediging omdat hij ooit in de roos schoot op de kermis?

Neen mensen, als we op die manier moeten blijven kiezen raken we nergens!

Maar toch zou er hoop kunnen zijn: al zijn politici dan nog wel leken in de taak die hen toegewezen werd, ze ‘zouden’ kunnen terugvallen op de ambtenaren van hun ministeries, en die zijn wel degelijk onderlegd in de stof.

Tenminste, dat zouden ze kunnen als ze niet te eigenzinnig zijn en koppig hun eigen ideeën (die de kiezer dan weer moeten aaien) doordrukken.

Even een anekdote ter illustratie:

Jaren zeventig. Ik werd uitgenodigd op een toespraak door de Minister van Verkeerswezen in een zaaltje te Aalst. Sympathieke man; legde zijn doelstellingen uit die eigenlijk een kopie waren van de doelstellingen van zijn voorgangers; weinig nieuws onder de zon dus, maar toch, een sympathieke, onderhoudende man die het wist uit te leggen. Is nog altijd een bekend politicus in een andere Branche.

Een tijdje later ontving ik in mijn bureau de inspectrice van de directie D1 van Verkeerswezen. Om een pak plaatselijke politiereglementen goed te laten keuren. Sprak haar over die ‘gezapige’ toespraak van haar grote baas. Haar antwoord was verrassend:

- Mijn grote baas? Dan ben jij bevoordeligd tegenover ons, want die man hebben wij nog NOOOOOIT gezien op onze directie!!!

En kijk, dàt bedoel ik nou net: dat die mensen niets van hun job kennen, tot daar. Maar dat ze zélfs niet de moeite doen om ervaring op te doen onder de doorwinterde ambtenaren van hun eigen Ministerie, laat staan dat ze naar hun goede raad zouden luisteren? Dat kan er bij mij niet in! En nochtans, die inspectrice voor mijn regio, toevallig een dame, kénde er wat van! Heb trouwens ook veel van haar geleerd.

Als die Ministers dan tenminste even kwamen kennismaken, zich lieten rondleiden, zien wat er echt speelt! Maar neen. Zelfs dàt is teveel gevraagd, want hun enige doelstelling is: ‘Hoe word ik opnieuw verkozen?’. Hun stuk van de koek interesseert hen geen barst. En dus luisteren ze liever naar de jankende leken!

Als je dit alles hebt meegemaakt dan wéét je gewoon dat politiek op termijn enkel maar tot één grote knoeiboel kan leiden! Tot het onontwarbaar kluwen dat we nu gepresenteerd krijgen.

Ik kan enkel op ervaring met Verkeerswezen bogen. Maar maak me geen illusies over de andere departementen. Daar kan het, als het niet idem dito is, alleen maar erger zijn.

En nu zal ik nog maar eens een voorspelling doen: het kan nu twee kanten op:

1. Men gaat inderdaad voor het Italiaanse voorbeeld;

2. Ofwel wordt een akkoord bereikt en een regering gevormd die de ondergang van België nog eventjes uitstelt en onze schuldenberg ondertussen nog maar eens weet te verdubbelen!

Willy.

20-11-2011 om 10:01 geschreven door Willy


» Reageer (0)
19-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het drama 'man'.

Vrouwen lopen toch altijd weer te klagen over het feit dat ze vrouw zijn:

- We leven in een mannenmaatschappij;

- Was ik maar een man!

- Mannen mogen alles;

- Waarom moeten ZIJ het sterke geslacht zijn?

Zo kan ik het lijstje nog wel een paar meter voortzetten. Maar vrouwen mogen zich gelukkig prijzen dat mannen niét zo’n klagers zijn, veel slikken zonder morren, veel zwijgen voor de rust en vrouwlief gewoon ‘proberen’ te respecteren ondanks alles wat ze zelf naar het hoofd geslingerd krijgen maar wat zijzelf niét mogen want dan verschijnen tot overmaat van ramp ook nog de waterlanders:

- Zie je wel dat je niet meer van me houdt?

- Zie je wel hoe een arme onmondige vrouw wordt bejegend?

Onmondig geloof ik? Wel, de man mag dan al het sterke geslacht genoemd worden, toch is hij het meestal wel die het onderspit delft als het op vrouwelijke logica aankomt. Daar lijkt geen man tegen opgewassen.

Waarom in ’s hemelsnaam kiest een man dan een vrouw? Zo’n alwetend wezen dat in een relatie altijd haar gelijk wil? Hoe komt hij daar eigenlijk toe? Wel, ik zal het eens eventjes uitleggen zie:

Zelfs in de beste relaties wordt de man altijd weer bedrogen! Want:

1. De vrouw als kind is een lief schatje.

2. De vrouw als meisje is een charmant wezentje.

3. De vrouw als teenager is zo verleidelijk als wat.

4. De vrouw die wil trouwen profileert zich als een wezentje dat de man wel moét aanbidden en dat hém aanbidt.

5. De getrouwde vrouw wordt echter snel een gefrustreerd wezen!
Penisnijd? Plots te fier om naar goede raad van de man te luisteren?
Jaloers omdat ze zélf niet aan die raad had gedacht?
Jaloers dat een man logischer denkt en te dikwijls gelijk heeft?
Minderwaardigheidscomplexen vanwege de term ‘zwakke geslacht’?
Vinden dat ze moet domineren uit angst zelf gedomineerd te worden?
Hoedanook, dat alles zet er haar toe aan om boven de man uit te willen kraaien. Met alle geweld haar complexen proberend te verbergen door zich te ontpoppen tot een feeks. Wat natuurlijk net het omgekeerde resultaat geeft! En de man… die herkent het meisje niet meer waarop hij ooit verliefd werd. Het lijkt iemand heel anders geworden. In bed mogen de klederen dan wel afvallen, in het dagelijkse leven is het vooral het masker dat afvalt!

6. De vrouw wordt moeder: manlief telt niet meer mee. Ze heeft andere en meer zinvolle bezigheden die haar moederziel volledig in beslag nemen. Waar is haar affectie voor mannen gebleven? En of een moederband nu sterk of zwak wordt, het resultaat is gelijk: de man heeft afgedaan als man. De zaadcellen zijn gebruikt; ze heeft haar zin; meer moet dat niet zijn.

7. De vrouw wordt schoonmoeder… Oei!!! Condoleer alvast de schoonzoon maar!

Vrouwen zijn ook altijd de eersten om te zeggen dat liefde een werkwoord is. Dat je er moet aan werken. Waarom werken zij er dan niet aan?

Eh… jawél hoor! Ze werken er wel degelijk aan… aan de man! Niét aan zichzelf!

En dit alles is nu juist het drama van een mannenleven: hij ‘kiest’ een leuk wit katje, maar stelt al gauw vast dat men hem in de luren gelegd heeft en hij thuiskomt met een kameleon die in de loop van het leven alle kleuren van de regenboog krijgt, of die kleuren hem nu bevallen of niet. En dat is niét eerlijk! Dat is vals spelen! Kan iemand me soms vertellen hoe een man dan wél moet kiezen?

Al met al geen mooi beeld van de vrouw! Ik zou het dan ook nooit durven schrijven als het niet zo was! Waar een man, voor zover ik meemaakte, zijn hele leven lang één persoon blijft, ondergaat de vrouw in elke levensfase een complete persoonlijkheidsverwisseling. Er zullen misschien wel een heleboel uitzonderingen rondlopen, maar wat mij betreft, ik ben er nog nooit zo eentje tegengekomen!

En bijgevolg denk ik dat de meerderheid van ons geslacht bestaat uit ‘dramamannen’.

De Moslims hebben hun ramadan. Als de op die manier bedrogen mannen nu eens allemaal samenspanden om jaarlijks een ‘dramaman’ te houden? Een veertigdaagse periode waarin de dramaman doelbewust op zoek kan gaan in de vrouwenwereld om uit te vissen of ze nu écht allemaal zo zijn? Zou dat de attitude van de vrouw niet een beetje veranderen? Zou ze niet haar best doen om het meisje te blijven dat ze eens was en dat door de man op de handen werd gedragen?

En na dit filosofisch onderonsje blijft me nog maar één vraag: zouden er ook mannen bestaan die niét werden bedrogen in de sprookjesachtige illusie die een meisje ze ooit wist voor te toveren?

Maar kom… we zijn mannen en hebben er leren mee leven. En klagen, dat doén we niet. Alleen misschien eens een keertje in een filosofische bui op een onnozel blogje!

Willy.

19-11-2011 om 09:14 geschreven door Willy


» Reageer (0)
18-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe categorie.
Voor mensen die geinteresseerd zijn in de evolutie van Chico, heb ik een nieuwe categorie gemaakt: 'Chicofoto's', waarin alle columns met foto's van Chico voorkomen. Klikken op 'Chicofoto's' onderaan in de marge.
Willy

18-11-2011 om 17:09 geschreven door Willy


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Halfjarige Chico.

Hiernaast Chico, ‘The Black Stallion’ op 17 november, gisteren dus, dag op dag zes maand oud, en 2,6 kg wegend. Staat hier geduldig maar koppig te wachten op zijn bazinnetje die zich ergens achter deze vouwdeur bevindt. Daarachter bevindt zich ook de snoepjesdoos, en je weet nooit of ze enkele snoepjes meebrengt!

Ondertussen is hij ook verlost van een vervelend probleem:

Kort nadat we hem in huis kregen, stelden we witte pelletjes vast in zijn vacht, en het arme diertje blééf maar krabben. Nochtans behandeld tegen elk soort parasieten. Twee verschillende dierenartsen schreven nog maar eens allerlei extra medicatie en speciale shampoo voor, die geen barst hielp.

En het werd maar erger! Er werd al gesuggereerd over bloedonderzoek, het nemen van een huidmonster enzovoort. Gelukkig stelden we die drastische maatregelen steeds weer uit.

En gelukkig maar, want iets meer dan een week geleden gaf iemand ( een gewoon hondenbaasje) ons de raad om over te schakelen op vers voedsel. We aarzelden. De dierenartsen hadden ons ten sterkste aanbevolen om toch twee jaar lang speciale puppyvoeding te geven van een goed merk (droge brokken). Bovendien, als de oplossing zó voor de hand zou liggen zouden die dierenartsen dat toch wel moeten geweten hebben?

Ik snapte trouwens het verband niet tussen vachtproblemen en voeding. Tot dat hondenbaasje me zei dat voeding met teveel eiwit er toe bijdraagt dat de nieren een stof gaan afscheiden die tot vachtproblemen leidt. Tja! Hoeveel eiwit zit er in die puppyvoeding en hoeveel is teveel?

Toen hakten we de knoop maar drastisch door en gaven hem enkel nog vers voedsel: gekookte kippenlevertjes, groentjes, rijst en zo. Allemaal dooreen gemengd. En óf hij smulde! Wat een verademing na die droge hondenbrokken, nochtans van een heel duur merk.

En de problemen verdwenen inderdaad! Gewoon door… ‘gewoon’ te doen en het industrieel bereid voedsel vaarwel te zeggen.

En natuurlijk ben ik nog maar eens teleurgesteld geworden in de moderne maatschappij:

Fastfood voor mensen. Fastfood ook voor dieren. Artsen en dierenartsen die elke voeling met de natuurlijke behoeftes van levende wezens verloren hebben, overspoeld als ze worden door folders en monsters van de farmaceutische industrie en de fastfood voedselketens. Ze wisten zich geen raad. Gingen het steeds verder zoeken terwijl de oplossing voor het grijpen lag en nog een pak goedkoper uitviel dan die puppybrokken ook. Ze hadden ons ondertussen al een hele technische uitleg gegeven over de vele soorten parasieten die zo’n beestje, ingeënt of niet, kunnen belagen. Het duizelde ons!

En dan komt een simpel hondenbaasje met een simpele maar effectieve oplossing!

Wie zei ook ooit dat eenvoud het kenmerk van het ware is? Wel, dat werd hierbij nog maar eens bewezen. Maar om nog in eenvoudige termen te kunnen denken mag je niet al te lang gestudeerd hebben ondervond ik nog maar eens!

Willy.

18-11-2011 om 16:37 geschreven door Willy


Categorie:Chicofotos
» Reageer (0)
17-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De rare racist.

Ik herinner me de allereerste keer dat ik het woord ‘racist’ hoorde. Bijna vijftig jaar geleden. In een tijd dat we hier in België af en toe als rariteit een Chinees zagen… een Neger… of een Noordafrikaan. We maakten ons daar verder geen voorstellingen bij. Bekeken ze even, vonden ze soms tof in dat ander kleurtje, en stonden er verder niet bij stil.

Toen ging ik eens op vakantie naar Tunesië. Ging op zoek naar de zon, en vond ze daar. Ging op zoek naar een andere cultuur en vond ze daar ook. Beschouwde met enige verwondering een totaal andere wereld, maar maakte me daar totaal geen ideeën over. Laat staan dat ik er kritiek op had.

Op zekere dag had ik daar een gemoedelijk gesprek met een vriendelijke Tunesiër. In het Frans. Spraken ze allemaal correct. Was immers ooit een Franse kolonie. De man vroeg me, kinderlijk benieuwd, of ik een ‘kapitalist’ was. Ik barstte in een schaterlach los en knikte nee. Helemaal niet. De man was gerustgesteld. Maar even later stelde hij een nieuwe vraag:

- Ben jij racist?

Hé, dat woord had ik nog nooit gehoord! Wat bedoelde hij nou? Snel en logisch als mijn hersenen nu eenmaal denken, kwam ik tot de logische conclusie dat het iets te maken had met vóór rassen zijn. Of toch tenminste voor je eigen ras, zonder expliciete uitsluiting van andere rassen. Wist ik veel dat hen dat op school heel anders was uitgelegd? En natuurlijk antwoordde ik na enige aarzeling bevestigend.

De man reageerde niet, maar de rest van het gesprek verliep enigszins stroever. Ik begreep het niet. Nu wél. Nu hun verkeerde interpretatie van dat woord ingang heeft gevonden in Europa. Nu zelfs ónze woordenboeken dat woord als ‘tegen andere rassen zijn’ verklaren!

Zo vond ik in een online encyclopedie de volgende betekenissen:

 • 1. racist
  Uitspraak: rɑˈsɪst de -woord (mannelijk) racisten Zelfst. Naamw. iemand die vindt dat het ene menselijk ras superieur is aan het andere.
  Mijn commentaar: steekt dat in de structuur , de stam of de uitgang van dat woord? Helemààl niet!
 • 2. racist
  iemand die discrimineert.
  Mijn commentaar: toch wel héél ver gezochte uitleg! Discriminatie is ook binnen een ras mogelijk. Is dat dan ook een racist?
 • 3. racist
  1) Aanhanger van de rassentheorie 2) Discriminant 3) Persoonsbenaming 4) Rassenhater 5) Voorstander van racisme

Vreemd toch dat niets van die drie verschillende interpretaties overeenkomt met de structuur van het woord racisme? Vergelijk met humanisme! Het ene ras superieur aan het andere? Natuurlijk niet! Wél zijn sommige rassen verder geëvolueerd dan de andere, maar dat ligt enkel en alleen aan de mogelijkheden die het ras geboden kreeg om te evolueren. Mogelijkheden die vooral werden en worden afgeremd door religies en het rotsvaste geloof er in.

Maar goed, als racisme dan persé rassenhaat moet betekenen moet ik me daarbij neerleggen en dat woord dan maar in dié betekenis gebruiken. Maar dan moet ik wel met klem ontkennen dat ik een racist ben. Nooit geweest. Elke mens verdient zijn plek op de wereld en moet het recht geboden worden in zijn eigen tempo te evolueren. Heb ik alle respect voor. Zo lang ze maar niet gaan parasiteren in andere landen en bij andere rassen!

Maar het woord racist blijft me zwaar op de maag liggen! Als een vis met stekelige graten. Als iets dat in onze taalkunde helemaal verkeerd wordt uitgelegd. En vreemd genoeg vind ik in het woordenboek maar één zulk woord. Al de rest lijkt logisch en correct. Waarom dan juist dat éne woord? Drie keer raden wie dàt heeft gedicteerd. En drie keer raden wie er zijn ingelopen om het woord aldus uit te leggen! Ja, zélfs onze taalkundigen liepen er in!

De tweede keer dat ik met het woord te maken kreeg was in mijn politieloopbaan. We kregen het naar het hoofd geslingerd door een Noordafrikaan toen we hem inrekenden omdat hij een meisje met een mes had gestoken.

Er liepen maar een tiental van die specimen rond in mijn stad, maar toen wisten we het wel! Vanuit zijn cel bleef hij ons maar bezweren met alle straffen die Allah op ons af zou sturen. We hadden niet hém, maar het meisje dat hij gestoken had moeten opsluiten, want het was een blanke feeks! Nu hadden we alleen maar getoond hoe racistisch we waren.

En ik begon die rare Islam steeds vreemder te vinden…

Willy.

17-11-2011 om 09:48 geschreven door Willy


» Reageer (0)
16-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Allochtone betogingen.

Betogingen allerhande zijn er altijd al geweest. Meestal gestimuleerd door de vakbonden. Meestal voor een goed doel of een vermeend goed doel. Soms door jankerds, soms ook niet. Soms terecht, soms niet. Maar ze hebben allemaal één zaak gemeen: ze bedoelen het goed. Grote schade richten ze zelden aan, en als dat wél gebeurt is het nogal dikwijls door agressievelingen die gewoon meelopen voor de lol en niét voor het doel. Maar zelfs dan blijft de schade beperkt tot kattenkwaad. Want met agressie bereik je niets en geef je eerder een omgekeerd signaal. Maar om dàt te begrijpen moet je tot een beschaafd volk behoren…

Al met al heb ik toch nog nooit Belgen weten betogen voor een crimineel die opgepakt is of neergeschoten door zijn slachtoffer! Dàt is, in een beschaafde staat, toch wel een heleboel bruggen te ver. Dat zoú het tenminste moeten zijn. Maar neen hoor! Tegenwoordig kan en mag alles. De Wetstraat, analoog aan de andere Europese regeringen, ziet het nog altijd als ‘normaal’. Tenminste… als het om allochtonen gaat!

Maar moesten we nu eens met zijn allen gaan betogen voor de vrijlating van onze ‘brave’ Ronald Janssen? Zou de Wetstraat dat nog normaal vinden? Natuurlijk niet! We zijn Belgen! Ronald Janssen eveneens! En dàt… dat kan nu weer niét. Als we nu nog allochtonen waren, dàn ja!

De laatste tijd worden we steeds meer geconfronteerd met betogingen van allochtonen, en voor toch wel héél andere doeleinden dan wat we gewoon zijn: omdat een van hun lieve crimineeltjes werd neergeschoten door een van zijn slachtoffers… Omdat zo’n lieverdje werd opgepakt door de politie… Omdat ze zich ‘gediscrimineerd’ (???) voelen… Omdat ze niet genoeg in de watten gelegd worden… Omdat wij racisten zouden zijn… en nog meer dergelijke onzin.

De ware reden is echter dat ze, verwend als ze hier worden, zich gaan vervelen en hun ware aard een uitweg zoekt. Een aard, aangewakkerd door onze regering, die maakt dat zij zich boven alle weldenkende mensen en alle wetten verheven wanen. Voor hen mag en kan alles en o wee het slachtoffer dat zich durft te verweren of de politie die durft in te grijpen!

Bovendien, in tegenstelling tot beschaafde mensen, zijn het telkens weer betogingen die verre van vreedzaam verlopen. Integendeel: brandstichtingen, vernielingen, vandalisme en noem maar op. Kan ook niet anders! Het zijn immers betogingen TEGEN een vreedzame maatschappij en VOOR het toelaten van criminaliteit door doodbrave, maar nu eenmaal op criminaliteit beluste allochtoontjes. Waarom gunnen we ze hun pleziertjes niet? Waarom mogen ze niet eventjes een juwelier overvallen voor de lol? En die vernielingen tijdens de betogingen? Niet erg! Het is tóch hun vaderland niet!

Het lijkt trouwens slechts in schijn op betogingen. In werkelijkheid is het oorlog! Oorlog tegen ons volk! Voor hen een makkelijke oorlog eigenlijk, want de ‘vijand’ reageert toch niet, en daardoor kunnen ze steeds verder gaan.

Hoe dit alles kan? Hoe dit alles niet in de kiem wordt gesmoord? Slechts één reden. Slechts één plaats: de Wetstraat. Broeinest van landverraders, verkozen door een braaf, maar naief volk.

Dat tuig weet zich verdomd goed gesteund door de regering en alle kwaadaardige uitwassen die deze regering in het leven heeft geroepen, en denkt dat het zich alles mag permitteren! Tot en met ons vaderland helemaal verloederen en kapotmaken. En dan hebben ze nog correct gedacht ook!

Al ooit één Belg weten betogen omdat een Belgische overvaller het onderspit moest delven tijdens zijn criminele acties? Een overvaller speelt Russische roulette en kan winnen of verliezen. Basta. Dat zijn nu eenmaal de spelregels. In elk spel kun je winnen of verliezen! Dat zou een hond begrijpen. Dat begrijpt ook elke beschaafde mens. Maar een allochtoon begrijpt dat blijkbaar niet. En de regering al helemààl niet!

Verliezen in een spel? Dat mogen alleen maar de Belgen! Voor de anderen gelden andere spelregels. Alle Belgen zijn inderdaad gelijk voor de wet. Maar allochtonen zijn veel gelijker! En reken maar dat ze zich daar bewust van zijn! Zó happig naar een Belgische identiteitskaart zijn ze dan ook niet! Ze zouden er een deel van hun ongenaakbaarheid kunnen mee verliezen!

En, och ja… de regering doet er wel degelijk iets aan: honderd politiemannen inzetten tegen duizenden relschoppers bijvoorbeeld. Lachwekkend! En bovendien zijn die politiemensen totaal niet gemotiveerd, want ze weten best dat ze het verdomd goed gaan moeten uitleggen moesten ze het aandurven er zo eentje te arresteren!

En nu kun je eventueel steeds méér politie op straat plaatsen, er ook steeds meer betalen, maar dat is blussen aan de oppervlakte zonder de vuurhaarden aan te pakken. Die vuurhaarden? Dat zijn onze wagenwijd openstaande toegangspoorten voor criminelen en gelukszoekers! Dat zijn onze snelbelgwetten. Dat zijn onze centra voor gelijke kansen en OCMW’s: kwaadaardige uitwassen van een verloederende maatschappij. Dat zijn de vele verwennerijtjes die vreemden hier te beurt vallen. Verwennerijtjes die Belgen niét krijgen. En dat weten die allochtonen verdomd goed. Vandaar dat ze zich zo superieur vinden aan ons! En terecht eigenlijk, want wijzelf zijn voor onze leiders slechts het kaf. Het koren, dat zijn de allochtonen.

En nu mag men gerust het politiepersoneel verdubbelen. Als het er op aan komt is het nog altijd één tegen honderd! Straks zal het leger niet eens meer volstaan! Nou ja… het leger? Dat dient eigenlijk om het vaderland te beschermen tegen vijanden. En de Wetstraat ziet nog altijd geen vijand!!! De gemakkelijkste weg trouwens: waar je geen probleem ziet moet je ook niets proberen op te lossen!

Zien ze dat alles echt niet in de Wetstraat? Arme, wereldvreemde Wetstraat. Ooit waren de kloosters de meest wereldvreemde plaatsen in ons land. Nu is dat record verbroken door de Wetstraat! Proficiat!

Van de kloosters kon je het nog begrijpen: kloosterlingen kwamen bijna niet in contact met de wereld en wisten dan ook niet wat er écht speelde. Maar ‘Wetstraatlingen’ toch wél vermoed ik? Of lopen ze dan geblinddoekt?

Ik kan enkel maar met stijgende verbazing afwachten hoe lang het zal duren alvorens dààr ooit eens de ogen zullen opengaan!

Willy.

16-11-2011 om 09:23 geschreven door Willy


» Reageer (0)


Foto

Over mezelf:
Bouwjaar:
1941
Geboren:   Ja.
Geslacht:   Neen. 
                    Nog levend.
Adres:        Hier.
Beroep:      Levensgenieter.
Hobby's:    Veel.
Talen:         Ja. Vooral
                    betalen.
MEDEDELING:
Voor enkel politie-verhaaltjes, klik onderaan deze marge op 'fictie'.
Inhoud blog
 • Verblindingspolitiek.
 • Afgewend!
 • Charly's angels.
 • Nieuwe tijden.
 • Een nieuw jaar...
 • Nieuwjaar!
 • Kerst
 • Be happy!
 • Winterse gevoelens.
 • De bron van het kwaad.
 • Zondagse mijmeringen.
 • De illusionist.
 • Staken?
 • Herinneringen.
 • Nationalisme.
 • Ontdekkingsreis
 • Het septembergevoel
 • Jeugd.
 • Amateurs.
 • Nadenken.
 • Who did it?
 • Moord en brand.
 • Partnerbedrog?
 • Doordenkertje.
 • Kuddegeest!
 • De échte racist!
 • Mosselfestijn.
 • Arrogantie.
 • Ontroerend onschuldig!
 • Maatschappijkritisch.
 • Zomerhit.
 • Serenata.
 • Soelaas.
 • Mijn dag.
 • Greensleeves
 • Defilé.
 • Vrouw en maatschappij.
 • Beschamend!
 • Overdreven snelheid? ...
 • Sapristi!
 • Integratie.
 • Privatisering.
 • Koffiedik kijken!
 • Daar is ie dan!
 • Me-time.
 • Euh...
 • Levering!
 • Voor elkaar.
 • Nooit tevreden dan?
 • Reageren?
 • Bankstrategie.
 • Analfabeet?
 • Zeelucht.
 • La vie de Chateau!
 • Hedendaagse jeugd.
 • Thuisgevoel.
 • Levenskwaliteit.
 • Pasen!
 • Van frigoboxtoeristen...
 • Knokkeblues.
 • Perfectie!
 • Naweeën.
 • Volksmentaliteit.
 • Balconytalk.
 • Mijn nieuw stekje.
 • Welkom in Knokke!
 • Welkom in Knokke.
 • Afscheid van Oostende.
 • Nadere kennismaking.
 • Zondag!
 • Scannen!
 • Te gek!
 • Uitbollen!
 • Nog eens zwerfmail
 • Proef op de som.
 • Emotions.
 • Levenskunst.
 • Verhuismodus.
 • Euforie!
 • Dubbele namen.
 • Jonger dan je denkt.
 • Back to the roots!
 • Leve de vrede!
 • In den beginne...
 • Land van belofte.
 • Ik weet het niet...
 • Zeventien procent!!!
 • Dagdromen.
 • Gewenning.
 • Diversiteit.
 • De huidige generatie...
 • Schrijfseltje.
 • Geluid op hol.
 • De vierde dag.
 • Landverraad!
 • Aardbewoners (2)
 • Aardbewoners.
 • Magic Bullit?
 • Citroentip.
 • Nieuwe technologie.
 • Een nieuw jaar.
 • De facebookgeneratie!
 • Stil!
 • Kerst.
 • De nachtmis.
 • Woordenschat.
 • Tijdloosheid.
 • Interesses.
 • Arm Fientje!
 • Minderjarig gespuis.
 • Hersenen.
 • Wie durft?
 • Vrouwelijke rariteiten.
 • Ach die hippies!
 • Een hondenleven.
 • Gierig of efficiënt?
 • Vluchten voor wat?
 • Waar Welk Weer?
 • Nostalgisch tussendoortje.
 • Jezelf ontmoeten!
 • Muzikaal intermezzo.
 • Oorlogje spelen.
 • Streepje muziek?
 • Strangers in paradise.
 • Net gemist.
 • Scrollen maar!
 • Eerste resultaten.
 • Incognito!
 • Soms...
 • Winteruur.
 • Missen.
 • Eenzaam OF alleen?
 • Oktobergedicht.
 • Terreur.
 • Keyboard geleverd!
 • De oude tijd.
 • Gevonden...
 • Blogberichtje.
 • Jaargetijden.
 • Memoires
 • People.
 • Oktobermarkt.
 • Hygiëne.
 • Kommiezeslunsen.
 • Generatiekloven.
 • Vrolijk België!
 • Koken voor dummies.
 • ALS... (remake)
 • Als. (Herhaling)
 • Treintje spelen.
 • Peutercriminaliteit.
 • Foei!
 • Het Evasyndroom.
 • Hoezo?
 • Bewust zijn!
 • Levenslust!
 • Religieus gedicht.
 • Lonely boy?
 • Gezondheid!
 • Septemberse weeën.
 • Mens sana...
 • Blogberichtje.
 • Hugo Claus
 • Goed gevoel.
 • Reageren.
 • Vier 'heemse' kinderen?
 • De leeflonende leefloners.
 • Slim, niet mo-slim Japan!
 • Net gehoord...
 • Asociaal of wat?
 • Democratie.
 • Chinese pralines.
 • De kracht van humor!
 • Eenmanshuishouden!
 • Westerse bemoeiingen
 • De citroen (2)
 • Gratis opvang.
 • Jager of prooi?
 • Growing older 2013
 • Besnijdenis/verminking.
 • Goden of kosmonauten?(2)
 • Extremisme of boerenbedrog?
 • De zwarte raaf.
 • Goden of kosmonauten?
 • Indringers.
 • Stil verdriet.
 • Hersenen!
 • Feelings.
 • Ode aan de citroen.
 • Gesmolten inspiratie!
 • Amigos para siempre.
 • Verloederend gespuis.
 • Komkommertijd.
 • O zee!
 • Keramisch kookplezier.
 • Illegaal?
 • Religieus extremisme.
 • Verdraagzaamheid?
 • In de nor.
 • De 21° eeuw?

  Archief per maand
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek
 • waar schrijf je niet meer
 • hallo Willy
 • gelukkige verjaardag
 • waanzinnig waterige woensdagwensen
 • EOAI

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Laatste commentaren
 • cialis side effects alime alime (Rehgealime)
      op De vistrap.
 • buy cialis online alime alime (Rehgealime)
      op De vistrap.
 • generic cialis at walmart alime alime (Rehgealime)
      op De vistrap.
 • cialis in usa alime alime (Rehgealime)
      op De vistrap.
 • cialis tadalafil alime alime (Rehgealime)
      op De vistrap.
 • Blog als favoriet !


  Categorieën
 • Chico2 (19)
 • Chicofotos (25)
 • Computertips. (11)
 • Culinaire avonturen. (2)
 • Fictie 01. (10)
 • Fictie 02 (10)
 • Fictie 03 (8)
 • INHOUD BLOG. (6)
 • Kroniek van een overlijden. (19)
 • Kroniek van een overlijden2 (11)
 • rokershoekje (17)

 • Mijn favorieten
 • Lieve
 • Fredje
 • Johan1944

 • Interessante blogtips:
 • Febe


 • Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!