NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Bewust_zijn
mijn levensvisie
21-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Human Definitions.

Dit lijstje heb ik maar wat bijgehouden en regelmatig aangevuld voor momenten waarin ik weinig andere inspiratie heb. Misschien een handvest dat Aliëns kunnen gebruiken als ze ooit op aarde landen:

Man:

mens waarmee te praten valt.

Vrouw:

mens die je enkel mag en moet aanhoren om geen conflicten uit te lokken.

Paren:

het onverenigbare verenigen.

Kind:

mens die nog niet geïnfecteerd is door bovenvermelde eigenschappen.

Moeder:

mens die er alles aan doet om haar kind er wél mee te infecteren.

Vader:

mens die er alles aan doet om dat te verhinderen.

Puber:

Mens die nog geen mens is maar wel al denkt het te zijn.

Vriend:

mens die er altijd voor je is. Die met je lacht en met je grient.

Vriendin:

mens die altijd in is voor een lekker potje roddel of ruzie.

Familie:

niks om je druk over te maken. Gewoon laten betijen.

Maitresse:

zoals het woord zelf zegt: iemand die je overmeestert, maar dan in een zalige zin.

Homo:

een vergissinkje van de natuur.

Lesbienne:

evenwichtsherstelling om bovenstaande vergissing te compenseren.

Crimineel:

iemand die zich door duizend en een wetten gesteund weet.

Advocaat:

iemand die alleen naam kan maken door het onverdedigbare te verdedigen.

Politicus:

iemand die niet in staat is datgene te doen wat hij van anderen verlangt.

Zot:

iemand die al het bovenvermelde aan zijn laars lapt om niet gek te worden.

Hond:

wezen dat voor een hondenleven heeft gekozen en misschien wel gelijk heeft ook!

Hondenbaasje:

iemand die een leven zonder hond een hondenleven vindt.

Vergat ik nog iets? Misschien. Maar Aliëns kunnen met dat lijstje toch al een heel eind ver komen in een poging tot het begrijpen van onze ‘beschaving’!

Willy.

21-01-2012 om 09:52 geschreven door Willy


» Reageer (0)
20-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zure zurkel.

Even een culinair tussendoortje:

“Zurkelpatatten”, zoals we het op zijn Westvlaams zeggen. Een Vlaams streekgerecht dat helemaal dreigt te verdwijnen. In mijn jeugd kwam dit minstens een paar keer per maand op mijn bord, en ik kan jullie verzekeren: tot op heden is het nog altijd een van mijn favoriete dagschotels!

Waarom niemand het nog lijkt te maken is me een raadsel. Zó lekker dat het is en zo makkelijk te maken. Bijna te makkelijk om er een recept voor neer te schrijven. Gewoon:

- Aardappelen koken, een kilogram of zo.

- Spekblokjes (naar smaak al dan niet gerookt) bakken in ruim boter of margarine.

- Bokaal zurkel kopen (+/- 500gr.) en klaarzetten. Het betreft voorgekookte en gepureerde zurkel.

- Aardappelen pureren, zurkel bijgieten en de spekblokjes mét het bakvet.

- Goed mengen, indien nodig wat melk (of room) toevoegen om een glad mengsel te bekomen. Klaar! Zout hoeft meestal niet omdat de spekblokjes al zout zijn.

Het resultaat is een groene smurrie die er voor sommigen misschien niet erg smakelijk uitziet, maar een heerlijke licht zurige verademing is op de tong. Njam!!! Laat zich ook gemakkelijk in porties invriezen, zodat je altijd kant en klare maaltijden bij de hand hebt.

Het enige probleem is eigenlijk de zurkel (ook zuring of oseille (F) genoemd). Niet meer overal te vinden. Omdat het ook niet veel meer wordt gebruikt. De meeste kans maak je in een winkel die regelmatig aan de horeca levert, want in de horeca wordt het wél nog gebruikt, maar enkel voor paling in het groen en nog enkele visgerechten.

Vroeger, in mijn jeugd, groeiden de grote zurkelbladen zowat overal: langs bermen, in weiden en braakliggende grond… Het was dan wél ‘wilde zurkel’, maar even lekker en zelfs sterker van smaak dan de geteelde. Alhoewel velen het gewoon als onkruid aanzagen.

Jammer, die teloorgang! Zo’n smakelijk, makkelijk, gezond en toch bijna instant gerecht dat zelfs iemand met twee linkerhanden kan maken. Als het van mij afhing en ik kon kiezen tussen een Vlaams frietkot en een Vlaams ‘zurkelkot’ zou ik niet lang moeten twijfelen! Kunnen ze in Engeland weer een eeuw lang twijfelen of ‘French Zurkel’ nu Frans of Belgisch is, net zoals de French Fries.

Een gat in de markt? Zurkelkoten oprichten maar?

Willy.

20-01-2012 om 08:40 geschreven door Willy


» Reageer (4)
19-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werkgelegenheid.

Op het nieuws gezien deze week: de industrie trekt nog maar eens aan de alarmbel! Geen werknemers te vinden in België!!! Oh neen? En de werkloosheidscijfers dan? Waar ‘hangen’ die werklozen dan wel? Aan de toog? Aan de bomen? Lanterfantend op straat? En wie geeft ze te eten?

Maar er is al een oplossing in de maak hoor! Geen paniek! De klassieke oplossing: meer buitenlandse werkkrachten aantrekken. Chapeau Wetstraat! Daar wordt blijkbaar niet geleerd van de fouten van het verleden! Ga nog maar wat publiciteit maken in Noordafrika en in de Oostbloklanden. Trek maar nóg meer criminaliteit aan! En vooral: wees laf genoeg om de Belg in zijn warme nest te laten liggen.

Werkloosheid? Als ik rondkijk in mijn omgeving zie ik geen enkele ‘werkloze’ in de ware betekenis van het woord. Zie alleen maar moederskindjes die onder moeders vleugels willen blijven. Wél voldoende spieren lijken te hebben voor onderlinge vechtpartijtjes, voor het overvallen van zwakkeren, en als dat alles toch vervelend wordt op de duur, dan maar met moeder’s geld een abonnement nemen bij een fitnesscentrum.

En toch… vinden ze zichzelf niet fit genoeg om te werken. Natuurlijk niet! Zo lang de moedertjes geld blijven geven via het zweet van de vadertjes, zo lang vadertje staat tóch een handje toesteekt om die arme Belgjes en allochtoontjes financieel te steunen, zúllen ze niet werken! Gegarandeerd niét! En ook niet zo lang ze mama en papa kunnen gijzelen. Zo lang mama en papa nog een euro over blijken te hebben!

En ja, dan zit er, volgens de Wetstraat maar één ding op: vreemde rassen naar onze contreien brengen. Vreemde rassen die, héél voorspelbaar, nét hetzelfde zullen doen. Alle door de Wetstraat ingestelde wetten uitpluizen tot ze die éne zaligmakende Belgenwet hebben gevonden: “Hoe kan ik met een minimum aan prestatie maximaal profiteren?”

En zo wordt ons land, door die onverlaten in de Wetstraat, langzaam maar zeker uitgezogen door buitenlands tuig. En wordt het autochtone tuig, dat te lui is om ook maar een poging tot werken te doen, lekker in het warme moedernest gehouden!

Kun je het die werkonwillige autochtonen kwalijk nemen? Als ze, voor die fractie die ze meer verdienen door te werken, net zo goed in bed kunnen blijven of wat rondhangen op straat?

Natuurlijk niet!

Kun je het de allochtonen kwalijk nemen als ze hier op een poepsimpele manier kunnen komen profiteren?

Al evenmin! Ik zou, in hun plaats, hetzelfde doen.

Wie moet je het dan wél kwalijk nemen? Een moeilijke vraag? Helemààl niet! De Wetstraat en de clowns die er zetelen! Dié zijn de schuldigen. Samen met de Belgen die voor dergelijke schertsfiguren stemmen!

Beseffen ze dan niet in de Wetstraat dat allochtonen binnenhalen ons alleen maar opscheept met een Allochtone categorie werkonwilligen bovenop die van ons, en dat iederéén werkonwillig zal blijven zolang ze er toch geen honger door hebben?

Jonge Vlamingen! Sta op! Kom uit jullie warme bed! Toon aan dat we helemààl geen behoefte hebben aan vreemdelingen! Want zolang jullie dat niét doen, blijven die maar binnenstromen en zullen jullie ooit zwaar kunnen betalen voor al die in bed en op straat verspilde uren!

Ben ik hier maar wat aan het fantaseren? Neen hoor! De jongeren die ik in mijn dichte omgeving heel goed ken, blijven maar ‘werk ZOEKEN’! Zijn zelfs heel professionele werkzoekenden geworden. Weten drommels goed waar ze moeten zoeken om niets te vinden! En voelen zich daar superlekker in, zolang ze maar niet ‘VINDEN’. Want dan pas wordt het een ander paar mouwen!

Willy.

19-01-2012 om 09:03 geschreven door Willy


» Reageer (0)
18-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Godsdienstvrijheid!

Wat hier volgt kreeg ik ook zomaar doorgemaild, zonder originele datum van opstelling. Enkel het plaatje heb ik er zelf bijgevoegd. ‘Verleden weekend’ moet dan ook gerelativeerd worden, want dat kan elke datum zijn.

-o-o-o-o-

Verleden weekend was er braderie aan de rand van een bekende wijk in Anderlecht. Op zich niets om u druk over te maken, ware het niet dat de baas van café " bleu star" van de gemeente Anderlecht het verbod kreeg een varken aan het spit te braden om de volgelingen van de godsdienst van de vrede niet tegen het hoofd te stoten.

Zo ver zijn we daar ook al, geen varkensvlees op de braderie of het zit er bovenarms op.

De brave man was ook nog zinnens aldaar een frietkot uit te baten

Hij kreeg meteen de raad van de wijkagent er voor te zorgen dat er minstens een allochtoon te werk gesteld wordt en dat er enkel halal vlees aangeboden wordt, want anders zou zijn frietkot wel eens in de kortste keren in de vlammen kunnen opgaan.

Zijn we hier nog wel bij ons ??????

Met Vlaamse Groeten

vanwege een medewerker van

Administration communale d'ANDERLECHT
I Gemeentebestuur ANDERLECHT
Places du Conseil, 1 I Raadsplein 1
1070 Bruxelles I 1070 Brussel

www.anderlecht.be

-o-o-o-o-

Mij gaat het er niet om wat die allochtonen eten en waarin ze geloven. Ze doen maar. Dat Moslims nood hebben aan halal en joden aan koosjer zal mij worst wezen. Als ze denken dat dit hun spoorkaartje naar de hemel weer van meer goede punten voorziet, kan ik ze alleen maar een goede aankomst wensen, en mijn groeten aan Allah. Wij waren ook ooit stom genoeg om op vrijdag braafjes geen vlees te eten. Dus, waarom zouden we die mensen ook niet hun pleziertjes gunnen? Als een kinderhand zo gauw gevuld is, why not?

Het gaat er me wél om dat die heren zich permitteren om ónze beschaving te ondermijnen, te terroriseren en te saboteren, en zo te zien ook nog de medewerking krijgen van ONZE plaatselijke autoriteiten.

Begrijpelijk! Want die autoriteiten voelen zich bedreigd. Vrezen rellen. Rellen die de politie niet zal aankunnen vanwege de overmacht en de zware ballast van antiracistische (of anti-vlaamse) wetten!

Waarom toch bekennen we niet meteen dat we echt wel op voet van oorlog leven? Gegijzeld op eigen grondgebied door de ‘bezetter’? Een toegelaten bezetting. Met goedkeurend maar laf oog bekeken door vadertje staat! In 1940 vluchtte dat vadertje laf naar Engeland. Nu blijft het lekker op zijn vetbetaald parlementair zeteltje zitten en doet of er geen vuiltje aan de lucht is! Ook een manier om je lafheid te verbergen! Moet ik nu die vluchthazen van 1940 nog gaan bewonderen voor hun moed?

Zo lang er geen passende reactie komt van de Wetstraat, zo lang die dames en heren doen of hun neus bloedt, kunnen noch de plaatselijke besturen, noch de politie, iets aan die toestand veranderen! Kunnen enkel maar zélf gestraft worden als racisten!

Is het trouwens niet juist door de vrijheid van godsdienst, vastgelegd in de Belgische grondwet, dat die vreemde religies zwaar gesponsord worden? Waar is ONZE godsdienstvrijheid gebleven als we allemaal volgens de Halal regels moeten eten? Geef mij dan maar liever weer mijn vleesloze vrijdag!

Yes sir! That’s Belgium. Op zijn smalst dan wel! Het lafste land van de wereld, en ooit zal zich dat bloederig wreken. Maar helaas wordt dit nog niet beseft. Komt wel! Als het telaat is.

De bron van de ellende: de Wetstraat, en de clowns die er steeds weer en dank zij de domme kiezer, de scepter weten te zwaaien!

Enige tijd geleden verklaarde bondskanselier Merkel van Duitsland moedig, en als eerste, dat het integratiebeleid mislukt was! Onze premier Leterme, die net als zovele politici waarschijnlijk al lang van hetzelfde overtuigd was, sprong haar snel bij in die mening. Oef! Een ander had de hete kolen uit het vuur gehaald en nu kon hij ook opkomen voor zijn mening. En toch… als je het hem zag zeggen zag je er ook de onzekerheid afdruipen! “Ben ik politiek correct geweest?”, “Zal het me bij de volgende verkiezing niet aangerekend worden?”, “Ben ik hier geen politieke zelfmoord aan het plegen?”

We zijn maanden verder… Wat hoor je nog van dat mislukt integratiebeleid? Op één nacht zwegen alle kikkers! Die uitspraken werden doodgezwegen zonder verder commentaar. Blijkbaar was het dan toch politiek incorrect! Halal prediken in een vreemd land en op terroristische manier opdringen is dat blijkbaar niét!

Of zijn Moslims niet zo? Zijn het alleen maar hun jongeren? Hangjongeren? Ach zwijg stil! Hoe zijn die jongeren opgevoed om hangjongeren te worden? Blijkbaar wilden ze wél een centrum voor gelijke kansen, maar geen centrum voor gelijke prestaties!

Willy.

18-01-2012 om 10:25 geschreven door Willy


» Reageer (1)
17-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wetstraat Story.

Als  ik me niet vergis liep er in mijn jeugd een serie kinderboekjes, ‘Vlaamse Filmkens’ genaamd. Had ook iets te maken met de katholieke scholen geloof ik, maar vermits ik gelukkig niet naar die scholen ging, maakte ik ook maar halvelings kennis met die boekjes. Bij ons was het allemaal A. Hans kinderbibliotheek dat de klok sloeg.

Maar een vriend stuurde me een serie foto’s die me direct aan die Vlaamse filmkens deed denken (bedankt Danny). En met wat knip- en plakwerk kwam ik tot het volgende resultaat:

DE STORY VAN EEN MOORDEND ZWARE DAG IN HET PARLEMENT.

Hoe zwaar men het in het parlement heeft mag nog maar eens blijken uit deze ‘Belgische Filmkens’. Nou ja, een echt geheim is dat eigenlijk niet als je de resultaten bekijkt van weer zo’n zware werkdag: ‘Meer betalen, langer werken, en meer steun aan luiaards en vreemden.’ Niks nieuws onder de zon.

Zouden ze er daar soms een verborgen camera op nahouden? Wie zou die onbekende fotograaf zijn? Een van hen die wakker gebleven is?

Of, zal het, zoals in Wim Sonnevelt’s ‘Op een mooie Pinksterdag’, van de behanger zijn? Van die Franse zanger zijn? Of iemand uit Den Haag?

Of een buitenlandse spion? Nou, véél lijkt er wel niet te bespioneren als je het zo bekijkt… Tenzij dat schunnige weekblad misschien op de zesde foto?

Voorbeelden om na te doen al evenmin. Tenzij het een spion zou zijn van een ander apenland die hier een voorbeeld komt zoeken van hoe je dikbetaald niets hoeft te doen! In dit geval zit hij wel op rozen in de Wetstraat.

In elk geval, die mensen moeten toch wel de zwaarste job van het land hebben! Zich zó moe werken tot ze erbij in slaap vallen? Dat kun je van een bouwvakker nu toch echt niet zeggen! Niet verwonderlijk dat ze beslist hebben dat die bouwvakker maar eens wat langer moet gaan werken! Zal dan misschien ook in slaap kunnen vallen op zijn werk.

Of is het gewoon omdat de ‘stof’ hen niet interesseert en ze straks wel hun handtekening zullen zetten? Als dat belangrijk is tenminste. En anders drukken ze gewoon maar even op het JA knopje en de stemming is er door. Kunnen ze naar huis om verder te slapen.

Dat JA knopje moet toch echt wel van zware veren voorzien zijn als je daar zo moe van wordt!

Voor de Walen is het een pak makkelijker natuurlijk: die drukken toch altijd op NON, en dat lijkt veel lichter geveerd. Of toch niet? Neen! Want een Waalse NON weegt altijd veel zwaarder door dan een Vlaamse JA! Hoe zou dàt nu weer komen?

Of zouden de Walen een speciale faciliteit krijgen? Een pedaal bijvoorbeeld, zodat ze er hun voet en volle gewicht kunnen op zetten? Of zit die NON knop onder hun gebenedijd achterwerk, zodat ze alleen maar even moeten ‘doorzakken’? Zit daarin het geheim van het zwaarder doorwegen van Waalse stemmen?

Zouden Waalse parlementsleden overigens wel een OUI-knop hebben? Waarschijnlijk niét, want het zal wel net zo zijn als de taal: één taal is meer dan genoeg om te leren als je maar één hersencel hebt. Zo ook één knop. Meer kunnen ze hun brein toch niet aandoen? Ze hebben trouwens ook maar één achterwerk om die ene knop in te drukken!

In elk geval, dàt zijn de mensen die vinden dat we langer moeten werken! Kunnen zij lekker langer blijven slapen!

Eh… tenminste, mits alweer dat stemknopje te hebben ingedrukt. Maar dat zal wel geen probleem wezen zeker?

Nu, als ik ooit last zou krijgen van slapeloosheid weet ik waar ik de remedie kan vinden: een dagje Wetstraat natuurlijk. Lijkt een pak beter te werken dan zo’n welness centrum!

En dat doet me er dan weer aan denken: slapen die mensen ’s nachts ook nog? Dat kan toch wel niet! Een mens is toch niet gemaakt om vierentwintig uur op vierentwintig te slapen?

Maar ja, politici hebben misschien een heel andere biologische klok. Zo eentje dat enkel afloopt als het parlementair verlof er aankomt. Of als de TV camera’s in de zaal verschijnen.

Jammer! Ik zie hier het einde van de film, en dus moet ik er maar mee stoppen hé? Slaapwel nog, en tot de volgende keer!

Willy.

17-01-2012 om 09:43 geschreven door Willy


» Reageer (0)
16-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Albanese achterburen.

Dit stukje heb ik eigenlijk al een hele tijd, maar ik twijfelde. Vond het een beetje te rechtstreekse roddel. Maar enkele slapeloze nachten deden me toch maar besluiten tot publiceren.

De achterkant van mijn appartement, waar de slaapkamers zich bevinden, paalt aan een nauw straatje. Een steegje bijna. En in dat steegje staat schuin tegenover onze slaapkamer, een mooi opgeknapt rijhuis. Uit het slaapkamerraam kijk ik er recht op neer, en dat is altijd al een boeiende bezigheid geweest.

Want daar woonde al zowat vanalles: dronkelappen, aan lager wal geraakte gezinnen, met regelmatig enkele politiewagens voor de deur midden in de nacht… maar wat er nu sedert een goed jaar is komen wonen slaat alles. Een kroostrijke familie Albanezen, compleet met groot- en schoonouders en verdere aanhang.

Wie de eigenaar is van de woning weet ik niet; heb er het raden naar. Maar ik heb zo’n donkerbruin vermoeden: dat zal wel het vreemdelingenlievende OCMW zijn!

Maar goed, die Albanezen wonen er. Of beter gezegd: ze hokken er! Om kwart voor acht in de morgen begint het lawaai: dan brengt mama de kinderen naar school. De hele straat zal het geweten hebben! Want zodra de voordeur opengaat is het één en al geroep en geschreeuw. Je zou denken dat het er altijd hooglopende ruzie is, maar als je dan naar het raam loopt en kijkt is dat helemaal niet zo.

Alleen: die mensen hebben waarschijnlijk nooit leren praten. Ze kunnen alleen maar roepen! En dat geldt zowel voor de kinderen als voor de volwassenen. Een voor ons normaal gesprek heb ik ze nooit horen voeren. Schreeuwen lijkt hun normale vorm van communicatie. Albanië moet dus wel een heel luidruchtig land zijn, of ze zijn allemaal potdoof. Of beide.

Voor de rest van de dag is het relatief stil in de straat. Die voordeur gaat immers niet meer open, behalve in de namiddag, als de kinderen worden teruggehaald, met dezelfde ongehoorde herrie voor gevolg. Daarna is het weer stil tot rond elf uur in de nacht. Dan worden ze echt wakker en heerst er plots een luidruchtige bedrijvigheid die tot lang na middernacht kan duren.

Auto’s en/of scooters met aanhangwagentje stoppen voor de deur, de hele familie komt oorverdovend taterend naar buiten, de kinderen springen in pyjama heen en weer op straat… en er wordt vanalles naar binnen of naar buiten gesleept. Dat hoort de hele straat! En dat hoor ik. Maar doe al lang de moeite niet meer uit bed te komen om te kijken wàt er nu weer wordt binnengesleept. Dat zal ik even later wel zien.

Want ja… plots op een avond staat dan het hele voetpad vol! Over de hele breedte van het huis en tot tegen de straat. Zetels, kasten, matrassen, beddegoed, TV’s en weet ik veel. Hebben dan waarschijnlijk het grof huisvuil gebeld en die komen dan alles ophalen de volgende morgen… of enkele dagen later, want voor OCMW beschermelingen komt het niet zo nauw als ze alles dagen op voorhand buitengooien op een hoop. Alleen gewone stervelingen krijgen een fikse boete als ze grof huisvuil een uurtje te vroeg buiten plaatsen. Eén keer is de politie er geweest. Druk foto’s makend van de hele janboel die het voetpad totaal versperde. Eén keer en nooit meer, hoewel diezelfde toestand zich regelmatig herhaalt. Maar waarschijnlijk loont het toch niet om al die moeite te doen om ‘bewijsmateriaal’ te verzamelen. Ergens langs de weg zullen de PV’s toch wel in de doofpot belanden.

Politie? Zien we trouwens nooit meer in die straat. En nochtans is het nachtlawaai verveelvuldigd ten opzichte van de vorige dronkelappen die er woonden. Ook de politie wenst dus de vingers niet te branden aan OCMW beschermelingetjes als die van een ander ras zijn. Hebben groot gelijk, want in dit land kun je al lang je gelijk niet meer halen als je gelijk hebt over vreemden! En kun je alleen maar zélf de pineut zijn als politieman. Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding weet je wel? Nou, dat is dan wél veel gelijker voor vreemden dan voor landgenoten.

Graag zou ik dan ook een naambordje maken voor dat straatje. En neen, dit keer geen Zonderhaatstraat, maar Vogelvrijestraat. Eén allochtoon gezin in die straat, en je ziet er nooit nog politie alhoewel de hele buurt wakker ligt van de schreeuwerige nachtelijke activiteiten!

Waar die mensen van leven heb ik ook het raden naar. Het zit waarschijnlijk ongeveer zo: naast het geld dat ze toegestopt krijgen van het OCMW en het kindergeld, hebben ze waarschijnlijk een goudmijntje aangeboord: alles wat onze welvaartstaat weggooit in huis halen, sorteren, de onbruikbare rommel op kosten van de gemeente (en de gemeenschap) laten weghalen, en de rest… Joost mag het weten! Verschepen naar en laten versjacheren in eigen land misschien?

Wat leven we toch in een land vol kansen voor slimme allochtonen!!! En dat alles zwaar gesponsord met onze belastingsbrieven!

Ik zou geneigd zijn die Albanezen nog te bewonderen omdat ze tenminste nog bezige bijen lijken en iéts lijken te doen voor de kost, ware het niet dat ik er van overtuigd ben dat ze daarnaast sowieso ook nog van een of meer uitkeringen genieten die via mijn belastingsbrief worden doorgerekend. Idem dito het frequent ophalen van grof huisvuil.

En ware het ook niet dat ze zo luidruchtig schreeuwen midden in de nacht! Niet eens lijken door te hebben dat fatsoenlijke mensen dan in bed liggen, en er in onze samenleving niet geschreeuwd maar gepraat wordt. Maar ja… WIJ moeten ons integreren in HUN gewoontes, nietwaar? Integratiebeleid heet dat. En dàt lijken ze alvast toch heel goed te hebben begrepen.

Voor één zaak toch heb ik binnenpretjes: ik vraag me af hoe het OCMW (àls die eigenaar is, maar dat kan bijna niet anders) die netjes opgeknapte woning zal terugvinden als die beschermelingen ooit vertrekken! Maar ik maak me geen illusies: er zal in alle talen gezwegen worden en de woning zal nog maar eens gerenoveerd worden op onze kosten! Kan dan maar weer worden verloederd door wezens van weer een andere planeet.

En toch… ken ik heel fatsoenlijke maar arme mensen, die al vele jaren op de wachtlijst staan voor een sociale woning. Maar helaas… het zijn blanke landgenoten! En die kunnen nog héél lang op die lijst staan.

Willy.

16-01-2012 om 09:26 geschreven door Willy


» Reageer (0)
15-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mini micro nano.

Eigenaardig dat soms het allergrootste tot het allerkleinste leidt! De allergrootste prestatie die de mensheid… euh… ons ras bedoel ik, wist waar te maken is het mogelijk maken van ruimtereizen. In de allergrootste tuigen die zich ooit in de lucht konden verheffen!

En toch… hebben juist die reusachtige ruimteschepen de noodzaak tot miniaturiseren geschapen! Want elke gram telde mee. Elke kilogram gewicht kostte tonnen brandstof. Zware computers uit de jaren zestig moesten steeds meer prestaties verrichten, én ondertussen kleiner, en vooral lichter worden. Een bijna onmogelijke opgave, maar men slaagde er in! Als ik het aantal transistoren, schakelingen, weerstanden, spoelen en condensatoren bekijk die destijds zouden nodig geweest zijn om de rekenkracht van één ‘chipset’ ter grootte van de nagel van je duim te evenaren… Jongens! Dat zou een paar vrachtwagens vol geweest zijn!

Maar hoewel de ruimtevaart de drijfveer was, kunnen we toch allemaal meeprofiteren van die miniaturisatie!

Denk maar eens aan een MP3 spelertje dat in de palm van je hand past. In veel gevallen kan het niet alleen uren opgeslagen muziek laten horen, maar ook als geluidsrecorder functioneren, honderden foto’s opslaan en je laten bekijken op een piepklein schermpje, en nog veel meer!

Als ik dan zo’n piepklein ding bekijk kan ik niet nalaten me voor te stellen wat daar allemaal insteekt, en hoeveel gewicht je in de jaren zestig had moeten meeslepen om dat allemaal bij de hand te hebben.

Bedenk maar:

1. Een radiotoestel van een vijftal kilogram. Met dan nog erg bedenkelijke geluidskwaliteit.

2. Een ‘bandopnemer’ van minstens hetzelfde gewicht.

3. Een dia-apparaat en vele dozen met diapositieven.

4. Een beeldbuis die ook vele kilo’s woog.

5. Een platendraaier met zware elektrische motor…

6. Een kruiwagen vol loodzware autobatterijen om dit alles aan de praat te krijgen!

Ongelooflijk toch hoe dit alles werd geminiaturiseerd tot een apparaatje dat in je handpalm past? Weinigen staan daarbij stil, en nog minder mensen beseffen dat we dit alles eigenlijk aan de ruimtevaart te danken hebben!

Mini is dus echt wel in. En dan bekruipt me een heel beangstigend gevoel: voor wanneer de mini-piemeltjes? Of zijn die er al? Ik zou eigenlijk moeten geloven van wél, want enige tijd geleden zag ik een TV programmareeks die zich richtte op honderd koppels die ‘geen kinderen konden krijgen’. En daar zou dit programma eens iets aan doen zie. Ik heb enkel de eerste aflevering gezien, en toen wist ik al genoeg!

Want aan elk van die (jonge) koppels werd de eerste vraag gesteld:

- Hoe dikwijls hebben jullie seks?

De antwoorden deden me achterover slaan! Van dergelijke jonge koppels had ik verwacht “dagelijks’, maar neen hoor! Bij sommige was het twee keer per jaar… bij de middenmoot een keer per maand, en bij de uitschieters wekelijks!!! En nou jij! Waar zou dan de oorzaak liggen dat ze geen kinderen krijgen denk je?

En juist daardoor bekeek ik de reeks niet verder! Want ik wist het antwoord over die kinderloosheid al. Hoefde niet verder te zoeken. En ben nochtans geen sexuoloog. Het ligt aan de ooievaar natuurlijk! Moeten ze dat beest maar beter voederen en op zijn plichten wijzen!

Of zou het kunnen dat ooievaars de laatste decennia ‘vreemde’ voorkeuren kregen? Racistische trekjes? Dat, toen het bruine volkje zich van onze contreien kwam meester maken, de ooievaars zich vooral dààrop concentreerden? Meeheulden met de Wetstraat?

Als het zo zit kan ik jonge blanke koppels alleen maar de raad geven om, liever dan een tweepersoonsbed, bij hun huwelijksuitzet vooral meer aandacht te besteden aan een fatsoenlijk en aanlokkelijk ooievaarsnest op hun dak! Zoniet zullen steeds meer landsvreemde belgen en steeds minder Vlamingen geboren worden!

Als ik op straat een buggy zie, dan moet ik niet eens naar de moeder kijken! Binnenin dat ding ligt gegarandeerd een lief bruin wezentje. Een nieuw ‘Vlaminkje’. Een beetje verschillend van kleur, maar wat zou dat? Als ik maar niet zeker wist dat dit frele dingetje ook helemaal allochtoons zal worden opgevoed en lak zal hebben aan onze beschaafde leefwereld!

Maar alle gekheid op een stokje: heeft onze generatie iets gemist? Zijn we onwetend voorbijgegaan aan het feit dat de mannelijke viriliteit een sterk dalende lijn vertoonde? In een neerwaartse spiraal is geraakt? Is seks hebben uit de mode geraakt? Ligt het aan de voeding en/of de voedingssupplementen die de industrie er bijlapt? Ligt het aan het luilekkerleventje van tegenwoordig? Wie zal het zeggen? De ooievaar misschien?

Trouwen koppels tegenwoordig voor andere redenen? Of is dit juist de reden waarom er niét veel meer getrouwd wordt? Alleen maar samengewoond tot zich een betere kans voordoet of een betere ooievaar in de buurt komt?

Ik heb er het raden naar! Het zal je kind maar wezen!

Willy.

15-01-2012 om 09:32 geschreven door Willy


» Reageer (0)
14-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alleen op de wereld?

Wat een wereld van misverstanden en emoties kan er schuilen achter het woordje ‘Alleenstaand’! Je kunt ‘alleen’ alleen zijn, maar ook in een groep kun je alleen zijn. Ook in een familie, en zelfs in een relatie! Wie gewoon en echt ‘alleen’ is valt eigenlijk nog in de beste categorie, maar dat is hen onmogelijk aan het verstand te brengen! Onze menselijke natuur wil het gewoon anders, en alle logica ten spijt blijft dat knagen.

Hoewel veel mensen op zich eigenlijk beter af zouden zijn alleen, is er binnenin toch telkens weer iets dat wringt. Ik heb altijd gevonden dat je als mens een volwaardig wezen moet zijn, dat op zichzelf probleemloos zou moeten kunnen bestaan. Ja, dat dit eigenlijk wel een idelae toestand is om jezelf als mens te bewijzen! Heb dan ook altijd alles aangeleerd wat daarvoor nodig is, en dat lukte me voortreffelijk. Gaf trouwens een enorme kick aan mijn zelfbeeld.

Maar eigenlijk bén ik zelden alleen geweest! Enkel een paar jaar tussen twee huwelijken in, en inderdaad, het lukte me zonder enig probleem. Materieel tenminste toch. Maar een mens wil nu eenmaal niet alleen zijn, en emotioneel blijft het toch maar knagen. Sociaal word je als alleenstaande ook niet echt als volwaardig aanvaard. Als je niet gauw een nieuwe relatie hebt, vinden ze je al snel ‘een rare’. Zo herinner ik me uit mijn alleenstaande periode nog de woorden van een goede vriend:

- Ik zie niet graag je auto steeds weer voor je deur staan. Trek er toch op uit man! Het is niet iedereen gegeven zo vrij als een vogel te zijn!

Jawel… zo vrij als een vogel… tot je weer in een van de vele valstrikken trapt en je kunt gaan fluiten naar die heerlijke vrijheid!

En ja, de sociale druk van buitenuit wordt groter, binnenin knaagt dan weer een onbestemd verlangen naar een ander wezen, en vroeg of laat ga je op zoek. En loop je van de ene teleurstelling in de andere! Want hoewel de wereld niet aanvaardt dat je alleen bent, aanvaardt diezelfde wereld blijkbaar ook niet dat je op zoek gaat! Word je, als niet meer zo jonge man, al gauw aanzien als een potentiële verkrachter, of in het beste geval als een eenzame zielepoot. Terwijl noch het een noch het ander waar is. En als ‘zoekende’ vrouw wordt je al gauw het etiket ‘gewillig prooidier’ opgeplakt.

Jonge mensen hebben het op dat vlak een stuk makkelijker: de meeste van hun leeftijdsgenoten zijn vrij en eveneens op zoek. Vinden is dan niet zo moeilijk. Zoeken wordt als normaal aanzien. Maar als je zo boven de vijftig raakt blijkt dat het allemaal heel anders opgevat en/of ervaren wordt. Dat de spelregels helemaal veranderd zijn. En ook je eigen zelf moet je als het ware herprogrammeren. Want als man ben je geprogrammeerd om naar charmante, sexy wezentjes uit te kijken en er verliefd op te worden. Maar in de leeftijdsklasse vanaf vijftig lopen er daar niet zoveel meer van, en àls ze er al lopen, dan zijn ze ofwel getrouwd of zijn er ‘grote kosten’ aan!

En toch bestaan ze! In de steek gelaten mannen en vrouwen, weduwen en weduwnaars, mensen die nooit de ware tegenkwamen en liever dan zichzelf en een ander ongelukkig te maken, alleen bleven.

Maar ze leren snel af om buiten te komen en op zoek te gaan! Want daarmee trapten ze van de ene negatieve ervaring in de andere. Onder andere door de schuld van mensen zonder scrupules die zich voor alleenstaande uitgeven. Of… door toedoen van alleenstaanden die alleenstaand zijn omdat er niet mee te leven valt. En zoals altijd het geval is: de goeden moeten het bekopen en worden over dezelfde kam geschoren.

En dan heb je van die instellingen die willen helpen. Al dan niet commerciëel. Avonden voor alleenstaanden bijvoorbeeld… Gosh! Het woord ‘alleenstaande’ alleen al duidt op een zielepoterige toestand, en welk fatsoenlijk mens wil zich aldus profileren? Weinigen. Zéker niet de echte en goedbedoelende alleenstaanden.

En dus trekken die ‘avonden voor alleenstaanden’ geen alleenstaanden, maar koppels! Hoe durven ze! Alleen maar omdat dergelijke avonden nogal dikwijls belangeloos georganiseerd worden en er dus wel altijd wat te profiteren valt? Het zal hén een zorg wezen dat de echte alleenstaanden er op die manier verdreven worden.

Of al die ‘koppels’, die je op dergelijke gelegenheden ziet ook écht koppels zijn dat weet je niet. Vrouwen vooral zijn niet zo happig om onbegeleid ergens naartoe te gaan en laten zich liever begeleiden. Door een broer… een vriend… een familielid…

Maar ze staan er helemaal niet bij stil dat een ‘begeleide’ dame geen spek is voor de bek van alleenstaande mannen die ook op zoek zijn. Een begeleide dame ziet er immers allesbehalve alleenstaand uit.

Toen ik dan, in die alleenstaande periode, toch maar eens zo’n avond voor alleenstaanden wilde uitproberen kon ik mijn verbazing niet op! Allemaal koppels. Koppels die binnenkwamen. Koppels die gezellig zaten te keuvelen aan een tafeltje!!! Koppels die dansten. En enkele mannelijke ‘hunkeraars’ aan de toog, die zich blijkbaar stierlijk verveelden en bekocht voelden. Bleef er vijf minuten, nét de tijd om een biertje te drinken, en vertrok met de noorderzon. Neen hoor! Daar als een zielepoot aan de toog naar die koppels zitten kijken was niks voor mij! En dan was ik nog een man! Hoe moet een vrouw zich dan voelen als ze niets anders kan dan ook maar aan de bar te gaan zitten omdat alle tafeltjes bezet zijn met koppels!

Hoe het dan wél moet? Poepsimpel: een portier aan de deur die alle koppels weigert. Punt en amen. Komt er dan niemand? Wel, dan moeten ze maar een avond voor koppels organiseren in plaats van alleenstaanden in de val te lokken!

Maar sedert kort is het makkelijker geworden: er is nu immers internet! En daar vind je zó je gading op. Helaas… het werkt net als al de rest: werd al direct verpest door profiteurs op elk gebied die er als de kippen bij waren om misbruik te maken van die nieuwe mogelijkheid. Tussen het bos de bomen vinden is daardoor net zo moeilijk, zoniet moeilijker, dan op straat.

Waar ik het, als ik alleen moest staan, nog moest zoeken zou ik echt niet weten! Alhoewel de hele wereld er van overtuigd is dat het, via internet, toch zó moet geflikt zijn, tenzij je echt een zielepoot bent. Of toch niet?

Wel, dat systeem werkt nét als de tegenwoordige cultus voor vermageringspillen: waar je ook kijkt, in weekbladen, kranten, internet, je kunt er niet onderuit: overal publiciteit voor vermageringspillen. Moet toch echt wel een héél lucratief bedrijf zijn, dat helaas juist tégen de ‘volslanken’ in onze maatschappij werkt. Tientallen kilo’s kwijt in een mum van tijd! Mensen met normaal gewicht moéten dan wel denken dat die dikkerdjes ervoor kiezen dik te blijven! Ja toch? Als er zoveel middeltjes zijn? Maar of het allemaal zo werkt als de reclame ons wil doen geloven is een ander verhaal! Maar het signaal: ‘voor dik zijn kies je zelf’ is er, en de dikkerdjes zijn daar het slachtoffer van.

De échte boosdoeners, onder andere de fastfood industrie, blijven buiten schot!

Willy.

14-01-2012 om 12:14 geschreven door Willy


» Reageer (1)
13-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Naam van de Roos.

Neen, ik wil niet in de voetsporen van Umberto Eco treden. Maar bepaalde steeds weer wisselende ‘benamingen’ van sommige toestanden lijken me toch wel heel humoristisch en tonen aan hoe klein de menselijke geest denkt! Alsof een naam er iets toe doet. Alsof je, als je onder een andere benaming valt, een ander persoon bent!

Enkele voorbeelden van dergelijke namen?

Mindervaliden:
Ooit ‘gebrekkigen en verminkten’ genaamd. Werd op de duur vernederend ervaren. Konden ze zich niet in vinden. Gingen, ondanks het feit dat ze door die benaming een aantal sociale voordelen toebedeeld kregen, toch protesteren. En ons taalgebruik veranderde. Het werden ‘Invaliden’. Voilà! Iedereen weer content. Bleven uitkeringen trekken, maar voelden zich waardiger onder die benaming. Of toch niet? Neen! ‘Invalide’ werd weer een taboe en een benaming waaronder ze niet wilden ressorteren. Toen weer veranderde het in ‘Mindervaliden’. Ging weer een tijdje mee, maar dat ‘minder’ was er dan plots teveel aan! Eureka! Nu hebben we eindelijk de juiste benaming gevonden: ‘andersvaliden’. En dat lijkt momenteel weer goed aan te slaan. Voor hoe lang? Heel voorspelbaar: nét zolang tot de invaliden vinden dat ze met het voorvoegsel ‘anders’ gediscrimineerd worden. En dan moet de taal er maar weer iets anders voor verzinnen!

Wié zich telkens weer gedupeerd vindt? Niét de echte invaliden! Wél de mensen die hemel en aarde hebben verzet om, meestal onterecht, een bepaald percentage invaliditeit toegewezen te krijgen. Tenminste, zo lang er voordelen aan dit percentage hangen! Al was het maar gratis parkeren. Dié zijn het die wel dolgraag willen profiteren, maar zich niet als invalide geprofileerd willen zien.

Oud:
Ooit werden oudere mensen gewoon oud, oudjes, of grijsaards genoemd. Vernederend vonden ze, en het moest ‘bejaarden’ worden. Werd op de duur ook als vernederend aanzien en het werden ‘senioren’. Verdorie mensen, ‘What’s in a name?’. Je bent toch wie je bent, en het zal mij worst wezen welk woord daarvoor is uitgevonden! Valse ijdelheid is aan mij niet besteed, en of ik nu een oudje of een senior word genoemd, dat kan totaal niets veranderen aan hoe ik me voel. Wie wél een boodschap heeft aan dergelijke ijdele prietpraat moet hoognodig maar eens een psychiater raadplegen!

Karretje.
Een rolstoel wordt in de volksmond, tenminste dan zeker toch aan de kust, een ‘karretje’ genoemd: “Hij zit in een karretje” is een heel courante, wat speelse volkse benaming voor iemand met een rolstoel. Tijdens mijn dienstperiode kreeg ik plots eens een klaagbrief op mijn bureau: vier bladzijden met klachten! De eerste en voornaamste klacht was: die familie (toeristen uit het binnenland) had minigolf willen gaan spelen, maar omdat iemand van hen een rolstoelgebruiker was, mocht die niet binnen. De man achter het loket had, goedbedoeld, gezegd: “Sorry, maar karretjes mogen niet binnen”. Dat die dingen niet binnen mochten in verband met het tere speciale gras, konden ze nog begrijpen. Maar de benaming ‘karretje’ was ze in het verkeerde keelgat geschoten! Pure discriminatie vonden ze. Terwijl het gewoon de courante volkse naam is die, tenminste in onze streek, een pak sympathieker klinkt dan rolstoel!

Ik kon het ‘misverstand’ nog wel begrijpen en juist inschatten, maar toen ik verder las vond ik nog een pak klachten over onbeleefdheden van de zijde van de politie en nog veel andere instellingen. En toen kreeg ik het door: was de hele wereld onheus tegen die mensen of waren die mensen onheus tegenover de hele wereld? Het leek er wél op dat het dit laatste was, want het eerste leek me wel héél erg ongeloofwaardig!

Wat ze niet begrepen was het feit dat het veel makkelijker is je eigen persoontje aan de wereld om je heen aan te passen, dan te proberen de hele wereld aan jouw persoontje aan te passen. Maar dat kon ik hen niet antwoorden. Ik had ze daarmee wel op het goede pad kunnen zetten, maar kon dat niet maken! Zou me niet in dank worden afgenomen. Zou gewoon het volgende ‘slachtoffer’ op hun lijst zijn geworden, en wat konden die mensen me tenslotte schelen?

Dik!

En dan nu hét taboewoord van onze tijd: dik zijn! Overgewicht hebben. Of ‘gezet’ zijn. Neen hoor! Niet zeggen! Niet noemen zoals het is! Dat heet nu met een misleidend beschaafd woord: ‘volslank’!!! De eerste keer dat ik dat woord hoorde dacht ik dat het om een superslank meisje ging! Maar het bleek om net het omgekeerde te gaan. Ongehoord lachwekkend! Een gezette dame die zichzelf ‘volslank’ weet te noemen verraadt toch onmiddellijk al haar frustraties en complexen? Nu weet ik ook wel dat niet alle dikkerdjes daarvoor kiezen. Dat ze er in veel gevallen niks kunnen aan doen en ze dus ook niks verweten moeten worden. Dat ze zich ongelukkig en/of misdeeld voelen. Al dan niet terecht vinden dat ze minderwaardig zijn. En in bepaalde gevallen kan ik wel met ze meevoelen. Maar verandert ‘de naam van de roos’ daar iets aan? Een ‘dikke roos’ is en blijft nu eenmaal een dikke roos, wélke benaming je ze ook geeft.

Niks om gefrustreerd over te doen. Niks om je minderwaardig te voelen. Vroeger vond ik dikkerdjes meestal sympathieke, vriendelijke mensen. Echte lachebekjes. Zoveel als nu liepen er trouwens ook niet rond. Maar sinds ‘dik zijn’ uit de mode is, zijn het in veel gevallen chagrijnige mensen geworden! Boordevol frustraties. En door zich op ongelooflijk creatieve, maar misleidende wijze anders te laten noemen, vestigen ze juist de aandacht op die dikheid waar ze blijkbaar vanaf willen!

-o-o-o-o-

En zo zijn er nog wel vele woorden die in de loop der tijden steeds weer een ‘poging tot beschaving’ hebben ondergaan, waarbij het oude woord dan onmiddellijk het label ‘ordinair’ meekreeg. Denk maar aan uitwerpselen…faeces… stront! Ook weer een ‘product’ dat in wezen zichzelf bleef, dezelfde geur behield, maar toch om redenen van ‘beschaving’ telkens weer anders moest worden genoemd. Zodra weer een nieuw woord werd gevonden werd het vroegere woord ordinair verklaard. Na verloop van tijd het nieuwe woord ook… Misschien zijn we ook hier wel ooit eens terug bij af en worden uitwerpselen weer, in héél beschaafde kringen, ‘stront’ genoemd.

Nog een weetje als toemaatje: in Engeland kun je gewoon vragen om naar ‘the toilet’ te gaan, en ze begrijpen je natuurlijk wel. Gebruikelijker is ‘the lu’ (loe uitgesproken). Om te weten waar dàt woord nu weer vandaan komt moeten we terug naar het Parijs uit de zeventiende eeuw!

Mensen woonden daar al, net als velen nu, in etages. Toiletten en riolen waren er niet en elke slaapkamer had zijn ‘pot’. ’s Morgens werden die potten gewoon uitgekieperd op straat door het venster! Een andere mogelijkheid was er gewoon niet. Voorbijgangers moesten toen drommels goed opletten. Zo kon het niet langer en er werd een wet uitgevaardigd: wie zijn pot uitkieperde moest eerst luidop roepen: ‘A l’ eau’. Om te kennen te geven dat er ‘water’ op komst was.

De Engelsen vonden dat een goed idee en namen het over. Alleen, ‘eau’ spraken ze uit als oe, en hielden op de duur enkel nog de ‘loe’ over. En toen er riolering kwam en vaste toiletten, blééf het ‘the lu’. Vraag bij je volgende bezoek aan Engeland maar naar ‘the lu’, en je raakt direct waar je wezen moet.

So… what’s in a name?

Willy.

13-01-2012 om 20:43 geschreven door Willy


» Reageer (2)
12-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Partijdigheid.

Bloggers onder elkaar mailen wel eens hun wedervaren door, en zo vernam ik onlangs dat iemand uit de blogwereld door een bepaald individu verweten werd van partijdigheid!

Slik!

Partijdig? Wie is dat niét? Moeten we dan allemaal een uniforme mening hebben? Mag je blog dan niet een weerspiegeling van jezelf zijn? Waarom zouden we niet mogen uitkomen voor onze mening op een blog? Moeten we ons dan uitgeven voor iemand die we niet zijn? Het woord ‘partijdig’ moet die kerel ergens hebben opgevangen in de ambtenarenwereld… en doorgetrokken naar de gewone maatschappij. Een heel erg kinderlijke gedachtegang dus!

Staats- en stadsbedienden bijvoorbeeld moeten inderdaad onpartijdig zijn. Is een der basisvereisten van de job en zo hoort het ook. Politie eveneens. En zo zijn er nog wel categorieën te vinden van mensen die (in hun beroep) zéker onpartijdig moeten zijn. Denk maar aan rechters! Maar op je blog? Als privé mens? Onpartijdig zijn? Dat kun je gewoon niet maken. Dan moet je ook niet gaan bloggen! Of moet je blog enkel uit een serie fotootjes bestaan die niemand interesseert! Maar zodra je ook maar één woord schrijft, komt je mening naar boven. Daarvoor doén we het trouwens! Of moeten we misschien zitten liegen?

Ik plaats op mijn blog wat ik denk, en is dat partijdig, nou dan is het dat maar hé? Het staat de lezer vrij om er zijn eigen mening op na te houden. Trouwens, wie regelmatig mijn blog leest zal wel al hebben vastgesteld dat ik regelmatig van ‘partijdigheid’ wissel naar gelang de evolutie van bepaalde toestanden.

Als iemand me vandaag honderd euro schenkt, mag ik hem dan niet de hemel in prijzen? Maar als diezelfde vent me morgen een schop onder mijn kont geeft, mag je er van overtuigd zijn dat ik van mening zal veranderen! Enkel de zotten veranderen nooit van mening.

Ik heb ook geen glazen bol, en als iemand vandaag goed blijkt moet ik ook afwachten of dat wel zo zal blijven. Dus, echt partijdig ben ik niet, of toch? Jawel! Maar zodra een partij het in mijn ogen te bont maakt keer ik ze wél de rug toe! Zeker weten. Of dat nu een politieke partij is of welke partij in de samenleving ook!

Vele jaren liep ik in het gareel bij een officiële dienst en was daar perfect onpartijdig in. Dat hoorde bij de job, dat werd van me gevraagd, en dat begreep ik volkomen. Want in een dergelijke job kun je nooit goed functioneren zo gauw er partijdigheid komt bij kijken.

Maar een blogger verwijten van partijdigheid? Dat is toch wel je reinste kinderlijke onzin? Zo verstrekkend gaat ons wetboek gelukkig nog niet. Al zou een bepaalde categorie van mensen dat misschien wel willen.

Partijdigheid verbieden verdorie! Waar halen die mensen het? Dan moeten ze meteen ook alle politici naar huis sturen, want die behoren allemaal tot een partij en zijn bijgevolg ook allemaal ‘partijdig’!

Maar gelukkig! De opmerking aan die blogger bleek van een leraar te komen, en toen begreep ik het meteen en vond dat het hem vergeven moest worden. Die lui zijn ontoerekeningsvatbaar op dit gebied en dat kun je ze niet kwalijk nemen. Hun hele leven speelde zich af voor de klas en hun woord was wet. Niks op tegen, niks aan de hand! Ze doceerden exacte wetenschappen, leerden letters aan ongeletterden, en daar kàn wel geen tegenspraak op zijn. Exact is exact. Toch? Maar of het er in de maatschappij ook zo aan toegaat is een ander verhaal. Een verhaal dat veel leraren blijkbaar niet snappen. En zich alleen maar belachelijk maken.

En veel van die lui beginnen zich, door het onvoorwaardelijk geloof van hun leerlingen, onfeilbaar te vinden. Trekken die mentaliteit ook door tot ver buiten het schoolgebeuren, en dan wordt het natuurlijk een beetje héél erg kinderlijk! Als daar dan ook nog het klassieke ‘Vermanende vingertje’ bijkomt worden ze helemaal potsierlijk!

Die vingertjes zien we trouwens ook regelmatig opduiken bij verkondigers van achtergebleven religies! Ze halen het niet meer met hun intellect, en dan moet het vingertje dat gebrek maar compenseren! Ik heb trouwens altijd al ‘vingerende’ mensen gewantrouwd. Enfin… op dié manier vingeren bedoel ik. Er zijn wel betere manieren om je vinger te gebruiken!

Ach, leraren… zwijg me er van. Toffe mensen anders wel hoor. En ze kennen wel degelijk hun job en hun leerstof. Maar ook niets méér. Wordt ook niet gevraagd van hen. Zo heb ik in mijn Engelse familie een lerares Frans. Geeft Franse les in Engeland aan kinderen tot twaalf. Dié stof beheerst ze volkomen. Is er fantastisch goed in. Vervoegingen, spelling, als de beste! Maar vraag haar niet een gesprek in het Frans aan te gaan! Bakt er gewoon niks van! Durft niet eens! En dat hoéft toch ook niet? Als je de woordjes, vervoegingen en voorgebakken zinnetjes die de kinderen moeten leren kent, en hen dat op correcte wijze kunt overbrengen, ben je toch geslaagd in je beroep?

Maar je daarom ook buiten de school onfeilbaar achten? Neen! Dàt is er wel teveel aan. Maar gelukkig voor mij: die lerares Frans uit mijn familie blijkt die eigenschap totaal niet te hebben. Zou het er in Engeland toch anders aan toegaan dan hier?

En wat die vingerende leraar met zijn kritiek betreft: spijtig voor hem, maar hij heeft nog héél veel te leren om een volwaardig lid van de maatschappij te worden!

Willy.

12-01-2012 om 08:43 geschreven door Willy


» Reageer (0)
11-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Multiwat?

Wat er tegenwoordig in ons landje de toon aangeeft noemt men met een mooi woord ‘Multicultuur’. En alle allochtonen doen daar vrolijk aan mee: behouden hun middeleeuwse kledij en gebruiken. Vinden het totaal niet nodig mee te evolueren met ons tijdperk. Lekker blijven wie en wat ze zijn en al altijd geweest zijn. Ondertussen wél profiterend van alles wat wij, achterlijke ketters, wel hebben uitgevonden om het leven aangenamer te maken.

Nou! Waarom zijn wij dan weer de enigen die niét aan die multicultuur meedoen? Waarom lopen wij niet in berenvellen gekleed zoals onze voorouders? Dàn pas zou ons landje er multicultureel uitzien. Als ook de Belgen hun oeroude cultuur zouden tentoonspreiden. Denk eens aan: tussen al die geïmporteerde culturen rijden daar in Brussel plots een massa autochtone en authentieke Flintstones rond! Tunnel in, tunnel uit…

De wereld zou barsten van het lachen. O ja? Omdat autochtonen eindelijk eens doen wat allochtonen heel normaal vinden? Omdat het als autochtoon niet kan dat je de cultuur van je verre voorvaderen uitdraagt? Is dat dan zo lachwekkend als je het vergelijkt met hoe de allochtonen er bijlopen?

Vergelijken we even de Europese toestand met die van Amerika. Daar werden destijds op schandalige manier negerslaven geïmporteerd. Maar die slaven wisten zich uiteindelijk te bevrijden en gaven op die manier Amerika een koekje van eigen deeg: een zelfveroorzaakte multicultuur.

MAAR… kleden daar de huidige ‘Afro-Amerikanen’ zich in strooien rokjes? Dansen ze op het ritme van de tamtam? Lopen hun meisjes en vrouwen daar in blote borsten? Gaan ze betogen en janken als ze dat niét mogen doen? Neen toch? Ze hebben zich aangepast aan de moderne tijden en de cultuur van het land waar ze wonen. Dàt is ‘integratie’. Wat hiér gebeurt is halsstarrige apartheid.

Europa wil dan wel altijd Amerika na-apen, maar aapt vooral de negatieve zaken na. De goede voorbeelden worden genegeerd.

Multicultuur? In Europa? Laat me niet lachen! Het is eerder een ‘multitijdperk cultuur’, waar helaas nog geen passend geleerd woord voor is gevonden. De een leeft nog in de jaren 1200, de ander wandelt rond in de eenentwintigste eeuw! En de politici maar denken dat dit niet ooit tot een fatale botsing moet komen! Culturen kunnen dan misschien nog in zekere mate gemengd worden. Achthonderd jaar evolutieverschil kan dat niét! Zéker niet als de achtergeblevenen er alles aan doen om ook achter te blijven, en daarin nog gesteund worden door onze overheid ook!

Zelfs met eigen volk zou dit niet lukken: stel je voor dat Vlaanderen plots wordt overspoeld door middeleeuwse Vlamingen! En dat die middeleeuwers ook middeleeuws willen blijven. Caféruzies onder het gewone volk uitvechten met de goedendag of de knuppel. In hogere kringen dan weer met zwaard en harnas…

En dat wij van onze overheid te horen krijgen dat we ons moeten aanpassen aan die middeleeuwers!

Zou dat werken denk je?

Wel, daar heb je het antwoord op de vraag waarom de huidige multicultuur, zoals de politici ze hebben gewild en geschapen, niet werkt!

Of ik er bij wijze van voorbeeld bezwaar zou tegen hebben met een uitheemse vrouw te leven? Eigenlijk niet echt. Mits ze zich aan het gastland en onze leefwereld aanpast en een volwaardige partner wil worden.

Of ik er bezwaar zou tegen hebben om met een autochtone middeleeuwse vrouw te leven die ook middeleeuws wil blijven denken? REKEN MAAR!

De politieke fouten op een chronologisch rijtje:

1. Vakbonden verwenden de werknemers steeds meer, tot die alleen nog maar in bed wilden blijven en geld krijgen zonder er iets voor te moeten doen. Vonden dat dit hun recht was.

2. Industrie kloeg over gebrek aan werkwilligen. Natuurlijk! Wat hadden de vakbonden dan wel verwacht?

3. Politiek correct ware geweest dat de regering ingreep en de Belg voor de keuze stelde: werken of geen eten!

4. Politici waren te slap, lieten de Belg slapen en importeerden dan maar vreemden om een heel klein beetje te werken en dan weer heel erg veel verwend te worden. De industrie was dus terug bij af.

5. Politici deden totaal geen moeite om die vreemden te leren hoe zich aan onze cultuur aan te passen, maar vonden integendeel dat wij ons moesten aanpassen.

6. En reken maar dat die vreemden daar een goede boodschap aan hadden en er schromelijk van profiteerden!

En zo zijn we in het slop geraakt! De hoofdschuldigen blijf ik de vakbonden vinden die aanvankelijk de werklustige Vlamingen in slaap susten met oververwenning, en vervolgens die verwennerij gingen overzetten op de allochtonen!

Willy.

11-01-2012 om 09:27 geschreven door Willy


» Reageer (0)
10-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winkel bijt hond.

Alle hondenbaasjes ervaren het wel regelmatig: je mag bijna geen enkele winkel of supermarkt binnen met je hond. Ik behoor nog tot de gelukkigen met mijn kleine chihuahua, want sommige warenhuizen gedogen het nog als je de hond op de arm draagt.

Bij andere (Aldi bvb) mag zelfs dàt niet. Best vervelend dus, want huisvrouwen met een uit werkende man moeten toch boodschappen kunnen doen, en dan mag de hond niet mee. Thuisgekomen moet ze dan nog eens extra buiten om de hond uit te laten.

De redenen voor dat verbod kan ik wel begrijpen. De aanpak niét! Sommige winkels maken dan maar, om toch vooral geen klanten te verliezen, een plaatsje vrij met enkele muurhaken en het opschrift: “Hier wacht ik op mijn baasje”. Verkeerd signaal! Lijkt veilig maar je hond loopt er groot gevaar!

Want zo worden dan vooral de duurdere hondjes gestolen! Enkele jaren geleden nog een leuk puppytje in de GB te Oostende. Hartverscheurend voor de eigenaars! Net zo erg als je kind dat gestolen wordt! Maandenlang hing er een foto van het schattige hondje in de GB, maar niemand had iets gezien!

Ver gezocht? Diefstal in volle dag met tientallen voorbijgangers die je op de vingers kijken? Toch niet hoor! Het hondje even aaien, losmaken en ermee vertrekken. Zo’n puppytje loopt toch mee met iedereen die er vriendelijk voor is! En wie van de voorbijgangers weet dat het jouw hondje niet is?

Nu, als die heren uitbaters dan toch niet graag klanten verliezen heb ik een voorstel: in plaats van die muurhaken, een paar hondenhokjes voorzien (soort benches) die kunnen afgesloten worden met een sleutel die de eigenaar bijhoudt terwijl hij zijn inkopen doet. Of enkele aangepaste winkelwagens waarin de hond onderaan in een kooi opgesloten zit en lekker meerijdt met baasje door de winkel.

Of… de meeste winkelwagentjes hebben een voorziening om er een kind in te zetten. Met een kleine aanpassing is die voorziening geschikt te maken voor een hond (bodemplaatje breder maken zodat de hond kan liggen of zitten en eventueel een kettinkje om aan de halsband te klikken).

Een pak klant- en hondvriendelijker dan zondermeer die lelijke sticker ‘Honden verboden’ op de winkeldeur.

Willy.

10-01-2012 om 10:53 geschreven door Willy


Categorie:Chicofotos
» Reageer (0)
09-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wetten maken!

Dit stukje kan misschien iets anders overkomen dan mijn gewone columns, maar ik wil er iets mee bewijzen! Aantonen dat ‘beleid’ niet zomaar iets is dat elke clown, entertainer of kluchtzanger op het lijf is geschreven! Sorry dan ook als het wat naar zelfverheerlijking ruikt, maar dit is de enige mogelijkheid om duidelijk te maken wat ik bedoel als ik het over politici en ‘wetgevers’ heb.

Jarenlang heb ik ook ‘wetten’ gemaakt. En al zeg ik het zelf, ik was er goed in. Het waren ‘maar’ verkeerswetten, en het was ‘maar’ op gemeentelijk vlak. Maar een wet is een wet, en als je er niet verduiveld goed je verstand bij gebruikt, wordt het een ramp!

Hoe het werkt? Hoe het komt dat op gemeentelijk vlak wetten voor het verkeer moeten worden gemaakt (politieverordeningen genoemd), daar waar er toch een nationale wetgeving (wegcode) bestaat? Wel, dat zal ik even proberen uit te leggen:

De nationale wegcode schrijft algemene gedragsregels voor weggebruikers voor en is een Koninklijk Besluit.

De ‘wegcode van de wegbeheerder’ schrijft voor hoe de verkeerstekens moeten geplaatst worden, de precieze afmetingen van zebrapaden, witte en gele lijnen, enz. Dit is dan weer een Ministerieel besluit.

Gemeentelijke politieverordeningen bepalen dan weer hoe het verkeer in de gemeente moet lopen, aan de hand van beide bovenvermelde handvesten.

Moet er ergens parkeerverbod? Moet er ergens eenrichtingsverkeer? Hoe richt je een kruispunt in? Verkeerslichten? Rotonde? Wordt helemaal op gemeentelijk vlak beslist als het gemeentewegen betreft. En juist dààr ging ik over. Nét hetzelfde als nationale wetten, maar dan op plaatselijk vlak.

Wie aan het geheel van straten in een gemeente wil sleutelen moet heel goed aan alle mogelijke gevolgen denken! Bijvoorbeeld: op een bepaald kruispunt gebeuren veel ongevallen met van rechts komend verkeer uit een bepaalde straat. De bevolking vraagt de politici om in die straat eenrichtingsverkeer in te stellen. De politici maken de vraag over aan de aangestelde persoon of dienst. De eindbeslissing ligt wél aan de politici (in dit geval de burgemeester), maar die beslist pas na advies te hebben ingewonnen bij diegene die uiteindelijk ook voor de uitvoering verantwoordelijk is.

Op het eerste gezicht lijken veel vragen van burgers logisch. In bovenvermeld geval: nu komt daar geen verkeer meer van rechts en zullen de ongevallen uitblijven. Correct! Maar… waar zal het verkeer dat voorheen die straat gebruikte heengaan na de aanpassing? Juist… naar een andere straat! En dan gebeuren de ongevallen weer op een ander kruispunt, dat misschien nog gevaarlijker en minder overzichtelijk is!

De inbreng van weggebruikers en omwonenden is hier toch wel heel belangrijk. Opent denkpistes. Maar mag NOOIT klakkeloos worden overgenomen! Want die mensen hebben iets gezien, denken een idee te hebben, en schakelen politici in. Goed burgergevoel. Soms ook terecht en correct. MAAR! Als je het idee niet aan een grondige studie onderwerpt, niet stilstaat met alle eventuele en soms onverwachte gevolgen, je jezelf niet helemaal in de ‘nieuwe situatie’ kunt inleven, dan loop je ook heel gemakkelijk in de val! Eén kleine aanpassing aan een straat kan soms een sneeuwbaleffect hebben tot kilometers in het ronde. Moet je allemaal kunnen inschatten. En vooruitdenken!

Op een vooruitdenkende manier werken kun je leren, of het kan aangeboren zijn. Moet je het leren, dan kan dat lang duren! En ondertussen rampzalige gevolgen hebben. Is het aangeboren, dan zit je op rozen. En gelukkig, ik zàt op rozen!

Keerzijde van de medaille is dan wel dat je steeds weer mensen moet teleurstellen en hen precies moet uitleggen waarom hun idee negatief zou werken. En dat valt niet altijd mee!

Maar al met al vond ik dat ik in een schoentje stak dat me perfect paste. En was ik nooit te beroerd om tekst en uitleg te geven aan mensen die meenden een goed idee te hebben. En meestal begrepen ze ook wel mijn bedenkingen na voldoende heldere uitleg.

Eigenlijk voel je je, in een dergelijke situatie, net als een goalkeeper! Telkens weer verhinderen dat de (verkeerde) bal in de goal vliegt. In het gunstigste geval heb je een stok achter de deur: ‘Dat is verboden door de nationale wetgeving’. Maar ook de nationale wetgeving zwicht steeds meer voor de toenemende druk van groeperingen en jankerds. Een voorbeeld daarvan:

Op een bepaald moment werden kleine wegwijzertjes naar hotels en andere horecazaken onder bepaalde voorwaarden en omstandigheden toegelaten, en verschenen in de wegcode.

Oei! Nu was het hek van de dam! Want natuurlijk, iedere hoteleigenaar wou wegwijzers naar zijn hotel. Restaurants idem! En weer lag de bal in mijn veld! Kon me niet meer beroepen op de wegcode, maar een en ander was toch wel heel onlogisch!

Want wat baat het om aan de ingang van een stad een reuzenpaal te plaatsen met honderd wegwijzers naar honderd verschillende restaurants en hotels? Ten eerste moet de automobilist al blijven stilstaan om ze allemaal te kunnen lezen! Vervolgens moeten ze allemaal herhaald worden op elk kruispunt die naar de betreffende inrichting leidt! Zou een bos worden waarin je de bomen niet meer herkent, en vooral verwarring zaaien. Terwijl het voor een hoteleigenaar heel gemakkelijk is een plannetje met de ligging te sturen naar gegadigden die willen boeken!

Eigenlijk zijn dergelijke wegwijzers alleen maar nuttig als sluikreclame, en dat zijn ze eigenlijk ook.

Maar de hogere overheid was gezwicht, en ik stond alleen in de goal! Kon me niet meer achter de wegcode verschuilen! De eerste aanvragen stroomden binnen! De politieke druk werd eveneens onnoemelijk hoog! Voet bij stuk houden werd steeds hachelijker. Hier en daar kon ik toegeven: industriecentra bijvoorbeeld met een massa bedrijven. Maar elk hotel, elk restaurant, elk café bewegwijzeren vanaf de invalswegen? Een hopeloze zaak! Toegeven aan ééntje zou onmiddellijk een concurrentie op gang brengen die niet zou stoppen alvorens àlles bewegwijzerd was en het stadsbeeld in een bos van wegwijzers was herschapen.

NIET dus! Maar wie was de boeman? Ik natuurlijk!

En de politici? Die waren blij. Konden de schuld op mij steken! Niet zij, maar ik was de boeman! Zo hoefden ze geen kiezers te verliezen.

Zo… werkt het dus in de politiek. De gemeentelijke politiek verschilt niet veel van de nationale. Maar nu komt de kat op de koord:

Ik had het geluk voor politici te werken die een leefbare gemeente boven stemmentrekkerij stelden. Die luisterden naar wat insiders adviseerden over de problemen. Die niet ten koste van wat dan ook hun persoonlijke ideeën en die van de eeuwige jankerds wilden doordrijven. Al waren ze wél blij zich achter een ‘boeman’ te kunnen verstoppen, en die rol nam ik graag op me als het in het belang van de zaak was.

Van de nationale politiek kan ik echt niet hetzelfde zeggen, en begrijp bijgevolg heel goed waarom het uiteindelijk allemaal spaak is gaan lopen!

Willy.

09-01-2012 om 09:30 geschreven door Willy


» Reageer (0)
08-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Topbestemming Belgiek.

Wegens een beetje gebrek aan inspiratie nog maar eens wat zwerfmeel:

--o-o-o-o-

Onlangs ontdekt en stilgehouden voor de media:

BELGIE :' de ' TOPBESTEMMING' voor een vijfdaags bezoek

Een nieuw fenomeen is nu: België top bestemming !
Bulgaren & Roemenen (die het niet nodig hebben en geen politiek asiel willen) komen op een vrijdag naar België en vragen politiek asiel aan.
Ze staan enkele uren met hun familie in de rij te wachten en vragen een verkorte procedure aan. Die is vijf dagen.
Voor die vijf dagen is België verplicht ze onderdak te verlenen en worden ze in een hotel geplaatst op kosten van België. Na de vijf dagen komen de ambtenaren naar het hotel om de Bulgaren uit
t
e leggen dat ze geen asiel krijgen. Wat blijkt nu ?
Dat ze op zondag al terug vertrokken zijn naar Bulgarije. Leuk meegenomen zo’n gratis citytripje.
De drie overige hotelboekingen? Ach ja, die moeten we ook nog betalen.

Mijn nekharen gaan recht staan bij het lezen van deze tekst.

Terwijl de meerderheid van onze werkende mensen tussen de 80 en 120 euro bruto per dag verdienen. Terwijl uitkeringstrekkers 50 euro of minder per werkdag ontvangen, zijn er in dit land toch gelukkige zielen die zonder uitkering of zonder zelfs maar te werken kunnen genieten van Club Med-faciliteiten. De plaats van gebeuren: Brussel

Daar genieten 1200 asielzoekers in 24 verschillende hotels die zijn aangesloten bij de FOD-afdeling vertier van een welverdiende pretvakantie. Elke maand kosten die hotelkamers 1,3 miljoen euro. Elke maand!

En aan wie hebben we dat vooral te danken? Juist, aan Elio Di Rupo en Caroline Gennez, die zoeken met man en macht (en vooral uw centen) kiesvee.
Nu de N-VA een ernstige bedreiging begint te vormen doen alle Belgische socialisten er een schepje bovenop. En als de N-VA daar iets tegen durft te ondernemen worden ze zonder pardon uitgemaakt voor racisten.
Nu gij weer ……
Onthoud dit: vroeg of laat gaat de bom barsten en...... sneller dan we denken !!!

-o-o-o-o-o-

Nou ja… als je op die manier van een vijfdaagse vacantie of een leuk weekend kunt genieten met alles erop en eraan zou je gek moeten zijn het niét te doen! Zou België écht het enige land zijn waar zoiets lukt? Ik zou het anders graag ook eens proberen: ergens vijfdaags asiel gaan aanvragen op een romantisch eilandje in de Caraïben. Moet zalig zijn toch? Vooral als het je geen cent kost!

Zou dat stemmenlokkerij zijn van Elio en Caroline? Ik denk van niet! Denk eerder aan misplaatst humanisme uit grenzeloze dwaasheid. Niet berekend zijn op hun taak als beleidsmensen! Wetjes stemmen en vergeten aan alle mogelijke achterpoortjes te denken! Is zó gebeurd hoor als je niet goed beseft waarmee je bezig bent!

Ik verwijt politici trouwens nooit van enige kwaadaardigheid! Integendeel! Het zijn allemaal brave mensen, maar verstandelijk niet in staat de taak waarnaar ze hebben geaasd naar behoren te vervullen! En dàt… is dan weer de schuld van het kiesgedrag van de brave burger. En van de partijen, die drommels goed weten wie ze als ‘aas’ naar voor moeten schuiven op de lijsten. Met alle rampzalige gevolgen vandien voor het land natuurlijk!

Willy.

08-01-2012 om 10:17 geschreven door Willy


» Reageer (0)
07-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bierset.

Neen, ik heb het niet, op zijn Vlaams, over een bier-set, die bijvoorbeeld zou kunnen bestaan uit een geschenkdoos met een paar lekkere biertjes en bijpassende glazen! Of een diep bord en soeplepel voor wie graag zijn biertje uitlepelt als dagschotel.

Neen. Ik heb het over het Waalse 'Bjèrsè' voor de Vlamingen. Daar zou een asielcentrum zijn. En daarover waaide, met de storm van de laatste dagen, weer wat ‘zwerfmeel’ binnen! En omdat ik nu eenmaal een propere mens ben, moest ik dat meel natuurlijk weer buitenvegen. Maar waar blijf je met die walgelijke rommel? Wel, niets is daar beter voor dan mijn blog! Hier volgt het:

-o-o-o-o-
Die dit goedkeurt is niet meer normaal.

38€ per dag - Is dit België?


Leve de belgische politici !!!

38 € per dag en per asielzoeker in Bierset... (Wallonië)

Of, ..... 38 € x 30 dagen : 1140 € per persoon !!! NETTO - niet belastbaar !!!

Hoeveel geven jullie, heren ministers, aan ONZE Belgen die sterven van de koude in onze straten???

Vele van onze gepensioneerden hebben veel minder en zij hebben hun hele leven gewerkt ...

Dit moet je zeker doorsturen aan je vrienden en kennissen.

Het is echt te zot voor woorden - SCHANDALIG en hoe lang blijven wij dit nog slikken !!

En wij zouden moeten langer werken gaan hoelang blijven wij nog ja knikken

-o-o-o-o-o-

Commentaar? Weinig! Gewoon: om dàt goed te keuren en braaf via de belastingen te sponsoren zonder morren moet je écht wel ‘domme Vlaming’ zijn.

Zijn we dat?

Jawel!!!

Willy.

07-01-2012 om 09:48 geschreven door Willy


» Reageer (2)
06-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwjaarsleed.

Het gebeurde bij een vriend van me, maar het zal nog gebeuren, en ooit vallen er doden:

Vuurwerk afsteken door onbevoegde stommelingen bij de overgang van oud naar nieuw! Een rage die snel om zich heen grijpt en elk jaar erger wordt!

Mijn vriend woont in een villawijk, en met oudejaar was het weer zover. Iedereen in de buurt wou vuurwerk afsteken. De onverantwoordelijksten en de grootste stommerds het eerst natuurlijk.

En pats pats… enkele ogenblikken later staken een paar van die vuurpijlen dwars door de roofing van het plat dak van mijn vriend.

Een paar dagen later zware regen… en zware schade door binnensijpelend water! Wie schoot die pijlen af? Ra ra! Zijn naam is haas en hij weet nergens van.

Ik kan best begrijpen dat sommige mensen een kick krijgen van het afschieten van die dingen. Zou best leuk zijn, moesten er geen zware consequenties aan verbonden zijn. Die mensen beseffen echt niet waar ze mee bezig zijn. Zéker niet in een bewoonde omgeving. En in een onbewoonde omgeving is de lol er sowieso af!

Jarenlang heb ik de ordediensten geregeld bij vuurwerken die door de gemeente werden georganiseerd. Heb gezien hoe omzichtig het personeel met dat tuig omging. Zag hoe zwaar ze verzekerd waren voor eventuele ongevallen. Hoorde de vuurwerkmaker smeken om het publiek vooral op een zo groot mogelijke afstand te houden, de windrichting in acht genomen. En het parkeren te verbieden tot op grote afstand!

En ondanks al die voorzorgen, zag ik na bijna elk vuurwerk een aantal mensen wachten in het politiebureel om klacht neer te leggen: kledij met brandgaatjes door vallende vonken, beschadigde wagens die nochtans op een redelijke afstand waren geparkeerd, van alles en nog wat. What goes up must come down, en zelfs een ervaren vuurwerkmaker kan enkel maar gissen waar die dingen zullen neerkomen en of ze dan al volledig gedoofd zullen zijn.

Gelukkig zijn gevestigde vuurwerkmakers daar zwaar voor verzekerd en werd het allemaal vergoed. Maar die privé-stommelingen die ook eens vuurwerkmakertje willen spelen? Daar heb ik geen woorden voor! Daar kun je toch niet volwassen voor zijn? En waarvoor? Voor een paar flut-raketjes die niet eens in de buurt komen van echt vuurwerk. Maar wél evenveel of meer schade kunnen aanrichten waar ze neerkomen.

Ik begrijp dan ook niet waarom de overheid dergelijke onverantwoorde uitspattingen niet streng verbiedt en zware boetes oplegt aan iedereen die zich er aan vergrijpt. Ooit vallen er doden! Ooit zullen mensen op afschuwelijke wijze levend verbranden. Voor het plezier van een paar onwetende idioten die niet beseffen waar ze mee bezig zijn!

Alleen al het ‘bezit’ van vuurwapens wordt streng beteugeld! Maar dergelijke ‘moordtuigen’ waarvan niemand weet waar ze zullen terechtkomen mogen openlijk en vrij de hemel worden ingeschoten! Begrijpe wie kan.

Terwijl in veel gemeenten, op loopafstand, op dat moment een degelijk georganiseerd vuurwerk wordt afgestoken dat veel meer het bekijken waard is. Waarbij superbeveiligd, maar ook zeer kostelijk vuurwerk wordt gebruikt. En nóg vallen schadegevallen niet te vermijden! Wat kun je dan van die relatief goedkope spullen verwachten?

Waar zit het verstand van de overheid? Waarom niet zowel de verkoop als het gebruik van die moordtuigen verbieden?

De gebruikers kun je nog enigszins verontschuldigen: ze ‘wisten’ het niet; voor zover dat als excuus kan dienen! Maar de overheid weet het drommels goed, of zóu het moeten weten. De verkopers van die spullen eveneens.

Willy.

06-01-2012 om 08:49 geschreven door Willy


» Reageer (1)
05-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salduz toemaatje.
Salduzwet? Zo hoor je het ook nog eens van een ander (gazet van Antwerpen):
http://gva.typepad.com/standpunt/2012/01/hallo-minister-turtelboom.html

05-01-2012 om 11:02 geschreven door Willy


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vier waarheden.

Af en toe zegt iemand me dat ik tenminste nog de waarheid durf te zeggen!
Af en toe ook zegt iemand me dat ik te dikwijls de waarheid zeg, en dat dit kan kwetsen!

Natuurlijk kan de waarheid kwetsen! Maar moet je daarom gaan liegen? Is liegen geen zonde? Zou de wereld niet een stuk beter draaien als we allemaal de waarheid spraken en liever zeggen wat we denken in plaats van zijdelings over koetjes en kalfjes te praten?

Als je een potsierlijk geklede dame vertelt dat ze goede smaak heeft, doe je haar dan een plezier? Jawel! Maar je loog! Het gevolg zal zijn dat ze zich verder op die manier zal kleden, en dat zal haar zéker niet ten goede komen!

Vertel je haar meteen de waarheid, dan daal je sterk in haar gunst, maar ze heeft tenminste iets geleerd dat haar voor verdere fouten kan behoeden.

Dr. Phil zei deze week op TV trouwens net nog hetzelfde: “Mensen die je de waarheid zeggen, ook al is die kwetsend voor je, zijn altijd mensen die het goed met je menen.”

Natuurlijk! En dat snappen veel mensen nou juist niet. Als je iemand die je toch helemaal niet nauw aan het hart ligt in zijn ongeluk ziet lopen, dan laat je hem maar begaan. Vermijd je liever een lange en dikwijls zinloze discussie. Hij moet het maar weten. Maar ligt die persoon je wél nauw aan het hart, dan zul je hem op zijn fouten wijzen om hem verder leed tenminste toch ‘proberen’ te besparen. Ongeacht het feit dat hij je dat niet in dank zal afnemen.

Maar ik begrijp ook best dat er veel verschillende waarheden zijn. Waarheden die onderling zoveel verschillen dat ze regelrecht tegen elkaar indruisen. En toch allemaal waar zijn. Ik kan ze ook allemaal heel goed begrijpen. Denk maar eens na:

1. De waarheid van de Waal:
“Ik stem voor leiders die mijn volk vooruithelpen. En als die domme Vlamingen daarvoor moeten betalen, dat moet dit maar. Ze moeten ook maar hun verstand leren gebruiken.”
Hebben ze gelijk? Spreken ze de waarheid? Natuurlijk! Dàt is hún waarheid, en daar stemmen ze voor. Dat is ook hun reinste recht. Daar kan ik alleen maar bewondering voor hebben. De Vlamingen zullen wel zorgen dat het nog werkt ook!

2. De waarheid van de allochtoon:
“Ik stem niet alleen voor mijn milde maar domme weldoeners, maar voor alle personen die me toelaten hun vaderland te vergiftigen met mijn middeleeuwse cultuur en religie. En vooral voor mensen die de allochtonen veel meer faciliteiten bieden dan de Vlamingen zelf ooit kregen! Vive la Belgique!”
Spreken dié de waarheid? Natuurlijk! Wie zou niet nét hetzelfde doen in hun plaats? Niet in de eerste plaats zij zijn de vijand. Dat zijn vooral onze eigen stomme politici door het zover te hebben laten komen! Door nooit ook maar één stap te hebben ondernomen om die mensen zich in onze cultuur te laten integreren, wat normaal zou zijn geweest. Wel integendeel! Wij, de gastheren, moesten ons in de cultuur van de gasten integreren!

3. De waarheid van de Vlaming:
“Ach laat maar… ‘ze’ zullen het wel weten zeker? Ik heb andere zorgen aan mijn hoofd. Waar staat die sympathieke kop of sexy kontje weer op de kieslijst? Wie belooft het meest? Voilà. Voor dié stem ik. En laat het snel gaan alstublieft, want ik wil nog een paar pinten gaan pakken!”
Dàt… is de trieste waarheid van de Vlaming! Dàt, plus het feit dat hij héél snel het onrecht dat hem werd aangedaan vergeet en wéér voor dat soort mensen stemt!
Een volk krijgt de leiders dat het verdient. Welnu, als Vlamingen dan zó stom zijn, dan hébben ze nu ook de leiders die ze verdienen en gekozen hebben en hoeven ze niet te klagen.

4. De waarheid van de politicus:

“Ik wil tot elke prijs blijven waar ik ben. Dik betaald, niets moeten kunnen, en geen verantwoordelijkheid moeten nemen. Maar dat zal me enkel lukken door de domme kiezer terwille te zijn met geschenkjes die ik uit zijn eigen zak betaal!”
En ja, ook hij heeft gelijk! Wie of wat is dààr schuldig aan? Het systeem! En… het mens”dom”.

Als je die vier waarheden vergelijkt, dan zie je meteen welke groep het zwaarste gewicht in de schaal weet te leggen, en welke groep hier de domste is, en het allemaal moet betalen!

De enige onrechtvaardigheid in al die ‘waarheden’ bestaat er in dat helaas ook verstandige Vlamingen het slachtoffer zijn van die verpesting door de dom blijvende meerderheid.

Willy.

05-01-2012 om 08:52 geschreven door Willy


» Reageer (0)
04-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verraden? Door wie?Ik kreeg dit mooie kunstwerkje toegestuurd met als titel: “De verraders van Vlaanderen”. Waarschijnlijk zal het binnen een paar honderd jaar in een van onze musea prjken. Een museum met als naam: “De domme Vlaming in de eenentwintigste eeuw”.

Zouden dat inderdaad de verraders zijn? In dàt geval vind ik dat er nog één (dikke vette) fastfoodkop ontbreekt. Een kop die de Walen het ultieme cadeau schonk:

Het Vlaamse gedachtegoed eerst over twee partijen versnipperen en daar dan verder niks mee doen! Zélfs te laf om aan de onderhandelingstafel aan te schuiven!

Als ik dat kunstwerk zelf had gemaakt zou er onder de draagstoel ook nog een varkenskop bengelen!


Wat zeg ik? Meteen maar de daad bij het woord voegen:


En zo zie je nog maar eens op hoeveel sluwe manieren het Vlaamse volk door de eigen politici kan (of wil?) bedrogen worden! Politici die toch niks willen doen. Alleen maar vet betaald worden om achter de zijlijn te staan!

Dàt vind ik pas lafhartig verraad! En nu mag je drie keer raden wie van de vier de grootste verrader is!

Lekker op die manier voortkiezen maar Vlamingen! Wat zijn jullie goed bezig! Blijkbaar zijn de Walen dan toch een pak slimmer in hun kiesgedrag! En daarvoor alleen al moet ik toegeven dat ze het verdienen om onderhouden te worden door die domme Vlamingen. Die moeten maar zo stom niet zijn!

Willy.

04-01-2012 om 09:41 geschreven door Willy


» Reageer (0)
03-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scheer je glad!

Sorry dames, dit keer is het zuiver mannenpraat hoor! Denk ik toch tenminste. Tenzij… je weet nooit dat jullie er ook wat kunnen van opsteken. (Honni soit qui mal y pense).

Scheren is voor de een een zegen, voor de ander een vloek. Voor mij is het alvast een zegen, want pas na een ultragladde en heerlijk frisse scheerbeurt voel ik me weer echt mens.

MAAR! Hoe scheer je je nu het kortst als je zo’n harde baard hebt als ik? Niet evident! Ik probeerde het in de loop van mijn leven met alles wat ook maar op de markt kwam!

Elektrisch: je bent geschoren, maar het voelt niet fris en voelt niet glad. Goed voor een ‘vluggertje’.
Wegwerpmesjes: Héél goed om... inderdaad... weg te werpen.
Enkelvoudige mesjes (‘Giletteblaadjes’ in de volksmond): voldeden destijds prima maar waren te goedkoop. Leverden blijkbaar niet voldoende winst op. Moesten hoognodig vervangen worden door dubbele mesjes (GII weet je nog wel?) en tegen dubbele prijs.

Vervolgens drie, vier, vijf mesjes op een rij… maar telkens ook weer stukken duurder! En op de duur echt schandalig duur. Terwijl ik het nut van al die mesjes op een rij sterk betwijfel. Zuivere verkoopsstrategie. Maar ja… met een harde baard als die van mij ben ik wel verplicht de nieuwste en duurste te kopen, want wat zie je gebeuren? Zodra weer een nieuwe soort op de markt komt, vermindert de kwaliteit van de vorige soort zienderogen, zodat je wel verplicht bent die nieuwe, die natuurlijk weer stukken duurder zijn, te kopen! Maar eigenlijk koop je gelijke kwaliteit voor telkens weer meer geld.

Maar of de kwaliteit van de mesjes écht verbeterd is sedert de tijd van de enkelvoudige mesjes zou ik durven betwijfelen! Ze hebben de nieuwe soorten niet echt verbeterd. Alleen maar de oudere minder goed gemaakt, zodat de illusie wordt gewekt dat de nieuwe beter zijn! Komt op hetzelfde neer, maar levert veel meer winst op. Het enige voordeel is dat de kans op kwetsuren merkelijk vermindert met meerdere mesjes.

Maar hoéveel mesjes er ondertussen ook al op zo’n ding zitten, om me echt zo kort te scheren als ik wel wil, moet ik me eigenlijk twee keer na elkaar scheren! Eerste keer met scheerschuim of -gel, en een tweede keer, vooral op de hardnekkigste plaatsen, met… scheerolie!

Scheerolie? Jawel! Onder andere te koop bij Kruidvat. Een flaconnetje van 15 ml kost 3 euro, maar je hebt maar een vijftal (?) druppels nodig per scheerbeurt staat op het flacon. Toch behoorlijk duur vind ik, want als je het per liter rekent kom je op 200 euro per liter neer! En vijf druppels per scheerbeurt? Reken maar op tien! Behoorlijk duur dus voor zomaar…‘olie’. Als het nu nog goud was!

Voordeel aan die olie is wél dat er menthol in zit, en dat voel je meteen door een fris gevoel zodra je ze aanbrengt op je natte gezicht. Ik zoek trouwens altijd producten waarin menthol zit verwerkt. Doet écht wel iets met je baard. Het lijkt wel of de haartjes rechtkomen, en dat is prima om je te scheren.

Waarom die tweede scheerbeurt met olie? Omdat, als je je twee keer na elkaar met schuim scheert, je er een erg branderig gevoel aan overhoudt. Je huid voelt geschaafd aan. Die olie echter verhindert dat. Je mesje loopt een stuk zachter over je huid en je kunt zonder gevaar je gang gaan en je héél kort scheren.

Maar die ‘literprijs’ zat me toch behoorlijk dwars. Daar moest ik iets op vinden. En dat vond ik ook! Na wat experimenteren met olijfolie en zo, wat wel degelijk goed resultaat gaf maar toch iets te dik en vettig leek, bracht Aldi me op een idee toen ze badolie in de aanbieding hadden. Eureka! Badolie verdorie! Had ik nog niet aan gedacht. En nog wel in verschillende geuren. Ik koos lavendel, omdat ik er absoluut menthol wou aan toevoegen, en geen vloekende geurencombinatie wou. Betaalde 2,99 euro voor een kwart liter ‘badolie met lavendelgeur’. Nu nog naar de natuurwinkel om een klein flesje etherische pepermuntolie, want daar wou ik er zéker enkele druppels van bij. Prijs: 8 euro voor 10 milliliter, maar het is dan ook supergeconcentreerd.

Thuisgekomen een beetje geëxperimenteerd: een leeg druppelflaconnetje scheerolie van Kruidvat (15ml) gevuld met badolie, daar een vijftal druppels munt bij… en ik had mijn eigen scheerolie geproduceerd in de orde van 12,50 euro per liter! Geen klein verschil hé?

En of het werkt? Beter zelfs dan ‘echte’ scheerolie. Kom maar even aan mijn baard voelen!
Vóór de scheerbeurt: je reinste schuurpapier.
Na de scheerbeurt: je reinste babyvelletje!

Krenterig? Gierig? Ik? Van je leven niet! Ben alleen maar van de oude stempel, en vind dat je goed gek moet zijn om 200 euro per liter te willen betalen als je het voor 12,50 euro kunt hebben! En bovendien hoef je, tegen dié prijs, niet zuinig de druppeltjes te zitten tellen maar kun je volop je gang gaan.

Maar hoé in ’s hemelsnaam kwam ik bij olie terecht? Wel, toen ik voor het eerst zo’n flesje zag bij Kruidvat, bekeek ik het wat ongelovig… hé… nieuwe uitvinding? Maar onmiddellijk ging me ook een licht op! De allereerste mensen die zich scheerden, en ik heb zo’n vermoeden dat dit de Romeinen waren, moeten toch ook iets hebben gebruikt? Zeep bestond nog niet. Laat staan scheerzeep. Wat ligt dan meer voor de hand dan het gebruik van olie? Olijfolie bijvoorbeeld? Die scheerolie kan dus maar moeilijk een nieuwe uitvinding zijn, maar een heel oude die terug werd bovengehaald, en inderdaad minstens even effectief werkt als onze moderne spuitbussen met scheerschuim! En dus moest ik ook dàt proberen.

Kwast en scheerstick? Scheerschuim? Scheergel? Scheercrème? Alles geprobeerd. Geeft allemaal ongeveer hetzelfde resultaat. Olie idem dito, maar biedt als voordeel dat je er geen branderig gevoel aan overhoudt en dus gerust wat kunt aandringen op moeilijke plekken.

En bovendien: sedert ik scheerolie gebruik heb ik de indruk dat de mesjes veel minder snel slijten!

Waarom ik dan nog een eerste scheerbeurt met schuim wil? Weetnie. Gewoonte misschien? Je niet echt geschoren voelen als er geen schuim bij te pas kwam? Beter ‘zien’ waar je wél en waar je niét hebt geschoren? Emotionele binding aan schuim? Kan zijn. Misschien zal ik dat schuim ooit wel helemaal afzweren, maar voorlopig ben ik er ‘emotioneel’ nog niet klaar voor!

Nog even een waarschuwing voor wie dit wil nadoen: opletten met de muntolie! Is heel erg geconcentreerd. Teveel geeft toch een licht irriterend gevoel! Begin met een paar druppels per 15ml badolie en voeg druppel per druppel toe, tot het prettig fris aanvoelt op de huid. En opgelet! Eerst je gezicht goed nat maken. Dàn pas de olie er op.

En nog even over munt: ik ondervond veertig jaar geleden duidelijk het betere scheercomfort als je producten met munt gebruikte. Toen stond er bij wijze van reclame ook duidelijk op de verpakking vermeld dat het munt bevatte. Tegenwoordig wordt dat niet meer vermeld. Hoogstens kan de benaming ‘fresh’ het je verklappen en moet je maar gokken als je scheerschuim koopt. In sommige zit het wél, en in andere niet, maar dat voel je pas als je het gebruikt.

MAAR!!! Door het tegenwoordige ‘modern management’ veranderen de spuitbussen, tubes of verpakkingen om de haverklap van uitzicht! Het product dat je verleden jaar kocht en je beviel, heeft nu weer een heel ander uitzicht en naam. Gevolg: je blijft maar gokken (en verkeerd gokken)! En daarvoor alleen al ben ik zo blij mijn eigen product te hebben kunnen samenstellen en de munt te kunnen doseren naar mijn eigen smaak.

Tot slot, en om het ‘mannentoilet’ helemaal af te werken: sedert jaar en dag heb ik toiletzeep afgezworen voor mijn gezicht! Kreeg vetpuistjes, en ontelbare zwarte puntjes op de neus (verstopte poriën). Die zwarte puntjes krijg je wel weg met, ook van kruidvat, speciale neusklevers, die je er een kwartiertje op laat, maar ze komen binnen de kortste keren terug! Reden: TOILETZEEP!!! Toen ik dàt eenmaal door kreeg ging ik experimenteren!

En experimenterend… kwam ik terecht bij badzout! Noemt, bij Action Shop bijvoorbeeld, “DIVA Zeezout Bodyscrub” en kost maar een habbekrats voor een voorraad voor meer dan een jaar. Bovendien verzacht het huid en baard, wat ook weer een gladdere scheerbeurt oplevert. En sedertdien ziet mijn ochtendbeurt er zo uit:

1. Gezicht wassen met ijskoud zuiver water.

2. Een kwart koffielepel korrelig zeezout over je gezicht uitsmeren. Masseren om goed te laten doordringen en ‘scrubben’. Een minuutje laten indringen.

3. Afspoelen met weer ijskoud, en vervolgens heet water (zet de poriën open).

4. Scheerschuim aanbrengen en scheren.

5. Spoelen met heet water.

6. Scheerolie aanbrengen en nog eens scheren.

7. Aftershave naar keuze.

De zwarte puntjes op de neus komen gegarandeerd niet meer terug! De vetpuistjes rond de neus verdwijnen stilaan en blijven na enkele maanden helemaal weg.

Voilà. Meer heeft een man niet nodig. Klinkt dat verwijfd? Misschien wel! Maar waarom zou een man zich na zo’n ochtendbeurt niet pico bello, fris en monter mogen voelen? Voeg daar nog een fris parfum aan toe en je dag kan niet meer stuk.

Willy.

03-01-2012 om 10:08 geschreven door Willy


» Reageer (0)


Foto

Over mezelf:
Bouwjaar:
1941
Geboren:   Ja.
Geslacht:   Neen. 
                    Nog levend.
Adres:        Hier.
Beroep:      Levensgenieter.
Hobby's:    Veel.
Talen:         Ja. Vooral
                    betalen.
MEDEDELING:
Voor enkel politie-verhaaltjes, klik onderaan deze marge op 'fictie'.
Inhoud blog
 • Verblindingspolitiek.
 • Afgewend!
 • Charly's angels.
 • Nieuwe tijden.
 • Een nieuw jaar...
 • Nieuwjaar!
 • Kerst
 • Be happy!
 • Winterse gevoelens.
 • De bron van het kwaad.
 • Zondagse mijmeringen.
 • De illusionist.
 • Staken?
 • Herinneringen.
 • Nationalisme.
 • Ontdekkingsreis
 • Het septembergevoel
 • Jeugd.
 • Amateurs.
 • Nadenken.
 • Who did it?
 • Moord en brand.
 • Partnerbedrog?
 • Doordenkertje.
 • Kuddegeest!
 • De échte racist!
 • Mosselfestijn.
 • Arrogantie.
 • Ontroerend onschuldig!
 • Maatschappijkritisch.
 • Zomerhit.
 • Serenata.
 • Soelaas.
 • Mijn dag.
 • Greensleeves
 • Defilé.
 • Vrouw en maatschappij.
 • Beschamend!
 • Overdreven snelheid? ...
 • Sapristi!
 • Integratie.
 • Privatisering.
 • Koffiedik kijken!
 • Daar is ie dan!
 • Me-time.
 • Euh...
 • Levering!
 • Voor elkaar.
 • Nooit tevreden dan?
 • Reageren?
 • Bankstrategie.
 • Analfabeet?
 • Zeelucht.
 • La vie de Chateau!
 • Hedendaagse jeugd.
 • Thuisgevoel.
 • Levenskwaliteit.
 • Pasen!
 • Van frigoboxtoeristen...
 • Knokkeblues.
 • Perfectie!
 • Naweeën.
 • Volksmentaliteit.
 • Balconytalk.
 • Mijn nieuw stekje.
 • Welkom in Knokke!
 • Welkom in Knokke.
 • Afscheid van Oostende.
 • Nadere kennismaking.
 • Zondag!
 • Scannen!
 • Te gek!
 • Uitbollen!
 • Nog eens zwerfmail
 • Proef op de som.
 • Emotions.
 • Levenskunst.
 • Verhuismodus.
 • Euforie!
 • Dubbele namen.
 • Jonger dan je denkt.
 • Back to the roots!
 • Leve de vrede!
 • In den beginne...
 • Land van belofte.
 • Ik weet het niet...
 • Zeventien procent!!!
 • Dagdromen.
 • Gewenning.
 • Diversiteit.
 • De huidige generatie...
 • Schrijfseltje.
 • Geluid op hol.
 • De vierde dag.
 • Landverraad!
 • Aardbewoners (2)
 • Aardbewoners.
 • Magic Bullit?
 • Citroentip.
 • Nieuwe technologie.
 • Een nieuw jaar.
 • De facebookgeneratie!
 • Stil!
 • Kerst.
 • De nachtmis.
 • Woordenschat.
 • Tijdloosheid.
 • Interesses.
 • Arm Fientje!
 • Minderjarig gespuis.
 • Hersenen.
 • Wie durft?
 • Vrouwelijke rariteiten.
 • Ach die hippies!
 • Een hondenleven.
 • Gierig of efficiënt?
 • Vluchten voor wat?
 • Waar Welk Weer?
 • Nostalgisch tussendoortje.
 • Jezelf ontmoeten!
 • Muzikaal intermezzo.
 • Oorlogje spelen.
 • Streepje muziek?
 • Strangers in paradise.
 • Net gemist.
 • Scrollen maar!
 • Eerste resultaten.
 • Incognito!
 • Soms...
 • Winteruur.
 • Missen.
 • Eenzaam OF alleen?
 • Oktobergedicht.
 • Terreur.
 • Keyboard geleverd!
 • De oude tijd.
 • Gevonden...
 • Blogberichtje.
 • Jaargetijden.
 • Memoires
 • People.
 • Oktobermarkt.
 • Hygiëne.
 • Kommiezeslunsen.
 • Generatiekloven.
 • Vrolijk België!
 • Koken voor dummies.
 • ALS... (remake)
 • Als. (Herhaling)
 • Treintje spelen.
 • Peutercriminaliteit.
 • Foei!
 • Het Evasyndroom.
 • Hoezo?
 • Bewust zijn!
 • Levenslust!
 • Religieus gedicht.
 • Lonely boy?
 • Gezondheid!
 • Septemberse weeën.
 • Mens sana...
 • Blogberichtje.
 • Hugo Claus
 • Goed gevoel.
 • Reageren.
 • Vier 'heemse' kinderen?
 • De leeflonende leefloners.
 • Slim, niet mo-slim Japan!
 • Net gehoord...
 • Asociaal of wat?
 • Democratie.
 • Chinese pralines.
 • De kracht van humor!
 • Eenmanshuishouden!
 • Westerse bemoeiingen
 • De citroen (2)
 • Gratis opvang.
 • Jager of prooi?
 • Growing older 2013
 • Besnijdenis/verminking.
 • Goden of kosmonauten?(2)
 • Extremisme of boerenbedrog?
 • De zwarte raaf.
 • Goden of kosmonauten?
 • Indringers.
 • Stil verdriet.
 • Hersenen!
 • Feelings.
 • Ode aan de citroen.
 • Gesmolten inspiratie!
 • Amigos para siempre.
 • Verloederend gespuis.
 • Komkommertijd.
 • O zee!
 • Keramisch kookplezier.
 • Illegaal?
 • Religieus extremisme.
 • Verdraagzaamheid?
 • In de nor.
 • De 21° eeuw?

  Archief per maand
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek
 • waar schrijf je niet meer
 • hallo Willy
 • gelukkige verjaardag
 • waanzinnig waterige woensdagwensen
 • EOAI

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Laatste commentaren
 • cialis tadalafil alime alime (HrafdceMig)
      op De vistrap.
 • check this out alime alime (HrafdceMig)
      op De vistrap.
 • cealis from canada alime alime (HrafdceMig)
      op De vistrap.
 • Buy Cheap Cialis usa alime alime (BrceMig)
      op De vistrap.
 • what is cialis alime alime (BrceMig)
      op De vistrap.
 • Blog als favoriet !


  Categorieën
 • Chico2 (19)
 • Chicofotos (25)
 • Computertips. (11)
 • Culinaire avonturen. (2)
 • Fictie 01. (10)
 • Fictie 02 (10)
 • Fictie 03 (8)
 • INHOUD BLOG. (6)
 • Kroniek van een overlijden. (19)
 • Kroniek van een overlijden2 (11)
 • rokershoekje (17)

 • Mijn favorieten
 • Lieve
 • Fredje
 • Johan1944

 • Interessante blogtips:
 • Febe


 • Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!