Bewust_zijn
mijn levensvisie
07-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beeldspraak.

Het is me wel al eens overkomen dat mensen waarmee ik een meer diepgaand gesprek had, me van 'beeldspraak' beschuldigden! En ik kan het die mensen niet  kwalijk nemen, want dat is volledig terecht. Inderdaad neem ik af en toe wel eens mijn toevlucht tot beeldspraak!

Voor alle duidelijkheid: met beeldspraak bedoel ik 'zijn toevlucht nemen tot een vergelijking met een heel andere en meer simpele toestand, om mensen een vrij ingewikkelde toestand beter te laten begrijpen.'

Het schijnt dat Christus daar zo graag gebruik van maakte. Is me dat bijgebleven uit mijn kindertijd, en heb ik het overgenomen? Zou kunnen! Feit is dat ik wel van dat soort parabels hield. Dat stofje dat in iemands oog wordt gezien, maar niet de balk in eigen oog bijvoorbeeld. Vond ik een geniale vondst om zijn bedoeling duidelijk te maken.

En ja... ik zal daar wel wat aan hebben overgehouden, want ik zoek ook graag naar dergelijke beeldspraak om mijn bedoelingen duidelijk te maken. Liever zo dan mensen met ingewikkelde termen en formules om de oren slaan!

Zo keek ik uit nieuwsgierigheid eens naar een paar blogs uit de categorie 'filosofie'. Jongens!!! Wat ik dààr allemaal las! Bij sommige blogs moest je elke regel drie keer lezen en snapte je het nog niet! Ik weet niet of dit wel de juiste manier is om mensen iets duidelijk te maken. En dus blijf ik het maar op mijn eigen primitieve manier doen: met simpele, menselijke woorden en met af en toe wat beeldspraak.

Wie denken die mensen daarmee te bereiken? Moeten normale stervelingen dat allemaal verstaan? Neen! Zoals ik al dikwijls opmerkte, eenvoud is het kenmerk van het ware en daarom zoek ik altijd weer naar mogelijkheden om het zo simpel te houden als ik zelf ben om mijn filosofie uit te dragen.

Daarom ook wou ik mijn blog niet onder de categorie 'filosofie' rangschikken! Mijn filosofie zou ik eerder lekenfilosofie noemen, of vermenselijkte filosofie. Schrijven wat en hoe je over de dingen denkt, zonder grootspraak noch formules of theoretische poespas! Wat 'grote' filosofen ook ooit schreven, het interesseert me slechts heel zijdelings. Ik heb MIJN ziel, en die wil ik gerust openstellen voor ieder die er in geïnteresseerd is of denkt er iets te kunnen uit leren. En voor zover ik weet hoeft die ziel geen ingewikkelde uitleg om eenvoudige dingen te doen begrijpen!

Ik stel mezelf dan ook maar één vaste regel: de boodschap moet duidelijk overkomen. Niet zozeer bij de 'intellectuelen', maar vooral bij simpelen van geest zoals ik. Dàt... is MIJN filosofie.

Willy.

07-10-2012 om 09:18 geschreven door Willy


» Reageer (0)
06-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De laatste generatie.

Hoe zal de wereld er binnen een dertigtal jaar uit zien? Als de laatste 'opgevoede' generatie verdwenen is of seniel geworden? Wat zullen de bepamperde wezentjes die het nageslacht van die laatste generatie zijn ervan maken? Langzaam maar zeker terugvallen naar de duistere middeleeuwen? Waar we trouwens al goed mee bezig zijn nu we middeleeuwse religies sterk beginnen aan te moedigen en zwaar te sponsoren?

Of zal de dan sterk in de minderheid verkerende groep die wél opgevoed is en poten aan het lijf heeft het allemaal nog weten recht te houden door keihard werken?

Zal de aftakeling zich verder zetten? Zullen moedertjes blijven bemoederen? Zullen vadertjes blijven gehoorzamen aan de eisen van de moedertjes? Zullen kindjes allemaal blijven geloven dat ze de mooiste, slimste en beste zijn? Zo horen ze het immers van mama! En zo hoeven ze niks te leren om volwassenen te worden. Dat zijn ze immers al volgens mama! Een uniek recept om ware ettertjes en pestertjes te maken! Want om jezelf de slimste te blijven vinden mag niemand in je omgeving slimmer zijn, en dat bereik je het beste door al wat slimmer is te pesten! Dat dénken die gastjes tenminste.

Als dat allemaal volgroeid zal zijn (ik wil de term volwassen niet gebruiken), naar welke zee zal ons land dan drijven? Of zal het gewoon niét meer drijven en verzuipen in de schuldenberg? Zal onze jeugd, die zichzelf zo slim vindt, dan nog altijd geloven in het sprookje van de multicultuur? Of zal ze dat wel moéten omdat het te laat is om terug te schakelen?

Komt er ooit weer 'bestuur' in de Wetstraat in plaats van bespottelijke blabla? Zullen we dan maar het gezegde 'de beste stuurlui staan aan wal' al even spottend moeten veranderen in 'de beste stuurlui ZITTEN in de Wetstraat'?

OF... zal er ooit eens een écht verstandige partij de macht grijpen en écht eens alles gaan veranderen in plaats van te hervormen en van de ene hervorming in de andere te vallen, waarbij elke hervorming weer een stap achteruit is?

Waarschijnlijk zal ik dit wel niet meer beleven, maar voor ons nageslacht hoop ik dat het ooit gebeurt. Het zal trouwens de laatste kans zijn. Het zal dàt zijn, of helemaal ten onder gaan en terugvallen in de middeleeuwen!

Dat dit alles een beetje doemdenkerij is besef ik maar al te goed, en doemdenken ligt nu echt niet in mijn aard! En dus blijf ik maar hopen dat het nooit zover moet komen dat iedereen inziet dat ik, en nog een aantal gelijkgestemden, gelijk hadden en dat we nog veel luider hadden moeten roepen!

Willy.

06-10-2012 om 09:31 geschreven door Willy


» Reageer (1)
05-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwerfmail.

Eventjes nog maar een van die zwerfmailtjes publiceren. Niét bij gebrek aan inspiratie, maar omdat ik, net als de schrijver ervan, woedend ben op een dergelijk wanbeheer van ONZE staatskas! Moet de Wetstraat nu echt het hele jaar door sinterklaas spelen voor alle vreemden, ja, zelfs illegale vreemden, en ondertussen zwarte Piet voor eigen volk? Hier volgt de mail:

-o-o-o-o-

Stuur dit maar verder door !

Beste harde werkers , we zijn hier goe bezig . . .

Mijn schoonzus baat een Dexia kantoor uit in Sint-Niklaas.
Bea vertelt me volgend verhaal, fel over haar toeren, maar het moet van haar hart :

Deze week meldt zich een koppeltje Roma zigeuners aan in de bank. Meisje 16 jaar, jongen 19 jaar .
Het meisje is pas bevallen (op onze kosten), alhoewel illegaal in ons land.
Het koppel krijgt 864 euro per maand van het OCMW + de helft van de huishuur betaald door OCMW.

Ze hebben recht op kindergeld alhoewel geen van beiden ook maar één seconde gewerkt heeft. En omdat de moeder minderjarig is, krijgt ze dubbel kindergeld 1200 euro per maand.

Ze kunnen echter geen rekening openen in België, dus mijn schoonzus weigert. Binnen het uur komen ze terug in gezelschap van een oom die vraagt de bedragen op zijn rekening te storten. Mijn schoonzus weigert en zegt dat dit onmogelijk is.

De oom beweert dat alles geregeld is.

Mijn schoonzus belt naar OCMW en naar Dienst Kindergeld, en geloof het of niet : ze moet alles in orde brengen om die bedragen aan hen uit te betalen via de rekening van de Roma-oom.

Meer dan 2000 euro per maand + de helft huishuur voor een stel illegalen die hier nooit gewerkt hebben. Ze hebben nooit één bijdrage geleverd onder welke vorm ooit.

En wij mannekes? Heel jullie leven gewerkt, belastingen betaald, sociale bijdragen betaald, BTW betaald op alle aankopen ... Wij zullen alle tekorten van de staatskas wel bijpassen !

En … wat gaat vadertje Staat jullie betalen als je ooit je pensioenleeftijd bereikt ? Na gewerkt te hebben tot 67 of 70 jaar ? !

Sorry, ik ben woedend, maar ik kan niet anders dan het doorsturen,zo iets mag iedereen weten !

-o-o-o-o-

Tja... daar word je stil van! Als ik nog nooit dergelijke toestanden persoonlijk zou hebben meegemaakt zou ik het niet geloven. Zou ik het overdreven propaganda noemen. Maar helaas is het de droevige werkelijkheid! Zo komt er in mijn buurt een Russische kuisvrouw poetsen. Is illegaal in België. Woont hier al een vijftal jaar met man en volwassen dochter. Mag niet werken, maar doet het toch in het zwart. Ze rijden met een ruime bestelwagen, want hij schildert en doet klusjes, ook in t' ''zwart'. Zij liet ondertussen in de kliniek een hysterectomie uitvoeren... haar dochter is een jaar geleden bevallen... allemaal geen probleem. Wij betalen wel!

HOEVEEL zouden WIJ betalen in een ziekenhuis voor deze ingrepen als we niét zouden ingeschreven zijn, en geen ziekenfonds ons dus zou kunnen helpen? De volle rekening!!! Maar zij niet hoor! Illegaliteit wordt immers ruimschoots beloond. Je kunt er donder op zeggen dat ze ook nog een behoorlijk leefloon krijgen, en wie weet wat nog meer! Binnenkort zijn dergelijke mensen de nieuwe rijken, en wij de arme, domme sukkelaars die ervoor werken!

Zóveel landverraad is er in Vlaanderen nog nooit, en dan nog straffeloos, gepleegd! En het ergste is: het gehele land wordt onder onze neus verknoeit, maar stilzwijgend gedoogd door de domme massa! Ja, zelfs aangemoedigd, geïndoctrineerd als die massa is door de media!

Net als een kleuter de grenzen afzoekt tot waar hij kan gaan met de ouders, werkt de Wetstraat op dezelfde manier! Telkens weer een stapje verder zo lang er geen noemenswaardige reactie komt van de domme, geïndoctrineerde massa. Die massa die steeds meer naar de TV kijkt in plaats van naar wat op straat, net onder de neus, gebeurt!

Het budgetbeheer in de Wetstraat is al even erg als dat van de zwaarste gokverslaafden! Als de massa dàt niet begrijpt, dan begrijp ik de massa niet meer! Mensen! Werkende mensen! Jullie kiezen wél zelf voor die idioten die jullie spaarcentjes door vensters en deuren gooien hé?

Er is maar één mogelijkheid om, zélfs bij de gemeenteraadsverkiezingen, jullie afkeer van welke partij ook en de idioten die er op staan duidelijk te demonstreren: voor het Vlaams Belang kiezen. Daar zijn die onbekwame kleuters in de Wetstraat doodsbang voor! En of er nu bij Vlaams Belang ook idioten op de lijst staan of niet, het is me om het even! Het gaat mij om het signaal dat hiermee wordt gegeven. Het signaal dat we het kotsbeu zijn! Dat we het vertikken om nog langer voor marionetten te kiezen en ons dan nog liever dat cordon sanitaire door de strot zien drukken! Misschien minder belangrijk bij gemeentelijke verkiezingen, maar wees er maar zeker van dat, mocht het Vlaams Belang weer stijgen, het kleuterklasje in de Wetstraat gaat sidderen en beven voor de volgende parlementsverkiezingen. Van NVA zijn ze niet bang. Dié zetten ze wel eventjes naar hun hand!

Willy.

05-10-2012 om 08:50 geschreven door Willy


» Reageer (0)
04-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Molenbeek bevrijd!


Ziedaar! Dé oplossing voor de politie van Molenbeek.

Zou alvast een begin kunnen inluiden van de bevrijding!

BEVRIJDING!!! Wat een heerlijk woord.

Jongens, wat waren we blij toen we in 1945 bevrijd werden van de Duitsers!

En nochtans waren het rasgenoten van ons!

Iedereen die gecollaboreerd had met de vijand werd opgepakt! Hoe zal het verlopen bij de volgende bevrijding? De bevrijding van onaanpasbare andere rassen? Waar zullen de echte vijanden dan moeten worden gezocht?

Een tip: daar ergens in Brussel zoeken! In de Halalwetstraat! Maar dat zullen de speurvarkentjes wel gauw vinden. Ik zou dan niet in de plaats van die valse landverraders willen zijn!

Vlaamse boeren: begin maar alvast zoveel mogelijk varkentjes te kweken. Wie weet worden het ooit onze redders. En in dit geval wil ik nooit nog varkensvlees eten, maar eerder een varkentje als huisdier in huis halen!

Ach ja... dromen moet ook eens kunnen. Maar vermits de bevolking toch niet tot enige medewerking bereid lijkt zal zoiets wel niet zo vlug gebeuren! In de tweede wereldoorlog luisterde de bevolking nog voornamelijk naar de goeien. Nu laat ze zich gemakshalve liever indoctrineren door de slechten!

Willy.

04-10-2012 om 08:57 geschreven door Willy


» Reageer (1)
03-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opvoeden!

Geen woord wordt zo dikwijls helemaal verkeerd geïnterpreteerd als 'opvoeden'. En dan zéker heel anders verstaan door beide geslachten.

De vrouw ziet er vooral het woord 'voeden' in. Dat is haar natuur en dat doet ze dan ook met veel plezier. Maar soms gaat ze enkele bruggen te ver! Stopt ze het kind niet alleen vol met snoep, maar gaat het ook hopeloos verwennen en àlles ervoor doen in plaats van het kind zelf eens verantwoordelijk te stellen voor iets dat het normaal al zelf zou moeten kunnen.

De man van zijn kant ziet het woord 'opvoeden' eerder als een misvatting, en zou het veel liever 'opleren' noemen. Want dat is zijn persoonlijke belangrijke rol in het leven van het kind! Waar de moeder voor strelen staat zou de vader voor de nodige strengheid moeten staan. Met opzet schrijf ik hier 'nodige', want dat verschilt van kind tot kind, en dat voel je als vader heel goed aan.

En zo hebben beide geslachten dan weer netjes hun eigen rol in de opvoeding. Ach was het maar zo simpel gebleven! Wat zou de wereld er helemaal anders hebben uitgezien! Vroeger was het misschien wel zo, en daar kwamen dan ook integere mensen van voort. Maar sedert de emancipatie van de vrouw is er veel veranderd. Waar vroeger elk zijn eigen natuurlijke taak had waaraan niet te tornen viel, eist de vrouw, vooral in de opvoeding, een steeds groter deel van de koek. En dat is niét natuurlijk meer. Want daar heeft ze geen verstand van. Dat voelt ze niet aan zoals de man. Dat behoort niet echt tot haar natuurlijke takenpakket! Maar mede door de haar ingeprente emancipatiegevoelens, is ze gefrustreerd zodra ze vaststelt dat de man iets beter zou kunnen dan zij. Haar natuurlijk competitiegevoel zegt haar dan dat ze zich boven de man moet gaan opstellen. Met alle gevolgen vandien natuurlijk! Ze voelt zich dan verplicht een vrouw te maken van haar man... Een 'nieuwe' man scheppen als het ware. Het beter weten dan de natuur die zowel de vrouw als de man met de juiste gaven heeft geschapen. Dat dit niet lukt en tot rampzalige toestanden leidt in de opvoeding van de kinderen ligt voor de hand!

En mét de toenemende emancipatie van de vrouw, bleek dat mannen eigenlijk nogal willoze wezens lijken! Laten zich toch zo makkelijk de wil van de vrouw opdringen, zélfs als ze duidelijk ongelijk heeft. Eigenlijk kunnen de sukkels weinig anders, want het is dàt, of dagdagelijks hoog oplopende ruzies. En eigenlijk is de term 'willoos' hier niet echt op zijn plaats. Het is eerder het gevolg van het feit dat een man niet zo'n extreem competitiegevoel heeft in relaties. Hij gelooft in zichzelf, is zich van zijn taak bewust, het woord 'frustratie' is hem vreemd, hij voelt zich evenwichtig en ziet helemaal niet in waarom hij in competitie zou moeten gaan treden met zijn partner! En daar profiteert de vrouw dan natuurlijk van!

En zo komen we dan tot de huidige toestand: de nieuwe vrouw blijft de kinderen maar verwennen en eist van de nieuwe man dat hij hetzelfde doet. Dringt hém als het ware haar vrouwelijke natuur op! Want dat beide geslachten heel verschillende wezens zijn met heel verschillende taken snapt ze hoe langer hoe minder. Kinderen groeien dan ook dikwijls op met twee moeders in plaats van met de twee natuurlijke geslachten! Of in sommige gezinnen gaat de vrouw nog een stap verder en speelt dan maar zélf vadertje om toch maar vooral de competitie te winnen. De kinderen groeien dan met twee vaders op, wat al even erg is.

Al even hopeloos is het feit dat dit bemoederen niet ophoudt als de kinderen groot zijn, en zich ook uitbreidt naar iedereen in haar buurt.

Zo is er in mijn buurt een dame alleen komen te staan. Het mens heeft haar hele leven onder de sloef van een ware tiran gezeten, is wel een goede werkster, kan opruimen als geen, maar is totaal niet thuis in zaken als:

- Woninginrichting: die taak eiste haar man op! Was trouwens duidelijk zichtbaar in hun 'koele' woning! Alles wat in huis kwam moest zijn zegen hebben. Zowel meubels als decoratie!
- Gezinsadministratie: deed hij ook, met soms alle rampzalige gevolgen vandien!
- Boodschappen: deed hij! Kookte trouwens ook zelf. (Vraag me niet hoé!!!)
- Budgetbeheer: deed hij, waarbij hij zichzelf ruimschoots van letterlijk 'drinkgeld' voorzag!

Kortom: een regelrechte huistiran. Maar nu staat ze er (gelukkig) alleen voor en komt regelmatig raad vragen aan mijn vrouw. Maar mijn vrouw, vrouw zijnde, gééft wel raad, maar doét het bovendien ook zelf voor haar. Typisch vrouwelijk dus! Koken... advies bij woning herinrichten... zelf boodschappen meebrengen..

Wel kijk, dàt bedoel ik nou juist: dat is 'vrouw' zijn! Zo voeden veel vrouwen hun kinderen op! Ze niks leren, maar alles voor hen doen!

En ik krijg het maar niet in het hoofd van mijn vrouw gepraat dat ze die dame op die manier niet helpt! Ze maakt haar enkel maar steeds meer afhankelijk van wat zíj doet voor haar. En zo lang ze dat blijft doen zal het mensje nooit op eigen benen leren staan. Net zoals veel kinderen nooit volwassen zullen worden als de huidige trend van nieuwe vrouw en nieuwe man zich verderzet!

De nieuwe man? Ach, als het om de takenverdeling in het huishouden gaat heb ik er geen probleem mee! De problemen beginnen pas als die trend zich doorzet tot de opvoeding van de kroost, en daar begint het steeds meer op te lijken!

Willy.

03-10-2012 om 09:15 geschreven door Willy


» Reageer (3)
02-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Negatief?

Soms, als ik weeral eens de samenleving bekritiseer of hekel, vraag ik me af of ik dan toch een negatieve ingesteldheid heb! Met andere woorden: een ouwe pezewever ben!

Maar dat ben ik echt niet. Ik ben integendeel heel positief ingesteld en kan heel veel zaken waar ik zelf niet van hou, begrijpen van anderen. Die doen maar wat ze niet laten kunnen, en als er problemen van komen zijn het niet mijn problemen! Moet, en zal ze dus ook niet oplossen voor hen. Niet omdat ik er te lui voor ben, maar omdat mensen hun zelfgemaakte problemen zelf laten oplossen, de enige mogelijkheid is om ze te leren die problemen in de toekomst niet meer te herhalen!

Eigenlijk ben ik wel iemand die Gods water over Gods akker laat vloeien... zo lang het mij en mijn vaderland tenminste niet gaat overstromen. En daar precies is de aap gebonden: dat doen veel van die zwoele watertjes juist wél!

Zelfs kleine, op het eerste gezicht pietluttige dingen doen dat! Neem nu het GSM gebruik. Als ik op het voetpad loop zie ik geen mensen meer, maar wandelende telefooncellen! Wàt in 's hemelsnaam hebben die mensen allemaal te vertellen dat zo belangrijk en dringend is dat ze dat publiekelijk op straat moeten doen?

En dan kijk ik telkens even goed om wélke personen het gaat.

Als het om autochtonen gaat bekijk ik de soms schamele kleding en algemene verzorging. Dat zegt me al dat bij hen thuis waarschijnlijk een pak onbetaalde rekeningen liggen en ze het geld dat ze aan banale telefoonroddels besteden beter zouden spenderen aan nuttige en essentiële zaken voor het gezin. En raar maar waar: het is juist dié arme groep die de GSM niet meer kan missen! Geen wonder dat ze maar arm blijven! En je kunt er ook donder op zeggen dat ze thuis ook de laatste nieuwe peperdure computer hebben staan, die ze alleen maar gebruiken om te chatten en verder te roddelen!

Gaat het om allochtonen, dan hoef ik me die vragen niet te stellen, want bij die groep kan het GSM gebruik (en verbruik) gewoon niet op. Lijkt wel gratis, en dat zal het voor hen ook wel zijn! Wordt toch op een of andere manier betaald door het OCMW of welke instelling ook. Geen wonder dat de GSM nooit van hun oor wijkt! Net zoals een tutter nooit uit de mond van een baby wijkt.

Maar om welk van beide groepen het ook gaat, onrechtstreeks wordt het door ons allen betaald. Ofwel om met ons belastinggeld de OCMW's te spijzen, ofwel door gezinnen die door wanbeheer van het budget in schuldbemiddeling geraken en vadertje staat laten opdraaien voor de gemaakte schulden. Met wiens belastinggeld denk je?

En ondertussen, ondanks die hoge belastingen en bijdragen die WIJ betalen, gaat het land langzaam maar zeker toch financiëel ten gronde! Geen enkel land kan zijn bewoners én gasten, vreemd of eigen, van een dergelijke luxe voorzien en tóch een 'begroting in evenwicht' hebben. Dat zou een hond moeten ruiken!

Bijsturen aan de veranderende tijden en ingrijpen met gepaste maatregelen? Kom nou! Die van de Wetstraat toch wel niet zeker? Want ook hiér drijven ze mee met de stroom en moedigen die stroom zelfs aan door met de rechterhand de schuldenmakers te beschermen, en met de linkerhand het geld uit de zakken van de belastingbetaler te graaien!

En dan hebben we nog de categorie brokkenpiloten die het ene ongeval na het andere veroorzaken! Wie betaalt de schade? De verzekering! En wie betaalt de verzekering? De modale automobilist, die zijn verzekeringpremie jaar na jaar ziet verhogen!

En zo zijn er honderden op het eerste gezicht kleine stommiteiten, die ons allemaal wel degelijk aanbelangen en ons onrechtstreeks, maar wél persoonlijk, treffen. Want uiteindelijk draait de hele gemeenschap op voor de dwazen, stommerds, gauwdieven en onbekwamen onder ons! Want zo worden ook de verzekeringen tegen diefstal steeds hoger! Waarom denk je? Natuurlijk omdat er steeds meer gestolen wordt en er dus steeds meer moet uitgekeerd worden.

Als hier nooit eens met strenge hand wordt bijgestuurd en ingegrepen worden we nog binnen dit decennium een derdewereldland!

Negatief? Ik? Bijlange niet! Maar tóón me dan ook eens iets positiefs over ons bestuur en onze samenleving! Ons land bestaat momenteel uit politieke charmeurs, onopgevoede volwassenen, en zowel eigen als vreemde parasieten. Daarnaast dan een minderheid die dit alles via de belastingen braaf betaalt! Probeer dààr maar eens iets positiefs in te zien. En toch probeer ik dat te doen, anders wordt mijn eigen leven onleefbaar.

Maar gelukkig heb ik eigenlijk wel een heel positieve filosofie:

- Ik heb 44 jaar goed gewerkt en in het gareel gelopen. Mijn pensioen volstaat en ik vind dat ik daar ook recht op heb. Ook op een zorgeloze oude dag. En ik ben blij met mijn leven zoals het nu is. Maar omdat ik vind dat iedereen daar na een heel leven van werken recht zou moeten op hebben, reageer ik op de enige mogelijke manier: via mijn blogje. Via de pers hoef je het niet te proberen, want daar wordt alles tot leugentaal gecensureerd! Leugentaal die de brave bevolking braaf moet houden en lijdzaam toezien hoe alles in vreemde handen terechtkomt. Handen die daar nooit iets voor hebben gedaan! Noch zijzelf, noch hun voorouders!

Moest elke Belg samen met zijn belastingbrief een uitgebreide folder met uitleg krijgen die duidelijk stelt waarvoor elke cent wordt gebruikt, dan barst morgen een revolutie los in België!

Willy.

02-10-2012 om 09:48 geschreven door Willy


» Reageer (0)
01-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De laatste loodjes.

Ja, zo langzaam maar zeker begint mijn pc eindelijk helemaal naar mijn hand te lopen. Installeren van pc en meegeleverde programma's is één zaak, en eigenlijk een fluitje van een cent.

De op CD aangekochte programma's opnieuw installeren geeft ook weinig problemen.

De andere nuttige programma's die je noodzakelijk acht opnieuw downloaden kan ook probleemloos, zolang ze toch gratis zijn. En op voorwaarde dat je je de naam van de maker herinnert en terugvindt op internet.

Maar dan die.. verdomde en verslechterde Internet Explorer 9 weer in plaats van versie 8 die zondermeer goed was! Een kreng van een ding, die 9, en dat hebben jullie wel al gezien als ik een plaatje wil toevoegen! Telkens weer schrijft het kreng daar een lelijke HTML tekst bij die je maar niet weg krijgt. Moet dat zeker nog gaan uitpluizen, of een andere methode zoeken! Als jullie volgende week af en toe een stukje 'test' vinden in mijn blog, dan ben ik gewoon aan het experimenteren daarmee.

Dan wat sleutelen aan de hardware! Zo was bij mijn vorige pc een handig klein draadloos toetsenbordje geleverd. Werkte met een klein USB ontvangertje, dat ook de draadloze muis ontving. Bij de nieuwe was een 'draderige' muis geleverd, en zo'n strijkplank van een toetsenbord, vol toeters en bellen die geen kat ooit gebruikt, plus een numeriek stel knoppen die alleen handig zijn voor wie veel met cijfers werkt, maar verder alleen maar het toetsenbord breder maakt. Vanwege de breedte moeilijk op schoot te gebruiken in mijn 'cocoonzetel'!

Dan maar het oude toetsenbord aansluiten? Goed! Ontvangertje in een USB gat geplugd... en wonder boven wonder, het muisje werkte. Maar o wee, het toetsenbordje niet! Maar omdat ik op dat moment andere varkentjes te wassen had liet ik het maar op zijn beloop en gebruikte het nieuwe strijkplanktoetsenbord.

Enkele dagen later toch nog maar even de handleiding van mijn oude pc bekeken... de batterijen even uit het toetsenbord gehaald om het zaakje te resetten... de instructies in de oude handleiding gevolgd en ja hoor! Mijn favoriete toetsenbordje deed het weer!

Eind goed al goed? Helemaal niet! Want traditiegetrouw moet Windows altijd weer een en ander monopoliseren! En dan nog wel op een heel onlogische wijze. Na VISTA heb ik nu WINDOWS 7, en waar je met Vista nog een en ander kon verplaatsen, gaat dit bij 7 helemaal niet meer met bepaalde mappen!

Zo zit de map 'documenten' alweer op de C schijf, waar hij eigenlijk helemaal niet thuishoort. De C schijf is bedoeld voor de programma's. Wat je met die programma's produceert (documenten, foto's en dergelijke dus) moet naar de D-schijf gaan. Zoniet heeft het verdelen van je harde schijf in twee partities totaal geen nut en wordt de D partitie totaal niet gebruikt!

Maar juist het verplaatsen van die bepaalde map wordt bij elke nieuwe versie van Windows moeilijker! Lijkt voorlopig niet mogelijk bij Windows 7, en dus moet ik het maar stellen met de onlogische logica van Windows, tot ergens iemand eens een oplossing vindt.

Waarom Bill Gates dat doet? Simpel: de onervaren pc gebruiker plezieren: "Niks te structureren! Dat deden wij al voor jou!" Dat de D-schijf helemaal niet gebruikt wordt in dit geval is niet zijn zorg: als de C-schijf vol is moeten ze maar een nieuwe kopen!

Hemeltergend voor iemand die van structuur houdt, en zijn zaken wil terugvinden waar HIJ beslist heeft dat ze moeten staan. Bijgevolg is dit ook nog een der laatste zorgen die de nieuwe pc me levert. Verder geen klagen van. Met zijn kloksnelheid van 3,3Ghz is hij supersnel, bovendien zowat geruisloos en blijft na uren gebruik nog altijd ijskoud aanvoelen!

Niet erg interessant misschien dit stukje, maar zo ben ik nu eenmaal: ik schrijf over wat me voor het ogenblik bezighoudt en dan gaat het me niet af over andere dingen te schrijven!

Willy.

01-10-2012 om 09:34 geschreven door Willy


» Reageer (1)
30-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie zoekt die vindt!

Wie wàt zoekt? Asiel natuurlijk! En dan nog het liefste in een land van melk en honing met een laks en stuurloos beleid! Waar je onmiddellijk een VIP behandeling krijgt. Waar niemand, noch minister, noch politie noch koning een vinger naar je durft uit te steken. Waar je alles waar een werkzaam volk voor gewroet heeft zomaar in de schoot geworpen krijgt.


1.700 asielzoekers binnengekomen (lees: binnengelaten!) in september!!! En dat zou dan nog 20% minder zijn dan in september vorig jaar! Wat een succes! De regering haalt opgelucht adem. De pers juicht. Maar ik ween!

1.700 per maand, maal twaalf is dat 20.400 per jaar. Een kleine stad dus! Waar moeten we elk jaar een dergelijke stad neerpoten? Denkt de regering nu werkelijk dat België zo groot is als Rusland? Snappen ze dan zelfs niets van aardrijkskunde? En minder nog van meetkunde? Want van een vierkante meter kun je met de beste wil van de wereld geen vierkante kilometer maken!

Volgende vraag: hoeveel van die 20.400 per jaar zal onze pamperpolitiek buitenkrijgen? En hoe? Zoals gebruikelijk op straat gezet met een braaf boterbriefje waarop staat dat ze het land binnen 24 uur moeten verlaten? Ze zullen zich haasten!

Maar voor de overheid is dan de klus geklaard, maar dan begint de klus voor de politie. Als die iemand snapt met zo'n boterbriefje, en dat zou eigenlijk alleen maar kunnen als ze hem op heterdaad van een misdrijf of overtreding betrappen, kunnen ze weinig meer dan hem een nieuw boterbriefje voor vierentwintig uur geven! Tenzij de onderzoeksrechter vindt dat hij, vanwege het gepleegde misdrijf, moet aangehouden worden. En dan heeft hij weer onderdak voor een maand...

Kinderspelen? Jawel! Maar dan voor de volwassen kinderen in de Wetstraat. 'Wetstraatkinderen' dus! Zou eigenlijk nog een mooie titel zijn voor een boek. Of beter nog: voor een soap! Zou een kolfje naar de hand van Gaston en Leo geweest zijn destijds.

Ja jongens, we zijn nog niet aan de nieuwe patatjes met dat kleuterklasje daar in Brussel!

Willy.

30-09-2012 om 09:18 geschreven door Willy


» Reageer (0)
29-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Indekkingpolitiek.

Eigenlijk zou de politiek verstandig en kieskeurig moeten reageren op de aard van het volk en daar de wetten aan aanpassen.

De regering zou dus in hoge mate moeten beïnvloed worden door de volksaard. Maar hier gebeurt net het omgekeerde: de volksaard wordt in hoge mate beïnvloed door de regering via de media!

Wat ik bedoel is het volgende:

Toen in de jaren zeventig de eerste Moslimmigranten ten tonele verschenen merkte ik op dat het voor blanken steeds moeilijker werd om van sociale verworvenheden te genieten en dat die Moslims vaak voorrang kregen. Dat was nooit gebeurd bij de vorige migranten en gastarbeiders, die vooral uit Spanjaards en Italianen bestonden.

Ik was een beetje verbaasd en vooral verbolgen dat instellingen zoals het OCMW plots die migranten gingen voortrekken en lieten genieten van de sociale voordelen waar WIJ voor hadden gewerkt. Dat strookte helemaal niet met mijn logica en ik begreep het niet! Ergens moest er een kink in de communicatiekabel tussen regering en sociale diensten gekomen zijn en dat zou wel spoedig hersteld worden... dacht ik!

Want het was in de tijd dat ik nog geloofde in het verstand van de regering. En dus was ik ervan overtuigd dat die lichte ontsporing wel spoedig zou opgemerkt en hersteld worden. Dacht zelfs dat dit de eerste prioriteit van de regering zou zijn, en dus ook wel heel spoedig op het juiste spoor zou worden gezet.

En ik wachtte. En bleef wachten. Werd ongerust: "wanneer verdomme gaan die daarboven eindelijk eens reageren? Waarom houden ze zich bezig met futiliteiten terwijl het grote probleem maar blijft aangroeien en wordt genegeerd?"

We zijn dertig jaar verder. En het probleem wordt nog steeds genegeerd, alhoewel het ondertussen al flink uit de hand gelopen is! Zelfs de regelmatige rellen met allochtonen worden genegeerd. Hoogstens worden er een aantal politiemannen als 'prooi' ingegooid. Honderden wetteloze wilden tegen een tiental beschaafden!

Wat hebben de elkaar opvolgende regeringen ondertussen gedaan? Ze hebben de rollen gewoon omgekeerd: om het probleem niet te moeten oplossen hebben ze het probleem verheerlijkt en hebben de volksaard voorwaar weten om te keren via de media.

De politiek werd een indekkingpolitiek: niét het volk, maar zijzelf waren de inzet, en elke beslissing (of lakse niet-beslissing) werd in de ogen van de bevolking ingedekt met verregaande indoctrinatie over hún idee over de politiek. En dat idee was: "Laat ons gerust, laat ons ons ambtstermijn uitzitten en vet betaald worden. Vergeef ons onze onbekwaamheid door onze onbekwaamheid als een zegen te aanzien."

Tja, om zoiets verkocht te krijgen moet je wel een gewiekste verkoper zijn. Maar dat zijn ze ook juist! Dat is trouwens ook hun enige kwaliteit. En gelukkig voor hen, is het volk dom genoeg om er in te lopen! Heeft het volk niet eens door dat onze volksaard laf verkracht wordt door diegenen die het zouden moeten beschermen.

De jaren verstreken, en geïndoctrineerd door de media begon de bevolking zich aan te passen aan ongehoorde wantoestanden! Wantoestanden die door hier en daar een enkeling werden onderkend, maar door de gehersenspoelde bevolking, geholpen door de media, eerder werden toegejuicht!

Vooral de jeugd, die van niet beter weet, is helemaal akkoord met die scheefgelopen toestand. Zodanig zelfs dat wie nu nog het lef zou hebben de zaak weer recht te trekken, helemaal niet op de steun van jongeren hoeft te rekenen. Wel integendeel: die 'onwetende' groep draagt multicultuur hoog in het vaandel. En daar zijn weeral onze leiders en de media verantwoordelijk voor. Ze hebben zichzelf zodanig klemgereden dat gelaten afwachten tot België een Moslimland wordt voor hen nog de enige mogelijkheid is!

Tenzij ooit iemand het heft in handen neemt en korte metten maakt met het beschamende landverraad in de Wetstraat.

Of tot de braaf zwijgende meerderheid moegetergd is en een revolutie losbarst. Want de Vlaming is ondanks alles een raar wezen: hij kan veel op zijn beloop laten. Lang zwijgen, en het kan lang duren vooraleer zijn frank valt.

Maar àls die valt, o wee! Dan werkt het als een rode lap op een stier en is er geen houden meer aan.

Willy.

29-09-2012 om 09:34 geschreven door Willy


» Reageer (1)
28-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cursus stemmen.

Het is nu niet bepaald omdat de gemeenteraadsverkiezingen nabij zijn dat ik er aan denk, maar eigenlijk zou elke kiezer een volwaardige cursus 'kiezen' moeten doorlopen. Een onbevooroordeelde cursus die precies stelt waar het op aankomt:

1. Als je kiest voor een bepaalde persoon, bekijk dan eerst en vooral wat die persoon in het verleden AL HEEFT GEDAAN voor betere levensomstandigheden of veiligheid.

2. Luister niet naar wat hij of zij belooft te ZULLEN doen! Dat zijn toch loze beloftes. Komt zelden iets van in huis.

3. Laat je niet leiden door een charmant uiterlijk of een vriendelijke snoet, want daar kan vanalles achter schuilen.

4. Stem je op de kop van een partij? Kijk dan goed uit welke belangen die partij vertegenwoordigt, en of dat vertegenwoordigen wel zinvol is. Een voorbeeld: socialisme staat voor de belangen van werknemers. Geen probleem, dat moet er zijn! Maar is dat echt zinvol voor de welvaart van het land, die grotendeels van de industrie afhangt? Wat baat het als je een euro meer verdient, maar als daar door extreem toedoen van socialisten de levensduurte, en je belastingbrief, met tien euro door stijgt? Een nul-operatie? Neen! een 'onder nul' operatie!!!

- Blauw staat dan weer voor bescherming van de werkgevers. Soms wel zinvol, want waar kan een werknemer terecht als er geen werkgevers zijn?

- Geel wil dan weer voor alles zijn. Maar 'iedereen gelijk geven' is gelijk aan niemand gelijk geven! Niemand kan immers weldoen voor iedereen!

Zo kun je nog een tijdje doorgaan, maar wat ik eigenlijk bedoel is dat de meeste kiezers niet nadenken en uit vermeend eigenbelang kiezen: een arbeider zal graag voor de socialisten kiezen. Maar staat hij er bij stil dat hierdoor zijn baas zodanig wordt leeggezogen dat hij er wel eens het bijltje zou kunnen bij neerleggen? Waar kan die arbeider dan nog terecht voor werkgelegenheid? En dat, als de arbeider nóg meer loon eist, zijn baas automatisch de prijs van zijn producten moet verhogen, zodat onrechtstreeks de levensduurte evenredig stijgt? Of erger nog, dat zijn baas de productie naar goedkopere landen gaat verleggen?

Wel, als dit alles, maar dan heel uitgebreid, in een cursus zou worden verwerkt, én je alleen zou mogen stemmen met een bewijs dat je geslaagd bent in de kiescursus, zouden we heel andere, en veel realistischere uitslagen krijgen!

Willy.

28-09-2012 om 09:49 geschreven door Willy


» Reageer (0)
27-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het gevangeniswezen!

Wat is eigenlijk de bedoeling van een gevangenisstraf?

1. STRAF voor gepleegde misdrijven. Aan de lijve te ondervinden!
2. Opsluiting om de brave bevolking te beschermen tegen ongedierte.
3. De gevangene aan de lijve laten ondervinden dat het zo niet kan.
4. Zorgen dat hij geleerd is als hij vrijkomt.

- Zou een Dutroux geleerd zijn als hij ooit mocht vrijkomen? Ja natuurlijk wel eigenlijk... hij schijnt rechten te hebben gestudeerd in de gevangenis. Maar dit soort geleerdheid bedoel ik niet. Ik bedoel: zou hij aan de lijve hebben ondervonden hoe onmensen als hij behandeld moeten worden? Natuurlijk niet! Integendeel! Hij zou een luxeleventje achter de rug hebben en totaal geen schrik hebben te herbeginnen.

Zijn aan bovenvermelde vier criteria voldaan bij ons gevangeniswezen? Wie "ja" antwoordt moet even hieronder kijken, naar gevangenissen in andere landen, waar wél aan deze criteria is voldaan! Apenlanden? Misschien, maar het grootste apenland op dit gebied is toch wel België, dat moeite noch kosten spaart (uit de zak van de belastingbetaler) om haar 'logés' toch maar van alle comfort te voorzien!

Is dan aan de bedoeling van 'straf' voldaan? Gaan we lachen ja?

Dàt betekent 'Gevangenis':



Lijkt wreedaardig, en dat is het ook wel. Maar wat wil je, als het niet om mensen, maar om beesten gaat? Het Belgisch gevangeniswezen is helemaal niet opgewassen tegen het nieuw soort beestmensen dat tegenwoordig onze straten onveilig maakt! Die kunnen het maar op één manier leren: de harde aanpak en de échte straf in plaats van een lachertje!

Nu zal ik ook niet beweren dat iedereen die iets mispeuterde in dergelijke hokken  hoeft! De gevangenissen zoals we ze al hebben zijn meer dan voldoende in aantal om de 'kleine mispeuteraartjes' met lichte straffen onderdak te verschaffen.

Maar al het ander, onverbeterlijk tuig, kan het rustig met iets zoals op de foto's stellen. Is gauw gebouwd, kost niet veel, en meteen komt er veel ruimte vrij in de' normale' gevangenissen! Hoeft de brave belastingbetaler helemaal geen duur pension te gaan betalen in Nederland!

Ik denk niet dat mensen als Paul Marchal er veel zouden op tegen hebben als zowel Dutroux als Michele Martin in dergelijke instellingen zouden zijn opgesloten!

Hoeft ook de politie niet van meer personeel te worden voorzien. Weeral een grote besparing! Want na enkele malen in zo'n gevangenis te hebben gezeten zal het tuig wel 'geleerd' zijn en worden de straten weer zo veilig als vroeger!

Maar ja... maak dat eens wijs aan de onbekwame flierefluiters in de Wetstraat?

Willy.

27-09-2012 om 21:05 geschreven door Willy


» Reageer (0)
26-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oef!

Zo, het werk met de nieuwe pc zit er op en ik ben er niet rouwig om. Niet het installeren op zich geeft problemen, al stelde ik vast dat de 'handleiding' in de doos uit enkele veiligheidsregeltjes bestond en voor de rest: noppes! Moderne tijden. Met een ingewikkeld ding als een pc worden de handleidingen steeds kleiner. Maar koop je een dom ding zoals een stofzuiger, word je om de oren geslagen met een handleiding van honderd bladzijden!

En, o ironie! Toen alles werkte, bleek de digitale handleiding, veel uitgebreider, op de vaste schijf te staan! Met andere woorden: als het werk is gedaan kun je daar eindelijk bij en zien hoe het werk moet gedaan worden! Mosterd na de maaltijd dus.

Enfin, scherm en zo aangesloten, stekker in het stopcontact en het ding maar aanzetten. Liep allemaal wel erg vlotjes en betrekkelijk snel. Weinig tussenkomst vereist. Binnen het half uur draaide alles perfect, maar toen begon het pas!

Mailprogramma configureren? Was weeral heel anders dan de vorige versie! Dus heel wat tijdverlies om alles uit te zoeken. De andere vaste programma's zoals internet explorer idem dito...

Ondertussen was het ding massa's updates aan het downloaden, zodat ik, met de trage verbinding die nu eenmaal mijn keuze is, gedurende een paar dagen maar heel traag en sporadisch op internet geraakte.

Dan weer mijn pc banking opnieuw ingesteld en een aantal extra programma's gedownload die ik absoluut nodig vind, plus een aantal geïnstalleerd die ik gekocht had en waarvan ik de DVD's dus nog heb.

Nog gelukkig dat ik elke zondag een backup maak van mijn werk op een externe harddisk, zodat ik die backup maar terug te zetten had op de nieuwe pc. Ik ben dus alleen maar mijn werk van de laatste week kwijt, waaronder een paar kant en klare stukjes voor mijn blog. Mijn inspiratie is ondertussen ook al zoek door de vele kopzorgen.

Maar goed, eind goed al goed.

Maar ik stel me toch vragen bij de ongelooflijk snelle veranderingen die de programma's ondergaan! Voor ambtenaren en bedienden moet dat moordend zijn. Telkens weer nieuwe versies, telkens weer sukkelen met een interface die je niet vertrouwd is. Maar ondertussen stapelt het werk zich op bij die mensen. Ik mag er niet aan denken hoe stresserend dat wel moet zijn!

Voor mij is dat niets: ik heb zeeën van tijd en het komt niet op een dag. Maar als je betaald wordt om te werken? Brrr.

Maar blijkbaar trekt Bill Gates en de gehele Microsoft corporation zich daar niets van aan en raast vrolijk verder als een locomotief die niet achter zich kijkt of de wagons wel volgen!

Als al die veranderingen dan nog verbeteringen waren zou ik het nog begrijpen, maar je stelt vast dat eigenlijk niets verbeterd is. Alleen maar veranderd! Wat vroeger links stond staat nu rechts. Wat boven stond staat nu onder. Wat vroeger zichtbaar was zit nu verborgen achter God weet welke knoppen!

Wedden dat ambtenaren en bedienden wel ooit eens in staking zullen gaan voor die zinloze veranderingen? Is weer eens wat anders dan op straat komen tegen zinloos geweld.

Ja, ik weet het! Dit is maar een zaagstukje. Maar wat wil je, als de inspiratie verdwenen is door de vele verwensingen aan het adres van Bill Gates tijdens de vele processen die ik nog maar eens moest doorspartelen door dat ventje?

Hopelijk vind ik gauw nieuwe inspiratie en kunnen we er weer hard tegenaan.

Willy.

26-09-2012 om 09:20 geschreven door Willy


» Reageer (2)
24-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sorry!!!
Even geculd aub! Mijn pc gaf zaterdag de geest! Ben een nieuwe aan het installeren, maar met al die updates die ongewenst binnenlopen op een nieuwe pc kan ik mijn blog bijna niet bereiken!

Tot binnen enkele dagen?

Willy

24-09-2012 om 16:00 geschreven door Willy


» Reageer (0)
21-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bestuur.

Koekoek! Hier ben ik al terug. Een hele week rust leek me wat teveel van het goede!

Voor zover ik weet is het zelfstandig naamwoord ‘bestuur’ afgeleid van het werkwoord ‘sturen’.

Wie een wagen wil besturen moet dus kunnen STUREN. Niet de dingen maar op zijn beloop laten, maar daadwerkelijk het stuur in handen nemen. En sturen betekent weten waar je vandaan komt, zien wat er rondom je gebeurt, weten waar je heen wilt, en weten hoe je daar geraakt. De juiste wegen inslaan. Anticiperen op overstekende voetgangers, wegpiraten, verkeerslichten en noem maar op. Het verkeer in de gaten houden en er je eigen weggetje door vinden. Op de landkaart of op je GPS kijken om naar je doel te rijden. Want als je gewoon meerijdt met de file zou je wel eens in Budapest kunnen uitkomen in plaats van in Rome. Zélfs als je parkeert moet je de betekenis van de verkeersborden nog juist weten te interpreteren, anders ben je de sigaar, zoals de cartoon hierbij bewijst!! Dat sturen is dus niet zo’n makkelijke opgave en vergt enige ervaring en inspanning.

Maar je kunt het ook anders doen. Veel makkelijker! Gas geven, vooral niet aan het stuur komen, langs de weg nog wat redetwisten en raaskallen, en je ziet wel waar je uitkomt. Daar een tekeningetje bij maken hoeft niet zeker? En dan hebben we het nog maar over een schamel autootje! Laat staan dat je een heel land moet besturen!

En dan kijk ik eventjes naar de Wetstraat!
- Sturen? Nooit van gehoord!
- Anticiperen? Waarop? Er doen zich toch geen grotere problemen voor dan roken in de kroeg?
- Op een landkaart of GPS kijken? We hebben geen van beide! Hoe kom je daaraan?
- Uitkijken waar we heenrijden? Waarom? We zullen er zó ook wel komen zeker? We volgen gewoon de file! (In dit geval de voorgangers en de Europese Unie).

Dat laatste brengt me dan weer een leuke anekdote in herinnering. Waar gebeurd: een (rijk) boertje wou eens naar Parijs. Had een mooie auto, maar was nog nooit buiten zijn stad geweest. Vroeg aan een collega van mij of hij hem met die wagen eens naar Parijs wou rijden. Hij zou ook de hotelkosten van de ‘gelegenheidschauffeur’ wel betalen.

Ze reden dus naar Parijs, en wilden de volgende dag terugkeren. Maar mijn collega was eventjes het Noorden kwijt, wist niet meer goed hoé uit Parijs te geraken en begon wat te panikeren. Ze reden toevallig langs de Seine. Zegde het boertje: “Nou… geen paniek! Volg die vaart hier maar, dan geraken we wel thuis!”. Eigenlijk nog niet slecht geredeneerd voor een boer, want alle water loopt naar de zee, en aan de zee was zijn thuis dus! Simplistische boerenwijsheid die natuurlijk nergens toe leidde, maar toch ergens in een bepaalde richting wees. Wat je van de Wetstraat niet eens kunt zeggen!

Waar het op neerkomt is dat de Wetstraat geen ‘chauffeurs’ heeft, geen wegenkaart, geen GPS, en dus maar gewoon meedrijft met… ‘de vaart’! Hopende dat die ooit wel eens in zee zal aanlanden. En dat zàl hij ook wel, maar Joost mag weten wélke zee!

Ze verraden het vaderland wel en bieden het gratis ter beschikking aan al wie hier wil komen profiteren, maar dat doen ze niet bewust. Ze volgen gewoon de file voorgangers, laten zich een beetje leiden door de Europese unie en de wereldpolitiek, en ze komen er wel. God schiep de aarde en moeder schept de soep! Waar dat heen leidt? Joost zal het wel weten!

Meer kúnnen ze ook niet, want daar hebben ze niet de feeling en de hersenen voor en daar zijn ze niet voor in de wieg gelegd! Ze zijn alleen maar verkozen ‘op charme’. Sturen in de letterlijke zin van het woord wordt dan ook helemaal niet gedaan! In plaats daarvan wordt de weg van de minste weerstand gevolgd: rechtuit, rechtaan. Gas geven en het stuurwiel zijn eigen gang laten gaan. De beste manier om je hopeloos vast te rijden in wegeniswerken of andere obstakels.

En België IS ondertussen al lang klemgereden, maar de ‘stuurlui’ hebben het nog niet door! Integendeel. Ze verzinnen nog dagdagelijks nieuwe smoezen om de bevolking ervan te overtuigen dat ze goed bezig zijn. Zoals af en toe eens een beklagenswaardig asielzoekertje uitwijzen om tegengestelde reacties uit te lokken.

Reacties waardoor ze kunnen zeggen: “Zie je nou wel dat we goed bezig waren met ons gematigd asielbeleid?” Leep gespeeld. Pure blufpoker, en misschien kun je dat met alle Chinezen, maar niet met dendezen! Och ja, heel eventjes ben ik er ook ingelopen hoor toen Maggie De Block die sukkel uitwees, enkele maanden geleden, en van geen wijken wilde weten. Even dacht ik: bravo! Het is misschien wel triest, maar ze bewijst toch dat ze durft. Nu zich echter weer een gelijkaardige zaak voordoet, ben ik eventjes gaan nadenken en heb de bedoeling gesnapt! En die is: één echt beklagenswaardig sukkeltje uitwijzen om dan weer gerustgelaten te worden terwijl er duizenden anderen binnenstromen! Pure komedie!

En nu kunnen mijn lezers gaan twijfelen en zich afvragen: “Wat kan nou de reden zijn om je vaderland op een dergelijke manier te verraden? Je maakt er zelf toch geen enkele winst mee?”

Neen! Winst in de letterlijke zin maak je er niet mee. Maar je kunt er wél je onmacht tot sturen mee verdoezelen. Want als je niets anders kunt verzinnen dan dergelijke trucjes, ben je niet waard een land te besturen. Maar dat is juist wat ze wél willen! Dat brengt op! En dus handelen ze zoals ze al decennia lang bezig zijn! De fouten van de voorgangers worden toegedekt omdat ze niet bij machte zijn ze op te lossen. Ze waren alleen maar bij machte zich op de kiezerslijsten te wringen!

Een land ‘sturen’ wil zeggen: vooruitzien en efficiënt werken!

De industrie schreeuwt om werknemers terwijl onze eigen potentiële werkkrachten lui aan de dop blijven staan?

BIJSTUREN is: maatregelen uitzoeken om gezonde luiaards aan het werk te krijgen! Desnoods op water en brood zetten!
MEEDRIJVEN is: vreemden importeren en de luiaards ongemoeid laten!

De aldus geschapen multicultuur loopt uit de hand?

BIJSTUREN is: grenzen dicht en minder gedoogzaamheid voor de reeds aanwezige amokmakers.
MEEDRIJVEN is: op zijn beloop laten tot het telaat is en ondertussen de bevolking zand in de ogen gooien.

Het onveiligheidsgevoel houdt het eigen volk uit parken en straten?

BIJSTUREN is: meer macht aan de politie geven door alle beschermende wetten voor criminelen af te schaffen.
MEEDRIJVEN is: de politie de schuld geven en nog meer wetten maken om criminelen te beschermen. Wetten moeten meegaan met de tijd. Als de tijden crimineler worden, moeten de wetten verstrengd worden. Maar dan wél in het voordeel van het gerecht, en niet in het voordeel van de criminelen zoals hier gebeurt!

Het asielbeleid vreet de staatskas leeg en zuigt de belastingsbetaler uit?
BIJSTUREN is: anticiperen op het principe! Niks asielbeleid! Hier hebben jullie niets te zoeken. Onmiddellijk terug naar het moederland of desnoods naar de hel!
MEEDRIJVEN is: anticiperen op de vraag! Steeds meer luxueuze woongelegenheden zoeken voor die asieltoeristen, zodat er steeds meer op afkomen. Ze bovendien ook nog flink van zakgeld voorzien. Zakgeld uit de zak van de belastingbetaler natuurlijk!

Wel, ik heb hierboven nog maar vier criteria aangehaald. Hoe zou de score van de Wetstraat luiden moesten het examenvragen zijn? Ze zouden, als ze eerlijk willen zijn, op elk criterium ‘meedrijven’ moeten antwoorden en dus is de score nul op vier.

Maar kun je het hen kwalijk nemen?
Kan het anders, als het volk maar blijft stemmen op gewiekste charmeurs?
Als de partijen, luisterend naar de wil van het volk, alleen nog charmeurs op verkiesbare plaatsen zetten?

Arm volk! Arm België. Arm Vlaanderen!

Omdat ik zelf nogal simpel van geest ben, of toch tenminste de dingen altijd tot hun simpele waarheid wil herleiden, volgt hier een fictief voorbeeld van wat laks WANBESTUUR eigenlijk betekent en wat ik bedoel met ‘niet sturen’:

Het was in de jaren ‘weetikveel’ dat de eerste asielzoeker voet aan wal zette in ons landje. Een nieuw fenomeen deed zich voor. Nooit gezien. Hoe reageren? Waarschijnlijk kwam de hele Wetstraat bijeen voor dagen durende onderhandelingen. Maar vermits het als een alleenstaand geval werd aanzien hoefden niet veel problemen te worden gemaakt: “Geef die vent onderdak, onderzoek zijn zaak, en breng rapport uit. Dan zien we wel verder.”

Het onderzoek bleek wel maanden in beslag te nemen, maar ach, het was er maar ééntje! Daar zou de staatskas toch weinig onder te leiden hebben? En weet je wat? Geef hem meteen de Belgische nationaliteit. Dan zijn we er van af!

Maar de asielzoeker voelde zich wel erg comfortabel in zijn nieuwe luilekkerleventje en bracht zijn familie en landgenoten op de hoogte van het hartelijk onthaal. En de mond aan mond reclame werkte! Er kwamen er steeds meer! Eerst een tiental, dan een honderdtal, vervolgens met hele scheepsladingen.

Maar ondertussen waren al vele jaren verstreken en hadden al vele regeringen elkaar opgevolgd. VOORTBORDUREND op een beslissing die een bepaalde regering voor één bepaalde asielzoeker had genomen. Klakkeloos werd verder gedreven met de stroom. Niét anticiperend op het toenemend aantal asielzoekers, maar wél verderwerkend op die eerste beslissing voor die eerste en énige asielzoeker! Met andere woorden: laat je maar meedrijven met de stroom!

Belachelijk! Een regelrechte soap! Vergelijkbaar met de kapitein van een zeilschip die nooit iets anders dan kalme zeeën heeft gezien. Plots steekt dan een storm op, en de brave man blijft zijn schip besturen zoals hij altijd al gedaan heeft. Resultaat: het schip gaat naar de kelder!

Wel, dat is nu juist wat met ons landje aan het gebeuren is! De regering borduurt verder op verouderde maatregelen en lijkt niet door te hebben dat er héél veel is veranderd sedert die eerste asielzoeker!

Denken jullie dat de Wetstraat dat ook niet inziet? Maar vermits ze toch niet het verstand hebben om het op een correcte manier op te lossen, spelen ze blindemannetje, werken ze zoveel als ze kunnen op het gemoed van de brave burger in de hoop toch minstens hun ambtstermijn te kunnen uitzitten en binnengespeeld te zijn.

Dàt, beste lezers, is ons huidig ‘BESTUUR’. Dertig jaar wanbeheer hebben van een beschaafde welvaartstaat een jungle gemaakt door eenvoudigweg niet te STUREN maar te blijven drijven op lang verouderde beslissingen en wetten!

Als ik nu mijn hele stukje herlees, kom ik bij mezelf bijna over als harteloos. En misschien ben ik dat ook wel.

- Maar is het mijn schuld dat die andere volkeren nooit ook maar het minste hebben gepresteerd om uit het slob te geraken, terwijl wij dat met onnoemelijke inspanningen wél deden?

- Is het mijn schuld dat die andere volkeren zich al eeuwenlang hebben laten leiden door een religie die, net als de onze vroeger, maar één doel heeft: de bevolking dom en arm houden.

- Is het mijn schuld dat, mede door bovenvermelde mentaliteit, die volkeren nooit iets uitvonden om zich het leven makkelijker te maken? Dat alle moderne technologie van ONS komt, maar dat ZIJ er gretig van profiteren, en ons tóch in het gelaat spuwen en als ketters aanzien?

- Is het mijn schuld dat onder die volkeren geen enkele ondernemingslust huist, zodat ook potentiële werklustigen niet terechtkunnen bij pientere ondernemers in eigen land?

- Is het mijn schuld dat onze lakse regeringen de criminaliteit op de spits hebben gedreven met absurde wetten die de misdaad moeten belonen?

- Is het mijn schuld dat verfoeilijke wetten zoals de Salduzwet in België werden ingevoerd?

Het enige waaraan ik me schuldig acht, is dat ik van mijn vaderland houd en er het beste mee voorheb. Dat ik mijn voorvaderen die onze welvaartstaat met bloed, zweet en tranen hebben verwezenlijkt, niet wil verraden maar vereren.

Als dat crimineel is, dan moeten ze me maar in de gevangenis stoppen! Ik hoef geen advocaat, want ik pleit: “Schuldig”!

Willy.

21-09-2012 om 09:07 geschreven door Willy


» Reageer (2)
17-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wraakroepend.

Ongelooflijk maar waar verhaal uit de eerste hand van een heel betrouwbare, maar
om begrijpelijke redenen anonieme bron:

Een kustgemeente had, door de politiehervorming, een Rijkswachtkazerne ‘op overschot’. Het politiebureau was immers groot genoeg om politie én Rijkswacht te herbergen.

Maar in die Rijkswachtkazerne stonden, naast de burelen, ook mooie woningen voor de rijkswachters. Maar die gingen een voor een op pensioen, konden daar niet blijven wonen en veel van de woningen kwamen leeg. Prima gelegenheid toch om er een aantal minderbedeelden onder ons in onder te brengen? Maar neen hoor! Die minderbedeelden konden de boom in en de woningen werden gerestaureerd om een aantal van de edele heren asielzoekers (!?!) een fatsoenlijk (lees: luxueus) onderdak te bieden!!!

En zo kwam het dat het smaakvol terrein waarop die woningen stonden een mix vertoonde van er nog wonende rijkswachters, en die ‘anderen’. Het zou me dus niet verwonderen dat er straks ook nog een moskee komt.

Maar nu komt het: op zekere dag klopt een van die asielzoekers bij een rijkswachter aan met een brief van de overheid financiën, die hij niet begreep. De rijkswachter leest het epistel en valt bijna pal achterover! Het gezin van de asielzoeker in kwestie kreeg 1.680 euro terug van de (slik… Belgische) belastingen!!!

Wélke belastingen? Wat zou een asielzoeker hier ooit hebben betaald aan belastingen? Maar hij kreeg het toch maar toegestopt!

Ze krijgen al alles gratis (huisvesting, medische zorgen, water, gas, elektriciteit, openbaar vervoer en verder nog kindergeld, een leefloon …) en dan nog dat extraatje er bovenop!Hiervoor werken mogen ze niet! Er zijn er bij die wel al zouden moeten vertrekken, maar om allerlei redenen blijven ze er wonen (ze worden opeens ziek, ze kopen nog een vijfde kind, dat dus Belg is …). Er zijn er zelfs bij die ondertussen al een auto (zelfs een cabrio) hebben kunnen kopen.

Dit is één enkel gevalletje. Maar je kunt er donder op zeggen dat er zo duizenden zijn. Zien jullie nog niet waar jullie zuurverdiende centjes naartoe vloeien?

Ja mensen, dàt is nou onze ‘gematigde’ regering! Een stelletje lakse lafaards en landverraders die de kont likken van alle gespuis dat door het eigen vaderland wordt uitgestoten!

Zijn er nog noeste werkers onder ons die ook zoveel terugkrijgen van de belastingen? Ja? Nou, dan moeten die maar weer voor marionettenregeringen gaan stemmen. Zoniet… weten jullie wat jullie te doen staat bij de verkiezingen!

Maar ik begrijp wel hoe het in zijn werk gaat hoor! Stel dat die asielzoeker, naast zijn vele voordelen, 1000 euro leefloon krijgt. Maar vadertje staat, als héél eerlijke maar hypocriete instelling, vindt dat hij de Belg niet mag discrimineren en dus ook belastingen moet afhouden van wat die asielzoeker toegestopt krijgt (het woord ‘verdienen’ wil ik hier niet eens in de mond nemen). Trekt er dus, heel consequent, 200 euro belastingen af. En als op het eind van het jaar blijkt dat er teveel werd afgetrokken krijgt de man dat teveel terug! Eerlijk toch hé?

(On-)logisch geredeneerd: die asielzoeker helpt ons land vooruit door braaf belasting te betalen op iets dat hij van datzelfde land kreeg zonder er een fluit voor te doen. Wie zei daar ook dat multicultuur ons land om zeep helpt? Integendeel dus! Het is een bron van inkomsten voor de belastingen als je aldus redeneert. Leve het asielbeleid! Leve de vestzak - broekzakpolitiek.

En dan gaat men nu en dan eens eventjes de show gaan stelen op TV om de Belg in zijn diepe slaap te houden: er wordt hard opgetreden tegen illegalen! Af en toe wordt er ééntje uitgewezen en dat wordt dan frontpaginanieuws. Breed uitgesmeerd over alle persdiensten. En om het helemààl mooi te maken kiest men daar dan vooral een échte sukkelaar voor uit, zodat de hele bevolking dat wraakroepend vindt en gaat janken.

Wat die jankerds echter niét weten is dat voor elke brave pechvogel die met veel tamtam wordt uitgewezen langs de voordeur, er duizend regelrechte parasieten langs de achterdeur worden binnengelaten met de rode loper breed uitgerold. Maar dààr horen we nooit iets van in de pers! Dat kunnen we alleen maar zien aan de toenemende verkleuring en de vreemde talen op straat. Maar dat doét Jan Modaal nou  juist niet! Die kijkt liever naar de TV dan naar de straat. Daar leert hij meer van, en hoe het nieuws wordt gemanipuleerd gaat voor de meeste mensen het verstand ver teboven! Ze hebben nooit geleerd om ‘achter’ het nieuws te kijken of tussen de regels te lezen. Dat vraagt een beetje hersenwerk en daar hebben ze geen tijd voor als ze hard willen blijven werken om dat hele zootje ongeregeld te betalen!

De bedoeling van die ‘schrijnende’ uitwijzingen is nochtans duidelijk: bij de man in de straat een beeld opwerpen van een (te) streng asielbeleid, en daarvoor af en toe en met de regelmaat van de klok een geschikte sukkelaar vinden! Een échte tranentrekker dus. Jan met de pet gaat dan woedend op zijn kop staan en schreeuwen dat het asielbeleid soepeler moet…

Snap je? Dat is nou nét wat ze horen willen! Kunnen ze weer rustig verder klungelen en de andere kant opkijken als een en ander uit de hand loopt!

Maar ondertussen is die éne sukkelaar wel de klos! En meestal is het juist één van die weinigen die het verdienen om hier te blijven en die zich helemaal heeft geïntegreerd! Dat noem ik harteloosheid zonder grenzen.

O dierbaar België,
O edel land der vreemden!
Onze ziel en ons hart zijn we al kwijt!
Neem ook ons bloed, want meer kunnen wij niet geven,
Wees ons doel in het asielbeleid.
Bloedt o land, in multicultureel streven…

Shit… hier hapert wat hé? Die laatste zin krijg ik er maar niet vlotjes door! Het woord multicultureel wil maar niet in de pas lopen met de muziek!

Ach jongens, weet je wat? Ik stop ermee. Ik ben het zat! Het dichten gaat me blijkbaar niet af vandaag, want dat ‘multicultureel’ wil maar niet correct in de toon lopen. Het drijft er de spot mee!

Logisch eigenlijk hé?

Willy.

P.S. Ik vind mijn laatste twee stukjes te belangrijk om voortijdig in de vergeethoek te geraken. Daarom denk ik om maar eens een weekje op te houden met schrijven, zodat ze bovenaan blijven.

17-09-2012 om 09:22 geschreven door Willy


» Reageer (3)
16-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegt...

… dat Vlaams Belang een racistische partij is!
… dat Vlaams belang te extreem is!
… dat Vlaams Belang daardoor veel stemmen verloor aan het veel gematigder NVA!

O ja? Kan zijn! Maar dan moet iemand me eens uitleggen hoe je een EXTREEM uit de hand gelopen samenleving kunt gezond maken met een ‘gematigde’ partij. Daar is nou net een EXTREME partij voor nodig!

Ik gruw ondertussen al van het woord ‘gematigd’! Doet me denken aan het vermanende vingertje dat een extreem verstokte terrorist probeert op het rechte pad te brengen.
Aan zalfjes en olietjes die van regelrechte schurken weer mensen zouden moeten maken!
Aan het gevangeniswezen dat aan booswichten gratis kwaliteits - volpension biedt!
Aan psychiaters en wonderdokters die alle booswichten zondermeer ontoerekeningsvatbaar en dus geestesziek verklaren. Ja! Ongeneeslijk ziek verklaren zelfs, zodat ze levenslang van een invaliditeitstoelage kunnen genieten!

Dàt is hoe die brave vaderlanden hun criminelen behandelen!
Dàt is wat 'gevangenis' daar betekent!
Dàt is waarom ze HIER amok komen maken.

Dat zouden ze in hun lieve vaderlanden niet moeten proberen!

Het is niét de schuld van het Vlaams belang dat de lakse regeringen alles uit de hand lieten lopen en nog altijd de andere kant opkijken! Ik zou juist dié partijen extreem willen noemen: EXTREEM LAF EN LAKS!

En ook een gematigde partij voorspelt al direct dezelfde manier van regeren als de voorgangers. En voor we het doorhebben zullen onze grenzen nog wijder worden opengesteld voor het profitariaat! Want voortborduren in hetzelfde straatje leidt tot de afgrond, en dat zou iedereen ondertussen wel al moeten doorhebben. En NVA zàl in datzelfde straatje voortborduren en de ondertussen gevestigde ‘gematigde’ traditie voortzetten!

Het is dàt, of kiezen voor een ‘extreme’ partij die het lef heeft om met het vingertje in die andere richting te wijzen: ‘Daar is het gat van de timmerman als jullie ons land blijven terroriseren en om zeep helpen!’ En die ook de daad bij het woord voegt. Is dat een extreme eis? Ja, dat zullen de profiteurs en parasieten wel zeggen! De wormen in een appel vinden van zichzelf ook dat ze het recht hebben die appel rot te maken!

Ikzelf noem het een vaderlandslievende eis.

Gematigde partij? Laat me niet lachen! Om gematigd te kunnen regeren heb je een gematigde samenleving nodig! Is onze multiculturele samenleving gematigd? De toenemende multiculturele bezoedeling kun je al lang niet meer gematigd noemen! Bekijk nog maar eens de foto’s van Brussel die ik enkele weken geleden publiceerde. Dàt? Een gematigde samenleving? Voor een dergelijke samenleving is maar één remedie: met de grove borstel erdoor en weg die vermanende vingertjes!

Ik vind mezelf een heel gematigd mens. Ik kan voor heel veel dingen die me niet liggen toch begrip opbrengen. Niet alle mensen zijn immers gelijk! Maar wat men nu in ons land laat gebeuren tart elke vorm van beschaafde menselijkheid!

Twee redenen om voor Vlaams Belang te stemmen:
1. Duidelijk laten merken dat je ondanks het cordon sanitaire de gematigde regeringen en hun geklungel zo beu bent dat je er niet op wilt stemmen!
2. Voor NVA stemmen is stemmen voor een mager troostprijsje en een stem stelen van het VB!

Het NVA is namelijk voor honderd procent verantwoordelijk voor het stemmenverlies van Vlaams Belang! Aan de snelle vooruitgang van het VB zag het namelijk een goede reden om lijkenpikkertje te spelen en hun kans te wagen. Wat ze te bieden hebben is echter een dooie mus!

Willy.

16-09-2012 om 09:29 geschreven door Willy


» Reageer (1)
15-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carnavalhitje

We schreven 1972. Knokke vond het nodig om met onderandere Heist te fusioneren. Voor ons, motards bij de politie van Knokke, geen probleem! Heist was een buur- en kustgemeente en veel moeilijkheden verwachtten we niet met die mensen.

Toen werd het Carnaval! Fred en ik hadden die nacht voor opdracht een beetje controle te houden te Heist. Fluitje van een cent, dachten we. Tot de kat op de koord kwam! Het bier vloeide letterlijk door de straten! Zowat de gehele bevolking ging die nacht niet naar bed, maar liep half of helemaal dronken waggelend en lallend door de straten. Alle kroegen stampvol! Honderden bierglazen kapotgegooid in de straten…Toén tenminste. Later werd verplicht om het bier in plastic bekers te schenken in de Carnavalnacht. Gelukkig maar.

Enfin, aanvankelijk leek het ons of de klok plots tweehonderd jaar was teruggedraaid en de beschaving had opgehouden te bestaan!

Maar ik moet toegeven: het had ook zijn aangename kanten! Zo waren, tegen de morgen, onze windschermen vol met vrouwenmonden in lippenstift! Zo rende plots een jongedame op me af en voor ik wist wat er gebeurde stak haar tong al diep in mijn keelgat, en een zoete smaak van bier beroerde mijn smaakpapillen!

Neen! Ik overdrijf echt niet hoor. Als Fred dat leest, en dat zal hij, kan hij het beamen!

Hoe dan ook… in die fameuze carnavalsnacht leek het wel of alle menselijke barrières waren gesloopt en alle remmen gelost. En leek dat alles me toch eerder barbaars. In de loop der volgende jaren veranderde er veel. Maar carnaval is en blijft voor een groot deel van de Heistse bevolking een dag om compleet, maar dan ook compleet uit de bol te gaan. Pas de volgende dagen worden de resultaten echt goed zichtbaar in de vorm van gezinsruzies en vechtpartijen, en aan het gloeiend rood staan van de telefoons bij de politie!

Maar of ik daar nu van houd of niet, ik moést iets doen om een en ander eventjes een vast plaatsje in mijn herinneringen te geven en in een ‘Heists’ kleedje te steken. En waar kon ik dat beter mee doen dan door een carnavalhitje te componeren dat die sfeer helemaal terug oproept. Maar dan wél vanuit het andere standpunt bekeken!

Hier volgt de tekst. De muziek in MIDI vorm steekt in bijlage.

CARNAVAL IN HEIST.

Refr. 1
Neen! Ik ben niet dronken!
Neen! Ik ben niet zat!
Alleen een beetje ty-y-ypsy,
Wat moeite met mijn di-i-ictie!

Neen! Ik wil niet blazen,
Want ik ben geen kat!
Agent hou op met za-a-gen!
Mij hoor je toch niet kla-a-gen!
Ik wil alleen naar huis,
Dus stop maar weg die buis!

Couplet:
’t Was carnaval in Heist,
Alleen bier op de lijst,
Maar ’t liep toch lekker door tot onze magen!
Doch plots had ik genoeg
Wankelde uit de kroeg
En waggelde al hikkend naar mijn wagen.
Maar daar stond Piet agent,
En vroeg me heel attent
Om even in zo’n dingetje te blazen!

Refr. 2
Neen! Ik ben niet dronken!
Neen! Ik ben niet zat!
Alleen een beetje ty-y-ypsy,
Wat moeite met mijn di-i-ictie!

Neen! Ik wil niet blazen,
Want ik ben niet zat!
Agent hou op met za-a-gen!
Mij hoor je toch niet kla-a-agen!

Ik wil alleen naar huis,
Dus stop maar weg die buis!


Of… drink er een met mij,
En voel je vogelvrij
Samen op de zwier
Maken we veel plezier!

Wat ik écht denk van het Heistse Carnaval? Wel, het is dé hoogdag voor de bevolking. Daar kijkt men het hele jaar naar uit. Daar spaart men het hele jaar voor. En het gros van de bevolking wil alleen maar eens lekker uit de bol gaan op een plezierige en gezellige manier. Maar helaas! Zoals overal in de samenleving waar leute en plezier wordt gemaakt: daar komen ook alle zwatelaars, drinkebroers en vechtjassen op af. En die verbrodden het dan maar weer allemaal!

Willy.

Bijlagen:
Carnaval.mid (42 KB)   

15-09-2012 om 09:21 geschreven door Willy


» Reageer (3)
14-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zandmeters.

Als kind waren er veel zaken die ik niet begreep! Omdat ik nog te dom was natuurlijk! Ik had nog veel te leren: lezen, schrijven, rekenen… Ach wat een dom jongetje was ik toch! Ik wou alles weten, maar mijn hersentjes begrepen het nog niet allemaal. Kon ik maar heel snel deel uitmaken van die volwassenenwereld. Dan eindelijk zou ik alles weten en me geen onnozele vragen meer moeten stellen!

En ik wérd volwassen. Maar bleef mezelf dom vinden. Want anderen praatten over heel andere zaken! Zaken waar ik niet veel van begreep. Voetbal… politiek… grote woorden die ik niet begreep, en verdere uitleg vragen was ik snel verleerd, want dan bekeken ze me als een neanderthaler die plots naar de twintigste eeuw was gekomen. Dacht ik! Maar in werkelijkheid vermomden ze maar hun onvermogen om hun geleerde woorden uit te leggen. Ze begrepen ze immers zélf niet maar het klonk geleerd.

Toogpraat? Ach god, ik kon er niet aan deelnemen, want al die geleerde woorden begreep ik niet. Ik leek wel nooit volwassen te worden!

En als ik nu terugkijk op die tijd, moet ik tot mijn schande bekennen: ik was mis! Hoe in ’s hemelsnaam kon ik niet doorhebben dat al die hoge woorden niets dan bluf waren? Dat de mensen die ze gebruikten ze niet eens zélf begrepen? Geen wonder dat ze me zo raar bekeken als ik uitleg vroeg! Ze hàdden die uitleg gewoon niet omdat ze zelf niet wisten wat die woorden betekenden! Ach jawel… het waren woorden die insloegen en indruk maakten aan de toog. En héél erg summier hadden ze wel ergens een flauw vermoeden over de betekenis. Maar er dieper op ingaan? Er uitleg over geven? Dàt was teveel gevraagd. Daar vraag je toch geen uitleg over? Dat is zoveel als zeggen dat de spreker niet weet waarover hij spreekt! Laat de spreker gewoon zijn ding doen en gun hem zijn pleziertje! Je ziet toch dat hij de volle aandacht heeft en ook wil houden? Verbrod het nou toch niet voor hem!

Ach ja… ergens hadden ze wel gelijk! De toog betekent gezelligheid. En als je niet over veel kennis beschikt, dan praat je toch gewoon over zaken waar je geen benul van hebt? Kennis van zaken hoéft toch niet? Dat vraagt toch niemand? Dan gooi je er toch maar met de klak naar? Voor de sfeer! Voor de gezelligheid! Gewoon: praten! Sociaal doen. En vooral proberen het hoogste woord te kunnen voeren om je complexen over je eigen onwetendheid te verbergen.

Zo herinner ik me, niét aan de toog, een pak bouwvakkers die in onze buurt aan het verbouwen waren. Ik keek er als kind belangstellend naar. Een van hen riep: “Nog twintig zandmeters”. Oei! Weeral een woord dat ik niet begreep! Verdorie! We hadden toch meetkunde gehad op school? Had ik iets gemist of was mijn leraar vergeten over zandmeters te spreken? Ik durfde het niet vragen aan die geleerde bouwvakker. Ook niet aan mijn leraar. En ik bleef maar met die vraag in mijn achterhoofd: ‘wat is toch een zandmeter’?

Jaren later zag ik het licht! Weer, en dit keer wél aan de toog, sprak een bouwvakker over een balk die vijftig zandmeters te lang was. En uit de zinsbouw kon ik eindelijk begrijpen dat met die fameuze zandmeter eigenlijk een centimeter bedoeld wordt! Centimeter - Santemeter - Zandmeter!

Voilà! Wie zei daar ook dat je aan de toog niets kunt opsteken?

Een banaal verhaaltje? Jawel! Maar toch heeft het een grote weerslag op mijn verdere leven gehad! Ik had een grote levensles geleerd: als men met geleerde woorden afkomt doe je er best aan je hersenen niet te pijnigen. Zet ze juist op nul! Dàn pas kun je meepraten! Maar eens dàt geleerd, hoéfde het ook niet meer voor mij!

Die brave bouwvakkers waren te vergeven: ze wisten ook niet meer, en eigenlijk gaat het om dialect en gewoonte.

Maar de gladde jongen die je een verzekering wil aansmeren heeft een heel arsenaal aan heel geleerde woorden die je moeten duidelijk maken dat zijn product het beste is wat je je maar kunt indenken. Het duizelt je bij zoveel wijsheid. Je begrijpt er niets meer van. Wel, dàt is zo’n moment om je hersenen op nul te zetten en het zakenmannetje beleefd de deur te wijzen!

In de politiek is het net hetzelfde. Laat je nooit tot een discussie verleiden met een fervent lid van een partij waar je niet van houdt! Je kunt het nooit halen. Want hij is geïndoctrineerd en wijkt niet af van zijn standpunt. Heeft honderden slagzinnen uit het hoofd geleerd om elke tegenzet met de grond gelijk te maken. Verloren moeite. Hopeloos! Hij dénkt niet. Hij luistert niet. Rammelt alleen zijn slagzinnetjes af die hem werden ingeprent, want tot meer is hij ook niet in staat.

Religie? Idem dito of nog veel erger. Is ook veel belangrijker voor de simpelen van geest onder ons. Want hier gaat het niet langer over het aardse leven, maar over alle lekkernijen die je in het hiernamaals zullen worden toegegooid. Daar kunnen zélfs onze OCMW’s niet aan tikken, al bieden ze er die ‘gelovigen’ al een voorproefje van!

Tot slot ook nog dit: ondertussen ondervond ik ook dat mensen die de hele dag door praten zonder ophouden, net de domsten onder ons zijn. Tenminste, dat is wat ik in mijn omgeving telkens weer ondervond. Dat praten moet dan hun domheid verbergen! Of dat nu echt de regel is weet ik niet. Het zou misschien wel kunnen dat hoe meer je praat hoe dommer je bent. Ik zou geneigd zijn dat aan te nemen, maar daar zou ik toch geen eed op willen doen. Ik heb enkel maar ervaring met de extreme vormen van babbelzucht. Omdat je aan dit soort mensen niets kunt vertellen of aanleren. Ze luisteren gewoon naar niemand anders dan naar zichzelf, en daar genieten ze intens van.

Willy.

14-09-2012 om 09:06 geschreven door Willy


» Reageer (1)
13-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brandstofprijzen?

Zwerfmail:

Dan maar wat verder rijden om te tanken?
Duidelijk is dat ze ons voor idioten houden.
Dit is wat benzine kost in andere (niet Europese) landen:

Azerbeidzjaan Diesel EUR 0,31
Egypte Diesel EUR 0,14
Ethiopië Super EUR 0,24
Bahamas Diesel EUR 0,25
Bolivia Super EUR 0,25
Brasil Diesel EUR 0,54
China Normal EUR 0,45
Ecuador Normal EUR 0,24
Ghana Normal EUR 0,09
Groenland Super EUR 0,50
Guyana Normal EUR 0,67
Hong Kong Diesel EUR 0,84
Inde Diesel EUR 0,62
Indonesië Diesel EUR 0,32
Irak Super EUR 0,60
Kazachstan Diesel EUR 0,44
Qatar Super EUR 0,15
Kuwait Super EUR 0,18
Cuba Normal EUR 0,62
Libya Diesel EUR 0,08

Malaysia Super EUR 0,55
Mexico Diesel EUR 0,41
Moldavia Normal EUR 0,25
Oman Super plus EUR 0,20
Peru Diesel EUR 0,22
Philippines Diesel EUR 0,69
Russia Super EUR 0,64
Saudi Arabia Diesel EUR 0,07
Afrique du Sud Diesel EUR 0,66
Swaziland Super EUR 0,10
Syria Diesel EUR 0,10
Trinidad Super EUR 0,33
Thailand Super EUR 0,65
Tunesië Diesel EUR 0,49
USA Diesel EUR 0,61
Venezuela Diesel EUR 0,07
Etats Arabes Unies Diesel EUR 0,18
Vietnam Diesel EUR 0,55
Ukraine Diesel EUR 0,51

Dit is niet te geloven, toch?


De landen van de Europese Unie en hun Ministers van Financiën houden de bevolking
echt voor achterlijk.En dat zijn we ook! Wie protesteert ?? Niemand toch?!

Hebzucht van de Belgische en Europese staat om bodemloze putten en zakken te vullen!!!!

-o-o-o-o-o-o-

Moet er nog zand zijn? Welke leugens over hoge olieprijzen worden ons dan aangesmeerd als ze zo goedkoop is in al die vreemde landen? Wie houdt hier wie voor de gek? Wie zuigt hier wie uit?

Wie uitgezogen wordt is duidelijk: het Europese volk!

Wie het uitzuigt ligt niet zo voor de hand!

Onze eigen regeringen? Toch wel voor een deel, en ik zou nog sympathie kunnen opbrengen voor deze gang van zaken. Moesten de gemaakte winsten ons volk ten goede komen en de schatkist gezond maken. Maar dat doen ze niet! Ze worden opgeslorpt door het profitariaat, van wélk volk of ras dat ook maar is.

De oliesjeiks? Vast en zeker! Dié bepalen wel waar ze het meest kunnen gaan zuigen. Onze regeringen reageren toch niet! Komen telkens weer met nieuwe smoesjes om de bevolking te sussen: de hoge dollarprijs, olieschaarste, teveel vraag, internationale olieprijzen gestegen…

Gestegen? Me dunkt dat de lijst hierboven wel voor zichzelf spreekt!

De tussenhandelaars? En hierbij denk ik aan de hele ketting tussen de OPEC landen en de verbruiker: producent… verscheping… raffinaderij… groothandel… vervoer naar kleinhandel…

Eén zaak staat als een paal boven water: alle bovenvermelde ‘deelnemers’ eisen een steeds groter wordend deel van de koek voor zichzelf op! Is het toevallig dat al die deelnemers sowieso al superrijken zijn? En dat weeral eens de arme man die rijken nog rijker moet maken?

Helaas heeft de man in de straat geen verweer! Hij kan niet gaan staken door te weigeren nog auto te rijden. Hij heeft zijn auto immers nodig. En voor dat laatste hebben wéér de superrijken gezorgd door alles te centraliseren. Zowel de tewerkstelling als de handelspunten, zodat de doorsnee mens het niet meer kan stellen zonder auto.

Kleine onderneminkjes als buurtwinkels en fabriekjes zijn verdwenen. Alles ligt meer en meer veraf! Leep gespeeld hoor!

Willy.

13-09-2012 om 10:21 geschreven door Willy


» Reageer (1)
12-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Multi- of monocultuur?

Wie wil hier nou eigenlijk een multicultuur?

Wij? Geen sprake van! We zijn toch niet gek? Of toch?

Onze regering? Naïef als ze is: JA!

Vreemdelingen? Geen sprake van! Die willen een monocultuur voor HEN alleen in ONS land! Een soort van multiculturele monocultuur dus, waarin Vlamingen niets meer in de pap te brokken hebben!

Niet waar? Bekijk dan maar eens die foto van de Sleepstraat te gent!

Nog altijd niet wakker, verdraagzame Vlaming?

Een regering hoort te handelen als een goede huisvader!

Zou een goede huisvader toestaan dat andere families zich in zijn huis komen vestigen en uitroepen dat dit HUN huis is?

Onze verraderlijke regeringen laten dit wél toe en kijken de andere kant op.

Als voor een goede huisvader de druk te hoog zou worden, dan zou hij zijn huis desnoods omheinen met prikkeldraad, palen, landmijnen en afweergeschut!

Maar ONZE huisvaders en –moeders daar in de Wetstraat? Die doen net het omgekeerde! Stellen de grenzen wagenwijd open. Schaffen ze zelfs af! Leggen asielzoekers in de watten in gerestaureerde kazernes, en als daar geen plaats is betalen ze zelfs dure hotelkamers!

Neen! Zo gek hebben we het doorheen de geschiedenis van Europa in het algemeen, en Vlaanderen in het bijzonder, nog nooit gezien! En toch ziét de bevolking het blijkbaar niet! Of willen ze het niet zien, denkend dat het allemaal niet zo’n vaart zal lopen? Daar moet je méér dan naïef voor zijn. Daarvoor moet je compleet verdwaasd rondlopen! Of misschien hopen op die manier de vrede te bewaren, en aldus een rassenoorlog steeds dichterbij brengen!

Zijn WIJ dan racisten, als we ons hebben en houden willen verdedigen? Of zijn wij het enige volk in het heelal dat op een dergelijk schromelijke manier met zich laat sollen?

Het antwoord is aan u, beste lezer!

Willy.

12-09-2012 om 08:57 geschreven door Willy


» Reageer (0)


Foto

Over mezelf:
Bouwjaar:
1941
Geboren:   Ja.
Geslacht:   Neen. 
                    Nog levend.
Adres:        Hier.
Beroep:      Levensgenieter.
Hobby's:    Veel.
Talen:         Ja. Vooral
                    betalen.
MEDEDELING:
Voor enkel politie-verhaaltjes, klik onderaan deze marge op 'fictie'.
Inhoud blog
  • Verblindingspolitiek.
  • Afgewend!
  • Charly's angels.
  • Nieuwe tijden.
  • Een nieuw jaar...
  • Nieuwjaar!
  • Kerst
  • Be happy!
  • Winterse gevoelens.
  • De bron van het kwaad.
  • Zondagse mijmeringen.
  • De illusionist.
  • Staken?
  • Herinneringen.
  • Nationalisme.
  • Ontdekkingsreis
  • Het septembergevoel
  • Jeugd.
  • Amateurs.
  • Nadenken.
  • Who did it?
  • Moord en brand.
  • Partnerbedrog?
  • Doordenkertje.
  • Kuddegeest!
  • De échte racist!
  • Mosselfestijn.
  • Arrogantie.
  • Ontroerend onschuldig!
  • Maatschappijkritisch.
  • Zomerhit.
  • Serenata.
  • Soelaas.
  • Mijn dag.
  • Greensleeves
  • Defilé.
  • Vrouw en maatschappij.
  • Beschamend!
  • Overdreven snelheid? ...
  • Sapristi!
  • Integratie.
  • Privatisering.
  • Koffiedik kijken!
  • Daar is ie dan!
  • Me-time.
  • Euh...
  • Levering!
  • Voor elkaar.
  • Nooit tevreden dan?
  • Reageren?
  • Bankstrategie.
  • Analfabeet?
  • Zeelucht.
  • La vie de Chateau!
  • Hedendaagse jeugd.
  • Thuisgevoel.
  • Levenskwaliteit.
  • Pasen!
  • Van frigoboxtoeristen...
  • Knokkeblues.
  • Perfectie!
  • Naweeën.
  • Volksmentaliteit.
  • Balconytalk.
  • Mijn nieuw stekje.
  • Welkom in Knokke!
  • Welkom in Knokke.
  • Afscheid van Oostende.
  • Nadere kennismaking.
  • Zondag!
  • Scannen!
  • Te gek!
  • Uitbollen!
  • Nog eens zwerfmail
  • Proef op de som.
  • Emotions.
  • Levenskunst.
  • Verhuismodus.
  • Euforie!
  • Dubbele namen.
  • Jonger dan je denkt.
  • Back to the roots!
  • Leve de vrede!
  • In den beginne...
  • Land van belofte.
  • Ik weet het niet...
  • Zeventien procent!!!
  • Dagdromen.
  • Gewenning.
  • Diversiteit.
  • De huidige generatie...
  • Schrijfseltje.
  • Geluid op hol.
  • De vierde dag.
  • Landverraad!
  • Aardbewoners (2)
  • Aardbewoners.
  • Magic Bullit?
  • Citroentip.
  • Nieuwe technologie.
  • Een nieuw jaar.
  • De facebookgeneratie!
  • Stil!
  • Kerst.
  • De nachtmis.
  • Woordenschat.
  • Tijdloosheid.
  • Interesses.
  • Arm Fientje!
  • Minderjarig gespuis.
  • Hersenen.
  • Wie durft?
  • Vrouwelijke rariteiten.
  • Ach die hippies!
  • Een hondenleven.
  • Gierig of efficiënt?
  • Vluchten voor wat?
  • Waar Welk Weer?
  • Nostalgisch tussendoortje.
  • Jezelf ontmoeten!
  • Muzikaal intermezzo.
  • Oorlogje spelen.
  • Streepje muziek?
  • Strangers in paradise.
  • Net gemist.
  • Scrollen maar!
  • Eerste resultaten.
  • Incognito!
  • Soms...
  • Winteruur.
  • Missen.
  • Eenzaam OF alleen?
  • Oktobergedicht.
  • Terreur.
  • Keyboard geleverd!
  • De oude tijd.
  • Gevonden...
  • Blogberichtje.
  • Jaargetijden.
  • Memoires
  • People.
  • Oktobermarkt.
  • Hygiëne.
  • Kommiezeslunsen.
  • Generatiekloven.
  • Vrolijk België!
  • Koken voor dummies.
  • ALS... (remake)
  • Als. (Herhaling)
  • Treintje spelen.
  • Peutercriminaliteit.
  • Foei!
  • Het Evasyndroom.
  • Hoezo?
  • Bewust zijn!
  • Levenslust!
  • Religieus gedicht.
  • Lonely boy?
  • Gezondheid!
  • Septemberse weeën.
  • Mens sana...
  • Blogberichtje.
  • Hugo Claus
  • Goed gevoel.
  • Reageren.
  • Vier 'heemse' kinderen?
  • De leeflonende leefloners.
  • Slim, niet mo-slim Japan!
  • Net gehoord...
  • Asociaal of wat?
  • Democratie.
  • Chinese pralines.
  • De kracht van humor!
  • Eenmanshuishouden!
  • Westerse bemoeiingen
  • De citroen (2)
  • Gratis opvang.
  • Jager of prooi?
  • Growing older 2013
  • Besnijdenis/verminking.
  • Goden of kosmonauten?(2)
  • Extremisme of boerenbedrog?
  • De zwarte raaf.
  • Goden of kosmonauten?
  • Indringers.
  • Stil verdriet.
  • Hersenen!
  • Feelings.
  • Ode aan de citroen.
  • Gesmolten inspiratie!
  • Amigos para siempre.
  • Verloederend gespuis.
  • Komkommertijd.
  • O zee!
  • Keramisch kookplezier.
  • Illegaal?
  • Religieus extremisme.
  • Verdraagzaamheid?
  • In de nor.
  • De 21° eeuw?

    Archief per maand
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010



    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • waar schrijf je niet meer
  • hallo Willy
  • gelukkige verjaardag
  • waanzinnig waterige woensdagwensen
  • EOAI

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Laatste commentaren
  • Bedankt Dr Ilekhojie voor (Imelda Diamante)
        op Relativeren.
  • Black Magic Protection Specialist in Melbourne Psychic Voodoo Love Spell Caster Call ☎ +27765274256 Spells To Return Back Ex Lover (Sheikh Hussein)
        op Nieuwjaar 2011
  • Black Magic Protection Specialist in Melbourne Psychic Voodoo Love Spell Caster Call ☎ +27765274256 Spells To Return Back Ex Lover (Sheikh Hussein)
        op Nieuwjaar 2011
  • Call/WhatsApp +27765274256 Black Magic Removal Expert in United Kingdom, Carribean, Middle East, Scandinavia, Oceania, Pacific Islands, Africa, Central America, North America, Greenland, Antarctica and South America (Sheikh Hussein)
        op Nieuwjaar 2011
  • Call/Text ☎ +27765274256 Remote Viewer, Healer and Magic Spell Caster Specialist in London, Lisbon, Denver, Dallas, Melbourne, Adelaide, Miami, Stockholm, Oslo, Brussels, New York, Athens, Beirut and Chicago (Sheikh Hussein)
        op Nieuwjaar 2011
  • Blog als favoriet !


    Categorieën
  • Chico2 (19)
  • Chicofotos (25)
  • Computertips. (11)
  • Culinaire avonturen. (2)
  • Fictie 01. (10)
  • Fictie 02 (10)
  • Fictie 03 (8)
  • INHOUD BLOG. (6)
  • Kroniek van een overlijden. (19)
  • Kroniek van een overlijden2 (11)
  • rokershoekje (17)

  • Mijn favorieten
  • Lieve
  • Fredje
  • Johan1944

  • Interessante blogtips:
  • Febe


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!