Bijbelstudie
Inhoud blog
  • Bijbelstie 232
  • Bijbelstudie 231
  • Bijbelstudie 230
  • Bijbelstudie 229
  • Bijbelstudie 228
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    12-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijbelstudie 106
    De Heilige Geest heeft altijd al mensen uitgezocht voor specifieke taken, ook al voor Jezus' overwinning.

    Denk eens aan Exodus 31 v 1-3:
    De HEER zei tegen Mozes:
    "Ik heb mijn keus laten vallen op Besaleí«l...uit de stam Juda. Ik heb hem uitzonderlijke talenten geschonken, wijsheid, vakmanschap en inzicht op allerlei gebied,
    (NBG:'ik heb hem vervuld met Gods Geest').

    Dus ook jullie: leef met de Heer, vestig zijn aandacht op je door jouw bereidwilligheid om met hem mee te werken; dan valt wellicht zijn keus ook op jóu. Dan verlevendigt de Heer door zijn Heilige Geest talenten bij jou, waarvan je gewoonweg niet vermoedde, dat je die 'in je had'. En dan kun je steeds beter zijn in de dienst van God.

    En let op Rechters, (Richteren)6 v 34:
    "Toen kwam de Geest van de HEER over Gideon. Hij blies op de ramshoorn om (zijn stamgenoten) onder de wapenen te roepen".

    En jullie weten allemaal, wat er voor geweldige dingen gebeurden daarna.

    Nu, met alle mogelijkheden van nú, komt ook voor jullie de tijd om 'op de ramshoorn te blazen' en Gods volk op te roepen tot een grote krachtsinspanning, waarbij jijzelf bezielende leiding geeft. Zoals Gideon zul je, 'bekaf' en verraden door wie je na staan, toch met een kleine groep getrouwen grote overwinningen behalen.(Rechters 8 v 4- 16).

    En wat denk je van 1 Samuel 16 v 13:
    "Samuel nam de hoorn met olie en zalfde David temidden van zijn broers. Van toen af aan was David doordrongen van de Geest van de Heer".

    David, de verachte in zijn familie, dat 'onéchie', zoon uit een dubieuze verhouding geboren, in het veld gebleven, terwijl zijn wél geachte broers met vader Isaí¯ feest hadden, nu de geí«erde profeet Samuel te gast was....en dan zó verhoogd.

    Maar -ongeweten door de omgeving - had hij al zoveel met de Heer meegemaakt. De Heer had hem wel gezien, toen hij die leeuw en die beer doodde,( 1 Samuel 17 v 36) toen hij met stille stem in het wijde veld zong van 'de Heer, die zí­jn herder was'. En de Heer had hem uitverkoren.

    Zó wil de Heer jou ook uit de anonimiteit halen op zijn tijd, als jouw wegen hem bijzonder welgevallig zijn.
    Let wel: op Gods tijd, niet op de jouwe.

    Sta ook eens stil bij Rechters 16 v 20:
    "Zodra Simson in Delila's schoot in slaap was gevallen liet ze een van de Filistijnen binnenkomen, en in diens bijzijn schoor ze Simsons zeven haarvlechten af....Daardoor week zijn kracht ( door de Heilige Geest tijdelijk gegeven) en zo maakte zij hem weerloos".

    Vrienden en vriendinnen van mij. Overdrachtelijk kan iedere verleider of verleidsater je in slaap sussen en je kracht van je laten wijken.

    En dan dat opspringen:
    "Ik zal..ik kan..ik wil...en je kan niets en je wil niets en je hebt niets omdat je niet deugt zonder 'de haartooi van de Heilige geest'.
    Waak voor het 'ik ben d'r helemaal...laat nou de kat maar komme'- idee.

    Ook vóor Jezus' overwinning deed Gods Geest grote daden. Al die heerlijke zaken van het Nieuwe Testament kwamen toen niet zó uit de verf.

    Maar jullie, die weten:
    - van wedergeboorte
    - van het gedoopt zijn tot éen lichaam van grote geestelijke kracht
    - van een gereinigd hart door de blijvende werking van 'God de Heilige Geest'
    jullie leven in een geweldig gezegende tijd en van jullie wordt daarom veel verwacht.

    Daag
    Ger

    12-01-2008, 14:07 Geschreven door Gerritse
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    05-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijbelstudie 105
    De Heilige Geest was ook in het Oude Verbond, het Oude testament al werkzaam.

    In Handelingen 2 wordt verteld van de komst van God de Heilige Geest. maar....De Heilige Geest is God, dus eeuwig. Dan moeten wij daarvan ook iets bespeuren in de oude bedeling. Dóen we dat ook? En trekken we daar nog gevolgtrekkingen uit, die ons nu nog bouwen.

    Maar ....als, zoals later zal blijken, de heilige Geest er altijd al wás en er overal in de Bijbel, ook vóor Jezus, al van hem bleek; wat gebeurde er dan eigenlijk op Pinksteren.

    'Pinksteren', (de 'Eerste Pinksterdag') was niet meer dan een keerpunt. De Heilige geest begon zich toen , aangepast aan de nieuwe bedeling, heerlijk te ontplooien. In 'wielertermen' gezegd: de heilige Geest 'zette een tandje bij'.

    Maar ook daarvóor zonder dat 'tandje'...hoor maar:

    God de Heilige Geest was er al bij de schepping: (Genesis 1 v 2):

    "De Geest van God zweefde over het water".

    Dus ...toen God de zichtbare wereld tot aanzijn riep en daarna al die vreselijke dingen waren gebeurd, dat satan als eerste verwoestende daad , na zijn beslissende "Nee", de cosmos van God , met betrekking tot de aarde, tot een chaos had gemaakt, toen was er al die troost: Gods Heilige Geest was erbij en zweefde herstellend boven Satans woestheid, doodsheid en duisternis.

    En ook nu nog is het zo: kom je iemand tegen, bij wie het een chaos is in zijn innerlijk, dan kun je in de kracht van Gods Geest een helper zijn voor God om misvormdheid te veranderen in volkomen herstel, woestheid in: een gaarde, ( een heerlijke tuin);
    REPLACE INTO `posts_text` VALUES (Jesaja 32 v 15); doodsheid in: 'krioelen van blij, geestelijk leven, (Ezechií«l 47 v 9) en duisternis in: blij stromend licht, dat door een 'poort' naar buiten golft.

    Even wil ik hierbij op iets merkwaardigs wijzen.
    Ik heb met heel veel anderen, waaronder velen, die helemaal 'in de blijdschap van de Heer waren' in samenkomsten gezeten, waar aan ons werd verkondigd, dat wij, wanneer wij nog wandelden in 'diepe schaduwen des doods', bij de Heer Jezus Christus heil en heul konden vinden. En dan zag je al die 'gestaalde kaders', (overigens een communistische term), tikje gepuzzleerd kijken, zo van:
    "Moeten wij dáar nu mee".

    Daarom zeg ik het tegen jullie iets meer positief; ervan uitgaande, dat jullie al veel van de blijdschap van de Heer kent, roep ik jullie toe:
    "En nu er op uit in de kracht en de blijdschap en de vrolijkheid en de vriendelijkheid van de heilige Geest.

    En daar wilde ik het nu even bij laten.

    Misschien zeg je:
    "Ger.....zo weinig tekstjes!!?....beetje lui Ger?"

    Ach nee, dat zit zo: net heeft Maatje op 17/5 tegen me gezegd, dat ik niet altijd achter de pc moet bij dit heerlijke weer, maar dat ik ook eens moet genieten van de zon. En dat ga ik dan maar doen.
    Beklaag je dus maar bij Maatje.

    Daag
    Ger

    05-01-2008, 13:43 Geschreven door Gerritse
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    29-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijbelstudie 104
    BIJBELSTUDIE 104

    GAVE VAN GENEZING, tweede verhandeling.

    De vorige maal vertelde ik jullie, dat een mens kan bevrijd worden in zijn innerlijk van - bijvoorbeeld- een geest van jaloezie. Nauwkewuriger gezegd; een gezindheid om gauw jaloers te zijn, op welke gezindheid, op welke zwakke plek dus, een kwade geest inspeelt.

    Maar genezing van de' innerlijke mens' komt toch niet alleen tot stand, doordat onze ogen geopend worden voor wat er allemaal mí­s is. Onze ogen dienen ook geopend te worden voor de pure waarheid van God.
    .................
    Even onderbreken lui: iemand vraagt:
    "Leuk hoor..leuk, leuk! Maar ik ben hardhorend en ik wil van mijn hardhorendheid af. Wanneer begin je nu eens aan datgene, wat werkelijk belangrijk voor MIJ is?!".
    Mijn antwoord: wácht nu eens een poosje. Ik wil op deze 'gave van genezing' nu eens heel echt degelijk ingaan. Ik zie op dit moment geen gelegenheid voor 'de eigenlijke practijk', zoals jij dat noemt. In zekere zin bén ik al aan die practijk bezig. Probeer vol te houden, ook al zou ik niet vier, niet acht, maar zestien studies nodig hebben.
    ..................
    Zo....verder maar weer.

    Hoe worden je ogen nu geopend voor de waarheid?
    Begin nu eerst eens te zien, dat je eigenlijk lid bent van de 'FC Knudde'.
    Leer in te zien, dat je alleen maar geholpen kunt worden door de sublieme coach, die van elke 'FC Knudde' een gaaf elftal kan maken. Tracht vol te houden om door alle mislukkingen heen, je enthousiasme voor Onze Heer Jezus Christus niet te verliezen. Laat je innerlijk omspóelen en doordrí­ngen door 'God de Heilige Geest', die alleen alle heerlijk dingen uit Jezus neemt en ze aan jou duidelijk maakt.
    (Johannes 16 v 13 en 15):
    "De Geest van de waarheid zal jullie, wanneer hij komt, de weg wijzen naar de volle waarheid. Hij zal niet namens zichzelf spreken, maar hij zal zeggen wat hij hoort.
    ....
    Door jullie bekend te maken wat hij van mij (Jezus) heeft, zal hij mij eren.
    Alles wat van de Vader is , dat is van mí­j-daarom heb ik gezegd, dat hij alles wat hij jullie bekend zal maken, van mij heeft"

    (Even terzijde: ik ben al zo lang bezig over de Heilige Geest. Je zou haast denken, dat er niets anders is. Je zou haast de Heer Jezus vergeten. Maar nu hoor je toch weer, dat alle goede dingen, die de Heilige geest jullie influistert, van de Heer Jezus komen).

    En 'God de Heilige Geest', waarom je kunt bidden, dat hij in je innerlijk komt wonen, die Heilige geest maakt je innerlijk gezond. En die innerlijke gezondheid.....daar moet alles mee beginnen.

    Het was zó, dat je wél hoorde in de natuurlijke wereld, maar niet hoorde in de geestelijke wereld. Het was zó, dat je wél zág in de natuurlijke wereld, maar niet in de geestelijke wereld.
    Die dingen gaan nu veranderen. Je gaat steeds meer de goede dingen van God onderscheiden van de slechte dingen van de duivel.
    Zo wordt je gaande geestelijk genezen en word je bekwaam om in de waarheid te wandelen, (Matth 13 v 14 en 15).

    Je wordt genezen van de geestelijke verblinding, waarmee de 'god van deze eeuw' de mens heeft geslagen, zodat hij het schijnsel niet kan ontwaren van het evangelie van de heerlijkheid van Christus ( 2 Cor 4 v 4).

    En nu kom ik aan het slot van deze overweging toch eindelijk eens bij een bekend ziektebeeld uit.

    Boze geesten kunnen een mens zo verleugenen, dat die steeds meer bezoedeld worden door de gedachten dat hij niets kan en niets heeft.
    Wij noemen dat deftig:
    "Hij of zij heeft een laag zelfbeeld".

    Maar dan zijn wij al weer op het gebied van de ziel, het naar buiten gerichte deel van de persoonlijkheid, dat aan de ene kant aanleunt tegen 'de menselijke geest' en aan de andere kant tegen 'het lichaam'.

    En hier wilde ik het weer even bij laten. Want nú ga ik weer sneller door de stof heen dan ik eerder verwachtte. En de 16 afleveringen, waarover ik zoí«ven snoefde, worden zo niet gehaald, (wat overigens ook niet hoeft hoor).

    Daag
    Ger

    29-12-2007, 19:07 Geschreven door Gerritse
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    22-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijbelstudie 103
    BIJBELSTUDIE 103

    DE GAVE VAN GENEZING; eerste verhandeling.

    Gave van genezing....wij hebben er al zoveel over gesproken in Pinksterkringen.
    Ik weet nog, hoe mensen tegen me zeiden in 1960, toen ik er net mee aan het beginnen was om 'Pinksterchristen' te worden:
    "Ach; jullie kennen alleen die tekst uit Marcus:
    'Op zieken zullen zij de handen leggen en zij zullen genezen worden' ".

    En daarna ging het in de eerste tien jaar van mijn deelhebben aan die nieuwe gedachten voornamelijk over 'genezen worden' en zulke teksten als Matth 8 v 14 en 15;
    "Toen Jezus het huis van Petrus was binnengegaan , zag hij diens schoonmoeder met koorts in bed liggen.
    Hij raakte haar hand aan en de koorts verdween. Ze stond op en begon voor hem te zorgen".

    En er waren in die tijd vermoeiende kreten zoals:
    "Ben je niet genezen. O; dan heb je niet geloofd"
    en
    "Ben jij naar de dokter geweest. Dan heb je Jezus verloochend".

    Na de hype uit die eerste decennia, kwamen er andere 'hot items'. De 'genezing door God' raakte zelfs wat op de achtergrond.
    Maar nu is het toch echt goed om er eens wat dieper op in te gaan.
    Voor de meeste 'gaven' heb ik vier verhandelingen nodig. maar dat konden er voor deze 'gave' wel eens veel meer zijn. We zullen zien.

    Allereerst dí­t: bij gaven van genezing wordt veelal eerst gedacht aan 'genezing van het lichaam'.
    Maar behalve 'het lichaam' met zijn organen, spieren en skelet zijn er ook nog
    - de ziel met alle psychische storingen die daar kunnen huizen.
    - de geest met alle onderdrukkingen, die ons eigenlijke diepste wezen alzo heeft te ondergaan.

    De machten van de duisternis; dienaangaande leerden wij al, dat zij de feitelijke tegenstanders zijn, waartegen wij hebben te strijden.
    Zij zijn het die geest, ziel en lichaam onder druk zetten.
    De boze machten trachten onze geest, ziel en lichaam te gebruiken voor hun kwalijke doeleinden. Maar omdat zij zo ruw en gevoelloos te werk gaan bij hun aanvallen om ons op enig onderdeel in hun macht te krijgen, brengen zij kwetsuren toe.

    Onze geest is de drager van de wetten van God , die tevens de wetten van de waarheid zijn.
    En dan komen de leugengeesten:
    - zij buigen alle uitingen van de geest om.
    - het geloof, een van de rijkdommen van de menselijke geest, wordt op een dwaalspoor gebracht
    - de sleutel van de ware kennis, waarnaar ieder mens zo naarstig op zoek is, wordt 'weggemaakt'.
    - de wijsheid wordt tot dwaasheid gemaakt.
    - het verstand wordt verduisterd
    - de geestkracht wordt gedoofd of in een verkeerde richting gestuwd.

    Zoals het lichaam ziek wordt, wanneer het dingen moet doen, waarvoor het niet is gebouwd, zo is het ook met de geest gesteld. Wanneer de geest gedwongen wordt om heel andere dingen te doen, dan die, waarnaar zij van nature hunkert, wordt de geest ziek.

    Mensen, die last hebben van allerlei lichamelijke euvels, zoals constante verkoudheid, migraine, gewrichtpijnen, doen er in ieder geval goed aan, eerst hun 'inner person' door de Heer te laten genezen. Het KAN zijn, dat lichamelijke euvels te maken hebben met dieper liggende oorzaken.

    Laten wij daarom terugkeren naar de genezing van de menselijke geest.
    Gods bedoeling met de mens is altijd diens algehele gezondmaking naar lichaam, ziel en geest, zoals ook bijvoorbeeld aangeduid in in 1 Thessalonicenzen 5 v 23:
    "Moge de God van de vrede zelf uw leven in alle opzichten heiligen en mogen heel uw geest, ziel en lichaam zuiver bewaard zijn bij de komst van onze Heer Jezus Christus".

    Om werkelijk een goed begin in ons diepste innerlijk te maken, moet eerst de leugenmacht, die de 'inner person' knot en lamlegt, uitgeworpen worden.
    Denk daarbij nu niet uitsluitend aan speciale diensten in de gemeente, waarbij aan de demonen de wacht wordt aangezet.
    Denk ook eens aan zo'n eenvoudige bijbeltekst als:
    Psalm 107 v 20:
    Hij zond zijn woord en genas hen,
    ontrukte hen aan het graf".

    Wanneer een beginnend gelovige met eerbied, ontzag en een 'positieve instelling' de bijbel gaat lezen , die be-mediteren, (er over nadenken) enz enz,
    dan zijn er soms al leugenmachten, die zich in die atmosfeer niet thuisvoelen en vertrekken of althans gehinderd worden in hun krachtontplooiing. Er komt in het diepste innerlijk een eerste genezing tot stand.

    En in de herstellende geest komt eindelijk een oorspronkelijk inzicht bovendrijven:
    "Maar ik ben toch ook niet geroepen tot jaloezie. Die kwade trek, waaraan ik mij overgeef, is zonde, hoort niet bij mijn wezen".

    Zo kunt uzelf al heel wat aan uw innerlijke genezing doen. Natuurlijk sluit een en ander niet uit, dat hulp van andere Christenen, die de kwade geesten met het machtswoord van Jezus kunen verdrijven, soms nodig zal zijn.

    Voor deze keer genoeg bij deze eerste verkenning op een zeer groot gebied.

    Daag
    Ger

    22-12-2007, 19:00 Geschreven door Gerritse
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    15-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijbelstudie 102
    DE POSITIE VAN 'DE HEILIGE GEEST' IN DE DRIEí«ENHEID.

    Ik citeer nu even Coos de Vink.
    Ik doe het echter niet helemaal letterlijk, om het voor jullie wat 'luchtiger' te maken.

    Er is geen verschil tussen:
    - God de Vader
    - God de Zoon
    - God de Heilige Geest

    Maar....gelijkheiud kan heel wel gepaard gaan met een zekere rangorde.

    Allereerst: er is in de Drieí«enheid geen verschil in Goddelijkheid, in wezen of in karakterkenmerken.
    Elke Persoon is volledig God. Ze staan echter in een bepaalde relatie met elkaar en met de schepping. Zij hebben allen voor eeuwig de rol die bij hen past.

    Hun activiteiten zijn volmaakt geordend voor eeuwig. De prioriteit ligt bij de Vader, daarna de Zoon, daarna de Heilige Geest.
    - De Zoon gehoorzaamt de Vader
    - De Heilige Geest gehoorzaamt de Vader en de Zoon, als beiden of een van beiden hem zenden.

    Kijken wij nu eens naar onze verlossing:
    - God de Vader heeft het plan voor onze verlossing
    - Hij zendt de Zoon in de wereld
    - De Zoon brengt de verlossing tot stand door zijn kruis
    - Na de hemelvaart van de Zoon wordt de Heilige Geest gezonden door de Vader en door de Zoon om de verlossing toe te passen in de levens van mensen tot op vandaag.
    Het is speciaal het werk van de Heilige Geest om ons nieuw geestelijk leven te geven , om ons te heiligen, dat wil zeggen: een voortdurende reiniging van zonden en toewijding aan God en om ons toe te rusten voor dienst aan God.

    Kort gezegd: De Heilige Geest brengt de actieve en krachtige aanwezigheid van GOD in ons alledaagse leven, ("Gods empowering presence", zoals het met zoo'n mooie , Engelstalige uitdrukking heet).

    En nu toch nog enkele teksten:
    Johannes 14 v 26:
    "Later zal de pleitbezorger, de Heilige geest , die de Vadere jullie namens mij zal zenden, jullie alles duidelijk maken en alles in herinnering brengen wat ik tegen jullie gezegd heb"

    Johannes 16 v 7:
    "Werkelijk....het is góed voor jullie, dat ik gá, want als ik niet ga zal de pleitbezorger niet bij jullie komen, maar als ik weg ben, zal ik hem jullie zenden".

    Johannes 6 v 6:
    "Wat geboren is uit een mens is menselijk, en wat geboren is uit de Geest is geestelijk .
    Wees niet verbaasd dat ik zei dat jullie allemaal opnieuw geboren moeten worden".

    Romeinen 8 v 13:
    "Als u uw zondige wil doodt door de Geest, zult u leven"

    Romeinen 15 v 16:
    "Wordt...een God welgevallig offer , geheiligd door de heilige Geest"

    Handelingen 1 v 8:
    "Wanneer de Heilige geest over jullie komt, zullen jullie kracht ontvangen en van mij (Jezus) getuigen in Jeruzalem,, in heel Judea en Samaria , tot aan de uiteinden der aarde".

    Jezus is onze pleitbzorger bij God. Maar de pleitbezorger van God bij de mensen is de Heilige geest. Hij maakt ons steeds meer duidelijk, hoe voortreffelijk de Vader is in zijn ons-welgezinde-almacht, hij trekt ons naar God de Vader en God de Zoon toe met koorden van liefde, doordat hij ons telkens nieuwe woorden in herinnering brengt , die Jezus gesproken heeft en die God in zijn liefdebrief aan ons ook geschreven heeft in Oude en Nieuwe testament.

    Wat is het goed, dat Jezus zijn werk van verlossing en bevrijding helemaal en helemaal voltooide, door ons de heilige Geest te geven, die ons de vleugels van een adelaar wil aandoen. Wat kunnen wij nu blij zijn, dat Jezus op de troon van het heelal zit. Hij kon ons door zijn vertrek daarheen de Heilige geest zenden, die ons eens in zijn troon, die ook de troon is van de Vader, zal brengen, als wij maar volhouden.

    Wat heerlijk om God de Heilige Geest in je leven te aanvaarden en te mogen bidden:
    "O...maakt van mij een geestelijk mens, Geest van God....en mijn menselijkheid zal daardoor ook nog extra stralen".

    En wat heerlijk om die zondige natuur van je te zien sterven, door wat de Geest van God in jou doet, wat je zélf niet kan uit eigen kracht, maar wel in zí­jn kracht....dan zie je het licht van Gods zon, zoals het ook scheen op die wonderschone 'eerste dag van de week',helemaal nieuw, helemaal jong... boven het lege graf, ((Marcus 16 v 2).

    Genoeg ammunitie weer voor vandaag.

    Ten strijde, jullie soldaten van de Heer, leger, met al je vaandels en banieren, geworteld in de eeuwigheid.

    Daag
    Ger

    15-12-2007, 16:43 Geschreven door Gerritse
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    08-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijbelstudie 101
    DE VOLKOMEN VOLHEID MET DE HEILIGE GEEST.

    Wie bezit die volkomen volheid?: hij, die in alles de EERSTE is: Onze Heer Jezus Christus.

    Openbaring 5 v 6:
    "Midden voór de troon, tussen de vier wezens en de oudsten, zag ik een lam staan. Het zag eruit of het geslacht was en het had zeven horens en zeven ogen; dat zijn de zeven geesten van God, die over de hele wereld zijn uitgestuurd".

    "De Geest van de Heer rust op mij,
    want hij heeft mij gezalfd
    - Om aan armen het goede nieuws te brengen
    heeft hij mij gezonden
    - om aan gevangenen hun vrijlating bekend te maken
    - en aan blinden het herstel van hun zicht
    - om onderdrukten hun vrijheid te geven
    - om een genadejaar van de Heer uit te roepen"
    (Lukas 4 v 18).

    "Hij, die door God gezonden is, spreekt de woorden van God, en God schenkt de Geest in overvloed"
    (Johannes 3 v 36).

    Wat is het goed om Hen te kennen, die zo vele schitterende kenmerken in zijn wezen heeft.

    - Eens uitgeworpen uit de menselijke samenleving, naakt hangende aan het middelste kruis...nu met zijn vroegere 'doodgemarteldheid' als ereteken, in het middelpunt van het heelal
    - met de volle kracht van de Heilige Geest, voorgesteld door het heilig getal 'zeven' en 'horens' voor almacht en 'ogen' voor alwetenheid en in staat om alle opdrachten van God tot in volkomen perfectie uit te voeren
    - met hulp van God de Heilige Geest; door die Geest ook gezalfd,
    - vol van goed nieuws voor allen, die door alle slechte en vergiftigende nieuws in de war zijn gebracht
    - vol van kracht om tegen gevangenen van sex, macht en drugs enz met gezag te kunnen zeggen:
    "Ik kan je vrij maken"
    - vol van macht om aan al die verblinden, die aan niets anders kunnen denken dan 'idols' vereren of 'idol' te zijn...om aan al die stakkers de ogen te openen en het aanvankelijk bijna niet te verdragen LICHT te zien
    - om aan al die door de duivel geterroriseerden de open deur te wijzen uit hun gebondenheden
    - vol van genade om blij uit te roepen:
    "Het eeuwige jubel- en genadejaar van God is aanstaande".
    - om de woorden van God in overvloed te spreken.

    Hij, die 'God de Heilige Geest' in overvloed bezit, wordt nagevolgd door jullie, die bezig zijn om je met die Geest te laten vervullen, om die Geest in beginsel op jullie te laten rusten, om je door hem te laten zalven, meer en meer.

    Dat houdt in dat ook jullie:
    - aan al die door wicca, sex, macht, enz arm gehouden mensjes het goede nieuws kunt brengen, dat er ware rijkdom ligt in de blijde boodschap, die de grote voorganger voor het eerst in zijn volheid heeft verkondigd
    - aan al die door mammon, valse wijsbegeerte , trotse , menselijke verzinsels gevangen gehouden breinen kunt laten weten, dat er buiten 'hun vissenkommen' de vrijheid van Christus is als een eeuwige oceaan.
    - aan al die verblind ronddwalenden met die eeuwige vraag:
    "Waar í­s dit toch allemaal voor...waarvoor ben ik hier.."
    het heerlijke inzicht kunt schenken, dat ze geschapen zijn terwille van Gods majesteit, ( Jes 43 v 7)
    - aan al die geknechten, die de wil van de duivel uitvoeren met al hun geklaag en gekanker enz kunt geven om een ander lied te zingen, dat van de overwinnaars, (Openb 15 v 3)
    - iedereen kunt enthousiasmeren voor Gods glanzende, nooit eindigende genadejaar dat aanbreekt achter alle donderwolken van nu.

    Het kan zijn, dat je zegt:
    "Ger...dit is echt te veel voor mij".
    Maar jullie hebben nog zo'n lang leven voor jullie, naar ik je toewens. De Heer kan nog zoveel gaan doen.

    Daag
    Ger

    08-12-2007, 16:50 Geschreven door Gerritse
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    01-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijbelstudie 100
    DE GAVE VAN GELOOF; vierde verhandeling.

    Het geloof, dat zovelen van ons in grote blijdschap hebben, wordt sterk ondersteund door de Heilige Geest, wanneer wij de vervulling met die Geest bewust willen, en wordt dan zo mogelijk nog veredeld tot een 'gave, een charisma van geloof'.
    En die gave kan zich op allerlei mogelijk manieren manifesteren.

    De Heilige geest wil door zijn geloof, dat oneindig is, het geloof van de Christen vermeerderen, stimuleren, opbouwen, sterk en krachtig maken, leer ik uit de artikelen van J.E.v.d.Brink.
    Ondanks alle tegenstand houdt de aldus gezegende Christen Gods woord vast, blijft de vervulling van Gods beloften verwachten, bergen verzetten, dat is: boze geesten overwinnen en in de afgrond opsluiten.

    Maar zie nu eens, op hoeveel manieren dit geloof kan blijken:
    Petrus en Johannes konden aan de 'Schone Poort' aan een verlamde volkomen genezing schenken.(Hand 3 v 1-10).

    Van anderen wordt eveneens gezegd, dat ze vol van geloof waren, (Hand 6 v 5; 11 v 24).

    Maar bij Bárnabas werkte dat geloof, dat volle geloof, die gave van geloof, zó uit, dat hij grote vertroosting bracht aan de gemeente.
    En Bárnabas zat ook niet vast aan zijn bezit , kon blijmoedig afstand doen van zijn akker.

    Stéfanas deed wonderen en tekenen.
    Hun beider 'hand van het menselijk geloof' werd krachtig ondersteund door de Heilige geest.

    Wat kunnen mensen met de 'gave van geloof' van veel nut zijn!....houd ze in ere....door hun voorbeeld worden de zwakken in het geloof aangespoord vol te houden en niet te wankelen.

    En jullie, jonge mensen. Dit is wel wat zwaar voor jullie. Maar weet, jullie kinderen en jongelingen in het geloof, dat je met de Heilige Geest kunt uitgroeien tot een 'vader in het geloof'.( 1 Johannes 2 v 13). Dat alles dan in de geestelijke wereld.

    Houd moedig vol. Het hoeft niet allemaal vandaag, zelfs niet volgende week of volgende maand. Je hele leven kan ik het teken staan van dat heerlijke woord:
    "Want het pad van de rechtvaardige is als het glanzende morgenlicht, dat steeds helderder straalt tot de volle dag", (Spreuken 4 v 18).

    Daag
    Ger

    01-12-2007, 16:30 Geschreven door Gerritse
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    24-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijbelstudie 99
    DE GAVE VAN GELOOF, derde verhandeling.

    Iedere Geest heeft geloof. Demonen hebben ook geloof, volgens Jacobus 2 v 19. maar dat is een schrikkelijk triest geloof:
    "U gelooft dat God de ENIGE is? Daar doet u goed aan. Maar de demonen geloven dat ook en zij sidderen".
    Maar hier gaat het om een geloof, dat zich juist van God afkeert en dat dus alle reden heeft om te sidderen.

    Mensen kunnen in 'van alles' geloven. Maar het wordt pas goed, wanneer dat geloof zich op Gód richt.(1 Tessalonicenzen 1 v 8, 9). En wat voor kracht kan het dan oefenen!
    "Het woord van de Heer heeft zich vanuit uw gemeente niet alleen in Macedoní« en Achaje verspreid, uw geloof in God( NBG heeft hier: uw geloof dat zich op God richt) vindt ook weerklank buiten die gebieden".
    De mensen uit Tessalonica hadden dus een grote wervingskracht. Hun 'op God gericht geloof' moet door de doop in de Heilige Geest een beslissende impuls hebben gekregen.

    Door de doop in de Heilige Geest kan uw geloof in God een extra power krijgen, die het opheft tot een 'gave van geloof'.

    De met Gods Geest gedoopte gelovige zal 'amen' kunnen zeggen, wanneer Paulus in 2 Corinth. 13 v 5 vraagt:
    "Onderzoek bij uzelf of u VAST op God vertrouwt , stel uzelf op de proef. U wéet toch van uzelf, dat Jezus Christus í­n u is? Als dat niet zo is, dan hebt u de proef niet doorstaan".
    Maar de mens bij wie de Vader en de Zoon door de kracht van de Geest 'inwonend' zijn geworden, kan hí­er zeggen:
    "Halleluja".
    En zó is dat heerlijke geloof, dat zovelen gelukkigen mogen koesteren, bij hen geworden tot een 'GAVE VAN GELOOF'.

    Vergis je niet; geloof, nog hoofdzakelijk in de ziel wortelende, nog niet doorgedrongen tot de geest, kan zo hevig worden tegengestaan door verleidingen.

    Het is niet zo, dat allen die in geloof beginnen, kunnen eindigen als Paulus, die aan het eind van zijn leven kon jubelen:
    "Ik heb de goede strijd gestreden...ik heb de wedloop volbracht...ik heb het geloof behouden".
    Bij Paulus was zijn geloof opgebloeid tot 'de gave van geloof'.
    En dat kan het bij jullie allemaal doen, jullie die aan het begin staat van de steeds meerdere vervulling met Gods Geest,

    Door het geloof weten jullie, dat je
    - rechtvaardig bent
    - dat je uit de macht van de duisternis verlost bent
    - dat je bent overgezet in het koninkrijk van Jezus.

    Door dat geloof, versterkt en tot een gave geworden, weet je nu ook dieper en sterker de waarheid van deze woorden, En volgens Hebr 11 v 1 leer je de waarheid zien van wat je niet met je aardse ogen kunt waarnemen, maar wat je alleen kunt zien met door de Geest geopende ogen, die de waarheid kunnen zien van datgene wat niet 'voor ogen is', de onzienlijke wereld.

    De gave van geloof, geloof tot gave geworden, helpt je om de woorden van God vast te pakken en dan ook niet meer los te laten.
    Je houdt immers een hemelse zekerheid vast. Dat is een zekerheid, die je onvergelijkelijk veel beter bestand maakt tegen de pressie en de misleiding van onzichtbare boze geesten, die je vaak bij ongelukkige omstandigheden toesissen:
    "Zie je nu dat Gods woord niet uitkomt!"

    Wat is het gelukkig om in de storm van het leven de ondersteuning te hebben van die andere onzichtbare Geest, de Heilige Geest, God de Heilige Geest.
    Zo negatief als de kwade geesten werken, zo postief werkt de Heilige Geest.

    Zojuist kom ik van een doopdienst. In mijn oren de kreten van blijdschap, van die vele jong-gelovigen, die door hun doop in water getuigden van hun 'de ingang doorschrijden' van het Koninkrijk van God.

    Bejaarde professoren, (met een kerkelijke achtergrond) smalen:
    "Wie gelooft er nu nog".
    Maar ik zag voor mijn ogen scharen jonge, sterke strijders, de gouden poort binnengaan.

    Daag
    Ger

    24-11-2007, 15:55 Geschreven door Gerritse
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    17-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijbelstudie 98
    BIJBELSTUDIE 98

    DE HEILIGE GEEST BLIJFT éEN GEEST, OOK AL WORDT HIJ WEL EENS MET ANDERE NAMEN GENOEMD.

    Handelingen 16 v en 7:
    "(Paulus en zijn metgezellen) trokken door Frygií« en de landstreek Galatií«, omdat ze door de Heilige geest werden verhinderd, Gods woord in Asia te verkondigen.
    Toen ze bij de grens van Mysií« kwamen, wilden ze doorreizen naar Bitynií«, maar dat stond de Geest van Jezus hun niet toe".

    Romeinen 8 v 9:
    "Wie zich door zijn eigen wil laat leiden, kan God niet behagen.
    Maar ú leeft niet zo. U laat u leiden door de Geest, want de Geest van God woont in u.
    Iemand die zich niet laat leiden door de Geest van Christus behoort Christus ook niet toe".

    Romeinen 8 v 14:
    "Allen die door de Geest van God geleid worden zijn kinderen van God", 1951' heeft hier: "zonen van God".


    Paulus heefdt in zijn gedachtewereld alleen maar dat reusachtige gebied van Asia, (het tegenwoordige Turkije). Maar de Heilige Geest heeft in zijn planning Europa op het oog. De Heilige geest, die altijd al weet, hoe bijzonder belangrijk dat werelddeel in de toekomst zal gaan worden, dringt Paulus en zijn reisgezellen met zachte drang daarheen.
    Ze hebben echt andere plannen, maar telkens komt er iets tussen, en zij wéten, dat het de heilige Geest is. Zij verleggen hun route naar het Noorden van 'Turkije', maar Gods geest rust niet, voordat in Troas dat 'gezicht' kan komen, dat Europa rijp is voor het evangelie.

    Jullie zullen dat ook wel eens ervaren, dat op de een of andere manier, terwijl je toch al met de Heilige geest wandelt, dingen gebeuren, die je uit je eigen, vast voorgenomen koers brengen en je op een plaats brengen, waarvan je zegt:
    "Wat wí­l God toch van me.

    Zo ook Paulus; daar op het uiterste Noordwest-puntje van Turkije. Je kon bijna Europa zien liggen. En toen was er dan 'de droom', het visioen. En onze bevrijding begon.

    Volgen ook jullie zó de Geest. Wie weet, hoe er gehunkerd wordt in verre of nabije streken.

    Een eigen verhaal:
    Zélf ervaarde ik in 2001 dí­t: allerlei wegen waren voor mij afgesloten. Ik had al dí­t geprobeerd en dát. Niet, dat ik al niet veel had mogen doen voor de Heer Jezus. maar ik verlangde naar nieuwe uitdagingen.
    En toen leidde de Heer door zijn Geest het zo, dat ik Willem de Vink, (de broer van Coos, mijn leidraad bij deze bijbelstudies over de Geest) opbelde en zei:
    "Gelukgewenst met je nieuwe website".
    En Willem:
    "Kom eens kijken".
    En zo is het gekomen.

    Wat gelukkig zijn jullie, die de Geest van God, de geest van Christus, de Geest van Jezus,
    de geest van het Zoonschap, hebt leren kennen.
    Je bent niet meer 'in het vlees'. Je 'oudtestamentische ' levenshouding, die jullie, gelovende in het offerbloed van Jezus, wel in de hemelse zaligheid zou hebben gebracht.....die instelling is voorbij. Met de Geest van God in je hart, met de Geest van Christus, ( de gemeente) in je hart, behoor je volledig aan Jezus toe.

    Je bent geen 'kind van God' meer, zoals bij je wedergeboorte, nee: door de dagelijkse voeding, die de Heilige Geest je geeft met gaven en vrucht, groei je op tot een zoon, dadelijk zelfs tot een 'vader' in Christus,( 1 Joh 2 v 13) waarop velen steunen.

    Daag
    Ger

    17-11-2007, 18:45 Geschreven door Gerritse
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    10-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijbelstudie 97
    DE HEILIGE GEEST IS éEN GEEST.

    Er zijn geen 'zeven' Geesten...er is ook nog niet eens een afzonderlijke 'Geest van Jezus', (daar kom ik later nog op)....nee: er is maar éen Geest.

    Zo leren toch ook:
    Efeze 2 v 18:
    "Dankzij Christus hebben wij alleen door éen Geest toegang tot de vader"
    1 Korinte 12 v 11:
    "Al deze gaven worden geschonken door een en dezelfde Geest, die ze aan iedereen afzonderlijk toebedeelt zoals hij wil".
    1 Korinte 12 v 13:
    "Wij zijn allen gedoopt in éen Geest en zijn daardoor tot éen lichaam geworden, wij zijn allen van éen Geest doordrenkt, of we nu uit het Joodse volk of uit een ander volk afkomstig zijn, of we nu slaven of vrije mensen zijn".

    Het was de bedoeling van Coos om duidelijk te maken, dat de Heilige geest een volkomen unieke persoonlijkheid is.
    Maar nu wij dit ons -dankzij Coos- weer eens duidelijk voor ogen hebben gesteld, gaan wij deze teksten nog eens na of daar wat extra nectar uit te peuren is. (V.d. Br. is er weer bij)

    Efeze 2 v 18:
    Wat hebben Geestvervulde gelovigen toch ongelooflijk veel gemeen.
    - allemaal gedoopt met de heilige Geest, verzegeld met die Geest, allemaal met dat Goddelijk keur- en waarmerk.
    - allemaal gezalfd tot priesters; allemaal werkzaam in het hemels heiligdom
    - allemaal sterk in die ene Geest, zo helemaal éen is die Geest, ondanks alle verscheidenheid van gaven, bedieningen en werkingen.
    - allemaal zich bewegende in de hemelse gewesten en gerechtigd door de Geest om tot God te roepen "Abba...Vader". (Galaten 4 v 6).
    - allemaal, (zodra het meer 'perfect' wordt), gevolgd door tekenen, zoals Jezus dat zei in Marcus 16 v 17 en 18:
    "In de naam van Jezus:
    - demonen uitdrijven
    - spreken in 'onbekende talen', (klanktaal)
    - slangen oppakken, (overdrachtelijk voor boze geesten wegdoen)
    - ongedeerd blijven door dodelijk gif, (overdrachtelijk te zien als het gif van de satan)
    - zieken gezond maken door handoplegging.
    Wat geweldig toch allemaal.
    En uit 1 Korinte 12 v 11 leren wij, dat die ene Geest alle afzonderlijke gelovigen met liefdevol, volkomen kennend oog beschouwt en aan iedere 'leerling' precies de gaven schenk, die bij zijn geestelijke leeftijd. zijn natuur, zijn geaardheid en zijn interesse passen.

    En elke leerling, die zich naar 'alle gaven' uitstrekt, zal bemerken, dat ze ook alle bij hem tot bloei komen, omdat de Heilige geest in staat is een ieder tot alle goed werk volkomen toe te rusten.
    En dan spreekt 1 Korinte 12 v 13 zo voor zichzelf, dat ik daarop alleen 'Amen' kan zeggen.

    Daag
    Ger

    10-11-2007, 18:36 Geschreven door Gerritse
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    03-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijbelstudie 96
    DE GAVE VAN GELOOF.

    Sommige mensen vragen zich wel eens af;
    "Welk soort geloof heb nu eigenlijk: een historisch geloof of een zaligmakend geloof of een wondergeloof. Ik denk, dat deze mensen dit lezend zouden uitroepen:
    "En nu is er ook nog een gáve van geloof".

    Geloof in algemene zin is geen gave. Geloven is een eigenschap van de menselijke geest. Maar dat geloof, dat zich op alle mogelijke dingen kan richten, kan zich toch wel het allerbeste op God richten, ( 1 Thessaloncenzen 1 v 8). Dat is uiteindelijk de enige richting, die beklijft.

    En dan ontspringt onder de leiding van 'God de Heilige geest' uit dat goed gerichte geloof ook de 'gave van geloof'.

    Nu moet je bij die gave van geloof niet allereerst denken aan allerlei geweldige Christenen, die in het verleden grote werken zijn gestart en 'letterlijk uit het niet' grote, zegenrijke organisaties hebben gebouwd. Ik ben er blij mee, maar er is een groter perspectief.

    Want eigenlijk komt de Heer Jezus, bij die 'organisatiebouwers en zo' vergeleken , er maar schameltjes af. Hij heeft helemaal geen aardse gebouwen verworven en aardse goederen.
    Wat hij echter wél verwierf, was de hoogste plaats in het koninkrijk van God.

    En hém willen wij volgen, ook in de gave van geloof. Hebr 12 v 2 zegt het zo duidelijk:
    "Laten we daarbij.......
    ( bij het afwerpen van de zondelast , waarin wij steeds weer verstrikt raken en het vastberaden lopen van de wedstrijd die voor ons ligt)
    .....de blik gericht houden op Jezus, de grondlegger en voleinder van ons geloof".

    Die vaste blik op Jezus zal ons ook dienen te leiden bij het oefenen in de 'gave van geloof'.

    Want Christus openbaarde tijdens zijn leven op aarde steeds de verborgenheden van het koninkrijk van de hemel. Door zijn Heilige Geest is hij daarmee nog steeds bezig. Wij behoren deze heerlijkheden door te geven.

    Streef naar inzicht in deze geheimenissen, die zoet zijn voor het innerlijk. Laat uw gave van geloof, die er op gebrand is, net te handelen als Jezus, de andere Geestesgaven ondersteunen.

    De totaliteit van het koninkrijk van de hemel en de volle waarheid ontging de geloofshelden van Hebr 11 en ontgaat ook nú nog vele oprecht gelovigen.
    Maar let op Hebr 12 v 1, waar staat:
    "Nu wij door zo'n menigte geloofsgetuigen omringd zijn....moeten wij vastbedsraden de wedloop lopen".
    Stel je dat nu eens zó voor. De tribunes zijn boordevol fans, die met grote betrokkenheid de verrichtingen volgen van het laatste winnende team, de echte Olympische ploeg, die elke berg zal kunnen bestijgen in Gods kracht. En dat team zijn door genade van God wij...in deze tijd....,wij die door goed onderricht inzicht gekregen hebben in de onzienlijke sfeer van God. Sta je mannetje in dat team. Je hebt verwachtingen gewekt. Je hebt de best mogelijke coach. Nu moeten de absoluut winnende tijden worden neergezet. Je kunt het....doe het.

    Daag
    Ger

    03-11-2007, 19:18 Geschreven door Gerritse
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    27-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijbelstudie 95
    DE GAVE VAN GELOOF. (Eerste verhandeling)

    De mens bestaat uit drie componenten:
    - de geest, zijn meest innerlijke
    - zijn ziel, impulsen ontvangende uit de geest en uit de 'Umwelt' en naar beide zijden toe reagerend.
    - zijn lichaam, dat de door de ziel aangebrachte impulsen in handelingen vertaalt.

    Evenals de ziel diverse functies heeft, zoals verstand, gevoel en wil,
    zo heeft de geést diverse functies, waarvan er éen is: het geloof.

    In de natuurlijke wereld hecht het geloof van de peuter zich aan het woord van zijn moeder en hij tracht de woorden, die zij hem vcorzegt, na te zeggen. Zo leert hij spreken. En zo grijpt in de natuurlijke wereld de mens door het geloof van alles, wat tot die natuurlijke wereld behoort en waarvan hijzelf geen weet heeft .

    Maar die uitgestoken hand van onze geest, dat geloof, zal ook in de onzienlijke wereld van God dingen willen grijpen.

    Die onzienlijke wereld heeft God ons duidelijk willen maken in zijn woord, de bijbel. En 'God de Heilige geest' wil ons de 'sleutel van de kennis' geven om de woorden van God in de bijbel geestelijk te verstaan.

    En nu zien wij in de hele geschiedenis, dat mensen ook dingen en plannen en toekomstperspectieven konden geven, die op Gods onzienlijke rijk betrekking hadden. Wij zien, dat dit profeteren en plannen ontvouwen er in het Oude testament al was, hoewel Gods Geest toen nog geen inwoning had gemaakt bij mensen, zoals hij dat bij Geestvervulde mensen van nu wil doen, ( 1 Korinte 6 v 17).

    En toch slaagden deze mensen erin om de heerlijkste dingen te zeggen over Gods plannen met de mensen, zoals bijvoorbeeld Jesaja in hoofdstuk 53 enz.

    Zélf hadden zij niet het rechte inzicht in wát zij eigenlijk zeiden, ( 1 Petrus 1 v 10- 12), maar wat genieten wij van die, onverbrekelijk met ons eigen geloofsleven verbonden geraakte woorden.

    De hand van hun geest,hun geloof, kon nog niet zover reiken als de onze kan reiken, nu onze Heer Jezus Christus door zijn overwinning op Golgotha de Heilige Geest in volle kracht over ons heeft gebracht.

    Wees blij, jongens en meisjes, dat je in deze tijd leeft, een tijd, waarin, door de bijstand van
    'God de Heilige Geest' verder gereikt kan worden dan vóor de komst van Jezus.

    Daarover in de tweede aflevering.

    Daag
    Ger.

    27-10-2007, 18:31 Geschreven door Gerritse
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    20-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijbelstudie 94
    BIJBELSTUDIE 94.

    DE HEILIGE GEEST IS: ALMACHTIG, ONNASPEURBAAR IN GROOTHEID, SOUVEREIN....DUS IS HIJ.....G O D !

    Wij lezen Lukas 1 v 35:
    "De engel antwoordde (Maria):
    'De Heilige Geest zal over je komen en de kracht van de Allerhoogste zal je als een schaduw bedekken. Daarom zal het kind dat geboren wordt, heilig worden genoemd en: Zoon van God ".

    Wat een samenwerking toch hí¨....en dat allemaal om God de grote schaar rond zijn troon te geven, waar de duivel zich zo wanhopig, voortdurend en uiteindelijk tevergeefs tegen verzet.

    De Heilige Geest, die wij zo graag in ons toelaten, die wonderbare 'kracht van de Allerhoogste', die uitgaat van de Vader en de Zoon....die Geest gaat het heilige kind verwekken door als een schaduw Maria te bedekken. En dan í­s daar dat kind, nog negen maanden in opbouw. Maar welke kostelijke dingen worden er van dat kind als kenmerken gegeven:
    - heilig, omdat het van God komt
    - Dat kind , eenmaal kind en man geworden, zal zich helemaal aan God toewijden
    - vrij van zonde zal hij zijn
    - geheel vervuld en beheerst door de Heilige geest
    - darvoor zal hij bekend staan en erkend worden
    - hij zal zich ook als zodanig betonen en met recht Gods Zoon genoemd worden.

    En...jullie en ik mogen onder de beademing van deze heerlijke Drieí«enheid staan:
    - de Vader zendt
    - De Heilige Geest bewerkt de conceptie
    - De Zoon gaat het grootste werk op aarde verrichten, dat ooit verricht is of zal worden.

    Jullie hebben de Zoon aanvaard, zoals hij zich geopenbaard heeft als onze Heer Jezus Christus.
    Aanvaard ook de Heilige Geest als blijvende Vriend in jullie hart. Hij heeft ons het grootste geschenk gebracht.
    En heb de Vader lief, die de motor is achter al dit gebeuren.

    Nu Jesaja 40 v 13:
    "Wie heeft de Geest van de Heer gemeten?
    Heeft iemand hem ooit raad gegeven".

    Die almacht, die grootheid, die wijsheid! De Geest, die jullie in je hart wil nodigen, heeft dit alles. Eindelijk een Raadsman, die zelf geen raad nodig heeft omdat hij de raadgever í­s.
    Een fijn weten, dat hij die ons leidt, in alles rechtmatig is en wijs. Al kunnen wij dit alles niet doorgronden; wij kunnen wél aanbiddend bewonderen.

    En wat zegt 1 Corinthe 12 v 11?:
    "Alle Geestesgaven worden geschonken door een en dezelfde Geest, die ze aan iedereen afzonderlijk toebedeelt zoals hí­j wil".

    De Heilige Geest is een souvereine leraar, die de leerlingen in zijn klas liefdevol beziet met als ijkpunten:
    - hun 'geestelijke' leeftijd
    - hun 'geestelijke' ontwikkeling
    - maar ook hun geaardheid en hun interessevelden.
    En dan is daar die nuttige leerstof van hem.
    Hij brengt die in elk kind van God tot de hoogst mogelijke ontwikkeling, al naar gelang door de geestelijke groei de mogelijkheden verruimen.
    En al die zich ontwikkelende gaven en bekwaamheden dienen de gemeente. En van ieder kind van God wordt verwacht, dat hij 'gedoopt zijnde met de Heilige Geest' en zelfs ook in de aanloopperiode daarnaar toe, zich beijvert de hem aangeboden leestof zo goed mogelijk te verwerken en zijn proefwerk zo goed mogelijk te maken, of het nu theorie- of practijkproefwerken zijn.

    Wel lieve luisteraars. Niet denken:
    "Ik heb helemaal niets, wat de Heilige Geest bij mij kan gebruiken".
    Gods geest bewerkt alles in allen.
    Wanneer hij je een opgave brengt, waarvan je zegt:
    "Maar dat strookt niet met mijn interesses en bekwaamheden": geen tegenwerpingen.
    Wanneer hij de mogelijkheden in je ziet, aanvaard je opdracht, jaag er echter niet zélf geforceerd naar.

    Ik heb zelf in mijn huidige gemeente niet naar 'kinderwerk' onder negenjarigen gestreefd.
    Goed...ik kan boeiend vertellen, maar mijn intersses lagen meer bij toespraken tot volwassenen, waartoe te weinig verzoeken bij mij kwamen. Maar toen er een oproep met betrekking tot kinderwerk kwam, heb ik mij toch aangemeld.

    (Op kinderclub had ik eens een jongetje, zo'n 'ik meester IK' typje, die beslist in een toneelstukje 'de koning' wilde spelen. We gaven hem die rol dan maar. Maar hij werd er niet gelukkig van.
    Zit ook niet heel hevig recht op met je armen over elkaar, voorts roepende tegen de Heilige geest: "Ik meester...IK!!!.
    Soms geeft hij je dan wel eens een opdracht, die werkelijk niet of nog niet bij je past. Maar...Hij doet het in wijsheid).

    "Wandel maar stillekens achter Hem aan
    Achter de heiland...hij wijst u de wegen.

    Zijn die niet altoos zo lieflijk gelegen
    als gij zoudt wensen : wil ze toch gaan.
    Achter hem aan
    Achter hem aan".

    Wij zingen dit versje meestal, denkende aan de Heer Jezus.
    Maar het past ook op de leiding door de Heilige geest.

    Daag
    Ger

    20-10-2007, 19:05 Geschreven door Gerritse
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    13-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijbelstudie 93
    DE HEILIGE GEEST IS EEUWIG, ALOMTEGENWOORDIG EN ALWETEND...DUS IS HIJ : G O D

    Hebr 9 v 14 schrijft:
    "Hoeveel te meer, (vergeleken met al die dieroffers van vroeger)zal dan niet het bloed van Christus , die dankzij de Eeuwige Geest zichzelf heeft kunnen opdragen als offer zonder smet, ons geweten reinigen van daden die tot de dood leiden en het (ons geweten) heiligen voor de dienst aan de levende God".

    Merk hier op, dat de Heilige Geest aan Jezus de kracht gaf om zichzelf aan te bieden voor het grote offer van zijn volmaakte en volwassen geestelijk mens.
    De Heilige geest gaf hem de kracht om- na een eerste afgrondelijk diep terughuiveren- de beker met alle zonden van alle mensen van alle tijden leeg te drinken.

    Zou de Heilige Geest, die Jezus over die onbeschrijflijke 'hobbel' heen hielp; een 'hobbel' zo groot als alles, wat je je maar denken kunt aan kolossaalheid....zou die Heilige Geest, de Eeuwige Geest, die Jezus bezielde en die ook- hoe beginnend ook- woont in jouw hart....zou die Heilige Geest dan ook jou niet heentillen over jouw 'hobbels', die maar molshopen zijn, vergeleken met de opgave, die Jezus moest vervullen.


    Psalm 139 v 7-10 zegt: ( vert 1951):
    " Waarheen zou ik gaan voor uw Geest,
    waarheen vlieden voor uw aangezicht?
    Steeg ik ten hemel- Gij zijt daar,
    of maakte ik het dodenrijk tot mijn sponde- gij zijt er;
    Nam ik vleugelen van de dageraad, ging ik wonen aan het uiterste der zee,
    ook daar zou uw hand mij geleiden,
    uw rechterhand mij vastgrijpen"

    De Heilige Geest wordt in de bijbel vaak voorgesteld als 'Gods machtige rechterhand'.

    En die Heilige Geest zal er altijd zijn. Ver zullen jullie uitzwermen over de hele aarde. Maar nooit zal je:
    - aan de liefdevolle aandacht ontsnappen van Gods Geest
    - ...nooit aan zijn op jouw behoud gerichte blikken ontgaan
    - als je ooit kosmonaut zou worden....de Heilige Geest houdt je in het oog
    - als je ooit - wat God verhoede- in coma komt te liggen; de Heilige geest houdt zorgzaam zijn blikken op jouw gericht
    - hoe hoog je gedachten ook klimmen....
    vergeet voor alle 'verticaliteit' niet het 'horizontale' 'belangstelling houden voor je medemens'
    ....de Geest van God wiekt altijd 'alomtegenwoordig' veel hoger
    - hoe ver je ook zou worden weggevoerd in ballingschap...
    een mens kan toch niet zijn aardse tóekomst weten,
    in dat 'middle of nowhere' waakt Gods Heilige geest over je, leidt je, houdt jouw hand vast.

    Wat een leidsman ten leven heb jij in de Heilige Geest.

    1 Corinthe 2 v 10 en 11 zeggen:
    "De geest van God doorgrondt alles, ook de diepte van God. De Geest van God is in staat om -als enige- God te kennen".

    God kennen, zoals Gods Heilige Geest hem kent....: dat is alwetendheid.
    Die alwetende Geest kan jij steeds vollediger tot je hulp krijgen.

    Zeg nu niet:
    "Ger...raakt Jezus zo niet op de achtergrond. Ooit heb ik wel eens van mensen gehoord, zo gefocust op Jezus, dat zij tenslotte gingen roepen:'Jezus only'.
    Maar soms denk ik wel eens, dat jij roept 'The Holy spirit only' ".

    Heus luitjes; ik blijf waakzaam. Maar Vader, Zoon en Heilige Geest vormen een wonderbare eenheid. Wat je van de een looft en prijst, dat geldt ook voor de ander.
    En overigens: te eniger tijd kom ik toe aan behandeling van 'de gemeente'. En dan zal ik weer zó veel over de Heer Jezus spreken.

    Daag
    Ger

    13-10-2007, 17:45 Geschreven door Gerritse
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    06-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijbelstudie 92
    BIJBELSTUDIE 92

    DE GAVE VAN HET ONDERSCHEIDEN VAN GEESTEN, vierde verhandeling.

    In het verleden was de 'gave van het onderscheiden van geesten' uiterst belangrijk. Denk aan wat Paulus overkwam in Filippi. Daar liep een waarzeggende vrouw achter de apostel aan. Haar woorden waren best wel goed, zo op het eerste horen. (Hand 16 v 17).
    Maar Paulus had haarscherp in de gaten, welk soort geest er door de vrouw sprak. En hij dreef die boze geest uit in de naam van Jezus (v 18).

    En van de Heer Jezus zelf, altijd de eerste onder allen, valt zoveel te zeggen over zijn onovertroffen geestelijk onderscheidingsvermogen.
    Hij wist precies, wat er allemaal in het innerlijk van mensen kon huizen, (Johannes 2 v 25).

    Toen hij Nathanael zag, had hij direct het
    diep doordringende oordeel gereed; (Johannes 1 v 48)
    "Dat is nu een échte Israeliet, een mens zonder bedrog".
    En onder vele voorbeelden , die ik zou kunnen noemen over zijn bijzondere scherpzinnigheid, noem ik nu slechts:
    - over Judas; er was ogenschijnlijk nog niets gebeurd. Toch zei Jezus:
    "Een van u is een duivel", (Johannes 6 v 70)
    - over Petrus, die vol goede bedoelingen iets zei:
    (Matth 16 v 23)
    (herkennende de duivel, die deze discipel misbruikte):
    "Ga terug achter mij satan".
    - tegen Jacobus en Johannes, die hem wilden verdedigen, door heel drastische dingen aan hem ter goedkeuring voor te leggen:
    "Gij weet niet van hoedanigen geest gij zijt", (Statenvertaling).

    Ach; zo zou ik dóor kunnen gaan.

    Maar jullie, jonge, veelbelovende Christenen....
    jullie lezen zo trouw deze rubriek; ik vind, dat ik dat wel zo mag zeggen
    .....besef, hoe heerlijk deze gave is, nog even nuttig en nodig als tóen:
    Wat kun je er veel misslagen mee voorkomen.
    - Net als Paulus wist, wat er met die slavin aan de hand was, zo zullen jullie ook in gemakkelijker gevallen....
    want de Heer oefent je naar de mate van je groei
    ....wéten, wat zich achter schijnvrome woorden verbergt
    - En Jezus zal jullie helpen om te weten, dat iemand, die jullie onder jullie vele contacten ontmoeten, deugt of niet deugt.
    - En wanneer boze, opgewonden gedachten bij jullie opkomen, zoals:
    "Die stomme lui, die niet willen zien en horen , hoe heerlijk mijn Heiland is",
    dan zul je bij jezelf onderkennen, welke geest van destructie je even beí¯nvloedde
    - en bij quasi-bemoedigende woorden ga je leren te zien, of 'de gedachten van de mensen' hier sporen met 'de gedachten van God'
    - en bij allerlei onaangename gebeurtenissen zul je kunnen onderscheiden tussen mensen, die gebruikt worden en machten die mensen gebruiken. Je zult de genade krijgen om , Jezus navolgende, in sommige gevallen zelfs te durven bidden:
    "Heer...vergeef het hun, want zij weten niet, wat zij doen".

    (In 1945 bevrijdden de Amerikanen eens een concentratiekamp en troffen daar tussen de vele ontredderden iemand aan, die al vanaf 1940 gevangen zat en die er opmerkelijk goed uitzag, zonder dat hij met de kampleiding had geheuld of iets dergelijks incorrects had gedaan. Men vroeg hem, hoe dat kwam. Hij antwoordde:
    "Vanaf de eerste dag heb ik innerlijk steeds vergeven").

    Zo zou ik jullie en mijzelf willen zien. En zo kunnen jullie en ik wórden.

    Daag
    Ger
     

    06-10-2007, 19:12 Geschreven door Gerritse
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    29-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijbelstudie 91
    DE GAVE VAN HET ONDERSCHEIDEN VAN GEESTEN, derde verhandeling.

    De gang van de gelovigen door de eeuwen heen vertoont wel iets van een hordenloop. De een na de andere horde moet worden genomen.
    Ik heb eens een commentaar gehoord van iemand die lange tijd bewaard gebleven preken uit de 18 de eeuw had bestudeerd. Hij riep uit:
    "O....wat een machtige God hebben wij toch, die zijn 'kerk' door al de verschrikkingen van die dorre preken heen lévend heeft laten blijven.

    Ikzelf had ooit een contact met een oprecht meelevend iemand, die nochtans een destijds bekend 'Nico Haak' armbandje droeg. Dat kon je kopen voor -toen nog- F 88 en je bleef er net zo gezond bij als Nico Haak, een destijds bekend artist.
    Toen Nico stierf, was het uit met deze rage.

    En de verhalen over magnetiseurs, die ik uit de mond van degelijke kerkmensen hoorde...over genezingen, die bij mediums en zo zouden zijn verricht.

    En terwijl ze oprecht-vroom in de kerk zongen:
    "De Heil'ge Geest, die haar de toekomst spelt,
    Doet aan Gods kerk zijn heilgeheimen weten",
    (Liedboek 304 v 3),
    trokken zij onnadenkend naar waarzeggers en naar astrologische rubrieken . Zo kwamen zij in contact met demonen vanwege deze afgoderij.

    Ik zeg dit en het nu volgende niet uit hoogmoed of uit 'eigenlijk persoonlijk niet betrokkenheid', maar met een schreiend hart. Die vrouw met dat armbandje bijvoorbeeld; zo'n geweldig mens...

    Maar ik heb ook meegemaakt dat mensen, Pinkstermensen (!), Israel met alle macht verdedigden, toen er die inval in Libanon was en toen bij de Israelische bezetting van Beiroet kampen van Palestijnse vluchtelingen werden aangevallen met vele doden. Zo verslingerd waren ze aan een volk-van-deze-wereld, dat Christus niet wil erkennen.
    Ze dachten dat de Israel-leer bijbels gefundeerd was en dat denken ze nog. Maar in feite bedenken ze de dingen die van deze aarde zijn en niet de dingen die van boven zijn.

    Deze dwaalgeesten belemmeren op-het-verkeerde-been-gezette mensen bij hun willen betreden van de hoge weg, die leidt naar de onzienlijke wereld van God, zijn sfeer.
    Ziedaar enige horden van nú.

    En nog gisteren besprak ik met iemand de erfzondeleer. Hij herademde:
    "Altijd geweten dat er met erfzonde, erfsmet en erfschuld iets helemaal fout zat",
    zei hij.
    De boze geesten verschuilen zich achter deze verzinsels en sissen:
    "Jullie zijn het....niet wij...jullie deugen niet....wij zijn maar randverschijnselen: jullie....júllie...jullie kunnen niet, hebben niet, willen niet...en deugen niet. Onze naam is haas.
    Wij zijn nergens...onthoud dat...onthoud dat".

    Maar 'de gave van het onderscheiden van geesten' heeft Gods gemeente, heeft de gelovigen over alle barrií¨res heen geholpen, zelfs al toen deze gave nog niet zo benoemd werd. Immers, die laatste gesprekpartner zei:
    "Altijd al geweten....".
    Uit elke strijd kwam Gods volk sterker te voorschijn.
    De laatste, vreselijkste horden komen eraan. De antichrist zal het , geí¯nstrueerd door het beest, en uiteindelijk door de satan, gelukken om er zeer velen te verleiden, gelijk door de vroegere horden er velen zijn verleid.

    Maar Gods volk, steeds sterker door strijd, overwint.

    En ik wil mijn bescheiden rol als instructeur spelen om de soldaten van Christus die uiteindelijk de beslissende veldslag gaan winnen, zo goed mogelijk toe te rusten.

    Streef ook naar déze gave, vriendinnen en vrienden.

    Daag
    Ger
     

    29-09-2007, 15:03 Geschreven door Gerritse
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    22-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijbelstudie 90
    Bewijs- als jullie dat nog nodig hebben- dat 'God de heilige Geest' volkomen God is, vinden wij in twee bijbeltksten, waarin hij 'tempel' en 'inwoning' wordt genoemd. Wij weten immers, dat wij op een glorieuze weg zijn gekomen, toen wij Jezus tot ons heil aanvaardden. De weg, die eens eindigt in ons samen met God en met Jezus verenigd zijn in de eeuwige tempel.

    En 'God de Heilige Geest' wordt 'tempel' genoemd in de volgende bijbelplaatsen;

    1 Korintií«rs 6 v 19:
    "Of weet u niet dat uw lichaam een tempel is van de Heilige Geest, die in u woont en die u ontvangen hebt van God, en weet u niet dat u niet van uzelf bent".

    1Kor.3 v 16:
    "Weet u niet dat u een tempel van God bent en dat de Geest van God in uw midden woont".

    Wanneer je gedoopt bent met de Heilige geest , dan is jouw geest als het ware 'gehuwd' met de Heilige geest. Dan is dat korpus van jou echt een tempel van God, met als hoofdbewoner de Heilige Geest.

    Maar evenals je in een aards huwelijk geen verhouding mag hebben met andere vrouwen, ( als je een man bent) of met andere mannen ( als je een vrouw bent), zomin mag je flirten met de duivel , wanneer je getrouwd bent met de Heilige geest.
    (Natuurlijk mag je nóoit samenspannen met de satan, maar dit terzijde).

    En dat 'flirten' kan op alle mogelijke manieren gebeuren.
    - wanneer er wrevel, een 'lagere' vorm van haat in jouw hart is jegens iemand, die je heeft benadeeld, dan is er iets van echtbreuk tussen jou en de Geest.
    - en ga het rijtje van de 'geestesvrucht' maar na:
    als er een welbewust toegelaten geest van kniezerigheid of zwartgalligheid in je huist, dan voelt de heilige Geest zich ook niet bij jou op zijn gemak.

    Jacobus 4 v 5 leert ons:
    "Hij die ons het leven gaf , maakt er vurig aanspraak op".
    En het is ondenkbaar dat God de Heilige Geest dat leven met ons zou willen delen met als medeminnaar bijvoorbeeld: voortdurende onvrede of 'bijtende onvriendelijkheid'.

    Ieder van ons is een heilige en afgezonderde plaats. Hij is een levende steen in een grotere vorm van 'de tempel'.

    De gemeente, waar zo velen van ons lid van zijn in een aards, voor iedereen van ons verschillend samenlevingsverband, is een tempel. Wanneer u in de gemeente om u heen kijkt, is het daar vol van andere 'levende stenen', samen met u de grote tempel van de gemeente vormend.
    De allerhoogste, de volmaakte, de heilige, de alleen wijze God, de Schepper van hemel en aarde woont in de gemeente, want als het goed is, zijn de leden van de gemeente hoofd-voor-hoofd gedoopt in de Heilige Geest.
    Volgens een eigen woord van de Heiland, Johannes 14 v 17, :
    "woont de Geest in ons".

    De geest , die in Jezus Christus leven brengt, (Romeinen 8 v 2)is de levensgeest van de gemeente ,van het lichaam des Heren. Door deze Heilige Geest wordt het lichaam in stand gehouden en groeit het.

    Dus lieve vrienden en vriendinnen: volg de vrucht van de Geest maar in uw levenshouding. Wees goed, in de zin, die God daaraan toekent, wees trouw , ook aan uw gemeenteleden, die soms zo zwak zijn of zo onaantrekkelijk. Wees zachtmoedig ten aanzien van geloofsgenoten, die zo vreselijk kunnen 'rebbelen'.

    Mildheid en geduld zij jullie sieraad. En zelfbeheersing is de krans op jullie hoofd.

    Daag
    Ger

    22-09-2007, 18:55 Geschreven door Gerritse
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    15-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijbelstudie 89
    Nog even het volgende :
    - God is drie personen
    - elke persoon is volledig God
    - er is éen God.

    Nooit- althans niet aan deze zijde van het graf- zullen wij mensen in staat zijn om ook maar benáderend dit mysterie te doorgronden.
    Maar de mensen die pogen om de Drieí«enheid te bestrijden, richten hun pijlen vooral op de Godheid van Jezus.
    Bij alle onbedoeldheid en -ook wel- oprechte gezindheid van deze bestrijders is het duidelijk dat de duivel, die deze ideeí«n animeert, maar éen doel heeft:
    Jezus zo klein mogelijk te maken.

    Wanneer men zich nu in zo'n debat mengt en dan spreekt over 'God de Heilige Geest' blijkt, dat de bestrijders zich geen enkel idee dienaangaande gevormd hebben. Hun strijd spitste zich toe op eén figuur (Jezus) en op die alleen. En opeens staan zij met de mond vol tanden en roepen :
    "Maar daar ging het toch helemaal niet over".
    En eigenlijk hoor je ze denken:
    "De Heilige Geest is toch maar een bijfiguur".

    Maar dat í­s niet zo:
    Wat voor God in de totaliteit geldt, dat geldt ook voor 'God de Heilige Geest'.

    In Matth 28 v 19 staat:
    "Ga dus op weg en maakt alle volken tot mijn leerlingen door hen te dopen in de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest".

    Op zichzelf zou deze tekst genoeg zijn om de volkomen gelijkstelling van 'de Vader', 'de Zoon' en 'de heilige Geest" te 'bewijzen' om dit beetje 'kille' woord maar eens te gebruiken.

    (Want: 'liefde' is zo'n sterk woord, dat Gods kinderen niet eens zoveel 'bewijzen' nodig hebben. Ik kwam eens in mijn prille geloofsdagen bij een vergevorderde broer in de Heer met heel veel vragen, ook om 'bewijzen'. Maar hij keek mij bij het beantwoorden van de eerste vraag al aan met zo'n warme, liefdevolle , wijze blik, dat ik al gauw zei:
    "Alles is weggesmolten").

    Maar ik heb een ander doel dan Coos zich indertijd stelde.
    Ik peur al de heerlijke teksten, die hij noemde nog eens na op vele gedachten, die er in voorkomen:
    - Ga dus op weg...
    Laatst sprak ik nog iemand, die zei:
    "Ik wacht maar, tot de Heer mij 'in ruimte zet' ".
    Wat is het eerlijk van dat wacht-trauma verlost te zijn en op weg te dúrven gaan omdat immers de Heer Jezus nu alle macht heeft in hemel en op aarde, (18)

    - Maak alle volken....wat een heerlijke doorbreking van alle beperkingen, die tot dan toe golden. Alle volken op het rond van de aarde; al die 7 miljard mensen nú; ze zijn allemaal 'lid van de doelgroep'.
    Zelf werk ik nu onder jongeren in Nederland en onder ouderen in Vlaanderen....en wie weet wat de Heer voor mij nog heeft weggelegd, wanneer ik nog tijd van leven heb.
    Maar JULLIE!!!: zo heerlijk jong en zo'n groot rayon. Maak gebruik van je jeugd.

    - maak hen tot mijn leerlingen...over Afrika hoorde ik vandaag zeggen:
    "De Christelijke godsdienst is daar vele kilometers breed en lang, maar slechts een decimeter diep. Van de 800 miljoen Afrikanen zijn er nu 400 miljoen Christen, terwijl in het begin van de 20 ste eeuw (bij een -uiteraard- kleiner totaal) maar tien miljoen Christen waren.
    Als de Heer je naar Afrika roept, tracht dan van die decimeter diepte om te beginnen een 'meterdiepte' te maken.
    Er is daar zoveel te doen , ook onder enthousiaste 'Halleluja-roepers', alleen al ten aanzien van de opvattingen rondom aids.
    Er zijn daar zoveel misverstanden en die kwaadaardigheden zullen ook wel onder de 80% zich Christen noemende Zuid-Afrikanen voorkomen.
    "Kies een jong meisje...een kind en je wordt door het 'vrijen' genezen van 'de magere ziekte' , (zoals 'aids' daar 'verhullend' heet).

    Leer die opppervlakkigen zo veel, dat ze 'leerlingen ' kunnen worden. Doop ze in de naam van de machtige en onnaspeurbare Drieí«enheid, wanneer de ondergrond niet meer een decimeter, maar althans 'een meter' is.
    En wijs hun de weg naar de 'kilometerdiepte'.

    Daag
    Ger
     

    15-09-2007, 18:56 Geschreven door Gerritse
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    08-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijbelstudie 88
    BIJBELSTUDIE 88.

    De gave van 'het onderscheiden van geesten', tweede verhandeling.

    Wij kiezen weer tot uitgangspunt 1 Corinthe 12 v 10 c, waar onder de Geestesgaven genoemd wordt:
    ' de gave van het onderscheiden van geesten'.

    Aardig is het, dat de onderscheiding, die ooit door een goedwillend mens gemaakt is en die ik trouw in deze bijbelstudie volg, hier helemaal niet gebruikt wordt. De bijbel, dit door God geí¯nspireerde boek, trekt zich niets aan van onze menselijk gepoog om alles netjes in groepen en groepjes te verdelen en zegt het hier weer eens heel anders. Niet of onze indeling niet 'handig' zou zijn voor de gedachtebepaling, maar om aan te geven dat Gods woorden veel te vrolijk en tintenlend van leven zijn dan dat wij die in onze bedenksels zouden kunnen laten verstijven, inpersen in onze harnassen.

    Goed dan; wat doet een Christen, die zegt:
    "Ik heb al die gaven niet nodig",
    zich toch te kort.

    Hij staat helemaal weerloos tegenover de machten van de duisternis, die hem van alle kanten belagen met allerlei afleidingen.
    De gedachten van satan, aan Paulus terdege bekend, ( 2 Corinthe 2 v 11), zijn onbekend aan hen.
    Het is zelfs zo, dat deze in gevaar zijnde gelovigen beweren:
    "Zeg; dat van de duivel en zo is een verouderde wijze van zeggen, in de dagen van Christus nog in zwang, maar nu behorende tot de 'overwonnen denkbeelden' ".
    En o wee, wanneer die kast vol met 'relikwieí«n van vroeger' dan opeens openspringt. Dan steekt men als een struisvogel de kop in het zand ten aanzien van wat werkelijk reí«el en dreigend is.

    Maar deze mensen uit Korinthe wisten heel precies waar het om ging. Zij wisten dat zij deze gave ten zeerste nodig hadden. Als gewezen heidenen hadden zij volop 'genoten' van de afgoderij en wisten dat het einde daarvan was: gemeenschap met de demonen, (10 v 20).
    Zij hadden zich laten bevrijden, laten afwassen, zij waren geheiligd, bevrijd van de onreine machten, (6 v 11).
    Paulus vond hier oren bij 'ervaringsdeskundigen'. Wanneer hij tegen hen zei:
    "Weten jullie niet, dat wij over engelen zullen oordelen",
    vond hij bij hen begrip. Zí­j wisten, dat voor het oordeel over engelen bij uitstek deze kostelijke gave is vereist.
    In het verleden hadden zij naar orakels geluisterd, zonder te onderscheiden, dat deze stamelende kreten hen naar de afgoden toetrokken, (12 v 2). Dit wilden zij zich niet opnieuw laten overkomen.

    In de tegenwoordige tijd is het in onze westelijke wereld zo, dat allerlei directe afgoderij steeds meer bekend raakt. De tegenstellingen tussen 'hier' en 'daar', onze wereld en de wereld van wicca, gothic en wat dies meer zij , vervaagt. In 'Vraag het Ger' kom ik om de haverklap 'pentagramgedoe' en dergelijke tegen. Op 'Vraag het Ger' beantwoord ik juist dezer dagen een argeloze vraag dienaangaande.

    Maar weet je, dat emotionaliteit ook een gevaarlijke zaak kan zijn. Mensen kunnen zo religieus overgevoelig en geí«xalteerd zijn, dat zij het eigenlijk wel mooi vinden....
    "Er gebéurt althans iets",
    .....wannneer mensen bij de doop in de Heilige Geest beginnen te kronkelen op de grond.
    Mensen, die de 'gave van het onderscheiden van geesten' hebben zeggen dan rustig:
    "De duistere machten stellen zich te weer. Wij zullen deze persoon daarvan bevrijden in de wonderbare naam van Jezus".
    En wanneer anderen dan roepen:
    "Hier gebeurt misschien juist iets heel fijns",
    zeggen deze 'mensen van het doorzicht':
    "God wil alleen het goede, het harmonische en het volkomene"
    en gaan rustig door met het herstellen van zo'n gebonden gelovige.

    Wanneerr Jezus zegt:
    "Drijf boze geesten uit",
    dan dient men eerst wel in het bestaan daarvan te geloven en ook in de macht om 'maar niet als een vuistvechter zomaar wat in de lucht te slaan', (9 v 26), maar door de 'gave van het onderscheiden van geesten' exacte slagen uit te delen en zo de demon knock out te slaan.

    Jullie, toekomstige frontsoldaten in het leger van onze Heer Jezus, dienen goed en degelijk getraind te worden. Jullie behoren niet naar het front gestuurd te worden met een ondeugdelijke uitrusting. Het is mij een voorrecht om aan jullie, kostelijken, terwijl je naar het front onderweg bent, deze oefening nog mede te geven.

    Give them hell, jongens en meisjes.

    Daag
    Ger

    08-09-2007, 16:41 Geschreven door Gerritse
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    02-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijbelstudie 87
    DE GAVE VAN HET ONDERSCHEIDEN VAN GEESTEN; eerste verhandeling.

    Het 'onderscheiden van geesten' is een zeer belangreijke gave, die ook in de wereld-van-alle-dag in hoog aanzien staat.
    Een goede zakenman is hij die bij een contact met een nieuwe relatie zeer spoedig aanvoelt of hij hier met een oplichter of met een betrouwbare toekomstige zakenpartner te maken heeft.
    Elk meisje mocht willen, dat zij bij het zien van 'weer een nieuwe jongen' direct weet, wat voor vlees zij in de kuip heeft.
    Laatst vertelde er een zo'n jonge blom mij dat een persoon met haar zat te flirten en obscene opmerkingen tegen haar maakte, terwijl zijn eigen verloofde erbij zat.
    Zij had toen 'direct geweten dat deze knul niet pluis was'.
    Maar ik gun aan iedere jongedame, dat zij ook minder heftige tekens weet te duiden.

    Maar goed; dat is 'de natuurlijke wereld'. Velen die dit lezen , zullen verzuchten:
    "Ik wilde wel heel veel meer van die gave van 'onderscheiden van geesten' dan ik nu heb.
    Maar ja....als je er geen aanleg voor hebt dan vlieg je er steeds weer opnieuw in".

    Dan heb ik goed nieuws voor jullie. Door de doop í­n en de vervulling mét de Heilige geest worden deze bekwaamheden in je versterkt. En voor zover je een hopeloos argeloosje bent, dan worden deze gave bij je wakker gekust, want God de Heilige Geest wil dat iedere gelovige all roud wordt en in niets te kort komt.

    Jullie zijn bekeerd. Velen van jullie zijn wedergeboren door het aandachtig en met liefde lezen van Gods woord.
    Met jullie 'innerlijke mens', (geest en ziel), met je 'geestelijk lichaam' zogezegd, ben je binnengekomen in het Koninkrijk van God. En wie staat daar te wachten, ' als het ware' 'in zijn handen wrijvend van blijde gezindheid om je verder te leiden': God de Heilige geest.
    Wel; je ervaart , bijvoorbeeld door handoplegging, doop én vervulling en direct gaat de Heilige geest liefdevol, opbouwend en je kwaliteit verbeterend met je aan het werk.
    Om je in Gods koninkrijk goed te kunnen bewegen, heb je heel duidelijk de gave 'van het onderscheiden van geesten' nodig.
    Een heleboel verleidende , vijandige geesten zien met 'boze ogen' toe, hoe daar weer een mensenkind beter bewerktuigd wordt om hen te onderkennen. Zij willen jouw weg 'naar nóg meer licht' blokkeren en je afvoeren van dat pad, dat alsmaar verder omhoog leidt.
    De Heilige Geest voorziet je van geestelijke ogen om te zí­en; van geestelijke oren om te horen; van geestelijke tastzin om te bemerken of er goede engelen in je nabijheid zijn of boosaardige geesten.

    Dan heb je op een gegeven ogenblik meer dan Adam had.
    In de natuurlijke wereld was het met zijn onderscheiden van geesten prima gesteld. Toen hij een wat sloom beest zag, dat zomaar een beetje in een boom hing, wist hij het gelijk al:
    "Die noem ik luiaard"; (grapje hoor, grapje)
    En ook verder wist hij alle dieren namen te geven, (Genesis 2 v 19).
    Maar toen de duivel in de gedaante van een slang tot hem kwam, ging het hopeloos mis.

    Ach; lieverds; ik had al meer willen zeggen. Maar ik heb mijzelf vier bijbelstudies toegemeten voor dit onderwerp. Dat meerdere komt de volgende keer wel.

    Daag
    Ger
     

    02-09-2007, 15:52 Geschreven door Gerritse
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 27/09-03/10 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2010
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 26/12-01/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!