Hier bracht ik de 20 eerste jaren van mijn leven door!
Nieuwe rubriek: mijn jeugdherinneringen uit de jaren 1950. De populaire muziek bleef toen maanden en soms jaren in de ether hangen. Vandaar deze zevende schijf (uit het jaar 1957). Ik bracht mijn jeugd door in Watermaal-Bosvoorde. Het aanbod populaire muziek (grotendeels Angelsaksische) was zo overweldigend dat ik 1957 in drie delen heb moeten splitsen. Hier is het derde en laatste deel. Morgen komt het magisch jaar 1958 aan bod met vooral de Wereldtentoonstelling in Brussel in de schijnwerpers!
Het treinstation van Bosvoorde.
Dit standbeeldje stond oorspronkelijk in een klein parkje nabij een vijver. Nadien werd het verplaatst en op een helling geplaatst nabij de Sint-Clemenskerk in Watermaal.
De visvijvers in Watermaal nabij de grens met Oudergem.
Nieuwe rubriek: mijn jeugdherinneringen uit de jaren 1950. De populaire muziek bleef toen maanden en soms jaren in de ether hangen. Vandaar deze zesde schijf (uit het jaar 1957). Ik bracht mijn jeugd door in Watermaal-Bosvoorde. In 1957 werd ik 6 jaar en mijn vader nam mij 's zondags mee op verkenning doorheen Brussel met tram of bus zodat ik de naburige gemeenten ook leerde kennen zoals Elsene, Etterbeek, Oudergem, Woluwe, Ukkel, Vorst, en Brussel-Stad. In de zomer gingen wij niet naar zee maar naar het Terkamerenbos of naar Hofstade met de buurtspoorwegen. Op de radio weerklonk meer en meer Angelsaksische muziek maar ook nog Vlaamse liedjes die ik naar hartenlust meeneuriede. Het aanbod was zo overweldigend dat ik 1957 in drie delen heb moeten splitsen. Hier is het tweede deel.
'Only You' uit 1957 was in 1975 de openingsdans op ons huwelijk!
Verzekeringsmaatschappij Royale belge (later AXA) in Bosvoorde.
Sint-Jozefsschool in Bosvoorde met in de achtergrond de Sint-Hubertuskerk.
De spoorwegbrug in Watermaal, toen over de Elsensestraat nu Visélaan, richting Elsene.
Nieuwe rubriek: mijn jeugdherinneringen uit de jaren 1950. De populaire muziek bleef toen maanden en soms jaren in de ether hangen. Vandaar deze vijfde schijf (uit het jaar 1957). Ik bracht mijn jeugd door in Watermaal-Bosvoorde. In 1957 werd ik 6 jaar en mijn vader nam mij 's zondags mee op verkenning doorheen Brussel met tram of bus zodat ik de naburige gemeenten ook leerde kennen zoals Elsene, Etterbeek, Oudergem, Woluwe, Ukkel, Vorst, en Brussel-Stad. Op de radio weerklonk meer en meer Angelsaksische muziek die ik naar hartenlust meeneuriede. Het aanbod was zo overweldigend dat ik 1957 in drie delen heb moeten splitsen.
Flageyplein in Elsene: één van de eerste supermarkten in België!
Het viaduct van Koekelberg dat nu in Bangkok staat en bekend is als "Belgian Bridge"! Foto van de vroegere Citroën-garage op het IJzerplein in Brussel.
De Aartsengel Michaël, patroonheilige van Brussel naar wie ik vernoemd ben, verslaat de duivel. Kunstwerk in het Centraal Station.
De Heilige Familieschool in Watermaal. Bus 42 stopte toen op het Wienerplein in Bosvoorde.
Nieuwe rubriek: mijn jeugdherinneringen uit de jaren 1950. De populaire muziek bleef toen maanden en soms jaren in de ether hangen. Vandaar deze vierde schijf (uit het jaar 1956), ook favorieten van mijn ouders. Ik bracht mijn jeugd door in het zuidoosten van Brussel, de zomervakanties grotendeels in het Hageland. De rock-'n-roll kwam niet zozeer binnen via de radio maar tijdens de pauze in de bioscoop en was vooral alomtegenwoordig dankzij de jaarlijkse kermis in de tent met de botsauto's!
De bloeiende kerselaars in Watermaal-Bosvoorde en de Stationsstraat in Watermaal.
Tram 31 op het Wienerplein in Bosvoorde reed toen richting Oudergem en Woluwe.
Een tram uit de jaren '50 met reclamepanelen op het dak (rechts).
Nieuwe rubriek: mijn jeugdherinneringen uit de jaren 1950. De populaire muziek bleef toen maanden en soms jaren in de ether hangen. Vandaar deze derde schijf (uit de jaren 1954-1955), ook favorieten van mijn ouders. Ik bracht mijn jeugd door in het zuidoosten van Brussel, de zomervakanties grotendeels in het Hageland.
De spoorwegbrug in Watermaal, een toegangspoort die naar Elsene leidt.
Het Wienerplein in Bosvoorde met een tram en een typisch wachthuisje uit de jaren '50 en rechts het Keymplein in Watermaal met de Théophile Vander Elststraat die naar omhoog loopt, richting Bosvoorde.
Nieuwe rubriek: mijn jeugdherinneringen uit de jaren 1950. De populaire muziek bleef toen maanden en soms jaren in de ether hangen. Vandaar deze tweede schijf (uit de jaren 1952-1953), ook favorieten van mijn ouders. Ik bracht mijn jeugd door in het zuidoosten van Brussel, de zomervakanties grotendeels in het Hageland.
Bosvoorde: het Léopold Wienerplein en onderaan de Sint-Hubertuskerk.
Mijn jeugdherinneringen uit de jaren 1950. De populaire muziek bleef toen maanden en soms jaren in de ether hangen. Vandaar deze eerste schijf uit de jaren 1950-1951, ook favorieten van mijn ouders. Ik bracht mijn jeugd door in het zuidoosten van Brussel, de zomermaanden grotendeels in het Hageland.
De tuinwijken in Watermaal-Bosvoorde (Floréal en Le Logis) met rechts De Drie Linden (Bosvoorde).
De Sint-Clemenskerk in Watermaal waar ik in 1975 getrouwd ben met Chantal.
Beste vrienden Cleymans & Van Geel bestormden alweer de Radio 2 Top 30, op zaterdag 21 november 2020 om precies te zijn. Jelle en Jonas hadden toen 'Heimwee'. Ik ook, naar een betere wereld zonder akelige virussen en naar wat meer empathie onder de mensen!
Maar het waren Regi & Camille die op zaterdag 21 november 2020 de hoogste nieuwkomers waren in de Radio 2 Top 30. 'Vechter' werd gebracht tijdens de reünie van de Liefde voor Muziek-artiesten ten bate van de 'Rode Neuzen Dag'. Het liedje kwam meteen binnen op nummer 13 terwijl 'Vergeet de tijd' van hetzelfde duo op nummer 3 stond!
Koen en Kris Wauters hadden 'Zuurstof' nodig in deze vreemde tijden, net zoals iedereen want zonder kan je niet leven. De nieuwste schijf van Clouseau kwam op zaterdag 28 november als eerste nieuwkomer terecht in de Radio 2 Top 30.
De hoogste nieuwkomer in de Radio 2 Top 30 van zaterdag 28 november 2020 was 'Therefore I Am' van Billie Eilish, een buitenbeentje in de popmuziek. Kijk maar naar haar losse kleren, de kleuren van d'r haar en haar eigenzinnige composities die je bezwaarlijk kunt meezingen. Toch kwam de 18-jarige Amerikaanse die dag meteen binnen in onze hitlijst op nummer 9. In de videoclip dwaalt ze moederziel alleen rond in een winkelcentrum, waarschijnlijk verlaten door de coronapandemie.
Dit waren de vier laatste nieuwkomers in de Radio 2 Top 30 van de maand november 2020. Op zaterdag 21 en zaterdag 28 om precies te zijn. Bedankt voor jullie aandacht, eventuele reacties en tot later!
'Rode Neuzen Dag' draait dit jaar rond muziek. De goeddoelactie van VTM, Qmusic, HLN en Belfius zorgt daarom voor een unieke reünie van de cast van het vorige seizoen van 'Liefde voor Muziek'. Peter Vanlaet, Gene Thomas, The Starlings, Regi, André Hazes, Karen Damen en Sean Dhondt namen het prachtig nummer 'Porselein' van Yasmine onder handen. Die versie kwam op zaterdag 14 november 2020 nieuw binnen in de Radio 2 Top 30. Het origineel van de betreurde Yasmine kan rechts beluisterd worden.
'The Masked Singer' was hèt kijkcijferkanon op VTM dit najaar. Sandra Kim vertolkte daar -onder het mom van De Koningin- 'Who Are You', een uitstekende cover van het alombekende nummer van The Who. De reeks heb ik nooit gezien maar haar versie heb ik wel gehoord in de Radio 2 Top 30 van zaterdag 14 november 2020. Het onnavolgbare origineel van deze Britten staat rechts.
De derde nieuwkomer in de Radio 2 Top 30 van zaterdag 14 november 2020 was geen duet tussen Laura Tesoro en Loïc Nottet (allebei met Eurovisiesongfestival ervaring) maar een triootje want zij zongen beiden met de Belgische dj/producer Alex Germys. Het resultaat daarvan was de single 'Strangers'.
De Canadese zanger Justin Bieber hoef ik niet meer voor te stellen. Benny Blanco, is een Amerikaanse producer, artiest, songwriter en platenbaas. In deze donkere tijden brachten zij de single 'Lonely' uit. En met succes want in Canada bereikten beide artiesten de eerste plaats. Of het zo'n vaart zou lopen in de Radio 2 Top 30 valt nog af te wachten. Vierde nieuwkomer in de lijst van zaterdag 14 november 2020.
Maar de grootste stijger in de Radio 2 Top 30 van zaterdag 14 november 2020 was Ariana Grande-Butera (geboren in Boca Raton, Florida op 26 juni 1993), een Amerikaanse zangeres en actrice. Haar nieuwe single 'Positions' kwam die dag toch wel meteen binnen op nummer 10 zeker. Voor de videoclip heeft ze zich laten inspireren op de verkiezingen.
Om de Radio 2 Top 30 van zaterdag 14 november 2020 in schoonheid af te sluiten kregen de luisteraars een gloednieuwe nummer één voorgeschoteld. De volledige Top-3 zag er toen zo uit:
1. Jaap Reesema en Pommelien Thijs stegen met 'Nu wij niet meer praten' van 2 naar 1. Het duo had daar slechts 5 weken voor nodig. 2. Het duo Regi en Camille zakte van 1 naar 2 met 'Vergeet de tijd' want die single stond al 7 weken genoteerd. 3. Joel Corry ft. MNEK, ook een duo, steeg met 'Head & Heart' van 5 naar 3 niettegenstaande die plaat al 12 weken te horen was in onze hitparade.
De Radio 2 Top 30 is elke zaterdag te beluisteren op Radio 2
Op zaterdag 7 november 2020 kwam Jonathan Vandenbroeck nog eens terecht in de Radio 2 Top 30. Hij is beter gekend onder zijn pseudoniem Milow en met 'First Day Of My Life' had hij toch weer een hit te pakken zeker!
De overige nieuwkomers in de Radio 2 Top 30 van zaterdag 7 november 2020 waren stuk voor stuk ongewone duetten. De eerste samenwerking was er eentje van Keith Urban met P!nk en kreeg de titel 'One Too Many' mee.
Angèle Van Laeken uit Linkebeek kreeg het gezelschap van de Kosovaarse Dua Lipa uit Londen om samen 'Fever' in te zingen. Het resultaat kwam op zaterdag 7 november 2020 zowaar meteen binnen op nummer 12 in de Radio 2 Top 30!
DJ Laurens Van Herck ging een samenwerkingsverband aan (onder de naam 5NAPBACK) met Metejoor, artiestennaam van Joris van Rossem. Het resultaat was 'Hoe kon ik zo dom zijn'. Tja, zelfkennis is het begin van alle wijsheid. Meteen op nummer 3 in de Radio 2 Top 30 van zaterdag 7 november 2020.
Tot zover de vier nieuwkomers in de Radio 2 Top 30 van zaterdag 7 november 2020. Morgen komen de vijf nieuwkomers uit de lijst van 14 november aan de beurt met als kers op de taart een gloednieuwe nummer één! Tot later.
- Verstrengde lockdown in België t.e.m. 13 december vanwege de slechte coronacijfers!
- In het centrum van Wenen vindt een aanslag plaats waarbij vier doden en 22 gewonden vallen. In ieder geval 1 vermoedelijke dader, een IS-aanhanger, wordt doodgeschoten. - Bij een aanval op de campus van de universiteit van Kaboel waarbij drie schutters het vuur openen, komen zeker 22 studenten om het leven. Islamitische Staat eist de aanslag op.
3 november:
In de Verenigde Staten vinden de 59ste presidentsverkiezingen plaats. Namens de Republikeinse Partij heeft Donald Trump zich herkiesbaar gesteld met Joe Biden namens de Democratische Partij als belangrijkste tegenkandidaat. Tegelijkertijd vinden ook de verkiezingen voor de Senaat en het Huis van Afgevaardigden plaats.
6 november:
- In zowel Frankrijk als Italië en Rusland wordt binnen een etmaal een record hoog aantal nieuwe COVID-19-besmettingen geregistreerd, net als een dag eerder in de Verenigde Staten. - In delen van Italië, vooral de noordelijke regio's, wordt vanwege het snel oplopende aantal COVID-19-besmettingen een nieuwe lockdown van kracht.
7 november:
- Meerdere Amerikaanse media roepen Joe Biden uit als winnaar van de presidentsverkiezingen. Donald Trump kondigt aan naar de rechter te stappen. - De Wereldgezondheidsorganisatie registreert in het afgelopen etmaal 581.679 nieuwe COVID-19-besmettingen, een nieuw recordaantal binnen 24 uur. - In Denemarken is een nieuwe op mensen overdraagbare variant van het COVID-19-virus aangetroffen bij nertsen. Alle nertsenhouders in Denemarken moeten per direct hun dieren ruimen en bedrijf sluiten.
9 november:
Het Amerikaanse farmaciebedrijf Pfizer maakt bekend dat het als eerste een COVID-19-vaccin op de markt wil brengen. Het vaccin zit momenteel in het laatste stadium van de testfase en zou voor 90% effectief zijn.
11 november:
- In Italië overstijgt het geregistreerde aantal COVID-19-besmettingen de 1 miljoen, volgens het Italiaanse ministerie van Volksgezondheid. De afgelopen 24 uur kwamen er bijna 33.000 nieuwe gevallen bij. - In de Verenigde Staten is in de afgelopen 24 uur een recordaantal van 201.961 nieuwe COVID-19-besmettingen geregistreerd. Ook het aantal patiënten dat met het virus in Amerikaanse ziekenhuizen ligt bereikt een recordhoogte. Immunoloog Anthony Fauci waarschuwt dat de situatie verder zal verslechteren indien de coronavoorschriften niet goed worden nageleefd.
13 november:
De Nederlandse Ministerraad stemt in met een eenmalig verkoop- en afsteekverbod van vuurwerk tijdens de komende jaarwisseling, om extra druk op de zorg en handhaving van openbare orde te voorkomen gezien de COVID-19-pandemie. Het verbod wordt geregeld via de Tijdelijke Wet COVID-19.
14 november:
In Oostenrijk wordt vanwege het toenemende aantal COVID-19-besmettingen een nieuwe lockdown afgekondigd. De lockdown gaat op 17 november in en geldt tot minimaal 6 december.
16 november:
Hongarije en Polen spreken hun veto uit over de meerjarenbegroting van de Europese Unie en daarmee ook het coronaherstelfonds, uit onvrede over de clausule die het verkrijgen van eu-subsidies koppelt aan de mate waarin de rechtstaat wordt gewaarborgd.
23 november:
- In Italië passeert het aantal personen dat is overleden aan COVID-19 de 50.000. Italië is zodoende het tweede land in Europa met meer dan 50.000 coronadoden. - Het Zweeds-Britse AstraZeneca komt als derde farmaceutische bedrijf met een COVID-19-vaccin, na Pfizer en Moderna. Uit tests is gebleken dat dit vaccin voor 70% effectief is, maar mogelijk effectiever wordt als het in kleinere doseringen wordt toegediend.
27 november:
Vanwege de coronapandemie wordt mijn verjaardag in mineur thuis gevierd onder ons tweetjes. Chantal heeft niettemin voor de gelegenheid extra lekker eten gekookt! Hartelijk bedankt daarvoor.
In mijn droom kreeg ik zelfs een briefkaart van de POTUS. Gelukkig zijn dromen bedrog!