Nieuwe rubriek: mijn jeugdherinneringen uit de jaren 1950. Vandaag bespreek ik de dertiende en laatste schijf en komt het jaar 1959 aan bod. De overgrote meerderheid van rock-'n-roll- en popmuziek kwam nog altijd uit Noord-Amerika, enkele uitzonderingen uit Engeland niet te na gesproken, zoals een jazzband, een rocker die later door Ringo zou gecoverd worden en een piepjonge Cliff Richard met zijn begeleidingsband The Drifters die een jaar later hun naam moesten wijzigen in The Shadows. Ook nu was het aanbod dat jaar overweldigend zodat ik 1959 in drie delen heb moeten splitsen. Hierna volgt het derde deel.
Nieuwe rubriek: mijn jeugdherinneringen uit de jaren 1950. Vandaag bespreek ik de twaalfde schijf en komt het jaar 1959 aan bod. De overgrote meerderheid van rock-'n-roll- en popmuziek kwam nog altijd uit Amerika. In Europa hoorde je een heel ander geluid, getuige daarvan het winnend Eurovisiesongfestivallied dat uit Nederland kwam. Ook nu was het aanbod dat jaar overweldigend zodat ik 1959 in drie delen heb moeten splitsen. Hierna volgt het tweede deel.
Nieuwe rubriek: mijn jeugdherinneringen uit de jaren 1950. Vandaag bespreek ik de elfde schijf en komt het jaar 1959 aan bod. Amerikaanse muziek kreeg stevige concurrentie vanuit het Verenigd Koninkrijk al liet het Europese vasteland zich niet onbetuigd. Er kwam zelfs een wereldhit uit België, zij het van Italiaanse komaf. Ook hier was het aanbod overweldigend zodat ik 1959 in drie delen heb moeten onderverdelen. Hierna volgt het eerste deel.
Na vele jaren werden de bollen van het Atomium eindelijk vernieuwd en het hele monument kreeg een opknapbeurt!
Nieuwe rubriek: mijn jeugdherinneringen uit de jaren 1950. Vandaag bespreek ik de tiende schijf en komt het magisch jaar 1958 aan bod met vooral deuntjes die mij herinneren aan Expo '58. De Wereldtentoonstelling vond plaats van 17 april tot 19 oktober en werd bezocht door 41,1 miljoen geïnteresseerden. 44 landen waren er vertegenwoordigd. Ik zal nooit beweren dat het vroeger beter was. Het was anders en vooral: ik had een onbezorgde jeugd! Het aanbod populaire muziek (grotendeels Angelsaksische) was zo overweldigend dat ik 1958 in drie delen heb moeten splitsen. Hier volgt het derde deel.
De nieuwste treinen werden op Expo 58 tentoongesteld. - Onder de brug bevond zich een kaart van België.
Het paviljoen van Brazilië - De opwekking van elektriciteit
Building Philips - Het paviljoen van Thailand
Het paviljoen van de USSR - Het paviljoen van de VS
Nieuwe rubriek: mijn jeugdherinneringen uit de jaren 1950. Vandaag bespreek ik de negende schijf en komt het magisch jaar 1958 aan bod met vooral deuntjes die mij herinneren aan Expo '58. Tussen april en oktober 1958 bezocht ik de wereldtentoonstelling een viertal keer, telkens met mijn ouders en grote zus vergezeld van andere familieleden die voor de gelegenheid het verre Brussel kwamen bezoeken. Het aanbod populaire muziek (grotendeels Angelsaksische) was zo overweldigend dat ik 1958 in drie delen heb moeten splitsen. Hier volgt het tweede deel.
Nieuwe rubriek: mijn jeugdherinneringen uit de jaren 1950. Vandaag bespreek ik de achtste schijf en komt het magisch jaar 1958 aan bod met vooral de Wereldtentoonstelling die Brussel toen in de schijnwerpers zette! Het aanbod populaire muziek (grotendeels Angelsaksische) was zo overweldigend dat ik 1958 in drie delen heb moeten splitsen. Hier volgt het eerste deel.
De Wereldtentoonstelling in Brussel, beter bekend als Expo '58.
Gina Lollobrigida, Koning Boudewijn en Frank Sinatra op Expo '58.
Het legendarisch geworden Atomium, speciaal opgericht voor Expo '58.
De bekende Martini-toren op het Rogiercentrum in Brussel.