Na vele jaren werden de bollen van het Atomium eindelijk vernieuwd en het hele monument kreeg een opknapbeurt!
Nieuwe rubriek: mijn jeugdherinneringen uit de jaren 1950. Vandaag bespreek ik de tiende schijf en komt het magisch jaar 1958 aan bod met vooral deuntjes die mij herinneren aan Expo '58. De Wereldtentoonstelling vond plaats van 17 april tot 19 oktober en werd bezocht door 41,1 miljoen geïnteresseerden. 44 landen waren er vertegenwoordigd. Ik zal nooit beweren dat het vroeger beter was. Het was anders en vooral: ik had een onbezorgde jeugd! Het aanbod populaire muziek (grotendeels Angelsaksische) was zo overweldigend dat ik 1958 in drie delen heb moeten splitsen. Hier volgt het derde deel.
De nieuwste treinen werden op Expo 58 tentoongesteld. - Onder de brug bevond zich een kaart van België.
Het paviljoen van Brazilië - De opwekking van elektriciteit
Building Philips - Het paviljoen van Thailand
Het paviljoen van de USSR - Het paviljoen van de VS
Nieuwe rubriek: mijn jeugdherinneringen uit de jaren 1950. Vandaag bespreek ik de negende schijf en komt het magisch jaar 1958 aan bod met vooral deuntjes die mij herinneren aan Expo '58. Tussen april en oktober 1958 bezocht ik de wereldtentoonstelling een viertal keer, telkens met mijn ouders en grote zus vergezeld van andere familieleden die voor de gelegenheid het verre Brussel kwamen bezoeken. Het aanbod populaire muziek (grotendeels Angelsaksische) was zo overweldigend dat ik 1958 in drie delen heb moeten splitsen. Hier volgt het tweede deel.
Nieuwe rubriek: mijn jeugdherinneringen uit de jaren 1950. Vandaag bespreek ik de achtste schijf en komt het magisch jaar 1958 aan bod met vooral de Wereldtentoonstelling die Brussel toen in de schijnwerpers zette! Het aanbod populaire muziek (grotendeels Angelsaksische) was zo overweldigend dat ik 1958 in drie delen heb moeten splitsen. Hier volgt het eerste deel.
De Wereldtentoonstelling in Brussel, beter bekend als Expo '58.
Gina Lollobrigida, Koning Boudewijn en Frank Sinatra op Expo '58.
Het legendarisch geworden Atomium, speciaal opgericht voor Expo '58.
De bekende Martini-toren op het Rogiercentrum in Brussel.
Hier bracht ik de 20 eerste jaren van mijn leven door!
Nieuwe rubriek: mijn jeugdherinneringen uit de jaren 1950. De populaire muziek bleef toen maanden en soms jaren in de ether hangen. Vandaar deze zevende schijf (uit het jaar 1957). Ik bracht mijn jeugd door in Watermaal-Bosvoorde. Het aanbod populaire muziek (grotendeels Angelsaksische) was zo overweldigend dat ik 1957 in drie delen heb moeten splitsen. Hier is het derde en laatste deel. Morgen komt het magisch jaar 1958 aan bod met vooral de Wereldtentoonstelling in Brussel in de schijnwerpers!
Het treinstation van Bosvoorde.
Dit standbeeldje stond oorspronkelijk in een klein parkje nabij een vijver. Nadien werd het verplaatst en op een helling geplaatst nabij de Sint-Clemenskerk in Watermaal.
De visvijvers in Watermaal nabij de grens met Oudergem.
Nieuwe rubriek: mijn jeugdherinneringen uit de jaren 1950. De populaire muziek bleef toen maanden en soms jaren in de ether hangen. Vandaar deze zesde schijf (uit het jaar 1957). Ik bracht mijn jeugd door in Watermaal-Bosvoorde. In 1957 werd ik 6 jaar en mijn vader nam mij 's zondags mee op verkenning doorheen Brussel met tram of bus zodat ik de naburige gemeenten ook leerde kennen zoals Elsene, Etterbeek, Oudergem, Woluwe, Ukkel, Vorst, en Brussel-Stad. In de zomer gingen wij niet naar zee maar naar het Terkamerenbos of naar Hofstade met de buurtspoorwegen. Op de radio weerklonk meer en meer Angelsaksische muziek maar ook nog Vlaamse liedjes die ik naar hartenlust meeneuriede. Het aanbod was zo overweldigend dat ik 1957 in drie delen heb moeten splitsen. Hier is het tweede deel.
'Only You' uit 1957 was in 1975 de openingsdans op ons huwelijk!
Verzekeringsmaatschappij Royale belge (later AXA) in Bosvoorde.
Sint-Jozefsschool in Bosvoorde met in de achtergrond de Sint-Hubertuskerk.
De spoorwegbrug in Watermaal, toen over de Elsensestraat nu Visélaan, richting Elsene.
Nieuwe rubriek: mijn jeugdherinneringen uit de jaren 1950. De populaire muziek bleef toen maanden en soms jaren in de ether hangen. Vandaar deze vijfde schijf (uit het jaar 1957). Ik bracht mijn jeugd door in Watermaal-Bosvoorde. In 1957 werd ik 6 jaar en mijn vader nam mij 's zondags mee op verkenning doorheen Brussel met tram of bus zodat ik de naburige gemeenten ook leerde kennen zoals Elsene, Etterbeek, Oudergem, Woluwe, Ukkel, Vorst, en Brussel-Stad. Op de radio weerklonk meer en meer Angelsaksische muziek die ik naar hartenlust meeneuriede. Het aanbod was zo overweldigend dat ik 1957 in drie delen heb moeten splitsen.
Flageyplein in Elsene: één van de eerste supermarkten in België!
Het viaduct van Koekelberg dat nu in Bangkok staat en bekend is als "Belgian Bridge"! Foto van de vroegere Citroën-garage op het IJzerplein in Brussel.
De Aartsengel Michaël, patroonheilige van Brussel naar wie ik vernoemd ben, verslaat de duivel. Kunstwerk in het Centraal Station.
De Heilige Familieschool in Watermaal. Bus 42 stopte toen op het Wienerplein in Bosvoorde.
Nieuwe rubriek: mijn jeugdherinneringen uit de jaren 1950. De populaire muziek bleef toen maanden en soms jaren in de ether hangen. Vandaar deze vierde schijf (uit het jaar 1956), ook favorieten van mijn ouders. Ik bracht mijn jeugd door in het zuidoosten van Brussel, de zomervakanties grotendeels in het Hageland. De rock-'n-roll kwam niet zozeer binnen via de radio maar tijdens de pauze in de bioscoop en was vooral alomtegenwoordig dankzij de jaarlijkse kermis in de tent met de botsauto's!
De bloeiende kerselaars in Watermaal-Bosvoorde en de Stationsstraat in Watermaal.
Tram 31 op het Wienerplein in Bosvoorde reed toen richting Oudergem en Woluwe.
Een tram uit de jaren '50 met reclamepanelen op het dak (rechts).
Nieuwe rubriek: mijn jeugdherinneringen uit de jaren 1950. De populaire muziek bleef toen maanden en soms jaren in de ether hangen. Vandaar deze derde schijf (uit de jaren 1954-1955), ook favorieten van mijn ouders. Ik bracht mijn jeugd door in het zuidoosten van Brussel, de zomervakanties grotendeels in het Hageland.
De spoorwegbrug in Watermaal, een toegangspoort die naar Elsene leidt.
Het Wienerplein in Bosvoorde met een tram en een typisch wachthuisje uit de jaren '50 en rechts het Keymplein in Watermaal met de Théophile Vander Elststraat die naar omhoog loopt, richting Bosvoorde.
Nieuwe rubriek: mijn jeugdherinneringen uit de jaren 1950. De populaire muziek bleef toen maanden en soms jaren in de ether hangen. Vandaar deze tweede schijf (uit de jaren 1952-1953), ook favorieten van mijn ouders. Ik bracht mijn jeugd door in het zuidoosten van Brussel, de zomervakanties grotendeels in het Hageland.
Bosvoorde: het Léopold Wienerplein en onderaan de Sint-Hubertuskerk.
Mijn jeugdherinneringen uit de jaren 1950. De populaire muziek bleef toen maanden en soms jaren in de ether hangen. Vandaar deze eerste schijf uit de jaren 1950-1951, ook favorieten van mijn ouders. Ik bracht mijn jeugd door in het zuidoosten van Brussel, de zomermaanden grotendeels in het Hageland.
De tuinwijken in Watermaal-Bosvoorde (Floréal en Le Logis) met rechts De Drie Linden (Bosvoorde).
De Sint-Clemenskerk in Watermaal waar ik in 1975 getrouwd ben met Chantal.
Beste vrienden Cleymans & Van Geel bestormden alweer de Radio 2 Top 30, op zaterdag 21 november 2020 om precies te zijn. Jelle en Jonas hadden toen 'Heimwee'. Ik ook, naar een betere wereld zonder akelige virussen en naar wat meer empathie onder de mensen!
Maar het waren Regi & Camille die op zaterdag 21 november 2020 de hoogste nieuwkomers waren in de Radio 2 Top 30. 'Vechter' werd gebracht tijdens de reünie van de Liefde voor Muziek-artiesten ten bate van de 'Rode Neuzen Dag'. Het liedje kwam meteen binnen op nummer 13 terwijl 'Vergeet de tijd' van hetzelfde duo op nummer 3 stond!
Koen en Kris Wauters hadden 'Zuurstof' nodig in deze vreemde tijden, net zoals iedereen want zonder kan je niet leven. De nieuwste schijf van Clouseau kwam op zaterdag 28 november als eerste nieuwkomer terecht in de Radio 2 Top 30.
De hoogste nieuwkomer in de Radio 2 Top 30 van zaterdag 28 november 2020 was 'Therefore I Am' van Billie Eilish, een buitenbeentje in de popmuziek. Kijk maar naar haar losse kleren, de kleuren van d'r haar en haar eigenzinnige composities die je bezwaarlijk kunt meezingen. Toch kwam de 18-jarige Amerikaanse die dag meteen binnen in onze hitlijst op nummer 9. In de videoclip dwaalt ze moederziel alleen rond in een winkelcentrum, waarschijnlijk verlaten door de coronapandemie.
Dit waren de vier laatste nieuwkomers in de Radio 2 Top 30 van de maand november 2020. Op zaterdag 21 en zaterdag 28 om precies te zijn. Bedankt voor jullie aandacht, eventuele reacties en tot later!