Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

Categorieën
  • AARDAPPELGERECHTEN (81)
  • ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES (39)
  • APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO, (98)
  • BARBECUE, GRILPAN, GRIL, (51)
  • BIEREN & BIERWEETJES, (13)
  • BIJGERECHTEN, (50)
  • BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, (65)
  • CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN, (100)
  • CHINEES, OOSTERS, (4)
  • CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN, (8)
  • CULINAIRE NIEUWTJES, (115)
  • CULINAIRE TRIPS, REIZEN. (60)
  • DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN, (141)
  • DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN, (1)
  • EIEREN, EIERGERECHTEN, (34)
  • FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN, (41)
  • FONDUE, (3)
  • FOTO'S (4)
  • GROENTEN, GROENTENGERECHTEN, (73)
  • KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK, (45)
  • KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, (74)
  • KRUIDEN,MARINADES, (6)
  • OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN, (79)
  • PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE, (20)
  • PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, (129)
  • PIZZA'S, (11)
  • RESTAURANTS MET RECEPTEN (2)
  • RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN (69)
  • RIJSTGERECHTEN (32)
  • SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN (91)
  • SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S (17)
  • SMOOTHIE, FRUITDRINK, (10)
  • SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD, (111)
  • STREEKGERECHTEN (6)
  • TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a. (85)
  • TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a. (33)
  • VEGETARISCH, (39)
  • VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN, (311)
  • VLEESGERECHTEN, (198)
  • VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE, (167)
  • WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID (222)
  • WEETJES OVER VOEDING, (173)
  • WIJN & WIJNWEETJES (58)
  • WILD & GEVOGELTE (125)
  • WOKGERECHTEN (22)
  • ZWEEDSE, HAPJES, GERECHTEN, (2)
  •          Lieve bezoeker
    Zoeken met tags is nog niet
    kompleet het invullen van
    tags is een langzaamaan
    werkje, maar ik werk er aan.
    Zoeken in blog

    Aanraders !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • FOTO VAN JOKE
  • PHOTOGALERY
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • NO LIMIT
  • Blog als favoriet !



           ideetjes van Josephine



     Gaspacho ( koude spaanse soep)



                    Tomaat crevette



         Versgebakken paprika chips



            Witlofrolletjes uit de oven



    St-jacobsvruchten, tuinboonen, puree



               Kerstbrood (Stoll)



                         Avocado



      Varkenshaas in sinaasappelsaus



      Avocadosoep met gerookte zalm



                    Kerstbrood ( Stoll)



            Bokkepootjes (Koekjes)



     Koekjes met vulling en hagelslag



       Herfstsalade met Parmaham



    Avocadosoepje met gerookte zalm



                    Cherrytomaatjes



                      Kwarteleitjes



                       Verse vijgen



       Avocadosalade met garnalen



              Cherrytomaatjes



         Witlof met appel en radijs



       Spaghetti met zalm en zeekraal



                Trostomaten


     
      Mozzarella, tomaten, basilicum



         Groentensoep met peterselie


     
                      Verse zalm
        


             Uitsmijter met ham



             Roerei met Garnalen



              Gestoofde Paprika's



                        Peulertjes



                 Groene salade



             Coeur de boeuf Tomaten



                        Zeekraal



                       Pruimen



                       Citroenen



                 Sinaasappelen



                         Frietjes



                     Tomatensoep



                        Basilicum



                       Angusbeef



                            Eieren



                            Eieren



              Gevulde gerookte zalm



                        Knoflook



                        Courgette

                      

                               Paprika



    Gegraniteerde aardappelschijfjes



            Aardappelkroketjes



        Asperges op vlaamse wijze



         Gebakken champignons



               Crema catalana



                    Aardbeien


     
                   Sinaasappel



                            Peer



             Omelet met Garnalen



    Asperges,garnalen,puree en eitje



           Roodfruit met vanilleijs



         Garnaalsalade met frietjes



     Sint Jacobsvruchten met wilof



           Parelhoen met spruitjes



                        Witlof



                       Aardbeien



              Asperges met garnalen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Inhoud blog
  • Biefstuksalade om van af te vallen
  • Love fish van de zuiderse zeeën
  • Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak
  • Tartine met aubergine, mozzarella & tomaat
  • Zalm met krokante tikka masala
  • Appeltaart
  • Chili sin carne met 3 soorten bonen
  • Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen
  • Stoofpot van wintergroenten
  • Kwartels met savooikool
  • Gravad lax
  • Gourmet met vis
  • Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen
  • Champignonroomsoep
  • Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus
  • Polderaardappel gevuld met garnaaltjes en Hollandse saus
  • Rollade van parelhoen en ganda ham
  • Koninginnenhapjes met vis
  • Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
  • Reemedaillon met kastanjes
  • Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas
  • Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons
  • Provençaalse pastasalade
  • Kalfstong in madeirasaus
  • Kalfsblanket
  • Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes
  • gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes.
  • Gratin met bloemkool en gehakt
  • Driedubbele kwarktaart met verse vijgen
  • Gegratineerd witloof met ham
  • Biefstuk met champignons de Paris en pasta
  • Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree
  • Minder zout in onze voeding
  • Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn
  • Bouillie met erwtjes en worteltjes
  • Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus
  • Rijstpap met appeltjes
  • Gevulde tomaten met bloemkool
  • Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen
  • Avocadosoep met gerookte zalm
  • Nieuw wapen in de strijd tegen obesitas: groene thee
  • Ragu alla Napolitana
  • Boterham met salade van zalm, selder en appel.
  • Salade met gegrilde zalm
  • Vissoep met mosselen
  • Friet met stoverij van varkenswangetjes
  • Gepocheerde peren met cranberry & gember
  • Mosselgratin met spinazie
  • Filet pur en witloof in de wok
  • Ovenschotel met rundergehakt en witloof
  • Carpaccio van tomaat met salade groene boontjes, mozzarella
  • 'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes
  • Salade met sashimi van zeebaars en radijs
  • Maatjessalade
  • Gegrilde Caramba steaks
  • De meest ziekmakende voeding: fruit en groenten
  • Asperges met warme champignonsalade
  • Spirelli met kip en tomaatjes
  • Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel
  • Italiaanse mosselpan
  • Courgettesoep
  • Krokante sigaren met spinazie en feta
  • Spaghetti met curry en gerookte zalm
  • Gevulde zalmforel op de barbecue
  • Scampi's met knoflook
  • Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise
  • Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel.
  • Gevulde paprika met tzatziki
  • Groenten uit de oven
  • Salade Niçoise
  • Bruschetta met tomaat en aubergine
  • Salade van rundvlees met frambozen
  • Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake
  • Witte asperges met oosterse dressing
  • Pastasalade met artisjokken en radicchio
  • Parijse worteltjes en hun loof
  • Kalfsgebraad met jonge worteltjes
  • Bruschetta met ham en mozzarella
  • Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei.
  • Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels
  • Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella
  • Gestoofde forel met bieslooksaus
  • Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen
  • Aardbeien op spies
  • Rogvleugel met blanke botersaus
  • Videetje van kip met zachte curry
  • Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
  • Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn
  • Salade van vergeten groenten
  • Spinaziesoep
  • Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen
  • Kip met perzik, paprika en rijst
  • Groentewraps
  • Peultjes met chilipeper, gember en Meritus-filet mignon
  • Gebakken aardappelen met gehaktballetjes
  • Kalfslapjes met geroosterde aardappeltjes
  • Lentesalade met witte asperges en garnalen
  • Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len
  • Groentecurry
  • Lamskotelet in kruidenkorst



    Startpagina !
    Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken

    "Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ".... De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast".... "Een volle buik heeft een gelukkig hoofd" ....

    28-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witte asperges met oosterse dressing


    Witte asperges met oosterse dressing

    Voor 4 personen:
     
    2 bundels primeurasperges

    Dressing:
    150 g boter, 2 stengels citroengras,  2,5 cm verse gember,1 tl sambal oelek
    1 teen knoflook, geperst, 2 el donkere sojasaus (geen ketjap), sap van 1 limoen.

    Afwerking:
    1 stengel citroengras, 1 el fijngesnipperd bieslook
    witte en zwarte sesamzaadjes

                

    Bereidingswijze;

    Maak eerst de dressing. Klaar de boter. Verwijder de taaie buitenste blaadjes van het citroengras en hak de rest zeer fijn. Schil en rasp de gember. Voeg beide toe aan de geklaarde boter, verwarm op laag vuur en laat 10 minuten trekken. Voeg de resterende ingrediënten toe.

    Blancheer de asperges in kokend gezouten water. Verdeel over borden en lepel er royaal de dressing over. Hak het citroengras voor de afwerking zeer fijn en meng met het bieslook en de sesamzaadjes. Strooi vlak voor het serveren over de asperges. Serveer meteen.





    bron; knack.be

    Categorie:GROENTEN, GROENTENGERECHTEN,
    Tags:Asperges, citroengras, gember, sesamzaadjes, limoen,
    24-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pastasalade met artisjokken en radicchio

     

    Pastasalade met artisjokken en radicchio

    Voor 4 personen; 
    ½ bosje basilicum , ½ potje artisjokharten , 100 g kerstomaten
    8 sneetjes bresaola (Italiaans gedroogd rundvlees)
    ½ krop radicchio (of rood witloof) , 65 g raketsla , 275 g g penne
    2-3 el olijfolie , 1 el azijn , 2 tl citroensap , ½ teen knoflook, geplet
    40 g parmezaanschilfers , peper van de molen en zout 


               

    Bereidingswijze;

    Snij de basilicum fijn. Laat de artisjokharten uitlekken en snij ze in kwarten. Meng met de basilicum. Was en halveer de kerstomaten. Snij elk sneetje bresaola in 6 repen. Was de radicchio en raketsla en zwier goed droog. Kook de penne beetgaar in gezouten kokend water. Verfris nadien onder koud stromend water en laat goed uitlekken.

    Maak in een slakom een vinaigrette met de olijfolie, azijn, het citroensap en de knoflook. Kruid met peper en zout. Leg er de sla, artisjokharten, kerstomaten, bresaola en penne op. Schep goed om en laat ten minste 30 min. rusten op kamertemperatuur. Strooi er vlak voor het serveren de parmezaanschilfers over.

    Tip: laat de salade op kamertemperatuur rusten, niet in de koelkast; anders wordt de pasta klef en onaangenaam om te eten. Bovendien zal de pasta de vinaigrette beter absorberen op kamertemperatuur. Vervang de bresaola eventueel door grisonvlees.
     
    bron; knackweekend.rnews.be


     


    Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
    Tags: Artisjok, Tomaten, Basilicum, Bresaola, Witloof, Raketsla, Pasta, Parmezaan,
    23-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parijse worteltjes en hun loof

     
     

    Parijse worteltjes en hun loof

    De zogenaamde Parijse wortels hebben een flinterdunne schil.
    Ze vooraf schillen hoeft niet.
    Vijfentwintig minuten koken in water en je wrijft de schil er zo af.

    Voor 4 personen:
    24 mooie, ronde Parijse worteltjes
    zout ,50 g gezouten boter ,Wortelloof
     

                             
                

    Bereidingswijze;

    Borstel de worteltjes en spoel ze. Schik ze goed tegen elkaar in één laag in een kookpan. Giet er water bij tot ze onder staan. Voeg er zout bij en laat ze op een matig vuur onder deksel 20-25 min. garen. Controleer met de punt van een mes.

    Schep 1-2 dl kookvocht uit de pan en verwarm het samen met de boter in een braadpan. Pocheer daarin het loof. Dien onmiddellijk op in een warm bord, na het verwijderen van wortelschilletjes.

    bron; knackweekend.rnews.be


    Categorie:GROENTEN, GROENTENGERECHTEN,
    Tags:worteltjes, wortelloof,
    21-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalfsgebraad met jonge worteltjes



    Kalfsgebraad met jonge worteltjes

    voor 4 personen;

    750g kalfsgebraad, 400g jonge worteltjes (in schijfjes),
    1eetlepel gesmolten boter, 1eetlepel gehakte bladpeterselie,
    1teentje fijngehakte knoflook, zout, zwarte peper van de molen.

                           
                                          
    Bereiding;

    Breng 2 L water aan de kook onderaan in een stoomkoker. Leg het gebraad in de mand en laat het 35 min. stomen. Schik er na 25 min. de wortelschijfjes rond. Zet de koker 5 min. van het vuur met het deksel schuin (zodat het vlees kan rusten).

    Verwarm de oven voor op stand 6-7 (200° C). Leg het gebraad en de worteltjes in een gratineerschotel. Overgiet met de gesmolten boter en laat nog 10 min. bakken in de warme oven. Bestrooi met peterselie en look, onder elkaar gemengd. Dien op.

    VOORDEEL
    Stoomkoken bewaart de malse smaak van het vlees, terwijl een gedeelte van het vet wordt afgedreven (vooral bij varkens- en lamsvlees). Bovendien vermijdt dit het gebruik van vetstoffen, behalve dan bij het bakken in de hete oven om het vlees een smakelijk kleurtje te geven.

    TIP
    Kies een gebraad met een regelmatige vorm zodat het vlees gelijkmatig gaar wordt.

    bron; delhaize.be


    Categorie:CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN,
    Tags:Kalfsgebraad, worteltjes, peterselie, look,
    19-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bruschetta met ham en mozzarella


    Bruschetta met ham en mozzarella

    Voor 2 personen:

    1 ciabattabroodje, 1 teentje knoflook, 1 blikje tomatenpuree
    2 vrij dikke of meerder dunneplakken rauwe ham
    1 bolletje mozzarella, peper, zout.

         

    Bereidingswijze;

    Snijd het ciabattabroodje in de lengte doormidden en rooster elke helft knapperig (in de broodrooster of onder de ovengrill). Wrijf elk stuk brood aan weerszijden in met het knoflookteentje. Kruid met peper en zout en smeer elk stuk in met tomatenpuree.
    Leg een of meerdere plakjes ham op de tomatenpuree en schik er telkens drie plakjes mozzarella op.

    Plaats de broodjes in een voorverwarmde oven (200 °C) en laat de kaas smelten gedurende ca. 5 minuten. Versier met blaadjes shiso, fijngesnipperde basilicum, tijm of oregano.

    Ciabattabrood, knoflook, peper en zout vormen altijd de basis van bruschetta's.
    Voor het beleg kunt u echter vrijuit kiezen uit diverse combinaties.


    Probeer zeker deze uit: pesto + plakjes champignon + ham + mozzarella;
    geitenkaas vermengd met wat mascarpone + gedroogde tomaat + olijven; olijventapenade + reepjes gemarineerde paprika + ansjovis.

    Reken 4 bruschetta's (met gevarieerd beleg) per persoon.



    bron; knackweekend.rnews.be


    Categorie:BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN,
    Tags:ciabattabroodjes, ham, mozzarella,
    18-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei.


    Asperges met mousseline van peterselie
    en een gepocheerd ei.

    Klaarmaken nu er heerlijke verse asperges zijn.

    Voor 4 personen:


    2 bussels asperges voorgerecht, (4 bussels voor een hoofdgerecht),
    2 eigelen, 4 heel verse eieren, 1 bosje platte peterselie,
    het sap van 1/2 citroen, 200 g boter, zout en peper.

                           Food & Styling: foto van asperges met mousseline van peterselie

    Verwijder de steeltjes van de gewassen peterselie. Blancheert de blaadjes 3 minuten in licht gezouten water, spoel ze in koud water en mix tot een puree.

    Schil de asperges en kook ze gaar in licht gezouten water ( of  in een bouillon gemaakt met harde afgebroken stukken en de schillen van de asperges 20 minuten gekookt in 1,5 liter water) gedurende 7 à 8 minuten. Bewaar in het kookvocht.

    Vermeng de peterseliepuree met de eigelen, voeg er 2 el water bij en klop op een laag vuur tot een sabayon. Klop er daarna de in stukjes gesneden koude boter door, nog altijd op een laag vuur tot de dikte van een mayonaise. Breng op smaak met citroensap, zout en peper en houd de saus warm. Pocheert de eieren 3 minuten in bijna kokend water vermengd met 2 el azijn.

    bron; foodstyling.be


    Categorie:VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE,
    Tags:Asperges, eiren, peterselie, citroen, boter,
    16-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels


    Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger
    met verse maïskorrels

    Voor 8 personen:
    1 kg aardappelen, 100 g boter, 2,5 dl melk, nootmuskaat,
    peper en zout, 1 wortel, in dunne schijfjes
    250 g verse of diepgevroren erwtjes, 2 verse suikermaiskolven
    500 g kip- of kalkoengehakt, 1 sjalot, 1 ei, broodkruim,250 g snijbonen. 

    benodigdheden;
    hoge cilinders van ca. 7 cm doorsnede
    olie om de vormen in te vetten

                                    

    Bereidingswijze;

    Kook de aardappelen gaar, pureer ze, doe er de gesmolten boter en lauwwarme melk bij, breng op smaak met versgeraspte nootmuskaat en peper en zout.

    Kook de erwten kort en spoel onder ijskoud water. Snij de geschilde wortel in schijfjes en kook deze beetgaar.

    Meng de erwtjes door de aardappelpuree. Vul de ingevette cilinders met puree. Schik op elk torentje de wortelschijfjes.

    Snij de maiskorrels van de kolven. Stoof een versnipperde sjalot in boter en olie, doe er de maiskorrels bij en laat alles al roerend beetgaar stoven.

    Meng het gehakt, het ei, broodkruim, peper, zout en de maiskorrels. Vorm er 8 platte schijven mee. Bak deze in boter en olie gaar. Serveer met de aardappelpuree en versneden en in boter gestoofde snijbonen.


    bron; weekend.knack.be
    recept;Carine Vandeplas

    Categorie:VLEESGERECHTEN,
    Tags:aardappelen,erwtjes, mais, kip, snijbonen,
    13-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella


    Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella


    Nodig 4 personen:
    500 g gekruid gehakt, 2 el olijven, gehakt, 1 ei, 3 el paneermeel, 
    500 ml tomatensaus, 1 bolletje mozzarella, in plakjes, 
    basilicum, olijfolie.

     Bereidingswijze;

    1. Vermeng het gehakt met het ei, de olijven en het paneermeel. Vorm er balletjes van en rol ze door het paneermeel.
    2. Bak de balletjes rondom goudbruin in olijfolie. Verwarm de tomatensaus.
    3. Doe de balletjes in een vuurvaste schaal en schenk er de tomatensaus bij. Verdeel er de mozzarella over en zet onder de grill tot de kaas mooi uitsmelt.
    4. Garneer net voor het serveren met blaadjes basilicum.

    bron; libelle.be


    Categorie:VLEESGERECHTEN,
    Tags:gehakt, tomaat, mozzarella, olijven, basilicim,
    11-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gestoofde forel met bieslooksaus


           Gestoofde forel met bieslooksaus

             Voor 4 personen;
    • 4 stukken forelfilet (150 gram), 50 gram boter
    • ½ dl droge witte wijn, 1 zakje roomsaus (Knorr)
    • 2 eetlepels bieslook , zout en peper

      Gestoofde forel met bieslooksaus

      Bereiding;

      Verwarm de oven voor op 200°C.
      Vet een ovenschaal in met de helft van de boter. Spoel de stukken forelfilet af en dep ze droog. Leg de vis in de schaal. Schenk de wijn erover. Leg de rest van de boter op de vis en dek de schaal af met een deksel (de schaal kan ook met aluminiumfolie afgedekt worden). Zet de schaal midden in de voorverwarmde oven en laat de forel in ongeveer 15 minuten gaar worden.
      Vang het kookvocht op in een maatbeker en vul het vocht aan met water tot 250 ml. Breng het kookvocht met de inhoud van het zakje saus aan de kook en laat het even doorkoken. Roer de bieslook door de saus. Serveer de vis in de schaal en geef de saus er apart bij.

      Lekker met gekookte aardappelen en snijbonen.

     



                     bron; visrecepten.nl

     


      Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
      Tags:forel, wijn, roomsaus, bieslook,
      10-05-2013
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen

      Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen

       

      Basisrecept voor pastadeeg; voor 4 personen:
      200 g bloem van harde tarwe, 6 eidooiers

      Bereidingswijze:
      Doe de eidooiers bij de bloem en kneed ca. 10 min. tot een elastisch deeg. Bedek met een handdoek en laat ca. 1 uur rusten.

      Kneed het deeg nog even door, duw het wat plat en rol met een deegrol uit tot vellen met de gewenste dikte. Werk verder af volgens recept.

      voor 4 personen:
      pijnboompitten,100 g basilicumblaadjes,Parmezaanse kaas
      peper en zout,10 groene boontjes
      2 aardappelen, geschild en in blokjes gesneden,olijfolie.


                           

      Bereidingswijze:
      Rol het pastadeeg uit en snijd er fijne repen van. Leg op een met bloem bestrooid bakpapier en hussel los met je handen.

      Rooster voor de pesto 50 g pijnboompitten. Laat even afkoelen. Doe de pitten met de basilicum in een blender en mix. Doe er 50 g parmezaan bij en voeg al draaiend olie toe tot je een dikke massa krijgt. Breng op smaak met peper en zout.

      Kook de boontjes beetgaar en laat afkoelen onder koud stromend water. Splits ze. Warm voor gebruik even op in wat olijfolie.

      Kook de aardappelblokjes beetgaar en giet af.

      Kook de tagliolini in enkele minuten al dente in kokend water, schep uit en doe bij de pesto. Laat nog even goed doorwarmen.

      Verdeel over kommetjes en werk af met boontjes, aardappelen, geroosterde pijnboompitten, parmezaan en een blaadje basilicum.

      bron; nina.be


      Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
      Tags:pasta,pijnboompitten,basilicum,kaas,boontjes,aardappelen,olijfolie,
      08-05-2013
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardbeien op spies

      Aardbeien op spies

      voor 4 personen
      32 aardbeien, 150 g fondantchocolade, 150 g witte chocolade
      een scheutje mandarine of cointreau, enkele blaadjes munt 


       

      Bereidingswijze;

      Verwarm de chocolade in twee kommetjes in een warmwaterbad en voeg een scheutje likeur toe.

      Dompel de aardbeien voor drie vierde in de gesmolten chocolade en prik aan een spiesje. Serveer bij de koffie.

      Tip: Besprenkel aardbeien met citroensap, voeg opgeklopte room en suiker toe, een scheut cassis en wodka en serveer ijskoud als aardbeien Romanoff.


      bron; knackweekend.rnews.be

      Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
      Tags:aardbeien, chocolade,
      07-05-2013
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rogvleugel met blanke botersaus
       

      Rogvleugel met blanke botersaus


      voor 4 personen
        
      4 stukken rogvleugel ,4 eetlepels bloem ,een klontje boter
      2 sjalotten ,10 cl droge witte wijn ,1 eetlepel room ,100 g boter
      1 koffielepel mosterd ,1 koffielepel kappertjes ,peper en zout

                                              Rogvleugel met blanke botersaus

      Bereiding
      1 Draai de gepeperde en gezouten rog in de bloem. Tik er met de vingers de overtollige bloem af.
      2 Bak de vis in een pan met antikleefl aag in een klontje boter. Baktijd: 5 minuten aan elke kant.
      3 Doe de gehakte sjalot in een sauspan. Giet er de witte wijn bij. Laat inkoken tot er nog maar 2 eetlepels wijn overblijven.
      4 Voeg de room toe. Breng aan de kook. Voeg de koude boter die in blokjes werd gesneden toe. Klop met een garde tot een mooi gladde saus is ontstaan. Laat de saus niet aan de kook komen. Haal de pan van het vuur en voeg mosterd, kappertjes en peper en zout toe.
      5 Serveer met natuuraardappelen en spinazie.

      bron; skynet.be

      Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
      Tags:Rogvleugel,botersaus,wijn,room,kappertjes,
      06-05-2013
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Videetje van kip met zachte curry
       

      Videetje van kip met zachte curry

      Voor 4 personen

      2 kippenbouten, 150 g gekruid kippengehakt
      4 videetjes (bladerdeegpasteitjes), 1 tomaat, 250 g champignons
      100 g sjalotjes, fijngesneden, roux, 125 ml room
      kervel, tijm, kerriepoeder, peper en zout

                                

      Bereidingswijze;

      Pel de tomaat, verwijder de pitjes, houd de restjes apart en snijd het vruchtvlees in blokjes. Maak de champignons schoon, houd de restjes apart en snijd de champignons fijn.
      Zet de kippenbouten in koud water op het vuur. Voeg de restjes van de champignons en tomaat toe, de fijngesneden sjalot, peper, zout en tijm. Laat de kippenbouten zachtjes garen.
      Maak kleine balletjes van het gehakt en pocheer deze apart. Dit kookvocht mag weg.
      Haal het vlees van de kippenbouten en zeef de bouillon.

      Zet de bouillon op een hoog vuur en laat inkoken tot 1/3 liter. Bind met roux, voeg de room toe en breng op smaak met peper, zout en kerriepoeder.
      Stoof de champignons in boter en kruid ze met peper en zout.
      Meng het kippenvlees, de vleesballetjes en champignons onder de saus en laat even opkoken.
      Verwarm de videetjes in de oven en verdeel de vulling erover.
      Garneer met kervel en tomatenblokjes.


      bron; mijnflandria.be

      Categorie:WILD & GEVOGELTE
      Tags:kip, kippengehakt, videetjes, tomaat, champignons, sjalotjes, roux, room, kervel, tijm,
      05-05-2013
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes


      Gebakken pladijs (schol) filet met tomaat en kappertjes

      Lekker met aardappelpuree en sperziebonen of gewoon met een stukje stokbrood.

      Voor 2 personen;

      3 Pladijs(schol) filets (à 100 gram)
      10 gram kruidenmix voor vis, 3 eetlepels bloem
      2 tomaten, 6 zwarte olijven zonder pit, 2-3 eetlepels olijfolie
      1 grote teen knoflook (geperst), 1 eetlepel kappertjes.

                                              Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes

      Bereiding; 20min.

      Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd de olijven in plakjes. Halveer de filets in de lengte. Meng in een diep bord de bloem met kruidenmix voor vis. Wentel de filets door de bloem.

      Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de filets in 4-6 minuten goudbruin en gaar. Keer ze halverwege voorzichtig met een spatel. Leg de filets op warme borden en houd ze warm onder aluminiumfolie. Schep de knoflook, tomaat, olijven en kappertjes door het bakvet en bak alles 2-3 minuten op matig hoog vuur. Schep het tomaatmengsel over de filets.

      Per 100 gram onbereid product:

      • 348 kJ / 83 kCal,
      • vet 2 g
      • eiwit 18 g


      bron; visrecepten.nl


      Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
      Tags:pladijs, schol, tomaten, olijven, look, kappertjes,
      02-05-2013
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn



      Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn
        

       Voor  4 personen;   
      • 600 à 700 g kleine aardappelen (krieltjes of andere),          
      • 1 pakje ontbijtspek (200 g), peper, verse rozemarijn. 
                
       

      Bereiding;

      1. Was en schrob de aardappelen met een borsteltje. Schil niet. Stoom of kook ze in water of in de microgolfoven  Ze moeten gaar , maar nog enigszins vast zijn. Laat afkoelen.
      2. Verwarm de oven voor op T°6 – 180°C en neem er de bakplaat uit.
      3. Halveer de aardappelen in de lengte (de kleintjes laat je heel), wikkel elk stuk in een half sneetje spek.
      4. Maak brochettes met telkens 3 stuks en leg ze op de met bakpapier beklede ovenplaat. Bestrooi met de fijngehakte rozemarijn en bak in 15 min. goudbruin in de oven.
      5. Kruid met peper en dien warm op bij vlees, gevogelte of vis.
       
              
              Tip;          
      • Maak de brochettes op voorhand en bak ze in de oven (controle is niet echt nodig) terwijl het hoofdgerecht afgewerkt wordt.
      • Variatie: Varieer met andere kruiden (tijm, salie, oregano, ...) volgens het hoofdgerecht.
          bron; Delhaize.be

         


          Categorie:AARDAPPELGERECHTEN
          Tags:Aardappellen, spek, rozemarijn,
          30-04-2013
          Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade van vergeten groenten


          Salade van vergeten groenten   


          voor
          4 personen

          1/2 kleine pompoen , 1/2 bot raapjes, 1 koolrabi, 1 preiwit, 1 pastinaak,
          1 verse rode biet, 1/2 bakje champignons, 4 handenvol postelein,
          1 klein bokaaltje peren op grootmoeders wijze,
          4 plakjes gerookte ham, een scheutje sesamolie, 1 dl rode wijnazijn,
          boter, peper en zout, grof zeezout.

                      

          Bereidinswijze;

          Snijd alle groenten met uitzondering van de pompoen in julienne. Gaar de groenten in kokend water.
          Snijd intussen het vruchtvlees van de pompoen in partjes.
          Giet de geblancheerde groentjes af en verfris ze onder koud stromend water tot ze volledig afgekoeld zijn.
          Doe wat geklaarde boter in de pan en bak er de partjes pompoen in. Kruid met grof zeezout.
          Stoof de peren in wijnazijn.
          Haal de julienne van groenten even door warme boter. Roer er de postelein door.
          Schik alle groenten met de peertjes op het bord en werk af met de saus.



          Tip; kan met bruin brood geserveerd worden.



          recept; G van der bruggen
          bron; vlees.be

          Categorie:GROENTEN, GROENTENGERECHTEN,
          Tags:pompoen, raapjes, koolrabi, prei, pastinaak, rode biet, champignons, postelein,ham,
          29-04-2013
          Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spinaziesoep


          Spinaziesoep


          Voor 4 personen:

          500 g spinazie, 1 wit van prei, 1 ui, 1 tak bleekselderie,
          2 aardappelen geschild, 2 l groentebouillon, 1 dl room,
          50 g boter, 2 sneden oud brood. 

                                  
                          

          Bereidingswijze;

          Was de prei. Snij de prei, de bleekselderie, de ui en de aardappelen klein en stoof gedurende 5 minuten. Voeg de bouillon toe en kook gaar. Voeg de spinazie op het laatste moment toe.

          Mix de soep glad en meng met een scheutje room. Voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe. Dien op met gebakken korstjes brood.

          Tip: Van gekookte spinazie geen restjes bewaren omdat nitraat in het
          blad kan worden omgezet in nitriet.



          bron; knackweekend.rnews.be
           

          Categorie:SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD,
          Tags:spinazie, prei, selderie, aardappelen, room,
          28-04-2013
          Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen


          Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen

           

                                                            © Thinkstock

          Sportievelingen die houden van culinaire verwennerij, kunnen tijdens de zomermaanden deelnemen aan de culinaire fietsroutes in de Noordertuin van Antwerpen.

          De 4e editie van de Culinaire Fietsroutes in de Noordertuin van Antwerpen zal plaatsvinden van 24 april tot 29 september 2013. Deelnemers kunnen de gemeentes Brasschaat, Brecht, Wuustwezel, Essen, Kalmthout en Kapellen culinair gaan ontdekken en dat per fiets. Voor deze editie is de samenstelling van de gemeenten ietwat gewijzigd en er zijn een 8-tal nieuwe horecazaken die hun medewerking aan het initiatief verlenen.

          De fietsers kunnen kiezen uit verschillende routes, maar elke gastronomische dagtocht doorkruist telkens 2 van de 6 gemeenten van de Noordertuin. Zo kan je fietsen van Brasschaat naar Brecht over 35 km, Essen en Wuustwezel over 49 km of je kan kiezen voor een tocht van 40 km tussen Kalmthout en Kapellen. In elke fietstocht zijn er 4 haltes voorzien, waar je telkens kan genieten van een lekkere hap in gezellige horecazaken. Enkele voorbeelden van deelnemende horecazaken zijn: brasserie Harlekijn (Brasschaat), Rozenhof (Essen), Arboretum (Kalmthout) en bistro Den Druivelaer in Kalmthout.

          Voor je deelneemt aan de fietstocht

          Om te kunnen deelnemen aan de Culinaire Fietsroutes 2013 koop je vooraf de gewenste routebrochure in het toeristisch infokantoor van de 1 van de 6 gemeenten van de Noordertuin. Voor een routebrochure met 4 maaltijdvouchers betaal je 35 euro per persoon. Het is de bedoeling dat slechts 1 voucher per deelnemende horecazaak wordt gebruikt. Je kan de maaltijdvouchers alle dagen gebruiken in de deelnemende horecazaken, behalve op maandag, dinsdag en op 15 augustus 2013.

          Voor meer informatie: Dienst Toerisme in de gemeenten Brasschaat, Brecht, Wuustwezel, Kapellen, Kalmthout en Essen of www.noordertuinen.be
           
          ( LVR)
          bron; knack.be


          Categorie:CULINAIRE TRIPS, REIZEN.
          Tags:culinaire fietsroutes,
          27-04-2013
          Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip met perzik, paprika en rijst



          Kip met perzik, paprika en rijst


          Voor 4 personen:

          2 kipfilets,3 dl kippenbouillon,2 dl kalfsfond,boter,rode wijn
          suiker,1 perzik,1 rode paprika, geschild en in reepjes gesneden
          5 blaadjes basilicum, waarvan 3 in reepjes gesneden
          10 amandelen, fijngehakt,100 g rijst,40 g mayonaise
          200 g suikerwater,40 g azijn,1 sjalot, in fijne brunoise gesneden
          20 g gember, in fijne brunoise gesneden,peper en zout.

                        

          Bereidingswijze:

          Kruid de kipfilets met peper en zout en bak ze zachtjes gaar in boter.

          Meng de kippenbouillon met de kalfsfond en laat wat inkoken. Voeg een beetje suiker en een scheutje rode wijn toe. Laat inkoken tot sausdikte.

          Blancheer de perzik in 100 g suikerwater, haal uit, pel en snijd in reepjes.

          Mix de twee niet-fijngesneden basilicumblaadjes met de mayonaise.

          Marineer de sjalot en de gember in de rest van het suikerwater met de azijn.

          Was de rijst onder stromend koud water. Stoom de rijst met een dubbele hoeveelheid water gedurende 20 minuten. Bak de rijst kort in boter.

          Meng paprika, perzik, basicilum, amandelen en sjalot-gembermengeling en stoof kort.

          Snijd de kipfilets in tweeën en schik er de groenten op. Geef de rijst er apart bij.

          bron; nina.be



          Categorie:WILD & GEVOGELTE
          Tags:kip,bouillon,kalfsfond,boter,wijn,suiker,perzik,paprika,amandelen,rijst,mayonaise,azijn,sjalot,gember,
          26-04-2013
          Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groentewraps


          Groentewraps

          voor
          4 personen

          Tortilla's , 1 kropsla, 1 rode paprika, 1 gele paprika,
          2 courgettes, wortelen, 4 lente-uien, 2 el slagroom,
          4 el olijfolie, extra vierge, peper, uit de molen, zout.

                 

          Bereidingswijze;

          Rasp 2 wortelen grof.
          Snij 2 kleine courgettes in fijne plakjes
          Snij de rode en gele paprika in fijne reepjes.
          Snij 4 lente-uitjes in ringetjes.
          Spoel de slablaadjes en dep ze goed droog.

          Roerbak de wortelen, de courgettes en de paprika's 8 minuten in enkele eetlepels olijfolie. Doe er de lente-uitjes bij. Roerbak nog 2 minuten. Kruid met peper uit de molen en zout. Voeg er de slagroom aan toe en laat nog 1 minuut goed doorwarmen.
          Verwarm de tortilla's 1 minuut aan elke kant in een koekenpan, in de rest van de olie.
          Verdeel de slablaadjes over de tortilla's. Schep er de warme groenten op. Rol op en serveer meteen.





          bron;mijnflandria.be


          Categorie:TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a.
          Tags:tortilla's, sla, paprika, courgette, wortel, lente-ui,room, olijfolie,


          >

          Blog tegen de regels? Meld het ons!
          Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!