Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

Categorieën
  • AARDAPPELGERECHTEN (81)
  • ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES (39)
  • APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO, (98)
  • BARBECUE, GRILPAN, GRIL, (51)
  • BIEREN & BIERWEETJES, (13)
  • BIJGERECHTEN, (50)
  • BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, (65)
  • CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN, (100)
  • CHINEES, OOSTERS, (4)
  • CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN, (8)
  • CULINAIRE NIEUWTJES, (115)
  • CULINAIRE TRIPS, REIZEN. (60)
  • DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN, (141)
  • DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN, (1)
  • EIEREN, EIERGERECHTEN, (34)
  • FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN, (41)
  • FONDUE, (3)
  • FOTO'S (4)
  • GROENTEN, GROENTENGERECHTEN, (73)
  • KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK, (45)
  • KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, (74)
  • KRUIDEN,MARINADES, (6)
  • OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN, (79)
  • PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE, (20)
  • PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, (129)
  • PIZZA'S, (11)
  • RESTAURANTS MET RECEPTEN (2)
  • RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN (69)
  • RIJSTGERECHTEN (32)
  • SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN (91)
  • SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S (17)
  • SMOOTHIE, FRUITDRINK, (10)
  • SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD, (111)
  • STREEKGERECHTEN (6)
  • TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a. (85)
  • TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a. (33)
  • VEGETARISCH, (39)
  • VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN, (311)
  • VLEESGERECHTEN, (198)
  • VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE, (167)
  • WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID (222)
  • WEETJES OVER VOEDING, (173)
  • WIJN & WIJNWEETJES (58)
  • WILD & GEVOGELTE (125)
  • WOKGERECHTEN (22)
  • ZWEEDSE, HAPJES, GERECHTEN, (2)
  •          Lieve bezoeker
    Zoeken met tags is nog niet
    kompleet het invullen van
    tags is een langzaamaan
    werkje, maar ik werk er aan.
    Zoeken in blog

    Aanraders !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • FOTO VAN JOKE
  • PHOTOGALERY
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • NO LIMIT
  • Blog als favoriet !



           ideetjes van Josephine



     Gaspacho ( koude spaanse soep)



                    Tomaat crevette



         Versgebakken paprika chips



            Witlofrolletjes uit de oven



    St-jacobsvruchten, tuinboonen, puree



               Kerstbrood (Stoll)



                         Avocado



      Varkenshaas in sinaasappelsaus



      Avocadosoep met gerookte zalm



                    Kerstbrood ( Stoll)



            Bokkepootjes (Koekjes)



     Koekjes met vulling en hagelslag



       Herfstsalade met Parmaham



    Avocadosoepje met gerookte zalm



                    Cherrytomaatjes



                      Kwarteleitjes



                       Verse vijgen



       Avocadosalade met garnalen



              Cherrytomaatjes



         Witlof met appel en radijs



       Spaghetti met zalm en zeekraal



                Trostomaten


     
      Mozzarella, tomaten, basilicum



         Groentensoep met peterselie


     
                      Verse zalm
        


             Uitsmijter met ham



             Roerei met Garnalen



              Gestoofde Paprika's



                        Peulertjes



                 Groene salade



             Coeur de boeuf Tomaten



                        Zeekraal



                       Pruimen



                       Citroenen



                 Sinaasappelen



                         Frietjes



                     Tomatensoep



                        Basilicum



                       Angusbeef



                            Eieren



                            Eieren



              Gevulde gerookte zalm



                        Knoflook



                        Courgette

                      

                               Paprika



    Gegraniteerde aardappelschijfjes



            Aardappelkroketjes



        Asperges op vlaamse wijze



         Gebakken champignons



               Crema catalana



                    Aardbeien


     
                   Sinaasappel



                            Peer



             Omelet met Garnalen



    Asperges,garnalen,puree en eitje



           Roodfruit met vanilleijs



         Garnaalsalade met frietjes



     Sint Jacobsvruchten met wilof



           Parelhoen met spruitjes



                        Witlof



                       Aardbeien



              Asperges met garnalen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Inhoud blog
  • Biefstuksalade om van af te vallen
  • Love fish van de zuiderse zeeën
  • Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak
  • Tartine met aubergine, mozzarella & tomaat
  • Zalm met krokante tikka masala
  • Appeltaart
  • Chili sin carne met 3 soorten bonen
  • Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen
  • Stoofpot van wintergroenten
  • Kwartels met savooikool
  • Gravad lax
  • Gourmet met vis
  • Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen
  • Champignonroomsoep
  • Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus
  • Polderaardappel gevuld met garnaaltjes en Hollandse saus
  • Rollade van parelhoen en ganda ham
  • Koninginnenhapjes met vis
  • Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
  • Reemedaillon met kastanjes
  • Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas
  • Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons
  • Provençaalse pastasalade
  • Kalfstong in madeirasaus
  • Kalfsblanket
  • Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes
  • gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes.
  • Gratin met bloemkool en gehakt
  • Driedubbele kwarktaart met verse vijgen
  • Gegratineerd witloof met ham
  • Biefstuk met champignons de Paris en pasta
  • Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree
  • Minder zout in onze voeding
  • Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn
  • Bouillie met erwtjes en worteltjes
  • Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus
  • Rijstpap met appeltjes
  • Gevulde tomaten met bloemkool
  • Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen
  • Avocadosoep met gerookte zalm
  • Nieuw wapen in de strijd tegen obesitas: groene thee
  • Ragu alla Napolitana
  • Boterham met salade van zalm, selder en appel.
  • Salade met gegrilde zalm
  • Vissoep met mosselen
  • Friet met stoverij van varkenswangetjes
  • Gepocheerde peren met cranberry & gember
  • Mosselgratin met spinazie
  • Filet pur en witloof in de wok
  • Ovenschotel met rundergehakt en witloof
  • Carpaccio van tomaat met salade groene boontjes, mozzarella
  • 'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes
  • Salade met sashimi van zeebaars en radijs
  • Maatjessalade
  • Gegrilde Caramba steaks
  • De meest ziekmakende voeding: fruit en groenten
  • Asperges met warme champignonsalade
  • Spirelli met kip en tomaatjes
  • Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel
  • Italiaanse mosselpan
  • Courgettesoep
  • Krokante sigaren met spinazie en feta
  • Spaghetti met curry en gerookte zalm
  • Gevulde zalmforel op de barbecue
  • Scampi's met knoflook
  • Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise
  • Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel.
  • Gevulde paprika met tzatziki
  • Groenten uit de oven
  • Salade Niçoise
  • Bruschetta met tomaat en aubergine
  • Salade van rundvlees met frambozen
  • Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake
  • Witte asperges met oosterse dressing
  • Pastasalade met artisjokken en radicchio
  • Parijse worteltjes en hun loof
  • Kalfsgebraad met jonge worteltjes
  • Bruschetta met ham en mozzarella
  • Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei.
  • Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels
  • Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella
  • Gestoofde forel met bieslooksaus
  • Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen
  • Aardbeien op spies
  • Rogvleugel met blanke botersaus
  • Videetje van kip met zachte curry
  • Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
  • Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn
  • Salade van vergeten groenten
  • Spinaziesoep
  • Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen
  • Kip met perzik, paprika en rijst
  • Groentewraps
  • Peultjes met chilipeper, gember en Meritus-filet mignon
  • Gebakken aardappelen met gehaktballetjes
  • Kalfslapjes met geroosterde aardappeltjes
  • Lentesalade met witte asperges en garnalen
  • Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len
  • Groentecurry
  • Lamskotelet in kruidenkorst



    Startpagina !
    Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken

    "Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ".... De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast".... "Een volle buik heeft een gelukkig hoofd" ....

    03-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diepvries : gemakkelijke recepten voor de hele familie


    Diepvries : gemakkelijke recepten voor de hele familie


    © Larousse -

     

    Zin in enkele nieuwe winterrecepten om de smaakpapillen te verwennen?
    Vijf recepten op basis van kwaliteitsvolle diepvriesproducten, die gemakkelijk en snel klaar te maken zijn. Smullen voor groot en klein!


    © Larousse -

    Recepten op basis van diepvriesproducten : de basisregels

    Diepvriesproducten zijn gezond en kan je klaarmaken op dezelfde manier als verse producten. Tussen de pluk (of de vangst) en het invriezen, zitten slechts enkele uren zodat de smaak en de voedingswaarde bewaard blijven.

    Ontdooide producten mag je nooit zonder verhitting terug invriezen. Tijdens het ontdooien worden er immers nieuwe bacterieën gevormd. Bij invriezen zullen deze bacterieën niet afsterven zodat er na een tweede ontdooiing abnormaal veel bacterieën zullen zijn. Een recept dat je gemaakt hebt met diepvriesproducten, mag je uiteraard wel invriezen.

    © Larousse -

    Wortelsoep met smeerkaas en dragon

    Een stevige soep die zeker in de smaak zal vallen.

    Voor vier personen:
    Voorbereiding : 5 minuten
    Bereiding : 10 minuten
    Ontdooien niet nodig

    Diepvriesproducten :
    300 gram wortelschijfjes
    2 soeplepels dragon

    Andere ingrediënten :
    50 cl water
    25 cl melk
    1 bouillonblokje
    4 porties smeerkaas (la Vache qui rit)
    zout en peper

    Bereiding :
    Giet het water en de melk in een kookpot, voeg vervolgens de bouillon en de wortelen toe. Laat 10 minuten koken op een gemiddeld vuurtje, tot de wortelen zacht zijn.
    Voeg de smeerkaas toe en mix totdat je een smeuïg resultaat hebt. Voeg zout en peper toe naar smaak. Voeg ook de dragon toe en serveer in kommetjes.

    Tip : Dit recept kan je ook proberen met bloemkool, prei of broccoli. Of vervang de wortelschijfjes door diepgevroren wortelpuree, zodat je recept nog sneller klaar is!

    © Larousse -

    Flan van groenten


    Voor 4 personen :
    Voorbereiding : 5 minuten
    Bereiding : 10 minuten
    10 minuten ontdooien

    Diepvriesproducten :
    300 gram wortelpuree (of puree van boontjes, selder, kool…)

    Andere ingrediënten :
    een nootje boter voor de ovenschaal
    2 eieren
    10 cl verse room
    5 cl melk
    zout en peper

    Bereiding:
    Verwarm je oven voor op 180 graden(therm. 6). Vet vier ovenschaaltjes in.
    Doe de wortelpuree in een kookpot en laat tien minuten ontdooien op een zacht vuurtje, roer af en toe.
    Haal de puree van het vuur, voeg de eieren, de room en de melk toe. Klop alles op tot je een homogeen mengsel hebt. Voeg zout en peper toe naar smaak.
    Giet het geheel in de ovenschaaltjes en zet tien minuten in de oven.

    © Larousse -

    Tajine met balletjes

    Een lekkere Marokkaanse specialiteit, snel klaar !
     
    Voor 4 personen :
    Voorbereiding : 5 minuten
    Bereiding : 20 minuten
    Ontdooien niet nodig

    Diepvriesproducten :
    500 gram rundsballetjes
    300 gram tomatenblokjes
    150 gram erwtjes

    Andere ingrediënten :
    4 soeplepels olijfolie
    1 halve koffielepel komijn
    1 glas water
    zout en peper

    Bereiding:
    Maak de rundsballetjes goudblond in een stoofpot met de olijfolie zonder ze te ontdooien. Voeg de tomatenblokjes, het water en de komijn toe. Voeg zout toe en laat 15 minuten of meer stoven. Doe er dan de erwtjes bij en peper het geheel naar smaak.

    Tip : je kan dit gerecht ook maken met lamsvlees of merguez

    © Larousse -

    Gebraden kip met aardappelen en rozemarijn

    Voor 4 personen :
    Voorbereiding : 10 minuten
    Bereiding : 1 uur
    Ontdooien : 1 dag

    Diepvriesproducten :
    1 kip
    10 zilveruitjes

    Andere ingrediënten :
    400 gram grenailles aardappelen
    1 takje rozemarijn
    4 soeplepels olijfolie
    25 gram boter
    zout en peper

    Bereiding :
    Ontdooi de kip een dag voordien in de koelkast.
    Verwarm de oven voor op 180 graden (therm. 6). Plaats de ontdooide kip in een ovenschaal. Was de aardappelen en plaats ze samen met de uitjes rond de kip, giet er de olijfolie over. Bestrooi het geheel met de verse rozemarijn en verdeel de boter over de kip en de aardappelen. Voeg zout en peper toe naar smaak.
    Plaats in de oven en laat een uur bakken, tot de kip mooi goudbruin is.

    Tip: Let er op dat de kip en aardappelen gaar zijn. Meng af en toe voor een beter resultaat.

    © Larousse -

    Brandade van koolvis en selder

    Een typisch gerecht uit het zuiden van Frankrijk met vis en groenten.

    Voor 4 personen :
    Voorbereiding : 10 minuten
    Bereiding : 25 minuten
    Twee uur ontdooien

    Diepvriesproducten :
    400 gram koolvisfilet
    400 gram selderpuree

    Andere ingrediënten :
    1 ei
    50 gram geraspte parmezaan
    25 gram boter
    zout en peper

    Bereiding :
    Laat de visfilets en selderpuree twee uur ontdooien in de koelkast.
    Verwarm je oven voor op 200 graden (therm. 7). Dep de vis droog met keukenpapier en snij hem in blokjes. Bestrooi met zout en peper en doe de blokjes in een ovenschaal.
    Meng de puree met het ei en de parmezaanse kaas. Doe dit geheel over de vis. Werk af met enkele nootjes boter en zet 25 minuten in de oven.
    Serveer heel warm !

    Tip : Dit gerecht kan je ook met andere visfilets maken, alsook met aardappelpuree of puree van wortelen of broccoli.


    Diepvriesproducten : 

    Diepvriesproducten moeten constant op een temperatuur van –18 °C bewaard worden. Om de koude keten niet te doorbreken, kan je een isothermische zak gebruiken als je boodschappen doet. Bezoek de afdeling met de diepvriesproducten pas op het einde.

    Vergeet niet dat ook diepvriesproducten een versheidsdatum hebben. Voorkom onaangename verrassingen door regelmatig een inventaris op te maken van wat er nog in je diepvriezer zit. Neem geen risico’s bij twijfel!

    Ontdooien gaat het snelst in een microgolfoven. Als je er geen hebt, kan je je voedingswaren laten ontdooien in de koelkast of bij kamertemperatuur.

    Gebruik diepvrieszakjes als je voedingswaren invriest. 

    bron; skynet.be 


    Categorie:DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN,


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!