Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

Categorieën
  • AARDAPPELGERECHTEN (81)
  • ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES (39)
  • APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO, (98)
  • BARBECUE, GRILPAN, GRIL, (51)
  • BIEREN & BIERWEETJES, (13)
  • BIJGERECHTEN, (50)
  • BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, (65)
  • CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN, (100)
  • CHINEES, OOSTERS, (4)
  • CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN, (8)
  • CULINAIRE NIEUWTJES, (115)
  • CULINAIRE TRIPS, REIZEN. (60)
  • DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN, (141)
  • DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN, (1)
  • EIEREN, EIERGERECHTEN, (34)
  • FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN, (41)
  • FONDUE, (3)
  • FOTO'S (4)
  • GROENTEN, GROENTENGERECHTEN, (73)
  • KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK, (45)
  • KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, (74)
  • KRUIDEN,MARINADES, (6)
  • OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN, (79)
  • PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE, (20)
  • PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, (129)
  • PIZZA'S, (11)
  • RESTAURANTS MET RECEPTEN (2)
  • RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN (69)
  • RIJSTGERECHTEN (32)
  • SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN (91)
  • SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S (17)
  • SMOOTHIE, FRUITDRINK, (10)
  • SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD, (111)
  • STREEKGERECHTEN (6)
  • TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a. (85)
  • TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a. (33)
  • VEGETARISCH, (39)
  • VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN, (311)
  • VLEESGERECHTEN, (198)
  • VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE, (167)
  • WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID (222)
  • WEETJES OVER VOEDING, (173)
  • WIJN & WIJNWEETJES (58)
  • WILD & GEVOGELTE (125)
  • WOKGERECHTEN (22)
  • ZWEEDSE, HAPJES, GERECHTEN, (2)
  •          Lieve bezoeker
    Zoeken met tags is nog niet
    kompleet het invullen van
    tags is een langzaamaan
    werkje, maar ik werk er aan.
    Zoeken in blog

    Aanraders !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • FOTO VAN JOKE
  • PHOTOGALERY
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • NO LIMIT
  • Blog als favoriet !



           ideetjes van Josephine



     Gaspacho ( koude spaanse soep)



                    Tomaat crevette



         Versgebakken paprika chips



            Witlofrolletjes uit de oven



    St-jacobsvruchten, tuinboonen, puree



               Kerstbrood (Stoll)



                         Avocado



      Varkenshaas in sinaasappelsaus



      Avocadosoep met gerookte zalm



                    Kerstbrood ( Stoll)



            Bokkepootjes (Koekjes)



     Koekjes met vulling en hagelslag



       Herfstsalade met Parmaham



    Avocadosoepje met gerookte zalm



                    Cherrytomaatjes



                      Kwarteleitjes



                       Verse vijgen



       Avocadosalade met garnalen



              Cherrytomaatjes



         Witlof met appel en radijs



       Spaghetti met zalm en zeekraal



                Trostomaten


     
      Mozzarella, tomaten, basilicum



         Groentensoep met peterselie


     
                      Verse zalm
        


             Uitsmijter met ham



             Roerei met Garnalen



              Gestoofde Paprika's



                        Peulertjes



                 Groene salade



             Coeur de boeuf Tomaten



                        Zeekraal



                       Pruimen



                       Citroenen



                 Sinaasappelen



                         Frietjes



                     Tomatensoep



                        Basilicum



                       Angusbeef



                            Eieren



                            Eieren



              Gevulde gerookte zalm



                        Knoflook



                        Courgette

                      

                               Paprika



    Gegraniteerde aardappelschijfjes



            Aardappelkroketjes



        Asperges op vlaamse wijze



         Gebakken champignons



               Crema catalana



                    Aardbeien


     
                   Sinaasappel



                            Peer



             Omelet met Garnalen



    Asperges,garnalen,puree en eitje



           Roodfruit met vanilleijs



         Garnaalsalade met frietjes



     Sint Jacobsvruchten met wilof



           Parelhoen met spruitjes



                        Witlof



                       Aardbeien



              Asperges met garnalen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Inhoud blog
  • Biefstuksalade om van af te vallen
  • Love fish van de zuiderse zeeën
  • Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak
  • Tartine met aubergine, mozzarella & tomaat
  • Zalm met krokante tikka masala
  • Appeltaart
  • Chili sin carne met 3 soorten bonen
  • Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen
  • Stoofpot van wintergroenten
  • Kwartels met savooikool
  • Gravad lax
  • Gourmet met vis
  • Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen
  • Champignonroomsoep
  • Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus
  • Polderaardappel gevuld met garnaaltjes en Hollandse saus
  • Rollade van parelhoen en ganda ham
  • Koninginnenhapjes met vis
  • Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
  • Reemedaillon met kastanjes
  • Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas
  • Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons
  • Provençaalse pastasalade
  • Kalfstong in madeirasaus
  • Kalfsblanket
  • Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes
  • gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes.
  • Gratin met bloemkool en gehakt
  • Driedubbele kwarktaart met verse vijgen
  • Gegratineerd witloof met ham
  • Biefstuk met champignons de Paris en pasta
  • Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree
  • Minder zout in onze voeding
  • Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn
  • Bouillie met erwtjes en worteltjes
  • Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus
  • Rijstpap met appeltjes
  • Gevulde tomaten met bloemkool
  • Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen
  • Avocadosoep met gerookte zalm
  • Nieuw wapen in de strijd tegen obesitas: groene thee
  • Ragu alla Napolitana
  • Boterham met salade van zalm, selder en appel.
  • Salade met gegrilde zalm
  • Vissoep met mosselen
  • Friet met stoverij van varkenswangetjes
  • Gepocheerde peren met cranberry & gember
  • Mosselgratin met spinazie
  • Filet pur en witloof in de wok
  • Ovenschotel met rundergehakt en witloof
  • Carpaccio van tomaat met salade groene boontjes, mozzarella
  • 'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes
  • Salade met sashimi van zeebaars en radijs
  • Maatjessalade
  • Gegrilde Caramba steaks
  • De meest ziekmakende voeding: fruit en groenten
  • Asperges met warme champignonsalade
  • Spirelli met kip en tomaatjes
  • Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel
  • Italiaanse mosselpan
  • Courgettesoep
  • Krokante sigaren met spinazie en feta
  • Spaghetti met curry en gerookte zalm
  • Gevulde zalmforel op de barbecue
  • Scampi's met knoflook
  • Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise
  • Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel.
  • Gevulde paprika met tzatziki
  • Groenten uit de oven
  • Salade Niçoise
  • Bruschetta met tomaat en aubergine
  • Salade van rundvlees met frambozen
  • Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake
  • Witte asperges met oosterse dressing
  • Pastasalade met artisjokken en radicchio
  • Parijse worteltjes en hun loof
  • Kalfsgebraad met jonge worteltjes
  • Bruschetta met ham en mozzarella
  • Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei.
  • Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels
  • Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella
  • Gestoofde forel met bieslooksaus
  • Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen
  • Aardbeien op spies
  • Rogvleugel met blanke botersaus
  • Videetje van kip met zachte curry
  • Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
  • Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn
  • Salade van vergeten groenten
  • Spinaziesoep
  • Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen
  • Kip met perzik, paprika en rijst
  • Groentewraps
  • Peultjes met chilipeper, gember en Meritus-filet mignon
  • Gebakken aardappelen met gehaktballetjes
  • Kalfslapjes met geroosterde aardappeltjes
  • Lentesalade met witte asperges en garnalen
  • Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len
  • Groentecurry
  • Lamskotelet in kruidenkorst



    Startpagina !
    Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken

    "Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ".... De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast".... "Een volle buik heeft een gelukkig hoofd" ....

    08-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen


    Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen

    .

    Serveer warm met eventueel een bolletje ijsroom.
    .
    Voor 4 personen

    • 8 stronkjes witloof, 2 vellen bladerdeeg, 3 rijpe peren
      50 g gedroogde veenbessen, 2 el honing, 1 el rietsuiker
      ½ kl kaneel (cinnamon), 1 kl vanille-extract, 2 el boter, 2 eigelen

            

    Bereidingswijze

    Spoel het witloof en verwijder de bittere kern, laat uitlekken en snijd in grove stukken.
    Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd in schijfjes.
    Smelt boter in een pan en bak het witloof samen met de peren.
    Voeg de honing en de rietsuiker toe.
    Meng het vanille-extract samen met kaneel onder deze bereiding.
    Bak tot alles gaar is en voeg dan de veenbessen toe.
    Laat dit alles afkoelen.
    Leg 1 vel van het bladerdeeg als bodem in de taartbodem. Leg er de vulling op en overdek met het andere vel bladerdeeg. Vouw de zijkanten dicht en borstel in met het opgeklopt eigeel.
    Bak af in een voorverwarmde oven op 185°C voor ongeveer 20 minuten.
     

    Recept van Eddy Peeters uit het boek 'Witloof gaat vreemd'

    bron; mijnflandria.be


    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Tags:witlof, bladerdeeg, peren, veenbessen,
    12-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijstpap met appeltjes


    Rijstpap met appeltjes



     

    Voor 4 personen:
    8 dl melk, 1 zakje vanillesuiker, saffraandraadjes,
    1 kaneelstok, zout, 2 dl room, 120 g suiker,
    3 eidooiers, boter, 3 appels (Cox)

    Bereiding:
    - Was de appels en verwijder het klokhuis. Snijd ze in schijven van ongeveer 1 cm. Houd enkele schijven als decoratie. Snijd daarna blokjes van 1 cm. Bak blokjes en schijfjes lichtjes aan in een beetje boter. Laat afkoelen .

    - Breng de melk aan de kook samen met de vanillesuiker, een paar draadjes saffraan, kaneelstok en een snuifje zout. Voeg de rijst toe en kook op een zacht vuurtje tot deze al dente is (ong. 30 min.).

    - Haal de kom van het vuur. Verwijder de kaneelstok en de saffraandraadjes.

    - Meng room, eidooiers, suiker en spatel ze onder de rijstpap.

    Afwerking:
    - Vul een glas onderaan met de appelblokjes. Daarboven wat rijstpap, opnieuw appelblokjes. Vul tot de rand met de rest van de pap. Laat opstijven in de koelkast.

    - Als decoratie gebruik je ½ kaneelstokje, een gebakken appelschijfje en bruine suiker.

    Tekst, productie en recepten:
    Bart Van Cauwenberghe
    Fotografie: Kris Vlegels
    bron; vab.be


    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Tags:rijstpap,appels,saffraandraadjes,
    03-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gepocheerde peren met cranberry & gember

              

    Gepocheerde peren met cranberry & gember

    Denk je aan Vlieland, dan denk je aan cranberry’s.
    Ooit spoelde het friszure besje toevallig aan en sindsdien groeien ze er enthousiast.
    Van ijs tot tosti, met cranberry kan alles!

    Voor 4 personen;

    • 4 Conference-peren , 750 ml cranberrysap, 110 g fijne kristalsuiker

      1 stukje verse gember, fijngesneden, 1 kaneelstokje, gehalveerd

        
                                                                                 Foto: Ocean Spray

    Bereiding; 45 min. 

    1. Schil de peren, maar laat het steeltje zitten.

    2. Schenk het cranberrysap in een grote steelpan en voeg de suiker, het kaneelstokje en de fijngesneden gember toe. Breng aan de kook en blijf het mengsel roeren tot de suiker is opgelost.

    3. Leg de peren in de pan zodat ze volledig zijn ondergedompeld en pocheer op laag vuur 20 minuten tot ze zacht zijn. 

    4. Neem de peren uit de pan en leg ze in het midden van vier schaaltjes. Breng het vocht nogmaals aan de kook en laat 10 minuten tot de helft inkoken tot het een siroopachtige consistentie heeft.

    5. Schenk de siroop over de peren en serveer. 

     
     

    bron; telegraaf.nl    
    Recept van Eiland fruit


    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Tags:peren, cranberrysap, gember,
    03-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake



    Gelei van roze pompelmoes en Campari
    met vanilleyoghurt en cake

    Voor 4 personen:

    2 roze pompelmoezen, 2,5 dl Campari 1 kaneelstokje,
    2 gelatineblaadjes (5 min. geweekt in koud water),
    8 el volle yoghurt, 2,5 el suiker, merg van 1 vanillestokje,
    4 kleine quatre-quartscakes. 

                                                    
    Bereidingswijze;
    Schil de pompelmoezen tot op het vlees en snij de partjes tussen de vliezen uit. Vang hierbij het sap op. Doe het sap met de Campari en het kaneelstokje in een pan en breng tot tegen het kookpunt. Smelt de gelatine hierin en roer goed onder elkaar.

    Giet in glazen of glazen kommetjes en verdeel er de pompelmoespartjes over. Laat 2 uur opstijven in de koelkast. Meng de yoghurt met de suiker en het vanillemerg en werk er de gelei mee af. Serveer met de quatre quarts-cakejes.

    bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Tags:yoghurt,pompelmoezen,gelatine,campari,suiker,
    08-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardbeien op spies

    Aardbeien op spies

    voor 4 personen
    32 aardbeien, 150 g fondantchocolade, 150 g witte chocolade
    een scheutje mandarine of cointreau, enkele blaadjes munt 


     

    Bereidingswijze;

    Verwarm de chocolade in twee kommetjes in een warmwaterbad en voeg een scheutje likeur toe.

    Dompel de aardbeien voor drie vierde in de gesmolten chocolade en prik aan een spiesje. Serveer bij de koffie.

    Tip: Besprenkel aardbeien met citroensap, voeg opgeklopte room en suiker toe, een scheut cassis en wodka en serveer ijskoud als aardbeien Romanoff.


    bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Tags:aardbeien, chocolade,
    14-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wentelteefjes van rozijnenbrood met mango




    Wentelteefjes van rozijnenbrood met mango

    Nodig;

    • 1 groot rozijnenbrood, 2 eieren, 15 cl volle melk

    • 1 zakje vanillesuiker, 2 mango’s

    • 3 el margarine vloeibaar light, 1 el suiker

    • 4 bollen speculaasijs

      Wentelteefjes van rozijnenbrood met mango

    Bereiding;

    Snij het rozijnenbrood in 8 dikke sneden. Klop de volledige eieren met de melk en de vanillesuiker.

    Schil de mango’s, snij ze in reepjes en bak ze kort met een eetlepel boter vloeibaar light en suiker om ze te karamelliseren.

    Week de broodreepjes snel in de eieren en kleur ze goudbruin in de pan met boter vloeibaar light.

    Tips; Serveer de wentelteefjes en de mango’s op een bord met een bolletje speculaasijs.Kies voor mango’s die per vliegtuig verscheept worden.
    Die zijn rijper en lekkerder dan de mango’s per boot. Je herkent ze aan het vliegtuiglogo. Een alternatief is ananas.
    Liever vruchten van hier? Kies dan appels of peren.
    Speculaasijs vind je in de supermarkt.



    Bron; yunomi.be


    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Tags:rozijnenbrood,suiker,ijs,eieren,melk,mango,
    26-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crème brûlée van Nutella, chocoladebeignets en pecan-karamelijs


    Crème brûlée van Nutella, chocoladebeignets
    en pecan-karamelijs

    Voor de crème brûlée:
    4 eidooiers
    35 g kristalsuiker
    250 ml room (40% v.g.)
    4 el bruine suiker
    natuurlijk vanille-aroma, enkele druppels(patisserie-afdeling van je supermarkt)
    3 el Nutella
    Voor de chocoladebeignets:
    500 g witte bloem
    30 g bakkersgist
    250 ml halfvolle melk
    175 g Solo Wikkel
    50 g kristalsuiker
    125 g donkere chocolade
    1 el cacaopoeder
    Solo frituurolie
    bloemsuiker
    1 l Fermette pecan-karamelijs     

                              
     
    Bereiding;
    Verwarm de oven voor op 100°.

    Bereid de crème brûlée. Roer hiervoor met een klopper de eigelen los, samen met de kristalsuiker en het vanille-aroma. Voeg de room en de Nutella toe en roer stevig tot een gladde massa.

    Doe de crème in 4 schaaltjes en bak ze 20 minuten in de oven. Laat afkoelen.

    Bereid de chocoladebeignets. Breek eerst de donkere chocolade in een kom en smelt hem in de microgolfoven op halve kracht. Roer er twee eetlepels Solo vloeibaar door en laat opnieuw opstijven in de koelkast (ongeveer een uur).

    Zeef de bloem in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Verwarm de melk in de microgolfoven tot ze lauw is en los er de bakkergist in op. Giet dit mengsel in het kuiltje, voeg een snuifje suiker en een eetlepel cacaopoeder toe. Roer tot een glad beslag en laat een kwartier rusten op een warme plaats.

    Haal de chocolade uit de koelkast en hak hem grof met een scherp mes. Roer de chocoladestukjes voorzichtig door het beignetbeslag.

    Verhit de Solo frituurolie in een wokpan. Schep met een kleine pollepel porties van het beslag in de hete frituurolie en bak de beignets. Draai ze regelmatig zodat ze aan alle kanten mooi goudbruin worden. Schep de beignets met een schuimspaan uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.

    Bestrooi de afgekoelde crèmeschaaltjes met bruine suiker en karameliseer met een bunsenbrander tot er een krokant suikerlaagje ontstaat.

    Serveer alle desserts in aparte schaaltjes.
    Bestrooi de beignets net voor het opdienen met poedersuiker.




    bron; yunomi.be

    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Tags:eieren, room, nutella, chocolade, beignets, ijs,
    02-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rabarbercompote met roze peper en slagroom


    Rabarbercompote met roze peper en slagroom

    Voor 4 personen:
    600 g rabarber, 150 g fijne suiker, 20 cl vloeibare room
    1 el poedersuiker, enkele druppels vloeibare vanille, 1 tl roze peper

                             

    Bereidingswijze
    Snij de rabarber in schijfjes van 1/2 cm en leg die in een holle schaal, samen met de suiker. Meng goed en laat 30 min. marineren. Klop ondertussen de room tot slagroom. Voeg als de room dik is de fijne poedersuiker en de vloeibare vanille toe. Meng snel terwijl u blijft kloppen. Zet in de koelkast tot het tijd is om op te dienen.

    Doe de rabarber met de suiker en het uitgelekte vocht in een pan met een dikke bodem. 20 min. laten koken met het deksel op de pan. Doe de compote in een holle schaal en laat afkoelen. Voeg vlak voor het opdienen 1/2 el vermalen roze peper toe. Dien de compote op in ovenschaaltjes en met slagroom. Versier met wat rozepeperbolletjes.


    bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Tags:Rabarber, Suiker, Room,
    24-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rabarber bramen crumble



    Rabarber bramen crumble

    Een echt zomergerechtje. Lekker met een bol vanille-ijs of met een lepel dikke yoghurt of een lepel (slag)room of crème fraiche. De crumble kan ook gevarieerd worden met bijvoorbeeld rabarber en blauwe (diepvries) bessen of met rabarber en aardbeien. Snijd de rabarber in niet te grote stukken zodat ze garen tijdens de bereiding in de oven.

    Voor 4 personen;

    600 g rabarber, 250 g bramen, 175 g suiker,
    1 zakje vanillesuiker, 175 g bloem, 1/2 theelepel kaneel,
    mespunt zout, 100 g walnoten, 100 g (zachte) boter.

    Bereiding;

    Verwarm de oven voor op ca. 180 °C.  Maak de rabarber schoon en snijd de stengels in stukjes. Was de stukjes. Meng de uitgelekte stukjes rabarber met de bramen,
    75 g suiker en de vanillesuiker. Verdeel de vruchten over een ingevette ovenschotel.

    Maal de walnoten tot fijne kruimels (maar niet tot poeder). Meng bloem, de resterende 100 g suiker,  gemalen walnoten, kaneel en zout en wrijf hier met de vingertoppen de zachte boter door tot een kruimelig geheel.

    Verdeel dit kruimeldeeg gelijkmatig over de vruchten. Plaats de schaal in de oven en bak de rabarber-bramencrumble in ongeveer  25-30 minuten goudbruin en gaar.


    J. van der Heijden
    bron; parool.nl


    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Tags:rabarber, bramen, crumble, walnoten,
    15-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardbeien met balsamico en pepermunt

    Aardbeien met balsamico en pepermunt
       

    Voor 4 personen;
    - 1 dl balsamico, 75 g suiker, 400 g aardbeien
    - Enkele blaadjes pepermunt, vanille-ijs, 2 lepels olijfolie
    - Zwarte peper van de molen.

                      

    Bereiding;
    - Kook de balsamico en suiker in tot een lichte siroop.
    - Snijd de aardbeien in stukjes en besprenkel met olijfolie.
    - Kruid af met peper van de molen. Serveer met vanille-ijs, balsamicosiroop
    en pepermunt.


    bron; nieuwsblad.be 
    Foto; H. Verdurme


    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Tags:ijs, aardbeien,
    12-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.heerlijk verse ananassalade

     

    Heerlijke verse ananassalade

    Voor 4 personen:

    1 kleine ananas, 2 onbespoten sinaasappelen,
    100 g frambozen en/of braambessen, 1 eetlepel suiker.

    Voor de saus;

    10 cl vers sinaasappelsap, 10 cl muskaatwijn, 1 eetlepel suiker.


    ananassalade

    Bereiding :

    1 Bereid de saus. Meng het sinaasappelsap, de muskaatwijn en de suiker. Roer grondig en zet een paar uur weg in de koelkast.

    2 Verwijder met een fijnschiller de oranje schil van een van sinaasappelen. Snijd de schil in fijne reepjes.

    3 Breng een klein beetje water met een eetlepel suiker erin aan de kook. Doe de schilletjes in dit sopje. Laat 3 minuten koken, giet af en houd de schilletjes bij.

    4 Maak de ananas schoon en snijd het vruchtvlees in fijne schijfjes. Verdeel over mooie dessertcoupes.

    5 Schil de sinaasappelen en snijd met een scherp mes het vruchtvlees weg tussen de tussenschotjes. Verdeel de sinaasappel tussen de ananas.

    6 Meng de bessen en/of frambozen voorzichtig tussen het andere fruit.

    7 Overgiet met de saus. Werk af met wat sinaasappelschilletjes en serveer.

    Tip;

    Liefhebbers van groen snipperen er nog wat verse munt over.


    Chef : Dirk de Prins

    Dit recept komt uit Ambiance.
    bron; gva.be


    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Tags:sinaasappel, munt, ananas, frambozen, muskaatwijn,
    05-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verse rabarber


            Verse rabarber

    Geniet van deze heerlijke verse rabarber.

    Voor 4 personen;

    1.     220 g jonge rabarber, 60 g suiker

    2.     1/2 sinaasappel (sap van een halve sinaasappel)

    Verse rabarbermoes












               Bereidingstijd; 8 min.

    3.     Snij de rabarber in stukjes van 2,5 cm, doe ze in een potje bestemd
    voor de microgolfoven, voeg er het sap van de halve sinaasappel
    aan toe en de suiker.

    4.     Bedek met plastiekfolie.

    5.    Laat 2.5 tot 3 minuten op hoog vermogen koken.

    6.     Roer een tot twee keren en klaar is de rabarbermoes.




    bron; solo.be

    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Tags:rabarber, sinaasappel,
    02-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tiramisu met aardbeien


    Tiramisu met aardbeien


     Voor 6 personen;
    100 g suiker,1 klein glaasje amaretto, lange vingers
    opgeklopte room, 600 g aarbeien,1 reep witte chocolade
    3 eierdooiers, 2 zakjes vanillesuiker,  250 g mascarpone

    Tiramisu met aardbeien 

     













    Bereiding;

    1. Leg 6 mooie aardbeien apart.
      Gebruik de mixer om de rest van de aardbeien met 50 g suiker en de likeur tot een gladde saus te mengen.
    2. Breek de lange vingers in stukken.
    3. Rasp de koud bewaarde witte chocolade met een grove rasp.
    4. Klop de eierdooiers met de rest van de suiker en de vanillesuiker tot een luchtig mengsel.
    5. Roer de mascarpone erdoor.
    6. Schep een derde van het mascarponemengsel in een glazen schaal of in een coupe.
    7. Daarop komt de helft van de lange vingers en de helft aardbeiensaus.
    8. Schep daarboven de helft van het mascarponemengsel en de resterende lange vingers en aardbeiensaus.
    9. Dek af met de rest van het mascarponemengsel.
    10. Strijk de bovenkant glad en zet koel weg.
    11. Garneer het geheel met de overgebleven aardbeien, toefjes opgeklopte room en de geraspte witte chocolade.

                  
                   Bron; solo.be

    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Tags:mascarpone, suiker, amaretto, lange vingers, chocolade, room, aardbeien, eieren, vanillesuiker,
    27-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gestoofde rabarber met verse schepkaas


    Gestoofde rabarber met verse schepkaas geparfumeerd
    met lavendel en sinaasappel 

    nodig 4 pers;

    1 kg rabarber,suiker,200 gram verse schapenkaas,
    1 sinaasappel,250 cl water,2 soeplepels lavendelbloempjes
     

                                 

    Bereidingswijze;

    Snijd de rabarber met schil in stukken en doe in een kom. Bestrooi met 500 gram suiker en laat een nacht trekken in de koelkast. Zet de rabarber in een pan op een zacht vuur en kook de stukken gaar. Voeg eventueel wat suiker toe.

    Bereid een siroop van 250 gram water en 125 gram suiker. Laat de siroop koken. Haal de pan van het vuur en voeg lavendelbloempjes toe. Laat de siroop een nacht in de koelkast trekken en zeef.

    Pers de sinaasappel en zeef de jus. Klop de verse schepkaas luchtig en voeg naar smaak een weinig siroop en sinaasappelsap toe. Doe de rabarbercompote in vier glazen en schep de verse schepkaas uit over de rabarber.

    bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Tags:rabarber, kaas, sinaasappel,
    12-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rabarbersorbet


    Rabarbersorbet

    Voor
    4 personen

    500 g rabarber in stukjes , 200 g rietsuiker, 1 tl roze peperbessen,
    Optioneel, sap van 1 citroen , Extra : aardbeien

                                                
    Bereidingswijze;

    Stoof de rabarber met de suiker en de peperbessen gaar op een laag vuur.
    Laat afkoelen. Voeg het citroensap toe en mix fijn in de keukenmachine.
    Doe de coulis in de ijsmachine en draai tot ijs.
    Serveer met aardbeien. 

    Tip; Of giet de coulis in een ijsblokvorm en laat bevriezen. 
            Mix de ijsblokjes kort en krachtig in de keukenmachine.




    Recept; D. Mangelaere         
    bron; mijnflandria.be 


    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Tags:rabarber, rietsuiker, aardbeien, peperbessen,
    19-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Passievrucht mango


    Passievrucht mango

    Voor 4 personen;
    • 1 mango, geschild in kleine blokjes, 3 el passievruchtazijn
    • 5 takjes munt, 250 ml slagroom, 1 el suiker
    • 5 el Griekse yoghurt, 1 citroen
    • 24 amaretti koekjes, 20 in brokjes, 4 ter garnering

    Bereiding 20 min.
    Doe de helft van de mangoblokjes in een steelpan en giet de passievruchtazijn erbij. Voeg de blaadjes van 4 takjes munt toe, stoof enkele minuten en laat afkoelen. Voeg de overige mango-blokjes aan de gestoofde mango toe. Houd een paar blokjes mango apart ter garnering. Rasp de schil van een citroen en voeg dit aan het mangomengsel toe.

    Klop in een aparte kom de slagroom met de suiker lobbig en schep de Griekse yoghurt er doorheen. Verdeel eerst het mangomengsel, dan de verkruimelde koekjes en als laatste de yoghurtroom over de glazen. Garneer met de blokjes mango, een blaadje munt en een amaretti koekje.



    bron; knack.be

    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Tags:mango, yogurt, slagroom, citroen, amaretti koekjes, munt,
    11-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griesmeeltaartje


    Griesmeeltaartje

    Voor 4 personen;


    - 600 ml melk, 250 g ricotta, 150 g suiker, 120 g griesmeel
    - 2 eieren, 1 vanillestokje, schil van 1 citroen
     
             

                                                                                                        Foto; Heikki Verdurme
    Bereiding;
    - Giet de melk in een kookpotje en voeg er een gesplitst vanillestokje aan toe, samen met een stukje citroenschil. Breng aan de kook.
    - Voeg het griesmeel toe onder voortdurend roeren in de melk. Kook het griesmeel ongeveer 5 minuten op een zacht vuur. Verwijder de schil en het vanillestokje.
    - Laat het mengsel wat afkoelen en voeg dan de ricotta toe samen met de losgeklopte eitjes.
    - Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de taartvorm met bakpapier en giet het deeg erin. - Afbakken in de oven: 25 min op 180°C.


    recept Claudia Allemeersch
    bron; nieuwsblad.be

     


    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Tags:melk, ricotta, griesmeel, suiker, eieren,
    20-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chipolatapudding


    Chipolatapudding

      1 ei ~ 4 eidooiers ~ 100 g suiker ~ 10 g gelatine, geweekt ~ 15 g rum ~
      25 g marasquin ~ 500 ml slagroom ~ 350 g vers fruit + fruit voor garnering (geen kiwi of ananas) ~ 40 g bitterkoekjes, in kleine stukjes

       
      Foto: FieldenFotografie

      Bereidingtijd 40 min. (verdeeld over 2 dagen)

      Klop dag van tevoren het ei met eidooiers en suiker licht en schuimig. Klop het mengsel au bain-marie tot het mengsel bindt. Verwarm in magnetron 80 ml water, los hierin uitgeknepen gelatine op en voeg toe aan eimengsel.
      Roer rum en marasquin erdoor en laat afkoelen.

      Klop slagroom stijf en spatel door eimengsel. Spatel fruit en bitterkoekjes erdoor en doe in een puddingvorm. Laat 1 dag in koelkast rusten zodat de smaken goed op elkaar inwerken. Stort pudding de volgende dag op een serveerschaal en garneer met vers fruit. Lekker met slagroom.

       recept komt uit Topkoks voor Thuiskoks deel 5
      Uitgeverij Lannoo, ISBN 9 789081 789608)

      bron; telegraaf.nl

      Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
      Tags:gelatine, marasquin, slagroom, aardbeien, bitterkoekjes,
      10-02-2012
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegratineerde aardbeien in een oogwenk klaar

          

            Gegratineerde aardbeien in een oogwenk klaar

            Voor
      personen;

      • 1 dikke eetlepel blonde cassonadesuiker, 1 ei, 35 g griessuiker,
        300 g stevige aardbeien, 1 eetlepel verse room,
        100 g verse kaas in schaaltje (Philadelphia of andere).
      • Gegratineerde aardbeien in een oogwenk klaar

        Bereiding;

      Verwarm de ovengrill voor. Snij de aardbeien in stukjes en verdeel ze over 4 kleine, individuele ovenschotels. Meng de verse kaas met het ei, de griessuiker en de room en klop met de garde tot een schuimige room. Giet de room op de aardbeien, bestrooi met de cassonadesuiker en laat snel kleuren onder de grill. Dien meteen op.

      Tips: Vervang een deel van de suiker door vanillesuiker.

      bron; delhaize.be

      Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
      Tags:ei, suiker, aardbeien, room, verse kaas,
      22-12-2011
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Abrikozendessert


      Typisch Indisch

      Abrikozendessert (Khubani ka meetha)

      Voor 4 personen;

      500 g gedroogde voorgeweekte abrikozen
      4 kruidnagels, 2 steranijs, 115 g fijne tafelsuiker
      licht opgeklopte room, om erbij te serveren
      2-3 el geroosterde pistachenoten, grof verkruimeld, om mee te garneren

                                          
      Bereiding

      1.Doe de abrikozen in een pan met 7.5 dl water, de kruidnagels en steranijs. Breng aan de kook. Zet het vuur laag, en laat ze 15 minuten afgedekt koken, of tot de abrikozen zacht zijn. Roer minstens tweemaal om te zorgen dat ze gelijkmatig garen.
      2.Verwijder de specerijen. Schep de helft van de abrikozen er met een schuimspaan uit en zet ze weg. Pureer het restant met het vocht en doe de puree weer in de pan.
      3.Voeg de hele abrikozen en de suiker toe. Verwarm alles 2-3 minuten zachtjes. Neem de pan van het vuur en laat de abrikozen ongeveer 30 minuten afkoelen.
      4.Schep de porties in de schaaltjes en schep er wat geklopte room op. Strooi de verkruimelde pistachenoten erover en serveer.

      Zin in meer?

      Dit recept komt uit het boek 'De regionale keuken van India' van Mridula Baljekar, een boek met 80 verrukkelijke, authentieke recepten uit de diverse regio's van India, dat rijkelijk geïllustreerd werd met 350 prachtige foto's. In de inleiding wordt uitvoerig ingegaan op de invloeden van de ligging, het klimaat, de geschiedenis en de cultuur.

      bron;plusmagazine.knack.be

      Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
      Tags:abrikozen, steranijs, room, pistachnoten,


      >

      Blog tegen de regels? Meld het ons!
      Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!