Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken
22-06-2011
Farfalle Liana en Fabio
Farfalle Liana en Fabio
Een lekkere pasta boordevol groenten.
voor vier personen:
200 g farfalle, 1 rode ui (in kleine stukjes), 100g kleine trostomaatjes (in vier) 100 g courgette (in reepjes), 10 g basilicumblaadjes (in fijne reepjes) 1 dl extra vergine olijfolie, 160 g mascarpone 40 g gevogeltebouillon (of water),4 eetlepels parmezaanschilfers peper en zout, 8 gefritureerde basilicumblaadjes
Wim Daneels
Hoe je het maakt: 1. Sauteer de rode uitjes in een beetje olijfolie. Voeg de courgettestukjes toe. 2. Laat dit even op hoog vuur goed stoven. Voeg de trostomaatjes, samen met de basilicum, toe. 3. Voeg meteen de mascarpone toe, samen met de gevogeltebouillon en laat dit op een laag vuurtje kort reduceren. 4. Kook de farfalle ondertussen 'al dente' in ruim en licht gezouten water (of bouillon). 5. Schep ze voorzichtig uit het water en voeg ze toe aan de trostomaat-courgette-mascarponesaus. 6. Leg de farfalle in een diep bordje en nappeer rondom nog wat extra stoofpotje van trostomaatjes en mascarpone. 7. Bestrooi met de parmezaanschilfertjes en garneer met de gefriteerde basilicumblaadjes.
Fabio Marangon cucinamarangon.com André Peetersbron; nieuwsblad.be
- 10 tot 20 stukjes steranijs, 100 g extra vergine olijfolie - 4 stukken grietbotfilet van circa 200 g per portie, peper en zout - 2 baby-artisjokken, 2 babyvenkels, 10 zwarte olijven, ontpit en gehalveerd - 8 kleine aardappelen (in de schil), 2 granaatvormige babycourgettes - 8 babybospeentjes, 4 oranje babypaprika's-8 groene aspergepunten - 4 kerstomaatjes, 8 blaadjes basilicum, 8 gefritureerde selderijbladeren
Wim Daneels
Bereiding: 1. Vijzel de steranijs in een 'morzel', vermeng met de olijfolie en laat minstens 1 uur 'trekken' . (Makkelijker is alles te mixen in de keukenmachine). 2. Kook de aardappeltjes in de schil in gezouten water 'al dente'. 'Schrik' ze af in koud water en halveer ze overlangs. 3. Kook al de groenten, behalve de kerstomaatjes en de olijven, telkens apart, 'al dente' in zout water. Respecteer hun respectievelijke gaartijden. Schrik ze telkenmale goed af. 4. Halveer de venkel en de courgette. Meng al deze babygroenten goed onder elkaar. Bak de aardappelen nog even op in wat olijfolie. Bak de groenten apart in een beetje olijfolie samen met de versnipperde basilicumblaadjes. 5. Voeg de olijven en de kerstomaatjes toe en houd warm. 6. Bak de grietbotfilets in olijfolie. Dresseer de aardappelschijfjes in het midden met de groentjes. Leg daarop de grietbot. Nappeer rondom met de steranijsolie en garneer met de gefrituurde selderijblaadjes.
Fabio Marangon (50) is de chef van Cucinamarangon. Zijn Venetiaans geïnspireerde gerechten zijn fijn en puur. Hij geeft de Italiaanse keuken van 'la nonna' (grootmoeder) een eigentijdse versie. Cucinamarangon, Patersstraat 9, Turnhout, 014-42.43.81, www.cucinamarangon.com