Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

Categorieën
  • AARDAPPELGERECHTEN (81)
  • ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES (39)
  • APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO, (98)
  • BARBECUE, GRILPAN, GRIL, (51)
  • BIEREN & BIERWEETJES, (13)
  • BIJGERECHTEN, (50)
  • BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, (65)
  • CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN, (100)
  • CHINEES, OOSTERS, (4)
  • CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN, (8)
  • CULINAIRE NIEUWTJES, (115)
  • CULINAIRE TRIPS, REIZEN. (60)
  • DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN, (141)
  • DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN, (1)
  • EIEREN, EIERGERECHTEN, (34)
  • FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN, (41)
  • FONDUE, (3)
  • FOTO'S (4)
  • GROENTEN, GROENTENGERECHTEN, (73)
  • KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK, (45)
  • KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, (74)
  • KRUIDEN,MARINADES, (6)
  • OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN, (79)
  • PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE, (20)
  • PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, (129)
  • PIZZA'S, (11)
  • RESTAURANTS MET RECEPTEN (2)
  • RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN (69)
  • RIJSTGERECHTEN (32)
  • SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN (91)
  • SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S (17)
  • SMOOTHIE, FRUITDRINK, (10)
  • SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD, (111)
  • STREEKGERECHTEN (6)
  • TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a. (85)
  • TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a. (33)
  • VEGETARISCH, (39)
  • VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN, (311)
  • VLEESGERECHTEN, (198)
  • VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE, (167)
  • WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID (222)
  • WEETJES OVER VOEDING, (173)
  • WIJN & WIJNWEETJES (58)
  • WILD & GEVOGELTE (125)
  • WOKGERECHTEN (22)
  • ZWEEDSE, HAPJES, GERECHTEN, (2)
  •          Lieve bezoeker
    Zoeken met tags is nog niet
    kompleet het invullen van
    tags is een langzaamaan
    werkje, maar ik werk er aan.
    Zoeken in blog

    Aanraders !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • FOTO VAN JOKE
  • PHOTOGALERY
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • NO LIMIT
  • Blog als favoriet !



           ideetjes van Josephine



     Gaspacho ( koude spaanse soep)



                    Tomaat crevette



         Versgebakken paprika chips



            Witlofrolletjes uit de oven



    St-jacobsvruchten, tuinboonen, puree



               Kerstbrood (Stoll)



                         Avocado



      Varkenshaas in sinaasappelsaus



      Avocadosoep met gerookte zalm



                    Kerstbrood ( Stoll)



            Bokkepootjes (Koekjes)



     Koekjes met vulling en hagelslag



       Herfstsalade met Parmaham



    Avocadosoepje met gerookte zalm



                    Cherrytomaatjes



                      Kwarteleitjes



                       Verse vijgen



       Avocadosalade met garnalen



              Cherrytomaatjes



         Witlof met appel en radijs



       Spaghetti met zalm en zeekraal



                Trostomaten


     
      Mozzarella, tomaten, basilicum



         Groentensoep met peterselie


     
                      Verse zalm
        


             Uitsmijter met ham



             Roerei met Garnalen



              Gestoofde Paprika's



                        Peulertjes



                 Groene salade



             Coeur de boeuf Tomaten



                        Zeekraal



                       Pruimen



                       Citroenen



                 Sinaasappelen



                         Frietjes



                     Tomatensoep



                        Basilicum



                       Angusbeef



                            Eieren



                            Eieren



              Gevulde gerookte zalm



                        Knoflook



                        Courgette

                      

                               Paprika



    Gegraniteerde aardappelschijfjes



            Aardappelkroketjes



        Asperges op vlaamse wijze



         Gebakken champignons



               Crema catalana



                    Aardbeien


     
                   Sinaasappel



                            Peer



             Omelet met Garnalen



    Asperges,garnalen,puree en eitje



           Roodfruit met vanilleijs



         Garnaalsalade met frietjes



     Sint Jacobsvruchten met wilof



           Parelhoen met spruitjes



                        Witlof



                       Aardbeien



              Asperges met garnalen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Inhoud blog
  • Biefstuksalade om van af te vallen
  • Love fish van de zuiderse zeeën
  • Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak
  • Tartine met aubergine, mozzarella & tomaat
  • Zalm met krokante tikka masala
  • Appeltaart
  • Chili sin carne met 3 soorten bonen
  • Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen
  • Stoofpot van wintergroenten
  • Kwartels met savooikool
  • Gravad lax
  • Gourmet met vis
  • Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen
  • Champignonroomsoep
  • Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus
  • Polderaardappel gevuld met garnaaltjes en Hollandse saus
  • Rollade van parelhoen en ganda ham
  • Koninginnenhapjes met vis
  • Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
  • Reemedaillon met kastanjes
  • Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas
  • Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons
  • Provençaalse pastasalade
  • Kalfstong in madeirasaus
  • Kalfsblanket
  • Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes
  • gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes.
  • Gratin met bloemkool en gehakt
  • Driedubbele kwarktaart met verse vijgen
  • Gegratineerd witloof met ham
  • Biefstuk met champignons de Paris en pasta
  • Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree
  • Minder zout in onze voeding
  • Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn
  • Bouillie met erwtjes en worteltjes
  • Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus
  • Rijstpap met appeltjes
  • Gevulde tomaten met bloemkool
  • Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen
  • Avocadosoep met gerookte zalm
  • Nieuw wapen in de strijd tegen obesitas: groene thee
  • Ragu alla Napolitana
  • Boterham met salade van zalm, selder en appel.
  • Salade met gegrilde zalm
  • Vissoep met mosselen
  • Friet met stoverij van varkenswangetjes
  • Gepocheerde peren met cranberry & gember
  • Mosselgratin met spinazie
  • Filet pur en witloof in de wok
  • Ovenschotel met rundergehakt en witloof
  • Carpaccio van tomaat met salade groene boontjes, mozzarella
  • 'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes
  • Salade met sashimi van zeebaars en radijs
  • Maatjessalade
  • Gegrilde Caramba steaks
  • De meest ziekmakende voeding: fruit en groenten
  • Asperges met warme champignonsalade
  • Spirelli met kip en tomaatjes
  • Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel
  • Italiaanse mosselpan
  • Courgettesoep
  • Krokante sigaren met spinazie en feta
  • Spaghetti met curry en gerookte zalm
  • Gevulde zalmforel op de barbecue
  • Scampi's met knoflook
  • Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise
  • Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel.
  • Gevulde paprika met tzatziki
  • Groenten uit de oven
  • Salade Niçoise
  • Bruschetta met tomaat en aubergine
  • Salade van rundvlees met frambozen
  • Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake
  • Witte asperges met oosterse dressing
  • Pastasalade met artisjokken en radicchio
  • Parijse worteltjes en hun loof
  • Kalfsgebraad met jonge worteltjes
  • Bruschetta met ham en mozzarella
  • Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei.
  • Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels
  • Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella
  • Gestoofde forel met bieslooksaus
  • Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen
  • Aardbeien op spies
  • Rogvleugel met blanke botersaus
  • Videetje van kip met zachte curry
  • Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
  • Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn
  • Salade van vergeten groenten
  • Spinaziesoep
  • Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen
  • Kip met perzik, paprika en rijst
  • Groentewraps
  • Peultjes met chilipeper, gember en Meritus-filet mignon
  • Gebakken aardappelen met gehaktballetjes
  • Kalfslapjes met geroosterde aardappeltjes
  • Lentesalade met witte asperges en garnalen
  • Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len
  • Groentecurry
  • Lamskotelet in kruidenkorst



    Startpagina !
    Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken

    "Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ".... De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast".... "Een volle buik heeft een gelukkig hoofd" ....

    14-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hartig gebakken zin in meer?


    Zin in meer?

    Dan is het boek 'Hartig gebakken' van Livia Claessen, waaruit deze recepten komen, zeker een aanrader! In dit boek staan meer dan 70 quiches, groentetaarten, pizza's, flapjes en rolletjes met hartige vulling, prachtig in beeld gebracht door Frank Croes. Alle recepten zijn door iedereen gemakkelijk te maken. Ook voor de verschillende deegsoorten die als basis dienen voor de recepten, vindt u de basisrecepten in het boek.

    Hartig gebakken, Livia Claessen, Standaard Uitgeverij, ISBN 978 90 02 25183 2, € 22,50








    auteur L.b.
    bron; knack.be


    Categorie:KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES,
    Tags:Hartig gebakken, Livia Claessen,
    28-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pot vol mosselen

    Pot vol mosselen


    Pot vol mosselen

    Ben je al aan het uitkijken naar het mosselseizoen? Met de nieuwste aanwinst binnen de Demeyere collectie sta je stevig in de startblokken. Het Belgische merk huurde niemand minder dan Nedda El-Asmar in. El-Asmar is een internationaal gevierd ontwerpster met al tal van designprijzen op haar palmares. Ze tekende voor Demeyere een speelse pot uit met mosselschelpen als grepen. De mosselpot is daardoor niet alleen functioneel, maar ook erg knap op tafel. De mosselpot is van roestvrij staal en voorzien van een capsulebodem van 3mm dik. De inhoud van 2,3 liter geeft ruimte aan meer dan een kilo mosselen. De nieuwe Demeyere pot is sinds kort te koop voor 79 euro. www.demeyere.be



    bron; skynet.be

    Categorie:KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES,
    Tags:Mosselen,
    15-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het filmkookboek

     © Borgerhoff & Lamberigts en Kinepolis

    Wie is er geen fan van de hamburger met vanille milkshake uit Pulp Fiction of de Cosmopolitan cocktail van de Sex and the City vrouwen?  Dat moeten de mensen van Kinepolis gedacht hebben toen ze op de proppen kwamen met hun filmkookboek. Ze schreven er niet alleen de  tofste en meest memorabele foodscènes uit bekende films in neer, maar kruidden de verschillende recepten ook stuk voor stuk met pittige weetjes en anekdotes over de films. Kortom, een bron van inspiratie in de keuken en een must-have voor elke filmliefhebber!

    bron, skynet.be


    Categorie:KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES,
    Tags:Filmkookboek,
    03-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paul McCartney brengt kookboek uit


    Paul McCartney brengt kookboek uit


    photonews

    Paul McCartney wil de mensheid minder vlees doen eten en brengt daarom een vegetarisch kookboek op de markt.

    Voor 'The Meat Free Monday Cookbook' inspireerde McCartney zich op zijn eigen culinaire experimenten, maar vroeg hij ook bevriende beroemdheden zoals model Twiggy en acteur Kevin Spacey naar hun favoriete vegetarische recepten.

    In 2009 lanceerden McCartney en zijn familie het initiatief 'Meat Free Monday', waarbij hij mensen wil aanmoedigen om minstens één dag per week geen vlees op het menu te zetten. In de inleiding van zijn kookboek legt hij uit hoe dit initiatief niet alleen kan bijdragen tot een beter milieu, maar gezinnen ook heel wat geld kan besparen.

    Bron: NY Daily News
    Auteur: tib
    bron; nieuwsblad.be


    Categorie:KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES,
    Tags:Paul McCartney,'The Meat Free Monday Cookbook',
    20-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mode aan de ontbijttafel


    Mode aan de ontbijttafel

  •                         Gucci Loops
    Tricia Clarke-Stone - de vrouw achter de culinaire blog Sip, Chat, Chow - vindt de gewone cornflakedozen er maar wat saai bijstaan op de ontbijttafel. Ze ontwierp daarom de serie Cereal Couture voor elke modebewuste vrouw die van cornflakes houdt.

    Zo kreeg Tony de Frostiesleeuw, een Burberrysjaalte rond zijn nek en staat op de Chaneldoos te lezen 'Flavored with Real Coco'. Voorlopig blijft het bij dit leuke Photoshopwerk, maar aangezien de modehuizen altijd op zoek zijn naar leuke uitbreidingsmogelijkheden, moeten ze volgens Clarke-Stone eens de markt van de onbijtgranen overwegen.

    Gucci Loops
    Tricia Clarke-Stone
     edm
    bron; nieuwsblad.be


  • Categorie:KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES,
    Tags:Gucci, ontbijt,
    25-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Superhandig: de spaghettivork


    Superhandig: de spaghettivork

     
    superhandig de spaghettivork video 2

    Heb jij ook wel eens problemen met het vlekkeloos eten van spaghetti?
    Dankzij een speciaal ontworpen spaghettivork behoren die
    problemen vanaf nu tot het verleden.


    Bekijk hier een filmpje van de speciale vork

    bron; gva.be


    Categorie:KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES,
    Tags:Spaghettivork,
    03-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koken met de beste kok ter wereld
     
    Koken met de beste kok ter wereld


    Het kijk- en kookboek over Noma, het beste restaurant ter wereld,
    is in het Nederlands vertaald.


    Voor wie al lezend wil proeven van de keuken van René Redzepi, de beste kok van de wereld, is er nu een vertaalde versie van het uit 2010 daterende werk Noma, Time and Place in Nordic Cuisine. Het mooie en interessante kijk-, lees- en kookboek handelt over de voedselfilosofie en creativiteit van de getalenteerde en bescheiden Deense topchef. Hij doet zijn verhaal en illustreert zijn visie via negentig verbluffende recepten met als uitgangspunt alleen ingrediënten van lokale bronnen. Het boek bevat zo’n tweehonderd foto’s, van ingrediënten, leveranciers en Scandinavische landschappen.

    Noma, tijd en plaats in de Nordic Keuken,
    Kosmos Uitgevers en Linkeroever Uitgevers, 49,95 euro.

    bron; knackweekend.rnews.be 


    Categorie:KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES,
    Tags:Noma,
    29-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalige zomeravonden


    Zalige zomeravonden

    Aan tafel

     Met vrienden en familie tafelen, is maar half zo leuk wanneer je als gastvrouw constant naar de grill moet lopen. Deze elektrische tafelgrill Bistro van Bodum is de ideale oplossing. Beschikbaar in zwart, rood, groen en oranje en zelfs aangewezen om een populair dessert als pannenkoeken te bereiden.

    bron, skynet.be


    Categorie:KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES,
    Tags:Grill, Bodum,
    23-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kookpot van 425.000 euro is duurste ter wereld


    Kookpot van 425.000 euro is duurste ter wereld





    Voor de duurste kookpot ter wereld moet je in een warenhuis in de Chinese stad Changchun zijn. Voor 425.000 euro mag je deze kookpan de jouwe noemen. De Duiste fabrikant Fissler vervaardigde de handgrepen en het logo van het kleinood in puur goud, belegd met diamanten.

    Naast de pan, krijgt de koper een uitnodiging om met tien vrienden
    te gaan eten in een Europees Michelinrestaurant.
    De pan wordt bovendien met een Rolls Royce thuis bezorgd.

    (eb) Bron; hln.be

    Categorie:KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES,
    Tags:Kookpot, Pan,
    10-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolade - Patissier-geheimen



    Patissier-geheimen

    Chocoladegebak, we zijn er allemaal verzot op.
    En het hoeft echt niet moeilijk te zijn!

    Het prachtboekje Chocolade - De geheimen van de patissier vertelt je alles over chocoladegebak,
    van ingrediënten en keukengerei tot het bakken zelf en eenvoudige maar heerlijke recepten.

           Patissier-geheimen

    Boordevol weetjes

    Dit boekje is klein, maar ontzettend fijn. De eerste 30 pagina's worden volledig besteed aan handige weetjes, tips & tricks rond alle ingrediënten die je nodig hebt om chocoladegebak van de bovenste plank op tafel te zetten. Chocolade, ei, suiker, meel, bakpoeder, gist, de bakvorm, de oven... Het komt allemaal aan bod, aangevuld met honderden nuttige do's en don'ts, informatieve wist-je-datjes, gebruiksaanwijzigingen voor ingrediënten en kookgerei en op het einde van het eerste hoofdstuk, dat toepasselijk ‘van alles wat' heet, een onderdeel interessante vragen. Om duimen en vingers bij af te likken!

    Boordevol lekkers

    De andere twee hoofdstukjes bestaan uit recepten, een onderdeel
    van recepten die niet kunnen mislukken en een onderdeel alternatieven.
    Zacht gebak, moussegebak, fondant, mi-cuit, brownies, cake, génoise,
    truffel, parfait, fudge... Het komt allemaal aan bod.
    En het ene ziet er nog lekkerder uit dan het andere!

    Chocolade – de geheimen van de patissier, Victoire Paluel-Marmont
    Terra Lannoo, 112 pagina’s, gebonden.
    Prijs: 14,95 euro. ISBN: 9789089893673


    bron; yunomi.be


    Categorie:KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES,
    Tags:Chocolade, de geheimen van de patissier, Victoire Paluel-Marmont,
    06-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lekker koken voor jezelf


                        'Lekker koken voor jezelf' van Anna Decock.

    kokenvoorjezelf

    Het is niet omdat u a lleen thuis bent dat u niet smakelijk kunt eten. Bovendien is niets ontspannender dan gezellig in uw keuken bezig zijn, eventueel met een glaasje wijn bij de hand. In heel veel kookboeken zijn de recepten geschreven voor vier personen. Door vier delen lukt soms, maar vaak ook niet.
    Daarom is er nu Lekker koken voor jezelf, een kookboek speciaal
    op maat van eenpersoonshuishoudens.

    Lekker koken voor jezelf – Anna Decock
    ISBN 9789002239885 - € 9,95 – 160 blz. 
    Een uitgave van Standaard Uitgeverij


    bron; plusmagazine.be


    Categorie:KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES,
    Tags:Lekker koken voor jezelf, Anna Decock,
    31-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bakvormen met ecologische antikleeflaag




    Bakvormen met ecologische antikleeflaag 
     

    Bakvormen met ecologische antikleeflaag

    Of je nu voor een zelfgemaakte lasagne of knapperige koekjes gaat, met GreenPan bak je gezond en ecologisch. De lijn Dubai Ovenware staat
    voor een nieuwe generatie van oven- en bakvormen met de revolutionaire antikleeflaag Thermolon Rocks.

    De Thermolon-coating zette de wereld van potten en pannen op zijn kop.
    Plots was er een gezond én milieuvriendelijk alternatief voor de klassieke antikleeflaag. De vele voordelen op een rij:

    Minder lange baktijd – Terwijl traditionele antikleeflagen de hitte eerder afblokken, geleidt de antikleeflaag de warmte efficiënter. Bovendien zorgt het materiaal van de oven- en bakvormen, gealuminiseerd staal, voor een gelijkmatige warmteverdeling. Het resultaat? Een egaal gebruind bakresultaat en een aanzienlijk verkorte baktijd.

    Optimaal gebruiksgemak – Dankzij de gladde afwerking en brede rand krijgen voedselresten geen kans om zich vast te zetten. Vaarwel dus, vervelend afwaswerk! De speciaal ontworpen brede rand zorgt ook voor een gemakkelijke en veilige hantering.  

    De verkrijgbare vormen zijn: lasagnevorm, cake-/broodvorm, gebraadvorm, bakplaat voor koekjes/pizza, ronde cakevorm, taartvorm, 
    taart-/quichevorm en pizzavorm. 
     
    Als ecologisch merk heeft GreenPan uiteraard ook bij deze bakvormen aan het milieu gedacht. Zo zit er geen silicone/polyester of PTFE verwerkt in de producten, schadelijke stoffen die niet recycleerbaar zijn en bij oververhitting giftige gassen kunnen afgeven. Gealuminiseerd staal is daarentegen eenvoudig te recycleren. Ook is er voor de productie van Dubai Ovenware twee keer minder energie nodig, in vergelijking met traditionele oven- en bakvormen met antikleeflaag. Dat betekent een vermindering van de CO²-uitstoot met maar liefst 60%, een aanzienlijk kleinere ecologische voetafdruk dus.


    bron; skynet.be

    Categorie:KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES,
    Tags:bakvormen, Dubai Ovenware,
    30-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vuurwerk op de barbecue


    Vuurwerk op de barbecue

    'BBQ, echte venten spelen met vuur', Lannoo, 184 p., 24,99 euro.

    Recepten, maar ook tips en weetjes... in 'BBQ, echte venten spelen met vuur' leggen Felix Alen, Curd Velghe en Piet Huysentruyt al hun wijsheid over de barbecue samen.

    'BBQ, echte venten spelen met vuur', Lannoo, 184 p., 24,99 euro.
    bron; nieuwsblad.be


    Categorie:KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES,
    Tags:scampi, appel, ananas, tomaat, currykruiden, eieren, kervel, boter, rijst, kaas,
    14-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Raketijsjes in een handomdraai




    Raketijsjes in een handomdraai 

                                Raketijsjes in een handomdraai                         


    Cuisipro zet de zomer in met nieuwe ijslollyvormpjes. Cuisipro lanceert een reeks raketvormpjes waarmee je zelf je eigen ijsjes in allerlei kleuren en smaken kan maken. De vormpjes hebben een brede bodem en antidruprand waardoor het smeltende ijs handig wordt opgevangen en plakkende kinderhandjes worden perfect vermeden. De verschillende vormpjes kunnen makkelijk in elkaar geklikt worden zodat ze minder plaats innemen in de diepvries. Daarnaast zorgt de brede bodem ook voor stabiliteit. Het duurzame en vormvaste polypropyleen garandeert een perfect gevormde raket en laat de vormpjes ook overleven in de vaatwas. Leuke details: bovenaan de raket staat een steekvlam en onderaan een kleine astronaut. De vormpjes worden per zes verkocht voor 11,95 euro.
    www.cuisipro.com


    bron; skynet.be

    Categorie:KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES,
    Tags:ijslollyvormpjes, cuisipro,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koken, grillen en bakken in één



    Koken, grillen en bakken in één 



                                          Koken, grillen en bakken in één
     
    Kamperen en toch koken, bakken en grillen alsof je gewoon thuis in de keuken staat: met de nieuwkomer binnen het Campingaz gamma is het perfect mogelijk. De 3-in-1 grill is een multifunctioneel kooktoestel dat voor elke maaltijd op de camping inzetbaar is. Op het grote oppervlak maak je een ontbijt of avondmaal voor 4 personen klaar. Of je nu water wil koken voor een kopje thee of een eitje wil bakken en een worst grillen. Het deksel zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling en vermijdt aanbakken. Bovendien is de 3-in-1 grill makkelijk transporteerbaar door het compacte design. De Campingaz nieuwigheid wordt in twee versies gelanceerd: een cilinderversie en één op gascartouches.
    www.campingaz.com


    bron; skynet.be

    Categorie:KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES,
    Tags:3 in 1 gril,
    12-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Soepenparade' van Elisabeth Luard


    Koude soepen voor warme dagen

    Op zoek naar inspiratie?

    Deze en tal van andere warme en koude soepen vindt u terug in het boek 'Soepenparade' van Elisabeth Luard. Niet minder dan 120 recepten uit de hele wereld doen u het water in de mond lopen. Elisabeth Luard laat zien hoe u met gebruik van seizoensproducten een voedzame, gezonde en voordelige soep kunt maken.

    Soepenparade, Elisabeth Luard, Fontaine Uitgevers, verdeeld in Belgiê door Agora, 
     192 p., ISBN 978 90 5956 356 8, € 17,95


    Leen Baekelandt
    bron; plusmagazine.be

    Categorie:KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES,
    Tags:Soepenparade, Elisabeth Luard,
    09-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hobbykok Johan Engelen heeft boek klaar


    Hobbykok Johan Engelen heeft boek klaar

    "100% Johan" 

     
    hobbykok johan engelen heeft boek klaar 

    Johan Engelen won vorig jaar de tweede editie van 'Beste Hobbykok van Vlaanderen', en nu lijkt hij stilaan in de voetsporen van zijn voorgangster Claudia te treden met een eigen kookboek.

    "100% Johan", zo kopt het nieuwe boek van Johan Engelen. De man gaat er prat op haalbare gerechten te presenteren, met net dat tikkeltje meer. Volgens de man draait koken nu eenmaal om het genot en niet zozeer om de moeilijkheidsgraad die behaald moet worden.


    Beeld: Photonews
    bron; gva.be


    Categorie:KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES,
    Tags:Johan Engelen,100% Johan,
    05-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lucy Ory van Terrae pakt uit met kookboek


    Lucy Ory van Terrae pakt uit met kookboek



    lucy ory van terrae pakt uit met kookboek

    Ze vocht als een leeuwin in haar keuken en komt binnenkort op de proppen met een nieuw restaurant samen met haar grote liefde Jimmy in Tongeren. Om haar fans niet op hun honger te laten zitten, lanceert de topkok daarenboven ook een eigen boek 'Feest op het bord, keukengeheimen van een lady'.
     
                                          lucy ory van terrae pakt uit met kookboek

    Alledaags kan je het boek alvast niet noemen. Onder eenvoudige knabbels verstaat Ory groentechips met een yoghurtdipsausje, kalfsstaartkrokketjes en pittige viskoekjes.

    Een vitello tonnato, zalmcarpaccio, een open lasagne van kingkrab, ravioli met kreeft moeten de eerste honger stillen. Als hoofdgerechten presenteert de kok onder meer piepkuiken met aardappelgnocchi en traag gegaard kloostervarken.

    Lucy Ory, Feest op het bord, 144 pagina's, Uitgeverij Lannoo, 24,95 euro.


    Beeld: Photonews
    bron; gva.be


    Categorie:KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES,
    Tags:Lucy Ory, Feest op het bord,
    29-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Glazen potten makkelijk open


    Glazen potten makkelijk open

     
    Die pot met doperwten openen is bijna nooit zo simpel als je zelf in je hoofd had. Soms duurt het best even voordat die deksel het eindelijk opgeeft en losgaat, Peter Veltman heeft de oplossing.

      Elk jaar staat het zonder hulpmiddelen open krijgen van een glazen pot in de top van drie van verpakkingsirritaties. Vooral senioren blijken hier te vaak moeite mee te hebben. Er zijn wel al vele trucjes voor, zoals bijvoorbeeld met de platte handpalm een tik achter op de pot geven. Of met de deksel even op de grond te tikken. Maar dit lukt lang niet altijd en een tik op de grond is niet altijd helemaal tof voor je vloer..

      Heel makkelijk
      Peter Veltman van bedrijf Fieldman heeft iets op het probleem gevonden. Er hoeft niks te worden verandert aan de sluiting of verpakkingslijnen. Alleen de sluiting zelf moet van tevoren worden bewerkt. In de deksel wordt een kruis gezet aan de buitenzijde, terwijl de binnenzijde ongemoeid wordt gelaten. Vacuüm en barrières blijven intact, totdat de consument midden op het deksel drukt. Daardoor ontstaat aan de binnenzijde een kruisopening en is het vacuüm verdwenen, waardoor de deksel nu heel gemakkelijk eraf is te halen. “Een heel simpele oplossing eigenlijk, maar wel een doorbraak in 50 jaar technologie voor deksels.” Vind de uitvinder zelf.


      bron; telegraaf.nl

      Categorie:KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES,
      Tags:glazen potten,
      25-04-2011
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sint - Jacopsschelpen uit de oven


      Recept: Capesante al forno, voor 2 personen


      Adembenemend Venetië in een kookboek

       

      Goud op snee, een zwartfluwelen leeslint, een kleurige en toch smaakvolle omslag. Dan weet je het wel weer: Tessa Kiros heeft een nieuw boek. De culinaire bestsellerauteur, die smakelijke eenvoud koppelt aan fraaie familieverhalen en prachtige fotografie en vormgeving.
       
      In dit boek richt ze zich op bepaald niet het minste deel van Italië, namelijk de stad Venetië. In de middeleeuwen middelpunt van de culinaire handel, waar de meest delicate lekkernijen uit magische oorden als India, op de kades werden uitgepakt. Waar uit glazen roemers de fantastische wijnen uit de Veneto werden geschonken en het carnaval een van de luisterrijkste feesten van het land was.

      Het boek staat barstensvol klassieke Venetiaanse gerechten als sarde in soar (sardines in het zuur), risotto di zucca (pompoenrisotto) en luganega e polenta (locale varkensworstjes met polenta). En natuurlijk de beroemde carpaccio, zoals die in 1950 voor het eerst door Harry Cipriani in Harry's Bar aan een adellijke dame werd geserveerd. Ook staan in het boek wat modernere recepten die sluipenderwijs op de Venetiaanse menukaarten zijn verschenen, zoals een radichiolasagna en eend met ansjovis en kappertjes. Of de nogal moderne viscarpaccio met roze peperkorrels.
      Venetianen leven nu eenmaal aan en deels van de zee.

      De foto's die het boek overvloedig illustreren, zijn adembenemend. Moeiteloos roepen ze de sfeer op van la Serenissima, 'de meest doorluchtige', en de levens van de inwoners van de stad. Vergeet de obligate foto's van gondels, in dit boek staat het echte Venetië. Soms in barokke kleuren, soms in sereen zwart-wit. Het maakt dit boek – meer nog dan de eerdere boeken van Kiros – tot een kunstboek. 

      Tessa Kiros - Ciao bella, de smaak van Venetië. Uitgeverij Terra, 288 blz., 29,50 euro.

      Capesante al forno (Sint-Jacopsschelpen uit de oven)

      Voor 2 personen:

      1 grote knoflookteen, fijngehakt; 2-3 eetlepels citroensap,
      1,5 eetlepel fijngehakte peterselie, 2 eetlepels olijfolie,
      6 halve jakobsschelpen met het vlees (jakobsnootjes),
      droge broodkruimels, 2 theelepels boter.

      Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 220 graden. Meng knoflook met citroen, peterselie en olijfolie en druppel het over de schelpen en de jakobsnootjes. Strooi broodkruimels en zout en peper over de nootjes en leg er een klein klontje boter op.

      Leg de schelpen op een bakplaat en laat ze 10-15 minuten in de oven staan tot het sausje borrelt en de bovenkant krokant is. Serveer met brood.

      door Jacques Hermus.
      bron;deGelderlander.nl


      Categorie:KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES,
      Tags:knoflook,citroen,olijfolie, sint- jacopsschelpen, Tessa Kiros, Venetie,


      >

      Blog tegen de regels? Meld het ons!
      Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!