Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

Categorieën
  • AARDAPPELGERECHTEN (81)
  • ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES (39)
  • APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO, (98)
  • BARBECUE, GRILPAN, GRIL, (51)
  • BIEREN & BIERWEETJES, (13)
  • BIJGERECHTEN, (50)
  • BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, (65)
  • CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN, (100)
  • CHINEES, OOSTERS, (4)
  • CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN, (8)
  • CULINAIRE NIEUWTJES, (115)
  • CULINAIRE TRIPS, REIZEN. (60)
  • DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN, (141)
  • DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN, (1)
  • EIEREN, EIERGERECHTEN, (34)
  • FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN, (41)
  • FONDUE, (3)
  • FOTO'S (4)
  • GROENTEN, GROENTENGERECHTEN, (73)
  • KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK, (45)
  • KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, (74)
  • KRUIDEN,MARINADES, (6)
  • OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN, (79)
  • PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE, (20)
  • PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, (129)
  • PIZZA'S, (11)
  • RESTAURANTS MET RECEPTEN (2)
  • RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN (69)
  • RIJSTGERECHTEN (32)
  • SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN (91)
  • SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S (17)
  • SMOOTHIE, FRUITDRINK, (10)
  • SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD, (111)
  • STREEKGERECHTEN (6)
  • TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a. (85)
  • TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a. (33)
  • VEGETARISCH, (39)
  • VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN, (311)
  • VLEESGERECHTEN, (198)
  • VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE, (167)
  • WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID (222)
  • WEETJES OVER VOEDING, (173)
  • WIJN & WIJNWEETJES (58)
  • WILD & GEVOGELTE (125)
  • WOKGERECHTEN (22)
  • ZWEEDSE, HAPJES, GERECHTEN, (2)
  •          Lieve bezoeker
    Zoeken met tags is nog niet
    kompleet het invullen van
    tags is een langzaamaan
    werkje, maar ik werk er aan.
    Zoeken in blog

    Aanraders !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • FOTO VAN JOKE
  • PHOTOGALERY
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • NO LIMIT
  • Blog als favoriet !



           ideetjes van Josephine



     Gaspacho ( koude spaanse soep)



                    Tomaat crevette



         Versgebakken paprika chips



            Witlofrolletjes uit de oven



    St-jacobsvruchten, tuinboonen, puree



               Kerstbrood (Stoll)



                         Avocado



      Varkenshaas in sinaasappelsaus



      Avocadosoep met gerookte zalm



                    Kerstbrood ( Stoll)



            Bokkepootjes (Koekjes)



     Koekjes met vulling en hagelslag



       Herfstsalade met Parmaham



    Avocadosoepje met gerookte zalm



                    Cherrytomaatjes



                      Kwarteleitjes



                       Verse vijgen



       Avocadosalade met garnalen



              Cherrytomaatjes



         Witlof met appel en radijs



       Spaghetti met zalm en zeekraal



                Trostomaten


     
      Mozzarella, tomaten, basilicum



         Groentensoep met peterselie


     
                      Verse zalm
        


             Uitsmijter met ham



             Roerei met Garnalen



              Gestoofde Paprika's



                        Peulertjes



                 Groene salade



             Coeur de boeuf Tomaten



                        Zeekraal



                       Pruimen



                       Citroenen



                 Sinaasappelen



                         Frietjes



                     Tomatensoep



                        Basilicum



                       Angusbeef



                            Eieren



                            Eieren



              Gevulde gerookte zalm



                        Knoflook



                        Courgette

                      

                               Paprika



    Gegraniteerde aardappelschijfjes



            Aardappelkroketjes



        Asperges op vlaamse wijze



         Gebakken champignons



               Crema catalana



                    Aardbeien


     
                   Sinaasappel



                            Peer



             Omelet met Garnalen



    Asperges,garnalen,puree en eitje



           Roodfruit met vanilleijs



         Garnaalsalade met frietjes



     Sint Jacobsvruchten met wilof



           Parelhoen met spruitjes



                        Witlof



                       Aardbeien



              Asperges met garnalen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Inhoud blog
  • Biefstuksalade om van af te vallen
  • Love fish van de zuiderse zeeën
  • Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak
  • Tartine met aubergine, mozzarella & tomaat
  • Zalm met krokante tikka masala
  • Appeltaart
  • Chili sin carne met 3 soorten bonen
  • Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen
  • Stoofpot van wintergroenten
  • Kwartels met savooikool
  • Gravad lax
  • Gourmet met vis
  • Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen
  • Champignonroomsoep
  • Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus
  • Polderaardappel gevuld met garnaaltjes en Hollandse saus
  • Rollade van parelhoen en ganda ham
  • Koninginnenhapjes met vis
  • Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
  • Reemedaillon met kastanjes
  • Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas
  • Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons
  • Provençaalse pastasalade
  • Kalfstong in madeirasaus
  • Kalfsblanket
  • Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes
  • gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes.
  • Gratin met bloemkool en gehakt
  • Driedubbele kwarktaart met verse vijgen
  • Gegratineerd witloof met ham
  • Biefstuk met champignons de Paris en pasta
  • Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree
  • Minder zout in onze voeding
  • Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn
  • Bouillie met erwtjes en worteltjes
  • Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus
  • Rijstpap met appeltjes
  • Gevulde tomaten met bloemkool
  • Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen
  • Avocadosoep met gerookte zalm
  • Nieuw wapen in de strijd tegen obesitas: groene thee
  • Ragu alla Napolitana
  • Boterham met salade van zalm, selder en appel.
  • Salade met gegrilde zalm
  • Vissoep met mosselen
  • Friet met stoverij van varkenswangetjes
  • Gepocheerde peren met cranberry & gember
  • Mosselgratin met spinazie
  • Filet pur en witloof in de wok
  • Ovenschotel met rundergehakt en witloof
  • Carpaccio van tomaat met salade groene boontjes, mozzarella
  • 'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes
  • Salade met sashimi van zeebaars en radijs
  • Maatjessalade
  • Gegrilde Caramba steaks
  • De meest ziekmakende voeding: fruit en groenten
  • Asperges met warme champignonsalade
  • Spirelli met kip en tomaatjes
  • Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel
  • Italiaanse mosselpan
  • Courgettesoep
  • Krokante sigaren met spinazie en feta
  • Spaghetti met curry en gerookte zalm
  • Gevulde zalmforel op de barbecue
  • Scampi's met knoflook
  • Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise
  • Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel.
  • Gevulde paprika met tzatziki
  • Groenten uit de oven
  • Salade Niçoise
  • Bruschetta met tomaat en aubergine
  • Salade van rundvlees met frambozen
  • Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake
  • Witte asperges met oosterse dressing
  • Pastasalade met artisjokken en radicchio
  • Parijse worteltjes en hun loof
  • Kalfsgebraad met jonge worteltjes
  • Bruschetta met ham en mozzarella
  • Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei.
  • Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels
  • Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella
  • Gestoofde forel met bieslooksaus
  • Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen
  • Aardbeien op spies
  • Rogvleugel met blanke botersaus
  • Videetje van kip met zachte curry
  • Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
  • Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn
  • Salade van vergeten groenten
  • Spinaziesoep
  • Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen
  • Kip met perzik, paprika en rijst
  • Groentewraps
  • Peultjes met chilipeper, gember en Meritus-filet mignon
  • Gebakken aardappelen met gehaktballetjes
  • Kalfslapjes met geroosterde aardappeltjes
  • Lentesalade met witte asperges en garnalen
  • Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len
  • Groentecurry
  • Lamskotelet in kruidenkorst



    Startpagina !
    Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken

    "Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ".... De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast".... "Een volle buik heeft een gelukkig hoofd" ....

    18-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len


    Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len


    Voor 4 personen;

       300 g reuzengarnalen (diepvries), ontdooid,     
  • 300 g mienestjes, 1 bos groene asperges (500 g),     
  • 2 cm verse gember (zakje 150 g), geschild, 2 el arachideolie,     
  • 2 rode pepers, in kleine stukjes, 2 tenen knoflook, fijngesneden,
  • 2 el ketchup, 2 el sojasaus,1 el lichte basterdsuiker, 1 el limoensap,
  • 1 zakje bosuitjes (3 stuks), in schuine stukjes.      

                 Roerbak van asperges en garnalen

    Bereiden; ca.25 min.

    1. Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Kook de mienestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Breng ondertussen een pan water aan de kook. Snijd 2 cm van de onderkant van de asperges. Snijd de asperges in stukken van 3 cm. Kook 2 min. Schep uit het water.


    2. Rasp de gember. Verhit de olie in een wok en roer-bak de gember, peper en knoflook 10 sec. Voeg de garnalen toe en roerbak 2 min. Doe de ketchup, sojasaus, basterdsuiker en het limoensap erbij en warm nog 2 min. door. Breng eventueel op smaak met zout.


  • 3. Verdeel de mie over 4 borden, schep de asperges en garnalen erop en bestrooi met de bosui. Lekker met wat grofgesneden korianderblaadjes.     

    Voedingswaarden per eenpersoonsportie.         

    Energie:  450 kcal,  Eiwit:23 g  Vet:9 g  Koolhydraten:65 g.


    bron; ah.nl

    Categorie:CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN,
    Tags:reuzengarnalen, mienestjes, asperges, gember, pepers, look, limoen, bosuitjes,
    19-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noedels met norichips
     
     

    Noedels met norichips

      500 g noedels ~ 200 g peultjes ~ 1 grote stronk broccoli, in roosjes ~ 3 el sojasaus ~ 3 el zonnebloemolie ~ 4 velletjes nori zeewier ~ 2-3 el wokolie (gearomatiseerd) ~ 1 el bruine suiker ~ 1 limoen ~ 150 g shii-takes ~ verse basilicum ~ 50 g gezouten cashewnoten

                         
      Bereiding 20 min:

      Bereid noedels volgens verpakking. Stoom of kook peultjes en broccoli 3 minuten in laagje water. Giet en spoel af met koud water en zet apart. Doe 100 ml water in steelpannetje met sojasaus, olie, 2 velletjes zeewier en pureer met staafmixer. De saus wordt lobbig. Maak norichips van andere 2 velletjes nori door ze in scheutje olie in koekenpan maximaal minuut te roosteren, vel paar keer dubbel te vouwen en in sliertjes te knippen. Of rooster nori licht boven gas; verpulver dan velletjes tussen vingers en schep het later door de noedels.

      Verhit in een grote hapjespan of wok de wokolie, voeg de suiker toe en rasp heel fijn de limoen erbij. Snij de shii-takes in brede repen en fruit al omscheppend 2 minuten mee. Giet de saus erbij, breng het geheel aan de kook en schep de noedels en groenten er luchtig doorheen. Doe het vuur uit. Snij een paar takjes basilicum fijn en schep dit ook door de noedels. Strooi de zeewiersliertjes en cashewnoten over de noedels en garneer met nog een paar blaadjes basilicum en partjes limoen.

      Alle recepten komen uit Puur plantaardig.
      Lekker snel, lekker makkelijk, lekker gezond
      (€ 19,95, Karakter Uitgevers, ISBN 978 90 452 0192 4).


      bron; telegraaf.nl

      Categorie:CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN,
      Tags:noedels, peultjes, broccoli,limoen, shii-takes, basilicum, cashewnoten,
      02-09-2011
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vietnamese noedelsoep met tempeh

      Vietnamese noedelsoep met tempeh


      Voor 4 personen
      • 100 g droge rijstnoedels, 2,5 l stevige groentebouillon
      • 10 cl sojasaus, 1 theel geraspte verse gember, 1/2 theel zeezout
      • 1 thaïse chili fijngesnipperd,80 g verse basilicum 
        225 g tempeh in dunne sneetjes (soort koek van gefermenteerde sojabonen)      (aziatische supermarkt)
      • 10 g versnipperde verse koriander, 4 witte uien in fijne plakjes
        100 g scheuten van mungbonen (aziatische supermarkt)
      • • oosterse champignonsaus (aziatische supermarkt) (facultatief)

                                      Vietnamese noedelsoep met tempeh

      Bereiding
      1 Week de noedels in koud water gedurende 30 minuten. Laat ze uitlekken. Breng water aan de kook in een grote pot. Voeg de noedels toe en gaar in 3 tot 5 minuten. Laat ze niet te ver garen! Giet af en spoel met koud water. Zet apart.
      2 Voeg ondertussen de sojasaus, gember, het zout en de Thaïse chili aan de groentebouillon toe, breng aan de kook en laat ongeveer 15 minuten zachtjes trekken.
      3 Bak de sneetjes tempeh goudbruin in een pan met wat olie of frituur ze.
      4 Verdeel de noedels over 4 grote soepkommen en giet de hete bouillon over de noedels. Werk af met limoenpartjes, basilicumblaadjes, koriander, scheuten van mungbonen en de plakjes witte ui. Verdeel de gebakken tempehschijfjes erover en serveer met de hete chilisaus en champignonsaus.


      bron; skynet.be

      Categorie:CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN,
      Tags:Rijstnoedels, Groenteboillon, Gember, Tempeh, Koriander, Uien, Mungbonen, Champignons,
      11-08-2011
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sushi maken

      Sushi maken
       

      300 g sushirijst (speciale kleverige Japanse rijst), 4 norivellen (zeewier)
      4 el sushi-azijn, 1 el witte basterdsuiker,1 tl zout,Japanse sojasaus
      wasabipasta, sushi-gember

      Vulling (kies zelf): 8 cm komkommer zonder schil, 2 worteltjes
      50 g gerookte zalm of achterham,3 surimisticks.

                                      

      Tip: Probeer ook eens reepjes omelet, rauwe tonijn met sesamzaadjes,
      rauwe zalm en avocado en gerookte kip met reepjes lente-ui.

      Recept uit Lekker Opscheppen!
      (€ 16,90 Uitgeverij Ploegsma, ISBN: 9789021667485)


      bron; telegraaf.nl

      Categorie:CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN,
      Tags:rijst, norivellen, sushiazijn, komkommer, worteltjes, zalm, ham, surumisticks,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sushi in een glaasje

      Sushi in een glaasje

      Voor 6 à 8 glaasjes:
      2 ronde glaasjes met rijst, 2 dl rijstazijn, 1 el fijne kristalsuiker,
      1 tl zout, 6 velletjes nori, 120 g zalm, 120 g tonijn,
      sojasaus, wasabi en ingemaakte gember naar smaak.

                                                   


        Recept uit; In een glaasje
        (€ 9,95, Uitgeverij J.H. Gottmer, ISBN 978 9023012290).


        bron; telegraaf.nl

        Categorie:CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN,
        Tags:rijst, rijstazijn, suiker, nori, zalm, tonijn,
        18-04-2011
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filorolletjes met spinazie, Cabrales en piquillosaus



        Filorolletjes met spinazie, Cabrales en piquillosaus

         Voor 4 personen:

        400 g verse spinazie,2 tenen knoflook, in plakjes gesneden
        400 g kikkererwten,150 g Cabrales (of Fourme d’Ambert), verkruimeld
        3 el olijfolie, 1 ei,50 g boter, gesmolten,6 vellen filodeeg

        Voor de piquillosaus:

        ½ bokaal piquillopepers,6 el olijfolie,sap van ½ citroen
        ¼ tl pimentón (optie), een scheutje water, zwarte peper en zout


                         

        Bereidingswijze

        Verwarm de oven voor op 180°C. Verwijder de steeltjes van de spinazie, was de blaadjes en laat uitlekken. Bak met de knoflook in 1 el olijfolie. Knijp al het vocht uit de spinazie. Laat de kikkererwten uitlekken. Meng met de spinazie, kaas, 2 el olijfolie en 1 ei. Kruid naar smaak. Bestrijk een vel filodeeg met boter. Herhaal met een tweede vel, leg het op het eerste en verdeel het dubbele vel in 4 repen.

        Leg 2 el spinazievulling onderaan een reep deeg, rol op en sluit de uiteinden goed af. Herhaal tot al het filodeeg en de vulling op zijn en u 12 rolletjes heeft. Leg deze op een ingevette bakplaat en bak in 15 min. licht goudbruin. Mix alle ingrediënten voor de saus en druppel vlak voor het serveren over de warme spinazierolletjes.

        Bron; knackweekend.rnews.be

        Categorie:CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN,
        Tags:spinazie,look,kikkererwten,cabrales,filodeeg,piquillopepers,citroen,olijfolie,
        06-11-2010
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Springrolls met kip



        Springrolls met kip

         voor 4 personen:
        16 loempiavellen, chilisaus (kant-en-klaar, in Aziatische winkels)

        Voor de vulling:
        2 kippenborsten, witte peper, 1 teentje knoflook,
        2 el koriander, fijngesneden, 1 el Thaise basilicum, fijngesneden,
        2 lente-uitjes, fijngesneden, 1 pakje glasnoedels, geweekt in water en fijngesneden, 4 shiitakes, fijngesneden en kort gebakken,
        1 el vissaus, 1 el palmsuiker, arachideolie.

        Voor de basilicumsaus:
        100 g Thaise basilicum, 1 eidooier, 1 el vissaus,
        scheutje water, 50 cl zonnebloemolie, sap van 1 limoen.

                                    

        Bereidingswijze:
        Mix voor de basilicumsaus alle ingrediënten in een blender en zeef.

        Bak de kippenborsten gaar in een scheutje olie. Laat wat afkoelen en snijd in hele kleine stukjes. Laat verder afkoelen en meng met al de overige ingrediënten.

        Verdeel het mengsel over de vellen, sluit ze en frituur de springrolls op 180 °C.
        Serveer met chili- en basilicumsaus.

        bron; nina.be

        Categorie:CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN,
        Tags:loempiavellen,chilisaus,kip,look,lente ui,shitakes,olie,basilicumsaus,
        24-01-2010
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SCAMPI PAD THAI
         

        SCAMPI PAD THAI 

         
        scampi pad thai


        SCAMPI PAD THAI

        Ingrediënten voor 4 personen:

        -          20 scampi

        -          400 g noedels

        -          2 eieren

        -          1 bondje pijpajuin

        -          1 zakje sojascheuten

        -          1 koffielepel gember & knoflook

        -          Sojasaus

        -          1 bondje koriander

        -          1 rood pepertje (verwijder de zaadjes)

        -          arachideolie

         

        Bereiding:

        -          pel de scampi & verwijder het darmkanaal

        -          hak de gember, de rode peper & de knoflook fijn

        -          was de sojascheuten & de pijpajuin

        -          snijd de pijpajuin even groot als de sojascheuten

        -          kook de noedels

        -          doe olie i/e hete wok

        -          breek er de eitjes in & roer goed los tot je een roereitje bekomt

        -          voeg nu de scampi toe & schud door elkaar

        -          doe de knoflook, de rode peper, de gember, de sojascheuten & de pijpajuin erbij

        -          schud goed door elkaar & laat de noedels mee wokken

        -          werk af m/sojasaus & koriander naar smaak

         

        Tips:

        -          Pad Thai is een klassieker in de Thaise keuken

        -          Het is altijd een gerecht op basis v/noedels, eieren, vis of vlees & een massa verse kruiden

        -          het gerecht is vlug klaar, makkelijk te maken & vooral heel lekker

        bron: recept.skynetblogs.be


        Categorie:CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN,


        >

        Blog tegen de regels? Meld het ons!
        Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!