Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

Categorieën
  • AARDAPPELGERECHTEN (81)
  • ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES (39)
  • APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO, (98)
  • BARBECUE, GRILPAN, GRIL, (51)
  • BIEREN & BIERWEETJES, (13)
  • BIJGERECHTEN, (50)
  • BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, (65)
  • CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN, (100)
  • CHINEES, OOSTERS, (4)
  • CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN, (8)
  • CULINAIRE NIEUWTJES, (115)
  • CULINAIRE TRIPS, REIZEN. (60)
  • DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN, (141)
  • DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN, (1)
  • EIEREN, EIERGERECHTEN, (34)
  • FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN, (41)
  • FONDUE, (3)
  • FOTO'S (4)
  • GROENTEN, GROENTENGERECHTEN, (73)
  • KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK, (45)
  • KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, (74)
  • KRUIDEN,MARINADES, (6)
  • OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN, (79)
  • PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE, (20)
  • PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, (129)
  • PIZZA'S, (11)
  • RESTAURANTS MET RECEPTEN (2)
  • RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN (69)
  • RIJSTGERECHTEN (32)
  • SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN (91)
  • SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S (17)
  • SMOOTHIE, FRUITDRINK, (10)
  • SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD, (111)
  • STREEKGERECHTEN (6)
  • TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a. (85)
  • TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a. (33)
  • VEGETARISCH, (39)
  • VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN, (311)
  • VLEESGERECHTEN, (198)
  • VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE, (167)
  • WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID (222)
  • WEETJES OVER VOEDING, (173)
  • WIJN & WIJNWEETJES (58)
  • WILD & GEVOGELTE (125)
  • WOKGERECHTEN (22)
  • ZWEEDSE, HAPJES, GERECHTEN, (2)
  •          Lieve bezoeker
    Zoeken met tags is nog niet
    kompleet het invullen van
    tags is een langzaamaan
    werkje, maar ik werk er aan.
    Zoeken in blog

    Aanraders !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • FOTO VAN JOKE
  • PHOTOGALERY
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • NO LIMIT
  • Blog als favoriet !



           ideetjes van Josephine



     Gaspacho ( koude spaanse soep)



                    Tomaat crevette



         Versgebakken paprika chips



            Witlofrolletjes uit de oven



    St-jacobsvruchten, tuinboonen, puree



               Kerstbrood (Stoll)



                         Avocado



      Varkenshaas in sinaasappelsaus



      Avocadosoep met gerookte zalm



                    Kerstbrood ( Stoll)



            Bokkepootjes (Koekjes)



     Koekjes met vulling en hagelslag



       Herfstsalade met Parmaham



    Avocadosoepje met gerookte zalm



                    Cherrytomaatjes



                      Kwarteleitjes



                       Verse vijgen



       Avocadosalade met garnalen



              Cherrytomaatjes



         Witlof met appel en radijs



       Spaghetti met zalm en zeekraal



                Trostomaten


     
      Mozzarella, tomaten, basilicum



         Groentensoep met peterselie


     
                      Verse zalm
        


             Uitsmijter met ham



             Roerei met Garnalen



              Gestoofde Paprika's



                        Peulertjes



                 Groene salade



             Coeur de boeuf Tomaten



                        Zeekraal



                       Pruimen



                       Citroenen



                 Sinaasappelen



                         Frietjes



                     Tomatensoep



                        Basilicum



                       Angusbeef



                            Eieren



                            Eieren



              Gevulde gerookte zalm



                        Knoflook



                        Courgette

                      

                               Paprika



    Gegraniteerde aardappelschijfjes



            Aardappelkroketjes



        Asperges op vlaamse wijze



         Gebakken champignons



               Crema catalana



                    Aardbeien


     
                   Sinaasappel



                            Peer



             Omelet met Garnalen



    Asperges,garnalen,puree en eitje



           Roodfruit met vanilleijs



         Garnaalsalade met frietjes



     Sint Jacobsvruchten met wilof



           Parelhoen met spruitjes



                        Witlof



                       Aardbeien



              Asperges met garnalen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Inhoud blog
  • Biefstuksalade om van af te vallen
  • Love fish van de zuiderse zeeën
  • Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak
  • Tartine met aubergine, mozzarella & tomaat
  • Zalm met krokante tikka masala
  • Appeltaart
  • Chili sin carne met 3 soorten bonen
  • Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen
  • Stoofpot van wintergroenten
  • Kwartels met savooikool
  • Gravad lax
  • Gourmet met vis
  • Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen
  • Champignonroomsoep
  • Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus
  • Polderaardappel gevuld met garnaaltjes en Hollandse saus
  • Rollade van parelhoen en ganda ham
  • Koninginnenhapjes met vis
  • Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
  • Reemedaillon met kastanjes
  • Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas
  • Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons
  • Provençaalse pastasalade
  • Kalfstong in madeirasaus
  • Kalfsblanket
  • Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes
  • gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes.
  • Gratin met bloemkool en gehakt
  • Driedubbele kwarktaart met verse vijgen
  • Gegratineerd witloof met ham
  • Biefstuk met champignons de Paris en pasta
  • Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree
  • Minder zout in onze voeding
  • Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn
  • Bouillie met erwtjes en worteltjes
  • Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus
  • Rijstpap met appeltjes
  • Gevulde tomaten met bloemkool
  • Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen
  • Avocadosoep met gerookte zalm
  • Nieuw wapen in de strijd tegen obesitas: groene thee
  • Ragu alla Napolitana
  • Boterham met salade van zalm, selder en appel.
  • Salade met gegrilde zalm
  • Vissoep met mosselen
  • Friet met stoverij van varkenswangetjes
  • Gepocheerde peren met cranberry & gember
  • Mosselgratin met spinazie
  • Filet pur en witloof in de wok
  • Ovenschotel met rundergehakt en witloof
  • Carpaccio van tomaat met salade groene boontjes, mozzarella
  • 'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes
  • Salade met sashimi van zeebaars en radijs
  • Maatjessalade
  • Gegrilde Caramba steaks
  • De meest ziekmakende voeding: fruit en groenten
  • Asperges met warme champignonsalade
  • Spirelli met kip en tomaatjes
  • Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel
  • Italiaanse mosselpan
  • Courgettesoep
  • Krokante sigaren met spinazie en feta
  • Spaghetti met curry en gerookte zalm
  • Gevulde zalmforel op de barbecue
  • Scampi's met knoflook
  • Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise
  • Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel.
  • Gevulde paprika met tzatziki
  • Groenten uit de oven
  • Salade Niçoise
  • Bruschetta met tomaat en aubergine
  • Salade van rundvlees met frambozen
  • Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake
  • Witte asperges met oosterse dressing
  • Pastasalade met artisjokken en radicchio
  • Parijse worteltjes en hun loof
  • Kalfsgebraad met jonge worteltjes
  • Bruschetta met ham en mozzarella
  • Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei.
  • Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels
  • Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella
  • Gestoofde forel met bieslooksaus
  • Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen
  • Aardbeien op spies
  • Rogvleugel met blanke botersaus
  • Videetje van kip met zachte curry
  • Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
  • Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn
  • Salade van vergeten groenten
  • Spinaziesoep
  • Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen
  • Kip met perzik, paprika en rijst
  • Groentewraps
  • Peultjes met chilipeper, gember en Meritus-filet mignon
  • Gebakken aardappelen met gehaktballetjes
  • Kalfslapjes met geroosterde aardappeltjes
  • Lentesalade met witte asperges en garnalen
  • Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len
  • Groentecurry
  • Lamskotelet in kruidenkorst



    Startpagina !
    Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken

    "Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ".... De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast".... "Een volle buik heeft een gelukkig hoofd" ....

    18-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filorolletjes met spinazie, Cabrales en piquillosaus



    Filorolletjes met spinazie, Cabrales en piquillosaus

     Voor 4 personen:

    400 g verse spinazie,2 tenen knoflook, in plakjes gesneden
    400 g kikkererwten,150 g Cabrales (of Fourme d’Ambert), verkruimeld
    3 el olijfolie, 1 ei,50 g boter, gesmolten,6 vellen filodeeg

    Voor de piquillosaus:

    ½ bokaal piquillopepers,6 el olijfolie,sap van ½ citroen
    ¼ tl pimentón (optie), een scheutje water, zwarte peper en zout


                     

    Bereidingswijze

    Verwarm de oven voor op 180°C. Verwijder de steeltjes van de spinazie, was de blaadjes en laat uitlekken. Bak met de knoflook in 1 el olijfolie. Knijp al het vocht uit de spinazie. Laat de kikkererwten uitlekken. Meng met de spinazie, kaas, 2 el olijfolie en 1 ei. Kruid naar smaak. Bestrijk een vel filodeeg met boter. Herhaal met een tweede vel, leg het op het eerste en verdeel het dubbele vel in 4 repen.

    Leg 2 el spinazievulling onderaan een reep deeg, rol op en sluit de uiteinden goed af. Herhaal tot al het filodeeg en de vulling op zijn en u 12 rolletjes heeft. Leg deze op een ingevette bakplaat en bak in 15 min. licht goudbruin. Mix alle ingrediënten voor de saus en druppel vlak voor het serveren over de warme spinazierolletjes.

    Bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN,
    Tags:spinazie,look,kikkererwten,cabrales,filodeeg,piquillopepers,citroen,olijfolie,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebakken witlof in de oven


    Gebakken witlof in de oven
     
    Het is nog steeds witloftijd. Op een of andere manier had ik steeds het gevoel dat witlof met alleen kaas niet zo lekker zou zijn. Op deze manier witlof maken is nog veel en veel lekkerder. Heel puur van smaak. Echt! Probeer het maar.
     

      Voor 2 personen:

      450 gr witlof, kleine stronkjes, eenmaal in de lengte doorgesneden

      boerenboter ,¼ theel kummel

      20 gr geraspte belegen boerenkaas , 2 eetl broodkruim

          
                                                                                                       Foto: Frank van der Vleuten 

      Bereidingswijze:

      Smelt de boter in de een flinke koekenpan en wacht tot het bruisen is opgehouden. Leg de witlof, die je eenmaal hebt doorgesneden op de snijkant in de boter en laat bruin worden. Draai ze om, nog even een beetje, alles bij elkaar niet langer dan 4 minuten.

      Leg de stronkjes nu in een ruime ovenschotel, giet de boter waar je in gebakken hebt er over en bestrooi met zout en peper. Nu nog een beetje kummel er over, afdekken met folie en twintig minuten op 180°C in de oven. Zet nu de grill aan. Haal de schaal uit de oven, haal het folie er af, bestrooi de stronkjes met de geraspte kaas en het broodkruim, laat onder de grill het broodkruim bruin worden en de kaas smelten.

      Serveer tip; geef er een salade met hazelnoten bij en kruimige dampende aardappelen met een kommetje gesmolten boerenboter.

      Felix Wilbrink
      Bron; telegraaf.nl

      Categorie:GROENTEN, GROENTENGERECHTEN,
      Tags:witlof,kaas,boter,
      17-04-2011
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kookboek Jeroen Meus razend populair

      Kookboek Jeroen Meus razend populair


      kookboek jeroen meus razend populair


      Het eerste boek van het tv-programma 'Dagelijkse Kost' verschijnt op 15.000 exemplaren en dat blijkt nu al onvoldoende.

      De komende dagen worden minstens 60.000 stuks bijgedrukt om aan de vraag van de boekhandels te voldoen. Kok Jeroen Meus staat volgende week zeer waarschijnlijk op de eerste plaats in de boeken top tien.

      ToVe
      Bron; gva.be


      Categorie:KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES,
      Tags:Jeroen Meus,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegrilde varkensbrochettes met komkommersalade


      Gegrilde varkensbrochettes met komkommersalade

      Voor 4 personen:

      De brochettes:

      • 500 g varkensvlees
        (liefst uit het heupstuk of de spier van de platte bil)
      • versgemalen peper en grof zout, 2 dl mirin (zoete rijstwijn),
        2 dl sojasaus, 1 dl sesamolie, 1 eetlepel sesamzaadjes.

      De salade:

      • 1 komkommer, 1 eetlepel mayonaise, 2 eetlepels yoghurt,
        sap van 1/2 limoen, 1 eetlepel gehakte korianderblaadjes
      Gegrilde varkensbrochettes met komkommersalade

      Bereidingstijd: +/- 20 min.

      Snij het varkensvlees in blokjes van +/- 3 cm. Laat marineren (min. 2 uur) in de helft van de soja en mirin, en maak brochettes met de blokjes. Kook de resterende mirin en soja in tot de helft.

      Schil de komkommer en snij overlangs in 2. Verwijder de zaadlijsten en snij in partjes van een centimeter. Meng voor de dressing de mayonaise met de yoghurt, limoensap, koriander, peper en zout.

      Grill de brochettes op een matig warm vuur in de sesamolie.
      Lak ze net voor het einde met het soja & mirin-mengsel en laat karameliseren. Strooi er de sesamzaadjes over.

      Serveer de brochettes op warme borden.
      De komkommersalade en de dressing worden afzonderlijk geserveerd.

      bron;kwaliteitsvlees.be


      Categorie:BARBECUE, GRILPAN, GRIL,
      Tags:varkensvlees,rijstwijn,sesamzaadjes,komkommer,mayonaise,yoghurt,limoen,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vitello 'Tomato'



      Vitello 'Tomato'

      Voor 4 personen:

      400 g kalfsvlees
      (liefst uit de bal van de schouder of de valse filet van de schouder),
      versgemalen peper en grof zout, 4 eetlepels olijfolie,
      1 theelepel gehakte rozemarijn, 1 theelepel tijmblaadjes,
      2 tomaten, liefst 'Coeur de boeuf', 50 g tonijn (uit blik, in olie),
      ½ dl mayonaise, een 10-tal kappertjes,
      een stukje ansjovisfilet (uit blik), enkele blaadjes basilicum.

      Vitello 'Tomato' 

      Bereiding; +/- 25 min.

      Strijk het kalfsvlees in met 2 eetlepels olijfolie. Kruid met zout en peper. Bak rondom rond op hoog vuur en gaar daarna - afhankelijk van de dikte -10 à 15 minuten op 160° in de oven. Strooi er de rozemarijn en de tijm over en laat nog enkele minuten verder garen.

      Haal het vlees uit de pan en laat afkoelen. Blus de pan met een scheut water en zeef de losgeweekte bakjus. Mix de tonijn, ansjovis en de helft van de kappertjes glad met de gerecupereerde bakjus en haal opnieuw door een fijne zeef. Meng het geheel met de mayonaise.

      Ontvel de tomaten en snij in flinterdunne plakjes. Schik op koude borden, kruid met zout, peper en olijfolie. Snij het vlees in dunne plakjes en schik over de tomaten. Strijk er de saus over uit. Garneer met de overige kappertjes en de basilicum.

      Bron; kwaliteitsvlees.be

      Categorie:VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE,
      Tags:kalfsvlees,tomaten,tonijn,mayonaise,kappertjes,ansjovis,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vis, bloemkool, kappertjes en citroenvinaigrette


      Vis, bloemkool, kappertjes en citroenvinaigrette

      Dressings heten ze. Yoghurtdressing, honing-mosterddressing, italianodressing, Franse dressing. Soms zijn ze wit, vaker is het dun snot met gekleurde vlekjes die op mirakelse wijze blijven zweven. Proeven nooit zomaar fris maar zoetzuur, altijd weer zoetzuur met vooral veel zoet, en dan dat dun-glibberige, klam door je mond tastende, kleefkledderige. 

      Dat kan toch beter! Met olie en azijn en zout en mosterd.  Ja, ik weet het, het kan nog simpeler op zijn Italiaans/Grieks/Spaans, met olie, azijn en zout alleen, maar nu gaat het om de Franse oplossing. Die past namelijk bij meer dan sla.

      Bij vlees, bij vis, bij allemaal zomerse zaken die je op kamertemperatuur serveert. Gewoon wat plakken rosbief en dan een niet te scherpe vinaigrette erbij, of een moot vis met zo'n milde versie met kappertjes en gehakt ei, of een schaal met kort gekookte groenten, bloemkool, venkel, met een kruidenvinaigrette.


      Het hangt natuurlijk allemaal van de verhoudingen af, maar daar ben je zelf bij, proeven, veranderen, scheutje extra, drupje meer, ik bedoel maar, hooguit eindig je met een beetje veel. Verder hangt de smaak af van de kwaliteit van de ingrediënten.

      voor de vinaigrette;

      1 citroen,8 eetlepels van je beste olijfolie, 1 eetlepel wijnazijn
      1 volle theelepel mosterd¿ bloemkool
      4 moten fatsoenlijke vis (zoals handgehengelde kabeljauw)
      2 eetlepels kappertjes.
      © getty

       
      Vis, bloemkool, kappertjes en citroenvinaigrette: boen de citroen onder de warme kraan schoon (hoeft niet bij biologisch) en rasp er heel dun een lepel rasp van. Klop een vinaigrette van olijfolie, azijn, citroensap naar smaak, citroenrasp, mosterd, 2 eetlepels water en zout. 

      Verdeel de bloemkool in roosjes. Kook ze in goed gezouten water beetgaar in een minuut of 5. Schuimspaan ze in een schaal met gezouten koud water en hevel na 2 minuten over in een vergiet. Zout de vis grondig. Bak hem zachtjes in een beetje olijfolie. Afhankelijk van de dikte is 2-3 minuten per kant zat. Leg op de borden. Verdeel er bloemkool naast en lepel er gul vinaigrette over. Bestrooi met een beetje uitgeknepen kappertjes.

      Onno Kleyn 
      Bron; volkskrant.nl

      Categorie:SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S
      Tags:citroen,azijn,mosterd,kappertjes,vis,bloemkool,olijfolie,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blauwe bessen voor vetafbraak


      Blauwe bessen voor vetafbraak

                                        

      Er zijn al een paar onderzoeken gedaan over blauwe bessen waaruit blijkt dat ze gezond zijn. Onder andere verkleinen blauwe bessen de kans op Parkinson en verlagen ze de bloedsuikerspiegel.

      Uit nieuw onderzoek blijkt dat blauwe bessen ook goed zijn voor de lijn. Blauwe bessen kunnen bestaande vetcellen afbreken en ze voorkomen ook de vorming van nieuwe vetcellen. Uit het onderzoek van de Texas Woman’s University blijkt dat bosbessen driekwart van de vetcellen kunnen afbreken.

      Het onderzoek werd gedaan onder muizen. Volgens de onderzoekers is meer onderzoek nodig. Er moet onderzocht worden of blauwe bessen hetzelfde effect hebben bij mensen en hoeveel blauwe bessen nodig zijn.

      Bron: Healthylives.nl
                dieet.blog.nl


      Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
      Tags:blauwe bessen,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kuren in Hôtel Lyon Métropole

      Kuren in Hôtel Lyon Métropole



      Het gigantische buitenzwembad van Hôtel Lyon Métropole staat al decennia lang bekend als 'Lyon Plage'. Maar minstens zo beroemd is het spa-aanbod, met een binnenzwembad met jacuzzi, een openlucht hydrojetparcours, sauna's en hamams. Dit jaar kreeg de spa er met de Espace Iyashi een bijzondere relaxatieruimte bij.

      Die telt vijf hightechbelevingen waaronder een hydromassagebad, een massagebed met douchedruppels, een futuristische zetel die al je zintuigen prikkelt en een floating cabine waar je op het water drijft. Het paradepaardje is de Iyashi Dôme (60 euro voor een halfuur). En terwijl mama en papa zich laten verwennen in de spa, worden de kinderen gratis opgevangen.

      Spa weekendbreak vanaf 145 euro voor twee, ontbijt en toegang tot de spa. Met het Duet Package (225 euro) krijg je er als extra een 30 minuten Iyashi-behandeling bij.

      Meer info: Lyon Métropole en tel. 0033/472 10 44 44

      bron; hln.be

      Categorie:CULINAIRE TRIPS, REIZEN.
      Tags:Frankrijk,Lyon,Hôtel Lyon Métropole,
      16-04-2011
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges met warme gerookte zalm, kappers en boter


      Asperges met warme gerookte zalm, kappers en boter

      Voor 4 personen:

      1 bussel asperges, 4 sneden gerookte zalm, 200 g boter
      1 el kappers, 1 el fijngehakte verse dille
      peper, rozepeperbessen
       

                                      
      Bereidingswijze

      Schil de asperges met een dunschiller. Schil van de kop naar de voet. Breng lichtgezouten water aan de kook, doe er de asperges in en breng aan de kook. Laat 1 minuut koken en draai het vuur uit. Laat zo 5 minuten afgedekt staan.

      Zet het vuur weer aan, breng opnieuw aan de kook. Laat 1 minuut koken en draai het vuur opnieuw uit. Laat de asperges in het kookwater staan tot ze net gaar en nog krokant zijn. Haal uit het water en laat uitlekken op een keukenhanddoek.

      Leg de sneden zalm op een bakplaat, zet 3 minuten in een oven van 180°C. Smelt boter, maar laat niet bakken of pruttelen. Voeg kappers en dille toe aan de boter, kruid met peper.

      Verdeel de asperges over de borden, schik er de zalm op en lepel er de boter over. Werk af met enkele rozepeperbessen.

      Bron; knackweekend.rnews.be

      Categorie:VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE,
      Tags:asperges,gerookte zalm,kappers,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gerookte forel met pumpernickel en radijs




      Gerookte forel met pumpernickel en radijs

      Voor 4 personen:

      1 gerookte forel,4 sneden pumpernickel, 12 radijzen
      4 el zure room , 2 el geraspte mierikswortel
      sojasaus, peper, kervel.

                     

      Bereidingswijze;

      Snij de forel en de pumpernickel in gelijke vierkante plakken. Snij de radijzen in schijfjes. Roer de zure room los en meng de mierikswortel eronder. Kruid met sojasaus en versgemalen witte peper. Lepel wat van de saus op een plak brood, leg daarop de radijzen, daarop opnieuw wat saus en daarop de vis. Werk af met kervel.

      bron; knackweekend.rnews.be

      Categorie:VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE,
      Tags:forel,pumpernickel,radijzen,zure room,mierikswortel,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gesmolten camembert

       

      Kaas is de baas! gesmolten camembert

      Gesmolten camembert is om duimen en vingers af te likken.



      Kaas is de baas!


      Zomers idee

      De zon is terug, en daarmee ook de barbecues. Heb je er al aan gedacht om in plaats van een kaasschotel na de maaltijd eens gesmolten camembert op tafel te zetten, gemaakt op je barbecue? Haal de kaas uit de plastic verpakking en doe hem terug in het houten doosje. Doe daar zilverpapier rond en zet het daarna op de hete kolen. Het enige dat je nog hoeft te doen nu, is wachten tot het smelt en ervan te genieten met een stukje brood. De perfecte manier om een voorjaarsmaaltijd in stijl af te sluiten!

      Bron; yunomi.be

      Categorie:KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK,
      Tags:camembert,kaas,stokbrood,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ragù alla bolognese.

      Op aanvraag hierbij het echte recept voor
      ragù alla bolognese.  

      Voor 4 personen


      1 ui, fijngehakt, 1 worteltje, fijngehakt, 1 stengel bleekselderij, fijngehakt
      40 g ontbijtspek, fijngehakt, 2 eetlepels olijfolie, 25 gr boter
      1 kruidnagel, 300 gr rundergehakt, 3 eetlepels witte wijn
      2 eetlepels tomatenpuree, 1 glas runderbouillon
      1 glas melk, 450 gr tagliatelle of fettuccine, zout

      Natuurlijk zijn er variaties,met alleen half-om-halfgehakt, of zonder melk.
      Maar geen pecorino, geen champignons.

      Bereidingswijze

      De ui, wortel en bleekselderij kunnen samen in eenkeukenmachine gehakt worden, als je ze eerst in grove stukkensnijdt. Fruit ze met het spek aan in de olijfolie en de boter.Voeg de kruidnagel en het gehakt toe en bak alles los. Doe er dan de wijn bij en laat die al bakkend verdampen. Roer de tomatenpuree los in de bouillon en doe dat samen met de melk in de pan. Breng op smaak met zout, draai het vuur laag en laat alles nog minimaal een half uur pruttelen, onder een deksel.

      Kook de pasta al dente in ruim water met flink zout, laat uitlekken in de vergiet en meng met de saus. Serveer met geraspte Parmigiano Reggiano.

      Onno Kleyn
      Bron; volkskrant.be

      Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
      Tags:ui,wortel,selder,spek,gehakt,pasta,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waterkerssoep

      Waterkerssoep

      Voor 4 personen;

      • 1 bussel waterkers, 2 blokjes groentebouillon

      • 1 l water,1 dl room, 1 eetlepel magarine vloeibaar

      • 5 preistengels, 2 selderijstengels.

        Waterkerssoep

      Bereiding

      Snij de prei en selderij in reepjes en was ze zorgvuldig.

      Stoof de groenten glazig in de magarine vloeibaar.

      Voeg het water en de 2 bouillonblokjes toe en laat dit gedurende 25 min. trekken.

      Was intussen de waterkers en voeg deze bij de kokende soep.

      Laat de soep enkele minuten doorkoken en mix ze daarna zorgvuldig.

      Breng op smaak met zout en peper, voeg de room toe en laat niet meer koken.

      Tip; voeg de waterkers pas op het einde toe dan blijft de kleur mooi groen.

      Bron;yunomi.be

      Categorie:SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD,
      Tags:waterkers,room,prei,selderij,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemarineerde boerenkaas


      Gemarineerde boerenkaas

      Het verschil tussen boerenkaas en fabriekskaas; elk Frans schoolkind kan je dat vertellen, maar weet u het? Oké, boerenkaas wordt gemaakt op de boerderij, van verse rauwe, dus onverhitte, melk. Daardoor heeft boerenkaas een meer uitgesproken, pittige, notige, káziger smaak dan fabriekskazen. Die kunnen ook best lekker zijn, maar altijd worden ze gemaakt van gepasteuriseerde melk. Fabriekskaas wordt bijgekleurd, de kleur van boerenkaas is 's zomers, als de koeien buiten grazen, veel geler.


      nodig;

      500 g niet te oude boerenkaas (koe, geit, schaap)
      flinke hand grofgehakte kruidenblaadjes: tijm, rozemarijn, oregano
      eventueel kruidnagel, teentje knoflook, peperkorrels, half rood pepertje
      eventueel een handje olijven, zonnebloemolie of olijfolie.

       
      © thinkstock
      Deze verrukkelijke kaas ligt gewoon in de kaaswinkel. En zelfs in de supermarkt. Dus waarom zou je alleen fetablokjes in de sla doen? Gewoon proberen: boerenkaas marineren in kruidenolie. Met zonnebloemolie proef je vooral veel kruiden, olijfolie geeft een sterkere, grassige smaak.

      Ontkorst de kaas en snijd hem in kleine, gelijke blokjes. Doe de kaasblokjes met kruiden, specerijen en/of olijven naar smaak in een goed afsluitbare weckpot. Overgiet met olie tot ze helemaal onder staan en de pot zo hoog mogelijk is gevuld. Laat minstens een dag of vijf, zes op een koele plek staan (bijvoorbeeld kelderkast); bewaar na openen in de koelkast. Gebruik de kaasblokjes in salades en de olie in dressings.

      Loethe Olthuis 
      Bron; volkskrant.nl

      Categorie:KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK,
      Tags:kaas,boerenkaas,kruiden,look,olijven,peperkorrels,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beenhouwer verkoopt tien jaar oud vlees vol wormen


      Beenhouwer verkoopt tien jaar oud vlees vol wormen



      In Napels heeft de politie een beenhouwer gearresteerd nadat ze in zijn zaak vlees hadden aangetroffen dat al tien jaar de houdbaarheidsdatum had overschreden. Het vlees krioelde van de wormen. Dat meldt het Italiaanse persagentschap ANSA.

      'Horrorwinkel'
      Inspecteurs van de voedselveiligheid wisten niet wat ze aantroffen in de 'horrorwinkel': pasta en koekjes die onder de parasieten zaten, rottend vlees en zuivelproducten, broederlijk naast olijven die bedekt waren onder de schimmel.

      Geknoei met data
      De beenhouwer had er blijkbaar een sport van gemaakt om te knoeien met de houdbaarheidsdata op de voedingswaren om zo zijn prodcuten maar te blijven verkopen in plaats van ze weg te gooien. Sommige voedselproducten bleken meer dan tien jaar oud.

      De man werd gearresteerd door de politie. Hij wordt er van beschuldigd de volksgezondheid in gevaar te hebben gebracht. (eb)

      Bron; hln.be

      Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
      Tags:wormen,vlees,
      15-04-2011
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lam met Franceline-aardappelen en ui



      Lam met Franceline-aardappelen en ui

       voor 4 personen:

      4 lamsfilets van 200 g/elk, 4 blaadjes salie
      1 teentje knoflook, geplet, 50 g hoeveboter
      250 g minikriel Franceline-aardappeltjes
      250 g gewone Franceline-aardappelen
      80 g hoeveboter, 50 g melk
      1 kg Spaanse ui, in tweeën gesneden en fijngesnipperd
      20 g boter, peper en zout
      4 blaadjes salie (fijngesneden)
      vogelmuurkruid of een cresssoort naar keuze

                                            

      Bereidingswijze:
      Bak de helft van de ui bruin en gaar in boter op een zacht vuurtje. Mix en breng op smaak met peper en zout.

      Laat de andere helft van de ui drogen in een voorverwarmde oven op 80 °C en mix tot poeder.

      Kook de grote aardappelen in de schil gaar, pel en pureer samen met de boter en melk.

      Snijd enkele minikrieltjes in fijne plakjes en blancheer krokant in gezouten water.

      Kook de rest van de krieltjes gaar in gezouten water en houd warm.

      Kleur het lamsvlees langs beide zijden in schuimende boter samen met salie en knoflook.

      Haal uit de pan en laat enkele minuten rusten op een warme plaats voor het aansnijden.

      Giet het bakvet af en blus de pan met een scheut water en laat inkoken met de fijngesneden salie. Zeef en werk af met een klontje boter. Laat de krieltjes erin opwarmen.

      Leg een streep puree en daarop het vlees.

      Werk af met krieltjes, aardappelplakjes, saus en vogelmuurkruid.

      Bron; nina.be

      Categorie:VLEESGERECHTEN,
      Tags:lamsvlees,aardappel,melk,look,ui,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalm met waterkerspesto, kappertjesdressing en groene asperges


      Zalm met waterkerspesto, kappertjesdressing
      en groene asperges

       voor 6 personen:
      100 g waterkers, olijfolie, 2 zalmfilets, totaal gewicht 1,5 kg, met vel
      peper en zout, 1 bosje lente-uitjes, fijngesneden
      1 bundel groene asperges

      Voor de dressing:
      1 bos bladpeterselie, grof gehakt, 150 ml olijfolie, peper en zout
      2 el kappertjes op zout, afgespoeld en uitgelekt
      sap en zeste van 1 (bio)limoen


                          

      Bereidingswijze:
      Mix de waterkers in een keukenmachine samen met 2 eetlepels olijfolie tot een pestoachtige substantie. Breng op smaak met peper en zout.

      Strijk een stuk aluminiumfolie in met olie en strooi er zout en peper over. Leg 1 filet op de folie met het vel naar beneden en verdeel er de waterkerspesto over. Leg de tweede filet erop met de velzijde naar boven. Kruid met peper en zout.

      Bestrijk een stuk aluminiumfolie met olie en leg het op de zalm. Sluit de folie door de zijkanten toe te drukken. Bak gedurende ca. 35 min. Haal uit de oven en laat de vis nog 10 min. rusten voor de folie te openen.

      Breek het onderste suk van de afsperges af, schil ze en kook ze beetgaar. Neem uit, laat afkoelen in koud water, dep droog.

      Snijd de asperges in tweeën en warm vlak voor serveren in wat olijfolie.

      Mix voor de dressing alle ingrediënten. Haal de zalm uit de folie, leg op een schaal, bedek met dressing en lente-uitjes.

      Verdeel de asperges rond de vis. Serveer lauw of koud met de aardappelsalade en een slamengeling.

      Aardappelsalade
      voor 6 personen:


      1 kg nieuwe aardappeltjes, niet geschild maar goed geschrobd en in stukken gesneden
      1/2 el graanmosterd, 3 eieren, 1 el wittewijnazijn
      3 el olijfolie, peper en zout, bieslook, fijngesneden

      Bereidingswijze:

      Kook de eieren hard en koel ze af in koud water. Pel ze en snijd in stukjes.

      Kook de aardappelen beetgaar, giet af en laat ze wat afkoelen.

      Meng voor de dressing mosterd, azijn en olie en breng op smaak met peper en zout.

      Giet de dressing over de lauwe aardappelen en meng goed.

      Doe vlak voor serveren de eieren bij de aardappelen, meng voorzichtig door elkaar. Bestrooi met bieslook.

      Bron; nina.be

      Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
      Tags:zalm,asperges,kappertjes,waterkers,lenteui,peterselie,limoen,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocoladecrème


      Chocoladecrème

       voor 6 personen:

      8 eidooiers, 150 ml melk, 140 ml mascarpone
      75 g pure chocolade, in stukjes, 25 g basterdsuiker, 1/2 tl maïzena

                                

      Bereidingswijze:
      Verwarm de melk, mascarpone en chocolade op een zacht vuurtje en roer tot het mengsel glad is.

      Klop eidooiers, suiker en maïzena door elkaar, doe dit bij de chocolademascarpone en klop op een zacht vuurtje tot het mengsel romig wordt.

      Doe de warme custard over in een gietbeker en vul de eierschalen. Laat lekker overlopen.

      Laat afkoelen en werk af met een toefje mascarpone.

      Bron; nina.be

      Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
      Tags:eieren,melk,mascarpone,chocolade,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pastasalade met gegrilde groenten en pesto


      Pastasalade met gegrilde groenten en pesto


      Voor 4 personen;

      2  gerookte kipfilets ,
      1 courgette,250 gram groene asperges

    • 1 stronkje broccoli, 50 gram zongedroogde tomaten

    • 1 grote rode ui, fijngesnipperd, 1 bosje bladpeterselie, fijngehakt

    • 350 gram penne rigate, extra vergine olijfolie

    • 2 eetlepels pesto alla calabrese, 50 gram zwarte olijven zonder pit

    • zout en peper uit de molen

                          Pastasalade met gegrilde groenten en pesto

      Bereiding

      Snijd de kip in blokjes en schil met een kaasschaaf lange repen van de courgette. Breng water met zout aan de kook en blancheer daarin de broccoliroosjes gedurende 5 minuten.

      Zet een grillpan op hoog vuur en gril de groene asperges en de courgetterepen. Snijd de zongedroogde tomaten, de rode ui en de olijven klein en meng ze met de peterselie in een grote schaal.

      Kook de pasta in water met een beetje zout en een scheutje olijfolie volgens de aanwijzingen op de verpakking tot ze ‘al dente’ is. Spoel de pasta na het afgieten met ruim koud water en laat heel goed in een vergiet uitlekken.

      Meng de pasta met de andere ingrediënten in de schaal. Breng de pastasalade op smaak met de pesto alla calabrese en eventueel met wat zout en peper.

      Voedingswaarde

      • 561kcal
      • Energie

        2350kj
      • Vet totaal

      Bron; yunomi.be


    • Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
      Tags:kipfilets,courgette,asperges,broccoli,tomaten,ui,peterselie,past penne,olijven,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groene couscoussalade


      Groene couscoussalade

      De nieuwe vegetariër houdt van vlees. Dat kan zomaar. Yotam Ottolenghi (1968), een in Israël geboren filosoof van Duits-Joods-Italiaanse afkomst die in Londen een nieuw leven begon als pâtissier, vindt het geen probleem vegetarische gerechten te schrijven en zelf zijn tanden in een stukje runderhaas of een moot zalm te zetten.

      Toen Ottolenghi - inmiddels eigenaar van een aantal succesvolle traîteurzaken en een restaurant - door The Guardian werd gevraagd als auteur van de rubriek 'De nieuwe vegetariër', stribbelde hij aanvankelijk wel tegen.

      'Toch begreep ik wel waarom The Guardian me benaderde', schrijft hij in zijn kookboek Plenty dat onlangs bij Fontaine Uitgevers in het Nederlands is verschenen. Ottolenghi was immers beroemd geworden om zijn groente- en granenrecepten en om zijn frisse en originele salades.

      Het is lang geleden dat ik zo verlekkerd en watertandend een kookboek heb zitten lezen. Het is prettig een kookboek te lezen waar je niet bij elk gerecht je extra moet inspannen om te bedenken hoe dat gaat smaken zonder vlees of vis en hoe je die leegte moet opvullen.

      Dat is het sterke punt van Ottolenghi: 'Groente eten is lekker en mooi. Probeer het niet te laten lijken op vlees, met al die vleesvervangers. Ga uit van eigen kracht', zegt hij in een interview. Die eigen kracht gaat in veel recepten wel gepaard met een enorme ingrediëntenlijst. Die moet je maar net in huis hebben of willen halen. Het is zo lekker, zoals deze couscoussalade met kruidenpesto.

      voor 4 personen;

      150 g couscous, 1,6 dl kokend water of groentebouillon
      1 kleine ui in dunne ringen, 1 eetl. olijfolie
      1/4 theel. zout, 1/4 theel gemalen komijnzaad
      50 g ongezouten pistachenoten, gedopt, geroosterd en fijngehakt
      3 bosuien in dunne ringen, 1 verse groene peper, in dunne ringetjes
      30 g rucola, fijngehakt, Kruidenpasta
      20 g peterselie, 20 g koriander, 2 eetl. gehakte dragon
      2 eetl. gehakte dille, 2 eetl. gesnipperde munt, 1 dl olijfolie
              
               

      Doe de couscous in een schaal en giet er kokend water of de bouillon overheen. Roer even door, dek de schaal af met plastic folie en laat een minuut of 10 staan. Bak intussen de ui in een koekenpan in de olie goudbruin. Meng het zout en de komijn erdoor. Laat het iets afkoelen.

      Snijd de kruiden voor de pesto al een beetje fijn, doe ze in een blender en pureer ze glad. Roer de pesto met een vork door de couscous en meng dan de pistachenoten, bosui, groene peper en rucola toe. De salade doet het goed als bijgerecht, en met wat feta erdoor, is het ook een prima maaltijdsalade.

      Pay Uun Hiu 
      Bron; volkskrant.nl

      Categorie:RIJSTGERECHTEN
      Tags:couscous,ui,pistachenoten,bosuitjes,groene peper,rucola,kruidenpasta,


      >

      Blog tegen de regels? Meld het ons!
      Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!