Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

Categorieën
  • AARDAPPELGERECHTEN (81)
  • ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES (39)
  • APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO, (98)
  • BARBECUE, GRILPAN, GRIL, (51)
  • BIEREN & BIERWEETJES, (13)
  • BIJGERECHTEN, (50)
  • BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, (65)
  • CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN, (100)
  • CHINEES, OOSTERS, (4)
  • CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN, (8)
  • CULINAIRE NIEUWTJES, (115)
  • CULINAIRE TRIPS, REIZEN. (60)
  • DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN, (141)
  • DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN, (1)
  • EIEREN, EIERGERECHTEN, (34)
  • FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN, (41)
  • FONDUE, (3)
  • FOTO'S (4)
  • GROENTEN, GROENTENGERECHTEN, (73)
  • KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK, (45)
  • KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, (74)
  • KRUIDEN,MARINADES, (6)
  • OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN, (79)
  • PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE, (20)
  • PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, (129)
  • PIZZA'S, (11)
  • RESTAURANTS MET RECEPTEN (2)
  • RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN (69)
  • RIJSTGERECHTEN (32)
  • SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN (91)
  • SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S (17)
  • SMOOTHIE, FRUITDRINK, (10)
  • SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD, (111)
  • STREEKGERECHTEN (6)
  • TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a. (85)
  • TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a. (33)
  • VEGETARISCH, (39)
  • VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN, (311)
  • VLEESGERECHTEN, (198)
  • VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE, (167)
  • WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID (222)
  • WEETJES OVER VOEDING, (173)
  • WIJN & WIJNWEETJES (58)
  • WILD & GEVOGELTE (125)
  • WOKGERECHTEN (22)
  • ZWEEDSE, HAPJES, GERECHTEN, (2)
  •          Lieve bezoeker
    Zoeken met tags is nog niet
    kompleet het invullen van
    tags is een langzaamaan
    werkje, maar ik werk er aan.
    Zoeken in blog

    Aanraders !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • FOTO VAN JOKE
  • PHOTOGALERY
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • NO LIMIT
  • Blog als favoriet !



           ideetjes van Josephine



     Gaspacho ( koude spaanse soep)



                    Tomaat crevette



         Versgebakken paprika chips



            Witlofrolletjes uit de oven



    St-jacobsvruchten, tuinboonen, puree



               Kerstbrood (Stoll)



                         Avocado



      Varkenshaas in sinaasappelsaus



      Avocadosoep met gerookte zalm



                    Kerstbrood ( Stoll)



            Bokkepootjes (Koekjes)



     Koekjes met vulling en hagelslag



       Herfstsalade met Parmaham



    Avocadosoepje met gerookte zalm



                    Cherrytomaatjes



                      Kwarteleitjes



                       Verse vijgen



       Avocadosalade met garnalen



              Cherrytomaatjes



         Witlof met appel en radijs



       Spaghetti met zalm en zeekraal



                Trostomaten


     
      Mozzarella, tomaten, basilicum



         Groentensoep met peterselie


     
                      Verse zalm
        


             Uitsmijter met ham



             Roerei met Garnalen



              Gestoofde Paprika's



                        Peulertjes



                 Groene salade



             Coeur de boeuf Tomaten



                        Zeekraal



                       Pruimen



                       Citroenen



                 Sinaasappelen



                         Frietjes



                     Tomatensoep



                        Basilicum



                       Angusbeef



                            Eieren



                            Eieren



              Gevulde gerookte zalm



                        Knoflook



                        Courgette

                      

                               Paprika



    Gegraniteerde aardappelschijfjes



            Aardappelkroketjes



        Asperges op vlaamse wijze



         Gebakken champignons



               Crema catalana



                    Aardbeien


     
                   Sinaasappel



                            Peer



             Omelet met Garnalen



    Asperges,garnalen,puree en eitje



           Roodfruit met vanilleijs



         Garnaalsalade met frietjes



     Sint Jacobsvruchten met wilof



           Parelhoen met spruitjes



                        Witlof



                       Aardbeien



              Asperges met garnalen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Inhoud blog
  • Biefstuksalade om van af te vallen
  • Love fish van de zuiderse zeeën
  • Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak
  • Tartine met aubergine, mozzarella & tomaat
  • Zalm met krokante tikka masala
  • Appeltaart
  • Chili sin carne met 3 soorten bonen
  • Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen
  • Stoofpot van wintergroenten
  • Kwartels met savooikool
  • Gravad lax
  • Gourmet met vis
  • Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen
  • Champignonroomsoep
  • Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus
  • Polderaardappel gevuld met garnaaltjes en Hollandse saus
  • Rollade van parelhoen en ganda ham
  • Koninginnenhapjes met vis
  • Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
  • Reemedaillon met kastanjes
  • Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas
  • Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons
  • Provençaalse pastasalade
  • Kalfstong in madeirasaus
  • Kalfsblanket
  • Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes
  • gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes.
  • Gratin met bloemkool en gehakt
  • Driedubbele kwarktaart met verse vijgen
  • Gegratineerd witloof met ham
  • Biefstuk met champignons de Paris en pasta
  • Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree
  • Minder zout in onze voeding
  • Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn
  • Bouillie met erwtjes en worteltjes
  • Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus
  • Rijstpap met appeltjes
  • Gevulde tomaten met bloemkool
  • Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen
  • Avocadosoep met gerookte zalm
  • Nieuw wapen in de strijd tegen obesitas: groene thee
  • Ragu alla Napolitana
  • Boterham met salade van zalm, selder en appel.
  • Salade met gegrilde zalm
  • Vissoep met mosselen
  • Friet met stoverij van varkenswangetjes
  • Gepocheerde peren met cranberry & gember
  • Mosselgratin met spinazie
  • Filet pur en witloof in de wok
  • Ovenschotel met rundergehakt en witloof
  • Carpaccio van tomaat met salade groene boontjes, mozzarella
  • 'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes
  • Salade met sashimi van zeebaars en radijs
  • Maatjessalade
  • Gegrilde Caramba steaks
  • De meest ziekmakende voeding: fruit en groenten
  • Asperges met warme champignonsalade
  • Spirelli met kip en tomaatjes
  • Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel
  • Italiaanse mosselpan
  • Courgettesoep
  • Krokante sigaren met spinazie en feta
  • Spaghetti met curry en gerookte zalm
  • Gevulde zalmforel op de barbecue
  • Scampi's met knoflook
  • Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise
  • Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel.
  • Gevulde paprika met tzatziki
  • Groenten uit de oven
  • Salade Niçoise
  • Bruschetta met tomaat en aubergine
  • Salade van rundvlees met frambozen
  • Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake
  • Witte asperges met oosterse dressing
  • Pastasalade met artisjokken en radicchio
  • Parijse worteltjes en hun loof
  • Kalfsgebraad met jonge worteltjes
  • Bruschetta met ham en mozzarella
  • Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei.
  • Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels
  • Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella
  • Gestoofde forel met bieslooksaus
  • Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen
  • Aardbeien op spies
  • Rogvleugel met blanke botersaus
  • Videetje van kip met zachte curry
  • Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
  • Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn
  • Salade van vergeten groenten
  • Spinaziesoep
  • Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen
  • Kip met perzik, paprika en rijst
  • Groentewraps
  • Peultjes met chilipeper, gember en Meritus-filet mignon
  • Gebakken aardappelen met gehaktballetjes
  • Kalfslapjes met geroosterde aardappeltjes
  • Lentesalade met witte asperges en garnalen
  • Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len
  • Groentecurry
  • Lamskotelet in kruidenkorst



    Startpagina !
    Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken

    "Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ".... De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast".... "Een volle buik heeft een gelukkig hoofd" ....

    28-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toast met tartiflette




    Toast met tartiflette


    voor
    4 personen;
              
    4 mooie sneden boerenbrood, 100 g aardappelen
    4 sneden Passendale Prelude, 2 dl droge witte wijn,  blokje gevogeltebouillon
    1 takje rozemarijn, 1 sjalot, 50 g boter, 12 fijne sneden Grison-ham
    peper en zout

                

    Bereidingswijze;10+5min.

    Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in schijfjes van 1 cm dik. Schil en hak de sjalot fijn. Smelt de boter in een pan en voeg de sjalot toe. Wanneer de sjalot glazig gebakken is, voeg de aardappelen en de rozemarijn toe samen met de witte wijn en het verkruimelde bouillonblokje. Laat dit op een gemiddeld vuurtje stoven tot de aardappelen de witte wijn geabsorbeerd hebben. Rooster de sneetjes brood en beleg ze met de ham, de aardappelen en de Passendale-kaas.
    Plaats de belegde sneetjes brood in een warme oven (220°C) tot de kaas begint te smelten (gedurende 2 tot 3 min.). 

    Tip;
    gebruik zuurdesembrood met open kruim.



    bron; kazenvanbijons.be


    Categorie:KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK,
    Tags:brood, aardappel, kaas, grizon-ham,
    18-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carpaccio van tomaat met een salade van groene boontjes en mozzarella


    Carpaccio van tomaat met een salade van groene boontjes en mozzarella


    Voor 4 personen;                     

    4 coeur de boeuf tomaten, 100 g groene boontjes, rucola
    250 g kleine mozzarellabolletjes (ook wel perlini genoemd)
    4 eetlepels olijfolie, 4 eetlepels balsamicoazijn
    10-tal basilicumblaadjes, 1 eetlepel pijnboompitten

                                     

    Bereidingswijze;

    Spoel de tomaten en snij ze in dunne plakjes. Schik de plakjes in de lunchboxen.
    Kook de boontjes beetgaar in gezouten water en spoel ze onder fris water.
    Was de rucola en snij de basilicum in sliertjes.
    Strooi de boontjes en mozzarellabolletjes over de tomaten. Kruid met wat peper en zout.
    Vervolgens strooi je er de rucola en basilicum over. Werk af met de pijnboompitten.
    Meng de olie en de azijn en verdeel over de salade.



    bron; flandria.be


    Categorie:KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK,
    Tags:Tomaten, boontjes, rucola, basilicum, pijnboompitten,
    06-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegratineerde visschelp met Gruyère

    Lekkers uit Zwitserland
    Een culinaire uitstap over de grens met een heerlijk gerecht uit het land van
    de Gruyère, de Emmental en de Appenzeller...

    Gegratineerde visschelp met Gruyère

    Voor 4 personen;

    1 el olijfolie, 600 g stevige witte vissoort (kabeljauw, pangasius, …), in blokjes,
    1 courgette, in dunne slierten, 2 wortels, in dunne slierten, 12 roze garnalen,
    50 g Gruyère, geraspt, zout, peper

    Bechamelsaus;
    2 el boter, 2 el bloem, 1,5 dl melk, 75 g Gruyère, geraspt,
    1 puntje nootmuskaat

                               suisse


    bereiding;
    1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bechamelsaus: smelt de boter in een steelpan met dikke bodem. Voeg de bloem toe. Roer met een garde. Voeg beetje bij beetje de melk toe. Roer totdat alle klontjes opgelost zijn. Voeg vervolgens de Gruyère toe.
    Roer totdat de Gruyère gesmolten is. Voeg de nootmuskaat en zout en peper toe. Zet apart.
    2. Verwarm de olijfolie in een bakpan en bak de blokjes vis gedurende 2 à 3 minuten. Zet apart. Stoom de courgette en de wortel 1 minuut. Zet apart.
    3. Verdeel de vis, de garnalen en de groenten over de schelpen. Lepel er wat bechamelsaus over en bestrooi met Gruyère.

    Gratineer gedurende 10 minuten in de oven. Garneer met kwartjes citroen.





    auteur L.B.
    bron; knack.be


    Categorie:KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK,
    Tags:vis,courgette, wortels, garnalen, gruyere, kaas, bechamelsaus,
    24-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleine Val-Dieu kroketjes


    Kleine Val-Dieu kroketjes

    voor 4 personen:

    • 130 gr Val-Dieu, 1/2 liter melk , 60 gr boter
    • 80 gr bloem, 3 eieren , 100 gr gerookte hesp
    • 100 gr peterselie, paneermeel, zout, peper en muskaatnoot

                                                            afbeelding recept
    Bereiding:

    Maak een witte roux met de boter en de bloem, voeg er de melk toe, klop het geheel glad gedurende 2 min. Voeg de eigelen, de helft van de peterselie, het zout, de peper, de muskaatnoot, alsmede de kaas en de hesp in fijne stukjes toe. Verwarm en meng tot het geheel van de pan loskomt. Giet over op een geoliede plaat, bedek met versfolie en laat enkele uren afkoelen in de koelkast. Op een bebloemd vlak uit de vorm nemen en in de gewenste vorm versnijden. Klop de eiwitten op met een beetje water en olie. Dompel de kroketten in het eimengsel, daarna in het paneermeel en bewaar koel. Op het laatste ogenblik bakken in hete olie.

    Versieren met gefrituurde peterselie.

    bron; kazenvanbijons.be


    Categorie:KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK,
    Tags:kaas, melk, ham, peterselie,
    20-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geitenkaas met olijfolie, morieljes en erwten


    Geitenkaas met olijfolie, morieljes en erwten

    Voor 4 personen; 

    350 g verse geitenkaas,1 dl olijfolie, peper en zout
    2 sneden witbrood, Boter, 12 tot 16 kleine verse morieljes
    100 g verse erwten, 6 stuks lente-ui.

                                           

    Bereidingswijze

    Prak de geitenkaas los met een vork, meng er olijfolie, peper en zout onder. Bak broodkorstjes in boter, bak morieljes in boter. Blancheer de erwten en snijd de lente-ui in ringen.

    Serveer de geitenkaas in een ring op de borden. Beleg met erwten, lente-ui, broodkorstjes en morieljes. Werk af met een dunne straal olijfolie.

    Bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK,
    Tags:geitenkaas, morieltjes, erwten, lente-ui, brood,
    17-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges met in boter gewelde kreeft, venkel en korenaarasperges


    Lekkers uit de Oosterschelde
       

    De Oosterscheldekreeft, ook wel de Rolls Royce onder de kreeften genoemd, loopt tot 15 juli. Dat betekent dat we een paar maanden volop kunnen genieten van deze gepantserde lekkernij uit Nederlandse wateren.


    Asperges met in boter gewelde kreeft, venkel en korenaarasperges

    Voor 2 personen;

    3 witte asperges, 3 korenaarasperges, 100 g roomboter, 1 kreeft à 400 g,
    1 minivenkel, 1 aardappel, ½ prei, ½ ui, ½ wortel,
    3 laurierblaadjes, peper en zout

                        
    Bereiding:

    Schil de witte asperges, kook ze gaar en laat in het vocht liggen.
    Kook de kreeft een ½ minuut in een bouillon van water, ½ prei, ui wortel, laurier, peper en zout. Haal de kreeft eruit en maak schoon. Blancheer de minivenkel.
    Blancheer de korenaarasperges. Modeleer de aardappels en kook ze gaar. Smelt de roomboter en leg hierin de kreeft en gegaarde aardappels.

    Leg de ingrediënten speels in een diep bord en druppel er wat van de gesmolten roomboter overheen. Draai er versgemalen peper en zout overheen.

    bron; telegraaf.nl
    recept;& foto; aspergerechten.nl


    Categorie:KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK,
    Tags:asperges, kreeft, venkel, aardappel, prei, ui, wortel,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Camembertsoufflés met appel

    Supervoedsel: Appel

    Welke producten móet je in de kast hebben liggen, wil je een gezonde levensstijl aanhangen? Welk voedsel is goed voor je hart, je bloedvaten, lichaam en geest?
    Appels  ze zijn er in verschillende soorten, maten en smaken én ze zijn heel goed
    voor de gezondheid.
       

    Camembertsoufflés met appel

    voor 6 stuks:

    100 g camembert zonder korst, 1 zure appel, 4 eieren, 1 el bloem,
    200 ml melk, 15 g boter + om in te vetten, zout, peper. 

                           

    Bereiding: 15 min. 25 min.

    Verwarm de oven voor op 180 ?C. Vet een grote soufflévorm of zes kleine vormpjes in met boter. Snij de camembert in kleine stukjes. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij in kleine blokjes. Meng de melk en bloem in een pan met dikke bodem. Verwarm op matig vuur en roer voortdurend tot het mengsel begint te binden. Haal van het vuur.

    Voeg de boter toe, breng op smaak met peper en zout en meng tot de boter volledig is gesmolten. Splits de eieren. Roer de eidooiers, camembert en appel door de inhoud van de pan. Klop in een kom de eiwitten met een mespuntje zout stijf.
    Spatel voorzichtig met een zachte spatel door het beslag.

    Vul de vorm of vormpjes voor met het beslag. Bak kleine soufflés 20 minuten en een grote soufflé 25 minuten in de oven tot ze mooi gerezen en goudbruin zijn.
    Dien meteen op

    bron; telegraaf.nl
    recept; uit supperlekkere souffles


    Categorie:KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK,
    Tags:camembert, kaas, appel, eieren, melk,
    16-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bladerdeegjes met geitenkaas, appels en Luikse siroop


    Bladerdeegjes met geitenkaas, appels en Luikse siroop           

             Voor 4 personen
    • 0,5citroen, 1ei, 3geitenkaasjes (crottin de Chavignol)
      2grote appels (Golden of Jonagold), Luikse siroop (ong. 3 eetlepels)
      1 pak van 6 vierkante bladerdeeglapjes (Croustipâte)
      peper, slaatje als bijgerecht.

    • Bladerdeegjes met geitenkaas appels en Luikse siroop

             Bereiding; 30 min.

    • Vraag aan een volwassene om de oven voor te verwarmen op th. 6 – 180°C.
    • Leg de deeglapjes, met het bakpapier van de verpakking, op de ovenplaat. Bestrijk met Luikse siroop, maar laat de randen vrij.
    • Pers het sap uit de halve citroen en doe het in een schotel. Schil de appels en snij in blokjes; meng onder het citroensap. Verdeel de blokjes over de deeglapjes.
    • Snij de kaasjes horizontaal in twee en leg ze met de snijkant naar onder op de appels. Kruid met een beetje peper.
    • Klop het ei los met een vork en strijk er de randen van de taartjes mee in (met een borsteltje). Bak goudbruin in 15 à 20 min in de oven. Vraag aan een volwassene om je te helpen om de taartjes in de oven te schuiven en ze er uit te halen wanneer ze gebakken zijn.
    • Eet de taartjes warm met een slaatje.

    Variant:
    Je kan de Luikse siroop vervangen door vaste honing, maar dat is klassieker …

    Tip:
    Voor de grote smulpapen van de familie leg je 2 halve kaasjes op een taartje.


    bron; delhaize.be


    Categorie:KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK,
    Tags:geitenkaas, appels, luikse siroop, bladerdeeg,
    12-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beursjes met geitenkaas en peer


    Beursjes met geitenkaas en peer

     

    Voor 4 personen;

    30 g boter, 4 vellen filodeeg, 2 peren, 200 g verse geitekaas (type Chavroux),
    4 koffielepels vloeibare honing, peper van de molen. 

                                                     

    1. Verwarm de oven voor op stand 6 (180°C). Laat intussen de boter smelten en bestrijk er de vellen filodeeg mee. Spreidt ze uit op de werkplank.

    2. Schil de peren, haal het hart en de pitten eruit. Snij in kleine blokjes.

    3. Verdeel de kaas in vier delen van 50 g. Leg in het midden van een vel filodeeg en verdeel er de stukjes peer over.

    4. Besprenkel met een koffielepel honing. Bestrooi met peper uit de molen.

    5. Vouw de filodeegvelletjes toe als een beursje en houdt ze dicht met een tandenstoker.

    6. Zet in de oven en laat 10 minuten bakken tot de beursjes een mooi kleurtje hebben.

    Dien meteen op.


    bron; knack.be
    Francoise plume


    Categorie:KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK,
    Tags:filodeeg, peren,geitenkaas, honing,
    13-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Courgetterisotto met Garnalen


    Courgetterisotto met Garnalen

    Voor 4 personen;
    200 g garnalen,1 courgette (± 300 g), zout, 2 sjalotjes

    2 teentjes knofloof, 3 eetlepels olijfolie, 400 g risottorijst

    2 1/2 dl visfond (pot), 2 dl droge witte wijn, 1 eetlepel versgehakte

    basilicum, 50 g geraspte parmezaanse, kaas

                               Courgetterisotto met Hollandse Garnalen

    Bereiding: ca. 20 min.
    Snijd de gewassen courgette in blokjes. Blancheer ze 1 minuut in 2 liter water met een beetje zout. Giet ze af en bewaar het kookvocht.

    Pel de sjalotjes, snipper ze en fruit ze met de geperste teentjes knoflook in de olijfolie. Schep de risottorijst erdoor en roerbak 3 minuten.

    Voeg gedurende 15 minuten al omscheppend in delen de visfond, de witte wijn en 8 dl van het courgettevocht toe. Voeg pas meer vocht toe als de laatste toevoeging door de rijst is opgenomen. Schep daarna de courgetteblokjes, garnalen en basilicum erdoor. Bestrooi het gerecht met geraspte parmezaanse kaas en presenteer er een tomatensalade bij.


    bron; visinfo.nl

    Categorie:KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK,
    Tags:garnalen, kaas, courgette, sjalot, look, rijst, visfond,
    09-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade van kort gebakken witlof en appel met brie


    Salade van kort gebakken witlof en appel met brie

    Vandaag geen ingewikkeld gedoe in de keuken.
    Gewoon een lekker frisse en knapperige salade van kort
    gebakken witlof en appel.
    Brie erbij en met vers brood en boter maak je er een heerlijk eetmaaltje van.

    Voor 4 personen:

    2 appels, 2 eetlepels pijnboompitten, halve limoen, 4 stronkjes witlof

    1/3 rode peper, 300 gr brie, 10 blaadjes basilicum


     
    Foto: Serge Ligtenberg  

    Bereiding:

    Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in plakjes. Verhit een pan met een beetje olie en voeg de appel en pijnboompitten toe. Blus af met het sap van de limoen toe zodra de pitten bruin kleuren en voeg de hele blaadjes witlof en fijngehakte peper zonder zaadjes toe. Breng op smaak met een beetje zout en draai het vuur uit. Snijd de brie in stukjes.

    Serveren:

    Verdeel het witlofmengsel over de borden en leg er de stukjes brie op. Garneer met reepjes basilicum.

    bron; DeTelegraaf.nl


    Categorie:KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK,
    Tags:appels, pijnboompitten, limoen, witlof, rodepeper, kaas, brie, basilicum,
    07-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cannelloni van paprika met verse kaas



    Cannelloni van paprika met verse kaas

    Voor 4 personen:
    2 rode paprika's, 2 gele paprika's, 250 g verse geitenkaas
    6 takjes bieslook, 6 mooie basilicumblaadjes
    6 mooie verse muntblaadjes, 1/2 el ruw geplette gemengde peper
    olijfolie extra vierge (pittig), bieslookbloemen
    een paar takjes pimpernel, zout

                              
    Bereidingswijze
    Rooster de paprika's in de oven tot de buitenkant zwart wordt en er blaasjes op komen. Haal uit de oven en laat ze een kwartiertje rusten tussen twee borden. Snij elke paprika in de lengte in tweeën. Ontpit en schil ze. Snij uit elke halve paprika een mooi rechthoekig stuk.

    Meng de geitenkaas, het bieslook, het basilicum en de munt. Breng op smaak met wat zout en de paprikamengeling.

    Versier elke paprikarechthoek met een flinke lepel kruidenkaas. Rol 2 cannelloni voorzichtig op en verdeel ze over de borden.
    Sprenkel er wat olijfolie omheen.
    Versier met de bieslookbloemen en de pimpernel.


    bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK,
    Tags:paprika, Geitenkaas, Bieslook, Basilicum,
    24-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Salade met geitenkaas, jonagold en Luikse siroop


    Salade met geitenkaas, jonagold en Luikse siroop

    Voor 4 personen

    4 dikke sneden brood, 2 jonagoldappels, 20 g boter,
    200 g geitenkaas d’Ozo, 2 eetlepels Luikse siroop,
    1 handvol gemengde sla, 2 cl olijfolie, 1 cl rode wijnazijn,
    4 radijsjes, 8 sprietjes bieslook, 1 koffielepel pijnboompitjes

                                  
    Bereiding

    1. Haal uit de sneden brood 4 rondjes met behulp van een steekvorm. Toast het brood 2 minuten in de oven op 170°C.
    2. Schil de appels, snij ze in vier, verwijder het klokhuis en verdeel de appels in plakjes. Bak ze heel kort in de boter en laat even afkoelen.
    3. Lepel de Luikse siroop rijkelijk over de toasten. Maak met de plakjes appel mooie rondjes en leg hierop de kaas. Geef er een draai met de pepermolen over. Zet de toasten net voor het opdienen nog 2 minuten in de oven op 150°C. Plaats de toast in het midden van een groot rond bord.
    4. Meng de sla met de olie en azijn en kruid met peper en zout. Schik de sla naast de toast op het bord. Snij de radijsjes in dunne schijfjes en strooi ze over de sla. Kleur de pijnboompitjes kort in een pan en strooi over de sla.

    bron; plusmagazine.rnews.be

    Categorie:KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK,
    Tags:brood, appels, boter, geitenkaas, siroop, sla, radijs, azijn, bieslook, pijnboompitjes,
    07-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ardense specialiteit Ardens kruidenkommetje

    Ardense specialiteit; Ardens kruidenkommetje

    Voor 4 personen
    100 g volrijpe Hervekaas (mild, scherp of van beide wat)
    3 tot 4 eetlepels room, 2 eetlepels zachte ongezouten boter
    1 eetlepel mosterd (van het type Bister), peper
    3 tot 4 eetlepels gesnipperde bieslook
    2 tot 3 eetlepels fijngehakte bladpeterselie
    4 sneetjes zuurdesemstokbrood (± 12 cm)


                                      

    Bereidingswijze

    Verwijder de dunne korst en snij de kaas in plakjes. Stop samen met de room, de boter en de mosterd in een vijzel of een kom. Bestrooi met peper
    (geen zout – de kaas is al hartig genoeg) en meng goed door elkaar met een stamper of een vork. Voeg op het laatst de kruiden toe. Serveer op het licht geroosterde stokbrood.


    bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK,
    Tags:Hervekaas, room, boter, mosterd, bieslook, peterselie, stokbrood,
    05-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaassoufflé


    Kaassoufflé

    Voor 4 personen:
    80 g boter ,5 eieren ,150 g geraspte kaas (gruyère, emmentaler)
    4 el vloeibare room ,2 el verse room ,2 el bloem
    1/2 kl paprikapoeder ,1 snuifje fijngeraspte nootmuskaat
    boter en paneermeel voor de vorm.

                             

    Bereidingswijze
    Breek de eieren en scheid de eiwitten van de dooiers. Meng de boter en de dooiers, de paprika en de nootmuskaat tot een schuimig mengsel. Voeg de geraspte kaas, vervolgens de vloeibare room en ten slotte de verse room toe. Klop de eiwitten stijf en meng ze door het vorige mengsel, samen met de bloem. Voeg een snuifje zout toe.

    Smeer vier vuurvaste schaaltjes in met boter en bestrooi ze met paneermeel. Giet de bereiding in de schaaltjes en bak 10 à 15 minuten op 200°C, tot de soufflés goudbruin zijn. Dien meteen op.

    Tip; De paprikapoeder is een extra smaakgever en kan weggelaten worden, zeker als de kaas sterk van smaak is.

    Bron; knackweekend.rnews.be


    Categorie:KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK,
    Tags:Kaas, Eieren, Room, Paprikapoeder, Nootmuskaat,
    17-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegratineerde prei met tagliatelle



    Gegratineerde prei met tagliatelle

    voor 4 personen:

    • 8 preiwitten, 300 g tagliatelle, 400 g ham
    • 100 g Nazareth Classic, 20 g paneermeel, 5 g boter,
       2 cl olijfolie (extra vierge), 50 g bloem (tarwebloem)
    • 50 g boter, 5 dl melk (halfvol), peper, zout en nootmuskaat 

      afbeelding recept

      Bereiding;
    De prei schoonmaken, wassen en in fijne rondjes snijden. Ongeveer 10 minuten in een nootje boter gaarstoven en kruiden met peper en zout.
    Intussen de deegwaren beetgaar koken in kokend gezouten water met olie. Afgieten en met de prei mengen.
    Voor de saus de boter smelten, de bloem erdoor mengen en tot een gladde roux roeren. De melk er al roerend bijgieten en laten indikken. Kruiden met peper, zout en
    nootmuskaat.
    De tagliatelle met prei in een ovenschotel doen en de in reepjes gesneden ham erop schikken. Overgieten met de saus en bestrooien met geraspte kaas en paneermeel
    .
    Er een paar vlokjes boter op leggen en goudbruin laten gratineren in een op 180°C voorverhitte oven of onder de gril.

    bron; kazenvanbijons.be

    Categorie:KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK,
    Tags:prei, pasta, ham, kaas,
    28-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegratineerde flensjes met spinazie



    Gegratineerde flensjes met spinazie

    voor 4 personen;
    12 flensjes, 50 g boter, 100 g geraspte kaas (emmentaler, gruyère)

    Voor de roomspinazie:

    500 g verse spinazie, 20 g boter
    1 kleine ui,nootmuskaat,1/4 kop room 

                       

    Bereidingswijze

    Hak de spinazie. Verhit de boter in een koekenpan. Voeg het fijngehakte uitje toe. Bak 1 à 2 minuten tot de ui gaar is. Voeg de spinazie toe en bak 1 minuut. Giet het overtollige vocht af. Roer de room door de spinazie en kruid met nootmuskaat, peper en zout. 

    Vul de flensjes met een lepel roomspinazie en rol op. Leg de gevulde flensjes op een met boter ingesmeerde ovenschaal, strooi er geraspte kaas over en bedruppel met gesmolten boter. Zet de schaal onder de grill in een hete oven. Dien heet op.

    Tip: In spinazie zit oxaalzuur, waardoor reumalijders, nier- en leverpatiënten de consumptie van spinazie beter kunnen beperken.

    bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK,
    Tags:flensjes, kaas, spinazie, room, ui,
    16-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gesmolten camembert

     

    Kaas is de baas! gesmolten camembert

    Gesmolten camembert is om duimen en vingers af te likken.



    Kaas is de baas!


    Zomers idee

    De zon is terug, en daarmee ook de barbecues. Heb je er al aan gedacht om in plaats van een kaasschotel na de maaltijd eens gesmolten camembert op tafel te zetten, gemaakt op je barbecue? Haal de kaas uit de plastic verpakking en doe hem terug in het houten doosje. Doe daar zilverpapier rond en zet het daarna op de hete kolen. Het enige dat je nog hoeft te doen nu, is wachten tot het smelt en ervan te genieten met een stukje brood. De perfecte manier om een voorjaarsmaaltijd in stijl af te sluiten!

    Bron; yunomi.be

    Categorie:KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK,
    Tags:camembert,kaas,stokbrood,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemarineerde boerenkaas


    Gemarineerde boerenkaas

    Het verschil tussen boerenkaas en fabriekskaas; elk Frans schoolkind kan je dat vertellen, maar weet u het? Oké, boerenkaas wordt gemaakt op de boerderij, van verse rauwe, dus onverhitte, melk. Daardoor heeft boerenkaas een meer uitgesproken, pittige, notige, káziger smaak dan fabriekskazen. Die kunnen ook best lekker zijn, maar altijd worden ze gemaakt van gepasteuriseerde melk. Fabriekskaas wordt bijgekleurd, de kleur van boerenkaas is 's zomers, als de koeien buiten grazen, veel geler.


    nodig;

    500 g niet te oude boerenkaas (koe, geit, schaap)
    flinke hand grofgehakte kruidenblaadjes: tijm, rozemarijn, oregano
    eventueel kruidnagel, teentje knoflook, peperkorrels, half rood pepertje
    eventueel een handje olijven, zonnebloemolie of olijfolie.

     
    © thinkstock
    Deze verrukkelijke kaas ligt gewoon in de kaaswinkel. En zelfs in de supermarkt. Dus waarom zou je alleen fetablokjes in de sla doen? Gewoon proberen: boerenkaas marineren in kruidenolie. Met zonnebloemolie proef je vooral veel kruiden, olijfolie geeft een sterkere, grassige smaak.

    Ontkorst de kaas en snijd hem in kleine, gelijke blokjes. Doe de kaasblokjes met kruiden, specerijen en/of olijven naar smaak in een goed afsluitbare weckpot. Overgiet met olie tot ze helemaal onder staan en de pot zo hoog mogelijk is gevuld. Laat minstens een dag of vijf, zes op een koele plek staan (bijvoorbeeld kelderkast); bewaar na openen in de koelkast. Gebruik de kaasblokjes in salades en de olie in dressings.

    Loethe Olthuis 
    Bron; volkskrant.nl

    Categorie:KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK,
    Tags:kaas,boerenkaas,kruiden,look,olijven,peperkorrels,
    12-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meli-melo met Beenham



    Meli-melo met Beenham

     voor 4 personen:

    • 4 dikke sneden gekookte beenham,12 stuks paprika
    • 4 sjalotten (versnipperd),2 knoflookteentjes (versnipperd)
    • 4 sneetjes Chimay à al bière kaas,2 tomaten
    • 4 takjes tijm,12 ontpitte zwarte olijven
    • 10 cl olijfolie,5 cl Blauwe Chimay
    • 5 cl culinaire room en zeste (schil) van een halve citroen
    • 12 blaadjes bloedzurkel  


      afbeelding recept


      Bereiding;

    Pel de tomaten, verwijder de zaadlijsten en snij in blokjes.

    Stoof de sjalotten in de olijfolie, samen met de look, de tijm en de olijven. Laat

    een 3-tal minuten stoven en doe er de tomaatblokjes bij. Hou deze relish lauw.

    Meng het Chimay bier met de room, het citroensap en de citroenschil. Klop licht op.

    Steek cirkels uit in de beenham, de kaas Chimay à la bière en de paprika, telkens

    3 ringen per persoon. Schik ze afwisselend op elkaar en plaats een 5-tal minuten

    in een voorverwarmde oven van 180°C.


    Tip; Presenteer met de relish en wat blaadjes bloedzurkel.


    Bron; kazenvanbijons


    Categorie:KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK,
    Tags:Ham,beenham,paprika,sjalot,look,kaas,tomaat,olijven,bier,room,zurkel,


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!