Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

Categorieën
  • AARDAPPELGERECHTEN (81)
  • ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES (39)
  • APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO, (98)
  • BARBECUE, GRILPAN, GRIL, (51)
  • BIEREN & BIERWEETJES, (13)
  • BIJGERECHTEN, (50)
  • BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, (65)
  • CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN, (100)
  • CHINEES, OOSTERS, (4)
  • CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN, (8)
  • CULINAIRE NIEUWTJES, (115)
  • CULINAIRE TRIPS, REIZEN. (60)
  • DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN, (141)
  • DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN, (1)
  • EIEREN, EIERGERECHTEN, (34)
  • FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN, (41)
  • FONDUE, (3)
  • FOTO'S (4)
  • GROENTEN, GROENTENGERECHTEN, (73)
  • KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK, (45)
  • KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, (74)
  • KRUIDEN,MARINADES, (6)
  • OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN, (79)
  • PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE, (20)
  • PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, (129)
  • PIZZA'S, (11)
  • RESTAURANTS MET RECEPTEN (2)
  • RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN (69)
  • RIJSTGERECHTEN (32)
  • SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN (91)
  • SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S (17)
  • SMOOTHIE, FRUITDRINK, (10)
  • SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD, (111)
  • STREEKGERECHTEN (6)
  • TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a. (85)
  • TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a. (33)
  • VEGETARISCH, (39)
  • VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN, (311)
  • VLEESGERECHTEN, (198)
  • VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE, (167)
  • WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID (222)
  • WEETJES OVER VOEDING, (173)
  • WIJN & WIJNWEETJES (58)
  • WILD & GEVOGELTE (125)
  • WOKGERECHTEN (22)
  • ZWEEDSE, HAPJES, GERECHTEN, (2)
  •          Lieve bezoeker
    Zoeken met tags is nog niet
    kompleet het invullen van
    tags is een langzaamaan
    werkje, maar ik werk er aan.
    Zoeken in blog

    Aanraders !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • FOTO VAN JOKE
  • PHOTOGALERY
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • NO LIMIT
  • Blog als favoriet !



           ideetjes van Josephine



     Gaspacho ( koude spaanse soep)



                    Tomaat crevette



         Versgebakken paprika chips



            Witlofrolletjes uit de oven



    St-jacobsvruchten, tuinboonen, puree



               Kerstbrood (Stoll)



                         Avocado



      Varkenshaas in sinaasappelsaus



      Avocadosoep met gerookte zalm



                    Kerstbrood ( Stoll)



            Bokkepootjes (Koekjes)



     Koekjes met vulling en hagelslag



       Herfstsalade met Parmaham



    Avocadosoepje met gerookte zalm



                    Cherrytomaatjes



                      Kwarteleitjes



                       Verse vijgen



       Avocadosalade met garnalen



              Cherrytomaatjes



         Witlof met appel en radijs



       Spaghetti met zalm en zeekraal



                Trostomaten


     
      Mozzarella, tomaten, basilicum



         Groentensoep met peterselie


     
                      Verse zalm
        


             Uitsmijter met ham



             Roerei met Garnalen



              Gestoofde Paprika's



                        Peulertjes



                 Groene salade



             Coeur de boeuf Tomaten



                        Zeekraal



                       Pruimen



                       Citroenen



                 Sinaasappelen



                         Frietjes



                     Tomatensoep



                        Basilicum



                       Angusbeef



                            Eieren



                            Eieren



              Gevulde gerookte zalm



                        Knoflook



                        Courgette

                      

                               Paprika



    Gegraniteerde aardappelschijfjes



            Aardappelkroketjes



        Asperges op vlaamse wijze



         Gebakken champignons



               Crema catalana



                    Aardbeien


     
                   Sinaasappel



                            Peer



             Omelet met Garnalen



    Asperges,garnalen,puree en eitje



           Roodfruit met vanilleijs



         Garnaalsalade met frietjes



     Sint Jacobsvruchten met wilof



           Parelhoen met spruitjes



                        Witlof



                       Aardbeien



              Asperges met garnalen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Inhoud blog
  • Biefstuksalade om van af te vallen
  • Love fish van de zuiderse zeeën
  • Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak
  • Tartine met aubergine, mozzarella & tomaat
  • Zalm met krokante tikka masala
  • Appeltaart
  • Chili sin carne met 3 soorten bonen
  • Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen
  • Stoofpot van wintergroenten
  • Kwartels met savooikool
  • Gravad lax
  • Gourmet met vis
  • Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen
  • Champignonroomsoep
  • Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus
  • Polderaardappel gevuld met garnaaltjes en Hollandse saus
  • Rollade van parelhoen en ganda ham
  • Koninginnenhapjes met vis
  • Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
  • Reemedaillon met kastanjes
  • Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas
  • Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons
  • Provençaalse pastasalade
  • Kalfstong in madeirasaus
  • Kalfsblanket
  • Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes
  • gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes.
  • Gratin met bloemkool en gehakt
  • Driedubbele kwarktaart met verse vijgen
  • Gegratineerd witloof met ham
  • Biefstuk met champignons de Paris en pasta
  • Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree
  • Minder zout in onze voeding
  • Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn
  • Bouillie met erwtjes en worteltjes
  • Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus
  • Rijstpap met appeltjes
  • Gevulde tomaten met bloemkool
  • Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen
  • Avocadosoep met gerookte zalm
  • Nieuw wapen in de strijd tegen obesitas: groene thee
  • Ragu alla Napolitana
  • Boterham met salade van zalm, selder en appel.
  • Salade met gegrilde zalm
  • Vissoep met mosselen
  • Friet met stoverij van varkenswangetjes
  • Gepocheerde peren met cranberry & gember
  • Mosselgratin met spinazie
  • Filet pur en witloof in de wok
  • Ovenschotel met rundergehakt en witloof
  • Carpaccio van tomaat met salade groene boontjes, mozzarella
  • 'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes
  • Salade met sashimi van zeebaars en radijs
  • Maatjessalade
  • Gegrilde Caramba steaks
  • De meest ziekmakende voeding: fruit en groenten
  • Asperges met warme champignonsalade
  • Spirelli met kip en tomaatjes
  • Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel
  • Italiaanse mosselpan
  • Courgettesoep
  • Krokante sigaren met spinazie en feta
  • Spaghetti met curry en gerookte zalm
  • Gevulde zalmforel op de barbecue
  • Scampi's met knoflook
  • Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise
  • Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel.
  • Gevulde paprika met tzatziki
  • Groenten uit de oven
  • Salade Niçoise
  • Bruschetta met tomaat en aubergine
  • Salade van rundvlees met frambozen
  • Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake
  • Witte asperges met oosterse dressing
  • Pastasalade met artisjokken en radicchio
  • Parijse worteltjes en hun loof
  • Kalfsgebraad met jonge worteltjes
  • Bruschetta met ham en mozzarella
  • Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei.
  • Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels
  • Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella
  • Gestoofde forel met bieslooksaus
  • Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen
  • Aardbeien op spies
  • Rogvleugel met blanke botersaus
  • Videetje van kip met zachte curry
  • Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
  • Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn
  • Salade van vergeten groenten
  • Spinaziesoep
  • Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen
  • Kip met perzik, paprika en rijst
  • Groentewraps
  • Peultjes met chilipeper, gember en Meritus-filet mignon
  • Gebakken aardappelen met gehaktballetjes
  • Kalfslapjes met geroosterde aardappeltjes
  • Lentesalade met witte asperges en garnalen
  • Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len
  • Groentecurry
  • Lamskotelet in kruidenkorst



    Startpagina !
    Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken

    "Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ".... De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast".... "Een volle buik heeft een gelukkig hoofd" ....

    24-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Salade met geitenkaas, jonagold en Luikse siroop


    Salade met geitenkaas, jonagold en Luikse siroop

    Voor 4 personen

    4 dikke sneden brood, 2 jonagoldappels, 20 g boter,
    200 g geitenkaas d’Ozo, 2 eetlepels Luikse siroop,
    1 handvol gemengde sla, 2 cl olijfolie, 1 cl rode wijnazijn,
    4 radijsjes, 8 sprietjes bieslook, 1 koffielepel pijnboompitjes

                                  
    Bereiding

    1. Haal uit de sneden brood 4 rondjes met behulp van een steekvorm. Toast het brood 2 minuten in de oven op 170°C.
    2. Schil de appels, snij ze in vier, verwijder het klokhuis en verdeel de appels in plakjes. Bak ze heel kort in de boter en laat even afkoelen.
    3. Lepel de Luikse siroop rijkelijk over de toasten. Maak met de plakjes appel mooie rondjes en leg hierop de kaas. Geef er een draai met de pepermolen over. Zet de toasten net voor het opdienen nog 2 minuten in de oven op 150°C. Plaats de toast in het midden van een groot rond bord.
    4. Meng de sla met de olie en azijn en kruid met peper en zout. Schik de sla naast de toast op het bord. Snij de radijsjes in dunne schijfjes en strooi ze over de sla. Kleur de pijnboompitjes kort in een pan en strooi over de sla.

    bron; plusmagazine.rnews.be

    Categorie:KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK,
    Tags:brood, appels, boter, geitenkaas, siroop, sla, radijs, azijn, bieslook, pijnboompitjes,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mosselsoepje met La Chouffe


    Wat dacht u van een mosselsoepje?


    Mosselsoepje met La Chouffe 

    Voor 4 tot 6 personen

    1 kg mosselen, 3 dikke uien, 2 takjes witte selder, 35 g boter, 1 takje tijm,
    1 laurierblad, 1 dl La Chouffe, 2 preien (alleen het wit), 1 eetlepel bloem,
    1 l visbouillon, 5 cl room, 2 bosuitjes

                          heerlijkbelgisch

    Bereiding

    1. Reinig en was de mosselen grondig. Reinig de uien en snij de witte selder en 1 ui fijn. Stoof kort in 20 g boter. Voeg de mosselen, tijm en laurier toe en kruid met peper van de molen en zout. Giet er de La Chouffe over. Laat 10 minuten garen onder een deksel op een hoog vuur tot alle mosselen mooi openstaan. Stort in een lage schaal en haal de mosselen uit de schelpen. Giet het kookvocht door een fijne zeef.
    2. Snij ondertussen de prei en de resterende uien fijn en stoof in  boter. Bestrooi met de bloem. Bevochtig met de visbouillon en het mosselvocht. Laat 30 minuten zachtjes koken onder een deksel. Mix de soep en kruid met peper en zout.
    3. Klop de room half op. Snij de gewassen bosuitjes in dunne, schuine reepjes.
    4. Serveer de soep in warme soepkommetjes; leg er een handvol mosselen in en werk af met een lepel opgeklopte room en wat snippers bosui.


    bron; plusmagazine.rnews. be

    Categorie:SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD,
    Tags:mosselen, ui, selder, boter, tijm, laulier, la chouffe, prei, visbouillon, room, bosui,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geroosterde tomaten


    Geroosterde tomaten

    Voor 8 personen

    • 8 grote tomaten, 6 teentjes knoflook,

      4 eetlepels olijfolie extra vergine, 60 g gemalen Parmezaanse kaas,

      2 eetlepels verse tijm, zeezout en zwarte peper

                          

    Bereidingswijze;<20 min.

    Verwijder het kroontje van de tomaten en snijd ze horizontaal doormidden. Bestrooi de snijkant met zeezout en zwarte peper.
    Pel de knoflookteentjes en stamp ze fijn in een vijzel.
    Verwarm de olijfolie in een pannetje, voeg het fijngestampte knoflook toe en laat 1 tot 2 minuten zachtjes fruiten tot het knoflook net bruin begint te worden. Neem de pan van het vuur en giet de knoflookolie in een kommetje.

    Strijk de zijkant van het barbecuerooster in met wat knoflookolie. Leg er de halve tomaten op met het snijvlak naar beneden. Laat ze 3 tot 5 minuten roosteren op een niet te hevige gloed tot ze bruin beginnen te worden.
    Draai ze na 2 minuten roostertijd een kwartslag zodat ze een decoratief ruitjespatroon krijgen. Draai de tomaten met een knijper ondersteboven en strijk de geroosterde zijde in met de knoflookolie. Laat ze nogmaals 3 tot 5 minuten roosteren tot de ronde onderkant bruin is.

    Schik de geroosterde tomaten op een schaal en bestrooi ze met de gemalen kaas en de verkruimelde tijm. Dien meteen op met bruinbrood of couscous.


    bron; mijnflandria.be

    Categorie:BARBECUE, GRILPAN, GRIL,
    Tags:tomaten, look, olijfolie, parmezaanse kaas, tijm,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeewolf met peultjes en citrus-basilicumsaus

    Zeewolf met peultjes en citrus-basilicumsaus

    Voor 4 personen

    4 zeewolffilets van 120 g elk, 300 g peultjes (sluimerwten)
    3 dl groentebouillon, sap van 2 sinaasappels
    sap van 1 roze pompelmoes,sap van 2 citroenen
    geraspte zeste van 1 sinaasappel en 1 citroen
    3 eetlepels fijngehakte basilicum, boter, peper en zout

                                image
    Bereidingswijze : ( + 20 minuten)

    1. Doe het citrussap in een pan, samen met de bouillon en 100 g boter. Breng aan de kook en laat tot de helft inkoken. Voeg de zestes toe en kruid met peper en zout. Roer er vlak voor het serveren de basilicum onder.
    2. Kook de peultjes beetgaar in lichtgezouten kokend water. Giet af, laat goed uitlekken en stoof nog 3 min. in boter. Kruid licht met peper en zout.
    3. Bak de zeewolffilets net gaar in boter. Kruid met peper en zout, serveer met de gestoofde peultjes en de citrussaus. Lekker met rijst.

    Tip; Enkele partjes citrusvrucht er bij zijn hier zeker op zijn plaats.
      
           Zeewolf niet te lang garen want anders wordt het visvlees taai.


    bron; visinfo.be

    Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
    Tags:Zeewolf, peultjes, citrus-basilicumsaus, bouillon, basilicum,
    23-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dorade in de oven met aardappeltjes


     

    Dorade in de oven met aardappeltjes

         Voor 4 personen


     
    1 dorade of goudbrasem van ong. 1,2 kg,enkele takjes marjolein

    2 eetlepels boter vloeibaar, 3 medium grote aardappelen

    2 rijpe tomaten, 1/4 ui, 1 teentje(s) knoflook, 1/2 citroen

    Dorade in de oven met aardappeltjes







                 




       


    Bereidingswijze<5
    0 min.
    Maak de vis volledig schoon. De aardappelen snijdt u in kleine blokjes. Doe ze samen met de look, de fijngesneden ui, de boter, peper en zout en enkele lepels water in een vuurvaste schotel. Deze gaat 30 minuten in de oven.

    Schuif de aardappelen dan naar de rand van de ovenschotel, leg de vis in het midden en bedek hem met fijne schijfjes citroen, de in blokjes gesneden tomaten en de marjolein. Bedek de schotel met aluminiumfolie en schuif alles terug in de oven, maar vergeet niet de vis af en toe te bedruipen met het vocht in de schotel.

    Na 25 minuten kan de vis geserveerd worden. Smakelijk!


    bron; solo.be

    Categorie:OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN,
    Tags:dorade, marjolijn,boter, aardappelen, tomaten, ui, look, citroen,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Panzanella met geroosterde kip


    Panzanella met geroosterde kip

            Voor 4 personen
    • 2 kipfilets, 2 tomaten, 1 komkommer, 4 sneetjes oud brood

    • 1 rode ui, gesnipperd, 1 teentje look, gesnipperd

    • 2 dl olijfolie (liefst van eerste koude persing)

    • 0.5 dl balsamicoazijn, 2 el water

    • een handvol basilicumblaadjes, boter

      Panzanella met geroosterde kip

    Bereiding <30 min.

    Pel de tomaten en snijd ze in blokjes. Schil de komkommers, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in even grote stukjes als de tomaten.

    Snijd de korsten van de sneetjes oud brood. Snijd ze daarna in dezelfde
    grootte als de groenten en voeg alles samen in een grote kom.
    Versnipper er een rode ui en een teentje look bij. Scheur wat
    basilicumblaadjes in stukjes en meng alles goed door elkaar. Meng de
    olijfolie en de balsamicoazijn met twee eetlepels water en overgiet de salade met deze dressing. Gebruik liefst een lekkere olijfolie van goede kwaliteit,
    want die zal het gerecht zijn heerlijke zuiderse smaak geven. Wees niet te
    zuinig met de olijfolie en de azijn: de panzanella mag goed vochtig zijn.
    Kruid af met peper en zout.

    Zet de salade in de koelkast en verhit intussen een grillpan. Snijd de kipfilets
    in kleine stukken en wrijf ze in met wat boter. Kruid ze met peper, zout en eventueel wat Provencaalse kruiden. Als de grillpan gloeiend heet is, schroei dan de kippenblokjes snel aan beide kanten dicht.
    Draai het vuur daarna iets lager en bak de kip tot ze gaar is.
    Doe wat van de gekoelde salade op elk bord en werk af met lauwe stukjes krokant geroosterde kip.


    bron; yunomi.be


    Categorie:SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN
    Tags:kip, tomaten, komkommer, brood, ui, look, olijfolie, azijn, basilicum,boter,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwart is het nieuwe groen...als het over thee gaat


    Zwart is het nieuwe groen...als het over thee gaat


    De mythe dat groene thee gezonder is dan om het even welke andere theesoort, wordt door een recent onderzoek doorprikt. Onderzoekers menen nu dat een 'gewoon' kopje thee even goed is voor onze gezondheid.

    Een Brits rapport stelt dat wie dure groene thee aankoopt omdat het 'goed is voor de gezondheid', geld verspilt. Een reguliere 'zwarte' kop thee met een wolkje melk zou even goed zijn voor het hart en de bloedsomloop.

    Thee is goed voor elk
    Het rapport werd opgesteld door een adviescommissie uit de Britse thee-industrie zelf. Zij vergeleken de gunstige effecten van groene en reguliere thee.

    Dokter Carrie Ruxton is voedingsdeskundige en meent dat zwarte thee, net als de groene variant, het risico op kanker, beroertes, diabetes en tandziektes kan verminderen. "Studies die de beide theesoorten bestudeerden, bevestigen verbeteringen in de bloedsomloop", concludeert zij.

    Zowel groene als zwarte thee stammen af van dezelfde plant en bevatten gelijkaardige bestanddelen. In 2001 wees een soortgelijke studie nog aan dat het risico op een hartaanval met 11 procent lager lag bij personen die elke dag drie kopjes thee dronken. Thee is goed voor elk en het maakt bijgevolg niet uit welke kleur het warme drankje heeft.


    (id) bron; hln.be

    Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eet zeewier en verklein de kans op een hartaanval



    Eet zeewier en verklein de kans op een hartaanval

    Echt aantrekkelijk lijkt het misschien niet op je bord, maar zeewier zou de kans op een hartaanval verkleinen. Wetenschappers ontdekten recent stoffen in de plant die de bloeddruk verlagen en vergelijkbaar zijn met bepaalde medicijnen.

    Zeewieren bevatten een rijkdom aan bepaalde proteïnen, die ook in melk voorkomen. Deze stoffen hebben een effect dat vergelijkbaar is met verschillende medicijnen die worden voorgeschreven om de bloeddruk te verlagen. Op die manier kunnen ze het risico op hartaanvallen en beroertes verkleinen.

    "Onontgonnen bron"
    De studie baseert zich op 100 eerder verschenen rapporten, waarin de gunstige effecten van de plant werden onderzocht. Dokter Maria Hayes voert onderzoek naar het groene goedje in Dublin en zegt dat zeewier een "onontgonnen bron aan gezonde en weldoende ingrediënten" is.

    Verder onderzoek
    De wetenschappers roepen nu op tot verder onderzoek naar de ontdekte stoffen en "de mogelijkheid om deze in andere voedingsmiddelen te verwerken".

    Vooral de variëteit aan wieren, de overvloedige aanwezigheid en de gemakkelijke teelt zijn argumenten die ter promotie worden aangehaald. "Er zijn meer inspanningen nodig om het potentieel van wieren en hun integratie in ons voedingspatroon te integreren", zo luidt het.

    Twee wieren in één klap
    Een extra troef: zeewier bevat weinig calorieën en zou aan te raden zijn voor vrouwen op dieet. Bepaalde wetenschappers beweren dat de wieren gewichtsverlies opmerkelijk zouden bevorderen, doordat ze vet absorbeert.


    (id) bron; hln.be

    Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
    Tags:Zeewier,
    22-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Krabkoekjes met yoghurtdip

     

    Gezond uit blik
    Vraag je je wel eens af of vis uit blik net zo gezond is als verse vis?
    Het zal je misschien verbazen, maar het antwoord hierop is 'Ja'. 
    De voedingswaarde van vis verandert in blik nagenoeg niet. Door het snelle productieproces blijven alle goede voedingswaarden van
    vis uit blik
    bewaard en is dus net als verse vis erg gezond. Tegenwoordig is vis uit blik verkrijgbaar in olie, water en zelfs in smaakvolle sauzen, zodat je geen kruiden meer hoeft toe te voegen. Makkelijker een maaltijd bereiden kan bijna niet! Op vakantie? Neem wat blikjes mee, dan ben je verzekerd van een gezond en makkelijk gerecht op tafel.

    Krabkoekjes met yoghurtdip

     
    Voor 12 koekjes
    • 2 blikjes krabstukken 170g, uitgelekt, 4 eetlepels boter
    • 1 ui, fijngehakt, 1 stengel bleekselderij, in blokjes
    • 1/2 paprika, in blokjes, 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
    • 100 gram gekruimeld oud witbrood of panko (kant-en-klaar Japans broodkruim) + extra
    • 2 eetlepels peterselie, fijngehakt, 2 eieren, losgeklopt
    • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas, 75 ml olijfolie
    • 100 ml Griekse yoghurt, 1 eetlepel pesto, citroensap
                              Krabkoekjes met yoghurtdip
    Bereiding;
    Doe de krab in een kom. Verhit de boter in een pan en voeg ui, bleekselderij en paprika toe en bak 5 minuten of tot de groenten zacht zijn. Meng de groenten met de krab en breng op smaak met zout en peper.

    Meng het broodkruim, de peterselie, Parmezaanse kaas en de eieren goed met het krabmengsel. Vorm er 12 platte koekjes van en wentel door nog wat broodkruim. Verhit de olie in een koekenpan en bak de koekjes in 10 min. goudbruin.

    Meng voor de dip de yoghurt met de pesto.
    Breng op smaak met citroensap, zout en peper.

     
    bron; visrecepten.nl


    Categorie:BIJGERECHTEN,
    Tags:krap, ui, selderij, paprika, peterselie, eieren, parmezaanse kaas, olijfolie, yoghurt, pesto, citroen,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kantines waar je slanker van wordt


    Kantines waar je slanker van wordt

    Mensen zijn eenvoudig beïnvloedbaar om minder vet te eten. Door een paar simpele ingrepen zoals het verder weg leggen van dikmakende producten en de plek van dikmakende producten op de menukaart te veranderen, eten mensen minder vet, zo blijkt uit twee onlangs verschenen studies.

                                             

    In de eerste studie onderzocht een team van Amerikaanse onderzoekers hoe lastig het is om iets uit een saladebar op een bord te scheppen. Ze legden de salade in het midden van de bar met  bijbehorende ingrediënten als komkommers, champignons en tomaten eromheen. Dit verschil zorgde ervoor dat de gemiddelde kantinegast 13% minder van de zware producten koos en die verving door de lichte en makkelijker bereikbare varianten

    Vervolgens konden de kantinegasten de zware producten niet met een lepel pakken maar moesten dit doet met een groot pincet. Dit leidde tot 16% minder consumptie. Uit de studie bleek dat deze simpele ingrepen in een jaar tijd zullen leiden tot de inname van 3500 kilocalorieën minder per persoon.

    Menukaarten

    In de tweede studie hield een psychologiestudent uit Jeruzalem er rekening mee dat mensen altijd het eerste en het laatste woord van een voorgelezen rijtje beter onthouden dan die in het midden. Hij onderzocht of dit effect ook op zou treden bij het lezen van menukaarten. Dat bleek inderdaad zo te zijn. Als een gerecht van het midden van de menukaart werd verplaatst naar het begin of einde werd het 20% vaker besteld.

    Hieruit trekken de onderzoekers de conclusie dat restaurants met simpele ingrepen invloed kunnen uitoefenen op de menukeuzes die klanten maken


    Bron: voedingnu.nl
    bron; dieet.blog.be


    Categorie:CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN,
    Tags:vet,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips voor een perfecte quiche
     

    Tips voor een perfecte quiche  

    De echte komt uit Lotharingen, maar hij kreeg intussen oneindig veel varianten: de quiche, een traditioneel Frans gebak, blijft in al zijn verschijningsvormen een hartige maaltijdtaart.

     

    Een quiche is een gezouten taart met een vulling gebaseeerd op geklopte eieren en room. Het gerecht is oorspronkelijk afkomstig uit Lotharingen, heeft naast eieren en room ook buikspek als onmisbaar ingrediënt en groeide uit tot een klassieker van de Franse keuken.

    De bereiding van iedere quiche begint met de samenstelling van het deeg. Voor één kilo deeg (goed voor vier quichebodems) neem je 500 gram volkorenbloem, 500 gram witte bloem, 250 gram boter, 2 eieren, een halve liter halfontvette melk en een mespunt zout. (Als het vochtig is, gebruik dan minder melk.) Al deze ingrediënten worden in een kom gedaan en gemengd met de hand of met de machine. Hoe sneller de ingrediënten verwerkt zijn tot een homogene massa, hoe gewilliger het verkregen deeg zich laat verwerken.

    Het deeg rol je uit tot een dikte van één millimeter (hoe fijner, hoe beter). Vervolgens smeer je een springtaartvorm met uitneembare bodem (liefst bekleed met antikleeflaag en diameter van 30 centimeter) dun in met boter, waarna bodem en wanden met deeg worden bedekt. Het deeg komt tot over de rand en wordt vervolgens aan de bovenkant van de rand afgesneden. Dan komen de gekozen groenten in de vorm en vervolgens het eierbeslag. Om het beslag te laten zakken, schudt men de vorm licht. Dan gaat de vorm in de oven en wordt de taart gebakken, 25 minuten op 200 à 230° C. De quiche is klaar als het beslag gestold is en bij schudden stevig in de vorm ligt.

    Het veiliger is om de quiche in de vorm gedeeltelijk te laten afkoelen en
    pas dan de vorm te verwijderen: zo blijft de korst intact.

    Quichegeheimen 

    * Voor een goede quiche heb je in eerste instantie goede producten nodig, zoals fijn deeg, eersteklas eieren, room of melk, groenten en verse kruiden. 
    *  Hoe dikker het deeg en hoe meer beslag, hoe machtiger de quiche is. Een hedendaagse, lichte quiche is gebaseerd op veel groenten en weinig deeg en beslag. 
    *  Om een quiche lichter te maken, kan je de room vervangen door halfontvette melk. Bij een quiche Lorraine vervangt men vet buikspek door mager spek of magere ham.
    * Voor de samenstelling van het beslag meng je de ingrediënten zo snel mogelijk: hoe korter het mengproces, hoe makkelijker het deeg zich laat uitrollen en vormen.
    * Het deeg is klaar voor gebruik, wanneer het niet meer aan de handen plakt en je makkelijk een bol of worst kan vormen.
    * Het deeg wordt zo dun mogelijk uitgerold: hoe fijner, hoe beter.
    * Kies als bakvorm liefst een springvorm bedekt met antikleeflaag.
    * Een quiche is gaar wanneer de saus gestold is en bij het schudden van de vorm stevig blijft.
    * Laat na het bakken de quiche gedeeltelijk afkoelen en verwijder pas dan de vorm.
    * Bij een quiche horen een frisse, gemengde salade, aangemaakt met een eenvoudige vinaigrette en een glas lichte rode of witte wijn of cider.



    bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a.
    Tags:quiche, maaltijdtaart,
    21-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Miniquiches met kastanjes en spek

    Miniquiches met kastanjes en spek


    1 pakje bladerdeeg, 250 g hele gepelde kastanjes ,
    100 g spek, 1 gesnipperde ui, 2 eieren, 25 cl melk
    boter, peper en zout


                                               

    Bereidingswijze
    Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat het spek, de ui en kastanjes die u vooraf gehakt hebt een paar minuten in boter garen in een pan.

    Snijd ondertussen met een koekjesuitsteker het bladerdeeg in vierkantjes. Leg ze in vormpjes en vorm randjes met het deeg. Prik er met een vork in en laat ze gedurende 20 minuten voorbakken.

    Haal de pasteitjes uit de oven. Giet er vervolgens het mengsel van spek, ui en kastanjes in. Overgiet met het mengsel van opgeklopte eieren en melk. Zet opnieuw in de oven gedurende 5 à 10 minuten.


    bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a.
    Tags:Boter, Kastanje, Ajuin, Eieren, spek, Varkensvlees, Melk,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quiche met kip en dragon



    Quiche met kip en dragon

    1 kippenborst, 1 pakje verse dragon, 2 uien, zout & peper
    2 grote tomaten, 1 Chavroux-geitenkaas, 150 g, 4 eieren
    een weinig boter, 4 dl magere room, 1 dl melk


                                          

    Bereidingswijze

    Verwarm de oven voor op 220° C. Leg het uitgerolde deeg in een vorm en bedek bodem en wanden. Snij de randen af. Leg droge bonen op de bodem om te voorkomen dat het deeg omhoog komt.
    Zet de vorm 10 minuten in een oven van 220°C. S

    nij de kip in blokjes en bak met een weinig versneden dragon, peper en zout in boter. Stoof de versneden uien glazig. Snij de tomaten in blokjes.
    Breng het vlees met de uien, tomaten, geitenkaas, eieren, room, melk, versneden dragon, peper en zout samen in een kom en meng.

    Vul de vorm met het beslag, versier de bovenkant met dragonblaadjes en zet 20 tot 30 minuten in de oven tot het eierbeslag gaar is. Haal uit de oven, laat 10 minuten rusten, verwijder de vorm en serveer de quiche warm of koud.


    bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a.
    Tags:Tomaten, Boter, Bonen, Kip, Ajuin, Pasta, Eieren, Room, Geitenkaas, Melk, Dragon,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brownies


    Brownies

    Leuk om te versieren en gemakkelijk om te maken.

    voor 4 personen
    • 250 g pure chocolade, 20 el boter(vloeibaar),4 eieren (groot), 0.5 dl melk

    • 300 g suiker, 2 zakje vanillesuiker, 150 g zelfrijzend bakmeel

    • 20 g cacaopoeder, 1 mespunt zout, 70 g ongezouten pecannoten 

                              
                                                        Brownies

    Bereiding< 60 min.

    Verwarm de oven voor op 180ºC. Smelt de chocolade au bain marie en roer de boter erdoor.

    Klop in een kom de eieren met de melk en suiker tot een stevig mengsel. Schep het chocolademengsel door het eimengsel.

    Zeef het bakmeel met het cacaopoeder en zout en spatel het voorzichtig door het beslag.

    Schep het beslag in een ingevette vorm, bestrooi het met grofgehakte pecannoten en bak de brownies ca. 45 minuten middenin de voorverwarmde oven.


    bron; yunomi.be

    Categorie:TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a.
    Tags:chocolade, boter, eieren, melk, suiker, vanillesuiker, bakmeel, cacaopoeder, pecannoten,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasta met citroen en basilicum


    Pasta met citroen en basilicum

    Laat ik weer eens lof zingen. Lof van de Italiaanse keuken. Italianen maken
    van niets iets, zeggen sommigen. Nonsens. Dat 'niets' is misschien geen kreeft
    of kaviaar, maar wel de lekkerste olie, worst, tomaat, pasta.Een recept waarbij de saus daadwerkelijk gemaakt kan worden in de tijd dat de pasta kookt.

    Voor vier personen:
    400 g spaghetti, linguine of tagliatelle
    12 eetlepels olijfolie extra vergine, 2 tenen knoflook, gehakt
    1/2 rode chilipeper, fijngehakt, handvol basilicum, gescheurd
    1 vleestomaat, zaad verwijderd, in stukjes,
    1 bio citroen, in smalle partjes, geraspte schil en sap van 1 citroen
    40 g Parmigiano Reggiano, vers geraspt, 20 g boter

                   
    © THINKSTOCK

    Bereiding:
    breng een pan water met zout aan de kook, doe de pasta erin en kook hem al dente. Bak ondertussen de knoflook en chili in 1 minuut in de olie.

    Bewaar een kopje kookwater en giet de pasta af. Meng hem met de olie, basilicum, tomaat, de citroenpartjes, -rasp en wat sap. Breng op smaak met zout en peper en gebruik kookwater om het sappig te houden.
    Roer de boter en kaas door de pasta en dien direct op.

    Onno Kleyn 
    bron; volkskrant.nl


    Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
    Tags:spaghetti, olijfolie, look,chilipeper, tomaat, citroen, parmigiano, kaas,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mosselen zijn lekker en gezond


    Mosselen zijn lekker en gezond


    mosselen 
    Mosselen zijn lekker  en gezond tegelijk. Mosselen bevatten veel eiwitten en weinig vet. Bovendien hebben mosselen een hoog jodiumgehalte en bevatten zij fosfor, seleen, koper en ijzer.

    En hoe zit het met de cholesterol?

    Jarenlang werd beweerd dat mosselen geweerd moesten worden uit het dieet van mensen met een hoge cholesterol. Intussen weet men dat mosselen gemiddeld niet meer cholesterol bevatten dan andere dierlijke producten.

    Van een normale portie van 1 kg blijft na het koken ongeveer 250 g mosselvlees over, goed voor ongeveer 220 kcal en 177 mg cholesterol per 250 g of 71 mg cholesterol per 100 g.
    Ter vergelijking: 100 g gekookte kabeljauw levert 60 mg cholesterol, 100 g mager rundvlees 70 mg en 100 g Gouda 98 mg. Een gemiddeld ei van 60 g levert ongeveer 200 mg cholesterol. 100 g garnalen bevatten zelfs 240 mg cholesterol.

    Bovendien heeft onderzoek uitgewezen dat het vooral de vetzuren in de voeding zijn die het bloedcholesterolgehalte beïnvloeden en niet zozeer de cholesterol die rechtstreeks via de voeding wordt opgenomen. In mosselen, garnalen en andere vissoorten komen weinig verzadigde vetzuren voor die het bloedcholesterolgehalte kunnen verhogen en veel zogenaamde meervoudig onverzadigde n-3 vetzuren waaraan gunstige invloeden op hart- en vaatziekten worden toegeschreven.

    Het probleem zijn dus niet de mosselen, wel de frieten en sausjes die erbij worden gegeten.

    Mag je alleen mosselen eten in maanden met een r?

    Ook dat is een fabel die dateert uit de tijd toen er nog geen gekoeld transport over de weg was. Nu zijn er overal verse Zeeuwse mosselen verkrijgbaar vanaf de tweede helft van juli tot de eerste helft van april in het jaar daarop. Daarna (van half april, mei, juni tot begin juli) is de Zeeuwse mossel niet geschikt voor consumptie omwille van haar voortplanting. In juni zit er veel voedsel in het zeewater zodat de mossel zich lekker rond kan eten. Om in de 'stille' maanden toch aan de vraag te kunnen voldoen wordt er gebruik gemaakt van importmosselen uit Ierland en Denemarken.

    Moet men mosselen die bij aankoop open staan meteen weggooien?

    Ook dat wordt vaak beweerd. Een verse mossel is in principe gesloten. Maar tegenwoordig blijven de mosselen in de lekvrije verpakkingen allemaal licht openstaan omdat ze ontspannen zijn in hun beschermde omgeving (verpakking). Wanneer u de mosselen uit de verpakking haalt, zullen zich in principe sluiten. Sommige mosselen reageren echter bijzonder traag. Houd de mosselen die open blijven met de bolle kant onder de koude kraan en tik tegelijkertijd tegen de schelp. De mossel lijkt ‘wakker’ te worden en zal zich sluiten. Mosselen waarvan de schelp stuk of beschadigd is, kunt u beter weggooien.

    Mogen mosselen die dicht blijven na het koken opgegeten worden?

    Inderdaad. Bij heel wat mensen belanden deze mosselen ongeopend bij de lege schelpen. Nochtans zijn deze dichte mosselen gewoon geschikt voor consumptie. Zij hebben enkel een wat sterkere sluitspier dan andere, waardoor de schelp stevig dichtblijft. Maak deze mosselen voorzichtig met een mesje open. U zult zien dat deze mosselen net veel vlees bevatten. Heel af en toe kan het om een slikmossel gaan, een mossel die zich heeft volgezogen met zand. Maak daarom de mossel nooit open boven de mosselpot. Een slikmossel is te herkennen aan de matte schelp en ze is iets zwaarder.

    Hoe worden mosselen het best bewaard?

    Mosselen bewaart u het beste onderin uw koelkast (niet boven de 7 graden). Op de verpakking staat altijd een houdbaarheidsdatum vermeld, maar u eet ze best zo vers mogelijk.

    Let op;

    • In rauwe schaal- en schelpdieren kan listeria voorkomen. Daarom is het veiliger schaal- en schelpdieren altijd eerst voldoende te verhitten. Dat geldt vooral voor risicogroepen zoals ouderen, zwangere vrouwen en kinderen.
    • Schaaldieren bevatten sterke allergenen. Sommige mensen die hier overgevoelig voor zijn, kunnen na het eten van een kleine hoeveelheid heftige allergische reacties ontwikkelen.
    • Een pseudo-allergische reactie komt vaak slechts tot uiting na het eten van een grote portie. Ze uit zich door huidirritatie, misselijkheid... Mensen die hier last van hebben, ondervinden vooral last bij het begin van het seizoen (juli en augustus) als de mosselen veel eiwit bevatten. In de maanden met een ‘r’ neemt het percentage eiwit lichtjes af.



    Leen Baekelandt
    bron; plusmagazine.be

    Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
    Tags:mosselen,
    20-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mosselen met room, lente-uien en tomaten


    Mosselen met room, lente-uien en tomaten

    voor 4 personen

    4 kg mosselen, 2,5 fijngesneden takjes bleekselderij
    4 dl room, 6 fijngesneden lente-uien
    2 gepelde, ontpitte en in blokjes gesneden tomaten, peper

                              image

    Bereidingswijze : ( + 25 minuten)

    1. Kook de mosselen met de selderij, room en flink wat peper in een grote pan tot ze opengaan.
    2. Haal de mosselen nadien meteen uit de pan en hou warm. Zeef het kookvocht en laat inkoken met een derde.
    3. Voeg de mosselen weer toe en werk de saus af met de lente-uien en tomatenblokjes. Serveer meteen, met witbrood of frietjes

    bron; visinfo.be

    Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
    Tags:mosselen, selderij, room, lente-ui, tomaten,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koude zeevisschotel met mosselen


    Koude zeevisschotel met mosselen

    Voor 4 personen

    250 g (gekookte) inktvis, 300 g langoustines, 250 g scampi

    300 g roze garnalen, 4 soeplepels olijfolie, 500 g mosselen

    200 g schelpdieren (tapijtschelpen, venusschelpen, enz)

    2 tomaten, 2 rode paprika's, 1 groene paprika, peper en zout

    3 soeplepels wijnazijn, 6 soeplepels pittige Spaanse olijfolie, type picual

    1 teentje knoflook, 1 fijngehakte ui, 1 soeplepel gehakte peterselie

                                 Zeevisschotel

    Bereiding; <30 min.
    Bak de stukjes inktvis, de langoestines, de reuzengarnalen en de roze garnalen gedurende 5 min. op een matig vuur al roerend in een steelpan met olie.
    Neem ze uit de pan. Giet de mosselen en de schelpdieren in de pan.
    Zet het deksel erop en doe ze gedurende 5 min. op een hevig vuur opengaan terwijl u regelmatig de steelpan omschudt. Haal ze uit de pan en giet het kookvocht door een puntzeef. Haal het vlees van de mosselen en schelpdieren uit hun schelp. Pel de reuzengarnalen en de langoestines (behalve één). Snijd ze in blokjes, net zoals de inktvis.

    Voor de marinade : overgiet de tomaten met kokend water. Pel ze en snijd ze
    in twee, verwijder vocht en pitten. Snijd het vlees in blokjes.
    Maak de paprika’s schoon en snijd ze in blokjes. Klop in een diepe schotel
    de azijn met peper, zout en voeg daarna de olie, het kookvocht van de zeevruchten, de geperste knoflook, de ui, de paprika’s, de tomaten en de peterselie toe. Doe daarin alle zeevruchten, meng het geheel, bedek met plasticfolie en laat gedurende 8 uur marineren in de koelkast.
    Roer om en versier met de apart gehouden langoestine. Dien koel op.


    bron; delhaize.be


    Categorie:OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN,
    Tags:inktvis, langoustines, scampi, garnalen, olijfolie, mosselen, tomaat, paprika, olijfolie, look, ui,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vissoep (zuppa di pesce)


    Vissoep (zuppa di pesce)

    Voor 4 personen

    200 g schoongemaakte zee-amandelen, 12 grote mosselen (jumbo)

    8 eetlepels olijfolie, 15 cl Italiaanse droge witte wijn

    3 teentjes fijngehakte knoflook, 350 g rijpe tomaat (in stukjes)

    400 g inktvisringen, 400 g poonfilets, 8 langoustinestaarten

    200 g schoongemaakte schelpdieren,

    8 eetlepels fijngehakte bladpeterselie, peper en zout

                              Vissoep (zuppa di pesce)


    Bereiding; <30 min.
    Laat de zee-amandelen en de mosselen opengaan in 1 el olie en 5 cl wijn.
    Fruit de knoflook met de rest van de olie in een grote stoofpan. Voeg de tomaten en 20 cl water toe en laat 10 min. koken op een hoog vuur.
    Doe de inktvisringen erbij en laat nog 10 min. koken op een middelmatig vuur.
    Vervolledig met de poonfilets, de resterende wijn en na 5 min. de langoustinestaarten. Laat 5 min. sudderen en werk af met de schelpdieren,
    de peterselie, de zee-amandelen, de mosselen en het gefilterde braadsap.
    Schep 1 min. om en dien op.

    tip; zee-amandel is een stevige witte schelp met bruine tekening.
    Wordt zowel rauw als gekookt gegeten.


    bron; delhaize.be


    Categorie:SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD,
    Tags:mosselen, zee-amandelen, look, olie, wijn, tomaat, inktvis, poon, langoustine,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sint-jacobsvruchten, tartaar van mango en avocado



    Sint-jacobsvruchten, tartaar van mango en avocado.

    Voor 4 personen;

    2 kleine rijpe mango’s, 1 rijpe avocado, 12 St.jacobsvruchten,
    ½ krop krulsla.,
    peper en zout, limoensap, olie

    Limoendressing;
    sap van 2 limoenen + de schil geraspt tot zeste
    sap van ½ sinaasappel, 2 eetlepels honing
    1 theelepel geplet korianderzaad, 1 dl maïsolie

    Wasabimayo;
    1 eidooier,
    1 koffielepel mosterd,2 dl maïsolie
    sap van 1 limoen,peper en zout, wasabi naar smaak

         

    Bereiding;
    Schil en snijd de mango en avocado in kleine blokjes. Kruid met peper en zout. Voeg een scheutje limoensap en olie toe en zet onder folie koud in de ijskast.

    Meng voor de dressing het limoen- en sinaasappelsap met de honing, limoenzeste, geplet korianderzaad, peper, zout en olie. Meng heel goed door elkaar en laat zeker een uurtje trekken

    Meng de eidooier en mosterd in een kom en voeg de olie zeer geleidelijk toe onder voortdurend roeren. Voeg limoensap, peper, zout en wasabi toe naar smaak. Meng er een beetje water onder tot gewenste dikte.

    Spoel de in olijfolie, kruid met peper en zout. Dresseer de tartaar van avocado en mango op het bord en plaats de gebakken st. jacobsvruchtjes op de tartaar.

    bron; vt4.be

    Categorie:VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE,
    Tags:mango, avocado, jacobsvruchten, krulsla, limoen, olie, ei, honing, sinasappel,


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!