Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

Categorieën
  • AARDAPPELGERECHTEN (81)
  • ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES (39)
  • APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO, (98)
  • BARBECUE, GRILPAN, GRIL, (51)
  • BIEREN & BIERWEETJES, (13)
  • BIJGERECHTEN, (50)
  • BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, (65)
  • CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN, (100)
  • CHINEES, OOSTERS, (4)
  • CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN, (8)
  • CULINAIRE NIEUWTJES, (115)
  • CULINAIRE TRIPS, REIZEN. (60)
  • DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN, (141)
  • DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN, (1)
  • EIEREN, EIERGERECHTEN, (34)
  • FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN, (41)
  • FONDUE, (3)
  • FOTO'S (4)
  • GROENTEN, GROENTENGERECHTEN, (73)
  • KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK, (45)
  • KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, (74)
  • KRUIDEN,MARINADES, (6)
  • OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN, (79)
  • PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE, (20)
  • PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, (129)
  • PIZZA'S, (11)
  • RESTAURANTS MET RECEPTEN (2)
  • RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN (69)
  • RIJSTGERECHTEN (32)
  • SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN (91)
  • SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S (17)
  • SMOOTHIE, FRUITDRINK, (10)
  • SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD, (111)
  • STREEKGERECHTEN (6)
  • TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a. (85)
  • TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a. (33)
  • VEGETARISCH, (39)
  • VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN, (311)
  • VLEESGERECHTEN, (198)
  • VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE, (167)
  • WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID (222)
  • WEETJES OVER VOEDING, (173)
  • WIJN & WIJNWEETJES (58)
  • WILD & GEVOGELTE (125)
  • WOKGERECHTEN (22)
  • ZWEEDSE, HAPJES, GERECHTEN, (2)
  •          Lieve bezoeker
    Zoeken met tags is nog niet
    kompleet het invullen van
    tags is een langzaamaan
    werkje, maar ik werk er aan.
    Zoeken in blog

    Aanraders !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • FOTO VAN JOKE
  • PHOTOGALERY
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • NO LIMIT
  • Blog als favoriet !



           ideetjes van Josephine



     Gaspacho ( koude spaanse soep)



                    Tomaat crevette



         Versgebakken paprika chips



            Witlofrolletjes uit de oven



    St-jacobsvruchten, tuinboonen, puree



               Kerstbrood (Stoll)



                         Avocado



      Varkenshaas in sinaasappelsaus



      Avocadosoep met gerookte zalm



                    Kerstbrood ( Stoll)



            Bokkepootjes (Koekjes)



     Koekjes met vulling en hagelslag



       Herfstsalade met Parmaham



    Avocadosoepje met gerookte zalm



                    Cherrytomaatjes



                      Kwarteleitjes



                       Verse vijgen



       Avocadosalade met garnalen



              Cherrytomaatjes



         Witlof met appel en radijs



       Spaghetti met zalm en zeekraal



                Trostomaten


     
      Mozzarella, tomaten, basilicum



         Groentensoep met peterselie


     
                      Verse zalm
        


             Uitsmijter met ham



             Roerei met Garnalen



              Gestoofde Paprika's



                        Peulertjes



                 Groene salade



             Coeur de boeuf Tomaten



                        Zeekraal



                       Pruimen



                       Citroenen



                 Sinaasappelen



                         Frietjes



                     Tomatensoep



                        Basilicum



                       Angusbeef



                            Eieren



                            Eieren



              Gevulde gerookte zalm



                        Knoflook



                        Courgette

                      

                               Paprika



    Gegraniteerde aardappelschijfjes



            Aardappelkroketjes



        Asperges op vlaamse wijze



         Gebakken champignons



               Crema catalana



                    Aardbeien


     
                   Sinaasappel



                            Peer



             Omelet met Garnalen



    Asperges,garnalen,puree en eitje



           Roodfruit met vanilleijs



         Garnaalsalade met frietjes



     Sint Jacobsvruchten met wilof



           Parelhoen met spruitjes



                        Witlof



                       Aardbeien



              Asperges met garnalen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Inhoud blog
  • Biefstuksalade om van af te vallen
  • Love fish van de zuiderse zeeën
  • Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak
  • Tartine met aubergine, mozzarella & tomaat
  • Zalm met krokante tikka masala
  • Appeltaart
  • Chili sin carne met 3 soorten bonen
  • Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen
  • Stoofpot van wintergroenten
  • Kwartels met savooikool
  • Gravad lax
  • Gourmet met vis
  • Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen
  • Champignonroomsoep
  • Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus
  • Polderaardappel gevuld met garnaaltjes en Hollandse saus
  • Rollade van parelhoen en ganda ham
  • Koninginnenhapjes met vis
  • Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
  • Reemedaillon met kastanjes
  • Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas
  • Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons
  • Provençaalse pastasalade
  • Kalfstong in madeirasaus
  • Kalfsblanket
  • Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes
  • gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes.
  • Gratin met bloemkool en gehakt
  • Driedubbele kwarktaart met verse vijgen
  • Gegratineerd witloof met ham
  • Biefstuk met champignons de Paris en pasta
  • Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree
  • Minder zout in onze voeding
  • Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn
  • Bouillie met erwtjes en worteltjes
  • Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus
  • Rijstpap met appeltjes
  • Gevulde tomaten met bloemkool
  • Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen
  • Avocadosoep met gerookte zalm
  • Nieuw wapen in de strijd tegen obesitas: groene thee
  • Ragu alla Napolitana
  • Boterham met salade van zalm, selder en appel.
  • Salade met gegrilde zalm
  • Vissoep met mosselen
  • Friet met stoverij van varkenswangetjes
  • Gepocheerde peren met cranberry & gember
  • Mosselgratin met spinazie
  • Filet pur en witloof in de wok
  • Ovenschotel met rundergehakt en witloof
  • Carpaccio van tomaat met salade groene boontjes, mozzarella
  • 'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes
  • Salade met sashimi van zeebaars en radijs
  • Maatjessalade
  • Gegrilde Caramba steaks
  • De meest ziekmakende voeding: fruit en groenten
  • Asperges met warme champignonsalade
  • Spirelli met kip en tomaatjes
  • Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel
  • Italiaanse mosselpan
  • Courgettesoep
  • Krokante sigaren met spinazie en feta
  • Spaghetti met curry en gerookte zalm
  • Gevulde zalmforel op de barbecue
  • Scampi's met knoflook
  • Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise
  • Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel.
  • Gevulde paprika met tzatziki
  • Groenten uit de oven
  • Salade Niçoise
  • Bruschetta met tomaat en aubergine
  • Salade van rundvlees met frambozen
  • Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake
  • Witte asperges met oosterse dressing
  • Pastasalade met artisjokken en radicchio
  • Parijse worteltjes en hun loof
  • Kalfsgebraad met jonge worteltjes
  • Bruschetta met ham en mozzarella
  • Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei.
  • Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels
  • Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella
  • Gestoofde forel met bieslooksaus
  • Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen
  • Aardbeien op spies
  • Rogvleugel met blanke botersaus
  • Videetje van kip met zachte curry
  • Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
  • Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn
  • Salade van vergeten groenten
  • Spinaziesoep
  • Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen
  • Kip met perzik, paprika en rijst
  • Groentewraps
  • Peultjes met chilipeper, gember en Meritus-filet mignon
  • Gebakken aardappelen met gehaktballetjes
  • Kalfslapjes met geroosterde aardappeltjes
  • Lentesalade met witte asperges en garnalen
  • Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len
  • Groentecurry
  • Lamskotelet in kruidenkorst



    Startpagina !
    Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken

    "Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ".... De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast".... "Een volle buik heeft een gelukkig hoofd" ....

    04-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde zalmforel op de barbecue


    Gevulde zalmforel op de barbecue

    Laat de forel schoonmaken en uithollen in de winkel waar je de vis koopt.
     

    • Voor 4 personen;
    • 250 g boter, 1 klein stukje gehakte gember, gehakte koriander

    • 4 citroenzestes, 1 teentje look, 15 g roze peperbolletjes

    • 1 zalmforel in zijn geheel, takjes citroentijm

    • blaadjes basilicum, 2 limoenen

      Gevulde zalmforel op de barbecue

    Bereiding< 15 min.

    Breng de boter op kamertemperatuur. Meng ze met de gehakte gember, koriander, citroenzestes, geperste look en roze peperbolletjes.
    Breng verder op smaak met peper en zout.

    Meng alles goed, schep dit mengsel op plastiekfolie en rol het op.
    Plaats het rolletje in de koelkast en laat enkele uren opstijven.

    Steek in de buikholte van de schoongemaakte forel de citroentijm en de basilicum.
    Snij ook de limoenen in schijven en vul de buikholte daar verder mee op.

    Haal het rolletje met boter met kruiden uit de koelkast.
    Snij in plakjes en vul de zalmforel met enkele plakjes.

    Plaats de forel in een visrooster op een niet te hete barbecue.
    Bak de vis aan beide kanten gaar, maar vergeet niet regelmatig te draaien.
    In totaal zou elke kant zo’n 8 minuten moeten bakken.

    Tip; Leg bij het serveren nog enkele plakjes boter met kruiden
            bovenop de gegrilde vis

    bron; yunomi.be


    Categorie:BARBECUE, GRILPAN, GRIL,
    Tags:boter, gember, knoflook, zalmforel, limoen,
    21-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde paprika met tzatziki



    Gevulde paprika met tzatziki

    Voor 4 personen;
    200 g witte rijst, 4 gele paprika's, 3 eetlepels Griekse yoghurt
    3 eetlepels mayonaise, 2 teentjes knoflook, geperst
    150 g feta, 3 eetlepels verse platte peterselie, fijngehakt
    3 eetlepels verse munt, fijngehakt, 2-3 eetlepels goede olijfolie.

                                   

    Bereiding;<65 min.

    Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen het kapje van de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Meng de yoghurt met de mayonaise en knoflook en bewaar de tzatziki afgedekt in de koelkast.

    Giet de rijst af en verbrokkel de feta grof boven de pan. Meng de verse kruiden met de olijfolie en zout en peper naar smaak door de rijst.

    Schep de rijst in de paprika's en zet er het kapje weer op. Zet elke paprika op een royaal vel aluminiumfolie en vouw de folie omhoog langs de paprika. Wikkel de folie aan de bovenkant goed dicht.

    Steek de barbecue aan en pof de paprika's 35-40 minuten, of tot ze zacht voelen. Slecht weer? Pof de paprika's in een voorverwarmde oven van
    220 ºC in 35-40 minuten gaar. Serveer ze met de tzatziki.

    Wijntip

    Een Pinot Blanc d'Alsace heeft de frisse tonen van groene appel en de zachte aroma's en ronde structuur van gele appel. De combinatie van fris en mild maakt dat hij lekker smaakt bij gerechten waarin zoet, zacht en fris worden gecombineerd, zoals bij deze paparika met tzatziki.


    bron; smaakexperience.com


    Categorie:BARBECUE, GRILPAN, GRIL,
    Tags:Rijst, Paprika's, Yoghurt, Mayonaise, Look, Feta, Peterselie, Munt, Olijfolie,
    17-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamskotelet in kruidenkorst



      Lamskotelet in kruidenkorst



      Voor 4 personen;

    - verse groene kruiden (bieslook, peterselie, rozemarijn...), 1 el van elk,
    - 2 knoflookteentjes, 2 el mosterd, 2 el paneermeel,
    - 40 g zachte boter, 1 lamsribstuk (lamskroontje),


            Lamskotelet in kruidenkorst 

    Bereiding:

    - Hak de groene kruiden en de knoflook fijn en meng ze met de mosterd, het paneermeel en de boter.
    - Verwijder het vlies en het overtollige vet van het lamsribstuk.
    - Bestrijk het vlees met de kruidenmengeling en bak het gedurende 10 à 15 minuten mooi rosé in de grilpan.
    - Haal het vlees uit de grilpan en laat het rusten.
    - Versnijd het ribstuk langs de beentjes en presenteer de lamshapjes op een bordje.



    bron; nieuwsblad.be


    Categorie:BARBECUE, GRILPAN, GRIL,
    Tags:kruiden, look, lamsvlees, mosterd,
    15-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalfsrolletjes met tomatensalsa


    Kalfsrolletjes met tomatensalsa


    Met deze kalfsrolletjes scoor je gegerandeerd tijdens de aperitief of tijdens het hoofdgerecht. In combinatie met een heerlijke tomatensalsa ontketent dit gerecht de heerlijkste smaken in de mond.

              Voor vier personen:
    • 4 grote, dunne kalfsschnitzels (van 200 gr per stuk)
      versgemalen peper, 1 teentje knoflook, 2 el. niet al te scherpe mosterd    
      1/4 bosje gemengde kruiden, 2 eetl. citroensap, 5 eetl. olijfolie

      Voor de tomatensalsa:
    • 500 gr geurige tomaten, 1 rood Spaans pepertje
    • 4 eetl. olijfolie, 2 eetl. sherryazijn, zout en versgemalen peper

                    

    Bereiding:

    1. Snijd de kalfsschnitzels in repen van ca. 2 x 10 cm. Leg de repen vlees op een werkvlak en strooi peper hierover. Pel en snipper het teentje knoflook en roer deze om met de mosterd.
    2. Spoel de kruiden af en schud ze uit. Haal de blaadjes eraf en hak ze fijn. Roer ze met knoflookmosterd en het citroensap door de olijfolie. Bestrijk de repen vlees met het mengsel en rol ze op.
    3. Schuif de kalfsrolletjes aan houten spiesjes en leg ze op een grillschaal. Of bedek ze met folie en zet ze in de koelkast tot je ze gaat grillen.
    4. was de tomaten en snijd ze in blokjes. Spoel het Spaanse pepertje af en wrijf het droog. Snijd het in de lengte open en schraap de zaadjes eruit. Snijd het pepertje in blokjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan en smoor de blokjes tomaat en de Spaanse peper gedurende acht en tien minuten.
    5. Leg de spiesjes op de barbecue of grilpan en gril ze gedurende twaalf à vijftien minuten. Draai ze herhaaldelijk om. Dien de spiesjes op met tomatensalsa.    






    bron; cuizine.be  uit het kookboek 'Buiten Eten'

    Categorie:BARBECUE, GRILPAN, GRIL,
    Tags:kalsvlees, kalfsnitsels, tomatensalsa, tomaten,
    17-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garnalenspies en visbrochette met salsa picante



    Garnalenspies en visbrochette met salsa picante

    • 16 (diepvries) gepelde tijgergarnalen, 2 eetlepels roerbakolie,
      1 teentje knoflook (geperst),peper (versgemalen),8 kerstomaatjes.

      Visbrochettes:
    • 200 gram zeeduivel (blokjes van 2 cm),
    • 200 gram zalmfilet (blokjes van 2 cm),
    • 200 gram botermakreel (blokjes van 2 cm),
    • 1/2 citroen (uitgeperst),1 eetlepel roerbakolie,
      zout en peper (versgemalen), 1 gele paprika (in stukjes).

    • Voor de salsa picante:
    • 2 vleestomaten (zonder zaadjes, in blokjes)
    • 1 rode peper (zonder zaadjes, in ringetjes),zout,
      2 eetlepels olijfolie,1 eetlepel peterselie (fijngehakt),
      1 eetlepel kappertjes, satéstokjes
                                 Garnalenspies en visbrochette met salsa picante  

    Bereidingstijd:<20 - 30 min.

    Leg 8 satéstokjes in water om verbranden tijdens het grillen te voorkomen. Meng voor de garnalenspiesjes in een kommetje de olie, knoflook en peper en haal de ontdooide garnalen erdoor. Rijg ze aan 4 satéstokjes met aan begin en eind een kerstomaatje. Meng voor de visbrochettes het citroensap met de roerbakolie, zout en peper en wentel de verschillende vissoorten erdoor. Rijg de visblokjes afgewisseld met gele paprika aan 4 satéstokjes. Meng in een schaaltje de ingrediënten voor de salsa picante. Verwarm een grillpan, grill of barbecue. Rooster de visbrochettes 3 minuten per kant; keer ze regelmatig. Rooster daarna de garnalenspiesjes 1-2 minuten per kant (bij gebruik van rauwe garnalen 3 minuten per kant). Serveer de salsa picante bij de garnalenspiesjes en de visbrochettes.

     bron; visrecepten.nl


    Categorie:BARBECUE, GRILPAN, GRIL,
    Tags:Garnalenspies,visbrochette,salsa,picante,
    01-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeebaars in papillot met groentjes en basilicum

     

    Zeebaars in papillot met groentjes en basilicum

     Voor vier personen;

    8 kleine zeebaarsfilets, 1 courgette, 2 jonge wortelen,
    2 stengels bleekselderij, 1 klein teentje knoflook, 1 dl sherry,
    1 handvol fijngehakte basilicumblaadjes,
    1 koffielepel visbouillonpoeder, zeezout en versgemalen zwarte peper.

              

    Bereiding;
    Snijd de courgette, de wortelen en de bleekselderij in piepkleine blokjes (brunoise). Pel het teentje knoflook en pers uit.

    Meng de groenten en de knoflook met de sherry, het basilicum en het bouillonpoeder.

    Neem 4 grote vellen aluminiumfolie.

    Verdeel de groenten over de vellen.

    Leg de zeebaarsfilets op de groenten.

    Breng op smaak met peper en zout.

    Vouw de aluminiumfolie dicht tot een pakketje.

    Leg de pakketjes 15 minuten op een matig hete barbecue.

    Doe pas open aan tafel.

    TIP;
    Als extraatje kun je aan elke papillot nog 1 of 2 eetlepels room toevoegen.

    Uit: Dominique Wynter, 'Op de barbecue', Standaard Uitgeverij, 160 blz, 12,50 euro.
    bron;nieuwsblad.be


    Categorie:BARBECUE, GRILPAN, GRIL,
    Tags:zeebaars, bleekselder,courgette,wortelen, look, sherry, basilicum,
    05-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scampibrochette met yoghurtsausje


    Scampibrochette met yoghurtsausje

    Voor 4 personen; 

    20 scampi,
    1/2 fijngehakte sjalot, 4 el frambozenazijn

    1 el frambozenconfituur, 4 el halfvolle yoghurt, kervel, olijfolie
    1/2 vanillestokje, 8 el water, 1/4 witte kool

    Video: Scampibrochette met yoghurtsausje

    Bereiding; 15 - 30 min.
    1. Kruid de scampis met peperkruiden en zout. Spies ze op een brochette en smeer ze in met een beetje olijfolie.

    2. Meng een lepel frambozenconfituur met de frambozenazijn, olijfolie en yoghurt. Kruid bij met peperkruiden en zout en gehakte sjalot.
      Snij de vanillestok open en voeg bij de vinaigrette.

    3. Snij de kool zeer fijn, overgiet met de vinaigrette en meng.

      Gril de scampi kort op de barbeque of in een grilpan.

    4. Serveer de scampi’s op een bord met de koolsla. Werk af met kervel.



    1. Piet Huysentruyt
      bron; zesta.be


    Categorie:BARBECUE, GRILPAN, GRIL,
    Tags:scampi, yogurt, witte koolkervel,
    18-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegrilde Tijgergarnalen, salade met witte bonen


    Gegrilde Tijgergarnalen, salade met witte bonen

    Voor 4 4 44  personen;

    ·        250 g kerstomaten, in 2 gesneden, 1(400 g – 340 g netto) cannellini

    ·        600 g gepelde tijgergarnalen, 1 teentje look, geperst

    ·        2 eetlepels olijfolie, 50 g rucola, sap van 1 citroen

    ·        3takjes selder, in schijfjes gesneden, zout, peper

    Gegrilde tijgergarnalen salade met witte bonen 

    Bereiding;

    1.    Meng in een slakom de witte bonen met de selder, de kerstomaten, de look, het citroensap en de olijfolie. Doe er zout en peper op.

    2.    Doe de rucola erbij. Zet opzij.

    3.    Laat de grill voorverwarmen.

    4.    Hul de garnalen in olijfolie.

    5.    Laat ze 2 min. grillen aan elke zijde.

    6.    Verdeel de bonensalade in borden of kommetjes. Verdeel de garnalen over de borden. Doe er zout en peper op.

    Tip; Heerlijk als de garnalen vervangen worden door gegrilde vis.

    De voedingswaarde:
    Dit licht recept, arm aan vetten, verzadigde vetzuren en calorieën is zeer rijk aan voedingsvezels, ijzer en magnesium. Dit compenseert de cholesterol van de garnalen, waardoor een evenwichtige maaltijd ontstaat.

    Bron;delhaize.be


    Categorie:BARBECUE, GRILPAN, GRIL,
    Tags:garnalen, selder, rucola, tomaten,cannelli,
    22-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Entrecotes met beurre de Paris


    Entrecotes met beurre de Paris

    Marcus Polman schreef het ‘Handboek voor de perfecte steak’
    (Fontaine Uitg.), en dat blijft nog nodig ook.
    Je wilt niet weten hoeveel steaks er dagelijks nog ten prooi vallen aan verbrandde boter of erger.
    In ieder geval, er staat dit recept in, voor die klassieker uit Parijs.

    4 entrecotes (gemarmerd),  150 gr boerenboter, 2 eetl tomatenketchup

    1 theel mosterd (dijon), ½ theel kappertjes, fijn gehakt

    1 theel bieslook, fijngehakt, 1 theel dragon, fijngehakt

    2 ansjovisfilet, fijngesneden, 1 theel cognac, 1 thee madeira

    1 theel worcestershiresaus, 1 mespunt paprikapoeder, Zout en peper

       
    Foto: StockFood

    Bereidingswijze:
    Voor de beurre de Paris;
    Meng in een kom met een houten lepel de boter, ketchup, mosterd, kappertjes, bieslook, dragon, ansjovis, cognac, madeira, worcestershiresaus en paprika poeder.Vorm er een rol van en leg die minstens een uurtje in de koelkast. Langer mag ook, wordt er alleen maar beter van.

    Verder is het simpel, de entrecotes smeer je in met olijfolie, of gesmolten roomboter, waar je zin in hebt. Laat de grillpan heeft worden en grill 2 minuten op iedere kant voor rare. Voor medium 4 minuten. Zorg wel dat het vlees op kamertemperatuur is voordat je gaat grillen.

    Serveer met een flinke plak van je beurre de Paris.

    Felix Wilbrink
    bron; telegraaf.nl

    Categorie:BARBECUE, GRILPAN, GRIL,
    Tags:entrecotes, boter, kruiden,
    24-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip en appelbrochette

    Kip en appelbrochette

    Voor 4 personen

    2 kippenfilets, 3 appels
    honing, boter, peper en zout

                                    
    Bereidingswijze

    Snijd het kippenvlees en de appels in even grote blokjes.
    Steek deze afwisselend op een brochette, kruid met peper en zout.
    Borstel er wat honing op.
    Warm de oven tot 180°C. Kleur de brochettes in de pan met wat boter. Gaar verder in de oven.
    Dien op met kroketjes.

    bron; mijnflandria.be


    Categorie:BARBECUE, GRILPAN, GRIL,
    Tags:Kip, Appel, Honing,
    21-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Camembert op de grill


    Camembert op de grill

    Nodig:

    1 camembert in een houten doosje (zowel onder als deksel),1 stokbrood

    camembert op de grill    camembert op de grill
    Bereiding :

    1 Snijd het stokbrood in dikke plakken en grill op de barbecue.

    2 Haal de camembert uit al zijn verpakkingen. Verwijder het papier van het doosje en leg de camembert er opnieuw in het houten doosje. Plaats het deksel erop.

    3 Wanneer de barbecue op zijn einde loopt en het vuur wat minder heet wordt, plaatst men het doosje tussen de kolen. Bedek volledig met kolen. Laat onder de kolen zitten totdat het doosje volledig zwartgeblakerd is (5 à 10 minuten).

    4 Haal de camembert van onder de kolen en verwijder het deksel.

    5 Snijd de bovenste korst los, zodat je een deksel bekomt. Lepel de gesmolten kaas op met de gegrilde plakjes stokbrood.


    ambiance.be

    Beeld Photonews
    bron; gva.be


    Categorie:BARBECUE, GRILPAN, GRIL,
    Tags:Kaas, camenbert, brood,
    24-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geroosterde tomaten


    Geroosterde tomaten

    Voor 8 personen

    • 8 grote tomaten, 6 teentjes knoflook,

      4 eetlepels olijfolie extra vergine, 60 g gemalen Parmezaanse kaas,

      2 eetlepels verse tijm, zeezout en zwarte peper

                          

    Bereidingswijze;<20 min.

    Verwijder het kroontje van de tomaten en snijd ze horizontaal doormidden. Bestrooi de snijkant met zeezout en zwarte peper.
    Pel de knoflookteentjes en stamp ze fijn in een vijzel.
    Verwarm de olijfolie in een pannetje, voeg het fijngestampte knoflook toe en laat 1 tot 2 minuten zachtjes fruiten tot het knoflook net bruin begint te worden. Neem de pan van het vuur en giet de knoflookolie in een kommetje.

    Strijk de zijkant van het barbecuerooster in met wat knoflookolie. Leg er de halve tomaten op met het snijvlak naar beneden. Laat ze 3 tot 5 minuten roosteren op een niet te hevige gloed tot ze bruin beginnen te worden.
    Draai ze na 2 minuten roostertijd een kwartslag zodat ze een decoratief ruitjespatroon krijgen. Draai de tomaten met een knijper ondersteboven en strijk de geroosterde zijde in met de knoflookolie. Laat ze nogmaals 3 tot 5 minuten roosteren tot de ronde onderkant bruin is.

    Schik de geroosterde tomaten op een schaal en bestrooi ze met de gemalen kaas en de verkruimelde tijm. Dien meteen op met bruinbrood of couscous.


    bron; mijnflandria.be

    Categorie:BARBECUE, GRILPAN, GRIL,
    Tags:tomaten, look, olijfolie, parmezaanse kaas, tijm,
    08-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.S.O.S. Regen op de barbecue


    S.O.S. Regen op de barbecue

    Shutterstock

    De groenten zijn gesneden, het vlees gemarineerd en je vrienden zijn onderweg. En dan begint het te regenen....

    Toegegeven, een barbecue is leuker wanneer de zon zich laat zien, maar panikeer vooral niet bij druppels. De leukste feestjes ontstaan immers dankzij een onverwachte wending en wedden dat je vrienden elkaar beter leren kennen wanneer ze met z’n allen in je living staan?

    Begin met je gasten te ontvangen alsof het weer Californische allures heeft: zet ramen en deuren open zolang het niet binnen regent en sleep de planten van je terras naar binnen. Hang slingers of vrolijke tuinlampjes op en schenk zonnige sangria.

    De logische oplossing is dat je de barbecue onder een beschut plekje zet en je meest waterbestendige vrienden het vlees laat omdraaien. De rest van de gasten breng je onder in een buitentent, de living of – als het echt niet anders kan - de garage. Valt de regen met bakken uit de lucht en is barbecueën uitgesloten, snijd het vlees dan in kleine stukjes en haal de gourmetpannen boven. Om op veilig te spelen, kan je investeren in de elektische barbeque, waarmee het hele jaar door binnen gebarbecued kan worden.

    Regen of geen regen, een barbecue staat of valt nog steeds met de omkadering. Wie voldoende zomerse salades voorziet, oogst altijd succes. Twee tips:

    Couscoussalade in drie kleuren:

    Nodig:
    - 200 g couscous, 1 blokje groentebouillon, handvol rucola
    - 250 gram kerstomaatjes, in twee gesneden
    - 2 avocado’s, gepeld, ontpit en in stukjes gesneden
    - 150 gram mozzarella, uitgelekt en in stukjes gesneden

    Voor de dressing:
    1 theelepel rode pesto, 1 theelepel citroensap, 3 theelepels olijfolie

    Giet 300 ml kokend water over de couscous in een kom en voeg de bouillon bij. Laat vijf minuten trekken.
    Mix de pesto met het citroensap en meng er geleidelijk de olie door. Giet over de couscous en meng met een vork. Meng er de tomaten, mozzarella en avocado door.


    Salade met mango en rode ui
    Nodig:

    - 1grote rijpe mango, gepeld en in lange schijfjes gesneden
    - 100 gram rucola, 1 rode ui in dunne schijfjes
    - 250 gram kerstomaatjes in twee gesneden, sap van een halve citroen
    - handvol muntblaadjes, fijngesnipperd, olijfolie
    - een halve theelepel garam masala

    Doe alle ingrediënten samen in een grote kom

     tib
    bron; nieuwsblad.be


    Categorie:BARBECUE, GRILPAN, GRIL,
    Tags:mango, rucola, ui, tomaat, citroen, munt, olijfolie, garam masala, couscous, avocado, mozzarella,
    06-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Langoustines tzatziki

    Langoustines tzatziki

    Om thuis een lekker vakantiesfeertje te c
    reëren  

    Voor 4 personen


    1.2 kg langoustines,  ½ citroen (sap daarvan), 500 ml yoghurt,

    1 komkommer, 1 el azijn,  2 dl olijfolie,  2 el peterselie,

    1 tl rozemarijn, gedroogde, 1 el oregano gedroogde,

    6 teentjes knoflook, 1 tl tijm gedroogde, witte peper,

    grove peper van de molen, zeezout, zout,


                    Langoustines tzatziki
       
    Bereidingswijze
    1 Voorbereiding: Rasp de komkommer grof boven een vergiet.
    Laat uitlekken en druk er het vocht uit. 

    2
    Tzatziki: Pers 4 teentjes knoflook bij de yoghurt.
    Vermeng met de komkommer, azijn, peper en zout.
    Roer er de olijfolie door. Zet minstens 1 uur in de koelkast. 

    3
    Roer een marinade van de olijfolie, het citroensap,
    alle kruiden en 2 geperste teentjes knoflook. 

    4
    Snij de langoustines overlangs doormidden.
    Verwijder het maagje (blaasje in kopgedeelte) en het darmkanaal.
    Verdeel de marinade over de helften. Kruid met peper en zout. 

    5
    Gril de langoustinehelften in ongeveer 8 minuten gaar.
    Serveer ze met de tzatziki en geroosterd stokbrood. 


    bron; libelle.be

    Categorie:BARBECUE, GRILPAN, GRIL,
    Tags:langoustines, citroen, komkommer, olijfolie, peterselie, rozemarijn, oregano, look, tijm, yoghurt,
    01-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spareribs met honing-rumglazuur


    Spareribs met honing-rumglazuur

    Voor 4 personen
  • ribbetjes (ongeveer 1 kg per persoon), 2 el boter
  • 3 el vloeibare honing, 1 el mosterd
  • 4 el ketchup, 1 mespunt harissa, 2 el bruine rum 

              

            Bereiding< ca. 20 min.
    1. Doe twee eetlepels boter in een pan en laat ze heet worden op het vuur. Voeg er de vloeibare honing, de mosterd, de ketchup en harissa aan toe. Warm alles al roerend goed op. Meng er op het einde twee eetlepels bruine rum door. Laat alles nog even inkoken op het vuur, zodat de alcohol verdampt en alle smaken mooi tot hun recht komen.
    2. Laat het glazuurmengsel even afkoelen en bestrijk de ribbetjes er royaal mee. Rooster de spareribs een tiental minuten boven de withete houtskool van de barbecue. Voor het beste resultaat — vlees dat sappig is van binnen en lekker krokant aan de buitenkant —bestrijk je de spareribs best regelmatig met het glazuur tijdens het bakken.
    3. Controleer de gaarheid van het vlees door met een scherp mes naast het botje van een rib te snijden.

    bron; solo.be

  • Categorie:BARBECUE, GRILPAN, GRIL,
    Tags:ribbetjes, boter, honing, mosterd, ketchup, harissa, rum,
    10-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemarineerde lamsburgers



    Gemarineerde lamsburgers

    Voor 4 personen:

    4 lamsburgers, 1 sjalotje, ½ komkommer, 2 limoenen

    3 eetlepels olie, ¾ eetl kerriepoeder, 2 eetl mayonaise

    2 eetl yoghurt, 1 teentje knoflook, 1 theel tuinkruiden

    4 pitabroodjes, 1 bosje rucola, snufje peper en zout.

     
    Foto: Frank van der Vleuten

    Bereidingswijze:

    Pel het sjalotje en snipper het heel fijn. Snijd de komkommer in plakjes.
    Rasp de schil van een limoen en snijd de andere limoen in 4 partjes.

    Roer de olie, het sjalotje, de koriander, de limoenrasp, het kerriepoeder en versgemalen peper in een kom door elkaar. Giet het mengsel in een diep bord, en leg hier de lamsburgers in. Drie kwartier laten marineren voor iedere kant.

    Rasp de komkommer, knijp uit, strooi er een beetje zout over en laat in een vergiet een half uur staan. Dan weer uitknijpen. Maak een knoflooksaus door de mayonaise, de yoghurt, het uitgeperste teentje knoflook en de tuinkruiden te mengen. Doe er op het laatst de komkommer door.

    Op de bbq, onder de gril of in de grillpan, het maakt allemaal niets uit, maar een hamburger mag best wat sappig van binnen zijn. Haal de lamsburgers uit de marinade. Grill de lamsburgers aan beide zijden in ± 8 minuten prachtig bruin. En blijf er steeds wat van de marinade overheen doen.

    Verwarm intussen de pitabroodjes.
    Serveer de burgers in een pitabroodje met rucola,
    een eetlepel knoflooksaus en een partje limoen.


    Felix Wilbrink 
    bron; telegraaf.be

    Categorie:BARBECUE, GRILPAN, GRIL,
    Tags:lamsvlees, sjalot,komkommer, limoen,olie,mayonaise, yoghurt, knoflook, pittabroodjes, rucolasla,
    08-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meritus-brochette met dijonaisesaus



    Meritus-brochette met dijonaisesaus

    Voor 4 personen;
    • 4 rundbrochettes 'meritus', 1/2 l bruine fond, 1/4 l room
    • 75 g dijonmosterd, 35 g graanmosterd, zout en peper van de molen
    • 30 g roux (10 g boter/20 g bloem)

                              Meritus-brochette met dijonaisesaus

    Bereiding
    1 Maak de roux. Smelt de boter en voeg de bloem toe. Laat even bakken
    op een zacht vuurtje. Voeg de kalfsfond toe en breng aan de kook,
    klop de roux goed los zodat er geen klonters achterblijven.

    2 Voeg de room, de mosterd en de graanmosterd toe en breng alles
    aan de kook. Breng op smaak met peper van de molen en zout.

    3 Bestrijk het vlees lichtjes met wat arachide of maïsolie en kruid het
    met een weinig zout. Verhit de grillpan op een hoog vuur.
    Zet het vuur nu middelhoog en leg het vlees op de plaat.
    Bak brochette 1 minuut aan elke zijde (vier zijden). Zet het vuur
    vervolgens af en kruid het vlees met een weinig zout en peper van de molen. Laat het vlees nog even rusten onder aluminiumfolie.

    Voor het bakken op de barbecue:
    volg de grilltijden van het grillen op de plaat, maar reken er
    per gaartijd 1 à 2 minuten bij.

    4 Giet de saus in een sauskom.
    Serveer het vlees samen met de saus en een knapperig groen slaatje.



    bron; skynet.be

    Categorie:BARBECUE, GRILPAN, GRIL,
    Tags:rundsvlees, room, mosterd, roux,
    04-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkensribstuk met Luikse salade


    Varkensribstuk met Luikse salade
     
    Het hoeven niet altijd ribben op de barbecue te zijn.

    Voor vier personen:
    - 2 grote uien, 800 g vastkokende aardappelen
    - 200 g groene boontjes, gehakte peterselie, scheut azijn
    - 2 dikke varkensribstukken van elk 400 g (zonder been, met wat vet aan)
    - 40 g geklaarde boter, zout, zwarte peper uit de molen
    - 60 g boter (goeie boter, zoals we zeggen), 100 g lardons gerookte spek.

                                  
                                                               Wim Daneels

    Hoe je het maakt:
    1. Snijd de ui in twee en versnijd grof. Kook de aardappelen in de pel gaar in gezouten water, pel en snijd in plakjes. Blancheer de groene boontjes in gezouten water en verfris.
    2. Kruid de varkenskoteletten met zout en zwarte peper. Schroei het vlees aan in geklaarde boter aan de beide zijden. Plaats de braadpan gedurende een 5-tal minuten in een oven van 180° C. Laat even rusten voor je het vlees aansnijdt.
    3. Bak de aardappelschijfjes goudbruin in bruisende boter. Kruid met zout en peper. Haal de aardappelen even uit de pan, bak nu de spekreepjes en de uien bruin in boter. Blus met een scheut azijn. Voeg nu de groene boontjes toe en warm alles goed op.
    4. Snij het vlees in plakjes. Schik de salade op het bord. Leg het vlees ertegen aan. Lepel de bakjus over het vlees. Werk af met peterselie.

    Tip:
    Je kan dit ook apart serveren als warme salade.

    Frederik Hoorne 
    bron; nieuwsblad.be


    Categorie:BARBECUE, GRILPAN, GRIL,
    Tags:varkensvlees, ui, aardappel, boontjes, peterselie, azijn, boter, spek,
    03-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stukken geroosterde kip op de wijze van Dijon

    Stukken geroosterde kip op de wijze van Dijon

    Voor 4 personen;

    2 soeplepels cayennepeper, 2 soeplepels wijnazijn
    200 g mosterd van Dijon, 5 cl arachide-olie,1 kg kip in stukken

                                Stukken geroosterde kip op de wijze van Dijon

    Bereiding;
    Meng in een diep bord de helft van de mosterd en de cayennepeper, de olie en de azijn. Leg er de stukken kip in en zet 2 u in de koelkast, waarbij u alles meermaals dooreen roert. Meng de resterende ingrediënten in een kom.

    Rooster de stukken kip op de barbecue. Laat ze eerst (voor de bouten en bovenbouten) 30 minuten met het vel tegen het rooster liggen en draai ze dan om. Bestrijk de stukken regelmatig met marinade. Bedek ze ten slotte met een dubbele aluminiumfolie en laat ze nog 15 minuten roosteren.


    bron; delhaize.be

    Categorie:BARBECUE, GRILPAN, GRIL,
    Tags:wijnazijn, mosterd, olie, kip, peper,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegrilde kip met warme aïoli


         Gegrilde kip met warme aïoli


    • 40 g boter, 1 soeplepel citroensap, 1 citroen
    • 2 eierdooiers, 8 teentjes knoflook, 1,3 kg kip
    • 25 cl extra reine olijfolie,zout, peper


      Gegrilde kip met warme aïoli

      Bereiding;
      Snij de kip in vier. Zet de ovengril aan. Laat de boter op een zacht vuur smelten in een kleine kookpan en smeer de stukken ermee in met een penseel. Zout en peper ze, leg ze op het rooster van de barbecue. Gril ze 30 min. en draai ze halfweg de baktijd om en overgiet ze drie of vier keer met de rest van de gesmolten boter.

      Voor de aioli: maak de teentjes knoflook schoon en hak ze fijn, stamp ze fijn in een vijzel. Voeg daarbij de eierdooiers, giet er, onder voortdurend roeren met de stamper, druppel voor druppel het equivalent van 3 eetlepels olijfolie bij en eindig met het citroensap. Blijf heel regelmatig mengen, steeds in dezelfde richting, terwijl u er de rest van de olie in kleine geutjes bijgiet. Zet de vijzel in een warmwaterbad en warm de aioli zachtjes op.

      Bij het opdienen de citroen in kwartjes snijden, de stukken kip op een schotel schikken, versieren met de stukken citroen en de warme aioli apart opdienen.

                    bron; delhaize.be

    Categorie:BARBECUE, GRILPAN, GRIL,
    Tags:citroen, eieren, knoflook, kip, olijfolie,


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!