Toegegeven, een barbecue is leuker wanneer de zon zich laat zien, maar panikeer vooral niet bij druppels. De leukste feestjes ontstaan immers dankzij een onverwachte wending en wedden dat je vrienden elkaar beter leren kennen wanneer ze met z’n allen in je living staan?

Begin met je gasten te ontvangen alsof het weer Californische allures heeft: zet ramen en deuren open zolang het niet binnen regent en sleep de planten van je terras naar binnen. Hang slingers of vrolijke tuinlampjes op en schenk zonnige sangria.

De logische oplossing is dat je de barbecue onder een beschut plekje zet en je meest waterbestendige vrienden het vlees laat omdraaien. De rest van de gasten breng je onder in een buitentent, de living of – als het echt niet anders kan - de garage. Valt de regen met bakken uit de lucht en is barbecueën uitgesloten, snijd het vlees dan in kleine stukjes en haal de gourmetpannen boven. Om op veilig te spelen, kan je investeren in de elektische barbeque, waarmee het hele jaar door binnen gebarbecued kan worden.

Regen of geen regen, een barbecue staat of valt nog steeds met de omkadering. Wie voldoende zomerse salades voorziet, oogst altijd succes. Twee tips:

Couscoussalade in drie kleuren:

Nodig:
- 200 g couscous, 1 blokje groentebouillon, handvol rucola
- 250 gram kerstomaatjes, in twee gesneden
- 2 avocado’s, gepeld, ontpit en in stukjes gesneden
- 150 gram mozzarella, uitgelekt en in stukjes gesneden

Voor de dressing:
1 theelepel rode pesto, 1 theelepel citroensap, 3 theelepels olijfolie

Giet 300 ml kokend water over de couscous in een kom en voeg de bouillon bij. Laat vijf minuten trekken.
Mix de pesto met het citroensap en meng er geleidelijk de olie door. Giet over de couscous en meng met een vork. Meng er de tomaten, mozzarella en avocado door.


Salade met mango en rode ui
Nodig:

- 1grote rijpe mango, gepeld en in lange schijfjes gesneden
- 100 gram rucola, 1 rode ui in dunne schijfjes
- 250 gram kerstomaatjes in twee gesneden, sap van een halve citroen
- handvol muntblaadjes, fijngesnipperd, olijfolie
- een halve theelepel garam masala

Doe alle ingrediënten samen in een grote kom

 tib
bron; nieuwsblad.be