Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

Categorieën
  • AARDAPPELGERECHTEN (81)
  • ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES (39)
  • APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO, (98)
  • BARBECUE, GRILPAN, GRIL, (51)
  • BIEREN & BIERWEETJES, (13)
  • BIJGERECHTEN, (50)
  • BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, (65)
  • CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN, (100)
  • CHINEES, OOSTERS, (4)
  • CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN, (8)
  • CULINAIRE NIEUWTJES, (115)
  • CULINAIRE TRIPS, REIZEN. (60)
  • DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN, (141)
  • DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN, (1)
  • EIEREN, EIERGERECHTEN, (34)
  • FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN, (41)
  • FONDUE, (3)
  • FOTO'S (4)
  • GROENTEN, GROENTENGERECHTEN, (73)
  • KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK, (45)
  • KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, (74)
  • KRUIDEN,MARINADES, (6)
  • OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN, (79)
  • PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE, (20)
  • PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, (129)
  • PIZZA'S, (11)
  • RESTAURANTS MET RECEPTEN (2)
  • RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN (69)
  • RIJSTGERECHTEN (32)
  • SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN (91)
  • SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S (17)
  • SMOOTHIE, FRUITDRINK, (10)
  • SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD, (111)
  • STREEKGERECHTEN (6)
  • TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a. (85)
  • TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a. (33)
  • VEGETARISCH, (39)
  • VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN, (311)
  • VLEESGERECHTEN, (198)
  • VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE, (167)
  • WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID (222)
  • WEETJES OVER VOEDING, (173)
  • WIJN & WIJNWEETJES (58)
  • WILD & GEVOGELTE (125)
  • WOKGERECHTEN (22)
  • ZWEEDSE, HAPJES, GERECHTEN, (2)
  •          Lieve bezoeker
    Zoeken met tags is nog niet
    kompleet het invullen van
    tags is een langzaamaan
    werkje, maar ik werk er aan.
    Zoeken in blog

    Aanraders !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • FOTO VAN JOKE
  • PHOTOGALERY
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • NO LIMIT
  • Blog als favoriet !



           ideetjes van Josephine



     Gaspacho ( koude spaanse soep)



                    Tomaat crevette



         Versgebakken paprika chips



            Witlofrolletjes uit de oven



    St-jacobsvruchten, tuinboonen, puree



               Kerstbrood (Stoll)



                         Avocado



      Varkenshaas in sinaasappelsaus



      Avocadosoep met gerookte zalm



                    Kerstbrood ( Stoll)



            Bokkepootjes (Koekjes)



     Koekjes met vulling en hagelslag



       Herfstsalade met Parmaham



    Avocadosoepje met gerookte zalm



                    Cherrytomaatjes



                      Kwarteleitjes



                       Verse vijgen



       Avocadosalade met garnalen



              Cherrytomaatjes



         Witlof met appel en radijs



       Spaghetti met zalm en zeekraal



                Trostomaten


     
      Mozzarella, tomaten, basilicum



         Groentensoep met peterselie


     
                      Verse zalm
        


             Uitsmijter met ham



             Roerei met Garnalen



              Gestoofde Paprika's



                        Peulertjes



                 Groene salade



             Coeur de boeuf Tomaten



                        Zeekraal



                       Pruimen



                       Citroenen



                 Sinaasappelen



                         Frietjes



                     Tomatensoep



                        Basilicum



                       Angusbeef



                            Eieren



                            Eieren



              Gevulde gerookte zalm



                        Knoflook



                        Courgette

                      

                               Paprika



    Gegraniteerde aardappelschijfjes



            Aardappelkroketjes



        Asperges op vlaamse wijze



         Gebakken champignons



               Crema catalana



                    Aardbeien


     
                   Sinaasappel



                            Peer



             Omelet met Garnalen



    Asperges,garnalen,puree en eitje



           Roodfruit met vanilleijs



         Garnaalsalade met frietjes



     Sint Jacobsvruchten met wilof



           Parelhoen met spruitjes



                        Witlof



                       Aardbeien



              Asperges met garnalen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Inhoud blog
  • Biefstuksalade om van af te vallen
  • Love fish van de zuiderse zeeën
  • Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak
  • Tartine met aubergine, mozzarella & tomaat
  • Zalm met krokante tikka masala
  • Appeltaart
  • Chili sin carne met 3 soorten bonen
  • Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen
  • Stoofpot van wintergroenten
  • Kwartels met savooikool
  • Gravad lax
  • Gourmet met vis
  • Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen
  • Champignonroomsoep
  • Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus
  • Polderaardappel gevuld met garnaaltjes en Hollandse saus
  • Rollade van parelhoen en ganda ham
  • Koninginnenhapjes met vis
  • Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
  • Reemedaillon met kastanjes
  • Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas
  • Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons
  • Provençaalse pastasalade
  • Kalfstong in madeirasaus
  • Kalfsblanket
  • Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes
  • gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes.
  • Gratin met bloemkool en gehakt
  • Driedubbele kwarktaart met verse vijgen
  • Gegratineerd witloof met ham
  • Biefstuk met champignons de Paris en pasta
  • Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree
  • Minder zout in onze voeding
  • Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn
  • Bouillie met erwtjes en worteltjes
  • Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus
  • Rijstpap met appeltjes
  • Gevulde tomaten met bloemkool
  • Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen
  • Avocadosoep met gerookte zalm
  • Nieuw wapen in de strijd tegen obesitas: groene thee
  • Ragu alla Napolitana
  • Boterham met salade van zalm, selder en appel.
  • Salade met gegrilde zalm
  • Vissoep met mosselen
  • Friet met stoverij van varkenswangetjes
  • Gepocheerde peren met cranberry & gember
  • Mosselgratin met spinazie
  • Filet pur en witloof in de wok
  • Ovenschotel met rundergehakt en witloof
  • Carpaccio van tomaat met salade groene boontjes, mozzarella
  • 'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes
  • Salade met sashimi van zeebaars en radijs
  • Maatjessalade
  • Gegrilde Caramba steaks
  • De meest ziekmakende voeding: fruit en groenten
  • Asperges met warme champignonsalade
  • Spirelli met kip en tomaatjes
  • Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel
  • Italiaanse mosselpan
  • Courgettesoep
  • Krokante sigaren met spinazie en feta
  • Spaghetti met curry en gerookte zalm
  • Gevulde zalmforel op de barbecue
  • Scampi's met knoflook
  • Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise
  • Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel.
  • Gevulde paprika met tzatziki
  • Groenten uit de oven
  • Salade Niçoise
  • Bruschetta met tomaat en aubergine
  • Salade van rundvlees met frambozen
  • Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake
  • Witte asperges met oosterse dressing
  • Pastasalade met artisjokken en radicchio
  • Parijse worteltjes en hun loof
  • Kalfsgebraad met jonge worteltjes
  • Bruschetta met ham en mozzarella
  • Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei.
  • Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels
  • Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella
  • Gestoofde forel met bieslooksaus
  • Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen
  • Aardbeien op spies
  • Rogvleugel met blanke botersaus
  • Videetje van kip met zachte curry
  • Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
  • Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn
  • Salade van vergeten groenten
  • Spinaziesoep
  • Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen
  • Kip met perzik, paprika en rijst
  • Groentewraps
  • Peultjes met chilipeper, gember en Meritus-filet mignon
  • Gebakken aardappelen met gehaktballetjes
  • Kalfslapjes met geroosterde aardappeltjes
  • Lentesalade met witte asperges en garnalen
  • Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len
  • Groentecurry
  • Lamskotelet in kruidenkorst



    Startpagina !
    Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken

    "Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ".... De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast".... "Een volle buik heeft een gelukkig hoofd" ....

    22-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franse wijn en Spaanse cava zijn populairste drankjes


    Franse wijn en Spaanse cava zijn populairste drankjes

    franse wijn en spaanse cava zijn populairste drankjes 

    Belgen drinken het liefst een Franse wijn of een Spaanse cava. Dat blijkt uit cijfers van de wijnbeurs Megavino en het marktonderzoeksbureau AC Nielsen.


    77.407.000 liter wijn, zoveel hebben de Belgen tussen augustus 2010 en juli 2011 gedronken. Dat is een lichte stijging van 1,07%. Wat we het liefst drinken? Witte, rode en roséwijn, zolang hij maar van Frankrijk komt is het allemaal goed. Bij de mousserende wijnen doet de Spaanse cava het bijzonder goed. Volgens de onderzoekers kunnen we zelfs spreken van een blijver op het mousserende wijnvlak.

    Megavino vindt plaats in Brussels Expo van 21 tot en met 24 oktober.

    Beeld: Photonews
    bron; gva.be


    Categorie:WIJN & WIJNWEETJES
    Tags:Wijn, Cava,
    11-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgen zijn verzot op Bordeauxwijnen


    Belgen zijn verzot op Bordeauxwijnen

     
                                       belgen zijn verzot op bordeauxwijnen  

     We zijn verlekkerd op een goed wijntje en vooral de Bordeauxwijnen scoren goed bij ons. Dat blijkt uit cijfers van het Conseil Interprofessionnel du Vin de Bordeaux.

    Tussen juli 2010 en juni 2011 heeft ons land zo'n 231.000 hectoliter Bordeauxwijnen ingevoerd. We zijn daarmee de derde grootste importeur van Bordeauxwijnen. Enkel Duitsland en China scoren nog beter.

    Beeld: Photonews
    bron; gva.be


    Categorie:WIJN & WIJNWEETJES
    Tags:bordeaux,
    25-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peter Goossens lanceert wijngamma


    Peter Goossens lanceert wijngamma


    peter goossens lanceert wijngamma

    Peter Goossens ligt nu ook met een eigen wijngamma in de winkelrekken.
    4 wijntjes worden door de topchef aangeprezen.


    U kunt er niet naast kijken: de eerste wijnen van Peter Goossens worden geflankeerd door een grote foto van de chef. Diens handtekening op het etiket moet de echtheid van de flessen garanderen. In het assortiment Goossens-wijnen vind je een rosé, een rode wijn en twee witte wijnen.

    Het initiatief gaat uit van de kookzender Njam!, die later ook nog andere producten (al dan niet van andere topchefs) wil lanceren.
    Voor een fles Peter Goossens-wijn tel je 6,84 euro neer.

    Beeld: Photonews
    bron; gva.be


    Categorie:WIJN & WIJNWEETJES
    Tags:Wijn, Peter Goossens,
    12-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De verborgen calorieën van alcohol


    De verborgen calorieën van alcohol


    Wanneer je op vakantie gaat, is het heerlijk om te ontspannen met een lekker glaasje wijn of een verrukkelijke cocktail. Helaas is alcohol niet zo'n goed idee voor je lijn. Als je het aantal calorieën telt, zal je in het vervolg misschien wel twee keer nadenken voor je een fles ontkurkt.

    "De statistieken zijn schokkend", zegt Debbie Bannigan van de Britse preventiedienst Swanswell. "Het is hoog tijd dat iedereen beseft hoeveel calorieën er in alcohol zitten."

    Kopjes vet
    Als een man gedurende vijf dagen iets meer dan drie glazen (0,7 liter) bier per dag drinkt, komt dat overeen met vier pita's per week of 46 kopjes vet per jaar. Voor vrouwen komt het drinken van een groot glas wijn op vijf dagen overeen met het eten van twee kazige pizza's, bovenop de gewone maaltijden. Op 12 maanden komt dat neer op een toevoeging van zo'n 45.840 calorieën of 25 kopjes vet.

    Nadenken
    De Britse liefdadigheidsinstelling Swanswell wil daarom iedereen doen nadenken over het alcoholverbruik op vakantie, en de gevolgen ervan voor ons lichaam. "Het is moeilijk om mensen te overtuigen dat alcohol ernstige schade kan veroorzaken. Door ons nu te focussen op de calorieën, hopen we nog meer mensen te bereiken", zegt voorzitster Debbie Bannigan.

    Kilogram
    Niet overtuigd? Dan nog dit: onderzoek heeft aangetoond dat het drinken van één groot glas wijn of een halve liter bier per dag kan leiden tot een gewichtstoename van 1,8 kilogram per maand of 22 kilogram per jaar.

    (lbs)
    bron; hln.be

    Categorie:WIJN & WIJNWEETJES
    Tags:calorieën, alcohol,
    03-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rioja in het glas


    Rioja in het glas


    © Michel Vaerewijck

    In de supermarkt vinden we nog veel de vertrouwde rioja’s.
    Rioja’s passen goed bij geroosterd vlees, bij de smaakvolle
    Spaanse charcuterie en bij harde gerijpte kazen.

    Een selectie van zes rioja's

    Marqués de Cáceres, Rioja Crianza 2006
    Gevulde kleur met een open rand en een evolutietoets naar zacht rood. Houtgedragen neus, met bijkomend fijne ceder en tabak. De smaak is gebonden met fijne tannines, karaktervol. Erg goede wijn. Carrefour: 8,39 euro.

    Ibericos, Rioja Crianza 2006, Familia Torres
    Heel goede kleurconcentratie met een evolutietoets en wat spanning van de houtlagering. De neus is goed en fijn verweven met hout en rood fruit. De smaak is goed, levendig en fris met wat ruwheid in de tannines. Goede tafelkwaliteit.
    Delhaize: 8,79 euro.

    Torre Aldea, Rioja 2010
    Gevulde kleur met een jonge paarse nuance. Frisse neus van mooi rood fruit. Zacht evenwicht in de smaak. Modern en aangenaam. Goede wijn.
    Colruyt: 3,59 euro.

    Marqués de Càceres, Rioja Crianza 2007
    Goed gevulde, stevige rode kleur met een kleine evolutietoets. De neus is minder fijn dan die van de 2006 met meer rondeur. Smaak met goede lengte maar wat scherp en ruw in de tannines.
    Carrefour: 9,38 euro.

    Coto de Imaz, Rioja 2004 Reserva
    Goede open kleur, zachtrood met een evolutietoets. De neus is stevig met gezond oud hout en secundair. De smaak is een beetje oud en ook wat fijn-dun.
    Colruyt: 8,98 euro.

    Castillo San Lorenzo, Rioja 2010
    Normale kleurconcentratie met een nuance van jong. Neus met fijn rood fruit (framboos) en kruidigheid. Karaktervolle smaak met eigenheid en finesse. Goede wijn.
    Delhaize: 4,39 euro.

    Meer over Spaanse wijn

    Zoals Bordeaux weet ook Spanje van de temperatuursprong ten gevolge van de opwarming van het klimaat. Onversterkte wijnen van 15 tot 16 volumeprocent alcohol zijn geen zeldzaamheid meer. In het beste geval is de alcoholcharge met goed fruit ingepakt en versmelt ze in het geheel. Maar heel dikwijls is (was) er fruit tekort en dan komt er een branderige opstoot op het eind van de smaaksequens. Als de wijn dan ook nog te warm geschonken wordt - wat vaak gebeurt - gaat de alcohol het boeket domineren en dan is het alsof men bij een distilleerketel staat.

    Maar zelfs wanneer alles redelijk in evenwicht is, als alcohol, fruit en tannines op elkaar zijn afgestemd, dan nog schuiven dergelijke wijnen op in de richting van port, want de combinatie alcohol-fruit draagt bij tot een algemene zoete impressie. Daarom zijn deze wijnen minder universeel geschikt voor aan tafel. Eten met port is ook niet simpel en geraakt dikwijls niet verder dan de eeuwige stilton. Door de hoge zoeterige lading gaan deze wijnen bovendien vlug vervelen: het smaakverzadigingspunt is snel bereikt. Het zijn die flessen die na de maaltijd halfvol op tafel blijven staan.

    In Spanje weet men dat uiteraard ook. Na de technische ontwikkelingen van de jaren tachtig kwam er een evolutie op gang van het type oxidatieve, fruitarme en alcohol- en houtbeladen traditionele wijn naar fruit en levendigheid. Dankzij de hoge potentiële concentratie kon finesse en elegantie gegenereerd worden door het temmen van de overvloed en niet, zoals vaak in Bourgogne, door opgelegde magerheid en schraalheid van te hoge rendementen.

    Samen met deze indringende stijlverandering trad de renaissance op van een reeks aloude appellations - niet alleen Rioja, Cava en Jerez, maar vooral Somontano, Priorat, La Mancha en de spectaculaire expansie van Ribera del Duero. Ook een serie lokale druivensoorten werden herboren, zoals graciano, bobal, mencia, cariñena, garnacha, monastrell, albariño, verdejo en godello om er maar enkele te noemen. Echte authenticiteit kan alleen komen van druiven met een regionale verankering.


    Herwig Van Hove

    bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:WIJN & WIJNWEETJES
    Tags:Castillo San Lorenzo, Coto de Imaz, Marqués de Càceres, Torre Aldea, Ibericos, Rioja Crianza, Marqués de Cáceres,
    04-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomerse dorstlessers


    Zomerse dorstlessers 

                                                       Pinot gris Côtes de Remich 2008, Domaines VinsmoselleLuxemburg                                         

    Pinot gris Côtes de Remich 2008, Domaines VinsmoselleLuxemburg

    Wijn die op een warme dag voor een dorstlessend, lees 'verfrissend' gevoel zorgt. Niet meteen om een ganse fles in een mum van tijd soldaat te maken, maar gewoon een glas goed gekoelde wijn die op gelijk welk tijdstip van de
    dag met plezier kan gedronken worden. Hun karakteristieken? Hoofdzakelijk wit, flink aromatisch in neus en mond, en vooral, doorspekt met een stevige scheut zuren. 

    Claus C. Jacob Riesling Classic 2009
    Pfalz, Duitsland

    Heel lichtvoetige maar best genietbare riesling afkomstig uit één van de warmste Duitse wijnregio's. Het 'kleine Toscane' wordt de Pfalz wel eens genoemd, verwijzend naar de vijgenbomen en oleanders die er groeien. Ook deze riesling getuigt van flink wat zon hoewel de aroma's in neus en mond ietwat mager zijn, wel plezierig in de mond maar een beetje eentonig qua smaakprofiel. Een mooi steekspel tussen zoet en zuur, vrij korte maar zuivere finale. Geen grootse wijn maar goed koel geschonken een prima dorstlesser.

    Alcoholgehalte: 12% vol.
    Prijs: 3,48 euro.
    Te koop bij: Makro.


    Marianne Sauvignon blanc 2010, 'Cuvée l'Escapade'
    Zuid-Afrika

    Een sauvignon blanc in een uiterst modern kleedje maar met flink wat temperament. Lichtgeel getint met groene toets, uitbundig geurend naar limoen, kruisbes en vers gemaaid gras, pittig en hypernerveus op de tong, stevige zuurtoets maar fraai gecounterd door het rijpe fruit. Vrij lange finale met heel klein bittertje op het einde. Meer dan zomaar een dorstlesser, heerlijk met olijfjes of knapperige rauwe groentjes als tussendoortje. Schenk goed koel, rond de 6 à 8°C.

    Alcoholgehalte: 13% vol.
    Prijs: 6,99 euro.
    Te koop bij: Delhaize.

    Pinot gris 'Cuvée Réserve' 2009, Cave de Bennwihr
    Elzas, Frankrijk

    Eenvoudige Elzasserwijnen zijn meestal prima zomerse dorstlessers. Vooral die van een goed aromatisch druivenras als pinot gris dat, indien bij de juiste rijpheid geoogst, bol staat van exotische fruittoetsen. Deze pinot gris lost de verwachtingen in. Mooie volle kleur, uitbundig geurend naar wit fruit, mango en passievruchten, vrij vol in de mond, zelfs tikkeltje mollig en vet maar met behoud van frisheid. Vrij bescheiden lengte maar goed fris geschonken een leuk glas wijn, uitstekend als afzakkertje na de maaltijd.

    Alcoholgehalte: 13% vol.
    Prijs: 5,95 euro.
    Te koop bij: Colruyt.

    Pinot gris Côtes de Remich 2008, Domaines Vinsmoselle
    Luxemburg

    Wordt pinot gris niet best zo jong mogelijk gedronken? En vooral als die uit Luxemburg komt? Het is een misverstand want in goede jaren kan Luxemburgse witte wijn best wat verouderen. Dit exemplaar is nu perfect op dronk en getuigt van verrassend veel inhoud en structuur. Lichtgeel getint, de neus doet denken aan bloemen, rijpe appel en peer, net zo in de mond, mooi gevarieerd, ontbeert misschien een tikkeltje frisheid op het einde. Al bij een al prima dorstlesser voor weinig geld.

    Alcoholgehalte: 11,5%vol.
    Prijs: 4,60 euro.
    Te koop bij: Alvo.

    Pirca Chardonnay 2009
    Central Valley, Chili

    Krachtige, veelal met hout doorspekte chardonnay is niet meteen een schoolvoorbeeld van easy drinking wijn. En toch kan chardonnay zich perfect in die rol inleven als hij maar voldoende frisheid in zich heeft. Deze Chileen weet te verrassen door zijn frisse fruitaroma's, geen overrijp fruit maar verse limoen, peer en ananas, lekker sappig en levendig in de mond, fruit van aanzet tot finale, tikkeltje alcohol in de staart maar dat stoort niet echt. Goed fris schenken, doet meteen snakken naar een volgend glas.

    Alcoholgehalte: 14% vol.
    Prijs: 6,99 euro.
    Te koop bij: Carrefour.

    Saint Véran 2010 eigen botteling
    Bourgogne, Frankrijk

    Nog meer excellente chardonnay met dit exemplaar uit het zuiden van de Bourgogne. Heel slank en strak gemaakt, doet zelfs wat denken aan de betere Chablis, en dat is des te opmerkelijker gezien zijn meer zuidelijke herkomst. Lichtgele kleur met groene toets, frisse en plezierige neus, aroma's van bloesems, rijpe limoen, abrikoos en kiwi, goed nerveus en pittig in de mond, mooi fruit, tintelend zuur maar niks agressief, fraaie lengte en kraakzuiver. Prima zomerse dorstlesser die ook als aperitief kan worden geschonken.

    Alcoholgehalte: 13% vol.
    Prijs: 6,99 euro.
    Te koop bij: Delhaize.


    Alain Bloeykens
    bron; nieuwsblad.be


    Categorie:WIJN & WIJNWEETJES
    Tags:Saint Véran 2010, Pirca Chardonnay 2009, Pinot gris Côtes de Remich 2008, Pinot gris 'Cuvée Réserve' 2009,Marianne Sauvignon blanc 2010, Claus C. Jacob Riesling Classic 2009,
    28-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Website verkoopt topwijnen aan spotprijzen


    Website verkoopt topwijnen aan spotprijzen

     
    website verkoopt topwijnen aan spotprijzen

    Een nieuwe Nederlandse wijnwebsite verkoopt topwijnen aan spotgoedkope prijzen. En dat u kwaliteit koopt, kan u zo zien, want bij iedere wijn staan de sterrenrestaurants opgesomd waar het goedje verkocht wordt. De chefs reageren furieus.

    Een chef verdient nu eenmaal op zijn wijnen. Dat weet iedere restaurantleek ondertussen wel, maar dat het soms over zo'n grote winstmarges gaat wist niemand. Volgens kenners wordt de prijs soms niet maal drie maar maal zes gedaan. Ongehoord? Niet als je beseft dat de chefs soms verlies maken op
    hun eten en dan proberen om rond te komen dankzij hun wijnen.

    Voor hen die echter niet zo goed voor kas zitten, is er nu de website sterwijnenthuis.nl. Die website zet alle topwijnen voor u op een rijtje en verkoopt ze aan iets meer dan de inkoopprijs, een koopje dus in vergelijk
    met de wijnen op restaurant. Per wijnfles staat er ook bij waar de wijnen verkocht worden, maar niet de aangeboden prijs in de restaurants.

    De chefs van de aangehaalde restaurants zijn furieus. Ze dreigen zelfs
    met een rechtszaak als de namen van hun etablissementen
    niet meteen van de site worden gehaald.


    Beeld: Photonews
    bron; gva.be


    Categorie:WIJN & WIJNWEETJES
    Tags:wijn, sterwijnenhuis,
    05-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gravlax met slaatje van wortel, appel en gember



    Gravlax met slaatje van wortel, appel en gember

    Voor 4 personen:
    2 verse zalmfilets met vel, samen 1 kg ,1 bosje dille
    50 g suiker ,50 g grof zout ,2 tl grofgemalen witte peper

    Voor het slaatje:
    2 cm verse gember ,2 grannysmithappels ,sap van 1 citroen
    2 wortelen ,1,5 el olijfolie ,½ tl roze peperkorrels
    vijfpepermengeling en fleur de sel

                   

    Bereidingswijze

    Maak de gravlax 3 dagen op voorhand. Leg een zalmfilet met het vel naar onder op plasticfolie. Hak de dille fijn en meng met de suiker, het zout en de peper. Spreid dit mengsel uit over de zalm en leg er de tweede filet op met het vel naar boven. Dek goed af met plasticfolie en wikkel er dan aluminiumfolie en een keukendoek rond.

    Leg de zalm in de koelkast met een gewicht op (bijvoorbeeld enkele blikken). Laat 3 dagen rusten; draai de zalm elke 12 u. om.

    Maak het slaatje: rasp de gember in een slakom. Was en ontpit de appels. Snij het vruchtvlees in reepjes. Voeg toe aan de slakom en sprenkel er het citroensap over. Schep goed om. Schil en rasp de wortelen grof. Doe bij de appels. Kruid licht met vijfpepermengeling en zout, voeg de olijfolie toe en schep om. Zet de salade 30 min. koel weg.

    Leg zalm open en verwijder de droge marinade. Snij de zalm in dunne plakjes, zonder door het vel te snijden. Verdeel het wortelslaatje over 4 borden en schik 3 plakjes zalm op elke portie. Werk af met de roze peperkorrels en serveer meteen.

    Tip: met deze hoeveelheden maakt u meer gravlax dan nodig is voor dit recept. Wikkel de rest van de zalm (al dan niet gesneden) in plasticfolie en bewaar in een luchtdichte doos in de koelkast.


    Bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:WIJN & WIJNWEETJES
    Tags:Zalm, Wortel, Gember, Appel, dille, citroen, olijfolie, grof zout,
    13-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorverpakte glazen wijn nu ook in België verkrijgbaar


    Voorverpakte glazen wijn nu ook in België verkrijgbaar 


    voorverpakte glazen wijn nu ook in belgie verkrijgbaar


    voorverpakte glazen wijn nu ook in belgie verkrijgbaar
     

    De warme zomermaanden staan weer voor de deur, en dat zorgt onlosmakelijk ook voor een terugkeer van de festivals. Deze zomer kan je echter luxueuzer genieten op de rockweides.

    Wijn uit een bierbekertje drinken is zoveel als kaviaar met hagelslag eten. "Cefour is een wijnglas uit kunststof dat op voorhand wordt afgevuld en perfect wordt afgesloten met een folie", vertelt Jan Honinx uit Hasselt.

    De glazen zijn perfect voor de zomermaanden en de aanstormende festivals. Wil je meer weten over de ingenieuze glazen? Lees er hier alles over.

    Beeld: Photonews
    bron; gva.be


    Categorie:WIJN & WIJNWEETJES
    Tags:wijn, glazen,
    09-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Combinatie rode wijn en pure chocolade maakt slimmer




    Combinatie rode wijn en pure chocolade maakt slimmer 


    combinatie rode wijn en pure chocolade maakt slimmer
     

    Alcohol en pure chocolade vormen een sterke combinatie die niet enkel lekker is, maar je ook slimmer maakt. Dat blijkt uit onderzoek van de Britse Northumbira University Medical School.

    De positieve effecten van alcohol en chocolade zijn afzonderlijk al wel eens beschreven, maar de twee delicatessen samen nuttigen is een ijzersterke combinatie, aangezien het de hersenen op scherp stelt.

    De onderzoekers ontdekten namelijk dat de effecten van polyphenol, dat zowel in rode wijn als in donkere chocolade zit, de hersenactiviteit verhoogt, waardoor er meer bloed naar de hersens wordt gepompt.

    Helaas hebben de onderzoekers slechts zeer kleine hoeveelheden gebruikt om tot deze conclusie te komen. Het in je eentje legen van een fles rode wijn, in combinatie met het binnenspelen van een reep donkere chocolade zal dus helaas niet het gewenste effect hebben.


    Beeld: Photonews
    bron; gva.be


    Categorie:WIJN & WIJNWEETJES
    Tags:wijn, chocolade,
    21-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oudste champagne ter wereld onder de hamer in Finland


    Oudste champagne ter wereld onder de hamer in Finland



    Twee van de oudste flessen champagne ter wereld worden geveild. Dat hebben de autoriteiten op de Finse eilandengroep Aland vandaag bekendgemaakt.

    De flessen werden vorig jaar uit het wrak van een schip gehaald, dat begin negentiende eeuw was gezonken in de Oostzee.

    Eén van de flessen is van het huis Veuve Clicquot, dat in 1772 begon te produceren. De andere fles is een Juglar, een champagnemaker die in 1829 werd opgekocht.

    De veiling vindt plaats op 3 juni in Mariehamn, de hoofdstad van de Aland-eilanden. Het scheepswrak lag niet ver van de eilandengroep waardoor de regio eigenaar is geworden van de historische champagne.

    Het gezonken schip was waarschijnlijk met zijn dure lading op weg naar de toenmalige Russische hoofdstad Sint-Petersburg.


    (anp/adha)
    Bron; demorgen.be

    Categorie:WIJN & WIJNWEETJES
    Tags:champagne,
    30-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joachim Boudens beste sommelier van België



    Joachim Boudens beste sommelier van België


     Joachim Boudens (links) en Gert De Mangeleer (chef van Hertog Jan).

    Joachim Boudens (links) en Gert De Mangeleer (chef van Hertog Jan).

    Joachim Boudens van tweesterrenrestaurant Hertog Jan in Sint-Michiels (Brugge) is verkozen tot 'Sommelier of the year 2011'. In de einduitslag van de verkiezing ging hij alle laureaten van de verschillende provincies vooraf. Meer dan 3.000 consumenten en 700 professionals brachten hun stem uit.

    Boudens neemt de fakkel over van Pieter Verheyde van driesterrenrestaurant Hof van Cleve in Kruishoutem. Een sommelier kan de titel slechts een keer krijgen.

    De verkiezing, die voor de tweede keer werd georganiseerd, is een initiatief van de culinaire uitgeverij mjPublishing.

    David Bitoune
    Bron; knackweekend.rnews.be


    Categorie:WIJN & WIJNWEETJES
    Tags:Joachim Boudens,restaurant Hertog Jan,Sint-Michiels (Brugge),
    01-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Champagne haalt tijger in je naar boven

     
    Champagne haalt tijger in je naar boven


     champagne haalt tijger in je naar boven


     
    Champagnehuis Dom Péringon houdt van verandering, zeker als het over uiterlijkheden gaat. Deze valentijn pakken ze uit met een wel erg wilde fles.

    Dom Pérignon stak zijn Rosé Vintage 2000-fles in een paarse panterprint. Het resultaat mag gezien worden, al moet je wel wat over hebben voor zo'n fles te bemachtigen. Prijzen starten namelijk pas vanaf 1.020 euro en de fles is enkel verkrijgbaar in de klassevollere nachtclubs.

    bron; gva.be


    Categorie:WIJN & WIJNWEETJES
    Tags:Champagne,Dom Péringon,
    19-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Passende wijnen voor spaghetti bolognese


     

    Passende wijnen voor spaghetti bolognese

                       
                  Italie - Puglia - DOC Salice Salentino 2009 - San Marzone             Italie - Puglia - IGT A-Mano 2008

    Italie - Puglia - DOC Salice Salentino 2009 - San Marzone

    Spaghetti bolognese duikt wekelijks op in het leeuwendeel van de Vlaamse kookpotten. Maar vraagt u zich vaak af welke wijnen uitstekend passen bij dit populaire gerecht? Dankzij deze tips weet u voortaan welke betaalbare wijn u in uw winkelkar moet leggen terwijl u uw inkopen doet.

    Italie - Piemonte - Barbera d’Asti ‘Montebruna’ 2007 - Giacomo Braida
    Vitisvin - 16,90 euro

    Een Barbera voor de volle 100%. Robijnrode kleur met paarse schijn. Krachtige wijn met zeer intense aroma’s van rijpe kersen en bessen. Volle smaak met een uitstekende balans en een aangename, fruitige afdronk.

    Italie - Puglia - DOC Salice Salentino 2009 - San Marzone
    Lidl - 3,79 euro

    Deze wijn bevat hoofdzakelijk Negroamarodruiven. Robijnrode kleur. Fruitige wijn met aroma’s van kersen en pruimen met een lichte kruidigheid. Rijp fruit en zachte, ronde tannines primeren bij deze wijn.

    Italie - Puglia - IGT A-Mano 2008
    Makro - 7,25 euro

    Deze wijn steunt voor 100% op Primitivodruiven. Soepele wijn met een robijnrode kleur. Aroma’s van geconfijt fruit en kaneel. Mooie aanzet met zachte tannines. Fruitige afdronk.

    Jacques Appelmans
    bron; nieuwsblad.be


    Categorie:WIJN & WIJNWEETJES
    Tags: IGT A-Mano 2008,DOC Salice Salentino 2009 - San Marzone,Barbera d’Asti ‘Montebruna’ 2007 - Giacomo Braida,
    16-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drie uitstekende wijnen voor hertenkalf


    Drie uitstekende wijnen voor bij hertenkalf


    Costières de Nimes Trassegum - Château d’Or et de Gueules             Mount Benson (Australië) - Norfolk Rise Vineyard ’07         Saint-Emilion Grand Cru - Château Cantin 2007

    Costières de Nimes Trassegum - Château d’Or et de Gueules

    De winterse keuken vraagt om vlees met een uitgesproken smaakpalet. Nu het jachtseizoen nog volop aan de gang is, is hertenkalf de geknipte keuze voor een pittig vleesgerecht.
     
    Mount Benson (Australië) - Norfolk Rise Vineyard ’07

    Delhaize, 6,69 euro, www.delhaize.be

    Een shiraz voor de volle honderd procent. Krachtige wijn met een intense kersenrode kleur. Mix van rijp rood fruit, peper, chocolade, cederhout, verse kruiden en een frisse eucalyptustoets. Zachte, fruitige aanzet en mooie, frisse afdronk met zachte tannines.

    Costières de Nimes Trassegum - Château d’Or et de Gueules

    Vitisvin, 12,95 euro, www.vitisvin.be

    50% Syrah, 25% Carignan & 25% Mourvèdre. Warme donkerrode kleur. Intense neus met aroma’s van zwarte bessen, zwarte olijven, vanille, koffie en lichte kruidige toetsen. Elegante en evenwichtige wijn met terugkerende smaken van geconfijt zwart fruit en licht geroosterde toetsen met fluweelzachte tannines. Haalt een score van 90/100 bij Robert Parker.

    Saint-Emilion Grand Cru - Château Cantin 2007

    Makro, 11,99 euro, www.makro.be

    Deze wijn bevat voornamelijk merlotdruiven. Robijnrode kleur met lichte paarse schijn .
    Neus van rode bessen, zoethout en chocolade. Lichte kruidigheid met mooi verweven houttoetsen. Mooie zachte aanzet van rood fruit in de mond met soepele, ronde tannines.

    Jacques Appelmans
    bron;nieuwsblad.be


    Categorie:WIJN & WIJNWEETJES
    Tags:Saint-Emilion Grand Cru,Costières de Nimes Trassegum,Mount Benson (Australië),
    18-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cava met een scheutje perensap en honing


    Cava met een scheutje perensap en honing

     voor 4 glazen

    • 8 eetlepels perensap
    • 4 theelepels honing
    • kaneelpoeder
    • cava gekoeld (bv. Freixenet Cava cordon negro)

                                    Cava met een scheutje perensap en honing
    1. Bereiden

      Verdeel het perensap over 4 glazen. Schep in elk glas 1 tl honing en 1 mespunt kaneel en roer dit goed door met een lange lepel. Vul de glazen verder op met gekoelde cava.

      bron; ah.nl


    Categorie:WIJN & WIJNWEETJES
    Tags:cava,kaneel,honing,perensap,
    12-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drie cava's die hand in hand gaan met eenvoudige tapas.


    Drie cava's die hand in hand gaan met eenvoudige tapas.

    Cava Joan Raventos Rosell      

    Cava Gran Claustro
    Brut Nature 2007, Delhaize, 13,49 euro
    De enige cava uit de reeks met een jaartal op het etiket. Gemaakt van uitsluitend druiven van het oogstjaar 2007 en pas in de handel gebracht na een rijping van vele maanden. Ook opvallend: niet de traditionele druivenrassen zitten in de blend, wel pinot noir en chardonnay. Het resultaat mag er zijn: veel materie, veel kracht en rijpe fruitaroma’s met een licht belegen toets van broodkruim en toast. Een langdurige smaak. Blijft goed fris.

    Cava Anna de Codorníu
    Brut, Makro, 9,59 euro
    Een aparte cava met vooral chardonnay in de blend die het gezelschap krijgt van wat parellada. Een strakke bubbelwijn met pittige zuren die meteen de honger opwekt, maar de toetsen van appel en perzik maken dat het geheel vlot toegankelijk blijft. Fraai gemaakt!

    Cava Joan Raventos Rosell
    Brut Reserva, Alvo, 8,99 euro
    Bubbels met kracht en persoonlijkheid. Hier zitten de drie traditionele druivenrassen in de fles en die weten meteen te charmeren: lekker fris wit fruit, tikkeltje bloemig, veel smaak en goed nerveus, fraai bittertoontje helemaal op het einde. Een complete bubbelwijn.

    bron; nieuwsblad.be


    Categorie:WIJN & WIJNWEETJES
    Tags:Cava Joan Raventos Rosell,Anna de Codorníu, Gran Claustro,
    04-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witte wijnen bij oesters



    Witte wijnen bij oesters

              Chablis 2008 Simonnet-Febvre       Amayna Sauvignon 2007

                                               Chablis 2008 Simonnet-Febvre

    Chili - Leyda Valley - Amayna Sauvignon 2007

    Dercor - 16,5 euro

    Intense fruitige aroma’s van limoen en ananas met lichte florale toetsen. Fruitig en fris in de mond met een mooie, lange afdronk.

    Spanje - Rueda Blanco Verdejo ‘Pie Franco’ - Vinedos de Nieva 2009

    Vitisvin - 12,75 euro

    100% Verdejo Pie Franco. Honderdjarige wijnranken die niet op Amerikaanse onderstokken zijn geënt. Zeer zuivere en complexe aroma’s van witte bloemen, vers fruit, perzikken, abrikozen, peren en limoen. Mooie minerale toetsen met een lichte kruidigheid zoals steranijs en lavendel. Frisse en elegante wijn met een schitterende afdronk.

    Frankrijk - Chablis 2008 Simonnet-Febvre

    Makro - 9 euro

    Mooie, fruitige neus van lichtrijpe citrusvruchten en perzik. Hints van honing, aanwezige botertoets en rijke mineraliteit. Zachte aanzet in de mond met een toets van citrusvruchten en een mooi ondersteunende molligheid. Vult de mond met een mooie frisheid en redelijk lange afdronk.

    Frankrijk - Loire - Petit Bourgeois Sauvignon 2009 - Vin de Pays du Jardin de la France - Henri Bourgeois

    Vitisvin - 8,95 euro

    100% Sauvignon Blanc. Deze wijn kan je vergelijken met een kleine Sancerre. Aromatisch, grassig, Sauvignon pur sang met een dominante rijpe citrus en kruisbes. Gekonfijte limoen overheerst met een zeer levendige frisheid.

    Jacques Appelmans
    bron; nieuwsblad.be


    Categorie:WIJN & WIJNWEETJES
    Tags:Petit Bourgeois Sauvignon 2009,Chablis 2008 Simonnet-Febvre,Vinedos de Nieva 2009,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wild is zot van fruitige wijnen

     
    Wild is zot van fruitige wijnen

    Rode wijn met een overheersende smaak van overrijp fruit doet
    uitstekend dienst bij wild zoals hert en hinde.

    Helius Petri 2009
    Minervois, Languedoc , Frankrijk, Delhaize, 5,99 euro
    Languedocwijn mag dan per definitie voor kracht en rijkheid staan, toch vallen in deze regio ook heel wat elegante wijnen op de kop te tikken. Een minervois waarbij de zon uit het glas springt met veel rijp tot overrijp rood en zwart besfruit, maar die verrassend soepel is in de mond en getuigt van een knappe frisheid. Bij niet al te rijk smakend wild.

    Château des Fines Roches 2008
    Châteauneuf-du-Pape, Rhône, Frankrijk, Colruyt en Alvo, 12,29 euro
    Een echte klassieker. Een châteauneuf-du-pape die beantwoordt aan zijn status: donker gekleurd, massief in de neus met zwart fruit, chocolade en kruiden, dik en goed gevuld in de mond, mooi fruit, goede bitters en donkere chocolade in de afdronk. Bij hert- en hindefilet.

    Alain Bloeykens
    bron; nieuwsblad.be


    Categorie:WIJN & WIJNWEETJES
    Tags:Château des Fines Roches 2008,Helius Petri 2009,
    30-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duitse wijnen



    Duitse wijnen

     

    Belgen en Fransen zijn tafeldrinkers, de Duitsers zijn veeleer terrasdrinkers: met vrienden en een roemer moezel- of rijnwijn buiten. Het kwaliteitssegment van de Duitse wijn wordt ingenomen door riesling, want in de koele nachten gedurende de rijpingsperiode ontwikkelt hij een merkwaardige complexiteit en gaan de frisse zuren niet verloren: excellent voor het terras. Voor een terrasconsumptie mag er ook wat restsuiker in de wijn blijven: vanaf een concentratie van 5 gr per liter is suiker gemakkelijk te proeven, wat zich in de smaak manifesteert als ‘zachtheid’.

    Volkomen conform de terrasoptie was dus het historische Duitse klasseringsysteem, gebaseerd op het natuurlijk verworven zoetgehalte van het geoogste druivensap: de courante Prädikaten zijn Kabinett, Spätlese en Auslese. Deze onderverdeling brengt trouwens een kwaliteitsgarantie voor de consument, terwijl een opdeling in appellations controleés garantie biedt over de origine en dus de producent beschermt.

    In Frankrijk moet wijn uitgegist zijn, met minder dan 2 gr restzoet per liter, op straffe van appellationverlies. Deze echt ‘droge’ Franse wijnen zijn ook tafelgenoten. Grote bordeaux wordt niet op een terras of in de tuin gedronken al keuvelend.

    De zoete traditie in Duitsland heeft ook de definitie van trocken aangetast. De Duitse topcatagorie van Grosses Gewächs moet droog zijn, maar mag toch nog 9 gr restzoet per liter bevatten. De betere wijnbouwers die hun product willen uitvoeren, werken gewoonlijk met veel lagere zoetgehaltes.

    Suiker is smaakbenevelend. Zout is, als het goed gebruikt wordt, smaakversterkend. Wortelen, erwtjes, pasta… worden in de huishoudelijke ambiance dikwijls nog bijgesuikerd om ze voor kinderen aantrekkelijk te maken. Men zou kunnen zeggen dat deze moeders van hun kinderen kleine Duitsertjes maken.

    De selectie


    Zeltiger Sonnenuhr, Kabinett 2007. Markus Molitor
    Geelgroene kleur met een nuance van rijp en een karaktervolle minerale neus. Ook de smaak is mineraal en bloemig met een goede rieslingtypering. Goede wijn kan al passen bij gebraden kip.
    GB / Carrefour: 12,35 euro.

    Riesling Classic, Qualitätswein Pfalz 2009. Rudolf Müller
    Geelgroene nuance in de kleur, maar een zwakke dunne neus zonder reliëf en niet herkenbaar als riesling. De smaak is anoniem zuur. Geen gastronomische mogelijkheden.
    Colruyt: 3,37 euro.

    Liebfraumilch 2009, Qualitätswein Rheinhessen, Peter Mertes
    Zeer bleke, waterachtige kleur en een flauwe zoeterige neus met geen spoor van enige diepte. De smaak is plat en zoet. Geen gastronomische mogelijkheden
    Delhaize: 1,59 euro.

    Riesling Classic 2009, Qualitätswein Mosel, Rainer Licht
    Frisse gele kleur met groene nuances en een goede ronde, maar toch levendige rieslingneus met iets diepte na opschudden. De smaak is van goede frisse riesling zonder meer. Kan bij bereide visschotels
    Colruyt: 6,49 euro.

    Pinot Blanc 2009, Qualitätswein Baden, Von Kageneck
    Frisse, geelgroene kleur en een typische pinot-blancneus met reliëf. Droge, friszure smaak mooi geknoopt eenvoudig. Kan bij bereide visschotels.
    Delhaize: 4,49 euro.

    Zeller Schwartze Katz 2008, Qualitatswein Mosel, MarienKloster
    Heel bleke waterkleur en haast geen neus. De smaak is flauw zoeterig. Geen gastronomische mogelijkheden
    GB / Carrefour: 3,91 euro.

    Herwig Van Hove
    bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:WIJN & WIJNWEETJES


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!