Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

Categorieën
  • AARDAPPELGERECHTEN (81)
  • ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES (39)
  • APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO, (98)
  • BARBECUE, GRILPAN, GRIL, (51)
  • BIEREN & BIERWEETJES, (13)
  • BIJGERECHTEN, (50)
  • BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, (65)
  • CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN, (100)
  • CHINEES, OOSTERS, (4)
  • CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN, (8)
  • CULINAIRE NIEUWTJES, (115)
  • CULINAIRE TRIPS, REIZEN. (60)
  • DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN, (141)
  • DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN, (1)
  • EIEREN, EIERGERECHTEN, (34)
  • FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN, (41)
  • FONDUE, (3)
  • FOTO'S (4)
  • GROENTEN, GROENTENGERECHTEN, (73)
  • KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK, (45)
  • KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, (74)
  • KRUIDEN,MARINADES, (6)
  • OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN, (79)
  • PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE, (20)
  • PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, (129)
  • PIZZA'S, (11)
  • RESTAURANTS MET RECEPTEN (2)
  • RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN (69)
  • RIJSTGERECHTEN (32)
  • SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN (91)
  • SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S (17)
  • SMOOTHIE, FRUITDRINK, (10)
  • SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD, (111)
  • STREEKGERECHTEN (6)
  • TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a. (85)
  • TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a. (33)
  • VEGETARISCH, (39)
  • VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN, (311)
  • VLEESGERECHTEN, (198)
  • VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE, (167)
  • WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID (222)
  • WEETJES OVER VOEDING, (173)
  • WIJN & WIJNWEETJES (58)
  • WILD & GEVOGELTE (125)
  • WOKGERECHTEN (22)
  • ZWEEDSE, HAPJES, GERECHTEN, (2)
  •          Lieve bezoeker
    Zoeken met tags is nog niet
    kompleet het invullen van
    tags is een langzaamaan
    werkje, maar ik werk er aan.
    Zoeken in blog

    Aanraders !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • FOTO VAN JOKE
  • PHOTOGALERY
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • NO LIMIT
  • Blog als favoriet !



           ideetjes van Josephine



     Gaspacho ( koude spaanse soep)



                    Tomaat crevette



         Versgebakken paprika chips



            Witlofrolletjes uit de oven



    St-jacobsvruchten, tuinboonen, puree



               Kerstbrood (Stoll)



                         Avocado



      Varkenshaas in sinaasappelsaus



      Avocadosoep met gerookte zalm



                    Kerstbrood ( Stoll)



            Bokkepootjes (Koekjes)



     Koekjes met vulling en hagelslag



       Herfstsalade met Parmaham



    Avocadosoepje met gerookte zalm



                    Cherrytomaatjes



                      Kwarteleitjes



                       Verse vijgen



       Avocadosalade met garnalen



              Cherrytomaatjes



         Witlof met appel en radijs



       Spaghetti met zalm en zeekraal



                Trostomaten


     
      Mozzarella, tomaten, basilicum



         Groentensoep met peterselie


     
                      Verse zalm
        


             Uitsmijter met ham



             Roerei met Garnalen



              Gestoofde Paprika's



                        Peulertjes



                 Groene salade



             Coeur de boeuf Tomaten



                        Zeekraal



                       Pruimen



                       Citroenen



                 Sinaasappelen



                         Frietjes



                     Tomatensoep



                        Basilicum



                       Angusbeef



                            Eieren



                            Eieren



              Gevulde gerookte zalm



                        Knoflook



                        Courgette

                      

                               Paprika



    Gegraniteerde aardappelschijfjes



            Aardappelkroketjes



        Asperges op vlaamse wijze



         Gebakken champignons



               Crema catalana



                    Aardbeien


     
                   Sinaasappel



                            Peer



             Omelet met Garnalen



    Asperges,garnalen,puree en eitje



           Roodfruit met vanilleijs



         Garnaalsalade met frietjes



     Sint Jacobsvruchten met wilof



           Parelhoen met spruitjes



                        Witlof



                       Aardbeien



              Asperges met garnalen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Inhoud blog
  • Biefstuksalade om van af te vallen
  • Love fish van de zuiderse zeeën
  • Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak
  • Tartine met aubergine, mozzarella & tomaat
  • Zalm met krokante tikka masala
  • Appeltaart
  • Chili sin carne met 3 soorten bonen
  • Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen
  • Stoofpot van wintergroenten
  • Kwartels met savooikool
  • Gravad lax
  • Gourmet met vis
  • Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen
  • Champignonroomsoep
  • Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus
  • Polderaardappel gevuld met garnaaltjes en Hollandse saus
  • Rollade van parelhoen en ganda ham
  • Koninginnenhapjes met vis
  • Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
  • Reemedaillon met kastanjes
  • Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas
  • Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons
  • Provençaalse pastasalade
  • Kalfstong in madeirasaus
  • Kalfsblanket
  • Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes
  • gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes.
  • Gratin met bloemkool en gehakt
  • Driedubbele kwarktaart met verse vijgen
  • Gegratineerd witloof met ham
  • Biefstuk met champignons de Paris en pasta
  • Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree
  • Minder zout in onze voeding
  • Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn
  • Bouillie met erwtjes en worteltjes
  • Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus
  • Rijstpap met appeltjes
  • Gevulde tomaten met bloemkool
  • Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen
  • Avocadosoep met gerookte zalm
  • Nieuw wapen in de strijd tegen obesitas: groene thee
  • Ragu alla Napolitana
  • Boterham met salade van zalm, selder en appel.
  • Salade met gegrilde zalm
  • Vissoep met mosselen
  • Friet met stoverij van varkenswangetjes
  • Gepocheerde peren met cranberry & gember
  • Mosselgratin met spinazie
  • Filet pur en witloof in de wok
  • Ovenschotel met rundergehakt en witloof
  • Carpaccio van tomaat met salade groene boontjes, mozzarella
  • 'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes
  • Salade met sashimi van zeebaars en radijs
  • Maatjessalade
  • Gegrilde Caramba steaks
  • De meest ziekmakende voeding: fruit en groenten
  • Asperges met warme champignonsalade
  • Spirelli met kip en tomaatjes
  • Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel
  • Italiaanse mosselpan
  • Courgettesoep
  • Krokante sigaren met spinazie en feta
  • Spaghetti met curry en gerookte zalm
  • Gevulde zalmforel op de barbecue
  • Scampi's met knoflook
  • Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise
  • Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel.
  • Gevulde paprika met tzatziki
  • Groenten uit de oven
  • Salade Niçoise
  • Bruschetta met tomaat en aubergine
  • Salade van rundvlees met frambozen
  • Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake
  • Witte asperges met oosterse dressing
  • Pastasalade met artisjokken en radicchio
  • Parijse worteltjes en hun loof
  • Kalfsgebraad met jonge worteltjes
  • Bruschetta met ham en mozzarella
  • Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei.
  • Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels
  • Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella
  • Gestoofde forel met bieslooksaus
  • Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen
  • Aardbeien op spies
  • Rogvleugel met blanke botersaus
  • Videetje van kip met zachte curry
  • Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
  • Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn
  • Salade van vergeten groenten
  • Spinaziesoep
  • Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen
  • Kip met perzik, paprika en rijst
  • Groentewraps
  • Peultjes met chilipeper, gember en Meritus-filet mignon
  • Gebakken aardappelen met gehaktballetjes
  • Kalfslapjes met geroosterde aardappeltjes
  • Lentesalade met witte asperges en garnalen
  • Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len
  • Groentecurry
  • Lamskotelet in kruidenkorst



    Startpagina !
    Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken

    "Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ".... De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast".... "Een volle buik heeft een gelukkig hoofd" ....

    18-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len


    Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len


    Voor 4 personen;

       300 g reuzengarnalen (diepvries), ontdooid,     
  • 300 g mienestjes, 1 bos groene asperges (500 g),     
  • 2 cm verse gember (zakje 150 g), geschild, 2 el arachideolie,     
  • 2 rode pepers, in kleine stukjes, 2 tenen knoflook, fijngesneden,
  • 2 el ketchup, 2 el sojasaus,1 el lichte basterdsuiker, 1 el limoensap,
  • 1 zakje bosuitjes (3 stuks), in schuine stukjes.      

                 Roerbak van asperges en garnalen

    Bereiden; ca.25 min.

    1. Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Kook de mienestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Breng ondertussen een pan water aan de kook. Snijd 2 cm van de onderkant van de asperges. Snijd de asperges in stukken van 3 cm. Kook 2 min. Schep uit het water.


    2. Rasp de gember. Verhit de olie in een wok en roer-bak de gember, peper en knoflook 10 sec. Voeg de garnalen toe en roerbak 2 min. Doe de ketchup, sojasaus, basterdsuiker en het limoensap erbij en warm nog 2 min. door. Breng eventueel op smaak met zout.


  • 3. Verdeel de mie over 4 borden, schep de asperges en garnalen erop en bestrooi met de bosui. Lekker met wat grofgesneden korianderblaadjes.     

    Voedingswaarden per eenpersoonsportie.         

    Energie:  450 kcal,  Eiwit:23 g  Vet:9 g  Koolhydraten:65 g.


    bron; ah.nl

    Categorie:CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN,
    Tags:reuzengarnalen, mienestjes, asperges, gember, pepers, look, limoen, bosuitjes,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groentecurry

    Groentecurry


    Voor 4 personen:

    100 g selderij, 2 grote wortelen, 4 bloemkoolroosjes
    1 l groentebouillon, 4 dl basiscurrysaus, 1 dl kokosmelk
    4 groene kardemom, 1 el basiscurrypoeder
    100 g mange-tout (peultjes), 50 g sugarsnaps of erwtjes
    8 kleine groene asperges, 2 el limoensap, 1 tl shansopeper 


                                                          
    Bereiding;
    Snij de selderij in stukjes. Schil de wortelen en snij in ronde stukken van 3 mm dik. Kook beide groenten, evenals de bloemkoolroosjes, beetgaar in groentebouillon.
    Houd warm.

    Verwarm 4 dl basiscurrysaus, mix glad, voeg 1 dl kokosmelk toe.
    Kruid met kardemom en 1 eetlepel currypoeder.
    Voeg mange-tout, erwtjes en asperges toe en laat gaar worden.

    Breng op smaak met limoensap. Roer goed en doe er de selderij, wortelen en bloemkoolroosjes bij. Kruid met shansopeper en serveer.

    bron; knackweekend.rnews.

    Categorie:VEGETARISCH,
    Tags:Selder, Wortel, Bloemkool, Bouillon, Melk, Kardemom, Erwten, Asperge, Fruitsap,
    17-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamskotelet in kruidenkorst



      Lamskotelet in kruidenkorst



      Voor 4 personen;

    - verse groene kruiden (bieslook, peterselie, rozemarijn...), 1 el van elk,
    - 2 knoflookteentjes, 2 el mosterd, 2 el paneermeel,
    - 40 g zachte boter, 1 lamsribstuk (lamskroontje),


            Lamskotelet in kruidenkorst 

    Bereiding:

    - Hak de groene kruiden en de knoflook fijn en meng ze met de mosterd, het paneermeel en de boter.
    - Verwijder het vlies en het overtollige vet van het lamsribstuk.
    - Bestrijk het vlees met de kruidenmengeling en bak het gedurende 10 à 15 minuten mooi rosé in de grilpan.
    - Haal het vlees uit de grilpan en laat het rusten.
    - Versnijd het ribstuk langs de beentjes en presenteer de lamshapjes op een bordje.



    bron; nieuwsblad.be


    Categorie:BARBECUE, GRILPAN, GRIL,
    Tags:kruiden, look, lamsvlees, mosterd,
    16-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scampi's met wortelpuree


    Scampi's met wortelpuree


    Nodig;

    1kg wortelen, 1kg aardappelen, 2 dikke ajuinen
    1 dik teentje knoflook, Knorr Bouillonketeltje
    peper, zout en nootmuskaat, wat melk
    gepelde rauwe scampi's, spagettikruiden

         Scampi's met wortelpuree


    Bereiding;

    De groenten schoonmaken en in stukjes snijden. De wortelen, aardappelen, ajuin en look in een grote kom water aan de kook brengen. Ondertussen de scampi's pellen indien nodig.

    Als de groenten gaar zijn, alles afgieten en een heel klein beetje kookvocht bewaren. Peper, zout, bouillonketeltje en beetje melk of room toevoegen. Dit alles met groenten en aardappelen mixen tot puree.

    Antikleefpan op het vuur zetten en superheet laten worden. Eens deze goed heet is, de scampi's hierop grillen met de spagettikruiden.

    De groenten mixen tot een romige substantie bekomen wordt.

    De scampi's die ondertussen lekker gegrild zijn blussen met wat water of wat witte wijn om een sausje te maken. Let op dat de scampi's niet taai worden.

    Een kroontje puree, met in het midden de scampi's en een riviertje van de lekkere scampisaus...

    Dit recept kan natuurlijk ook met andere groenten zoals prei, groene kool, witte kool, spruitjes, pompoen, enz.. en de scampi's kunnen ev. ook door zalm of kip vervangen worden... dit recept is heel veelzijdig, gezond en snel klaar.

    Tip;

    Voeg bij de scampi's ook een gehakt rood chilipepertje voor een beetje extra "heat", succes verzekerd voor de lekkerbekken die het graag wat pikanter hebben.



    bron;yunomi.be

    Categorie:AARDAPPELGERECHTEN
    Tags:wortelen, aardappelen, ajuinen, look,scampi's,
    14-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde bintjes met zalmeitjes en grijze garnalen

    Gevulde bintjes met zalmeitjes en grijze garnalen

    • voor 4 personen
    • 4 bintjes, 3 eetlepels Solo vloeibaar light, 4 eetlepels olijfolie

    • 20 cl halfvolle melk, 1 potje zure room, sap van 1 citroen

    • 1 bussel bieslook, 2 sjalotten, 50 cl witte wijn

    • 4 eetlepels boter in wikkel (ijskoud), 400 g gepelde grijze garnalen

    • 1 potje zalmeitjes

      Gevulde bintjes met zalmeitjes en grijze garnalen

    Voorbereiding

    Verwarm de oven voor op 160°C.
    Boen de bintjes goed schoon, wikkel ze elk in aluminiumpapier en laat ze 45 minuten garen in de oven.

    Bereiding;< 20 min.

    Laat ze goed afkoelen en snij ze in de lengte in tweeën.
    Hol ze met behulp van een lepeltje uit. Doe het aardappelkruim in een
    kom en meng met 2 eetlepels Solo light, olijfolie, peper, zout en melk.

    Meng, in een andere kom, de zure room met het citroensap, de gesnipperde bieslook en peper en zout.

    Pel en snipper de sjalotten. Fruit ze in een pan met 1 eetlepel boter light kort aan. Voeg dan de witte wijn toe en laat die tot de helft inkoken. Klop hier vervolgens de ijskoude boter in klontjes door. Blijf goed omroeren.

    Voeg de garnalen toe aan de aardappelvulling, en vul de uitgeholde bintjes
    hier opnieuw mee. Schep daarover de zure room en zalmeitjes,
    en werk af met de sjalotsaus.

    Tip; zalmeitjes brengen een krokante twist in dit gerecht.
    Maar ook klassiekers als kaviaar of gerookte zalm, of net
    atypische haring- of ansjoviseitjes passen erbij

    bron; yunomi.be


    Categorie:VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE,
    Tags:aardappelen, garnalen, zalmeitjes, bieslook,
    12-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegrilde zalm met sesamzaad

    Gegrilde zalm met sesamzaad

    Zalm bevat veel omega-3 zuren (aminozuren) en is rijk aan vitamine A, D, B12 en B6.

    Een supergezond visje dus!


    Voor 4 personen;
  • 4 zalmfilets (à 125 gram), 2 eetlepels sesamzaad, 1 sinaasappel,
  • 1 gedroogd chilipepertje, 3 eetlepels Japanse sojasaus,
  • 2 eetlepels sesamolie, 2 eetlepels (zonnebloem)olie.
  •                 Gegrilde zalm met sesamzaad

    Bereiding;

    Rooster het sesamzaad in een kleine droge koekenpan mooi goudbruin,
    laat het op een bordje afkoelen.
    Boen de sinaasappel schoon en rasp er 1 à 2 eetlepels oranje schil af.
    Verkruimel het pepertje. Roer in een kommetje de sojasaus met het pepertje, de sinaasappelrasp en de sesamolie tot een sausje.

    Laat een grillpan goed heet worden. Bestrijk de zalmfilets dun met olie en rooster ze in de grillpan in 4-6 minuten mooi bruin, ze mogen van binnen nog rosé zijn.
    Keer de filets pas als ze vanzelf van de ribbels loslaten voorzichtig met een spatel. Leg de zalmfilets op warme borden en druppel het sojasausje erover.
    Strooi daarna het sesamzaad erover.


    Per 100 gram onbereid product:

    • 911 kJ
    • 217 kCal
    • 14 g vet
    • 19 g eiwit  



      bron;visrecepten.nl

    Categorie:CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN,
    Tags:zalm, sesamzaad, chilipepertje, sojasaus, sinaasappel,
    10-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gestoomde makreel met selderij en aardappeltjes


    Gestoomde makreel met selderij, appels en aardappeltjes
     
    Zo'n romige, rokerige makreel is gewoon erg lekker. Bovendien is makreel,
    als vette vis, heel gezond . De makreel scoort groen op de viswijzer.
    Verse makreel is verrukkelijk, ondergewaardeerd en spotgoedkoop, maar meestal wordt makreel gerookt verkocht.
    Roken is een oude conserveringsmethode: het vertraagt het ranzig worden van het visvet, maar tegenwoordig roken we vooral voor het lekker.


    Voor vier personen:
    1 gestoomde makreel, 1 bleekselderij, schoongemaakt, in reepjes
    500 g vastkokende aardappels, geschild, in kleine blokjes
    200 g biologische spekblokjes, 2 uien, gesnipperd
    2 (zure) appels, geschild, kleine blokjes,
    1 bosje bladselderij, zeer fijn gehakt
    ca. 25 g zachte boter, 1 1/2 eetl. grove mosterd


    © GETTY

    Bereiding;
    Zorg dat je een vers gerookte makreel hebt gekocht, die kan je makkelijk ontgraten.Schoonmaken: snijd het vel van de makreel aan de rugzijde los
    en trek het van voor naar achter eraf. Snijd (met een bot mes) het visvlees doormidden, neem de graat er uit. De kleine graatjes; ga er met je vinger
    of pincet over en neem ze eruit.
    Leg de vis in zo mooi mogelijke stukken op een bord.

    Kook selderijreepjes en aardappelblokjes in gezouten water in 8- 10 minuten net gaar.

    Bak intussen de spekblokjes met de ui uit; voeg zonodig wat boter toe. Bak de laatste minuten de appelblokjes mee. Giet aardappels en selderij af en meng ze. Schep de bladselderie, boter en mosterd erdoor en breng op smaak met zout. Laat even doorwarmen. Verdeel over warme borden, leg de stukken makreel erop en schep tenslotte het warme spek-ui-appelmengsel erover.
     
    Tip; Bijna alle makreel is 'gestoomd' of 'warm gerookt'.
    Dat is precies hetzelfde en betekent dat de vis 6 uur in 70 tot 80 °C boven smeulende houtsnippers heeft gehangen.
    Maar vraag uw visman ook eens naar koud gerookte makreel, die eerst wordt gepekeld en daarna op 30 °C gerookt.
    Dan krijg je een goudkleurige vis waarvan het visvlees juist stevig en pittig is. Heerlijk in een salade of op toost.


    Loethe Olthuis 
    bron; volkskrant.nl

    Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
    Tags:makreel, selderij, aardappels, spek, ui, appels, mosterd,
    09-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appel-cidersaus
     

    Appel-cidersaus

    Deze saus past goed bij gebakken makreel, haring en forel.

    Voor 4 personen:
    • 40 g boter (bakboter), 50 g suiker
    • 3 Appelen, 1,25 dl cider
    Bereiding;
    De boter smelten, de suiker, de geschilde en in stukken gesneden appel en de cider toevoegen.
    Tot moes laten koken en de saus zeven.


    bron; flandria.vlam.be


    Categorie:SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S
    Tags:appelen, suiker, boter, cider,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Omeletburger met verse kaas, rauwe ham en jonge spinazie



    Omeletburger met verse kaas, rauwe ham en jonge spinazie


    Voor 4 personen;

    Wat bieslook, 1 handvol jonge spinazieblaadjes,
    2 plakjes rauwe ham, 12 eieren, zout en peper van de molen,
    30 g boter, 200 g verse kaas. 

    Bereiding;
    1. Was, droog en snipper de bieslook

    2. Was en droog de jonge spinazieblaadjes.

    3. Snijd de plakjes rauwe ham in de lengte.

    4. Klop de eieren in omelet, voeg bieslook toe, peper en zout.

    5. Laat een nootje boter smelten in een grote pan, plaats daarin twee ronde metalen vormpjes van 8 cm diameter en 4 cm hoogte. Giet de eieren tot halverwege en laat 2 minuten bakken. Haal uit de vormpjes en laat nog een minuutje bakken. Herhaal tot alle eieren klaar zijn.

    6. Plaats een burger op een bord, voeg een eetlepel verse kaas toe, leg er de ham als een lint op, versier met de jonge spinazie en voeg een tweede burger toe. Serveer meteen.




    Françoise Plume
    bron; plusmagazine.be

    Categorie:EIEREN, EIERGERECHTEN,
    Tags:bieslook, spinazie, ham, eieren, boter, verse kaas,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkenshaas met gestoofde snijboonslierten en tomatencoulis



    Varkenshaas met gestoofde snijboonslierten en tomatencoulis


    Het idee van een coulis (een vrij dikke saus gemaakt van een gepureerd ingrediënt)
    is dat je hem lekker simpel houdt.

    Voor 4 personen;

    500 gr varkenshaas , 2 sjalotten, 2 eetlepels kappertjes, 400 gr snijbonen,

    1 eetlepel boter, 4 tomaten, 0,5 dl olijfolie, 2 eetlepels verse kervel.

       
    Foto's; S Ligtenberg

    Bereiding;

    Verwarm de oven op 70 graden. Verhit een pan met een mengsel van olie en boter,
    breng het vlees op smaak met zout en peper en braad het aan alle zijden rustig aan.
    Plaats het vervolgens in de oven tot het moment van serveren. Voeg een
    fijngehakte sjalot en kappertjes toe aan het bakvocht en draai het vuur uit.
    Pel de tomaten, snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadlijsten.

    Verhit een pan met een beetje olie op laag vuur en stoof de tomaten samen met de andere gesnipperde sjalot tot ze compleet zacht zijn. Voeg eventueel een beetje water toe. Voeg de olijfolie en peper en zout naar smaak toe en wrijf de tomaten door een zeef. Snijd de snijbonen met een dunschiller in lange slierten. Breng een ruime pan water aan de kook en blancheer de bonen een minuut. Spoel ze koud en laat ze uitlekken. Verwarm een pan met de boter en zet de snijbonen kort aan. Breng ze op smaak met een beetje zout.

    Tip; Lekker met gebakken aardappeltjes.

     bron; telegraaf.nl


    Categorie:VLEESGERECHTEN,
    Tags:varkenshaas, sjalot, snijbonen, tomaten, kervel,
    07-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noedelsalade met radijs en garnalen

     

    Noedelsalade met radijs en garnalen

    voor 4 personen

    • 3 el sesamzaad,1 pakje eiernoedels (250 g),2 bosjes radijs,
      1 komkommer, 3 el sojasaus, 3 tl sesamolie,
      3 el balsamicoazijn, 250g jumbogarnalen,
      3 stuks bosui in ringen,15g koriander alleen het blad.

      Noedelsalade met radijs en garnalen


    1. Bereiden ca 20 min.

      1. Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder boter of olie in ca. 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en spoel af onder de koude kraan.

      2. Maak de radijsjes schoon en snijd ze in kwarten. Halveer de komkommer in de lengte en schep er met een theelepel de zaadlijsten uit. Snijd in plakjes.

      3. Klop in een ruime kom een dressing van de sojasaus, de olie en de azijn. Voeg de noedels, radijs, komkommer en garnalen toe. Verdeel de salade over 4 kommen of borden. Bestrooi met de bosui, koriander en het sesamzaad.

      Energie 375 kcal- Eiwit 20 g- Vet 9 g- Koolhydraten 52 g (per eenpersoonsportie)

            
      Bron; ah.nl


    Categorie:CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN,
    Tags:pasta,sesamzaad,radijs,komkommer,garnalen,bosui,koriander,
    04-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kabeljauw met mediterrane groenten


           Kabeljauw met mediterrane groenten   

             Voor 4
    personen;
       600 g kabeljauwfilet, 1courgette, 1aubergine

      2
      rode paprika's,
      1/2 kg verse tomaten

      2 teentjes look, 1 potje basilicum, olijfolie, peper en zout.

             


             Bereiding;

    1. Spoel de groenten. Snij de tomaten in 8, kruid ze met peper en zout en grill ze samen met de volledige paprika’s in een oven op 200°C. Schil de gegrilde paprika’s en snij ze in stukjes.
    2. Schil de aubergine en snij ze in blokjes, snij eveneens de courgette in blokjes. Fruit de aubergine en de courgette met een beetje olijfolie en kruid met peper en zout.
    3. Voeg het vruchtvlees van de tomaten en de paprika’s toe.
    4. Kruid de kabeljauw met peper en zout en plaats hem op een gratineerschaal. Voeg de groenten toe en overgiet alles met een vleugje olijfolie. Laat dit gedurende ongeveer 25 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 150°C. Werk af met enkele blaadjes basilicum.




      bron; delhaize.be

    Categorie:OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN,
    Tags:kabeljauwfilet, courgette, aubergine, paprika, tomaten,
    03-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garnaalkroketten met Brugge kaas


    Garnaalkroketten met Brugge kaas
           

    Voor 10 kroketten;
    250 g Brugge-Jong geraspt, 300 g garnalen
    80 g boter, 250 g bloem, 4 dl volle melk
    2 dl schaaldierenbouillon, 4 blaadjes gelantine
    peper en zout, muskaatnoot, sap van 1 citroen, paneermeel
    1/2 dl arachideolie, 1 dl room, 5 eieren, 2 citroenen.

           

    Bereidingswijze;

    Laat de gelatine weken in koud water.
    Scheid de eidooiers van het eiwit en meng de eidooiers met de room.
    Laat de boter smelten in de pan doe er 120 g bloem bij en roer er vervolgens beetje bij beetje de melk door tot je een homogene saus heeft (roux).
    Meng de gelatine onder de roux, vervolgens de schaaldierenbouillon, dan de geraspte kaas. Kruid af met peper, zout en muskaatnoot, goed mengen. Neem van het vuur en meng er het room en eierdooiermengsel door, alsook de garnalen. Voeg als laatste het citroensap toe.
    Leg in een platte ovenschaal een vel bakpapier van ongeveer 20 x30 cm en vet het bakpapier in met de olie.
    Giet het mengsel in de ovenschaal, dek af en laat 24u afkoelen.
    Klop het eiwit los met peper, zout en een tl olie.
    Strooi de kaasmassa op een met bloem bestrooide plaat.
    Snij de kaasmassa in delen van 5 cm op 5 cm en wikkel in de resterende bloem, om vervolgens in het eiwit te wentelen en in paneermeel te draaien. Zorg dat je kroketten volledig met paneermeel bedekt zijn.
    Bak per 4 in frituurolie van 185°C tot ze mooi bruin zijn. Daarna plaats je ze nog
    5 min. in een oven van 180°C.

     Afwerken met gebakken peterselie.
     
    Tip; eerst veel zout op de peterselie doen alvorens te bakken in het frituurvet.
    Serveer met sla, peterselie en een schijfje citroen.





    bron; kazenvanbijons.be


    Categorie:VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE,
    Tags:kaas, garnalen, kroketten, bouillon, eieren,
    02-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalm met courgettekoekjes


    Zalm met courgettekoekjes

    voor
    1 persoon;

    ½ courgette, 2 lente-uitjes, 1 eetlepel gehakte peterselie
    1 eierdooier, 1 eetlepel bloem, 1 eetlepel gehakt bieslook
    1 eetlepel olijfolie, 1 moot zalm (100 tot 120 g)
    1 citroen, 1 eetlepel witte wijn, peper en zout.

            

    Bereidingswijze;

    Rasp de courgette met een grove rasp. Snijd de lente-uitjes fijn in dunne ringetjes. Meng in een kom de courgette met de uiringetjes, de losgeklopte eierdooier,
    de bloem, het bieslook en de peterselie. Kruid met peper en zout.

    Verhit de olie in een pan met een antiaanbaklaag. Schep kleine hoopjes van het courgettemengsel in de pan en druk de hoopjes met een spatel plat tot een koekje. Laat ze aan weerszijden 2 tot 3 minuten bakken tot ze een mooi kleurtje hebben.
    Houd de koekjes warm.

    Leg de moot zalm in een vuurvaste schaal en kruid hem met peper en zout. Verdeel de helft van de citroen in partjes en pers de andere citroenhelft uit. Leg de partjes citroen op de vis en overgiet de vis met het citroensap en de witte wijn. Laat de zalm gedurende 10 a 20 min. garen in een voorverwarmde oven van 180° C.
    Leg de vis op het midden van het bord en overgiet met het braadvocht.
    Schik er de courgettekoekjes omheen.



    bron; mijnfladria.be


    Categorie:PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE,
    Tags:courgette, lente-uitjes, zalm, courgettekoekjes,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kort geschroeid rundvlees 'Tataki'-stijl



    Kort geschroeid rundvlees 'Tataki'-stijl

    400 g rundvlees (platte bil), 4 lente-uitjes, 2 stronkjes witloof,
    8 kerstomaatjes, enkele takjes kervel, peterselie, basilicum,
    1 eetlepel olijfolie, 1 dl sojasaus, 1 theelepel wasabi,1 dl slaolie,
    2 eetlepels rijstwijn (Mirin),1 eetlepel limoensap,1 eetlepel boter,
    1 theelepel geraspte limoenschil,grof zout en sechuanpeper.

    Bereidingstijd;<20 minuten

    Laat het vlees enkele uren marineren in sojasaus en rijstwijn.

    Verhit de olijfolie en schroei het vlees in een pan kort op een hoog vuur.

    Snij de lente-uitjes in stukjes van om en bij de 5 cm en stoof ze kort in boter én een eetlepel water. Kruid enkel met zout.

    Maak voor de dressing de olie aan met wasabi, limoensap en limoenschil.

    Breng de dressing daarna op smaak met sechuanpeper en zout.

    Snij het witloof in reepjes.

    Snij daarna het vlees in plakjes en schik het op koude borden.

    Garneer met witloof, lente-uitjes, kerstomaat, een takje groen en besprenkel het geheel met de dressing.


    Bron; kwaliteitsvlees.be

    Categorie:VLEESGERECHTEN,
    Tags:rundsvlees,witlof,tomaat,lente-uitjes,
    01-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gehakt parmentier met wortelpuree


    Gehakt parmentier met wortelpuree

    Voor 4 personen;
    • 1 eetlepel bloem, 2 eetlepels gehakte peterselie
    • 400 g gepelde tomaten in stukjes (in blik), 2 eetlepels olijfolie
    • 3 eetlepels paneermeel, 1 theelepel paprikapoeder
    • peper, 750 g rundergehakt, 2 theelepels tijm, 2ui, Worcestershiresaus
    • 1 zakje wortelstoemp (diepvries), zout



      Bereiding;
    1. Snij de uien fijn en fruit ze in olijfolie.
    2. Voeg het gehakt toe. Plet het vlees tijdens het bakken met een vork om het los te maken. Bak een paar minuten. Bestrooi met bloem en laat ongeveer twee minuten sudderen. Voeg de tomaten, enkele druppels worcestershiresaus, paprikapoeder, tijm en peterselie toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat nog enkele minuten zachtjes bakken.
    3. Ontdooi en verwarm de wortelpuree in de microgolfoven.
    4. Strooi het gehakt in een gratinschaal, bedek met een dikke laag wortelpuree en wat paneermeel.
    5. Gratineer een twintigtal minuten in een voorverwarmde oven van 175°C.
    6. Serveer goed warm, met een salade.
         

      bron; delhaize.be

     


    Categorie:OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN,
    Tags:peterselie, tomaten, gehakt, wortelstoemp,
    31-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roergebakken zalm met zeekraal en knoflook



    Roergebakken zalm met zeekraal en knoflook  

    Voor 2 personen;

  • 250 g zalmfilet, in blokjes, 2 eetlepels neutrale olie
  • 2 tenen knoflook, in plakjes, 2 rode uien, in dunne partjes
  • 100 g zeekraal, sap van een halve citroen
  • versgemalen zwarte peper
  •                       Roergebakken zalm met zeekraal en knoflook
    Bereiding;

    Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook en ui 2 minuten. Schep de zalm en zeekraal erdoor en roerbak alles nog 2 minuten. Sprenkel het citroensap erover en maal er zwarte peper boven. Laat het vocht op hoog vuur al omscheppend verdampen. Breng de zalm op smaak met wat zout. Lekker met pappardelle of rijst.

    bron; visrecepten.nl


    Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
    Tags:zalm, look, uien, zeekraal, citroen,
    28-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamsbout met look en rozemarijn



    Lamsbout met look en rozemarijn 

    Makkelijk en verukkelijk!

    Voor 4
    personen;
    • 4 teentjes knoflook, 1lamsbout van 1,2 kg
    • 3 takjes verse rozemarijn, olijfolie, 80 g honing
    • 60 g dijonmosterd, 15 cl droge witte wijn
    • 8 muntblaadjes, peper en zout
    • 1 eetlepel express bindmiddel voor bruine sauzen            

      Lamsbout met look en rozemarijn

    Bereiding; 10-30 min.

    1. Verwarm de oven voor op th 6/7 – 200°C.
    2. Maak kleine oppervlakkige inkervingen in de lamsbout en steek er de rozemarijn en de in schijfjes gesneden knoflookteentjes in.
    3. Leg de lamsbout op een rooster in een ovenschotel.
    4. Smeer in met olijfolie en giet 10 cl water in de schotel.
    5. Bak 35 min. in de oven.
    6. Meng de honing en mosterd en smeer er de lamsbout mee in.
    7. Bak nog 8 min.
    8. Neem uit de schotel en dek af met aluminiumfolie.
    9. Giet de witte wijn in de ovenschotel, roer de aanbaksels los en giet deze saus door een zeef in een kleine steelpan.
    10. Voeg het bindmiddel en de in reepjes gesneden muntblaadjes toe, laat 5 min sudderen en breng op smaak met peper en zout.
    11. Snij ondertussen de lamsbout in sneetjes en dien warm op met de saus.
    12. Geef er lente-erwtjes bij.

      Tip; Lamsvlees dien je rosé op: reken 35 min. braadtijd per kg.




      bron; delhaize.be
     

    Categorie:FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN,
    Tags:rozemarijn, honing, mosterd, munt, lamsvlees, look,
    27-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleine flans van witloof met grijze garnalen


    Kleine flans van witloof met grijze garnalen   

    Voor 4  personen;

    3
    eieren, 1 eetlepel gehakte bieslook, 100 g gepelde grijze garnalen,

    20
    cl
    lichte, verse room, 1/2 eetlepel olie, peper,zout, 1 witloofstronk (125 g).

    Bereiding; 10-30 min.

    1. Snipper het witloof heel fijn en bak het aan in de olie in een kleine pan. Zet een deksel op de pan en laat de stukjes witloof 5 min. stoven op zacht vuur. Verwijder het deksel en laat nog 5 min. bakken op vrij hoog vuur.
    2. Verwarm ondertussen de oven voor op th. 6 – 180°C.
    3. Klop de eieren los met de room, voeg de grijze garnalen toe, de bieslook en het witloof. Meng en breng op smaak met peper en zout.
    4. Smeer 6 kleine soufflékommetjes lichtjes in met boter, zet ze in een ovenschaal en verdeel er de eierbereiding over. Giet warm water in de schaal tot op 2/3 hoogte van de kommetjes en bak ze gedurende 15 min. in de oven.
    5. Serveer lauw bij het aperitief (je kan ze opwarmen in de microgolfoven).



      bron; delhaize.be

    Categorie:APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO,
    Tags:witlof, garnalen, room, eieren,
    25-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flensjes met appel, rozijnen en vanillesaus


    Flensjes met appel, rozijnen en vanillesaus

    Voor de flensjes

    125 g tarwebloem, 2 eieren, gesplitst, 2,5 dl melk, snuifje zout,

    2 appels, in kwartjes,
    boter, 50 g rozijnen 20 min. in rum geweekt

    Voor de vanillesaus

    2,5 dl volle melk, 5 eierdooiers, 50 g suiker

    1 vanillestokje, in de lengte doormidden gesneden

                
                                 foto Emy Elleboog

    Bereiding

    Schraap de vanillestokjes uit en voeg het schraapsel samen met de stokjes toe aan de melk.

    Breng de melk nu aan de kook. Neem van het vuur en laat vijftien minuten trekken onder een deksel.

    Klop intussen de eierdooiers met de suiker tot een witte crème. Giet er de melk beetje bij beetje door een zeefje bij en blijf roeren.

    Giet alles terug in het pannetje en verwarm al roerend tot de saus een beetje bindt. Let op: de saus mag niet koken, dan schift ze.

    Laat afkoelen.

    Meng voor het beslag van de flensjes de bloem met de eierdooiers en klop er beetje bij beetje de melk en het zout door, tot er geen klonters meer zijn.

    Laat even rusten. Bak intussen de kwartjes appel in boter tot ze mooi goudbruin zijn.

    Spatel nu de opgeklopte eiwitten door het beslag en bak er flensjes van. Serveer ze met de plakjes appel, de rozijnen en de vanillesaus.




    bron; nieuwsblad.be


    Categorie:PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE,
    Tags:bloem, eieren, melk, appels, rozijnen, rum,


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!