Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

Categorieën
  • AARDAPPELGERECHTEN (81)
  • ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES (39)
  • APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO, (98)
  • BARBECUE, GRILPAN, GRIL, (51)
  • BIEREN & BIERWEETJES, (13)
  • BIJGERECHTEN, (50)
  • BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, (65)
  • CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN, (100)
  • CHINEES, OOSTERS, (4)
  • CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN, (8)
  • CULINAIRE NIEUWTJES, (115)
  • CULINAIRE TRIPS, REIZEN. (60)
  • DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN, (141)
  • DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN, (1)
  • EIEREN, EIERGERECHTEN, (34)
  • FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN, (41)
  • FONDUE, (3)
  • FOTO'S (4)
  • GROENTEN, GROENTENGERECHTEN, (73)
  • KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK, (45)
  • KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, (74)
  • KRUIDEN,MARINADES, (6)
  • OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN, (79)
  • PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE, (20)
  • PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, (129)
  • PIZZA'S, (11)
  • RESTAURANTS MET RECEPTEN (2)
  • RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN (69)
  • RIJSTGERECHTEN (32)
  • SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN (91)
  • SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S (17)
  • SMOOTHIE, FRUITDRINK, (10)
  • SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD, (111)
  • STREEKGERECHTEN (6)
  • TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a. (85)
  • TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a. (33)
  • VEGETARISCH, (39)
  • VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN, (311)
  • VLEESGERECHTEN, (198)
  • VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE, (167)
  • WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID (222)
  • WEETJES OVER VOEDING, (173)
  • WIJN & WIJNWEETJES (58)
  • WILD & GEVOGELTE (125)
  • WOKGERECHTEN (22)
  • ZWEEDSE, HAPJES, GERECHTEN, (2)
  •          Lieve bezoeker
    Zoeken met tags is nog niet
    kompleet het invullen van
    tags is een langzaamaan
    werkje, maar ik werk er aan.
    Zoeken in blog

    Aanraders !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • FOTO VAN JOKE
  • PHOTOGALERY
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • NO LIMIT
  • Blog als favoriet !



           ideetjes van Josephine



     Gaspacho ( koude spaanse soep)



                    Tomaat crevette



         Versgebakken paprika chips



            Witlofrolletjes uit de oven



    St-jacobsvruchten, tuinboonen, puree



               Kerstbrood (Stoll)



                         Avocado



      Varkenshaas in sinaasappelsaus



      Avocadosoep met gerookte zalm



                    Kerstbrood ( Stoll)



            Bokkepootjes (Koekjes)



     Koekjes met vulling en hagelslag



       Herfstsalade met Parmaham



    Avocadosoepje met gerookte zalm



                    Cherrytomaatjes



                      Kwarteleitjes



                       Verse vijgen



       Avocadosalade met garnalen



              Cherrytomaatjes



         Witlof met appel en radijs



       Spaghetti met zalm en zeekraal



                Trostomaten


     
      Mozzarella, tomaten, basilicum



         Groentensoep met peterselie


     
                      Verse zalm
        


             Uitsmijter met ham



             Roerei met Garnalen



              Gestoofde Paprika's



                        Peulertjes



                 Groene salade



             Coeur de boeuf Tomaten



                        Zeekraal



                       Pruimen



                       Citroenen



                 Sinaasappelen



                         Frietjes



                     Tomatensoep



                        Basilicum



                       Angusbeef



                            Eieren



                            Eieren



              Gevulde gerookte zalm



                        Knoflook



                        Courgette

                      

                               Paprika



    Gegraniteerde aardappelschijfjes



            Aardappelkroketjes



        Asperges op vlaamse wijze



         Gebakken champignons



               Crema catalana



                    Aardbeien


     
                   Sinaasappel



                            Peer



             Omelet met Garnalen



    Asperges,garnalen,puree en eitje



           Roodfruit met vanilleijs



         Garnaalsalade met frietjes



     Sint Jacobsvruchten met wilof



           Parelhoen met spruitjes



                        Witlof



                       Aardbeien



              Asperges met garnalen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Inhoud blog
  • Biefstuksalade om van af te vallen
  • Love fish van de zuiderse zeeën
  • Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak
  • Tartine met aubergine, mozzarella & tomaat
  • Zalm met krokante tikka masala
  • Appeltaart
  • Chili sin carne met 3 soorten bonen
  • Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen
  • Stoofpot van wintergroenten
  • Kwartels met savooikool
  • Gravad lax
  • Gourmet met vis
  • Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen
  • Champignonroomsoep
  • Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus
  • Polderaardappel gevuld met garnaaltjes en Hollandse saus
  • Rollade van parelhoen en ganda ham
  • Koninginnenhapjes met vis
  • Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
  • Reemedaillon met kastanjes
  • Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas
  • Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons
  • Provençaalse pastasalade
  • Kalfstong in madeirasaus
  • Kalfsblanket
  • Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes
  • gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes.
  • Gratin met bloemkool en gehakt
  • Driedubbele kwarktaart met verse vijgen
  • Gegratineerd witloof met ham
  • Biefstuk met champignons de Paris en pasta
  • Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree
  • Minder zout in onze voeding
  • Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn
  • Bouillie met erwtjes en worteltjes
  • Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus
  • Rijstpap met appeltjes
  • Gevulde tomaten met bloemkool
  • Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen
  • Avocadosoep met gerookte zalm
  • Nieuw wapen in de strijd tegen obesitas: groene thee
  • Ragu alla Napolitana
  • Boterham met salade van zalm, selder en appel.
  • Salade met gegrilde zalm
  • Vissoep met mosselen
  • Friet met stoverij van varkenswangetjes
  • Gepocheerde peren met cranberry & gember
  • Mosselgratin met spinazie
  • Filet pur en witloof in de wok
  • Ovenschotel met rundergehakt en witloof
  • Carpaccio van tomaat met salade groene boontjes, mozzarella
  • 'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes
  • Salade met sashimi van zeebaars en radijs
  • Maatjessalade
  • Gegrilde Caramba steaks
  • De meest ziekmakende voeding: fruit en groenten
  • Asperges met warme champignonsalade
  • Spirelli met kip en tomaatjes
  • Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel
  • Italiaanse mosselpan
  • Courgettesoep
  • Krokante sigaren met spinazie en feta
  • Spaghetti met curry en gerookte zalm
  • Gevulde zalmforel op de barbecue
  • Scampi's met knoflook
  • Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise
  • Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel.
  • Gevulde paprika met tzatziki
  • Groenten uit de oven
  • Salade Niçoise
  • Bruschetta met tomaat en aubergine
  • Salade van rundvlees met frambozen
  • Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake
  • Witte asperges met oosterse dressing
  • Pastasalade met artisjokken en radicchio
  • Parijse worteltjes en hun loof
  • Kalfsgebraad met jonge worteltjes
  • Bruschetta met ham en mozzarella
  • Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei.
  • Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels
  • Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella
  • Gestoofde forel met bieslooksaus
  • Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen
  • Aardbeien op spies
  • Rogvleugel met blanke botersaus
  • Videetje van kip met zachte curry
  • Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
  • Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn
  • Salade van vergeten groenten
  • Spinaziesoep
  • Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen
  • Kip met perzik, paprika en rijst
  • Groentewraps
  • Peultjes met chilipeper, gember en Meritus-filet mignon
  • Gebakken aardappelen met gehaktballetjes
  • Kalfslapjes met geroosterde aardappeltjes
  • Lentesalade met witte asperges en garnalen
  • Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len
  • Groentecurry
  • Lamskotelet in kruidenkorst



    Startpagina !
    Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken

    "Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ".... De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast".... "Een volle buik heeft een gelukkig hoofd" ....

    12-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chili sin carne met 3 soorten bonen

    .

    .

    Chili sin carne met 3 soorten bonen  

    Voor vier personen;

    • 150 gr. rode nierbonen
    • 150 gr. witte   cannelinibonen
    • 150 gr. borlottibonen
    • 2 dikke wortelen
    • 1 rode paprika
    • 5 rijpe tomaten
    • 2 rode uien
    • 3 teentjes knoflook
    • 1 à 2 rode chilipepers,   zaadlijsten verwijderd
    • 600 gr. gepelde   tomaten uit blik
    • 2 dl rode wijn; syrah   voor een diepere  smaak, merlot voor   een zachtere smaak
    • 1 afgestreken el    gemalen komijn
    • 1 afgestreken el   gedroogde oregano
    • 1/2 koffielepel   gemalen kaneel
    • 1 handvol platte   peterselie
    • olijfolie
    • peper van de molen  en zeezout

    Bereidingswijze;

    Spoel alle bonen  grondig onder koud stromend water en  laat ze uitlekken.

    Snipper de chilipepers (hoeveelheid naar smaak) fijn.

    Snipper de ui en de knoflook fijn en laat ze samen met de chilipeper glazig stoven in een scheut olijfolie.

    Schil de wortelen en snijd ze in kleine blokjes. Snijd de paprika in kleine blokjes en voeg de wortel en paprika bij de uien. Laat alles ongeveer 5 minuten samen stoven en bestrooi met de komijn, oregano en kaneel.

    Blus met de rode wijn en laat de wijn bijna  volledig verdampen.

    Snijd de tomaten fijn en voeg ze bij de groenten, laat alles 10 à 15  minuten sudderen.

    Mix de gepelde tomaten kort met een staafmixer (er mogen nog stukken zichtbaar zijn) en voeg dit bij de groenten.

    Voeg nu ook de bonen toe en laat het geheel ongeveer 40 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met fijngesnipperde platte peterselie. Serveer met rijst of aardappelen.

    P Van den Bulck

    bron; nieuwsblad.be


    Categorie:OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN,
    Tags:bonen, paprika, tomaten, wijn, chili pepers, ui, look, wortel,
    03-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoofpot van wintergroenten

    .

    .

    Stoofpot van wintergroenten  

    Voor vier personen;

    4 jonge wortels,4 raapjes, 1 rode ui, 1 kweepeer, 1 rode appel

    1 peer, 1/2 citroen, 4 stengels bleekselder, 4 schorseneren

    16 gele rozijnen, 1,5 dl gevogeltebouillon

    200 g gerookt spek in blokjes, 1 handvol gepelde kastanjes

    1 el sherryazijn, olijfolie.  

     

    Bereidingswijze;

    Maak de wortelen schoon en rasp de schil. Versnijd in blokjes.

    Schil de raapjes en snijd ze in blokjes. Laat ze voor gebruik even in water staan met wat azijn, om verkleuring te voorkomen.

    Pel de ui en snijd in gelijkmatige blokjes.

    Schil en snijd in blokjes: de kweepeer, de appel en de peer. Besprenkel met wat mengsel van 2 el water en 2 el citroensap.

    Maak de selder schoon en versnijd in blokjes.

    Schil de schorseneren en versnijd eveneens in blokjes. Ook in water met azijn leggen om verkleuring tegen te gaan.

    Laat de rozijntjes  weken in de gevogeltebouillon.

    Giet olijfolie in een pan en laat heet worden. Voeg het spek toe en bak het krokant.

    Haal het spek uit de pan. Laat in diezelfde pan de appel en peer even kleuren, haal uit de pan.

    Doe in dezelfde pan de worteltjes, selder, raapjes, schorseneren, gepelde kastanjes, ui en kweepeer. Laat 5 minuten stoven en roer er geregeld in.

    Bevochtig met gevogeltebouillon, plaats een deksel op de pan en laat nog 10 minuten garen.

    Meng alles tot een stoofpot en werk af met de sherryazijn. Kruid goed met peper en zout.

    bron; nieuwsblad.be

    Auteur: Claudia Allemeersch


    Categorie:OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN,
    Tags:wortels, raapjes, kweepeer, appel, peer, selder, schorseneren, rozijnen, kastanjes,
    06-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalfsblanket


    Kalfsblanket

    Voor
    4 personen;

    800 g kalfsvlees van de schouder
    1 ui, 1 stengel selder, 1 grote wortel, ½ preiwit
    een kruidentuiltje (laurier, tijm en peterseliestengels)
    2 eierdooiers,2 dl room, bloem ,boter
    peper en zout, 1 bot verse peterselie

    Voor de garnituur
    400 g gekruid kalfsgehakt, 1 bakje champignons
    1 botje verse zilveruitjes, boter
    1 citroen, een snuifje suiker, peper en zout

               

    Bereidingswijze

    Snijd het kalfsvlees in kleine stukjes. Snijd de ui, de selder, de wortel en de prei in grove stukken. Doe alle groenten en het vlees in een ruime kookpan en zet onder water. Doe er het kruidentuiltje bij met wat zout en breng aan de kook. Laat een klein anderhalf uur rustig sudderen.
    Snijd intussen de champignons en stoof ze aan in een klontje boter. Blus met een scheutje water, het sap van een halve citroen, peper en zout. Laat rustig garen.
    Pel de zilveruitjes en stoof ze aan in wat boter met een snuifje suiker, peper en zout. Blus met water en laat onder gesloten deksel garen. Deze kooktechniek wordt ook glaceren genoemd.
    Maak balletjes van het gehakt en blancheer ze even in kokend water. Verfris onder koud stromend water.
    Haal de kalfsschouder uit de pan en zeef het kookvocht.
    Maak een roux van 4 delen boter en 5 delen bloem. Gaar even door om de bloemsmaak te elimineren. Roer er kookvocht doorheen tot je een mooie gebonden saus hebt. Doe er het vlees, de gehaktballetjes, de champignons en de zilveruitjes bij. Breng op smaak met peper en zout. Roer de eierdooiers door de room en giet dit mengsel bij de bereiding om alles te binden. Warm goed door, maar laat niet meer koken.
    Schep het kalfsblanket in borden en garneer met flink wat gesnipperde verse peterselie.
     

    Recept: Geert Van Der Bruggen

    bron; mijnflandria.be

    Categorie:OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN,
    Tags:Kalfsvlees, kalfsgehakt, champignons,peterselie,
    01-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes



     Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes

    voor 4 personen:
    750 g spruiten,800 g vastkokende aardappelen,2 tomaten,
    300 g mager rundergehakt,1 ei,½ liter magere runderbouillon
    2 eetlepels gehakte peterselie,1 theelepel kerriepoeder,peper en zout.
     


                 


    Snijd een dun plakje aan het voetje van de spruiten weg en was ze. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Dompel de tomaten 30 seconden in kokend heet water om ze gemakkelijk te kunnen pellen. Snijd ze in vieren en verwijder de pitjes.

    Doe de groenten en de aardappelen in een pan met een dikke bodem, kruid ze met peper en zout en roer er het kerriepoeder onder. Overgiet alles met de bouillon. Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken met het deksel op de pan. Meng ondertussen het gehakt met het ei, de peterselie, peper en zout. Rol van het mengsel middelgrote balletjes.

    Voeg de balletjes bij de spruitjes en laat nog 15 minuten zachtjes koken.

    bron; flandria.vlam.be


    Categorie:OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN,
    Tags:spruiten,aardappelen,tomaten,gehakt,runderbouillon,peterselie,
    11-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegratineerd witloof met ham


    Gegratineerd witloof met ham

    Voor 4 personen:

    12 witloofstronken, 12 sneden ham, nootmuskaat, peper en zout, 300 g gruyèrekaas, een klont boter, sap van een halve citroen (voor de sabayon), 2 eierdooiers, 4 lepels wit bier, 4 lepels groentebouillon, peper en zout, 50 g gesmolten boter, sap van een halve citroen (eventueel).

                                   gegratineerd witloof met ham
    Bereiding:

    1 Boter een ovenschotel in met boter, doe er de witloofstronken in, evenals een weinig water, peper en zout en het sap van de citroen. Zet het deksel op de pan en laat gedurende een twintigtal minuten tot een halfuurtje garen in een oven van 180°C.

    2 Neem het gegaarde witloof uit de oven en laat goed uitlekken.

    3 Draai rond de witloofstronken vervolgens een sneetje ham (wanneer het witloof nog warm is) en houd warm in een oven op lage temperatuur.

    4 Strooi ondertussen de gruyèrekaas op de ovenplaat, laat gedurende 10 minuten in een oven van 160°C mooi krokant worden, versnijd in plakjes en laat afkoelen.

    5 Klop de sabayon van de eierdooiers, het wit bier en de groentebouillon. Let goed op dat je hierbij geen vet gebruikt, zoniet zal de sabayon mislukken. Kruid met peper en zout en werk af met gesmolten boter (40°C warm) en eventueel het sap van een halve citroen.

    6 Giet de sabayon over het witloof en werk af met de gruyèrekoekjes.

    ambiance.be
    bron; gva.be


    Categorie:OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN,
    Tags:Witlof, Ham, Gruyèrekaas, Eieren,Bier,
    29-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ragu alla Napolitana


    Ragu alla Napolitana

    Ragu is de traditionele zondag lunch voor de meest zuidelijk
    gelegen italiaanse families.
    De ragu alla Napolitana wordt geserveerd als hooftgerecht

    Voor 4 tot 6 personen

    1 kleine
    ui, fijngesneden, 500g varkensvlees ribben,

    500g (
    bovenzijde) van rundvlees, gehakt in middelgrote stukken,

    200g Italiaanse
    varkensworstjes, 3 x 400g blikken gehakte tomaten,

    2 el
    tomatenpuree , verdund in 100 ml 3 ½ dl rode wijn,

     handvol verse basilicum blaadjes, zout en versgemalen
    zwarte peper,

    5 el exstra vergine olijfolie.

                 Picture of Ragu all Nonna Recipe
                                          foto; foodnetwork.com

    Bereiding;<ca 30 min. + kooktijd 2 uur.

    Verhit de olijfolie in een grote pan, voeg de ui toe en bak gedurende
    4 minuten.
    Voeg het vlees, ribben en worsten in de pan en bak tot het vlees overal bruin is.
    Verhoog het vuur, roer de verdunde tomatenpuree er bij en kook verder
    tot het volume van de vloeistof wordt verminderd met een derde.
    Voeg de tomaten en basilicum, breng op smaak met zout en versgemalen
    zwarte peper en roer goed.

    Breng aan de kook, zet het vuur laag, dek af en kook zachtjes ongeveer twee uur,
    of totdat de saus dik en zijdeachtig is.
    Roer van tijd tot tijd om te controleren of er voldoende vocht is,
    voeg zo nodig een beetje meer wijn of water er bij.

    Haal van het vuur en serveer met pasta of stokbrood, lekker met
    de rijke tomatensaus.

    Tip; het rundsvlees kan vervangen worden door kip ( zie foto) 



    bron;bbc.co.uk
    recept;genaro Contaldo
    & twee Greedy Italianen

    Categorie:OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN,
    Tags:Varkensvlees, Rundsvlees, Tomaten, ui, Wijn, Tomatenpuree, Olijfolie,
    31-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ovenschotel met rundergehakt en witloof


    Ovenschotel met rundergehakt en witloof   

    Voor 4 personen;

    400 g mager rundergehakt (of filet américain)
    8 stronken witloof, in reepjes gesneden
    1 grote zoete ui, fijngesnipperd, 1 ei, 3 takjes peterselie, fijngesneden
    4 takjes tijm, geritst, 3 eetlepels olijfolie, 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
    1 kg bloemig kokende aardappelen, 1 dl magere of halfvolle melk
    paneermeel of geraspte light kaas, peper van de molen
    cayennepeper, vers geraspte nootmuskaat.

       

    Bereidingswijze;

    Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze gaar in een ruime pan water. Giet ze af.
    Warm de melk op in een pannetje met wat vers geraspte nootmuskaat en peper van de molen.
    Pureer de aardappelen in een roerzeef of met een pureestamper. Meng er de warme melk onder en roer tot een smeuïge puree.
    Meng de uisnippers samen met het ei onder het rundergehakt.
    Bak het witloof aan in een pan met wat olijfolie.
    Voeg het rundergehakt toe. Maak het al bakkende los met een vork.
    Voeg de tijm, de knoflook en de peterselie toe en breng op smaak met wat peper van de molen en eventueel een snuifje cayennepeper.
    Verdeel alles over een ovenschaal en strijk de puree uit over het vlees.
    Bestrooi met paneermeel of geraspte lightkaas en zet de ovenschotel circa 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C tot het een mooi kleurtje krijgt.
    Serveer met een frisse salade.          

    Tip;   Je kan ook champignons in de vulling verwerken.
    Voor een lichtere puree kan je de helft knolselder en de helft aardappelen gebruiken.


     

    bron; mijnflandria.be


    Categorie:OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN,
    Tags:gehakt, witlof, ui, ei, peterselie, tijm,
    24-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebakken aardappelen met gehaktballetjes



    Gebakken aardappelen met gehaktballetjes
      

    Voor 4 personen;

    400 g bloemige aardappelen, 500 g gemengd gehakt,

    4 el tomatenketchup, 1 ui, 1 teentje knoflook,

    400 g gehakte tomaten (uit blik), 200 ml tomatenpassata,

    4 el paneermeel, 1 ei, nootmuskaat, peper en zout,

    basilicum, 20 g boter, 8 kerstomaatjes, geraspte kaas.


                       
    Bereiding;

    Snijd de geschilde aardappelen in blokjes.

    Meng het gehakt, 2 el tomatenketchup, het ei en paneermeel. Kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout en maak er twaalf tot vijftien balletjes van.

    Bak de balletjes enkele minuten aan in boter.

    Versnipper de ui en het teentje knoflook en leg samen met de aardappelblokjes op een grote bakplaat.

    Meng de tomatenblokjes, passata en 2 el ketchup. Kruid met wat gehakte basilicum en meng dan onder de aardappelen.

    Leg er de gehaktballetjes bovenop en bak dertig à veertig minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.

    Roer halverwege de baktijd goed om en voeg de gehalveerde kers­tomaatjes toe.

    Strooi er wat geraspte kaas over.

    Verdeel over vier borden en werk af met basilicum.



    bron; nieuwsblad.be


    Categorie:OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN,
    Tags:aardappellen, gehakt, tomaten, pasata,
    04-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kabeljauw met mediterrane groenten


           Kabeljauw met mediterrane groenten   

             Voor 4
    personen;
       600 g kabeljauwfilet, 1courgette, 1aubergine

      2
      rode paprika's,
      1/2 kg verse tomaten

      2 teentjes look, 1 potje basilicum, olijfolie, peper en zout.

             


             Bereiding;

    1. Spoel de groenten. Snij de tomaten in 8, kruid ze met peper en zout en grill ze samen met de volledige paprika’s in een oven op 200°C. Schil de gegrilde paprika’s en snij ze in stukjes.
    2. Schil de aubergine en snij ze in blokjes, snij eveneens de courgette in blokjes. Fruit de aubergine en de courgette met een beetje olijfolie en kruid met peper en zout.
    3. Voeg het vruchtvlees van de tomaten en de paprika’s toe.
    4. Kruid de kabeljauw met peper en zout en plaats hem op een gratineerschaal. Voeg de groenten toe en overgiet alles met een vleugje olijfolie. Laat dit gedurende ongeveer 25 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 150°C. Werk af met enkele blaadjes basilicum.




      bron; delhaize.be

    Categorie:OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN,
    Tags:kabeljauwfilet, courgette, aubergine, paprika, tomaten,
    01-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gehakt parmentier met wortelpuree


    Gehakt parmentier met wortelpuree

    Voor 4 personen;
    • 1 eetlepel bloem, 2 eetlepels gehakte peterselie
    • 400 g gepelde tomaten in stukjes (in blik), 2 eetlepels olijfolie
    • 3 eetlepels paneermeel, 1 theelepel paprikapoeder
    • peper, 750 g rundergehakt, 2 theelepels tijm, 2ui, Worcestershiresaus
    • 1 zakje wortelstoemp (diepvries), zout



      Bereiding;
    1. Snij de uien fijn en fruit ze in olijfolie.
    2. Voeg het gehakt toe. Plet het vlees tijdens het bakken met een vork om het los te maken. Bak een paar minuten. Bestrooi met bloem en laat ongeveer twee minuten sudderen. Voeg de tomaten, enkele druppels worcestershiresaus, paprikapoeder, tijm en peterselie toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat nog enkele minuten zachtjes bakken.
    3. Ontdooi en verwarm de wortelpuree in de microgolfoven.
    4. Strooi het gehakt in een gratinschaal, bedek met een dikke laag wortelpuree en wat paneermeel.
    5. Gratineer een twintigtal minuten in een voorverwarmde oven van 175°C.
    6. Serveer goed warm, met een salade.
         

      bron; delhaize.be

     


    Categorie:OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN,
    Tags:peterselie, tomaten, gehakt, wortelstoemp,
    11-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoofpotje van Chinese kool met kalfsvlees


    Stoofpotje van Chinese kool met kalfsvlees

    voor
    4 personen;

    1 Chinese kool, 1 rode, gele en groene paprika, 2 uien
    4 lookteentjes, 1 toef bieslook, 50 g boter,
    500 g kalfsvlees (borst- of nekstuk), 1 snuifje tijm
    4 dl kalfs- of kippenbouillon, 1 dl droge witte wijn
    zout, vers gemalen zwarte peper

                  

    Bereidingswijze;

    Laat het in blokjes gesneden vlees 5 minuten kleuren in de hete boter.
    Neem uit de pan en houd apart.
    Doe de gehakte ui en de knoflook in de pan, kruid met tijm en fruit een paar minuten aan.
    Voeg het vlees er opnieuw bij en overgiet met bouillon en wijn.
    Kruid met peper en zout.
    Draai het vuur lager en laat een uur sudderen.
    Voeg er tenslotte de in reepjes gesneden paprika's en de geschaafde Chinese kool bij en laat nog 15 minuten stoven tot alles gaar is.
    Bestrooi met bieslook en serveer met stokbrood.
    b





    bron; mijnflandria..be


    Categorie:OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN,
    Tags:chinese kool, paprika, uien, look, kalfsvlees,
    20-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witlofrolletjes met ham
     
    Witlofrolletjes met ham

    voor
    4 personen;

    8 stronkjes witloof, 8 plakjes gekookte ham
    1 citroen, bloem, boter, 1/5 l melk, 1 pakje gemalen kaas
    nootmuskaat, peper en zout.

          
    Bereidingswijze;

    Snijd het bittere kegeltje aan de onderkant van het witloof uit. Leg de stronken op een beboterde ovenplaat. Leg er wat klontjes boter op, giet er wat water en het sap van een halve citroen overheen. Kruid met peper en nootmuskaat. Dek af en laat het witloof een half uurtje garen in een oven op 150°C tot het mooi glazig is. Je kunt het witloof ook stomen of garen in kookpan met een weinig water.

    Maak een gebonden witte saus met bloem, melk, zout, peper en nootmuskaat. Warm even door om de bloemsmaak te elimineren. Doe er de gemalen kaas bij en kruid eventueel bij. Wikkel het witloof in de ham en leg het in een beboterde ovenschaal. Giet er de kaassaus over en strooi er nog wat extra kaas bovenop.
    Zet 10 minuten in een oven op 180°C.
    Serveer met puree.

    Tip;Voor een goede bechamelsaus moet je de roux laten doorgaren tot je gebakken biscuit schijnt te ruiken.
    Pas dan ben je er zeker van dat de saus geen bloemsmaak zal hebben.


    Recept : Geert Van Der Bruggen
    bron; Lekkervanbijons.be

    Categorie:OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN,
    Tags:witlof, ham, citroen,melk, kaas,
    15-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasta broccoli gratin



    Ovenschotel; Pasta broccoli gratin

     voor 4 personen

    • 400 g broccoli, 200 g pasta pipe rigate, 250 g rundergehakt
    • 1 Knorr Bouillonketeltje Vlees,1 zakje Knorr Witte Saus,
      250 ml melk,100 ml boter (vloeibaar),
      2 tl kerriepoeder, 50 g geraspte kaas

      Pasta broccoli gratin

    Bereiding;< 45 minuten

    Verwarm de oven voor op 175°C. Was de broccoli en snijd de broccoli in kleine roosjes en snijd de bovenste helft van de geschilde stam in blokjes.
    Verdeel de broccoli en ongekookte pasta over de bodem van de ovenschaal.
    Bak het rundergehakt los en breng op smaak met het bouillonketeltje. Voeg 100 ml water, 250 ml melk, boter (vloeibaar)en de inhoud van het zakje witte saus toe. Breng het geheel al roerend aan de kook en voeg de kerriepoeder toe. Laat de saus zachtjes koken totdat deze gaat binden.
    Schenk de saus over de broccoli en pasta en bak de pasta-broccoligratin circa 30 minuten in de oven.

    Tip;

    Serveer de pastaovenschotel met een salade caprese:
    Gebruik hiervoor 1 bakje kerstomaatjes en zakje mini mozzarellabolletjes. Halveer de kerstomaatjes en de mozzarellabolletjes en breng de salade op smaak met olijfolie, zout en peper. Garneer met een ruime hoeveelheid verse basilicumblaadjes

    bron; yunomi.be

    Categorie:OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN,
    Tags:pasta,broccoli,gehakt,melk,boter,kaas,
    16-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeeduivel met kappertjes


    Zeeduivel met kappertjes



    Nodig 4 personen;

    - 700 g zeeduivelfilet, 1 venkel,250 g kerstomaten
    - 150 g groene olijven met pit, 150 g gerookt spek, 4 lepel olijfolie
    - 4 lepel kappertjes, 400 g vastkokende aardappelen

    Bereiding
    1. Schil de aardappelen en snijd deze in dunne plakken (3 mm). Verdeel de schijfjes over een ovenschaal.
    2. Verdeel de vis in vier gelijke stukken en leg deze op de aardappelen.
    3. Maak de venkel schoon en versnijd deze in reepjes. Leg deze bij de vis, samen met de olijven en de tomaten. Snijd het gerookt spek in blokjes en schik deze bovenop de vis.
    4. Overgiet alles rijkelijk met olijfolie en kruid af met peper en zout.
    5. Dek af met aluminiumfolie en plaats de ovenschaal in de oven: 10 minuten bakken op 180°C.
    6. Verwijder de folie en bestrooi alles met kappertjes. Plaats de schaal nogmaals in een oven van 180°C, ditmaal voor een 8-tal minuten.
    7. Serveer

    Tip; zelf heb ik het klaargemaakt maar de gaartijden van de venkel en aardappelschijfjes heb ik op voorhand wat aangepast. x 2.

    bron; nieuwsblad.be
    recept; Claudia Allemeersch.


    Categorie:OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN,
    Tags:zeeduivel, venkel, tomaten, olijven, spek, kappertjes, aardappelen,
    18-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grootmoeders hutsepot


    Grootmoeders hutsepot

    Voor 4 personen; 
                         

    2 el tijm, 4 wortels, 2 uien,  grote vastkokende aardappelen
    2 l kippenbouillon, 2 dl witte wijn, 500 g rookworst
    1/2 groene kool, 1 laurierblad
    4 kruidnagels, 25 g gezouten boter, peper en zout

                               

    Bereiding;

    Schil de aardappelen en snijd ze in 4 stukken. Snijd de kool en de uien fijn en de wortelen in blokjes van 1 cm. Snijd de rookworst in plakken van 1 cm. Verhit de boter in de wok en voeg de groenten toe. Laat ze 5 minuten stoven en doe er vervolgens de wijn en de kippenbouillon bij. Breng op smaak met peper en zout en voeg de kruidnagels, het laurierblad en de tijm toe. Laat 15 minuten sudderen en doe er de rookworst bij. Laat nog eens 10 minuten sudderen en dien de hutsepot vervolgens op in diepe borden.



    bron; mijnflandria.be


    Categorie:OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN,
    Tags:aardappels, wortel, ui, rookworst, groene kool,
    24-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoofvlees met Grimbergen en speculaas
      

     Stoofvlees met Grimbergen en speculaas


       Voor 4 personen;
       1 kg à 1,2 kg heel mager rundstoofvlees
       
    3 of 4 uien (afhankelijk van de dikte), 1 eetlepel bloem, 
       een noot boter, 1 fles Grimbergen Blond (30 cl), 1grote eetlepel mosterd

       1kruidentuiltje, 3 eetlepels olie, peper en zout 50 g speculaas,
      
    1vetarm rundbouillonblokje


                    Stoofvlees met Grimbergen en speculaas


    Bereiding; 30 min.

  • Verwarm 2 eetlepels olie in een stoofpot en fruit hierin de fijngesnipperde uien op een zacht vuur. Dek af en laat stoven.
  • Bak, ondertussen, het vlees aan alle kanten bruin in de boter en 1 eetlepel olie in een grote bakpan op een vrij hoog vuur.
  • Bestrooi de uien met de bloem, meng 30 sec. en giet er het bier bij. Meng en doe er het vlees bij.
  • Neem 25 cl water, giet een beetje in de bakpan, roer de aanbaksels los en doe deze bij in de stoofpot. Voeg de rest van het water toe, het kruidentuiltje, de mosterd en het verkruimelde bouillonblokje. Breng aan de kook, dek af en laat 1 u 20’ sudderen op een heel zacht vuur. Roer regelmatig om.
  • Verkruimel de speculaas en doe de stukjes bij in de stoofpot. Laat nog 10 min stoven. Het vlees is gaar als het bijna uiteenvalt.
  • Breng op smaak met peper en zout. Dien warm op met dikke frieten.
  • Tip:
    Het stoofvlees wordt nog lekkerder wanneer je het op voorhand bereidt en opwarmt.




    bron; delhaize.be


    Categorie:OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN,
    Tags:rundsvlees, bier, kruiden, speculaas,
    22-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde paprika met kalfsgehakt


    Gevulde paprika met kalfsgehakt

    Voor 4 personen:
    4 gele paprika's, 500 g kalfsgehakt, 60 g broodkruim, 1 dl melk,
    100 g provolone-kaas, geraspt,30 g pijnboompitten, 1 wortel,
    1 stengel witte selder, ½ ui, een handvol gehakte peterselie, 
    olijfolie, peper uit de molen en zout.


         

    Bereidingswijze;

    1. Schraap de wortel, pel de ui en maak de selder schoon. Snij de groenten in blokjes en stoof ze even in 3 el olijfolie. Breng ze op smaak
    met peper en zout.
    2. Laat het brood weken in de melk. Knijp het uit en meng het met het gehakt, de groenten, kaas, pijnboompitten en peterselie.
    3. Verwarm de oven voor op 200° C. Spoel de paprika's, snij het kapje met steel eraf. Verwijder de zaadlijst. Vul ze met het mengsel en zet
    er dan de kapjes weer op.
    4. Zet de paprika's op een bakplaat met bakpapier. Lepel er 4 el olijfolie en 4 el water over. Zet 40 minuten in de oven. Serveer warm of lauw.
    Lekker met rijst. 

    Tip; Provolone is een van koemelk gemaakte "gebroeide kneedkaas" uit italie die half tot hardkan kan zijn.

                                           


    bron; libelle.be

     

    Categorie:OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN,
    Tags:paprika's, kalfsgehakt, kaas, pijnboompitten, wortel, selder,
    08-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Konijn-paprika stoofpotje



    Konijn-paprika stoofpotje


    voor 4 personen;

    1 konijn, 3 blaadjes laurier,5 takjes tijm, 2 paprika's (rood)

    8 lente-uitjes, 2 teentjes knoflook, peper, zout

      Konijn-paprika stoofpotje

    Bereiding;
    Het in stukken verdeelde konijn aan alle kanten aanbraden in olijfolie. Kruiden met peper en zout, een paar blaadjes laurier en rijkelijk veel tijm.

    De schoongemaakte paprika's in reepjes snijden en samen met de hele uitjes en de geperste knoflook bij het konijn voegen.

    Overgieten met een kopje water en op een zacht vuur met deksel laten sudderen tot het vlees gaar is. Eventueel af en toe nog wat water bijvoegen.

    Opdienen met rijst, pasta of stokbrood.

    bron; xquis.com


    Categorie:OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN,
    Tags:konijn, paprika, lente-ui,
    23-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kippenborst met asperges en oesterzwammen



    Kippenborst met asperges en oesterzwammen  

    Voor 4 personen;

    2 dikke kippenborsten,
    2 el gehakte peterselie, 1 gekookt ei

    4
    groene asperges,
    1 teentje look, 8 oesterzwammen

    olijfolie, 1 el kippenbouillon, 2 dl water, 4 witte asperges 

              Video: Kippenborst met asperges en oesterzwammen

    1. Bereiding; 15- 30 min.

      Snijd de kippenborsten in 3 of 4 stukken. Kruiden met peper en zout. Bak ze bruin aan.

    2. Schil de asperges en snijd ze in stukken van 3 cm.

    3. Voeg de asperges bij de stukken kip. Voeg de look en oesterzwammen eraan toe. Blus het geheel met zuiver water en voeg er de kippenbouillon bij. Voeg de gehakte peterselie erbij. Laat even doorkoken.

    4. Hak het ei en strooi over de kip.


     
                   bron; zesta.be

    Categorie:OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN,
    Tags:kip, peterselie, ei, asperges, look, oesterzwammen,
    19-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Gegratineerde kip met mozzarella

    Gegratineerde kip met mozzarella
    Voor 4 personen:

    4 kippenbouten, 4 plakken parmaham, 1 ui, 2 tenen knoflook,
    2 bolletjes mozzarella (uitgelekt), 2 blikken tomatenblokjes (elk 400 g),
    8 à 12 salieblaadjes, olijfolie, peper en zout, nootmuskaat.

                           Gegratineerde kip met mozzarella                             
    Bereidingswijze;

    1. Verwarm de oven voor op 200° C.
    2. Bak de kippenbouten op hoog vuur goudbruin in olijfolie. Laat nog 20 minuten garen op zacht vuur, draai ze na 10 minuten om. Laat uitlekken op keukenpapier.
    3. Pel ui en knoflook en hak fijn. Stoof glazig in 3 el olie. doe er de tomaat bij. Laat 15 minuten sudderen. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
    4. Snij de mozzarella in plakken. doe de tomatensaus in een ovenschaal.
    5. omwikkel de kippenbouten met een plakje ham en leg ze in de saus. Leg op elk 2 à 3 blaadjes salie en enkele plakjes mozzarella. Zet 20 à 25 minuten in de oven

    bron; libelle.be


    Categorie:OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN,
    Tags:kip, parmaham, mozzarella, tomaten, knoflook, salie,


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!