Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

Categorieën
  • AARDAPPELGERECHTEN (81)
  • ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES (39)
  • APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO, (98)
  • BARBECUE, GRILPAN, GRIL, (51)
  • BIEREN & BIERWEETJES, (13)
  • BIJGERECHTEN, (50)
  • BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, (65)
  • CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN, (100)
  • CHINEES, OOSTERS, (4)
  • CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN, (8)
  • CULINAIRE NIEUWTJES, (115)
  • CULINAIRE TRIPS, REIZEN. (60)
  • DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN, (141)
  • DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN, (1)
  • EIEREN, EIERGERECHTEN, (34)
  • FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN, (41)
  • FONDUE, (3)
  • FOTO'S (4)
  • GROENTEN, GROENTENGERECHTEN, (73)
  • KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK, (45)
  • KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, (74)
  • KRUIDEN,MARINADES, (6)
  • OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN, (79)
  • PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE, (20)
  • PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, (129)
  • PIZZA'S, (11)
  • RESTAURANTS MET RECEPTEN (2)
  • RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN (69)
  • RIJSTGERECHTEN (32)
  • SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN (91)
  • SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S (17)
  • SMOOTHIE, FRUITDRINK, (10)
  • SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD, (111)
  • STREEKGERECHTEN (6)
  • TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a. (85)
  • TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a. (33)
  • VEGETARISCH, (39)
  • VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN, (311)
  • VLEESGERECHTEN, (198)
  • VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE, (167)
  • WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID (222)
  • WEETJES OVER VOEDING, (173)
  • WIJN & WIJNWEETJES (58)
  • WILD & GEVOGELTE (125)
  • WOKGERECHTEN (22)
  • ZWEEDSE, HAPJES, GERECHTEN, (2)
  •          Lieve bezoeker
    Zoeken met tags is nog niet
    kompleet het invullen van
    tags is een langzaamaan
    werkje, maar ik werk er aan.
    Zoeken in blog

    Aanraders !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • FOTO VAN JOKE
  • PHOTOGALERY
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • NO LIMIT
  • Blog als favoriet !



           ideetjes van Josephine



     Gaspacho ( koude spaanse soep)



                    Tomaat crevette



         Versgebakken paprika chips



            Witlofrolletjes uit de oven



    St-jacobsvruchten, tuinboonen, puree



               Kerstbrood (Stoll)



                         Avocado



      Varkenshaas in sinaasappelsaus



      Avocadosoep met gerookte zalm



                    Kerstbrood ( Stoll)



            Bokkepootjes (Koekjes)



     Koekjes met vulling en hagelslag



       Herfstsalade met Parmaham



    Avocadosoepje met gerookte zalm



                    Cherrytomaatjes



                      Kwarteleitjes



                       Verse vijgen



       Avocadosalade met garnalen



              Cherrytomaatjes



         Witlof met appel en radijs



       Spaghetti met zalm en zeekraal



                Trostomaten


     
      Mozzarella, tomaten, basilicum



         Groentensoep met peterselie


     
                      Verse zalm
        


             Uitsmijter met ham



             Roerei met Garnalen



              Gestoofde Paprika's



                        Peulertjes



                 Groene salade



             Coeur de boeuf Tomaten



                        Zeekraal



                       Pruimen



                       Citroenen



                 Sinaasappelen



                         Frietjes



                     Tomatensoep



                        Basilicum



                       Angusbeef



                            Eieren



                            Eieren



              Gevulde gerookte zalm



                        Knoflook



                        Courgette

                      

                               Paprika



    Gegraniteerde aardappelschijfjes



            Aardappelkroketjes



        Asperges op vlaamse wijze



         Gebakken champignons



               Crema catalana



                    Aardbeien


     
                   Sinaasappel



                            Peer



             Omelet met Garnalen



    Asperges,garnalen,puree en eitje



           Roodfruit met vanilleijs



         Garnaalsalade met frietjes



     Sint Jacobsvruchten met wilof



           Parelhoen met spruitjes



                        Witlof



                       Aardbeien



              Asperges met garnalen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Inhoud blog
  • Biefstuksalade om van af te vallen
  • Love fish van de zuiderse zeeën
  • Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak
  • Tartine met aubergine, mozzarella & tomaat
  • Zalm met krokante tikka masala
  • Appeltaart
  • Chili sin carne met 3 soorten bonen
  • Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen
  • Stoofpot van wintergroenten
  • Kwartels met savooikool
  • Gravad lax
  • Gourmet met vis
  • Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen
  • Champignonroomsoep
  • Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus
  • Polderaardappel gevuld met garnaaltjes en Hollandse saus
  • Rollade van parelhoen en ganda ham
  • Koninginnenhapjes met vis
  • Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
  • Reemedaillon met kastanjes
  • Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas
  • Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons
  • Provençaalse pastasalade
  • Kalfstong in madeirasaus
  • Kalfsblanket
  • Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes
  • gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes.
  • Gratin met bloemkool en gehakt
  • Driedubbele kwarktaart met verse vijgen
  • Gegratineerd witloof met ham
  • Biefstuk met champignons de Paris en pasta
  • Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree
  • Minder zout in onze voeding
  • Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn
  • Bouillie met erwtjes en worteltjes
  • Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus
  • Rijstpap met appeltjes
  • Gevulde tomaten met bloemkool
  • Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen
  • Avocadosoep met gerookte zalm
  • Nieuw wapen in de strijd tegen obesitas: groene thee
  • Ragu alla Napolitana
  • Boterham met salade van zalm, selder en appel.
  • Salade met gegrilde zalm
  • Vissoep met mosselen
  • Friet met stoverij van varkenswangetjes
  • Gepocheerde peren met cranberry & gember
  • Mosselgratin met spinazie
  • Filet pur en witloof in de wok
  • Ovenschotel met rundergehakt en witloof
  • Carpaccio van tomaat met salade groene boontjes, mozzarella
  • 'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes
  • Salade met sashimi van zeebaars en radijs
  • Maatjessalade
  • Gegrilde Caramba steaks
  • De meest ziekmakende voeding: fruit en groenten
  • Asperges met warme champignonsalade
  • Spirelli met kip en tomaatjes
  • Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel
  • Italiaanse mosselpan
  • Courgettesoep
  • Krokante sigaren met spinazie en feta
  • Spaghetti met curry en gerookte zalm
  • Gevulde zalmforel op de barbecue
  • Scampi's met knoflook
  • Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise
  • Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel.
  • Gevulde paprika met tzatziki
  • Groenten uit de oven
  • Salade Niçoise
  • Bruschetta met tomaat en aubergine
  • Salade van rundvlees met frambozen
  • Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake
  • Witte asperges met oosterse dressing
  • Pastasalade met artisjokken en radicchio
  • Parijse worteltjes en hun loof
  • Kalfsgebraad met jonge worteltjes
  • Bruschetta met ham en mozzarella
  • Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei.
  • Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels
  • Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella
  • Gestoofde forel met bieslooksaus
  • Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen
  • Aardbeien op spies
  • Rogvleugel met blanke botersaus
  • Videetje van kip met zachte curry
  • Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
  • Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn
  • Salade van vergeten groenten
  • Spinaziesoep
  • Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen
  • Kip met perzik, paprika en rijst
  • Groentewraps
  • Peultjes met chilipeper, gember en Meritus-filet mignon
  • Gebakken aardappelen met gehaktballetjes
  • Kalfslapjes met geroosterde aardappeltjes
  • Lentesalade met witte asperges en garnalen
  • Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len
  • Groentecurry
  • Lamskotelet in kruidenkorst



    Startpagina !
    Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken

    "Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ".... De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast".... "Een volle buik heeft een gelukkig hoofd" ....

    11-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoofpotje van Chinese kool met kalfsvlees


    Stoofpotje van Chinese kool met kalfsvlees

    voor
    4 personen;

    1 Chinese kool, 1 rode, gele en groene paprika, 2 uien
    4 lookteentjes, 1 toef bieslook, 50 g boter,
    500 g kalfsvlees (borst- of nekstuk), 1 snuifje tijm
    4 dl kalfs- of kippenbouillon, 1 dl droge witte wijn
    zout, vers gemalen zwarte peper

                  

    Bereidingswijze;

    Laat het in blokjes gesneden vlees 5 minuten kleuren in de hete boter.
    Neem uit de pan en houd apart.
    Doe de gehakte ui en de knoflook in de pan, kruid met tijm en fruit een paar minuten aan.
    Voeg het vlees er opnieuw bij en overgiet met bouillon en wijn.
    Kruid met peper en zout.
    Draai het vuur lager en laat een uur sudderen.
    Voeg er tenslotte de in reepjes gesneden paprika's en de geschaafde Chinese kool bij en laat nog 15 minuten stoven tot alles gaar is.
    Bestrooi met bieslook en serveer met stokbrood.
    b





    bron; mijnflandria..be


    Categorie:OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN,
    Tags:chinese kool, paprika, uien, look, kalfsvlees,
    08-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde tomaat met gehakt



    Gevulde tomaat met gehakt


    Voor 4 personen;
    600 g gemengd gehakt, 4 flinke tomaten, 1 ui
    1 teentje knoflook, broodkruim een halve eetlepel Engelse saus
    1 ei, 3 eetlepels gesnipperde peterselie, boter, peper en zout

                              

    Bereidingswijze

    Snijd het hoedje van de tomaten en verwijder de pitten met een lepel.

    Strooi wat zout in de tomaten en zet ze omgekeerd op een vel keukenpapier. Het zout zal het overtollige vocht uit de tomaten halen.

    Snipper de ui en de look en stoof glazig in boter. Doe de ui en de look vervolgens bij het gehakt. Doe er ook twee eetlepels broodkruim, de Engelse saus, een eitje en de peterselie bij. Breng flink op smaak met peper en zout en meng goed.

    Vul de tomaten op met het gehakt en zet ze op een ovenplaat.

    Giet er wat gesmolten boter overheen en strooi er nog wat broodkruim op.

    Bak de tomaten een kleine 20 minuten in een matig warme oven op 140°C.

    Serveer met een pittige salade.

    lekkervanbijons.be
    bron; nieuwsblad.be


    Categorie:VLEESGERECHTEN,
    Tags:gehakt, tomaat, peterselie,
    06-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brussels witlooftaartje

    Brussels witlooftaartje

    Voor
    4 personen;

    1 groot vel bladerdeeg , 4 stronkjes witloof ,1 flesje geuze,
    1 gerookte kippenfilet, boter, nootmuskaat, peper en zout.

    voor het quichebeslag:
    1 ei, 1 dl room, 1 dl melk,
    150 g Brusselse kaas, nootmuskaat,
    1 koffielepel gehakte rozemarijn, peper en zout.

             
    Bereiding;
    Bekleed individuele taartvormpjes met bladerdeeg en prik het deeg in met een vork.
    Snijd het witloof fijn en stoof het aan in boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en blus met een scheutje bier. Doe er de in stukken gesneden kippenfilet bij.
    Mix de ingrediënten voor het beslag. Doe het witloof in de taartvormpjes en giet er het beslag over.
    Bak de taartjes 20 minuten in een oven op 170°C. Serveer met een frisse salade.

             

    recept; Geert Van Der bruggen
    bron; kazenvanbijonsbe

    Categorie:TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a.
    Tags:kaas, room, ei, rozemarijn, bladerdeeg, witlof, geuze, kip,
    05-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stamppot met peterselie en prei, chorizo en gepocheerd ei
     

    Stamppot met peterselie en prei, chorizo en gepocheerd ei

    Voor 4 personen:

    400 g bloemige aardappelen, 150 g chorizoworst
    1 scheut witte wijnazijn, 4 verse eieren, ½ prei
    ½ bundel platte peterselie, 1 dl warme melk, 30 g boter
    peper, zout, nootmuskaat

                                         
    Bereidingswijze

    Schil de aardappelen, kook gaar in zout water. Snij chorizo in blokjes en bak in droge pan. Leg op keukenpapier. Breng een pan met water aan de kook en voeg de azijn toe. Breek een ei in een pollepel. Doe de lepel in de pan met kokend water en draai de lepel voorzichtig om, zodat het ei in het water zweeft en stolt. Laat 3 min. pocheren en verwijder met een schuimspaan. Leg op keukenpapier. Pocheer ook de andere eieren.

    Maak prei schoon en snij in rondjes. Was en hak de peterselie. Laat de prei 5 min. met de aardappelen koken. Giet kookvocht af en voeg prei, melk, boter, peper, zout en nootmuskaat toe. Stamp, voeg chorizo en peterselie toe, roer om. Verdeel over ronde vormen, verwijder ze en leg het gepocheerde ei op de stamppot. Versier met gehakte peterselie.


    bron; weekend.knack.be

    Categorie:AARDAPPELGERECHTEN
    Tags:aardappel, chorizoworst, eieren, prei, peterselie,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quiche met Père Joseph-kaas, zalm en spinazie



    Quiche met Père Joseph-kaas, zalm en spinazie


    Voor 4 personen;         

    1 plak gist- of bladerdeeg, 300 g zalm, 500 g verse spinazie,
    200 g Père Joseph-kaas, 3 eieren,
    1 dl melk,2 dl room, peper en zout.

              

    Bereidingswijze;

    Leg het deeg in een ingevette bakvorm en prik er gaatjes in met een vork. Snijd de zalm in blokjes en verdeel over het deeg. Reinig, was en droog de spinazie, stoof hem heel kort aan in een beetje olie, breng op smaak met peper en zout, laat daarna wat uitlekken en verdeel dan gelijkmatig over het deeg. Snijd de kaas in gelijke stukjes en verdeel over het deeg. Klop de eieren los en giet er de melk en room bij, breng op smaak met peper en zout, verdeel het mengsel over de bakvorm. Laat de quiche bakken in een oven van 180°C gedurende 20 minuten.


    bron; kazenvanbijons.be


    Categorie:TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a.
    Tags:Bladerdeeg, zalm, spinazie, kaas, eieren, room,
    04-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalmfilet met bosui en dragon


    Zalmfilet met bosui en dragon

    Voor 4 personen;
     
  • 4 stukken zalmfilet van 125 g, 6 bosuitjes, 4 takjes dragon
  • 2 eetlepels boter of vloeibare margarine
  • zeezout, vierseizoenen peper, versgemalen, ½ citroen
  •                   Zalmfilet met bosui en dragon
    Bereiding; 20 min.

    Snijd de kontjes van de bosuitjes en halveer de uitjes in de lengte. Ris de dragonblaadjes van de takjes. Verwarm de boter in een hapjespan en leg de
    zalmfilets erin. Leg de bosuitjes tussen de zalm en strooi er wat zeezout en peper
    naar smaak over. Verdeel de dragonblaadjes over en tussen de zalm.
    Knijp de citroen erboven uit. Zet het deksel op de pan en smoor de zalm en uitjes zachtjes in 8-10 minuten bijna gaar.

    Lekker met knoflookpuree: fruit plakjes knoflook zachtjes in wat olijfolie. Stamp gekookte aardappelen fijn en roer ze met warme melk, de knoflook met olie en zout en peper naar smaak tot een fijne puree.




    bron; visrecepten.nl


    Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
    Tags:zalm, bosuitjes, dragon, citroen,
    03-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waldorfsalade met blauwe kaas



    Waldorfsalade met blauwe kaas

     voor 4 personen:

    200 gram blauwe schimmelkaas,100 gram okkernoten,
    2 stengels bleekselder,2 stronken witloof,halve krop ijsbergsla
    250 gram plattekaas,2 eieren,2 appels
    1 citroen,1 el Dijonmosterd,witte peper,zout.

                  

    Bereiding:

    - Kook de eieren hard en laat ze afkoelen. Hak de okkernoten grof. Verkruimel de blauwe schimmelkaas.

    - Was de bleekselder en het witloof en snij ze in stukjes. Snij de sla in reepjes.

    - Was de appels, verwijder het klokhuis en snij ze in blokjes.

    - Pers de citroen. Giet de helft van het sap over de appelblokjes om ze mooi wit te houden.

    - Schik de sla, selder, witloof, appel, schimmelkaas en okkernoten op 4 borden.

    - Maak de dressing als volgt:

    *Plet (enkel) het eigeel en meng er de mosterd en 2 eetlepels citroensap door.

    *Voeg al roerend de plattekaas toe.

    *Breng op smaak met peper en zout.

    *Giet de dressing over de salade.

    bron; hln.be

    Categorie:VEGETARISCH,
    Tags:waldorfsalade,kaas,noten,selder,witlof,sla,ei,appels,citroen,mosterd,
    02-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cake met citroenmelisse


    Cake met citroenmelisse


    Ingrediënten

    - 200 g roomboter, 200 g suiker, 200 g bloem (zelfrijzend)
    - 4 ei, 3 eetlepelcitroensap
    - 2eetlepelcitroenmelisse (fijngehakt)

              
    Bereiding;


    Laat de boter zacht worden op kamertemperatuur en meng ze met de suiker.
    Roer er één voor één de hele eieren door en voeg het citroensap toe.
    Voeg voorzichtig de bloem toe en roer het geheel tot een soepel deeg.
    Meng tenslotte de fijngehakte citroenmelisse door het beslag.

    Verwarm de oven voor op 180°C en bestrijk ondertussen een cakevorm met
    boter en bloem.
    Schep het deeg in de vorm en laat 45 minuten bakken in de oven.
    Haal de cake uit de vorm en laat omgekeerd op een rooster afkoelen.

    Bron; skynet.be

    Categorie:TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a.
    Tags:boter, suiker, citroenmelisse, citroen, bloem,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo maak én kook je pasta best!


    Zo maak én kook je pasta best!

    Niets zo lekker als verse pasta. Bovendien vult zo'n zelfgemaakt bordje veel beter dan de slierten uit een pakje. Maar hoe begin je er nu best aan? En hoe kook je die lekkernij best?

    Het basisrecept:

    100 gram semolina (harde tarwe), 1 ei, een theelepel olijfolie, een snuifje zout, een pastamachine, een keukenrobot.

          zo maak en kook je pasta best

    Bereiding:
     
    Meng alle ingrediënten in de keukenrobot tot een stevig deeg, rol het in een bol op en laat minstens een half uurtje rusten. Na die rustpauze duw je de bol zo plat mogelijk. Zet je pastamachine op de dikste stand en haal het deeg erdoor. Draai het deeg nu een kwart en haal het opnieuw door de machine. Herhaal dit proces terwijl je de machine steeds op een kleinere stand zet. Zorg ervoor dat je je lap af en toe opnieuw dichtvouwt zodat het niet te licht wordt. Strooi af en toe een beetje semolina over het deeg zodat het niet al te veel gaat plakken. De pasta is klaar als hij droger en zacht aanvoelt. Daarna kan je de gewenste vormen zelf uitsnijden.

    Koken:

    Kook je verse pasta in een grote pot met veel water, een scheutje olijfolie en een snuifje zout. Zorg ervoor dat het water kookt vooraleer je de paste toevoegt. Zorg ervoor dat de pasta los van de andere slierten zit als je hem in het water legt en roer er af en toe met een vork door om plakken te voorkomen. Proef regelmatig om de juiste gaartijd te verkrijgen. Wil je de pasta afspoelen, kies dan steeds voor warm water. Met koud water gaat je pasta sneller kleven.
    Ook olijfolie kan soelaas brengen tegen het plakken.



    Photo News
    bron; she.be


    Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
    Tags:semola, tarwe,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tagliatelle met kaas en ham



    Tagliatelle met kaas en ham


    Voor 4 personen;

    • 300 gr tagliatelle, 250 gr gekookte ham, 2,5 dl room
    • 150 gr kaas, 6 wortelen, 2 tomaten
    • 100 gr parmezaanse kaas
    • 3 eetlepels olijfolie, peper en zout

      Bereiding;
    1. Kook de tagliatelle gaar in licht gezouten kokend water en 1 eetlepel olijfolie.
    2. Snij de ham in reepjes.
    3. Schraap de wortelen en snijd ze in kleine stukjes.
    4. Ontpit de tomaten en snijd in kleine stukjes.
    5. Stoof de wortelen in olijfolie.
    6. Kook de slagroom en voeg de kaas met ham in een pan met dikke bodem en roer dit tot een dikke saus.
    7. Breng de saus op smaak met peper en zout.
    8. Giet de tagliatelle af en verdeel de pasta over vier warme borden.
    9. Schenk de saus erover, voeg de tomaten en wortelen toe.
    10. Bestrooi het gerecht met parmezaanse kaas.

      Tip;
      Doe enkele blokjes groentenboillon in het water
      om de pasta te koken.


      bron; kookkroniek.be


    Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
    Tags:tagliatelle, ham, kaas, wortelen, tomaten,
    28-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vispannetje

    • Vispannetje

      Voor 4 personen:

    4 stukken zalmfilet (40 g/st),1 zeetong in filets, 4 stukken kabeljauw (40 g/st),

    4 stukken pollak (40 g/st),150 g gepelde garnalen, 400 ml visfumet,

    50 ml witte wijn, 75 g boter, 75 g bloem, 125 g champignons, in kwartjes

    3 stengels prei, in stukken, citroensap, 100 g gemalen kaas, boter, peper en zout.

          
    Bereiding;

    Spoel de vis onder koud water en dep droog.

    Breng de witte wijn en de visfumet aan de kook, zet het vuur wat zachter en leg de vis erin.

    Pocheer de vis halfgaar en haal hem uit het vocht. Smelt boter en voeg de bloem toe, meng en laat al roerend drogen op een zacht vuur.

    Voeg het pocheervocht toe, meng en laat de saus inkoken en binden op een zacht vuurtje.

    Stoof de champignons gaar in boter met citroensap, peper en zout, en voeg ze met het vocht toe aan de saus.

    Stoof de prei gaar met peper en zout, leg in een beboterde ovenschaal en schik er de vis op.

    Voeg de garnalen bij de saus, giet ze over de vis en bestrooi met gemalen kaas.

    Gratineer in een voorverwarmde oven (200° C). Serveer met aardappelpuree.


    dar
    Bron; nieuwsblad.be

    Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
    Tags:zalm, zeetong, kabeljauw, pollak, garnalen, champignons, prei, kaas,
    27-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appelflap met droge vruchten


    Appelflap met droge vruchten


    Voor 6 personen:
    300 g bladerdeeg, 1 eigeel,

    Voor de marmelade:
    100 g gemengde droge vruchten (rozijnen, abrikozen, bosbessen…),
    2 à 3 el rum of perenalcohol, 800 g stevige, knapperige appels,
    1 flinke klont boter, 100 g fijne kristalsuiker, 1 snuifje kaneelpoedern. 

                              
    Bereidingswijze;

    Voor de marmelade: laat de droge vruchten weken in de alcohol, aangelengd met wat water. Laat ze goed uitlekken. Schil de appels en snij ze in achten. Smelt de boter in een pan en doe er de appelen bij. Dek af en laat 5 min. garen op een matig vuur. Roer om. Voeg suiker, uitgelekte droge vruchten en kaneel toe. Laat 20 min. garen met een deksel op de pan, op een zacht vuurtje. Roer geregeld. Laat afkoelen en giet (eventueel) overgebleven vloeistof af.

    Snij het bladerdeeg in vierkanten van 15 cm. Schep de marmelade op één helft van het deeg, vouw dubbel en zorg dat de randen goed sluiten. Strijk met een borsteltje de bovenkant van elke appelflap in met eigeel. Bak 7 à 8 min. in de oven op 225°C.

    bron;knackweekend.rnews.be

    Categorie:TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a.
    Tags:appelflap,bladerdeeg,droge vruchten,rum,appels,suiker,kaneel,
    26-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Caesar Salade met gegrilde kip, sperziebonen en croutons



    Caesar Salade met gegrilde kip, sperziebonen en croutons

    Voor 4 personen;
    • 2 kroppen Romaine sla, 300 g sperziebonen

    • 4 sneetjes sandwich brood,2 teentjes knoflook,300 g kipfilet

    • 1 Knorr Bouillonketeltje Kip,2 tl paprikapoeder

    • 4 eieren,4 el Effi Dressing Fijne Kruiden

      Caesar Salade met gegrilde kip, sperziebonen en croutons

    Bereiding

    Zet de oven aan op grillstand.
    Kook de eieren gedurende 8 minuten hard. Laat ze schrikken in koud water, pel ze en snijd ze in stukes. Was de sla en laat het blad uitlekken in een vergiet. Blancheer de sperziebonen in ruim kokend water in 6 minuten beetgaar. Spoel ze af onder koud water en zet apart.

    Snijd de kipfilet in brede repen. Meng het bouillonketeltje met 50 ml warm water en het paprikapoeder. Overgiet de kiprepen met de warme marinade. Laat ze 10 minuten marineren. Pers ondertussen de teentjes knoflook uit boven het brood en sprenkel er een beetje olijfolie over. Rooster de sneetjes onder de grill tot ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen en snijd ze in kleine vierkantjes.

    Verwarm de grillpan op hoogvuur en grill de kipreepjes ongeveer 3 minuten op iedere kant.

    Scheur de sla en meng het blad met de sperziebonen, croutons en de dressing. Verdeel de salade over de borden en garneer met het ei en de gegrilde kip.

    Tip;

    Voor een extra pittig accent: voeg 2 tl ansjovispasta toe aan de dressing

    bron; yunoni.be
     

    Categorie:SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN
    Tags:romainse sla,bonen,brood,look,kip,ei,dressing,
    25-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Croissant 'pizza' met spek

     

    Croissant 'pizza' met spek


    Ingrediënten

    ca. 400 g kwark (platte kaas), 1 blikje gekoeld croissantdeeg,
    ca. 100 g biologisch spek, een lepel kappertjes
    bieslook, peterselie, dille
    ca. 1/2 zakje gemengde (rucola) sla, goede olijfolie

                   

    Laat de kwark (plattekaas) zo'n twee uur uitlekken in een schone, geurloze theedoek in een zeef boven een kom. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier en spreid het croissantdeeg in een vierkante plak erop uit (deeg eerst in drieën verdelen).  Druk de naden dicht, prik gaatjes in de deegplak en bak in ca. 8 minuten goudbruin.

    Bak intussen het spek knapperig. Meng de kappertjes en kruiden door de kwark en maak pittig op smaak af met zout en peper. 
    Bestrijk het croissantdeeg met de kruidenkwark, verdeel eerst het spek erover
    en daarna de sla.  Besprenkel rijkelijk met olijfolie en direct eten. 

    bron; volkskrant.nl
    Loethe Olthuis


    Categorie:PIZZA'S,
    Tags:kwark,platte kaas,croissantdeeg,spek,kappertjes,kruiden,rucola,sla,olijfolie,
    24-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zuiderse groentetaart

    Zuiderse groentetaart

     voor 3 à 4 personen:

    3 paprika's, 10 g olijfolie, 1 courgette, 2 eieren, 50 g ricotta kaas,
    1 teentje knoflook, 2 vellen filodeeg, 75 g rauwe ham,
    8 kerstomaatjes, in tweeën gesneden, 15 g Belleligne-kaas.

                             

    Bereidingswijze:
    Verwarm de oven op grillstand.

    Snijd de paprika's in de lengte doormidden. Verwijder de zaadjes en leg paprika's op een bakplaat (bij voorkeur op een siliconen matje, dan blijven ze niet kleven) met de velkant naar boven. Laat het vel zwart blakeren onder de grill.

    Haal de paprika's uit de oven, laat ze even afkoelen en trek het vel eraf. Snijd de courgette in dunne schijfjes.

    Wrijf een grillpan in met olijfolie en bak de courgetteschijfjes langs beide kanten. Kruid met peper en zout.

    Maak een mengsel van eieren, ricotta en geperste look. Kruid met peper en zout.

    Leg bakpapier in een bakvorm, leg de vellen filodeeg er kruiselings in en vouw de randen dubbel. Bedek het deeg met een laagje gegrilde courgette en een laagje ham, overgiet met het eimengsel en schik daarop de rest van de gegrilde courgette, gepelde paprika en kerstomaatjes.

    Bestrooi met wat kaas en bak ca. 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C. Wel onmiddellijk bakken, anders wordt de bodem te vochtig en krijg je hem niet meer krokant.

    Bron;nina.be

    Categorie:BIJGERECHTEN,
    Tags:paprika,courgette,eieren,kaas,look,filodeeg,ham,tomaat,
    23-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steak Stroganoff


    Steak Stroganoff

    Voor 4 personen:
    2 rode paprika’s ,4 tomaten ,2 middelgrote uien
    3 tenen knoflook ,650 g steak of rosbief van Limousin-rund
    boter ,1 dl cognac ,3 dl room (min. 35% VG)
    peper en zout ,tabasco ,aardappelkroketten ,gemengde salade 

                       

    Bereidingswijze
    Breng water aan de kook en kook er de paprika’s 10 min. in. Haal uit de pan, laat schrikken onder koud stromend water en pel met een aardappelmes. Snij in vieren, verwijder zaad en zaadlijsten en snij de ene helft in repen, de andere in dobbelstenen.

    Dompel de tomaten 10 seconden onder in kokend water, laat schrikken onder koud stromend water en wrijf er met de handen de pel af. Snij het vruchtvlees in dobbelstenen. Snij de uien en knoflook fijn.

    Snij de steak in repen. Bak aan in boter, voeg alle groenten behalve de tomaten toe en laat bijna gaar bakken. Blus met cognac en voeg room toe. Laat 2 min. inkoken tot sausdikte, voeg de tomaten toe en kruid met peper, zout en eventueel tabasco. Serveer met aardappelkroketten en salade.

    Bron; knackweekend.rnews.be


    Categorie:VLEESGERECHTEN,
    Tags:Paprika, Ajuin, Look, Rundsvlees, Sla, Boter, Tomaten, Room, Cognac,
    22-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maaltijdsoep met kip




    Voor de soep; 

    1 soepkip, 1 ui, 2 wortelen, 1 prei, 2 takjes soepselder, deeglettertjes,

    1 kruidentuiltje met laurier, tijm en peterseliestengels

    enkele takjes verse peterselie, peper en zout

    Voor de groentegarnituur;

    2 wortelen, 1 prei, 1 pastinaak, 2 takjes bleekselder

                    

    Bereiding;

    Zet de kip op in koud water. Breng aan de kook en schep het schuim af. Snijd intussen de groenten in grote stukken. Doe ze bij de kip en laat heel rustig sudderen, gekruid met peper, zout en het kruidentuiltje.

    Snijd de groenten voor de garnituur in julienne.

    Haal de kip uit de pan en zeef de bouillon over de groentejulienne. Doe er de in stukken gesneden kip bij en de lettertjes. Kook nog enkele minuten door.

    Schep de soep in grote borden en strooi er wat gesnipperde peterselie over.





    bron; nieuwsblad.be


    Categorie:SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD,
    Tags:kip, groente, deeglettertjes, kruidentuiltje,
    20-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witlofrolletjes met ham
     
    Witlofrolletjes met ham

    voor
    4 personen;

    8 stronkjes witloof, 8 plakjes gekookte ham
    1 citroen, bloem, boter, 1/5 l melk, 1 pakje gemalen kaas
    nootmuskaat, peper en zout.

          
    Bereidingswijze;

    Snijd het bittere kegeltje aan de onderkant van het witloof uit. Leg de stronken op een beboterde ovenplaat. Leg er wat klontjes boter op, giet er wat water en het sap van een halve citroen overheen. Kruid met peper en nootmuskaat. Dek af en laat het witloof een half uurtje garen in een oven op 150°C tot het mooi glazig is. Je kunt het witloof ook stomen of garen in kookpan met een weinig water.

    Maak een gebonden witte saus met bloem, melk, zout, peper en nootmuskaat. Warm even door om de bloemsmaak te elimineren. Doe er de gemalen kaas bij en kruid eventueel bij. Wikkel het witloof in de ham en leg het in een beboterde ovenschaal. Giet er de kaassaus over en strooi er nog wat extra kaas bovenop.
    Zet 10 minuten in een oven op 180°C.
    Serveer met puree.

    Tip;Voor een goede bechamelsaus moet je de roux laten doorgaren tot je gebakken biscuit schijnt te ruiken.
    Pas dan ben je er zeker van dat de saus geen bloemsmaak zal hebben.


    Recept : Geert Van Der Bruggen
    bron; Lekkervanbijons.be

    Categorie:OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN,
    Tags:witlof, ham, citroen,melk, kaas,
    19-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appeltaart met abrkozen


    Appeltaart met abrikozen 

    1 pak taartmix, 1 kilo appels, 1 handvol rozijnen, 1 glas port

    30 gr gedroogde abrikozen, Rasp van een halve citroen

    2 eetl suiker, 2 theel kaneel.

     
    Foto: serge ligtenberg

    Bereidingswijze:

    Het deeg maak je gewoon volgens de aanwijzingen op het pak. Maar wel met roomboter. Dan bekleed je daar dus een taartvorm mee en gaan we aan de vulling werken.

    Appels schillen. Rozijnen en een glas port twee minuten in de magnetron. (Ben ik meestal niet voor), het beste is natuurlijk een dag van te voren laten trekken.

    De gedroogde abrikozen,het liefst die kleine uit de reformzaak. Waarom? Voor de heerlijke smaak en om het vocht dat uit de appels vrijkomt op te vangen. Dus geen beschuitkruimels en andere gekkigheid, gedroogde abrikozen.

    Citroen, dat doe ik ook, wat suiker erdoor, de kaneel, mengen en storten. Flink aandrukken, eventueel met wat deeg dat over is de bovenkant versieren en op 170 graden, drie kwartier in de oven.




    Felix Wilbrink

    bron; telegraaf.nl

    Categorie:TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a.
    Tags:Taartmix, appels, rozijnen, port, abrikozen,
    18-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soep met kalfsgehaktballetjes



    Soep met kalfsgehaktballetjes

    Voor 4 personen:

    2 sjalotten, 1 knoflookteentje, 1 scheutje olijfolie, 400 g kalfsgehakt
    50 g varkensgehakt, 1/4 theelepel citroenzeste, 5 takjes bladpeterselie
    piment d’Espelette, 1 liter kalfsbouillon, 2 preien, 6 wortels
    6 middelgrote aardappelen, 2 laurierblaadjes, peper en zout.

                                        
    Bereidingswijze;

    Hak sjalotten en knoflook fijn en braad op een laag pitje aan in een scheutje olijfolie. Meng het kalfs- en varkensgehakt, de sjalotten, de knoflook, de citroenzeste en de blaadjes bladpeterselie in een diepe schaal. Bestrooi met zout. Kruid met piment d’Espelette en meng opnieuw. Rol tot gehaktballetjes en zet opzij.

    Schenk de kalfsbouillon in een grote pan. Breng aan de kook en draai het vuur omlaag. Ontdoe de preien van het groen en snij over de lengte eerst in tweeën en vervolgens in vieren. Schil de wortels en snij in vieren.

    Borstel de aardappelen schoon, snij over de lengte doormidden. Stop groente en de laurier in de kalfsbouillon. Dek af en kook 30 min. op een laag pitje. Voeg vervolgens de gehaktballetjes toe en laat nog 15 min. op het vuur staan. Breng op smaak en dien op.


    bron; weekend.knack.be

    Categorie:SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD,
    Tags:kalsvlees, varkensvlees, look,sjalot, prei, wortels, aardappels, bouillon,


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!