Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Bekijk de resultaten

Categorieën
  • AARDAPPELGERECHTEN (81)
  • ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES (39)
  • APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO, (98)
  • BARBECUE, GRILPAN, GRIL, (51)
  • BIEREN & BIERWEETJES, (13)
  • BIJGERECHTEN, (50)
  • BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, (65)
  • CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN, (100)
  • CHINEES, OOSTERS, (4)
  • CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN, (8)
  • CULINAIRE NIEUWTJES, (115)
  • CULINAIRE TRIPS, REIZEN. (60)
  • DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN, (141)
  • DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN, (1)
  • EIEREN, EIERGERECHTEN, (34)
  • FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN, (41)
  • FONDUE, (3)
  • FOTO'S (4)
  • GROENTEN, GROENTENGERECHTEN, (73)
  • KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK, (45)
  • KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, (74)
  • KRUIDEN,MARINADES, (6)
  • OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN, (79)
  • PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE, (20)
  • PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, (129)
  • PIZZA'S, (11)
  • RESTAURANTS MET RECEPTEN (2)
  • RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN (69)
  • RIJSTGERECHTEN (32)
  • SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN (91)
  • SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S (17)
  • SMOOTHIE, FRUITDRINK, (10)
  • SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD, (111)
  • STREEKGERECHTEN (6)
  • TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a. (85)
  • TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a. (33)
  • VEGETARISCH, (39)
  • VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN, (311)
  • VLEESGERECHTEN, (198)
  • VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE, (167)
  • WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID (222)
  • WEETJES OVER VOEDING, (173)
  • WIJN & WIJNWEETJES (58)
  • WILD & GEVOGELTE (125)
  • WOKGERECHTEN (22)
  • ZWEEDSE, HAPJES, GERECHTEN, (2)
  •          Lieve bezoeker
    Zoeken met tags is nog niet
    kompleet het invullen van
    tags is een langzaamaan
    werkje, maar ik werk er aan.
    Zoeken in blog

    Aanraders !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • FOTO VAN JOKE
  • PHOTOGALERY
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • NO LIMIT
  • Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!



           ideetjes van Josephine



     Gaspacho ( koude spaanse soep)



                    Tomaat crevette



         Versgebakken paprika chips



            Witlofrolletjes uit de oven



    St-jacobsvruchten, tuinboonen, puree



               Kerstbrood (Stoll)



                         Avocado



      Varkenshaas in sinaasappelsaus



      Avocadosoep met gerookte zalm



                    Kerstbrood ( Stoll)



            Bokkepootjes (Koekjes)



     Koekjes met vulling en hagelslag



       Herfstsalade met Parmaham



    Avocadosoepje met gerookte zalm



                    Cherrytomaatjes



                      Kwarteleitjes



                       Verse vijgen



       Avocadosalade met garnalen



              Cherrytomaatjes



         Witlof met appel en radijs



       Spaghetti met zalm en zeekraal



                Trostomaten


     
      Mozzarella, tomaten, basilicum



         Groentensoep met peterselie


     
                      Verse zalm
        


             Uitsmijter met ham



             Roerei met Garnalen



              Gestoofde Paprika's



                        Peulertjes



                 Groene salade



             Coeur de boeuf Tomaten



                        Zeekraal



                       Pruimen



                       Citroenen



                 Sinaasappelen



                         Frietjes



                     Tomatensoep



                        Basilicum



                       Angusbeef



                            Eieren



                            Eieren



              Gevulde gerookte zalm



                        Knoflook



                        Courgette

                      

                               Paprika



    Gegraniteerde aardappelschijfjes



            Aardappelkroketjes



        Asperges op vlaamse wijze



         Gebakken champignons



               Crema catalana



                    Aardbeien


     
                   Sinaasappel



                            Peer



             Omelet met Garnalen



    Asperges,garnalen,puree en eitje



           Roodfruit met vanilleijs



         Garnaalsalade met frietjes



     Sint Jacobsvruchten met wilof



           Parelhoen met spruitjes



                        Witlof



                       Aardbeien



              Asperges met garnalen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Inhoud blog
  • Biefstuksalade om van af te vallen
  • Love fish van de zuiderse zeeën
  • Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak
  • Tartine met aubergine, mozzarella & tomaat
  • Zalm met krokante tikka masala
  • Appeltaart
  • Chili sin carne met 3 soorten bonen
  • Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen
  • Stoofpot van wintergroenten
  • Kwartels met savooikool
  • Gravad lax
  • Gourmet met vis
  • Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen
  • Champignonroomsoep
  • Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus
  • Polderaardappel gevuld met garnaaltjes en Hollandse saus
  • Rollade van parelhoen en ganda ham
  • Koninginnenhapjes met vis
  • Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
  • Reemedaillon met kastanjes
  • Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas
  • Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons
  • Provençaalse pastasalade
  • Kalfstong in madeirasaus
  • Kalfsblanket
  • Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes
  • gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes.
  • Gratin met bloemkool en gehakt
  • Driedubbele kwarktaart met verse vijgen
  • Gegratineerd witloof met ham
  • Biefstuk met champignons de Paris en pasta
  • Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree
  • Minder zout in onze voeding
  • Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn
  • Bouillie met erwtjes en worteltjes
  • Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus
  • Rijstpap met appeltjes
  • Gevulde tomaten met bloemkool
  • Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen
  • Avocadosoep met gerookte zalm
  • Nieuw wapen in de strijd tegen obesitas: groene thee
  • Ragu alla Napolitana
  • Boterham met salade van zalm, selder en appel.
  • Salade met gegrilde zalm
  • Vissoep met mosselen
  • Friet met stoverij van varkenswangetjes
  • Gepocheerde peren met cranberry & gember
  • Mosselgratin met spinazie
  • Filet pur en witloof in de wok
  • Ovenschotel met rundergehakt en witloof
  • Carpaccio van tomaat met salade groene boontjes, mozzarella
  • 'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes
  • Salade met sashimi van zeebaars en radijs
  • Maatjessalade
  • Gegrilde Caramba steaks
  • De meest ziekmakende voeding: fruit en groenten
  • Asperges met warme champignonsalade
  • Spirelli met kip en tomaatjes
  • Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel
  • Italiaanse mosselpan
  • Courgettesoep
  • Krokante sigaren met spinazie en feta
  • Spaghetti met curry en gerookte zalm
  • Gevulde zalmforel op de barbecue
  • Scampi's met knoflook
  • Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise
  • Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel.
  • Gevulde paprika met tzatziki
  • Groenten uit de oven
  • Salade Niçoise
  • Bruschetta met tomaat en aubergine
  • Salade van rundvlees met frambozen
  • Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake
  • Witte asperges met oosterse dressing
  • Pastasalade met artisjokken en radicchio
  • Parijse worteltjes en hun loof
  • Kalfsgebraad met jonge worteltjes
  • Bruschetta met ham en mozzarella
  • Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei.
  • Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels
  • Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella
  • Gestoofde forel met bieslooksaus
  • Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen
  • Aardbeien op spies
  • Rogvleugel met blanke botersaus
  • Videetje van kip met zachte curry
  • Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
  • Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn
  • Salade van vergeten groenten
  • Spinaziesoep
  • Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen
  • Kip met perzik, paprika en rijst
  • Groentewraps
  • Peultjes met chilipeper, gember en Meritus-filet mignon
  • Gebakken aardappelen met gehaktballetjes
  • Kalfslapjes met geroosterde aardappeltjes
  • Lentesalade met witte asperges en garnalen
  • Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len
  • Groentecurry
  • Lamskotelet in kruidenkorst



    Startpagina !

    Klik hier
    om dit blog als uw startpagina in te stellen!
    Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken

    "Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ".... De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast".... "Een volle buik heeft een gelukkig hoofd" ....

    17-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appeltaart

    Appeltaart

    Voor 8 personen:
    150 g bloem, 1 ei, 90 g suiker, 75 g boter
    2 middelgrote appelen, geschild en in partjes

    Vanillepudding:
    3 dl melk, 3 afgestreken el vanillepuddingpoeder (bv. Imperial)

    2 afgestreken el suiker

    Versiering:
    amandelschilfers en suiker


                                        
    Bereidingswijze
    Meng bloem, suiker, ei en boter op kamertemperatuur en kneed tot een homogeen deeg. Laat afgedekt 15 minuten rusten. Bekleed een taartvorm met een diameter van 20 cm met boterpapier en smeer in met boter. Rol het deeg uit en schik het in de bakvorm, zodat er een rand is van ongeveer 3 cm deeg.

    Bereid de vanillepudding: meng melk en poeder, breng al roerend tot tegen het kookpunt, haal van het vuur en voeg suiker toe. Giet de vanillepudding op de rauwe taartbodem, schik er in waaiervorm de partjes appel op en strooi er de amandelschilfers en de suiker over.

    Bak de taart 30 minuten op 180°C tot de randen goudbruin zijn.


    bron; weekend.knack.be
    recept; Carine Vandeplas


    Categorie:TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a.
    Tags:appels, amandel,
    16-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Driedubbele kwarktaart met verse vijgen


    Driedubbele kwarktaart met verse vijgen
     

    Voor 6 personen:
    Bodem :
    75 g witbroodkruim, 50 g fijngehakte walnoten
    50 g gesmolten boter, peper , zout

    Vulling :
    3 eieren, 250 g ricotta, 200 g gorgonzola
    50 g mascarpone, 1 el marjolein, 1 el fijngehakt bieslook

    Vijgen :
    4 verse vijgen, olijfolie, 2 el balsamicovinaigrette

                      

    Kooktijd : 55' (+ 20' rusten)
    Bereidingswijze;
     

    Meng het broodkruim met de walnoten en boter. Kruid met peper en zout. Druk het mengsel aan op de bodem van een springvorm van 20 cm. Bak 10 minuten op 200°C. Meng de eieren met de ricotta, gorgonzola en kruiden. Giet in de vorm en zet in de oven. Draai de temperatuur lager tot 180°C en bak 45 à 50 minuten.

    Haal de kaastaart uit de oven en laat een halfuur rusten alvorens uit de vorm te halen. Snij de vijgen kruiselings in en duw ze open, zodat ze openbloeien als een bloem. Leg de vijgen in een braadslee, bedruppel met olijfolie en zet 15 minuten in de oven. Serveer de kwarktaart lauw met de warme vijgen, overgoten met een balsamicovinaigrette.


    bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a.
    Tags:Walnoten, Eieren, Ricotta, Gorgonzola, Mascarpone, Marjolijn,Bieslook, Vijgen,
    02-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cake met citroenmelisse


    Cake met citroenmelisse


    Ingrediënten

    - 200 g roomboter, 200 g suiker, 200 g bloem (zelfrijzend)
    - 4 ei, 3 eetlepelcitroensap
    - 2eetlepelcitroenmelisse (fijngehakt)

              
    Bereiding;


    Laat de boter zacht worden op kamertemperatuur en meng ze met de suiker.
    Roer er één voor één de hele eieren door en voeg het citroensap toe.
    Voeg voorzichtig de bloem toe en roer het geheel tot een soepel deeg.
    Meng tenslotte de fijngehakte citroenmelisse door het beslag.

    Verwarm de oven voor op 180°C en bestrijk ondertussen een cakevorm met
    boter en bloem.
    Schep het deeg in de vorm en laat 45 minuten bakken in de oven.
    Haal de cake uit de vorm en laat omgekeerd op een rooster afkoelen.

    Bron; skynet.be

    Categorie:TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a.
    Tags:boter, suiker, citroenmelisse, citroen, bloem,
    27-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appelflap met droge vruchten


    Appelflap met droge vruchten


    Voor 6 personen:
    300 g bladerdeeg, 1 eigeel,

    Voor de marmelade:
    100 g gemengde droge vruchten (rozijnen, abrikozen, bosbessen…),
    2 à 3 el rum of perenalcohol, 800 g stevige, knapperige appels,
    1 flinke klont boter, 100 g fijne kristalsuiker, 1 snuifje kaneelpoedern. 

                              
    Bereidingswijze;

    Voor de marmelade: laat de droge vruchten weken in de alcohol, aangelengd met wat water. Laat ze goed uitlekken. Schil de appels en snij ze in achten. Smelt de boter in een pan en doe er de appelen bij. Dek af en laat 5 min. garen op een matig vuur. Roer om. Voeg suiker, uitgelekte droge vruchten en kaneel toe. Laat 20 min. garen met een deksel op de pan, op een zacht vuurtje. Roer geregeld. Laat afkoelen en giet (eventueel) overgebleven vloeistof af.

    Snij het bladerdeeg in vierkanten van 15 cm. Schep de marmelade op één helft van het deeg, vouw dubbel en zorg dat de randen goed sluiten. Strijk met een borsteltje de bovenkant van elke appelflap in met eigeel. Bak 7 à 8 min. in de oven op 225°C.

    bron;knackweekend.rnews.be

    Categorie:TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a.
    Tags:appelflap,bladerdeeg,droge vruchten,rum,appels,suiker,kaneel,
    19-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appeltaart met abrkozen


    Appeltaart met abrikozen 


    Nodig:

    1 pak taartmix, 1 kilo appels, 1 handvol rozijnen, 1 glas port

    30 gr gedroogde abrikozen, Rasp van een halve citroen

    2 eetl suiker, 2 theel kaneel.

     
    Foto: serge ligtenberg

    Bereidingswijze:

    Het deeg maak je gewoon volgens de aanwijzingen op het pak. Maar wel met roomboter. Dan bekleed je daar dus een taartvorm mee en gaan we aan de vulling werken.

    Appels schillen. Rozijnen en een glas port twee minuten in de magnetron. (Ben ik meestal niet voor), het beste is natuurlijk een dag van te voren laten trekken.

    De gedroogde abrikozen,het liefst die kleine uit de reformzaak. Waarom? Voor de heerlijke smaak en om het vocht dat uit de appels vrijkomt op te vangen. Dus geen beschuitkruimels en andere gekkigheid, gedroogde abrikozen.

    Citroen, dat doe ik ook, wat suiker erdoor, de kaneel, mengen en storten. Flink aandrukken, eventueel met wat deeg dat over is de bovenkant versieren en op 170 graden, drie kwartier in de oven.




    Felix Wilbrink

    bron; telegraaf.nl

    Categorie:TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a.
    Tags:Taartmix, appels, rozijnen, port, abrikozen,
    02-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Havermoutkoekjes


    Ontwaken en ontbijten met vers gebakken havermoutkoekjes.
    Jeroen durft te wedden dat vers gebakken havermoutkoekjes en een smeuïge mix van verse kaas en bananen goed zullen scoren.
    Ook als vieruurtje kan je dit op de tafel zetten. Probeer het eens…

    Havermoutkoekjes

    Voor 4 personen:
    130 g havermout ,
    125 g zachte boter (op kamertemperatuur),
    210 g suiker , 100 g bloem, 1 vanillestokje, 1 ei .
           

       
      Foto's; Hobbyfotografie J & G    

      Bereiding;
    • Weeg alle ingrediënten zorgvuldig. Doe de havermout, de bloem, de suiker en de malse boter in de mengbeker van je keukenmachine.
    • Druk de vanillestok eerst even plat en snij hem daarna overlangs in twee. Schraap met een mespunt alle zwarte zaadjes uit de peulen en doe ze zorgvuldig in de mengpot.
    • Voeg tenslotte het ei toe.
    • Monteer de klopper op de machine en laat het toestel rustig draaien. Na een dikke minuut ontstaat er al een homp koekjesdeeg.
    • Neem de vlakke ovenplaat erbij en leg er een vel bakpapier op of een bakmat van siliconen.
    • Verwarm de oven voor op 175°C.
    • Rol kleine porties deeg tot balletjes van zo’n 2 centimeter diameter. Leg ze op het vel bakpapier (of het bakmatje) en druk ze plat tot dunne ronde koekjes van zo’n 6 cm diameter. Op een standaard bakplaat kan je zo’n 16 koekjes leggen.
    • Tip: Bewaar het koekjesdeeg voor later.
      Indien je het wil bewaren, rol het deeg dan als dikke worsten in vershoudfolie. Laat ze afkoelen in de koelkast (of vries ze in) en snij het deeg nadien met een heet mes in dunne ronde plakjes.
    • Bak de koekjes gedurende ongeveer 25 minuten in de hete oven van 175°C.
    • Laat de koekjes afkoelen zodat ze extra krokant worden.

      Tip;
      de suiker kan vervangen worden door 20 a 25 gram stevia.

    bron; een.be

       

    Categorie:TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a.
    Tags:Havermout, bloem, suiker, boter,
    29-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Muffins met yoghurt, citroen en bosbessen


    Muffins met yoghurt, citroen en bosbessen

    De bosbes is vezelrijk en zit boordevol vitamine E, antioxidanten en
    natuurlijke suikers. Lekker van smaak en goed voor je lijf.
    Nodig je vriendinnen uit met eigengemaakte muffins en veel tijd om
    bij te praten, wordt het vast een succes.

    Nodig:

    150 gm Bosbessen, (diepvries) 250 gm Bloem, 2 blokje(s) Bakkersgist

    2 middelgroot Ei, 100 gm Witte suiker, 1 stuk(s) Vanillestokje

    1 portie(s) Citroen, 7 eetlepel(s) Olijfolie

    300 gm Yoghurt, 0% v.g., naturel, 1 eetlepel(s) Poedersuiker 

                                    

    Voorbereiding <25 min.
    Bereidingswijze:
    < 30min.

    Zeef de bloem met het gistpoeder en een 1/2 koffielepel natriumbicarbonaat.

    Meng de eieren, de suiker, het merg van een vanillestokje, de geraspte
    schil van 1 citroen, 100 ml plantaardige olie en 300 g yoghurt (0% v.g.).
    Doe er de bloem bij. Voeg 150 g ontdooide bosbessen toe.

    Schenk het deeg in muffinvormpjes bedekt met papieren vormpjes.
    Laat 25-30 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 200°C.

    Bestuif voor het opdienen met poedersuiker.  


    bron; telegraaf.nl

    Categorie:TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a.
    Tags:bosbessen, bloem, gist, ei, suiker, vanillestokje, citroen, olijfolie, yogurt,
    26-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardbeientompouce


     
    Aardbeientompouce



    4 personen;

    4 plakjes roomboterbladerdeeg, net ontdooid,
    250 ml volle melk, 20 g custardpoeder, 3 el suiker,
    250 g aardbeien, 1 el aardbeien limonadesiroop,
    6 el poedersuiker, 1 bekertje slagroom (125 ml), bakpapier.


                          

    Bereiden; 25 min. + 40 min. wachten.

    -1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de plakjes bladerdeeg doormidden.
    Leg op een met bakpapier beklede bakplaat, prik er met een vork gaatjes in en leg
    het ovenrooster erop (dit voorkomt dat de plakjes te veel rijzen).
    Bak ze 10 min. in het midden van de oven. Laat afkoelen.
    -2. Breng de melk aan de kook, houd 4 el apart. Meng het custardpoeder, 2 el suiker en de 4 el melk tot een gladde massa. Voeg al roerend aan de kokende melk toe.
    Kook op laag vuur al roerend 2 min. door. Laat in ca. 30 min. afkoelen.
    -3. Halveer 4 aardbeien en houd apart. Verwijder de kroontjes van de rest van de aardbeien en snijd in stukjes. Meng de siroop met de poedersuiker, voeg eventueel 1-2 tl water toe. Bestrijk 4 bladerdeeghelften met het glazuur.
    Klop de slagroom stijf met de rest van de suiker. Verdeel de custard, aardbeien en room over de 4 ongeglazuurde bladerdeeghelften.
    Leg de geglazuurde helften erop. Garneer met de halve aardbeien.

    bron; ah.nl


    Categorie:TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a.
    Tags:bladerdeeg, custard, aardbeien, slagroom,
    17-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Muffins met Brugge Goud en rozijnen




    Muffins met kaas en rozijnen



    Voor circa 20 muffins :

    • 150 g kaas geraspt, 150 g boter, 9 g gist
    • 120 ml water, 280 g bloem, 4 eieren, 60 g fijne suiker
    • snuifje zout, 180 g rozijnen, 1 eierdooier voor de afwerking

                                  afbeelding recept

    Bereiding;

    Meng de gist met het water en laat 5 min. rusten. Meng 75 g van de bloem onder het gistmengsel voeg vervolgens al kloppend de eieren toe. Voeg vervolgens het zout en de suiker toe aan het mengsel onder voortdurend kloppen. Dan meng je de rest van de bloem door het beslag en laat 45 min. rijzen op kamertemperatuur. Na 45 min. smelt je de boter en meng de boter onder het beslag samen met de rozijnen en kaas. Vet de bakvormpjes in met boter en vul ze ½ met het beslag, laat nog eens 45 min. rijzen. Wrijf de muffins in met losgeslagen eidooier. Plaats de Muffins in een voorverwarmde oven van 200°C en laat 25 à 30 min. bakken tot ze mooi bruin zijn.





    bron; kazenvanbijons.be

    Categorie:TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a.
    Tags:kaas, boter, rozijnen, eieren,
    03-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Muffins met Brugge Goud en abrikozenconfituur



    Muffins met Brugge Goud en abrikozenconfituur


    voor circa 20 muffins

    150 g Brugge Goud geraspt, 150 g boter

    300 g bloem, 160 g suiker, 20 g vanillesuiker

    1 el bakpoeder, 1,8 dl melk, 2 eieren


    1 el geraspte schil van sinaasappel,
    abrikozenconfituur.

                                                     afbeelding recept
    Bereiding;
    Doe de bloem in een kom en meng met bakpoeder, suiker, vanillesuiker, geraspte sinaasschil, Brugge Goud, de eieren, melk en de gesmolten boter in deze volgorde tot u een glad mengsel heeft.

    Vet de bakvormpjes in met boter en vul ½ met het deeg.
    Schep in elke holte 1 el abrikozenconfituur en schep de rest van deeg erop zodat
    er ¾ gevuld is. Laat 20 à 25 min bakken in een voorverwarmde oven van 180°. 





    bron; kazenvanbijons.be

    Categorie:TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a.
    Tags:Kaas, boter, bloem, suiker, confituur, eieren,
    18-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meringues


     Meringues
    Lekker bij de koffie of thee maak ze wel een dag van te voren.

    Nodig;
    5 eiwit, 0.5 theelepel zout, 160g suiker,
    160g poedersuiker, 2 theelepels vanille-extract,



                                               

    Bereiding;
     Verwarm de oven voor op 180°C. Klop in een superschone kom met een mixer de eiwitten stijf met het zout. Voeg de tafelsuiker toe en klop het mengsel 10 minuten op de hoogste snelheid. Schep de poedersuiker erdoor met het vanille-extract. Schep heel kleine lepeltjes van het mengsel op de bakplaten die zijn bekleed met vetvrij papier. Schuif de bakplaten in de oven en schakel de temperatuur onmiddellijk terug naar 120°C. Bak ze 1 uur.

    Schakel de oven uit en laat de meringues in de oven afkoelen.

    Voor het opdienen:
    Plak een uur voor het serveren twee meringues met slagroom aan elkaar.

    Andere serveerideeën:
    Plak twee meringues aan elkaar met stijf geslagen slagroom met een smaakje, bijvoorbeeld met limoencurd, bessencompote, passievruchtenpulp of koffielikeur erdoor.
    Bestrooi ze desgewenst met wat gezeefde cacao. 


    Tip; luchtdicht zijn ze enkele weken houdbaar.
     
    bron;skynet.be

     


    Categorie:TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a.
    Tags:eieren, suiker, room,
    15-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Muffins met Brugge Oud en gekookte ham


    Muffins met Brugge Oud en gekookte ham

    Voor circa 20 muffins :

           
    • 150 g brugge oud geraspt, 150 g boter, 300 g bloem,

      1 el bakpoeder, snuifje zout,


      200 g gekookte ham in fijne reepjes gesneden

    • 1 kleine chilipeper ontpit en fijngesneden,
      2 eieren, 2.5 dl melk
       

                                                   afbeelding recept
      Bereiding;
    • Doe de bloem in een kom en meng met het bakpoeder, het zout, de chilipeper, de ham, Brugge Oud, de eieren, de melk en de gesmolten boter in deze volgorde tot u een glad mengsel heeft.

      Vet de bakvormpjes in met boter en vul ¾ met het deeg. Laat 20 à 25 min bakken in een voorverwarmde oven van 180°. Werk af met een paar reepjes gekookte ham.  



      bron; kazenvanbijons

     


    Categorie:TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a.
    Tags:kaas, boter, bloem, ham, chilipeper, eieren,
    06-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept voor een paaskonijn in het gras

    Lekkernijen voor Pasen!

    Recept voor een paaskonijn in het gras

    Deze worteltaart in de vorm van een konijn zal de kinderen zeker gelukkig maken.
    Ze zullen niet alleen kunnen helpen bij het maken van het deeg, maar ook met de kleine versieringen in marsepein.

    Voor 4 personen;

    300 gr wortelen, 150 gr amandelpoeder, 150 gr bloemsuiker
    40 gr bloem, 150 gr geraspte kokosnoot, 1 pakje gist (11 g)
    3 eieren, 25 cl zeer koude room, 1 of 2 druppels groene eetbare kleurstof
    Gekleurde suiker, marsepein.


            Recept voor een paaskonijn in het gras

    Bereiding: 25 min.
    Baktijd: 45-50 min.

    Verwarm de oven voor op 160°. Vet een bakvorm in in de vorm van een konijn van ongeveer 24 cm.

    Schil en was de wortelen. Rasp ze. Doe in een grote kom het amandelpoeder, de suiker, de bloem, de kokosnoot en de gist. Doe er de eieren bij en meng goed. Voeg er ten slotte de geraspte wortelen aan toe. Meng het deeg nog eens rustig met behulp van een spatel.

    Doe het deeg in de vorm en zet gedurende 10 minuten in de oven. Verhoog vervolgens de temperatuur tot 180°C en laat nog 35 à 40 minuten bakken. Check of de taart goed gebakken is door een mes in de taart te steken: komt het mes er proper uit, dan is de taart klaar. Haal de taart uit de vorm en laat afkoelen op de grilplaat.

    Klop de room tot slagroom en verdeel ze in twee kommen. Smeer het ene deel over de taart. Kleur het andere deel met de groene kleurstof, doe de slagroom in een spuitzak en spuit aan de onderkant van de taart het gras waarin het konijn zit. Werk af volgens je eigen fantasie met gekleurde suiker en marsepein.
    Smullen maar!



    bron; skynet.be     
    Larousse, Chocolats et Desserts de Paques,  Foto; Massimo Pessina.

    Categorie:TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a.
    Tags:wortelen, amandelpoeders, kokosnoot, eieren, room, marsepein,
    04-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Citroentaart


          Citroentaart         
      

             Voor 4 personen;
    • 2 citroenen, 5 eieren, 10 g poedersuiker
    • 1 rol kruimeldeeg, uit het koelvak, 2 dl room, 150 g suiker

            Citroentaart

    Bereiding;

    1. Leg het deeg met het bakpapier in een taartvorm, druk stevig aan en doorprik het deeg enkele keren met een vork.
    2. Bak het kruimeldeeg in een voorverwarmde oven van 200 graden gedurende 10 minuten.
    3. Meng de eieren met de suiker en de room. Voeg de geraspte citroenschil en het sap van 2 citroenen toe.
    4. Verdeel de citroencrème over de taartbodem en bak nog 35 minuten verder in een voorverwarmde oven van 175 graden.
    5. Laat de taart afkoelen en bestrooi met poedersuiker enkele minuten voor het serveren.

      bron; delhaize.be

    Categorie:TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a.
    Tags:citroen, eieren, kruimeldeeg, room,
    08-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amandelkoekjes met Boerenjongens



    Amandelkoekjes met Boerenjongens

    Ingrediënten;

    · 75 gr amandelen (geheel, met vlies er nog aan)

    · 200 gr bloem, 2 eieren, 125 gr suiker

    · 1 vanillestokje, 1 th lepel zout

     
    Rozijnen op alcohol (boerenjongens)

    · 1/2 l alcohol voor opleggen van fruit (40°)

    · 1 kaneelstokje, 400 gr rozijnen, 250 gr suiker, 2 dl water



    Bereidingswijze;

    1. Verwarm de oven op 190°

    2. Meng de bloem met de suiker, het zout en de eieren. Snijd de vanillestok in de lengte doormidden en schraap het merg eruit met de punt van een mes. Vermeng het merg in het deeg.

    3. Meng er vervolgens de amandelen door.

    4. Leg een blad bakpapier op je ovenplaat. Stort het deeg erop. Maak 2 zo smal mogelijke worsten. Laat 20 minuten bakken in de voorverwarmde oven van 190°.

    5. Haal het gebak uit de oven en snijd onmiddellijk in schijven van een kleine centimeter dikte. (Je moet dit meteen doen omdat je makkelijk door de amandelen kan snijden als het gebak nog warm is.)

    6. Laat ze afkoelen en bewaar ze in een doos.

    7. Voor de 'boerenjongens': Verwarm het water en los er de suiker in op. Voeg de alcohol eraan toe. Doe de rozijnen, de kaneelstok en het alcoholwater in een weckpot en laat minimum 3 weken staan.

    8. Doop het koekje in de boerenjongens.


    Recept P.Huysentruyt
    Bron; zesta.be


    Categorie:TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a.
    Tags:amandelen, rozijnen,
    23-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eenvoudige appeltaart


    Eenvoudige appeltaart

    Een eenvoudige appeltaart met weinig werk.  

    • 7 eetlepels patisseriebloem
    • 7 eetlepels fijne suiker
    • 7 eetlepels olie (geen olijfolie)
    • 7 eetlepels halfvolle melk
    • 2 hele eieren -2 pakjes vanillesuiker
    • 1/2 pakje bakpoeder

    *doe alles in een kom en roer goed onder elkaar *deeg in een ingevette bakvorm doen *appelschijfjes opleggen (deze kan je ook onder het deeg mengen) -oven voorverwarmen op 150°C  en 45 minuten bakken op 170°C

                                        

    Tip; De appelschijfjes kan je boven op de taart leggen of onder het deeg mengen. Als je niet graag werkt met bakpoeder kan je de patisseriebloem vervangen door zelfrijzende bloem.


    door holiday8
    bron; yunomi.be


    Categorie:TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a.
    Tags:bloem, suiker, melk, appels,
    14-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.apfelstrudel


    zoet;  apfelstrudel

    In de film Inglourious Basterds loopt kolonel Landa de jonge joodse Shosanna tegen het lijf in een koffiezaak en bestelt een apfelstrudel voor hen beiden. Tijdens het eten wordt de spanning tussen beide personages bijna ondraaglijk. Het gesmak van de kolonel gaat door merg en been en aan het einde van de scène drukt hij zijn smeulende sigaret uit in het gerecht. Het eten van een apfelstrudel zou hierna nooit meer hetzelfde zijn...

    Voor 4 personen
    1 vel bladerdeeg van 20 x 40 cm, 3 goldenappelen
    2 el boter, 2 el broodkruim, 2 el amandelschilfers
    2 el rozijnen, 1 ei, 2 el suiker

                               Zoet 
                                                                                             © Borgerhoff & Lamberigts en Kinepolis

    Bereidingstijd: 60 minuten

    Verwarm de oven voor op 200°.

    Haal het deeg uit de verpakking en rol het wat verder uit, maar enkel in de breedte.

    Leg het op een vochtige handdoek.

    Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij in kleine blokjes.

    Laat de boter smelten en laat het broodkruim er even in kleuren.

    Rooster de amandelen onder een grill of in een pan.

    Week de rozijnen een half uurtje in water, opdat ze wat aan volume toenemen. Haal ze uit het water en meng met de appelblokjes en het broodkruim.

    Verdeel dit over het deeg maar laat 1cm van de rand vrij.

    Klop het ei los en strijk de kanten van het deeg in.

    Rol het deeg met behulp van een handdoek strak op zodanig dat een rol ontstaat van ongeveer 40 cm lang.

    Leg op een bakplaat met bakpapier met de sluiting naar onder.

    Bestrijk met het losgeklopt ei.

    Maak met een scherp mes insnijdingen over de volledige lengte.

    Bak gedurende 15 minuten af in een voorverwarmde oven op 200°.

    Serveer lauwwarm met een bolletje vanille-ijs en een toefje slagroom.


    bron; skynet.be

    Categorie:TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a.
    Tags:bladerdeeg, appels, amandeleb, rozijnen,
    05-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Muffins met walnoten en esdoornsiroop


    Muffins met walnoten en esdoornsiroop

     Voor 8 muffins:

    100 g suiker, 200 g patisseriebloem, 1 zakje bakpoeder,
    80 g zachte boter, 180 ml volle yoghurt, 1 ei,
    1 flinke eetlepel esdoornsiroop, 2 eetlepels honing, 1 rijpe banaan,
    100 g gehakte walnoten, 8 hele walnoten,
    8 bananenchips (gedroogde banaanschijfjes).

                                    muffins met walnoten en esdoornsiroop
    Bereiding :

    1 Klop de boter en de suiker tot een romige massa, zeef de bloem en het bakpoeder bij de botermassa en meng goed. Klop nu het ei door de massa.

    2 Mix de banaan met yoghurt en spatel dit door het beslag. Meng tot slot de gehakte walnoten onder het beslag.

    3 Verdeel papieren kuipjes over 8 bakvormen. Je kan bakvormen voor muffi ns in de handel kopen.

    4 Verdeel het beslag over de bakvormen en verwarm de oven voor op 200°C.

    5 Verdeel de walnoten en bananenchips over de muffins en bak ze af in 12 à 15 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat de muffins afkoelen op een rooster.

    6 Verhit de honing in een pannetje tot deze donker kleurt. Voeg de esdoornsiroop toe en neem van het vuur. Bestrijk de muffins met de siroop.

    Beeld: Photo News & Ambiance
    bron;gva.be


    Categorie:TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a.
    Tags:bananenchips, bloem, yogurt, walnoten, banaan, honing,
    04-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drie Koningentaart met frangipane en appel



    Drie Koningentaart met frangipane en appel

    Voor ca. 16 personen:

    • 1 zak koud deeg voor Frangipane van Herta
    • 2 bladerdegen van Herta, 3 appelen (Golden of Jonagold)
    • 1 ei, 1 amandel, 1 kroon

    © Creative Family -
    Bereiding :20 & 25 min.

     
    1. Verwarm de oven voor op 180°C (Thermostaat 6) en haal het rooster eruit. Schil de appelen, snij ze in vier en dan in dunne schijfjes.

    2. Om een krokant deeg, zowel onder als boven te bekomen, gebruiken we geen bakvorm: ontrol het bladerdeeg en behoud het bakpapier.

    3. Giet het deeg voor frangipane in het midden, en laat een boord van 5 cm onbedekt.

    4. Leg er de appelschijfjes trapsgewijs op. Schuif de boon of amandel in het frangipanedeeg (niet te dicht bij de boord, zodat ze niet te vlug gevonden wordt).

    5. Bevochtig de boorden met een penseel met koud water.

    6. Bedek het geheel met de tweede bladerdeeg. Duw de boorden goed aan: eerst met de vingers, daarna met de tanden van een vork (er niet doorheen duwen).

    7. Trek, met behulp van een mes, oppervlakkige diagonale inkepingen op de taart en prik er ook enkele gaatjes in. Bestrijk alles met opgeklopt ei.

    8. Plaats de Drie koningentaart met het bakpapier op het rooster in de oven en bak gedurende 25 min, tot ze goudbruin is. Laat afkoelen op een rooster.

    9. Eet warm of lauw.

    Tip : u kan de appels door peren vervangen!

    bron; skynet.be

    Categorie:TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a.
    Tags:deeg, frangipane, bladerdeeg, amandel,
    16-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinderkersttaart


    Kinderkersttaart

    Wie kan je meer plezier doen met taart? juist! kinderen en kleinkinderen.

    Voor 1 taart;
    1 kg biscuitmix (Biscovit), 10 eieren, 10 eetlepels water
    800 ml slagroom, 500 g mascarpone, 200 g suiker
    100 g vanillesuiker, 300 ml frambozencoulis
    100 ml suikersiroop met abrikozenlikeur, 500 g rolfondant
    1 koffielepel rode kleurstof (cacaoboter), glazuursuiker
    kerstversieringen van suiker

                                     
     Bereidingswijze;

    Klop biscuitmix met eieren en water gedurende 10 minuten op. Doe dit deeg in twee ingevette taartvormen, met een verschillende diameter. Bak de biscuit gedurende 30 minuten op 180°C.

    Klop de slagroom op samen met de vanillesuiker. Klop mascarponekaas, suiker en frambozencoulis onder de room. Kneed de rolfondant soepel en meng met rode kleurstof. Rol de fondant open met een deegrol.

    Snijdt de afgekoelde biscuits 2 maal door, bestrijk met suikersiroop en smeer er een dikke laag frambozenroom tussen. Herhaal dit voor de twee taarten. Bedek elke taart met een dun laagje gekleurde rolfondant en plaats ze op elkaar. Versier de taart met kerstversiering en een strik.

    bron; weekend.knack.be

    Categorie:TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a.
    Tags:biscuitmix, eieren, slagroom, mascarpone, suiker, frambozencoulis, fondant,


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!