Lily Robinson, een Brits meisje van drieënhalf, kreeg de supermarktketen Sainsbury's zover dat ze het tijgerbrood in hun rekken herdopen tot giraffebrood. Dat schrijft de Daily Mail.
Het meisje stuurde in mei een brief naar de keten, waarin ze vroeg waarom tijgerbrood zo genoemd wordt, terwijl giraffebrood logischer zou zijn. De vlekken op het tijgerbrood lijken inderdaad meer op een giraffe dan op een tijger. Twee weken later kreeg ze antwoord van de directeur van de klantendienst Chris King, die haar gelijk gaf.
Lily's moeder postte de brief en het antwoord op Facebook, waar de brieven een grote hit werden. Die grote belangstelling heeft Sainsbury's nu doen beslissen om het brood voortaan giraffebrood te noemen.
Sainsbury's liet dat dinsdagavond weten. Tegelijk lieten ze ook weten dat Chris King, die door veel Facebookgebruikers geloofd werd om zijn leuke antwoord, aan een opleiding bezig is om leerkracht lagere school te worden.
Tijgerbrood, of giraffebrood, wordt gemaakt door een rijstpasta op het brood te smeren die dan bij het bakken scheuren en krokante vlekken worden.
Beeld: Photo News bron; gva.be
Categorie:WEETJES OVER VOEDING, Tags:Brood, tijgerbrood,
02-02-2012
Rode poon, vis van het jaar
Rode poon, vis van het jaar
De rode poon lijkt op het eerste gezicht eerder afkomstig uit een tropische zee rond paradijselijk eiland dan uit de Noordzee of de Atlantische Oceaan. Hij is niet groot (30 tot 50 cm) en weegt 200 tot maximum 500 g. Hij heeft een opvallend roodoranje kleur en een vrij harde en zware kop die met beenplaatjes is bepantserd. Zijn waaiervormige vinnen lijken op vleugeltjes en daarmee kan hij zelfs over de zeebodem lopen.
Nog een opvallend kenmerk is het feit dat deze vis kan knorren. Hij bezit een krachtige zwemblaas die hij bij de herkenning van soortgenoten, bij de voortplanting en bij gevaar gebruikt om een knorrend geluid te produceren. Voor vissers is zijn andere Nederlandse benaming, knorhaan, dan ook vanzelfsprekend.
Opvallend grote aanvoer deze winter
Ondanks deze exotische kenmerken is rode poon wel degelijk een vis van bij ons. De jongste tijd is rode poon zelfs nog meer een nationale vis aan het worden. Vroeger werd hij bij wijze van spreken per ongeluk door onze vissers mee gevangen bij het vissen op tong en pladijs. De vangstquota dwingen onze visserij echter over te schakelen op flyshooting. Dat is een meer duurzame techniek die het mogelijk maakt om gericht te vissen op welbepaalde soorten en andere soorten ongemoeid te laten. Voor rode poon gelden geen Europese vangstbeperkingen en daarom vangen onze vissers deze winter heel gericht op poonsoorten.
Vrij veel verlies
Verwacht wordt dat die grote aanvoer van rode poon nog tot in april zal duren. De vis van het jaar is weliswaar het hele jaar door te krijgen, maar ten gevolge van de nieuwe vistechniek valt de topaanvoer tegenwoordig in de koude maanden, van half oktober tot het begin van de lente. Vroeger lag die topaanvoer eerder in de lente en de zomer.
De grote aanvoer deze winter zorgt voor een redelijk voordelige prijs en dat is een goede reden om deze onbekende vis van bij ons eens uit te proberen in de keuken.
In de vishandel zult u rode poon vrijwel altijd in zijn geheel zien liggen met zijn opvallend roodoranje kleurtje. De handelaar zal hem voor u schoonmaken en fileren. Bij het fileren gaat echter nogal wat gewicht verloren (de zware kop!). Van zon hele vis blijft dus maar een portie voor één persoon over. De voordelige prijs is daarom een beetje bedrieglijk. Bij het fileren kan een enkele graat overblijven, maar die is niet hinderlijk.
Daartegenover staat dat het vlees van rode poon stevig is, bijna te vergelijken met zeeduivel (lotte). Dat maakt hem zeer geschikt voor alle mogelijke bereidingen
Succestips in de keuken
Omdat het vlees van rode poon niet snel uit elkaar valt, is de vis van het jaar ideaal voor bouillabaisse, vissoep en stoofpotjes met vis.
Om dezelfde reden is hij goed te gebruiken om te bakken in de pan, voor visbrochettes, om te roosteren onder de ovengrill of voor de barbecue. In dat laatste geval vraagt u aan de vishandelaar om het vel te laten aan één kant van de filet.
De smaak van de vis is niet erg uitgesproken, hij mag dus stevig gekruid worden.
Als u zelf visfumet trekt, is het vele afval van rode poon natuurlijk een buitenkans.
Om de rode kleur een beetje aan te houden, kunt u de gare filet serveren met een pittig tomatensausje.
Ludo Hugaerts bron; plusmagazine.knack.be
Categorie:WEETJES OVER VOEDING, Tags:rode poon,
Mie cuit van rode poon met coulis van tomaten en paprika
Mie cuit van rode poon met coulis van tomaten en paprika, minitomaat en verse kruiden
Voor 4 personen
4 rode ponen, gefileerd met vel, 5 rijpe tomaten (Coeur de Boeuf) 12 kerstomaatjes, 4 blaadjes basilicum 3 paprikas, 1 ui, peper en zout
Voor de afwerking: verse kruiden: koriander, basilicum, dragon, bronzen venkel, bieslook yoghurt
Bereidingswijze :
Verdeel de visfilets in gelijke stukken. Gaar half onder de grill, besprenkeld met olijfolie, peper, zout en citroensap.
Mix de tomaten tot tomatenpuree, passeer door een fijne zeef. Kruid met peper, zout en suiker. Voeg wat rode wijnazijn toe.
Pof de paprikas op de barbecue (of in een hete lucht oven) gedurende 30 minuten. Pel ze en stoof ze aan met 1 ui. Bevochtig met een scheutje room. Mix het geheel dan op tot een gladde massa.
Snij een kruisje in de tomaten, leg ze kort in kokend water laat schrikken in ijswater. Verwijder dan de pel.
Schik de poon in het midden van het bord. Lege de kerstomaatjes op en rond de vis. Spuit puntjes van beide coulis ertussen. Werk af met een beetje yoghurt en drapeer wat kruiden over het gerecht.
Tip : Hebt u de vis liever wat meer gegaard, plaats dan iets langer onder de grill.
1 l gevogeltefond (of 5 blokjes geconcentreerde kippenbouillon) 3 flinke uien, 5 rode paprika's, 5 boterhammen 2 l water, 1 potje Maredsous dubbele roomsmeerkaas enkele sneden spek (gerookt of gezouten) 2 soeplepels gehakte peterselie
Bereidingswijze;
Het spek in reepjes snijden en krokant bakken. Paprika's en uien schoonmaken en in stukjes snijden. De boterhammen in blokjes snijden. De versneden groenten met het brood, de bouillon en het water aan de kook brengen en kort laten doorkoken. Alles met de staafmixer pureren.
De inhoud van het potje dubbele roomsmeerkaas toevoegen en met de soep tot een gladde massa mixen. De reepjes spek in het midden van warme, diepe borden schikken en overgieten met hete soep. Bestrooien met peterselie.
Voor 8 personen; 250 g korstdeeg, 8 eieren, 1 dl room, 200 g verse geitenkaas, 200 g gekookte seizoensgroenten (witloof, asperges, wortelen, boontjes, enz.), 200 g gemalen Oud Brugge, bakpapier en gedroogde peulvruchten voor de voorbak van het deeg, Voor de saus: 1 eetlepel mosterd, 2 eierdooiers, sap van een halve citroen, 1 dl room, 200 g gesmolten boter, peper en zout muskaatnoot.
Bereiding
Rol het deeg uit en bekleed er beboterde vormen mee.
Prik het deeg in en leg er bakpapier en gedroogde peulvruchten in.
Bak ze gedurende 8 minuten in een oven van 180°C voor, laat wat afkoelen en verwijder papier en peulvruchten.
Meng de eieren met de room, de kaas, de fijngesneden groenten, peper, zout en muskaatnoot.
Vul hiermee de taartjes en bestrooi ze met de gemalen kaas.
Bak ze gedurende 20 minuten verder in een oven van 180°C.
Klop ondertussen een emulsiesaus: de eierdooiers met een scheutje water en het citroensap op een vuurtje luchtig opkloppen. Voeg er in een straaltje de gesmolten boter bij en werk af met de room. Controleer de smaak en roer er de mosterd onder.
Spaghetti alla puttanesca met knapperige salade en knoflookbrood
Spaghetti alla puttanesca met knapperige salade en knoflookbrood
voor 4 à 6 personen: olijfolie (gewone), extra vierge olijfolie, zeezout en zwarte peper,
Voor het knoflookbrood: 1 ciabattabrood,een klein bosje verse bladpeterselie,3 à 4 tenen knoflook,
Voor de salade: 2 venkelknollen, een bos radijs,1 citroen,
Voor de spaghetti: 500 g gedroogde spaghetti, 225 g tonijn in olie, 2 tenen knoflook, 1 el kappertjes, uitgelekt, 1 blikje van 30 g ansjovisfilet in olie, 1 à 2 verse rode Spaanse pepers,1 bosje bladpeterselie, 8 zwarte olijven, zonder pit, kaneel, 700 g passata, of 2 blikken van 400 g gehakte tomaten, sap van 1 citroen.
Bereidingswijze: Snijd het ciabattabrood met telkens 2 centimeter tussenruimte voor ongeveer driekwart in. Hak het bosje peterselie fijn. Verkreukel een groot stuk bakpapier onder de kraan en leg het plat op je werkvlak. Strooi er de peterselie en een snuifje zout en peper op. Besprenkel royaal met olijfolie, knijp er 3 of 4 ongepelde tenen knoflook over en smeer dit mengsel met je handen op en in het brood. Wikkel het brood in het bakpapier en leg het in de oven op 150 °C. Houd het goed in de gaten; het papier mag niet verbranden.
Doe de spaghetti met een snuifje zout in kokend water en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de olie van de tonijn in een koekenpan, maar laat de tonijn zelf in de pot zitten. Pers de ongepelde tenen knoflook in de pan en doe er de kappertjes en de ansjovis met olie bij. Hak de Spaanse pepers en de steeltjes van de peterselie fijn en doe die er ook bij. Controleer de spaghetti en roer even. Hak de peterselieblaadjes en zet opzij. Roerbak het mengsel in de koekenpan 2 minuten en doe er dan de tonijn en de zwarte olijven bij. Maak de stukken vis klein en roer er ten slotte een flinke snuif kaneel en de passata of gehakte tomaten door.
Laat de gekookte pasta uitlekken en houd een beetje van het kookwater apart. Schep de spaghetti voorzichtig onder de saus. Doe er het grootste deel van de peterselie, het citroensap en een klein beetje extra vierge olijfolie bij en hussel alles goed door elkaar. Roer er om de saus te verdunnen eventueel nog een scheutje van het kookwater door. Schep de spaghetti op een schaal, strooi er het laatste restje peterselie over en zet hem op tafel.
Maak de venkelknollen schoon en snijd ze in kwarten. Snijd het loof van de radijzen. Doe de venkel en radijzen in de keukenmachine en snijd ze in plakjes. Doe de plakjes in een grote kom, sprenkel er het sap van een citroen en 2 scheuten extra vierge olijfolie over, strooi er wat zout en peper op en hussel alles met je handen door elkaar. Proef de salade, breng op smaak met peper en zout en zet de kom op tafel.
Haal het knoflookbrood uit de oven en maak het pakket aan tafel open. Laat iedereen zelf opscheppen.
bron; nina.be
Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, Tags:Spaghetti, alla puttanesca,salade,brood,look,tonijn,ansjovis,
25-01-2012
Steak met gewokte groenten en bearnaise
Steak met gewokte groenten en bearnaise
Voor 4 personen: boter, 4 steaks van Limousin-rund van 125 g per stuk zwarte peper en zout, 150 g verse erwten, 1 bos lente-ui 100 g verse peulerwten, 1 bos radijzen, 1 teen knoflook zonnebloemolie, sojasaus
Voor de bearnaise: 4 eierdooiers, 350 g geklaarde boter, cayennepeper zout, 2 el fijngehakte verse dragon, 1 el fijngehakte kervel
Voor de gastrique: 3 dl droge witte wijn, 1,5 dl azijn, 1 fijngehakte sjalot 6 tot 10 dragonstengels, kruidentuil (peterseliestengels, tijm, laurier) 1 el geplette witte peperkorrels
Bereidingswijze;
Maak eerst de gastrique. Doe de ingrediënten bij elkaar en laat inkoken tot de helft.
Klop voor de bearnaise de eierdooiers los met een scheut van de gastrique en klop ze nadien op zacht vuur tot schuim. Klop er straalsgewijs en van het vuur de boter onder. Wordt de saus te dik, roer er dan wat gastrique, citroensap of water onder. Kruid met cayennepeper en zout en roer er de dragon en kervel onder. Hou warm.
Smelt voldoende boter in een pan en bak er op hoog vuur de steaks langs alle kanten in aan. Draai het vuur middelhoog en bak zacht saignant (ongeveer 4 min. per cm dikte). Draai het vlees regelmatig om en kruid op het einde met peper en zout. Haal uit de pan en laat 5 min. rusten.
Maak de groenten schoon, verhit olie in een wok en roerbak er 5 min. de groenten en de knoflook in. Kruid op het einde met peper, zout, sojasaus en een scheut van de gastrique. Schik op de borden, leg er de steaks op. Klop de bearnaise nog even op en lepel over het vlees.
Klop de eieren los in een kom en meng met de melk en de gezeefde bloem. Kruid met peper en zout en giet het geheel door een zeef, zodat je geen klonters hebt tijdens het bakken.
Hak de kruiden fijn en voeg ze toe aan het pannenkoekenbeslag. Snij de tomaten in schijfjes, maar verwijder daarbij de zaadjes (anders zullen de pannenkoeken te nat worden). Schil en snij ook de avocado in stukjes.
Verhit margarine in een koekenpan. Bak de pannenkoeken goudbruin. Laat ze afkoelen.
Leg de afgekoelde pannenkoeken open. Besmeer er 5 met de kruidenkaas. Leg er dan een sneetje gedroogde ham op en enkele schijfjes tomaat. Rol de pannenkoeken nu op en rol ze in aluminiumfolie. Laat nog even in de koelkast rusten.
Besmeer nu de andere 5 pannenkoeken met zure room, Leg er een sneetje gerookte zalm en ook enkele stukjes avocado op. Kruid eventueel bij met peper en zout. Rol ook deze pannenkoeken op, verpak ze in aluminiumfolie en laat ze nog even rusten in de koelkast.
Tip; Serveer de kruidenpannenkoeken als lunch, in de brooddoos! Je kan hier veel mee doen, hapje, voorgerecht, picknick, middageten
Voor 4 personen: 3 fijngehakte sjalotten , 3 el fijngehakte peterselie, boter 1 glas droge witte wijn, 650 g gestroopte paling in stukken van 5 cm peper en zout, nootmuskaat, handvol fijngehakte zuring een kwart van dezelfde hoeveelheid fijngehakte spinazie 2 el van elk van de volgende kruiden: bladpeterselie, rozemarijn, dragon, bonekruid, tijm, citroentijm en salie
Bereidingswijze Fruit de sjalot en peterselie glazig in boter. Blus met de witte wijn en laat 2 min. inkoken. Voeg de paling toe en bak onder voortdurend roeren aan op hoog vuur. Zorg ervoor dat de paling niet kleurt. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Dek de pan gedeeltelijk af en zet het vuur lager.
Voeg een 6 min. voor het einde, als de paling bijna gaar is, de groene kruiden toe. Laat het geheel nog 6 min. doorwarmen. Serveer er brood of frieten bij.
Tip: Bind de saus niet met bindmiddel, dat maakt de bereiding slijmerig.
200 g gebroken macaroni,600 g gekookte ham in blokjes
vers gehakte peterselie,
Voor de saus:
50 g boter,50 g gezeefde bloem,5 dl koude volle melk
1 Bouillonketeltje Groenten of bouillonblokje
120 g gemengde en geraspte Emmenthal en Gruyèrekaas
vers gerapte nootmuskaat, evt. sap van een halve citroen.
Bereiding;
Maak eerst een roux: laat de boter bruinen in een kookpan, doe er de bloem bij en roer flink door met de klopper. Voeg eerst de melk en dan het water toe, terwijl je de hele tijd stevig blijft roeren met de klopper. Voeg hier al roerend het bouillonketeltje aan toe. Laat kort opkoken en verminder nu het vuur met de helft. Laat nog een tweetal minuten zacht doorkoken. Meng er van het vuur de kaas door. Breng op smaak met vers gemalen witte peper, (zee) zout en vers geraspte nootmuskaat.
Laat de macaroni beetgaar koken in ruim, lichtgezouten water. Giet af en meng samen met de hamblokjes en de gehakte peterselie onder de kaassaus.
Tip; voor een frisse toets meng in de saus een halve geperste citroen.
variatie tip; vervang de gewone ham door gandaham, voeg er champignons aan toe heerlijk.
Voor 4 personen: 2 eendenborsten, 1 nacht onafgedekt gekoeld 300 g eiernoedels van goede kwaliteit, 2 eetl vloeibare honing 2 eetl lichte sojasaus, 1 eetl sesamolie, 2 eetl donkere sojasaus zwarte peper van de molen, 30 g gember fijngehakt 1 teentje knoflook fijngehakt, 5 dl kippenbouillon, 250 g gedopte fijne boontjes 1 liter water, 10 cl witte wijn azijn, 150 g suiker, 1 d arachide-olie
Bereiding :
1 Snijd het overtollige vet van de eendenborsten.
2 Breng het water aan de kook met de suiker en de azijn en laat de eendenborsten in het water glijden, kook de eendenborsten 2 à 3 minuten in de vloeistof en schep ze uit het water.
3 Schik de eendenborsten in een ovenschaal en zet ze in een oven van 80°C gedurende 25 minuten met de ovendeur op een kier. Neem de eendenborsten uit de oven.
4 Meng de honing met de sojasaus en de sesamolie, kruid met peper van de molen en overgiet de eendenborsten met deze marinade.
5 Zet de oven op 180°C en braad de eendenborsten vervolgens 30 minuten in de oven, zet de oven vervolgens uit en laat de eendenborsten in de warme oven tot je ze serveert.
6 Blancheer de boontjes kort in kokend, gezouten water en verfris ze onder koud stromend water.
7 Verhit ongeveer 1 dl arachide-olie in een wokpan en kleur de noedels goudbruin, schep ze uit de olie met behulp van een frituurspaan en laat ze even uitlekken op keukenpapier.
8 Giet de olie af tot er ongeveer 2 eetlepels olie overblijven en fruit vervolgens de gember en de knoflook lichtjes aan. Voeg de boontjes toe en wok de boontjes 2 à 3 minuten. Neem de boontjes uit de wok en houd warm.
9 Doe de noedels weer in de pan en voeg de kippenbouillon toe, laat zachtjes sudderen totdat de noedels gaar zijn. Voeg de donkere sojasaus toe en schep de noedels en de boontjes op de borden.
10 Snijd de eendenborsten in fijne plakjes en schik ze op de noedels en de boontjes.
Gezonde 65-plussers hebben er alle baat bij om elke dag een gele kiwi te eten Dat besluiten onderzoekers van Plant & Food Research in Nieuw-Zeeland. Het zal waarschijnlijk louter toeval zijn dat de gele kiwi hét exportproduct vanNieuw-Zeeland is .
De onderzoekers volgden gedurende 20 weken een groep van 37 gezonde 65-plussers. De eerste vier weken moesten ze elke dag een gele kiwi binnenspelen, de laatste vier weken kregen ze elke dag een banaan. De periodes werden telkens afgewisseld door een fruitvrije periode. Tijdens het onderzoek werden de vrijwilligers onderworpen aan bloedstalen waarin gezocht werd naar antioxidanten en weerstandreacties. De deelnemers moesten ook zelf aangeven hoe ze zich fysiek voelden.
Eerste vaststelling: de vrijwilligers rapporteerden minder verkoudheidssypmtomen tijdens de kiwiperiode dan tijdens de banaanperiode en als ze keelpijn hadden, dan duurde de pijnlijke periode half zo lang. Een hoofdverkoudheid duurde geen 4,7 dagen meer. In minder dan een dag voelden de vrijwilligers zich weer kiplekker. In het bloed werden hogere concentraties vitamine C en antioxidanten tijdens de kiwiperiode gemeten.
De onderzoekers concluderen dan ook dat het dagelijks eten van gele kiwis de klachten en de ernst van verkoudheden aanzienlijk verminderen. Dat kiwis gezond zijn, wisten we echter al langer. Kiwis zijn echte vitamine C-bommen en ze zijn een bron van kalium. Ze bevatten ook cholesterolverlagende stoffen en ze zijn bovendien vetarm. Maar als u in de winkel enkel groene kiwis vindt, dan zullen die het ongetwijfeld ook zeer goed doen!
www.medicalfacts.nl Auteur: Marie Collin bron; knack.be
Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID Tags:kiwi,
Dit bord helpt je afvallen
Dit bord helpt je afvallen
Wetenschappers hebben wel een erg makkelijke manier ontdekt om af te vallen. Het enige wat je moet doen is een rood servies aanschaffen. Want wie op een rood bord eet, steekt onbewust zo'n 40 procent minder eten in z'n mond.
Dat is de conclusie van een groep Duitse en Zwitserse onderzoekers na twee experimenten.
Experimenten In het eerste werd aan 41 mannelijke studenten gevraagd om thee te drinken uit een kopje met een rood of blauw label. Al snel bleek dat ze 44 procent minder dronken uit de tas met de rode tint.
In het tweede experiment werden aan 109 proefpersonen tien zoute snacks gepresenteerd op een rood, blauw of wit bord. De mensen met het rode bord werden duidelijk minder aangetrokken tot de snacks en aten er minder van.
Verpakkingen De verklaring? "De rode kleur wordt geassocieerd met het idee van 'gevaar, verbod en stop'. Het ontmoedigt ons dan ook om iets ongezonds te eten", menen de onderzoekers.
Zij vinden het dan ook een goed idee om voor ongezonde voedingsmiddelen voortaan rode verpakkingen te gebruiken. Daarnaast pleiten ze voor rode glazen in cafés om het overmatige alcoholgebruik tegen te gaan.
1 grote bloemkool, in roosjes verdeeld,2 el boter,2 el bloem 250 ml melk,zout,versgemalen zwarte peper nootmuskaat,400 g gemalen gruyèrekaas 100 g geraspte parmezaan,panko of chapelure
Bereidingswijze: Stoom de bloemkoolroosjes beetgaar, laat uitlekken op een schone keukenhanddoek.
Maak een bechamelsaus: smelt de boter, roer er de bloem door, laat 2 min. sudderen, voeg de melk toe en roer goed om te verhinderen dat er klontertjes ontstaan. Laat nog ca. 4 min. zachtjes doorkoken tot sausdikte. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Leg de bloemkool in een ovenschaal. Bestrooi met de helft van de kaas, verdeel er de saus over en bestrooi met de rest van de kaas en de panko. Bak ca. 20 min. op 180 °C.
Serveer als veggieschotel of als bijgerecht bij vlees.
Hou 2 stronkjes witloof apart. Vul de pot tot 1 cm onder het oor met de rest van het witloof. Zet onder water tot net boven de groenten. Voeg de bouillon toe en laat doorkoken.
Voeg een scheut room toe samen met de aardappelpuree en laat opnieuw doorkoken. Mix en voeg een beetje honing toe. Laat smelten en kruid af met de versgemalen peper.
Voeg de rivierkreeftjes en reepjes witloof toe en werk af met de bieslook.
Voor 2 personen; 1 kilo mosselen, 1 citroen, 200 gram pasta 150 gram Griekse yoghurt of 1 bekertje zure room 3 eetlepels fijngehakte basilicum (vers of diepvries) 125 ml slagroom, zout en peper
Bereiding; 20-30 min.
Boen de citroen schoon en rasp de gele schil erboven af. Was de mosselen schoon onder stromend water. Verwijder kapotte mosselen en mosselen die na een tik op het aanrecht niet dichtgaan. Leg de mosselen in een pan en knijp er een halve citroen boven uit. Kook de mosselen afgedekt in 6-8 minuten tot alle schelpen openstaan.
Kook intussen in een pan met ruim water en zout de pasta in ongeveer 10 minuten beetgaar. Schep de mosselen in een schaal en houd ze warm. Zeef het kookvocht. Verwarm in een wijde pan de Griekse yoghurt met de room, de geraspte citroenschil en 2-3 eetlepels kookvocht al roerende tot een mooie saus ontstaat.
Giet de pasta af en roer de pasta door de saus. Roer de basilicum erdoor en voeg zout, peper en enkele druppels citroensap naar smaak toe. Schep de pasta in 2 diepe borden en leg de mosselen in de schelp erop.