Sportievelingen die houden van culinaire verwennerij, kunnen tijdens de zomermaanden deelnemen aan de culinaire fietsroutes in de Noordertuin van Antwerpen.
De 4e editie van de Culinaire Fietsroutes in de Noordertuin van Antwerpen zal plaatsvinden van 24 april tot 29 september 2013. Deelnemers kunnen de gemeentes Brasschaat, Brecht, Wuustwezel, Essen, Kalmthout en Kapellen culinair gaan ontdekken en dat per fiets. Voor deze editie is de samenstelling van de gemeenten ietwat gewijzigd en er zijn een 8-tal nieuwe horecazaken die hun medewerking aan het initiatief verlenen.
De fietsers kunnen kiezen uit verschillende routes, maar elke gastronomische dagtocht doorkruist telkens 2 van de 6 gemeenten van de Noordertuin. Zo kan je fietsen van Brasschaat naar Brecht over 35 km, Essen en Wuustwezel over 49 km of je kan kiezen voor een tocht van 40 km tussen Kalmthout en Kapellen. In elke fietstocht zijn er 4 haltes voorzien, waar je telkens kan genieten van een lekkere hap in gezellige horecazaken. Enkele voorbeelden van deelnemende horecazaken zijn: brasserie Harlekijn (Brasschaat), Rozenhof (Essen), Arboretum (Kalmthout) en bistro Den Druivelaer in Kalmthout.
Voor je deelneemt aan de fietstocht
Om te kunnen deelnemen aan de Culinaire Fietsroutes 2013 koop je vooraf de gewenste routebrochure in het toeristisch infokantoor van de 1 van de 6 gemeenten van de Noordertuin. Voor een routebrochure met 4 maaltijdvouchers betaal je 35 euro per persoon. Het is de bedoeling dat slechts 1 voucher per deelnemende horecazaak wordt gebruikt. Je kan de maaltijdvouchers alle dagen gebruiken in de deelnemende horecazaken, behalve op maandag, dinsdag en op 15 augustus 2013.
Voor meer informatie: Dienst Toerisme in de gemeenten Brasschaat, Brecht, Wuustwezel, Kapellen, Kalmthout en Essen of www.noordertuinen.be ( LVR) bron; knack.be
Langs de oevers van de Loire, vlakbij de oceaan, strekken de wijngaarden zich uit over een prachtig heuvellandschap. De wijnen zijn uiteraard onlosmakelijk verbonden met de keuken van Nantes. Profiteer dan ook van de uitgelezen kans om een verblijf in de stad te combineren met een bezoek aan een wijnboer en een proeverij.
Italiaanse charme Toeristen kunnen er een volledige daguitstap van maken waarbij ze eveneens een bezoek brengen aan het mooie Clisson. Begin negentiende eeuw oefende Clisson een bijzondere aantrekkingskracht uit op Italiaanse kunstenaars die speciaal naar Frankrijk kwamen voor dit dorpje. En dat zie je nog aan de prachtige, warme Toscaanse kleuren. Na een lunch bij de wijnboer, midden in de wijngaarden, staat nog een bezoek gepland aan het kasteel van Goulaine met een indrukwekkende serre met tropische vlinders. Of spreekt Jules Verne meer tot jouw verbeelding? Nantes is het vertrekpunt van vele wonderbaarlijke reizen. Treed in de voetstappen van de beroemde schrijver en sluit de toer af met een bezoek aan het Jules Verne museum.
Brugge profileert zich tussen 6 november en 8 december opnieuw als dé hoofdstad van de chocolade. Dan wordt 'Choc'in Brugge' georganiseerd, een evenement dat een maand lang de stad en zijn bezoekers onderdompelt in de wereld van de chocolade.
Menu's met chocolade Brugge telt 50 chocolatiers, die op artisanale en creatieve manier met chocolade bezig zijn, los van de ruim 120 verkooppunten van chocolade en pralines. "Maar 'Choc'in' moet Brugge opnieuw op de kaart zetten als culinaire topbestemming, met de nadruk op chocolade. Tijdens die maand bieden 14 topchefs een menu met chocolade aan", zegt toerismeschepen Jean-Marie Bogaert.
Bord met kunstwerk Wie een menu bestelt, krijgt een porseleinen bord aangeboden met een tekening van de Amerikaans-Brugse kunstenaar Brody Neuenschwander. Enkele van die chefs geven ook workshops waarbij een eigen menu kan samengesteld worden. Tien artisanale chocolatiers doen hetzelfde en er zijn stadswandelingen in het teken van chocolade. En er zijn ook een vijftal welnesscentra die de klanten met een chocoladebehandeling verwennen.
Bloeddruk verlagen Ook het chocolademuseum Choco-Story pakt uit met enkele nieuwigheden, zoals een chocoladekuur om de bloeddruk te verlagen. "Dat komt van de Kuna-indianen in Panama," zegt Eddy Van Belle, CEO van Belkolade en eigenaar van het chocolademuseum. Die indianen zullen dat demonstreren op de chocoladebeurs Choco-Laté, die van 11 tot 13 november loopt in de stadshallen op de Markt in Brugge.
De Elzas, de kleinste regio van Frankrijk, telt een hoge concentratie aan sterrenrestaurants, Winstubs en fermes-auberges die wandelaars een repas marcaire op basis van boerderijproducten aanbieden. De streek is bekend om zijn wijnen, maar ook om zijn rijke tafel met specialiteiten als munsterkaas, Baeckeoffe (stoofschotel) en Kougelhopf (traditioneel gebak).
Tijdens de druivenoogst worden langs de wijnroute dorpsfeesten, beurzen en proeverijen georganiseerd. Voor uitstappen op maat kun je terecht bij Les Blancs dEcole die landelijke en historische wandelingen combineert met ontmoetingen met wijnbouwers en topchefs, bezoeken aan wijnkelders, musea... Martine Becker laat u wandelen langs befaamde wijnpaden en de rallys van Aglaé koppelen wandelplezier aan spelletjes en proeverijen.
Zelfs in de Champagnestreek wordt niet alleen gedronken. Naar Bourbonne-les-Bains zakken al meer dan tweeduizend jaar toeristen af om tot rust te komen in de warmwaterbronnen en de thermen. Meegenieten in dit kleine kuuroordje, dat volledig omringd wordt door bosgebied, kan al vanaf 165 euro per persoon ( prijs 2011) voor een verblijf van vijf dagen in halfpension met een ontbijtbuffet en 's avonds telkens een viergangendiner in het kleinschalige familiehotel A L'Étoile d'Or.
Het hotel ligt op amper 400 meter van de thermen en op wandelafstand van alle bezienswaardigheden in het stadje en de bossen rondom. Bourbonne-les-Bains, dat in het uiterste zuiden van de Champagnestreek ligt, is ook een ideale uitvalsbasis om de Lorraine en Franche-Comté te verkennen.
Categorie:CULINAIRE TRIPS, REIZEN. Tags:Hotel, A L'Étoile d'Or, Frankrijk,
18-08-2011
Nieuwe Hagelandse wijn
Nieuwe Hagelandse wijn
Toerisme Vlaams-Brabant stelt de Wijngids Hageland 2011 voor. Het Hageland produceert al sinds de middeleeuwen lekkere wijnen. Dankzij de ondergrond van ijzerzandsteen en het microklimaat op de zuidelijke hellingen wordt hier de meest noordelijke wijn van Europa verbouwd. De wijngids bundelt info over de wijn, de geschiedenis en het bottelproces, naast tips om wijn te verwerken in streekgerechten, wijnwandelingen en fietsroutes, en daguitstappen met wijnproeverijen en meerdaagse wijnarrangementen.
Wijngids Hageland 2011, 28 blz., gratis bij toeristische diensten en Hagelandse wijnproducenten.
Tijdens je verblijf in Straatsburg kun je ook culinair genieten van de heerlijkste gerechten. In Straatsburg nemen ze wat uitgebreid de tijd voor een voorgerechtje, hoofdgerecht, brood, dessert, koffie. Gewoon lekker de hele avond op het terras met vrienden en geliefden. Wordt het wat fris? Dan trek je je jas aan. Precies de juiste sfeer om als vakantieganger in te belanden.
Restaurant La Cloche de Fromage is een kaasrestaurant, maar niet een waar uitsluitend toeristen komen...
In culinair opzicht kun je in Straatsburg heel goed aan je trekken komen....
Beroemdste huis van de stad
Wil je echt even de toerist uithangen? Reserveer dan bij het beroemdste huis van de stad, Maison Kammerzell, uit 1427. De houten balken tegen het plafond, de boogvormige ramen en muurschilderingen maken dit met recht een monument. Reken op een flinke rekening, maar dan kun je wel zeggen dat je gegeten hebt in het meest gefotografeerde huis van Straatsburg.
Kaasrestaurant
In de Rue des Tonneliers, een paar straatjes achter de kathedraal, vind je restaurant La Cloche de Fromage. Een kaasrestaurant, maar niet een waar enkel toeristen komen. Natuurlijk staat er een fondue op de kaart, maar ook gerechten met eendenfilet, zalm en courgette. Uiteraard allemaal met kaas. Zelfs het ouderwetse kaasplankje is hier een belevenis. De ober legt in gebrekkig Engels en een charmant Frans accent uit in welke volgorde ze gegeten moeten worden. Er wordt een jam van vruchten bij geserveerd en krullen van milde kaas om de sterke smaak van de schimmelkaas te neutraliseren.
Duitse Bierstube
Ondanks al die vetten blijven de Franse gasten hartstikke slank. Een vrouw naast me onthult haar geheim: In kaas zit veel vet, maar weinig koolhydraten. Zolang je die twee niet combineert, word je niet dik. Een tip van landgenoot Michel Montignac. Maar ook de Duitse invloeden worden tijdens een culinaire avond niet vergeten. Want na het eten lopen de gasten een paar stappen naar een typisch Duitse Bierstube, voor een flinke pul Kronenbourg.
CNN heeft zich tot taak gesteld de vijftig lekkerste gerechten ter wereld op te lijsten. De nieuwszender maakt daarbij geen melding van Belgische chocolade (hoewel de Mexicaanse op nummer drie staat), mosselen met friet of Gentse Waterzooi, maar liet zich wel verleiden door Spaanse paella (47), Canadese poutine (44), Duitse marsepein (40), Britse fish 'n chips (33) en de Franse croissant (21).
De Duise hamburger staat zelfs op de zesde plaats. Frietjes werden schandelijk over het hoofd gezien, evenals een boterham met Nutella en varkenskaakjes met witloof en gueuze. Of welk gerecht had u in de lijst willen zetten?
Wie de winnaar, zeg maar het lekkerste dat de wereld te bieden heeft, wil proeven, kan het komende weekend terecht op de Thai Street Food Market in Gent. Meer info daarover vind je hier. De volledige lijst van CNN doet je hier watertanden. (lb)
Wie tijdens zijn vakantie van een lekker bakje troost wil genieten, mag deze koffiehuizen niet missen!
Een Belg drinkt gemiddeld 2,5 kopjes koffie dag. Een vakantie zonder het vertrouwde bakje troost is dus voor velen zo goed als ondenkbaar. Hier tips over vijf niet te missen koffiehuizen in vijf populaire vakantiebestemmingen.
Piazza San Marco, Firenze, Italië Nergens in Europa worden bartenders zo gerespecteerd als in Italië. Een bezoek aan de Piazza San Marco verklaart al gauw waarom. Hier is espresso maken een échte kunst. Interessant weetje is dat de Piazza San Marco het eerste café in Italië was dat koffie serveerde.
Café Dante, Amsterdam, Nederland Amsterdam is een perfecte bestemming voor een weekendje weg. In het art deco Café Dante in de Spuistraat 360 kun je niet alleen van een heerlijk kopje koffie genieten, maar ook van de kunstwerken in de galerie van het café. 's Avonds gaat de muziek een toontje hoger en wordt het hippe koffiehuis omgetoverd tot een trendy bar.
Café Commercial, Madrid, Spanje Café Commercial opende zijn deuren in 1887 en is daarmee één van de oudste koffiehuizen van Madrid. Het café staat niet alleen bekend om zijn koffie, maar ook om zijn warme chocolademelk met churros en picatostes.
Les Deux Magots, Parijs, Frankrijk Ben je in Parijs, dan is Les Deux Magots een uitstekende keuze voor een uitgebreide koffiepauze. Net als het nabijgelegen Café de Flore was Les Deux Magots een ontmoetingsplaats voor de literaire en intellectuele elite van Parijs. Hier zouden onder meer Simone de Beauvoir, Jean-Paul Sartre, Picasso en Ernest Hemingway van het zwarte goud genoten hebben.
Café Gerbeaud, Boedapest, Hongarije Ook Café Gerbeaud was in de 19e eeuw een ontmoetingsplaats voor schrijvers, journalisten, dichters en andere intellectuelen. Het sfeervolle café met glimmende kandelaars, marmeren tafels en grote spiegels is een absolute must als je de Hongaarse hoofdstad bezoekt.
Alicante is misschien niet de eerste stad waar je aan denkt als je een stedentrip plant. Toch heeft deze plaats aan de Spaanse Costa Blanca veel te bieden. Ook in de winter en in het voorjaar stijgt het kwik regelmatig tot zo'n zonnige 20 graden Celsius. Niet voor niets noemen de Spanjaarden deze tijd ook wel de 'kleine zomer'. Prettig bijkomend voordeel: de hotels zijn dan goedkoop. Neem bijvoorbeeld Hospes Amérigo.
Foto: onbekend
Foto: onbekend
Het authentieke hotel is gevestigd in een eeuwenoud Dominicaans klooster in het hart van de historische stad. Hier voel je oude tijden herleven. De architect is erin geslaagd om moderne ontwerpen geraffineerd te combineren met oorspronkelijke details. Veel ramen in de kamers zijn in oude luister hersteld en hebben nog de halfovale vorm die kloosterramen vroeger hadden. Het enige dat misschien mist, is het glas in lood. Maar die bleken te ernstig beschadigd om te restaureren.
Voordeel is dat gewone ramen meer licht geven, de kamers zien er daardoor fris uit. Beeldschoon is het dakterras met zwembad en ligbedden. In de koude maanden niet bruikbaar, maar alleen al voor het uitzicht over de oude stad moet je de lift nemen naar de bovenste etage. Bovendien vind je op het dak ook het wellnesscenter, Bodyna Amérigo. Fitness of lekker lui genieten van een Spabehandeling of sauna, het kan allemaal met panoramisch uitzicht. Het hotel heeft 74 kamers en een handjevol suites.
In het naastgelegen gebouw, dat door een mooie glazen arcade met het hospes is verbonden, bevinden zich een nogal stijf restaurant en een hippere tapasbar waar ook veel lokale bewoners aanschuiven. Altijd een goed teken! Hospes Amérigo ligt op nog geen tien kilometer rijden van de luchthaven van Alicante en niet onbelangrijk, er is een parkeergarage bij het hotel.
150 gram gekookte mosselen, 4 gepelde gamba's, 150 gram roodbaarsfilet, 1 rode paprika, 1 grote ui, 12 shii-take paddestoelen (gedroogde paddestoelen eerst weken), 8 sperziebonen, 150 gram tempuramix, 1 liter zonnebloemolie om te frituren.
Bereiding; ca 35 min.
Rijg telkens 5 mosselen aan cocktailprikkers strak tegen elkaar. Spoel de gambas en de roodbaarsfilet af en dep ze droog. Snijd de roodbaarsfilet in 4 stukjes. Snijd de paprika's elk in 8 stukken en verwijder de zaadlijsten. Pel de ui, snijd hem in 8 dikke plakken en prik de plakken horizontaal vast met cocktailprikkers, zodat ze niet in ringen uit elkaar kunnen vallen. Verwijder de steeltjes van de paddestoelen. Haal de boontjes af. Verhit de olie tot 170° C.
Bereid de tempuramix volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal de stukken paprika, de ui, de shii-take paddestoelen, de sperzieboontjes, de gamba's, de mosselspiesjes en de roodbaars door het beslag en frituur ze (niet teveel tegelijk in de hete olie) tot ze goudbruin zijn, laat ze op keukenpapier uitlekken. Leg de tempura op gevouwen servetjes op 4 bordjes.
Tip; Lekker met een sojadip gemaakt van 1 dl sojasaus, 3 eetlepels mirin (Japanse kookwijn) of sherry en een mespunt wasabi (groene Japanse mosterd) of mierikswortelpasta.
Tip: De tempura van vis is ook geschikt voor visfondue.
We weten ondertussen allemaal dat Thailand kan uitpakken met oogverblindende boeddhistische tempels, stranden met fijn wit zand en wuivende palmbomen. In Bangkok kan je langslopen in enorme winkelcentra, dierentuinen, tempels en attractieparken, maar het Aziatische land, en meer bepaald de hoofdstad, is nummer 1 voor de fantastische keuken.
bron; skynet.be
Categorie:CULINAIRE TRIPS, REIZEN. Tags:Thailand,
24-06-2011
Fiesta Europa 15 16 en 17 juli in Hasselt
Fiesta Europa 15, 16 en 17 juli. in Hasselt
Hasselt heeft de voorbije jaren al kennis kunnen maken met het concept Internationale Markt. Fiesta Europa, een meer dan gezellige feestmarkt met een 40-tal marktkramers afkomstig uit alle hoeken van Europa, is telkens positief onthaald. Behalve een waaier aan uitgelezen Europese streekproducten vind je op Fiesta Europa ook allerlei artisanaat en bijzondere cadeaus uit diverse landen. En natuurlijk wordt ook de innerlijke mens niet vergeten met heerlijke streekgerechten al dan niet overgoten met een frisse Beierse pint of een heerlijk glas wijn. De markt wordt weer opgesteld op het Kolonel Dusartplein in het weekend van 15, 16 en 17 juli. Laat je aangenaam verrassen!
In goede samenwerking met de stad Hasselt wordt niets onverlet gelaten om een sfeervolle feestmarkt in te richten. De marktkramers komen uit een 12-tal verschillende landen speciaal naar Hasselt afgezakt: van Finland, Hongarije, Spanje, Oostenrijk, Italië, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Engeland, Meestal brengen ze typische producten mee uit hun land of streek. Zo vind je er bijvoorbeeld mediterrane olijven en pepers, Franse worst en streekkazen, Italiaanse salami, zachte nougat en typische amandelkoeken, Duitse wijn, Oostenrijkse mosterd en nog veel meer.
De internationale markt brengt overigens niet alleen gastronomie, maar ook lokale gerechten gaande van vers bereide pizzas tot heerlijke grillgerechten of Beierse keuken. Naast al dat lekkers wordt ook allerlei artisanaat aangeboden; keramiek, bijzondere kledij, houtsnijwerk, juwelen en zilver, edelstenen, souvenirs, houten speelgoed, lederwaren...
Chocoladetoerisme is in volle opmars. Bonbons, pralines, gebakjes, koekjes, mousses en andere zaligheden op basis van chocolade spelen steeds vaker de hoofdrol in de reissector. Verzot op dit lekkers? Deze vijf Europese plaatsen moet je gezien hebben.
1. Eurochocolade Festival en Casa Del Cioccolato - Perugia, Italië Het jaarlijkse chocoladefestival, in het hart van het historische centrum, vindt plaats vanaf 14 tot 23 oktober. Chocoladepasta, -salami en andere ongeziene creaties doen elke liefhebber watertanden, net als de eetbare sculpturen, gesneden uit ware blokken van het donkere goedje. Een kort ritje door de stad brengt je vervolgens naar het Perugina Museum, volledig in het teken van de Baci chocalade. Ook biedt het museum de mogelijkheid om je één dag een echte chocolatier te wanen. Workshops worden gegeven door medewerkers van The Chocolate School. 2. De hoofstad van chocolade: Brussel In Brussel kan je niet omheen de chocolade. Heel wat chocolatiers, waaronder Godiva, hebben er hun hoofdzetel. Bezoekers kunnen zonder problemen inschrijven op een heleboel uitstappen gaande van chocoladedemonstraties, workshops om je eigen praline te maken tot proefsessies. Neem een kijkje op visitbelgium.com voor meer info. 3. Chocolademuseum van Keulen Alles wat er over Chocolade te vertellen valt, is te vinden op deze unieke locatie, gesitueerd in het oude stadsdeel. Van de cacaoboom tot het gebruik van chocolade bij de Maya's, van films tot fabrikanten: nog meer valt te bezichtigen in de verschillende tentoonstellingsruimtes. Meer info: www.chocolatemuseum-cologne.com
4. Reizen met de chocoladetrein in Zwitserland Kaas, chocolade en betoverende landschappen, wat moet een mens nog meer? Met de trein vertrek je in het Zwitserse Montreaux en reis je naar Gruyere, de bakermat van de bekende kaas. Na een bezoek aan de kaasfabriek en een rondleiding in het Gruyeres Castle, reis je verder naar de Cailler-Nestle chocoladefabriek. Onderweg kan je genieten van de idyllische en betoverende vergezichten in de Alpen. De excursies vinden van maandag tot en met vrijdag plaats in de maanden Juli en Augustus. 5. Watertanden in Harrods te Londen Ook bij Harrods in Londen valt er van chocolade te genieten. Van chocoladefonteinen tot donkere chocolademartinis, zelfs het chocolademenu is ongezien.. Eindigen doe je met een rustig en welverdiend namiddagdutje!
Chocoholics verplaatsen zich maar al te graag voor die heerlijke zoete zonde. Als liefhebber van chocolade mag je deze adressen zeker niet overslaan.
1. La Maison du Chocolat, Parijs Vele experts zijn het er over eens, eigenaar Robert Linxe is de beste chocolademaker ter wereld. Alle lekkernijen in La Maison du Chocolat in Parijs zijn van wereldklasse. Kortom proef en smelt tijdens je citytrip!
2. The Chocolate Line, Brugge Volgens chocolatier Dominique Persoone van The Chocolate Line in Brugge staat chocolade gewoon gelijk met rock 'n roll. Hij maakt dan ook lekkere bonbons op basis cocktails, een echte openbaring. Recent opende Dominique Persoone een tweede winkel in Antwerpen.
3. Vosges Haut-Chocolat, Chicago Chocolatier Katrina Markoff laat zich in Chicago op een originele manier inspireren door muziek en mode bij het samenstellen van haar pralines. Kom dat zien en vooral proeven.
4. Wittamer, Brussel Wittamer is een echt instituut aan de Grote Zavel in Brussel. Naast de lekkerste bonbons kun je er ook overheerlijk ijs kopen. De winkel kun je niet zomaar voorbijlopen, de etalage ziet er supermooi uit. Heb je iets te vieren? Je kan bij Wittamer ook iets persoonlijk laten ontwerpen.
5. Chocolate Mayordomo, Oaxaca Hier in Mexico maken ze chocolade in klassieke smaken maar eveneens gewaagde creaties verleiden de klanten. Zo verkoopt men bijvoorbeeld de 'mole negro', een praline met een saus op basis van cacao, sesam, banaan en chilipepers. (kve)
Wie de Kalmthoutse Heide wil verkennen, kan dat vanuit B&B Divino doen. Hier worden luxueuze logies aangeboden.
In de omgeving vind je allerlei fiets- en wandelmogelijkheden. De bed & breakfast ligt bovendien dicht bij het centrum. Je kan ook genieten van het terras of een wijndegustatie.
De twee kamers zijn luxueus ingericht. 'Dolcetto' beschikt over een kingsize bed, zithoek, flatscreen tv, koelkastje, airco en draadloos internet. Er is een infraroodsauna voor handen en in de badkamer vind je een ruime douche, groot ligbad en toilet. 'Nebbiolo' is ook uitgerust met een kingsize bed, zithoek, flatscreen tv, koelkastje, airco, draadloos internet en een apart toilet. In de badkamer is er een inloopdouche.
Een nacht met twee personen in 'Nebbiolo' kost 95 euro. Voor een overnachting voor twee in 'Dolcetto' moet je 120 euro op tafel leggen. Het ontbijt is inbegrepen.
Categorie:CULINAIRE TRIPS, REIZEN. Tags:B & B Divino, Kalmthoutse Heide, Kalmthout,
30-05-2011
Belgische B&B in de Dominicaanse Republiek
Belgische B&B in de Dominicaanse Republiek
Foto: casaveitiuno.com.
Als je aan de Dominicaanse Republiek denkt, denk je: hotels zo groot dat je een plattegrond nodig hebt om je kamer terug te vinden, drie zwembaden met rijen ligbedden waarvan er om zes uur 's morgens al geen meer vrij is, en vijf restaurants maar bijna geen enkele die echt aan je verwachtingen voldoet. Maar zo hoeft het je dus niet te vergaan.
Boek een kamer bij het Belgische koppel Saskia en Marc in Casa Veintiuno Sosua. Zalig! Aan alles is gedacht voor optimaal comfort: Auping-bedden, flatscreen, dvd's, verse bloemen, iPod-connectie, wifi, Wii, airco, ventilator. Elke morgen staat er een fantastisch ontbijt klaar met exotisch fruit, verse smoothies, croissants, pistolets, beleg, confituur... Heb je heimwee naar speculoospasta of brokkelkaas? Je vindt het hier.
Je kunt luieren aan het zwembad of het strand verkennen en je mengen tussen de plaatselijke bevolking om de echte Caribische sfeer op te snuiven met een coco loco en salsamuziek.
Casa Veintiuno serveert 's middags en 's avonds ook heerlijke gerechten. Ze staan op nummer één bij de B&B's en restaurants en zijn bekend tot in het verre buitenland. Nu België nog...
Vanaf deze week is het nieuwe magazine van Vlaanderen Lekker Land verkrijgbaar. Het magazine Vlaanderen Lekker fiets Land bundelt smakelijke tips uit de 25 lekkerste plekjes van Vlaanderen. Vijf nieuwbakken culinaire fietslussen nemen je mee naar de vijf ambassadeurs van Vlaanderen Lekker Land. Volg de knooppunten en geniet van al het lekkers en al het moois onderweg. Klaar om zelf aan de slag te gaan? Het nieuwe magazine barst van lekkere recepten, sappige weetjes, gezellige logies en leuke evenemententips!
Het magazine is verkrijgbaar bij de toeristische infokantoren. Je kan het ook online bestellen op de Vlaanderen Lekker Land website.
bron; skynet.be
Categorie:CULINAIRE TRIPS, REIZEN. Tags:Vlaanderen Lekker Fiets Land ,
De Veel Luwe Smultour, dat is al fietsend ontspannen en genieten van de Veluwse natuur én tegelijk proeven van eerlijke Veluwse streekproducten.
Tussen 24 april en 30 oktober kunnen toeristen en recreanten tijdens een dertig kilometer lange fietstocht kennismaken met al het moois dat de Veluwe te bieden heeft. Van landweggetjes tot bospaden en van het strand langs het Veluwemeer tot het oude centrum van Elburg. Maar dat is nog niet alles. Bij elke tussenstop staat er op vertoon van de speciale routekaart wat lekkers van Veluwse bodem klaar.
Smullen maar
Onderweg zijn er vijf verschillende pleisterplaatsen. Hier kunt u afstappen om te genieten van pure Veluwse seizoensproducten. Proef een ambachtelijk gerookte haring, een Veluws Akkerbrood gemaakt uit granen uit de tuinen van A. Vogel, een kopje biologische rundvleessoep of een fruitig glaasje sap.
Maar het blijft niet alleen bij proeven. Bezoekers zijn ook welkom om lekker rond te struinen in bijvoorbeeld de stallen van Ko-Kalf of de fruittuinen van Fruittuin Verbeek zodat met eigen ogen te zien is waar, hoe en door wie de producten gemaakt worden.
Take it slow
Iedereen kent de Veluwe van de schitterende bossen, de zandvlaktes en het wild. Minder bekend is de agrarische diversiteit. Veel Luwe is een paraplumerk voor de meest uiteenlopende producten van Veluwse bodem.
Veel Luwe haakt ook aan op de toenemende aandacht voor gezonde, duurzaam geproduceerde voeding en nieuwe trends als slow food. Veel Luwe en de Veel Luwe Smultour sluiten daar naadloos op aan: ontspannend genieten van de Veluwe en al het culinaire moois dat de streek te bieden heeft.
Fietsverhuur
Geen fiets bij de hand? Geen probleem. Bij drie van de vijf deelnemende bedrijven is het mogelijk een fiets te huren en te starten met de fietstocht. Wel is het nodig om vooraf even te reserveren. Voor de liefhebbers is het natuurlijk ook mogelijk de tocht per voet te doen.
Prijs & verkrijgbaarheid
De Veel Luwe Smultour kunt u in de periode van 24 april tot en met 30 oktober maken met uitzondering van de zondagen. De routekaart is verkrijgbaar bij drie verschillende startpunten en bij alle VVVs op de Veluwe en kost 11,50 p.p. en geeft recht op vijf traktaties (kinderen tot en met acht jaar gratis).
Meer informatie over de Veel Luwe Smultour en de adressen van de verschillende startpunten en de verschillende VVVs zijn te vinden op de website www.veelluwe.nl.
Logeren in de prachtige authentieke Dumontwijk, op wandelafstand van de zee: wat wil je nog meer? Het kan in De Panne, in B&B Esprit De Mer. Dat is een voormalige dokterswoning, onlangs omgetoverd tot een bed&breakfast met drie kamers: Marée Huate, Marée Basse en Brise-Lames, waar je luxueus kunt overnachten.
We lieten onze keuze vallen op Brise-Lames, een zeer ruime kamer ingericht met oog voor detail. De kamer heeft een tv en minibar, een verrassend toilet en een ruime douche. Je kunt er letterlijk uit de kast komen. De bedden zijn zeer comfortabel, in de fauteuils op de kamer is het goed toeven met een boek. Fijn: je kunt zelf een kopje thee of koffie zetten op de kamer. Gastvrouw Nathalie zorgde ervoor dat we niets te kort kwamen. Ze bood ons een fris streekbiertje aan toen we aankwamen, en verwende ons 's morgens met een uitgebreid ontbijt.
Een andere leuke ontdekking die we in De Panne deden is Huyze Armalot, waar je kunt genieten van een heerlijke koffie en desserts, met chocolade in de hoofdrol. Elke eerste zaterdag van de maand kun je op reservatie kennis maken met de Engelse traditie van de 'High Tea'. Een aanrader voor wie even op adem wil komen.