Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

Categorieën
  • AARDAPPELGERECHTEN (81)
  • ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES (39)
  • APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO, (98)
  • BARBECUE, GRILPAN, GRIL, (51)
  • BIEREN & BIERWEETJES, (13)
  • BIJGERECHTEN, (50)
  • BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, (65)
  • CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN, (100)
  • CHINEES, OOSTERS, (4)
  • CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN, (8)
  • CULINAIRE NIEUWTJES, (115)
  • CULINAIRE TRIPS, REIZEN. (60)
  • DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN, (141)
  • DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN, (1)
  • EIEREN, EIERGERECHTEN, (34)
  • FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN, (41)
  • FONDUE, (3)
  • FOTO'S (4)
  • GROENTEN, GROENTENGERECHTEN, (73)
  • KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK, (45)
  • KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, (74)
  • KRUIDEN,MARINADES, (6)
  • OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN, (79)
  • PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE, (20)
  • PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, (129)
  • PIZZA'S, (11)
  • RESTAURANTS MET RECEPTEN (2)
  • RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN (69)
  • RIJSTGERECHTEN (32)
  • SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN (91)
  • SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S (17)
  • SMOOTHIE, FRUITDRINK, (10)
  • SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD, (111)
  • STREEKGERECHTEN (6)
  • TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a. (85)
  • TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a. (33)
  • VEGETARISCH, (39)
  • VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN, (311)
  • VLEESGERECHTEN, (198)
  • VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE, (167)
  • WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID (222)
  • WEETJES OVER VOEDING, (173)
  • WIJN & WIJNWEETJES (58)
  • WILD & GEVOGELTE (125)
  • WOKGERECHTEN (22)
  • ZWEEDSE, HAPJES, GERECHTEN, (2)
  •          Lieve bezoeker
    Zoeken met tags is nog niet
    kompleet het invullen van
    tags is een langzaamaan
    werkje, maar ik werk er aan.
    Zoeken in blog

    Aanraders !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • FOTO VAN JOKE
  • PHOTOGALERY
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • NO LIMIT
  • Blog als favoriet !



           ideetjes van Josephine



     Gaspacho ( koude spaanse soep)



                    Tomaat crevette



         Versgebakken paprika chips



            Witlofrolletjes uit de oven



    St-jacobsvruchten, tuinboonen, puree



               Kerstbrood (Stoll)



                         Avocado



      Varkenshaas in sinaasappelsaus



      Avocadosoep met gerookte zalm



                    Kerstbrood ( Stoll)



            Bokkepootjes (Koekjes)



     Koekjes met vulling en hagelslag



       Herfstsalade met Parmaham



    Avocadosoepje met gerookte zalm



                    Cherrytomaatjes



                      Kwarteleitjes



                       Verse vijgen



       Avocadosalade met garnalen



              Cherrytomaatjes



         Witlof met appel en radijs



       Spaghetti met zalm en zeekraal



                Trostomaten


     
      Mozzarella, tomaten, basilicum



         Groentensoep met peterselie


     
                      Verse zalm
        


             Uitsmijter met ham



             Roerei met Garnalen



              Gestoofde Paprika's



                        Peulertjes



                 Groene salade



             Coeur de boeuf Tomaten



                        Zeekraal



                       Pruimen



                       Citroenen



                 Sinaasappelen



                         Frietjes



                     Tomatensoep



                        Basilicum



                       Angusbeef



                            Eieren



                            Eieren



              Gevulde gerookte zalm



                        Knoflook



                        Courgette

                      

                               Paprika



    Gegraniteerde aardappelschijfjes



            Aardappelkroketjes



        Asperges op vlaamse wijze



         Gebakken champignons



               Crema catalana



                    Aardbeien


     
                   Sinaasappel



                            Peer



             Omelet met Garnalen



    Asperges,garnalen,puree en eitje



           Roodfruit met vanilleijs



         Garnaalsalade met frietjes



     Sint Jacobsvruchten met wilof



           Parelhoen met spruitjes



                        Witlof



                       Aardbeien



              Asperges met garnalen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Inhoud blog
  • Biefstuksalade om van af te vallen
  • Love fish van de zuiderse zeeën
  • Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak
  • Tartine met aubergine, mozzarella & tomaat
  • Zalm met krokante tikka masala
  • Appeltaart
  • Chili sin carne met 3 soorten bonen
  • Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen
  • Stoofpot van wintergroenten
  • Kwartels met savooikool
  • Gravad lax
  • Gourmet met vis
  • Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen
  • Champignonroomsoep
  • Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus
  • Polderaardappel gevuld met garnaaltjes en Hollandse saus
  • Rollade van parelhoen en ganda ham
  • Koninginnenhapjes met vis
  • Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
  • Reemedaillon met kastanjes
  • Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas
  • Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons
  • Provençaalse pastasalade
  • Kalfstong in madeirasaus
  • Kalfsblanket
  • Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes
  • gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes.
  • Gratin met bloemkool en gehakt
  • Driedubbele kwarktaart met verse vijgen
  • Gegratineerd witloof met ham
  • Biefstuk met champignons de Paris en pasta
  • Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree
  • Minder zout in onze voeding
  • Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn
  • Bouillie met erwtjes en worteltjes
  • Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus
  • Rijstpap met appeltjes
  • Gevulde tomaten met bloemkool
  • Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen
  • Avocadosoep met gerookte zalm
  • Nieuw wapen in de strijd tegen obesitas: groene thee
  • Ragu alla Napolitana
  • Boterham met salade van zalm, selder en appel.
  • Salade met gegrilde zalm
  • Vissoep met mosselen
  • Friet met stoverij van varkenswangetjes
  • Gepocheerde peren met cranberry & gember
  • Mosselgratin met spinazie
  • Filet pur en witloof in de wok
  • Ovenschotel met rundergehakt en witloof
  • Carpaccio van tomaat met salade groene boontjes, mozzarella
  • 'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes
  • Salade met sashimi van zeebaars en radijs
  • Maatjessalade
  • Gegrilde Caramba steaks
  • De meest ziekmakende voeding: fruit en groenten
  • Asperges met warme champignonsalade
  • Spirelli met kip en tomaatjes
  • Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel
  • Italiaanse mosselpan
  • Courgettesoep
  • Krokante sigaren met spinazie en feta
  • Spaghetti met curry en gerookte zalm
  • Gevulde zalmforel op de barbecue
  • Scampi's met knoflook
  • Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise
  • Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel.
  • Gevulde paprika met tzatziki
  • Groenten uit de oven
  • Salade Niçoise
  • Bruschetta met tomaat en aubergine
  • Salade van rundvlees met frambozen
  • Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake
  • Witte asperges met oosterse dressing
  • Pastasalade met artisjokken en radicchio
  • Parijse worteltjes en hun loof
  • Kalfsgebraad met jonge worteltjes
  • Bruschetta met ham en mozzarella
  • Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei.
  • Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels
  • Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella
  • Gestoofde forel met bieslooksaus
  • Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen
  • Aardbeien op spies
  • Rogvleugel met blanke botersaus
  • Videetje van kip met zachte curry
  • Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
  • Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn
  • Salade van vergeten groenten
  • Spinaziesoep
  • Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen
  • Kip met perzik, paprika en rijst
  • Groentewraps
  • Peultjes met chilipeper, gember en Meritus-filet mignon
  • Gebakken aardappelen met gehaktballetjes
  • Kalfslapjes met geroosterde aardappeltjes
  • Lentesalade met witte asperges en garnalen
  • Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len
  • Groentecurry
  • Lamskotelet in kruidenkorst



    Startpagina !
    Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken

    "Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ".... De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast".... "Een volle buik heeft een gelukkig hoofd" ....

    14-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ras-el-hanout


    kruidenmengeling ras-el-hanout

    Ingrediënt: ras-el-hanout

    Ras-el-hanout is een Marokkaanse kruidenmengeling waarvan de naam zoveel betekent als 'het beste van de winkel'. Elke handelaar heeft echter zijn eigen samenstelling waardoor het overal dat tikkeltje anders smaakt. Enkele hoofdingrediënten zitten er uiteraard wel steeds bij: piment, bosbessen, kardemom, kaneel, kruidnagel, gember, foelie, nootmuskaat, zwarte peper en kurkuma. Het merendeel van deze ingrediënten wordt eerst geroosterd en daarna fijngemalen.

    Bereiden

    Ras-el-hanout wordt voornamelijk gebruikt bij het bereiden van wild, lamsvlees, couscous en rijst.


    bron; libelle.be


    Categorie:KRUIDEN,MARINADES,
    Tags:Ras-el-hanout,
    03-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goede redenen om je vlees te marineren


    Goede redenen om je vlees te marineren



    Het is barbecueseizoen, en overal in het land worden vleesschotels besteld en kolen gloeiend gehouden. Maar hoe hou je het ook gezond voor jezelf? Door je vlees te marineren! Hierbij enkele goede redenen waarom je dat zou doen.

    1)    Gemarineerd vlees bevat minder kankerverwekkende stoffen (de zogenaamde HCA's)  die worden gevormd als vlees op hoge temperatuur wordt gegaard.

    Tip: voeg rozemarijn toe aan je marinade om de vorming van HCA's nog te verminderen.

    2)    Marinades vertragen de groei van schadelijke bacteriën in het vlees, zoals de listeria-bacterie die een infectie veroorzaakt. Voor oudere mensen, zwangere vrouwen en AIDS-patiënten kan een besmetting nare gevolgen hebben.

    Tip: bewaar je vlees altijd op 4 graden of minder. Ook gemarineerd vlees moet in de koelkast bewaard worden.

    3.    Een marinade met natuurlijke zuren, zoals azijn of fruitsap, maakt het vlees malser en de proteïnen gemakkelijker om te verteren.

    Tip:
    gebruik frambozen- of appelazijn voor een zoete toets

    Er zijn ook nadelen aan marinades: zo kunnen ze de calorieteller behoorlijk doen tilt slaan. Gebruik daarom maar een half kopje marinade voor anderhalve kilo vlees. Dat is voldoende om het vlees alle voordelen te geven, en de calorieën enigszins onder controle te houden.

    Hergebruik geen ongekookte marinade voor bijvoorbeeld een saus. Beter is een beetje marinade apart te bewaren na het maken en voor het rauwe vlees is toegevoegd.

    Bewaar gemarineerde kip of gevogelte niet langer dan twee dagen, rundsvlees kan tot vijf dagen gemarineerd bewaard worden.
     

    (edp)bron; hln.be

    Categorie:KRUIDEN,MARINADES,
    Tags:vlees, azijn, fruitsap, olie, kruiden,
    12-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kruidenmengeling Ras el Hanout

    kruidenmengeling; Ras el Hanout

    Ingrediënten:

     2 ½ theel gemalen zwarte peper , 2 theel gemberpoeder

    2 theelgemalen korianderzaad , 2 theel kaneelpoeder

    ½ theel geraspte nootmuskaat , ½ theel gemalen kardemomzaad

    ½ theel scherpe paprikapoeder , ½ theel kurkuma

    ½ theel gemalen zeezout , ½ theel piment

    ½ theel kruidnagelpoeder , ½ theel gemalen komijnzaad

    ½ theel cayennepeper , ½ theel gemalen foelie.



    Foto: Frank van der Vleuten

    Bereidingswijze:

    En deze zat vandaag in de mail.  

    „Toen ik vanmorgen je recept las, waarin je het had over de verrukkelijke geur van ras el hanout, vroeg ik me af of je dit kruidenmengsel wel in de juiste menging kan krijgen.

    Ben al diverse variaties tegengekomen, allen uitgeprobeerd, maar geen enkele haalt het bij het mengsel waarvan ik het recept kreeg van een Marokkaanse vriendin (haar naam kan ik niet noemen, want zij heeft het weer van haar zeer strenge schoonmoeder). Ik kreeg het enkele jaren geleden, toen ras el hanout bijna nergens te krijgen was, zelfs niet bij de Turkse supermarkt.”

    Geef het graag aan je door. Bewaren in een goed afgesloten potje, liefst donker glas.”

    bron;
    Gees IJdens,
    Felix Wilbrink
    de telegraaf.nl


    Categorie:KRUIDEN,MARINADES,
    Tags:ras el hanout,
    29-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thee voor ieder kwaaltje


    Thee voor ieder kwaaltje

    De winter is de periode bij uitstek om ’s avonds van een
    heerlijk kopje thee te genieten.  functionele thee voor
    de meest voorkomende (winter)kwaaltjes.

    © Barbara Dudzińska -


    © tomsturm -

    Rozenbottel

    Tijdens het koudste seizoen kunnen we best wat extra weerstand gebruiken.
    Een dagelijkse portie rozenbottelthee zorgt er voor dat je bestand
    bent tegen wind, koude en regen.

    © Maria Brzostowska -

    Brandnetel

    De volledige stofwisseling gaat er op vooruit door
    regelmatig een pot brandnetelthee op het vuur te zetten.
    Zowel je darmflora als je spijsvertering worden er door verbeterd.

    © Vatikaki -

    Rooibos

    Liggen je darmen in de knoop? Kies dan voor een paar koppen
    rooibosthee. Constipatie en buikloop verdwijnen bijzonder snel.

    © arenysam -

    Beredruif

    Je lichaam mag af en toe gereinigd worden. Met thee van beredruif verwijder
     je alle afvalstoffen waardoor je meer energie krijgt en ook een mooiere huid.


    © celeste clochard -

    Meidoorn

    Hartpatiënten vinden heil in een kop meidoornthee. De plant
    zorgt voor een betere doorbloeding wat positief is
    voor zowel je hartritme als je bloeddruk.


    © Fotolyse -

    Paardenbloem

     Last van galstenen? Verschuif deze pijnlijke aandoening naar
    het verleden door enkele dagen van een kop thee
    met paardenbloem te genieten.


    © GiGiZ -

    Marjolijn

    Koude, wind en regen durven vaak de aanstoker te zijn van een bronchitis.
    Thee van marjolijn verzacht de keel snel.

    © Norman Chan -

    Gember

    Je brengt je maag weer prima in balans met thee op basis van gember.

    © LianeM -

    Sint-Janskruid

     Bij rugpijn tenslotte is Sint-Janskruid erg effectief.
    Een kop thee waarin Sint-Janskruid voorkomt,
    verzacht ook andere spierpijnen opvallend.

    bron; skynet.be


    Categorie:KRUIDEN,MARINADES,
    Tags:sint-janskruid,gember,marjolijn,paardebloem,meidoorn,beredruif,rooibos,brantnetel,rozebottel,
    02-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo maak je zelf geslaagde kruidenmengelingen


    Zo maak je zelf geslaagde kruidenmengelingen

    Niets zo lekker als een stukje vis of vlees op de grill.
    De belangrijkste combinaties voor viskruiden, vleeskruiden,
    barbecuekruiden, vleesmarinades en vismarinades op een rijtje.


     zo maak je zelf geslaagde kruidenmengelingen  

    Viskruiden

    500 g zeezout, 50 g dille, 25 g venkel, 25 g peterselie, 25 g paprikapoeder, 12 g cayennepeper, 12 g kerriepoeder. Meng de kruiden samen en maal ze in gedroogde vorm.

    Vleeskruiden

    500 g zeezout, 25 g basilicum, 25 g tijm, 25 g rozemarijn, 25 g oregano, 25 g zwarte peper. Meng de kruiden samen en maal ze in gedroogde vorm.

    Barbecuekruiden

    20 g zeezout, 10 g cayennepeper, 20 g paprikapoeder, 10 g kerriepoeder, 5 g basilicum, 5 g tijm.

    Vleesmarinade

    5 dl grillolie, 2,5 dl basilicumolie, 2,5 dl Italiaanse kruidenolie, 1dl walnotennotenolie, 20 g gedroogde basilicum, 20 g korianderbolletjes, 20 g zwarte peperbollen, 20 g gedroogde rozemarijn, chilipepers, 10 knoflookteentjes, laurierblaadjes, Laat de marinade minstens enkele dagen trekken.

    Vismarinade

    5 dl grillolie, 2,5 look en fijne kruidenolie, 2,5 dl basilicumolie, 20 g venkelzaad, 6 knoflookteentjes, 4 blaadjes laurier, 4 takjes citroentijm, 10 g curry, 10 g oregano. Laat de marinade minstens enkele dagen trekken.

    bron; gva.be


    Categorie:KRUIDEN,MARINADES,
    22-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Basisrecept currypoeder


    Basisrecept currypoeder




    Ingrediënten voor ca. 6 el:
    2 el korianderzaad
    1 el komijnzaad
    1 el zwarte peperkorrels
    2 tl mosterdzaad
    2 kruidnagels
    1 gedroogd chilipepertje
    1 tl hele fenegriekzaadjes
    1 tl kurkumapoeder
    1 tl gemberpoeder

    Bereidingswijze;

    Verhit een gietijzeren pan. Doe daarin koriander-, komijn- en mosterdzaadjes, peperkorrels, kruidnagels en chilipeper. Schud ze voortdurend zachtjes op tot ze een lichtgeroosterd aroma vrijgeven. Voeg dan fenegriek, kurkuma- en gemberpoeder toe en verhit nog eens 15 seconden. Haal uit de pan en laat afkoelen.

    Maal in een kruidenmolen tot fijn poeder. Bewaar in blik.
     
    bron;knackweekend.rnews.be

    Categorie:KRUIDEN,MARINADES,


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!