Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

Categorieën
  • AARDAPPELGERECHTEN (81)
  • ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES (39)
  • APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO, (98)
  • BARBECUE, GRILPAN, GRIL, (51)
  • BIEREN & BIERWEETJES, (13)
  • BIJGERECHTEN, (50)
  • BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, (65)
  • CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN, (100)
  • CHINEES, OOSTERS, (4)
  • CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN, (8)
  • CULINAIRE NIEUWTJES, (115)
  • CULINAIRE TRIPS, REIZEN. (60)
  • DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN, (141)
  • DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN, (1)
  • EIEREN, EIERGERECHTEN, (34)
  • FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN, (41)
  • FONDUE, (3)
  • FOTO'S (4)
  • GROENTEN, GROENTENGERECHTEN, (73)
  • KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK, (45)
  • KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, (74)
  • KRUIDEN,MARINADES, (6)
  • OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN, (79)
  • PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE, (20)
  • PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, (129)
  • PIZZA'S, (11)
  • RESTAURANTS MET RECEPTEN (2)
  • RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN (69)
  • RIJSTGERECHTEN (32)
  • SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN (91)
  • SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S (17)
  • SMOOTHIE, FRUITDRINK, (10)
  • SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD, (111)
  • STREEKGERECHTEN (6)
  • TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a. (85)
  • TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a. (33)
  • VEGETARISCH, (39)
  • VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN, (311)
  • VLEESGERECHTEN, (198)
  • VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE, (167)
  • WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID (222)
  • WEETJES OVER VOEDING, (173)
  • WIJN & WIJNWEETJES (58)
  • WILD & GEVOGELTE (125)
  • WOKGERECHTEN (22)
  • ZWEEDSE, HAPJES, GERECHTEN, (2)
  •          Lieve bezoeker
    Zoeken met tags is nog niet
    kompleet het invullen van
    tags is een langzaamaan
    werkje, maar ik werk er aan.
    Zoeken in blog

    Aanraders !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • FOTO VAN JOKE
  • PHOTOGALERY
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • NO LIMIT
  • Blog als favoriet !



           ideetjes van Josephine



     Gaspacho ( koude spaanse soep)



                    Tomaat crevette



         Versgebakken paprika chips



            Witlofrolletjes uit de oven



    St-jacobsvruchten, tuinboonen, puree



               Kerstbrood (Stoll)



                         Avocado



      Varkenshaas in sinaasappelsaus



      Avocadosoep met gerookte zalm



                    Kerstbrood ( Stoll)



            Bokkepootjes (Koekjes)



     Koekjes met vulling en hagelslag



       Herfstsalade met Parmaham



    Avocadosoepje met gerookte zalm



                    Cherrytomaatjes



                      Kwarteleitjes



                       Verse vijgen



       Avocadosalade met garnalen



              Cherrytomaatjes



         Witlof met appel en radijs



       Spaghetti met zalm en zeekraal



                Trostomaten


     
      Mozzarella, tomaten, basilicum



         Groentensoep met peterselie


     
                      Verse zalm
        


             Uitsmijter met ham



             Roerei met Garnalen



              Gestoofde Paprika's



                        Peulertjes



                 Groene salade



             Coeur de boeuf Tomaten



                        Zeekraal



                       Pruimen



                       Citroenen



                 Sinaasappelen



                         Frietjes



                     Tomatensoep



                        Basilicum



                       Angusbeef



                            Eieren



                            Eieren



              Gevulde gerookte zalm



                        Knoflook



                        Courgette

                      

                               Paprika



    Gegraniteerde aardappelschijfjes



            Aardappelkroketjes



        Asperges op vlaamse wijze



         Gebakken champignons



               Crema catalana



                    Aardbeien


     
                   Sinaasappel



                            Peer



             Omelet met Garnalen



    Asperges,garnalen,puree en eitje



           Roodfruit met vanilleijs



         Garnaalsalade met frietjes



     Sint Jacobsvruchten met wilof



           Parelhoen met spruitjes



                        Witlof



                       Aardbeien



              Asperges met garnalen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Inhoud blog
  • Biefstuksalade om van af te vallen
  • Love fish van de zuiderse zeeën
  • Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak
  • Tartine met aubergine, mozzarella & tomaat
  • Zalm met krokante tikka masala
  • Appeltaart
  • Chili sin carne met 3 soorten bonen
  • Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen
  • Stoofpot van wintergroenten
  • Kwartels met savooikool
  • Gravad lax
  • Gourmet met vis
  • Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen
  • Champignonroomsoep
  • Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus
  • Polderaardappel gevuld met garnaaltjes en Hollandse saus
  • Rollade van parelhoen en ganda ham
  • Koninginnenhapjes met vis
  • Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
  • Reemedaillon met kastanjes
  • Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas
  • Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons
  • Provençaalse pastasalade
  • Kalfstong in madeirasaus
  • Kalfsblanket
  • Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes
  • gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes.
  • Gratin met bloemkool en gehakt
  • Driedubbele kwarktaart met verse vijgen
  • Gegratineerd witloof met ham
  • Biefstuk met champignons de Paris en pasta
  • Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree
  • Minder zout in onze voeding
  • Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn
  • Bouillie met erwtjes en worteltjes
  • Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus
  • Rijstpap met appeltjes
  • Gevulde tomaten met bloemkool
  • Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen
  • Avocadosoep met gerookte zalm
  • Nieuw wapen in de strijd tegen obesitas: groene thee
  • Ragu alla Napolitana
  • Boterham met salade van zalm, selder en appel.
  • Salade met gegrilde zalm
  • Vissoep met mosselen
  • Friet met stoverij van varkenswangetjes
  • Gepocheerde peren met cranberry & gember
  • Mosselgratin met spinazie
  • Filet pur en witloof in de wok
  • Ovenschotel met rundergehakt en witloof
  • Carpaccio van tomaat met salade groene boontjes, mozzarella
  • 'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes
  • Salade met sashimi van zeebaars en radijs
  • Maatjessalade
  • Gegrilde Caramba steaks
  • De meest ziekmakende voeding: fruit en groenten
  • Asperges met warme champignonsalade
  • Spirelli met kip en tomaatjes
  • Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel
  • Italiaanse mosselpan
  • Courgettesoep
  • Krokante sigaren met spinazie en feta
  • Spaghetti met curry en gerookte zalm
  • Gevulde zalmforel op de barbecue
  • Scampi's met knoflook
  • Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise
  • Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel.
  • Gevulde paprika met tzatziki
  • Groenten uit de oven
  • Salade Niçoise
  • Bruschetta met tomaat en aubergine
  • Salade van rundvlees met frambozen
  • Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake
  • Witte asperges met oosterse dressing
  • Pastasalade met artisjokken en radicchio
  • Parijse worteltjes en hun loof
  • Kalfsgebraad met jonge worteltjes
  • Bruschetta met ham en mozzarella
  • Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei.
  • Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels
  • Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella
  • Gestoofde forel met bieslooksaus
  • Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen
  • Aardbeien op spies
  • Rogvleugel met blanke botersaus
  • Videetje van kip met zachte curry
  • Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
  • Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn
  • Salade van vergeten groenten
  • Spinaziesoep
  • Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen
  • Kip met perzik, paprika en rijst
  • Groentewraps
  • Peultjes met chilipeper, gember en Meritus-filet mignon
  • Gebakken aardappelen met gehaktballetjes
  • Kalfslapjes met geroosterde aardappeltjes
  • Lentesalade met witte asperges en garnalen
  • Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len
  • Groentecurry
  • Lamskotelet in kruidenkorst



    Startpagina !
    Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken

    "Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ".... De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast".... "Een volle buik heeft een gelukkig hoofd" ....

    20-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winter smoothie


    Winter smoothie

    Dit drankje zit vol antioxidanten om je te beschermen tegen de winterkou. 

    • 2 dl bevroren zwarte bessen, 1 t esdoorn siroop,1 banaan
    • 1 peer,1 t camu camu,Wat tumeric,4 druppels vanille
    • Wat gember, Beetje water, Halve broccoliroos

                                            

      Mix alles in de blender.

      bron; bliss-magazine.be


      Categorie:SMOOTHIE, FRUITDRINK,
      Tags:zwarte bessen, esdoornsiroop, banaan, peer, camu camu, tumeric, gember, broccoli,
      23-08-2011
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carlsberg lanceert Bionina

      Carlsberg lanceert Bionina


       

      Carlsberg Importers gaat de biologische toer op. De bierdistributeur lanceert met Bionina een frisdrank op basis van fruit en biologische ingrediënten.

      Het drankje, overgewaaid uit Italië, is aangelengd met natuurlijk sprankelend mineraalwater, zonder kleurstoffen of bewaarmiddel. Er zijn vier smaken verkrijgbaar: Uncle Pomegranate & The Cranberries (met veenbessen en granaatappel), Miss Blood Orange (bloedappelsiensap), Lady Pink Grapefruit (pompelmoes), en Mister Lemon (citroen). (DB)

      Bionina vind je in de betere biowinkels, erkende natuurwinkels en biorestaurants.

      bron; knackweekend.rnews.be

      Categorie:SMOOTHIE, FRUITDRINK,
      Tags:Bionina, Frisdrank,
      10-08-2011
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schweppes creëert een pompelmoessensatie


      Schweppes creëert een pompelmoessensatie



      Schweppes creëert een pompelmoessensatie

      Sinds 1783 brengt Schweppes zijn bekende frisdrank op de markt. Zijn hele geschiedenis lang werpt Schweppes zich op als natuurlijke pleitbezorger van exclusieve smaken. Ook vandaag wordt volop de kaart getrokken van de geraffineerde verfrissing, met een nagelnieuwe fruitsensatie: Schweppes Pompelmoes.

      Schweppes Pompelmoes wordt gemaakt op basis van zorgvuldig geselecteerde ingrediënten, voor wie houdt van subtiliteit en originaliteit.  Deze samensmelting van smaken is het handelsmerk van Schweppes, dat hier de aroma’s combineert van vier vruchten, voor een exclusief en verrassend resultaat.

      Schweppes Pompelmoes is een synergie tussen vier rinse smaken : witte, roze en rode pompelmoes, plus pomelo. Deze zorgvuldige combinatie benadrukt het zachte, aparte karakter van de pompelmoes in de heerlijke verrukking van een dorstlessende frisdrank.


      bron; skynet.be

      Categorie:SMOOTHIE, FRUITDRINK,
      Tags:Pompelmoes,
      05-07-2011
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomerse smoothies barsten van de vitamines

                                       Zomerse smoothies

      Smoothies - heerlijke drankjes op basis van vers fruit of groenten, met
      gestampt ijs en/of karnemelk - barsten van de vitamines.
      En experimenteren mag tot in het oneindige... 

      Smoothie met komkommer en citroensorbet
      Voor twee personen

      1/2 komkommer, 1 takje citroenmelisse, 1 takje munt, 1 mespunt gember in poeder, zout, witte peper, 2 bollen citroensorbet, ijsblokjes.

                                              

      1. Vooraleer u de komkommer in tweeën snijdt, haalt u er vier fijne schijfjes af voor de versiering. Schil de rest van de komkommer, haal de zaadjes eruit en snijd hem in kleine blokjes.

      2. Haal de blaadjes van de citroenmelisse en de munt, houd er enkele voor de versiering en hak de rest fijn. Meng de komkommer met de gehakte kruiden, mix alles fijn en haal (als u dat wenst) de puree door een zeef.

      3. Voeg de gember toe, plus zout en peper. Doe er de citroensorbet bij en mix heel snel. Doe ijsblokjes in de glazen en giet de smoothie er-overheen. Versier met de schijfjes komkommer en enkele kruidenblaadjes

      Smoothie met kiwi, meloen en peer

      Voor twee personen

      1 kiwi, 150 g groene meloen, 1 kleine maar rijpe peer, 2 eetlepels citroensap, 2 eetlepels fijngestampt ijs, poedersuiker volgens smaak.

                                               


      1. Schil de kiwi en de meloen en snijd ze in stukjes. Schil de peer, snijd ze in tweeën, haal het klokhuis eruit en snijd het vlees in kleine stukjes.

      2. Leg de stukjes kiwi, de meloen en de peer met het citroensap en het fijngestampte ijs in een blender (of een mixer) en pureer. Voeg poedersuiker toe volgens smaak en dien onmiddellijk op

      Smoothie met passievrucht en selder

      Voor twee personen

      2 passievruchten, 1 kiwi, 2 stengels jonge selder, 75 ml ananassap, 2 koffielepels esdoornstroop, sinaasappelschijfjes voor de versiering, ijsblokjes. 
                                                    

      1. Snijd de passievruchten in tweeën, lepel het vlees eruit en duw het door een zeef om de graantjes eruit te halen.

      2. Schil de kiwi en snijd hem in kleine stukjes. Was de selderstengels en droog ze af. Snijd de bladuiteinden met een stukje stengel van ongeveer 5 cm af en leg die apart. Snijd de rest van de stengels in kleine stukjes.

      3. Pureer de kiwi en selder met het ananassap en de passievruchten. Zoet volgens uw smaak met de esdoornstroop. Giet de smoothie in twee glazen met enkele ijsblokjes. Versier met sinasappelschijfjes en zet er een stengel selder in.


      Smoothie met kervel

      Voor twee personen

      1 bosje kervel, 150 ml seldersap, zout en peper van de molen, 150 ml karnemelk, kervel voor de versiering.

                                               

      Was, droog en hak de kervel. Mix met het seldersap en voeg zout en peper toe. Voeg nu ook de karnemelk toe en mix goed. Giet in glazen en versier met toefjes kervel

      Smoothie met rode vruchten

      Voor twee personen

      100 g aardbeien, 50 g braambessen, 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel honing, 150 ml koude karnemelk, 2 aardbeien voor de versiering.

                                               

      1. Was de aardbeien en de braambessen en snijd ze in stukjes. Mix de vruchten met het citroensap en de honing. Voeg beetje bij beetje de karnemelk toe terwijl u verder mixt.

      2. Giet de smoothie in twee glazen, versier elk glas met een aardbei en steek er een dik rietje in. Dien koel op.

      Melk van duindoornsap met sinaasappel (voor diabetici)

      Voor twee personen

      1 grote (niet-behandelde) sinaasappel, 300 ml koude karnemelk, 4 eetlepels duindoornsap (dieetwinkel), zoetmiddel volgens uw smaak, 1/4 koffielepel vanillepoeder, 1/4 koffielepel gemberpoeder

                                             

      1. Was de sinaasappel met warm water en droog hem af. Snijd 2 lange spiralen van de schil met een dunschiller en pers de rest van de sinaasappel.

      2. Mix de karnemelk en het duindoornsap. Voeg zoetstof toe naar uw smaak. Giet het oranjesap in de blender. Voeg de vanille en de gember toe en giet het geheel in twee glazen. Versier met de sinaasappelschil

      Tips;

      • De smoothies kunnen worden gepureerd met een mixer (het hulpstuk dat u gebruikt om soepen te mixen). Het resultaat zal echter minder romig zijn dan wanneer u een blender gebruikt, hét ideale hulpstuk voor smoothies. Bovendien kunnen in een blender ijsblokjes toegevoegd worden tijdens de bereiding.
      • Ingevroren vruchten (framboos, zwarte en rode bessen) kunnen in alle seizoenen voor variatie zorgen.
      • Voor uw groentesmoothies kunt u fijne kruiden toevoegen: basilicum, koriander, munt,...
      • Melk kunt u vervangen door sojamelk, yoghurt, karnemelk of kefir.
      • Voor een ijskoude smoothie voegt u ijsblokjes, roomijs of sorbet toe.
      • Uiteraard kunt u natuurlijke suikers zoals honing en esdoornstroop gebruiken.
      • Met kruiden als gember en kaneel springt u voorzichtig om. Zij hebben de neiging, de smaak van de vruchten te verdringen.
      • Drink uw smoothies bij voorkeur meteen: vers en boordevol vitamines.


      Françoise Plume 
      Foto's Stockfood
      bron; plusmagazine.be


      Categorie:SMOOTHIE, FRUITDRINK,
      Tags:komkommer, sorbet, kiwi, meloen, peer, citroen, selder, ananas, passievruchten, kervel, karnemelk, aardbeien, braambessen, sinasappel,
      22-06-2011
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lekker zomers: een citroenkiwismoothie



      Lekker zomers: een citroenkiwismoothie

      In al zijn soorten en vormen is een smoothie simpelweg een mix van verschillende fruit en/of groenten, al dan niet aangevuld met yoghurt,
      room, melk, granen of zoetstoffen. 
      Een zomerdag vraagt om een verfrissend drankje. Negeer de cola en de nood aan ijsjes, en maak jezelf deze heerlijke verfrissende citroenkiwismoothie.

      Ingrediënten:
      2 kopjes druiven, Een halve citroen (gepeld)
      Een halve kiwi (gepeld),3 kopjes ijs

          

      En blenden maar!

      TIP: wie het te zuur vindt, kan spelen met de verhouding tussen druiven en citroensap. Vermijd suiker want zo vermijd je ook calorieën!


      bron; hln.be

      Categorie:SMOOTHIE, FRUITDRINK,
      Tags:druiven, citroen, kiwi,
      25-05-2011
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Smoothie met kiwi's green en gold framboos en sinaas



      Smoothie met kiwi's green, gold, framboos en sinaas
      voor 2 personen 
      • 2 grote green en 2 gold kiwi’s
      • ½ kopje (125 ml) sinaasappelsap
      • ¾ kopje frambozen


      Bereiding

      • Schil de kiwi’s en snij ze in plakjes. 
      • Mix de plakjes in de keukenmachine of blender, samen met
        1 à 2 eetlepels sinaasappelsap, tot een gladde massa ontstaat.
      • Zorg ervoor dat de kiwizaadjes intact blijven.
      • Schenk de puree in 1 of 2 longdrinkglazen.
      • Giet de mix daarna in een schone keukenmachine of blender, meng er 3 à 4 eetlepels sinaasappelsap door en pureer opnieuw tot er een gladde massa ontstaat.
      • Giet het mengsel langs de bolle kant van een lepel voorzichtig bovenop de groene puree.Pureer de frambozen met 2 eetlepels sinaasappelsap tot een gladde massa en giet de puree langs de bolle kant van een lepel
        bovenop de kiwipuree. 
      • In je glas zie je drie verschillende laagjes.
      • Je ‘stoplicht’ is klaar om op te dienen!

        bron; zespri.eu

      Categorie:SMOOTHIE, FRUITDRINK,
      Tags:kiwi's, sinasappelsap, frambozen,
      07-05-2011
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze mengeling van zeven fruitsappen sterkt het hart


      Deze mengeling van zeven fruitsappen sterkt het hart


      Een cocktail van zeven fruitsappen die de gezondheid stimuleren smaakt niet alleen goed, maar beperkt oook het risico op hartziekten en beroerten. Wetenschappers werkten er lang aan. Het nadeel is wel dat sommige ingrediënten eerder exotisch zijn.

      De wetenschappelijk onderbouwde supersmoothie bevat onder meer druiven, appels, bosbessen en aardbeien. Maar er zitten ook minder voor de hand liggende, exotische soorten in als de lingonberry, een rood fruit dat op veenbes lijkt, en acerola, wat op een kers lijkt en 30 keer meer vitamine C dan appelsiensap bevat. Het laatste ingrediënt is de appelbes, een Amerikaanse fruitsoort die ooit als de gezondste bes in de wereld werd beschreven. Voorgaande onderzoeken toonden aan dat bestanddelen in fruit, genaamd polyfenolen, het hart beschermen en helpen verstopte aders te voorkomen.

      Puree
      De vorsers analyseerden mengelingen van 13 verschillende fruitpurees en -sappen voor hun effect op de aders van varkens. Achteraf deden 80 vrijwilligers een smaaktest. Uit onderzoek bij de dieren bleek dat de wanden van de aders ontspanden waneer ze werden blootgesteld aan deze hierboven vernoemde fruitcocktail. Bij mensen zou dit volgens de vorsers de bloedtoevoer naar het hart moeten stimuleren zodat het genoeg voedingstoffen en zuurstof kreeg. Ze bestudeerden de mogelijkheid van de antioxidanten in het drankje om  moleculen die het DNA schaden te neutraliseren bij de verschillende recepten. Daaruit blijkt dat sommige polyfenolen beter zijn dan anderen, deze kunnen beter vrije radicalen neutraliseren.

      Variatie

      Hartexperte Tracy Parker: "Dit onderzoek doet het bewijs groeien dat het eten van fruit en groenten goed voor je is wat het beperken van het risico op hartziekten betreft. We begrijpen de reden hiervan nog niet volledig of waarom bepaalde soorten beter zijn dan andere. We weten wel al lang dat variatie belangrijk is. Fruitsap is een smakelijke en handige manier om dit te doen. Vergeet niet dat sappen minder vezels en meer suiker bevatten dan het fruit op zich."

      (ep) bron; nina.be

      Categorie:SMOOTHIE, FRUITDRINK,
      Tags:druiven, appels, bosbessen, aardbei,
      05-05-2011
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Smoothie van bosfruit met wodka en honing



      Smoothie van bosfruit met wodka en honing

      Voor 4 personen:

      200 g gemengd bosfruit (aardbeien, bramen, blauwe bosbessen, frambozen)
      1,5 dl wodka, 1 el honing, 3 el esdoornsiroop
      1 liter volle melk, 4 el volle yoghurt, verse munt

                                    

      Bereidingswijze

      Doe het fruit, de wodka, de honing en de esdoornsiroop in de melk en mix grof tot een schuimige smoothie. Giet in grote glazen. Lepel de yoghurt ruwweg erdoor en versier de glazen met verse munt.
      10 minuten

      bron; knackweekend.rnews.be

      Categorie:SMOOTHIE, FRUITDRINK,
      Tags:bosfruit, wodka, melk, yoghurt,
      13-08-2010
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Smoothies: lekker en gezond


      Smoothies: lekker en gezond

      Het is geen milkshake, geen gewoon vruchtensap en al helemaal geen cocktail... het is een smoothie! Het drankje vol goede eigenschappen maak je met fruit of groenten... of alletwee! Verfrissend, lekker en gezond: haast je naar je blender!

       
      © Larousse

      Wat is een smoothie?

       Een smoothie is een koud drankje op basis van fruit of groenten, gemend met ijs en meestal melkproducten (melk, yoghurt, room). Om de smoothie meer smaak te geven, kan je ook ingevroren fruit gebruiken in plaats van ijsblokjes. Drink je smoothie meteen vers zodat hij zijn smeuïge structuur behoudt.

      © Larousse

      Hoe maak je smoothies?

      Voor sommige recepten heb je een fruitpers of centrifugeermachine nodig. Basis is een goede blender met glazen kom, die je gemakkelijk kan schoonmaken. Om te voorkomen dat er stukjes fruit in blijven steken, doe je best eerst de vloeibare ingrediënten in de blender.

      © Larousse
      'Exotico' (kokos, kiwi)

      Een goed humeur is verzekerd met deze smoothie.

      Ingrediënten (voor 2 personen):
      3 kiwi’s
      1 soeplepel kokosnootpoeder
      20 cl kokosmelk
      40 cl kokossap
      3-4 ijsblokjes

      Bereiding:
      Schel de kiwi en snijd in stukjes.

      Doe de kiwiblokjes in de blender en voeg het kokospoeder, de kokosmelk en het kokossap toe. Mix. Voeg het ijs toe en mix opnieuw.

                               
      © Larousse

      'Simplement délicieux' (vijg, braambes)

      Een vijg is rijk aan vezels en bezorgt je veel energie.

      Ingrediënten (voor 2 personen):
      4 vijgen
      125 gram braambessen
      40 cl havercrème
      1 soeplepel eucalyptushoning (of kastanjehoning)
      enkele blaadjes munt

      Bereiding:
      Verwijder de pel van de vijgen en snijd in stukjes. Was de braambessen.

      Doe de stukjes fruit in de blender, giet de havercrème erbij. Mix en voeg daarna de honing toe.

      Serveer de smoothie vers met enkele blaadjes munt.


      © Larousse

      'Mijn favoriet afrodisiacum' (mango, passievrucht, banaan, ananas)

      Exotische ingrediënten voor een licht ontvlambare smoothie. Voeg een vleugje muskaatnoot of gember toe om het afrodisiacumeffect te versterken.

      Ingrediënten (voor 2 personen):
      1 mango
      1 passievrucht
      2 mini-bananen
      1/4 ananas
      3-4 ijsblokjes

      Bereiding:
      Schil de mango. Snij in twee, verwijder de steen en snij de vrucht in blokjes. Snij de passievrucht in twee en schep de binnenkant eruit met een koffielepel. Pel de bananen en snij in schijfjes. Schil de ananas en snijd in stukken.

      Doe al het fruit in de blender. Mix en voeg daarna het ijs toe.


      © Larousse

      'De Italiaan' (komkommer, tomaat, paprika, citroen)

       Met deze smoothie roep je mediterrane sferen op. De gele paprika is heerlijk sappig en zacht.

       Ingrediënten (voor 2 personen):
      1 komkommer (of 25 cl komkommersap)
      2 ronde tomaten
      1 gele paprika
      Het sap van 1 citroen
      3-4 ijsblokjes

      Bereiding:

      Schel de komkommer, snijd in twee en verwijder de pitjes. Centrifugeer tot je sap krijgt.

      Was de tomaten. Verwijder de pel en snijd in blokjes. Was de paprika, verwijder de pitjes en snijd in blokjes.

      Doe de stukjes tomaat en paprika in de blender, voeg het komkommersap en het citroensap toe. Voeg ook de ijsblokjes toe en mix het geheel.

      © Larousse

      'Uit onze kindertijd' (banaan, aardbei)

      Dit ludieke recept brengt de herinneringen aan onze kindertijd naar boven. Een periode die, zo moeten we toegeven, nog steeds verder leeft in ons.

      Ingrediënten (voor 2 personen):
      1 banaan
      250 gram aardbeien
      100 gram guimauve-snoepjes met aardbei
      25 cl slagroom

      Bereiding:
      Pel en snij de banaan in schijfjes. Verwijder de steeltjes en was de aardbeien.

      Doe de snoepjes met de slagroom in een pan. Laat tien minuten smelten op een zacht vuurtje terwijl je roert met een spatel. Laat vervolgens afkoelen en blijf regelmatig mengen zodat het geheel niet opstijft.

      Giet de crème in de blender, voeg geleidelijk de schijfjes banaan en aarbei toe. Mix en serveer.

      © Skynet Blogs

      Lekkere portie fruit

      Smoothies zijn lekker en licht: de ideale manier om je dagelijkse portie fruit op te nemen. Wie aan zijn lijn denkt, moet wel opletten met de hoeveelheid melkproducten die in vele recepten gebruikt wordt.
      Om smoothies te maken heb je gewoon een portie creativiteit en een blender nodig.

      bron; skynet.be

      Categorie:SMOOTHIE, FRUITDRINK,
      Tags:smoothie,fruit,groenten,melk,yoghurt,room,kiwi,vijg,melk,braambes,honing,munt,
      19-06-2010
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kiwi-banaan smoothie


      Kiwi-banaan smoothie
       
      Cholesterolvriendelijk gerecht

       Benecol bracht een boekje uit met 21 recepten en tips die u helpen om uw cholesterol beduidend te verlagen. Een verhoogde cholesterol is immers
      een risico voor hartziekten. U kunt het boekje bestellen via de website www.benecol.be.

      Kiwi-banaan smoothie

      voor 1 persoon

      1 flesje Benecol Tropical fruit & soja drink, 2 kiwi's,
      1 banaan, 1 koffielepel honing, 4 ijsblokjes 


      Bereriding:

      1. Schil de kiwi's en de banaan en snijd ze in stukjes.
      2. Doe de kiwi's, de banaan, de honing en de Benecol drink in de blender en meng alle ingrediënten goed door elkaar.
      3. Voeg als laatste de ijsblokjes toe en mix op de hoogste stand.

        bron; plusmagazine.be

      Categorie:SMOOTHIE, FRUITDRINK,


      >

      Blog tegen de regels? Meld het ons!
      Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!