Er zijn nu 3 bezoekers op dit blog. Record tot nu toe: 33
Mijn blog is gestart op 25/4/2009 en bestaat vandaag 5780 dagen!
Categorieën
AARDAPPELGERECHTEN (81 ) ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES (39 ) APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO, (98 ) BARBECUE, GRILPAN, GRIL, (51 ) BIEREN & BIERWEETJES, (13 ) BIJGERECHTEN, (50 ) BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, (65 ) CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN, (100 ) CHINEES, OOSTERS, (4 ) CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN, (8 ) CULINAIRE NIEUWTJES, (115 ) CULINAIRE TRIPS, REIZEN. (60 ) DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN, (141 ) DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN, (1 ) EIEREN, EIERGERECHTEN, (34 ) FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN, (41 ) FONDUE, (3 ) FOTO'S (4 ) GROENTEN, GROENTENGERECHTEN, (73 ) KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK, (45 ) KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, (74 ) KRUIDEN,MARINADES, (6 ) OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN, (79 ) PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE, (20 ) PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, (129 ) PIZZA'S, (11 ) RESTAURANTS MET RECEPTEN (2 ) RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN (69 ) RIJSTGERECHTEN (32 ) SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN (91 ) SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S (17 ) SMOOTHIE, FRUITDRINK, (10 ) SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD, (111 ) STREEKGERECHTEN (6 ) TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a. (85 ) TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a. (33 ) VEGETARISCH, (39 ) VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN, (311 ) VLEESGERECHTEN, (198 ) VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE, (167 ) WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID (222 ) WEETJES OVER VOEDING, (173 ) WIJN & WIJNWEETJES (58 ) WILD & GEVOGELTE (125 ) WOKGERECHTEN (22 ) ZWEEDSE, HAPJES, GERECHTEN, (2 )
Lieve bezoeker Zoeken met tags is nog niet kompleet het invullen van tags is een langzaamaan werkje, maar ik werk er aan.
ideetjes van Josephine Gaspacho ( koude spaanse soep) Tomaat crevette Versgebakken paprika chips Witlofrolletjes uit de oven St-jacobsvruchten, tuinboonen, puree Kerstbrood (Stoll) Avocado Varkenshaas in sinaasappelsaus Avocadosoep met gerookte zalm Kerstbrood ( Stoll) Bokkepootjes (Koekjes) Koekjes met vulling en hagelslag Herfstsalade met Parmaham Avocadosoepje met gerookte zalm
Cherrytomaatjes Kwarteleitjes Verse vijgen Avocadosalade met garnalen Cherrytomaatjes Witlof met appel en radijs Spaghetti met zalm en zeekraal Trostomaten Mozzarella, tomaten, basilicum Groentensoep met peterselie Verse zalm
Uitsmijter met ham Roerei met Garnalen Gestoofde Paprika's Peulertjes Groene salade Coeur de boeuf Tomaten Zeekraal Pruimen Citroenen Sinaasappelen Frietjes Tomatensoep Basilicum Angusbeef Eieren Eieren Gevulde gerookte zalm Knoflook Courgette Paprika
Gegraniteerde aardappelschijfjes Aardappelkroketjes Asperges op vlaamse wijze Gebakken champignons Crema catalana Aardbeien Sinaasappel Peer Omelet met Garnalen Asperges,garnalen,puree en eitje Roodfruit met vanilleijs Garnaalsalade met frietjes Sint Jacobsvruchten met wilof Parelhoen met spruitjes Witlof Aardbeien Asperges met garnalen
Inhoud blog
Biefstuksalade om van af te vallen Love fish van de zuiderse zeeën Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak Tartine met aubergine, mozzarella & tomaat Zalm met krokante tikka masala Appeltaart Chili sin carne met 3 soorten bonen Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen Stoofpot van wintergroenten Kwartels met savooikool Gravad lax Gourmet met vis Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen Champignonroomsoep Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus Polderaardappel gevuld met garnaaltjes en Hollandse saus Rollade van parelhoen en ganda ham Koninginnenhapjes met vis Gebakken zeebaarsfilet met tomaat Reemedaillon met kastanjes Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons Provençaalse pastasalade Kalfstong in madeirasaus Kalfsblanket Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes. Gratin met bloemkool en gehakt Driedubbele kwarktaart met verse vijgen Gegratineerd witloof met ham Biefstuk met champignons de Paris en pasta Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree Minder zout in onze voeding Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn Bouillie met erwtjes en worteltjes Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus Rijstpap met appeltjes Gevulde tomaten met bloemkool Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen Avocadosoep met gerookte zalm Nieuw wapen in de strijd tegen obesitas: groene thee Ragu alla Napolitana Boterham met salade van zalm, selder en appel. Salade met gegrilde zalm Vissoep met mosselen Friet met stoverij van varkenswangetjes Gepocheerde peren met cranberry & gember Mosselgratin met spinazie Filet pur en witloof in de wok Ovenschotel met rundergehakt en witloof Carpaccio van tomaat met salade groene boontjes, mozzarella 'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes Salade met sashimi van zeebaars en radijs Maatjessalade Gegrilde Caramba steaks De meest ziekmakende voeding: fruit en groenten Asperges met warme champignonsalade Spirelli met kip en tomaatjes Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel Italiaanse mosselpan Courgettesoep Krokante sigaren met spinazie en feta Spaghetti met curry en gerookte zalm Gevulde zalmforel op de barbecue Scampi's met knoflook Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel. Gevulde paprika met tzatziki Groenten uit de oven Salade Niçoise Bruschetta met tomaat en aubergine Salade van rundvlees met frambozen Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake Witte asperges met oosterse dressing Pastasalade met artisjokken en radicchio Parijse worteltjes en hun loof Kalfsgebraad met jonge worteltjes Bruschetta met ham en mozzarella Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei. Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella Gestoofde forel met bieslooksaus Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen Aardbeien op spies Rogvleugel met blanke botersaus Videetje van kip met zachte curry Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn Salade van vergeten groenten Spinaziesoep Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen Kip met perzik, paprika en rijst Groentewraps Peultjes met chilipeper, gember en Meritus-filet mignon Gebakken aardappelen met gehaktballetjes Kalfslapjes met geroosterde aardappeltjes Lentesalade met witte asperges en garnalen Roerbak van asperges en garnalen Groentecurry Lamskotelet in kruidenkorst
Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken
"Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker
eten ".... De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast"....
"Een volle buik heeft een gelukkig hoofd" ....
13-08-2010
Smoothies: lekker en gezond
Smoothies: lekker en gezond
Het is geen milkshake, geen gewoon vruchtensap en al helemaal geen cocktail... het is een smoothie! Het drankje vol goede eigenschappen maak je met fruit of groenten... of alletwee! Verfrissend, lekker en gezond: haast je naar je blender! © Larousse
Wat is een smoothie?
Een smoothie is een koud drankje op basis van fruit of groenten, gemend met ijs en meestal melkproducten (melk, yoghurt, room). Om de smoothie meer smaak te geven, kan je ook ingevroren fruit gebruiken in plaats van ijsblokjes. Drink je smoothie meteen vers zodat hij zijn smeuïge structuur behoudt.
© Larousse
Hoe maak je smoothies?
Voor sommige recepten heb je een fruitpers of centrifugeermachine nodig. Basis is een goede blender met glazen kom, die je gemakkelijk kan schoonmaken. Om te voorkomen dat er stukjes fruit in blijven steken, doe je best eerst de vloeibare ingrediënten in de blender.
© Larousse 'Exotico' (kokos, kiwi)
Een goed humeur is verzekerd met deze smoothie.
Ingrediënten (voor 2 personen):
3 kiwis
1 soeplepel kokosnootpoeder
20 cl kokosmelk
40 cl kokossap
3-4 ijsblokjes
Bereiding :
Schel de kiwi en snijd in stukjes.
Doe de kiwiblokjes in de blender en voeg het kokospoeder, de kokosmelk en het kokossap toe. Mix. Voeg het ijs toe en mix opnieuw.
© Larousse
'Simplement délicieux' (vijg, braambes)
Een vijg is rijk aan vezels en bezorgt je veel energie. Ingrediënten (voor 2 personen): 4 vijgen 125 gram braambessen 40 cl havercrème 1 soeplepel eucalyptushoning (of kastanjehoning) enkele blaadjes muntBereiding: Verwijder de pel van de vijgen en snijd in stukjes. Was de braambessen. Doe de stukjes fruit in de blender, giet de havercrème erbij. Mix en voeg daarna de honing toe. Serveer de smoothie vers met enkele blaadjes munt.
© Larousse
'Mijn favoriet afrodisiacum' (mango, passievrucht, banaan, ananas)
Exotische ingrediënten voor een licht ontvlambare smoothie. Voeg een vleugje muskaatnoot of gember toe om het afrodisiacumeffect te versterken. Ingrediënten (voor 2 personen):
1 mango
1 passievrucht
2 mini-bananen
1/4 ananas
3-4 ijsblokjes
Bereiding :
Schil de mango. Snij in twee, verwijder de steen en snij de vrucht in blokjes. Snij de passievrucht in twee en schep de binnenkant eruit met een koffielepel. Pel de bananen en snij in schijfjes. Schil de ananas en snijd in stukken.
Doe al het fruit in de blender. Mix en voeg daarna het ijs toe.
© Larousse
'De Italiaan' (komkommer, tomaat, paprika, citroen)
Met deze smoothie roep je mediterrane sferen op. De gele paprika is heerlijk sappig en zacht. Ingrediënten (voor 2 personen):
1 komkommer (of 25 cl komkommersap)
2 ronde tomaten
1 gele paprika
Het sap van 1 citroen
3-4 ijsblokjes
Bereiding :
Schel de komkommer, snijd in twee en verwijder de pitjes. Centrifugeer tot je sap krijgt.
Was de tomaten. Verwijder de pel en snijd in blokjes. Was de paprika, verwijder de pitjes en snijd in blokjes.
Doe de stukjes tomaat en paprika in de blender, voeg het komkommersap en het citroensap toe. Voeg ook de ijsblokjes toe en mix het geheel.
© Larousse
'Uit onze kindertijd' (banaan, aardbei)
Dit ludieke recept brengt de herinneringen aan onze kindertijd naar boven. Een periode die, zo moeten we toegeven, nog steeds verder leeft in ons. Ingrediënten (voor 2 personen):
1 banaan
250 gram aardbeien
100 gram guimauve-snoepjes met aardbei
25 cl slagroom
Bereiding :
Pel en snij de banaan in schijfjes. Verwijder de steeltjes en was de aardbeien.
Doe de snoepjes met de slagroom in een pan. Laat tien minuten smelten op een zacht vuurtje terwijl je roert met een spatel. Laat vervolgens afkoelen en blijf regelmatig mengen zodat het geheel niet opstijft.
Giet de crème in de blender, voeg geleidelijk de schijfjes banaan en aarbei toe. Mix en serveer.
© Skynet Blogs
Lekkere portie fruit
Smoothies zijn lekker en licht: de ideale manier om je dagelijkse portie fruit op te nemen. Wie aan zijn lijn denkt, moet wel opletten met de hoeveelheid melkproducten die in vele recepten gebruikt wordt. Om smoothies te maken heb je gewoon een portie creativiteit en een blender nodig. bron; skynet.be
Categorie :SMOOTHIE, FRUITDRINK,
Tags :smoothie,fruit,groenten,melk,yoghurt,room,kiwi,vijg,melk,braambes,honing,munt,
12-08-2010
Vacantie ; Toertocht met onze boot over de Nederlanse wateren
Vacantie ; Toertocht met onze boot over de Nederlanse wateren http://blog.seniorennet.be/fotovanjoke/ Onze laatste aanlegplaats was in de Jachthaven Pietersplas we hebben er heerlijke dagen gehad met voldoende rust en stilte. Om te gaan eten was er geen enkel probleem met het Restaurantje SOFA aan de kade ( in het groen) we hebben er lekker ge eten, zie hieronder de photo's van het restaurantje met photo van een lekkere salade. Heerlijk gerechtje; Carpacio van Pastrami,rucolasla,olijfolie,en kaas Photo's; Hobbyfotografie J & G