Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

Categorieën
  • AARDAPPELGERECHTEN (81)
  • ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES (39)
  • APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO, (98)
  • BARBECUE, GRILPAN, GRIL, (51)
  • BIEREN & BIERWEETJES, (13)
  • BIJGERECHTEN, (50)
  • BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, (65)
  • CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN, (100)
  • CHINEES, OOSTERS, (4)
  • CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN, (8)
  • CULINAIRE NIEUWTJES, (115)
  • CULINAIRE TRIPS, REIZEN. (60)
  • DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN, (141)
  • DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN, (1)
  • EIEREN, EIERGERECHTEN, (34)
  • FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN, (41)
  • FONDUE, (3)
  • FOTO'S (4)
  • GROENTEN, GROENTENGERECHTEN, (73)
  • KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK, (45)
  • KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, (74)
  • KRUIDEN,MARINADES, (6)
  • OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN, (79)
  • PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE, (20)
  • PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, (129)
  • PIZZA'S, (11)
  • RESTAURANTS MET RECEPTEN (2)
  • RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN (69)
  • RIJSTGERECHTEN (32)
  • SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN (91)
  • SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S (17)
  • SMOOTHIE, FRUITDRINK, (10)
  • SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD, (111)
  • STREEKGERECHTEN (6)
  • TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a. (85)
  • TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a. (33)
  • VEGETARISCH, (39)
  • VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN, (311)
  • VLEESGERECHTEN, (198)
  • VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE, (167)
  • WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID (222)
  • WEETJES OVER VOEDING, (173)
  • WIJN & WIJNWEETJES (58)
  • WILD & GEVOGELTE (125)
  • WOKGERECHTEN (22)
  • ZWEEDSE, HAPJES, GERECHTEN, (2)
  •          Lieve bezoeker
    Zoeken met tags is nog niet
    kompleet het invullen van
    tags is een langzaamaan
    werkje, maar ik werk er aan.
    Zoeken in blog

    Aanraders !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • FOTO VAN JOKE
  • PHOTOGALERY
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • NO LIMIT
  • Blog als favoriet !



           ideetjes van Josephine



     Gaspacho ( koude spaanse soep)



                    Tomaat crevette



         Versgebakken paprika chips



            Witlofrolletjes uit de oven



    St-jacobsvruchten, tuinboonen, puree



               Kerstbrood (Stoll)



                         Avocado



      Varkenshaas in sinaasappelsaus



      Avocadosoep met gerookte zalm



                    Kerstbrood ( Stoll)



            Bokkepootjes (Koekjes)



     Koekjes met vulling en hagelslag



       Herfstsalade met Parmaham



    Avocadosoepje met gerookte zalm



                    Cherrytomaatjes



                      Kwarteleitjes



                       Verse vijgen



       Avocadosalade met garnalen



              Cherrytomaatjes



         Witlof met appel en radijs



       Spaghetti met zalm en zeekraal



                Trostomaten


     
      Mozzarella, tomaten, basilicum



         Groentensoep met peterselie


     
                      Verse zalm
        


             Uitsmijter met ham



             Roerei met Garnalen



              Gestoofde Paprika's



                        Peulertjes



                 Groene salade



             Coeur de boeuf Tomaten



                        Zeekraal



                       Pruimen



                       Citroenen



                 Sinaasappelen



                         Frietjes



                     Tomatensoep



                        Basilicum



                       Angusbeef



                            Eieren



                            Eieren



              Gevulde gerookte zalm



                        Knoflook



                        Courgette

                      

                               Paprika



    Gegraniteerde aardappelschijfjes



            Aardappelkroketjes



        Asperges op vlaamse wijze



         Gebakken champignons



               Crema catalana



                    Aardbeien


     
                   Sinaasappel



                            Peer



             Omelet met Garnalen



    Asperges,garnalen,puree en eitje



           Roodfruit met vanilleijs



         Garnaalsalade met frietjes



     Sint Jacobsvruchten met wilof



           Parelhoen met spruitjes



                        Witlof



                       Aardbeien



              Asperges met garnalen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Inhoud blog
  • Biefstuksalade om van af te vallen
  • Love fish van de zuiderse zeeën
  • Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak
  • Tartine met aubergine, mozzarella & tomaat
  • Zalm met krokante tikka masala
  • Appeltaart
  • Chili sin carne met 3 soorten bonen
  • Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen
  • Stoofpot van wintergroenten
  • Kwartels met savooikool
  • Gravad lax
  • Gourmet met vis
  • Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen
  • Champignonroomsoep
  • Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus
  • Polderaardappel gevuld met garnaaltjes en Hollandse saus
  • Rollade van parelhoen en ganda ham
  • Koninginnenhapjes met vis
  • Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
  • Reemedaillon met kastanjes
  • Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas
  • Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons
  • Provençaalse pastasalade
  • Kalfstong in madeirasaus
  • Kalfsblanket
  • Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes
  • gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes.
  • Gratin met bloemkool en gehakt
  • Driedubbele kwarktaart met verse vijgen
  • Gegratineerd witloof met ham
  • Biefstuk met champignons de Paris en pasta
  • Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree
  • Minder zout in onze voeding
  • Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn
  • Bouillie met erwtjes en worteltjes
  • Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus
  • Rijstpap met appeltjes
  • Gevulde tomaten met bloemkool
  • Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen
  • Avocadosoep met gerookte zalm
  • Nieuw wapen in de strijd tegen obesitas: groene thee
  • Ragu alla Napolitana
  • Boterham met salade van zalm, selder en appel.
  • Salade met gegrilde zalm
  • Vissoep met mosselen
  • Friet met stoverij van varkenswangetjes
  • Gepocheerde peren met cranberry & gember
  • Mosselgratin met spinazie
  • Filet pur en witloof in de wok
  • Ovenschotel met rundergehakt en witloof
  • Carpaccio van tomaat met salade groene boontjes, mozzarella
  • 'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes
  • Salade met sashimi van zeebaars en radijs
  • Maatjessalade
  • Gegrilde Caramba steaks
  • De meest ziekmakende voeding: fruit en groenten
  • Asperges met warme champignonsalade
  • Spirelli met kip en tomaatjes
  • Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel
  • Italiaanse mosselpan
  • Courgettesoep
  • Krokante sigaren met spinazie en feta
  • Spaghetti met curry en gerookte zalm
  • Gevulde zalmforel op de barbecue
  • Scampi's met knoflook
  • Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise
  • Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel.
  • Gevulde paprika met tzatziki
  • Groenten uit de oven
  • Salade Niçoise
  • Bruschetta met tomaat en aubergine
  • Salade van rundvlees met frambozen
  • Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake
  • Witte asperges met oosterse dressing
  • Pastasalade met artisjokken en radicchio
  • Parijse worteltjes en hun loof
  • Kalfsgebraad met jonge worteltjes
  • Bruschetta met ham en mozzarella
  • Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei.
  • Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels
  • Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella
  • Gestoofde forel met bieslooksaus
  • Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen
  • Aardbeien op spies
  • Rogvleugel met blanke botersaus
  • Videetje van kip met zachte curry
  • Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
  • Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn
  • Salade van vergeten groenten
  • Spinaziesoep
  • Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen
  • Kip met perzik, paprika en rijst
  • Groentewraps
  • Peultjes met chilipeper, gember en Meritus-filet mignon
  • Gebakken aardappelen met gehaktballetjes
  • Kalfslapjes met geroosterde aardappeltjes
  • Lentesalade met witte asperges en garnalen
  • Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len
  • Groentecurry
  • Lamskotelet in kruidenkorst



    Startpagina !
    Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken

    "Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ".... De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast".... "Een volle buik heeft een gelukkig hoofd" ....

    25-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Smoothie met kiwi's green en gold framboos en sinaas



    Smoothie met kiwi's green, gold, framboos en sinaas
    voor 2 personen 
    • 2 grote green en 2 gold kiwi’s
    • ½ kopje (125 ml) sinaasappelsap
    • ¾ kopje frambozen


    Bereiding

    • Schil de kiwi’s en snij ze in plakjes. 
    • Mix de plakjes in de keukenmachine of blender, samen met
      1 à 2 eetlepels sinaasappelsap, tot een gladde massa ontstaat.
    • Zorg ervoor dat de kiwizaadjes intact blijven.
    • Schenk de puree in 1 of 2 longdrinkglazen.
    • Giet de mix daarna in een schone keukenmachine of blender, meng er 3 à 4 eetlepels sinaasappelsap door en pureer opnieuw tot er een gladde massa ontstaat.
    • Giet het mengsel langs de bolle kant van een lepel voorzichtig bovenop de groene puree.Pureer de frambozen met 2 eetlepels sinaasappelsap tot een gladde massa en giet de puree langs de bolle kant van een lepel
      bovenop de kiwipuree. 
    • In je glas zie je drie verschillende laagjes.
    • Je ‘stoplicht’ is klaar om op te dienen!

      bron; zespri.eu

    Categorie:SMOOTHIE, FRUITDRINK,
    Tags:kiwi's, sinasappelsap, frambozen,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zacht roze gegaard kalfsvlees met mosterdsaus

    Zacht roze gegaard kalfsvlees met mosterdsaus

    Zacht kalfsvlees gaat uitstekend samen met het minerale van spinazie en het pittige van mosterd.

    voor 4 personen:
    - 200 gr kalfsfilet per persoon, 250 ml gevogeltebouillon
    - 100 ml room, 3 eetlepels graanmosterd, 1 kg verse spinazieblaadjes
    - 6 aardappelen, klontje koude boter, peper, zout en muskaatnoot

     
    Wim Daneels

    bereiden:
    * Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water.
    * Verwerk tot een gladde puree, meng samen met de boter en kruid met zout en muskaatnoot.
    * Laat de gevogeltebouillon samen met de room inkoken tot gewenste sausdikte, werk op met de mosterd. Kruid met peper en zout.
    * Was de spinazie, stoof ze aan in boter en kruid met peper, zout en muskaatnoot.
    * Bak de kalfsfilet.
    * Maak een torentje van de aardappelpuree, schik de spinazie bovenop en daarop de kalfsfilet. Werk af met de saus rondom.


    Kwinten De Paepe
      
    André Peeters
    bron; nieuwsblad.be


    Categorie:VLEESGERECHTEN,
    Tags:kalfsvlees, room, mosterd, spinazie, aardappel,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filet mignon op z’n japans


    Filet mignon op z’n japans

     voor 4 personen :
    600 g filet mignon (smal gedeelte van het kleinhoofd)
    versneden in reepjes van 1 cm , 1 rode paprika, 1 groene paprika,
    1 paksoi, 1 schaaltje boontjes, 1 schaaltje peultjes, 100 g sojascheuten,
    1 rode ui, 1 courgette, 1 wortel, 150 g shiitake, 2 teentjes look,
    100 cl kikkoman sojasaus, 100 cl yamaza sojasaus, enkele lente-uitjes,
    japans zevenkruidenmengsel shichimi.

                                filet mignon op z n japans

    Bereiding :

    1 Bak het vlees kort in arachideolie. Houd eventjes opzij.

    2 Roerbak de look tot hij begint te geuren. Voeg de rode ui toe en even later de overige groenten.

    3 Blus met de sojasauzen. Laat de groenten eventjes opwarmen met de saus. Voeg pas op het einde het vlees toe.

    4 Werk af met fi jn versneden lente-ui en shichimi

    ambiance.be
    bron; gva.be


    Categorie:VLEESGERECHTEN,
    Tags:fiet mignon, ui, paprika, boontjes, peultjes, sojascheuten, courgette, wortel, look,japanse saus,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalmforel in een pakje van gerookt spek
     

    Zalmforel in een pakje van gerookt spek

    Voor 4 personen:
    1 zalmforel voor 4 personen, 250 g dungesneden gerookt spek zonder zwoerd
    2 el mosterd, 1/2 citroen, 2 dl room, peper
    400 g vastkokende aardappelen, 250 g zeekraal

                            
    Bereidingswijze
    Spoel de zalmforel, laat de kop eraan maar verwijder de ogen. Bedek de bodem van een braadslee met sneetjes gerookt spek. Smeer de forel aan beide zijden met mosterd in. Leg de vis in de braadslee en besprenkel met citroensap. Omwikkel de forel met het gerookt spek en kruid met peper. Dek de braadslee af en zet ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.

    Overgiet de vis met room en laat nog 5 tot 10 minuten onafgedekt verder garen in de oven. Blancheer de zeekraal ca 3min. Dien de forel op in zijn spekpak, met gekookte aardappelen en knapperige zeekraal. Giet de saus over de vis.

    bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
    Tags:forel, spek, citroen, room, aardappel,zeekraal,
    24-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gepekelde zalm, verse kaas en radijs

    Gepekelde zalm, verse kaas en radijs

    De inspiratiebron voor dit gerecht is het Beersel brood met platte kaas en radijs, maar vervang het brood door zilte vis.


    voor 4 personen:
    - 400 gr zalmfilet, 500 gr grof zout, 1 citroen, 100 gr kristalsuiker
    - 250 gr verse (platte) kaas, 1 bussel radijsjes
    - 4 stuks pijpajuin (of lente ui), peper en zout

                                             
                                                                                                                            Wim Daneels
    Bereiding:
    * Bedek de zalmfilet met grof zout, sap van een citroen en de suiker.
       Laat een nacht trekken.
    * Spoel de zalmfilet onder koud water en dep droog.
    * Snij de zalm in blokjes van 2 op 2 cm.
    * Kruid de verse kaas met peper en zout.
    * Was de radijsjes en blancheer de helft in licht gezouten water.
    * Halveer de geblancheerde radijsjes.
    * Snijd de rest van de radijsjes in dunne plakjes.
    * Snij de pijpajuin of lente ui in kleine stukjes.
     
    Leg de zalm op een bord, schik de verse kaas er naast, werk af met de radijs en de pijpajuin.

    Kwinten De Paepe (33) is de chef van restaurant Trente in Leuven. Hij staat bekend voor het evenwicht van de smaken en een perfecte presentatie. De restaurantgids GaultMillau gaf hem de titel van 'Jonge Vlaamse topchef 2011'.

    bron; nieuwsblad.be


    Categorie:VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE,
    Tags:zalm, zout, citroen, suiker, verse kaas, radijs, lente ui,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lekker eten gezocht foodspotting

    Lekker eten gezocht

    Dankzij foodspotting is een goede maaltijd nooit meer veraf.

    Er is een nieuwe trend in culi- en reisland: foodspotting. Wat het precies inhoudt en of het eigenlijk werkt, lees je hier!

                    Lekker eten gezocht

    Foodspotting

    Foodspotting is een handige website die reizigers - en locals! - helpt op hun zoektocht naar een deftige maaltijd buitenshuis. Het concept is simpel: vind je een gerecht lekker, neem er dan een fotootje van, post het op de website en vermeld de locatie waar je dit pareltje hebt gevonden.

    Om een restaurant te zoeken op een bepaalde locatie, typ je simpelweg in het zoekveld de naam van de zaak of van een gerecht. Onmiddellijk verschijnt een Google Map met alle opties plus onderaan een lijst met beeld wat er op deze plek al op de borden is gepasseerd. Er bestaat trouwens al een iPhone app en een Android-versie voor op de gsm. Handiger wordt het niet.

    Aan tafel!

    Voorlopig is foodspotting vooral een trend in de VS, maar het duurt waarschijnlijk niet lang meer voor ook wij voor de bijl gaan! Als test probeerde Yunomi een aantal steden uit in België en Nederland, met wisselend resultaat. Antwerpen zorgt voor vijf pagina's resultaat, Brussel haalt slechts vijf vermeldingen en Gent is goed voor drie pagina's hits. Onze noorderburen doen het een stuk beter: Amsterdam telt 39 pagina's aanbevelingen; Rotterdam klokt af op zes pagina's lekkers. Ben je benieuwd welk resultaat foodspotting bij jou in de buurt oplevert? Probeer het zelf!


    bron; yunomi.be

    Categorie:RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN
    Tags:foodspotting,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drank is grootste boosdoener bij dieet


    Drank is grootste boosdoener bij dieet


    Veel mensen op dieet doen onbewust al hun harde werk teniet door bij hun maaltijd hun favoriete drank te nemen. Uit een recente enquête blijkt namelijk dat twee op de drie Britten geen idee heeft hoeveel calorieën er in hun favoriete drankje zitten, hoewel velen proberen af te vallen.

    Drie vierde van de 2.000 Britse ondervraagde volwassenen wilde de komende maand afvallen. De helft van hen lette hierbij niet op wat ze drinken, aldus de organisatie Drinkaware die het onderzoek liet uitvoeren. Slechts een op de tien is van plan bij te houden hoeveel alcohol ze drinken. Alcohol bevat bijna evenveel calorieën als puur vet, maar de meeste beseffen niet hoeveel hun favoriete drankje bevat.

    Koffiekoek

    Minder dan een derde beseft niet dat er in een glas van 175 ml wijn 134 calorieën zitten, dat is bijna de helft van wat een cheeseburger bevat. Een glas bier met vier procent alcohol staat gelijk aan een koffiekoek. Een glas champagne is goed voor 95 calorieën, dat is evenveel als een stukje taart. 

    Geen besef

    Recent onderzoek bracht drinken in verband met obesitas aan de buik, wat bijdraagt tot een verhoogde kans op hartziekten en diabetes. Chris Sorek van Drinkaware: "Veel mensen op dieet beseffen niet dat enkele drankjes hen dik kunnen maken. Hoewel ze gezonde keuzes in levensstijl kunnen maken, weten ze niet dat ze door hun glas wijn evenveel calorieën binnenkrijgen als door een stuk kaastaart te eten."

    (ep)bron; hln.be

    Categorie:CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN,
    Tags:dranken,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boter en kaas toch niet schadelijk voor je hart


    Boter en kaas toch niet schadelijk voor je hart


    Het eten van zuivelproducten verhoogt je risico op je hartaanval niet. Dat blijkt uit recent onderzoek.

    Voedingsexperts volgden 3.630 mannen uit Costa Rica. Daaruit blijkt dat de zuivelopname bij mensen die een hartaanval kregen niet anders was dan bij mensen die dit niet meemaakten. Er bestaat geen verband tussen de consumptie en het risico op een hartaanval, zelfs bij degenen die meer dan 593 gram per dag opnamen. De onderzoekers geloven niet dat de verzadigde vetten in zuivelproducten onschuldig zijn, maar andere bestanddelen als calcium, vitamine D en kalium kunnen beschermen tegen hartziekten bij degenen die hier het meeste van aten.

    Eerdere studies hadden er namelijk voor gezorgd dat verzadigd vet tot een hartaanval kan leiden. Onderzoekster Stella Aslibekyan: "Voedingsmiddelen als melk en kaas zijn erg complex."

    (ep) bron; hln.be

    Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
    Tags:boter, kaas,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onweerstaanbare aardbeien


    Onweerstaanbare aardbeien


        
      
    Foto's; Hobbyfotografie J & G     E-mail; hobbyfotografie.j.g@telenet.be

    De aardbei is met zijn vrolijke kleur, frisse smaak en onweerstaanbaar parfum het lievelingsfruit van jong en oud. Zelfs voor wie op de lijn let, zijn ze geen verboden vruchten. Want dit fruit is zo arm aan calorieën dat het eten meer energie vraagt dan de vruchten opleveren.

    Om optimaal te zijn, moeten de sappige rode vruchten een uitgebalanceerde combinatie vertonen van kleur, smaak, parfum en textuur. Door de zon gerijpte aardbeien uit de koude, Vlaamse grond hebben deze karakteristieken en hebben niets gemeen met de flauw smakende en sponzig aanvoelende ingevoerde aardbeien die al vroeger op de markt verschijnen.

    Aardbeien laten zich gewillig combineren met vanille-ijs en opgeklopte room, waaraan lekkerbekken een scheutje cream sherry toevoegen zodat de room een karamelsmaakje krijgt. Je kan aardbeien mixen tot coulis en opdienen met een mengeling van plattekaas, tot sneeuw opgeklopt eiwit en poedersuiker. In champagne gemacereerde aardbeien vormen een zomerse punch.

    Van aardbeien maakt men ook een koude nagerechtsoep, geparfumeerd met munt. Warm kan je aardbeien opdienen als onderdeel van een verrukkelijke soufflé.

    bron; knackweekend.rnews



    Categorie:WEETJES OVER VOEDING,
    Tags:Aardbeien,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soep van aardbeien


    Soep van aardbeien

     voor 4 personen
    500 g aardbeien, 4 dl lichte suikersiroop, 1 glas witte wijn
    een scheut eau de vie van aardbeien
    4 takjes munt, 4 bolletjes vanille-ijs

                                 

    Bereidingswijze

    Mix de helft van de aardbeien met de suikersiroop, de witte wijn en de eau de vie. 

    Dien koud op met enkele halve aardbeien, een bolletje vanille-ijs en munt.

    Tip: De eerste en beste manier om aardbeien te eten, is recht van de plant. Er moet niets aan worden toegevoegd : pluk de aardbei, veeg er het zand af en steek de sappige rode vrucht in één keer in uw mond.

    bron; knackweekend.rnews


    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Tags:aardbeien, wijn, eau de vie, ijs, suikerstroop, munt,
    23-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Irish stew


    Irish stew

    voor 4 personen

    1 kg nek, schouder of borst van lam, versneden in grove stukken
    150 g boter, 300 g ui, 300 g aardappelen
    Tijm, Laurier, Peterselie, 2 teentjes knoflook

                          

    Bereidingswijze

    Bak het vlees aan beide kanten in boter. Dek af met versneden ui en een laag geschilde en in plakken gesneden aardappelen. Sluit af met tijm, laurier, peterselie en geplette knoflook en bevochtig met water tot de hoogte van de ui. Kruid met peper en zout en sluit de pan goed af. 

    Laat het vlees anderhalf uur stoven op zacht vuur. 

    Dien op met fijn geknipte peterselie en een variatie aan
    primeurgroenten (jonge wortelen, sluimerwten).

    Tip: Water kan vervangen worden door een groenten/vlees boillon.  
           
    bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN,
    Tags:lamsvlees, ui, aardappelen, look, kruiden,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rode poon gemarineerd in limoen


    Rode poon gemarineerd in limoen

    Rode poon een heerlijke zuiderse smaak.
    • voor 4 personen
    • 1 sjalot, 1 limoen, 8 filets rode poon, 350 ml olijfolie

    • 4 el sojasaus, 2 courgettes, 2 tomaten

    • 2 el gehakte, verse koriander, 2 el boter

      Rode poon gemarineerd in limoen

    Bereiding

    Pel de sjalot en snij doormidden. Rasp de schil van de limoen en pers de limoen vervolgens uit.

    Marineer de poon gedurende 1 uur in 300ml olijfolie, de sjalot, het limoensap en rasp en de sojasaus.

    Snijd ondertussen ofwel met een groot mes, ofwel met een mandoline de courgettes in julienne (dunne reepjes).

    Snijd ook de tomaten in kleine blokjes en meng deze met de gehakte koriander, 50 ml olijfolie, zout en peper.

    Verhit de boter in een hete pan. Bak de gemarineerde poon 1 minuut op zijn vel.

    Sauteer de courgettejulienne kort met wat boter in een koekenpan.

    Serveer de poon op een bedje van courgette. Werk af met een toets tomaat-koriandervinaigrette. 
     
    bron; yunomi.be

    Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
    Tags:sjalot,rode poon, olijfolie, tomaten, courgettes,
    21-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De delicate smaak van lamsvlees



    De delicate smaak van lamsvlees


     

    Een lam mag je culinair gezien niet met een schaap vergelijken, net zo min als je kalfsvlees en rundvlees met elkaar mag verwarren. Een lam is lam tot de leeftijd van een jaar. Daarna is het schaap en is het vlees veranderd van wit en zacht naar bleekroze en vervolgens naar rood en is de smaak uitgesproken en minder aantrekkelijk.

    De leeftijd van het dier komt via het vet goed tot uiting : het laagje vet bij jonge lammeren smelt op de tong en heeft een delicate smaak, vooral wanneer het op een vakkundige manier is gebakken. Het vet van een volwassen schaap is bijna penetrant van smaak en stevig van textuur.

    Lammeren worden in het voorjaar geboren en horen daardoor bij de lente
    en vooral bij Pasen. Er zijn in de wereld heel wat landen die op grote schaal lamsvlees produceren, zoals Australië en Nieuw-Zeeland. Daardoor is het mogelijk om ook buiten de Belgische lente vers lamsvlees te degusteren.
    De rassen verschillen en de voeding verschilt. Beide hebben invloed op de kwaliteit en het karakter van het vlees.

    Beroemd is het Nederlandse lam van het eiland Texel en het Franse lam van Pauillac en Sisteron. Ook uit Wales komt lamsvlees van hoogstaande kwaliteit.

    bron; knackweekend.rnews.be


    Categorie:WEETJES OVER VOEDING,
    Tags:lamsvlees,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Havermoutpap is terug



    Havermoutpap is terug


     

    Het waren Amerikaanse boeren - quakers - die in 1850 de kwaliteiten van havermoutpap als ontbijtgraan ontdekten. De vlokken werden de jongste decennia verdrongen door de samengestelde muesli’s, maar zijn nu weer terug.

    Nooit eerder werden er wereldwijd meer havermoutvlokken verkocht als nu. In het Verenigd Koninkrijk verdubbelde de verkoop van havermout in één jaar tijd. Ook in België stijgt de verkoop. Studies wijzen uit dat havermout een positief effect heeft op het cholesterolgehalte. Bovendien geeft haver zijn energie maar langzaam vrij.

    Quaker is marktleider en lanceert nieuwe, individuele zakjes voor mensen die snel en gezond willen ontbijten. De hoeveelheid melk hoef je niet meer af te meten. Quaker voegt met Quaker Oats Express twee smaken toe: Quaker Oats Express Cassonade en Quaker Oats Express Multifruit. Beide varianten kan je zowel koud als warm eten. Prijs: 2,69 euro.

    bron; knackweekend.rnews.be


    Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
    Tags:havermoutpap, havermout,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde champignons met koriander


    Gevulde champignons met koriander

    De delicate smaak van haver past uitstekend bij de stevige aroma's van de mediterrane keuken

            voor 4 personen;

            
    8 grote Parijse champignons om te vullen, 3 rode paprika's
            
    5 uien, 1 eetlepel korianderpoeder,
    80 g Quaker Oats havermout 
             
    10 cl room,
    2 eetlepels olijfolie, peper en zout

    Bereiding< 25-35 min.


    • Schil de paprika's, verwijder de zaadjes en snijd ze in blokjes. Hak de voet van de champignons fijn.
    • Schil de uien en hak ze fijn.
    • Verwarm de oven voor op stand 5 (150°C). Fruit de groenten in een pan met olie. Voeg zout en peper toe en laat 5 minuten sudderen op een zacht vuurtje.
    • Voeg de koriander, de Quaker Oats havermout en de room toe.
    • Plaats de champignons op een groot bord en verdeel de vulling over de champignons.
    • Laat 25 minuten bakken in de oven.

      Tip; Proef deze gevulde champignons en serveer met een gemengde groene salade besprenkeld met olijfolie en citroen.

      bron; quaker.be


    Categorie:VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE,
    Tags:champignons, paprika, ui, havermout, room,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kippenlevers met champignons
     
     

    Kippenlevers met champignons

    Ik ben gek op kippenlevers. Maar omdat ik niet precies weet hoe dat het zit met de hoeveelheid medicijnen en antibiotica die zich met name in levers ophopen, eet ik het hooguit tweemaal per jaar.Vandaag dus. 

      voor 4 personen:

      500 gr kippenlevers, 1 kleine ui, gesnipperd, 3 tenen knoflook, geperst

      300 boschampignons, in schijfjes, 400 gr courgette, in blokjes

      1 groene chilipeper, zonder pitjes, ragfijn, ½ citroen, uitgeperst

      200 gr tomatenstukjes uit blik, versgemalen peper.

                    
                                                                                              Foto: Frank van der Vleuten

      Bereidingswijze:

      Bak de levers, heel rustig, anders knallen ze, in wat boter samen met de gesnipperde ui en uitgeperste knoflook. Schep ze uit de pan als ze bruin zijn en bak in het achtergebleven vet de champignons en de courgette. Nu de groene chilipeper erbij. Even hoog zetten tot je de peper ruikt. Nu mogen de levers er weer bij, even doorwarmen en dan de tomatenpulp er overheen. Scheppen, het citroensap er door, zout en peper, beetje oregano en op het einde wat blaadjes basilicum. 
      Eten, en genieten geen zorgen maken, want dit smaakt meer.

      Tip; als je minder vet wil gebruiken, het vet van de levers weggooien
      en olijfolie of magarine/becel nemen.
      Lekker met grof brood.

      Felix Wilbrink
      bron;etenengenieten.nl


      Categorie:VLEESGERECHTEN,
      Tags:kippelever, look, champignons, courgette, chilipeper, citroen, tomaten,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegrilde kip met citroensaus


      Gegrilde kip met citroensaus

      voor 4 personen
      • 4 kippenpoten, zout, gemalen verse peper, 6 citroenen, het sap

      • 0.5 dl olijfolie classico, 1 el Aceto Balsamico de Modena

      • 1 teentje look, 1 el gedroogde oregano

      • 0.5 bosje fijngehakte peterselie, 1 el kappertjes

        Gegrilde kip met citroensaus

      Bereiding< 60min.

      Verwarm de oven voor op 240ºC of op de grillstand. Halveer de kippenpoten (in 4 drumsticks en 4 billetjes) en bestrooi ze met zout en peper. Meng in een kom het citroensap met de olie, balsamico azijn, uitgeperste knoflook en oregano.

      Leg de stukken kip met de velkant naar beneden op een ingevette bakplaat en rooster de kip ca. 15 minuten. Draai de kipdelen om en rooster ze nogmaals 15 minuten totdat het vel lekker krokant is.

      Meng de kipdelen met het citroenmengsel. Haal ze uit het mengsel en leg de kip met de velkant naar boven, terug op de bakplaat in de oven en houd ze warm op 160ºC.

      Kook intussen het citroenmengsel tot de helft in en voeg de peterselie en de kappertjes toe. Leg de kipstukken op een serveerschaal en schenk de citroensaus erover.


      bron; yunomi.be


      Categorie:WILD & GEVOGELTE
      Tags:kip, citroenen, look, olijfolie, Balsamico,
      20-05-2011
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man eet 25.000 Big Macs



      Man eet 25.000 Big Macs

      Een gepensioneerde Amerikaanse gevangenisbewaker heeft dinsdag zijn 25 duizendste Big Mac gegeten. Precies 39 jaar eerder at hij de eerste, waarna hij verknocht raakte aan de hamburger van McDonald's. De prestaties van Dan Gorske (57) werden drie jaar en tweeduizend hamburgers geleden reeds onderkend door Guinness World Records.

      Man eet 25.000 Big Macs

      "Ik ben van plan Big Macs te eten tot mijn laatste snik", zei Gorske, die doorgaans twee hamburgers per dag eet. Tweemaal per week rijdt hij langs McDonald's om een voorraadje voor enkele dagen in te slaan. Thuis vriest hij ze in en warmt ze op wanneer hij trek heeft.

      Gorske verwierf bekendheid in de documentaire Super size me, waarin de uitwerking van fastfood op het menselijk lichaam tegen het licht wordt gehouden. De man lijkt in niets op het stereotiepe beeld van een fastfood-verslaafde. Hij is dun en wandelt om in conditie te blijven. Een medisch onderzoek wees onlangs uit dat hij in goede gezondheid verkeert en een laag cholesterolgehalte heeft.

      Tara Gidus, diëtist in Florida, zegt het dieet van Gorske niet aan te raden. Een Big Mac bevat zo'n 540 kilocalorieën, bijna een kwart van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid voor een volwassen man. Hoewel de hamburger granen en proteïnen bevat, voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft, bevat de burger ook veel vet en zout. Gidus zegt zich echter 'minder zorgen te maken over het slechte spul in een Big Mac dan over het goede spul dat hij mist', zoals fruit en groente.

      Dat weerhoudt Gorske er niet van iedere dag hetzelfde maal tot zich te nemen. "Ik geniet echt van elke Big Mac", zei hij.


      bron; nieuws.nl

      Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
      Tags:Big Mac,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Komkommer met haring en rode ui



      Komkommer met haring en rode ui

      voor 10 stuks;
      2 zoute haringen – in smalle reepjes ,
      1 kleine komkommer – met schil in stukken van 3 cm,
      1 rode ui - fijngesnipperd,
      2 eetlepels peterselie - fijngehakt; vers of diepvries.

                                   Komkommer met haring en rode ui

      Bereiding<20 min.

      Halveer de komkommerstukken in de lengte en hol ze uit met een spits lepeltje. Bestrooi ze met zout en zet ze omgekeerd weg. Meng de ui met peterselie. Dep de komkommer droog met keukenpapier. Leg de reepjes haring erop en verdeel het uimengsel erover. Fris op dienen.   

      Energie: 30 kCal | 125 kJ

      bron; visrecepten.nl


      Categorie:APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO,
      Tags:haring, komkommer, ui, peterselie
      19-05-2011
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeeduivel met prei en erwtjes


      Zeeduivel met prei en erwtjes

      • voor 4 personen
      • 1 bosje peterselie, enkele zwarte olijven, 4 preistengels

      • 300 g erwtjes, 3 eetlepels boter, 8 kleine stukken zeeduivel

        Zeeduivel met prei en erwtjes

      Bereiding<  30 minuten

       Hak de peterselie fijn. En snij ook de olijven in stukjes.
      Verwijder de donkergroene bladeren van de prei en snij het overgebleven gedeelte fijn. Spoel grondig af onder stromend water.

      Bak de prei samen met de erwtjes en wat zout in een pan met boter.
      Laat zo'n 15 minuten sudderen terwijl je vaak omroert.
      Leg nu de stukken vis in de pan en laat nog 5 minuten garen.

      Voeg er tenslotte de peterselie, zwarte olijven en wat peper aan toe.
      Dien onmiddellijk op.

      bron; yunomi.be


      Categorie:CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN,
      Tags:zeeduivel, peterselie, olijven, erwtjes,


      >

      Blog tegen de regels? Meld het ons!
      Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!