Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

Categorieën
  • AARDAPPELGERECHTEN (81)
  • ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES (39)
  • APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO, (98)
  • BARBECUE, GRILPAN, GRIL, (51)
  • BIEREN & BIERWEETJES, (13)
  • BIJGERECHTEN, (50)
  • BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, (65)
  • CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN, (100)
  • CHINEES, OOSTERS, (4)
  • CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN, (8)
  • CULINAIRE NIEUWTJES, (115)
  • CULINAIRE TRIPS, REIZEN. (60)
  • DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN, (141)
  • DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN, (1)
  • EIEREN, EIERGERECHTEN, (34)
  • FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN, (41)
  • FONDUE, (3)
  • FOTO'S (4)
  • GROENTEN, GROENTENGERECHTEN, (73)
  • KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK, (45)
  • KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, (74)
  • KRUIDEN,MARINADES, (6)
  • OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN, (79)
  • PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE, (20)
  • PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, (129)
  • PIZZA'S, (11)
  • RESTAURANTS MET RECEPTEN (2)
  • RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN (69)
  • RIJSTGERECHTEN (32)
  • SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN (91)
  • SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S (17)
  • SMOOTHIE, FRUITDRINK, (10)
  • SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD, (111)
  • STREEKGERECHTEN (6)
  • TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a. (85)
  • TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a. (33)
  • VEGETARISCH, (39)
  • VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN, (311)
  • VLEESGERECHTEN, (198)
  • VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE, (167)
  • WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID (222)
  • WEETJES OVER VOEDING, (173)
  • WIJN & WIJNWEETJES (58)
  • WILD & GEVOGELTE (125)
  • WOKGERECHTEN (22)
  • ZWEEDSE, HAPJES, GERECHTEN, (2)
  •          Lieve bezoeker
    Zoeken met tags is nog niet
    kompleet het invullen van
    tags is een langzaamaan
    werkje, maar ik werk er aan.
    Zoeken in blog

    Aanraders !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • FOTO VAN JOKE
  • PHOTOGALERY
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • NO LIMIT
  • Blog als favoriet !



           ideetjes van Josephine



     Gaspacho ( koude spaanse soep)



                    Tomaat crevette



         Versgebakken paprika chips



            Witlofrolletjes uit de oven



    St-jacobsvruchten, tuinboonen, puree



               Kerstbrood (Stoll)



                         Avocado



      Varkenshaas in sinaasappelsaus



      Avocadosoep met gerookte zalm



                    Kerstbrood ( Stoll)



            Bokkepootjes (Koekjes)



     Koekjes met vulling en hagelslag



       Herfstsalade met Parmaham



    Avocadosoepje met gerookte zalm



                    Cherrytomaatjes



                      Kwarteleitjes



                       Verse vijgen



       Avocadosalade met garnalen



              Cherrytomaatjes



         Witlof met appel en radijs



       Spaghetti met zalm en zeekraal



                Trostomaten


     
      Mozzarella, tomaten, basilicum



         Groentensoep met peterselie


     
                      Verse zalm
        


             Uitsmijter met ham



             Roerei met Garnalen



              Gestoofde Paprika's



                        Peulertjes



                 Groene salade



             Coeur de boeuf Tomaten



                        Zeekraal



                       Pruimen



                       Citroenen



                 Sinaasappelen



                         Frietjes



                     Tomatensoep



                        Basilicum



                       Angusbeef



                            Eieren



                            Eieren



              Gevulde gerookte zalm



                        Knoflook



                        Courgette

                      

                               Paprika



    Gegraniteerde aardappelschijfjes



            Aardappelkroketjes



        Asperges op vlaamse wijze



         Gebakken champignons



               Crema catalana



                    Aardbeien


     
                   Sinaasappel



                            Peer



             Omelet met Garnalen



    Asperges,garnalen,puree en eitje



           Roodfruit met vanilleijs



         Garnaalsalade met frietjes



     Sint Jacobsvruchten met wilof



           Parelhoen met spruitjes



                        Witlof



                       Aardbeien



              Asperges met garnalen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Inhoud blog
  • Biefstuksalade om van af te vallen
  • Love fish van de zuiderse zeeën
  • Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak
  • Tartine met aubergine, mozzarella & tomaat
  • Zalm met krokante tikka masala
  • Appeltaart
  • Chili sin carne met 3 soorten bonen
  • Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen
  • Stoofpot van wintergroenten
  • Kwartels met savooikool
  • Gravad lax
  • Gourmet met vis
  • Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen
  • Champignonroomsoep
  • Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus
  • Polderaardappel gevuld met garnaaltjes en Hollandse saus
  • Rollade van parelhoen en ganda ham
  • Koninginnenhapjes met vis
  • Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
  • Reemedaillon met kastanjes
  • Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas
  • Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons
  • Provençaalse pastasalade
  • Kalfstong in madeirasaus
  • Kalfsblanket
  • Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes
  • gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes.
  • Gratin met bloemkool en gehakt
  • Driedubbele kwarktaart met verse vijgen
  • Gegratineerd witloof met ham
  • Biefstuk met champignons de Paris en pasta
  • Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree
  • Minder zout in onze voeding
  • Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn
  • Bouillie met erwtjes en worteltjes
  • Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus
  • Rijstpap met appeltjes
  • Gevulde tomaten met bloemkool
  • Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen
  • Avocadosoep met gerookte zalm
  • Nieuw wapen in de strijd tegen obesitas: groene thee
  • Ragu alla Napolitana
  • Boterham met salade van zalm, selder en appel.
  • Salade met gegrilde zalm
  • Vissoep met mosselen
  • Friet met stoverij van varkenswangetjes
  • Gepocheerde peren met cranberry & gember
  • Mosselgratin met spinazie
  • Filet pur en witloof in de wok
  • Ovenschotel met rundergehakt en witloof
  • Carpaccio van tomaat met salade groene boontjes, mozzarella
  • 'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes
  • Salade met sashimi van zeebaars en radijs
  • Maatjessalade
  • Gegrilde Caramba steaks
  • De meest ziekmakende voeding: fruit en groenten
  • Asperges met warme champignonsalade
  • Spirelli met kip en tomaatjes
  • Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel
  • Italiaanse mosselpan
  • Courgettesoep
  • Krokante sigaren met spinazie en feta
  • Spaghetti met curry en gerookte zalm
  • Gevulde zalmforel op de barbecue
  • Scampi's met knoflook
  • Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise
  • Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel.
  • Gevulde paprika met tzatziki
  • Groenten uit de oven
  • Salade Niçoise
  • Bruschetta met tomaat en aubergine
  • Salade van rundvlees met frambozen
  • Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake
  • Witte asperges met oosterse dressing
  • Pastasalade met artisjokken en radicchio
  • Parijse worteltjes en hun loof
  • Kalfsgebraad met jonge worteltjes
  • Bruschetta met ham en mozzarella
  • Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei.
  • Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels
  • Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella
  • Gestoofde forel met bieslooksaus
  • Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen
  • Aardbeien op spies
  • Rogvleugel met blanke botersaus
  • Videetje van kip met zachte curry
  • Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
  • Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn
  • Salade van vergeten groenten
  • Spinaziesoep
  • Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen
  • Kip met perzik, paprika en rijst
  • Groentewraps
  • Peultjes met chilipeper, gember en Meritus-filet mignon
  • Gebakken aardappelen met gehaktballetjes
  • Kalfslapjes met geroosterde aardappeltjes
  • Lentesalade met witte asperges en garnalen
  • Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len
  • Groentecurry
  • Lamskotelet in kruidenkorst



    Startpagina !
    Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken

    "Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ".... De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast".... "Een volle buik heeft een gelukkig hoofd" ....

    21-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde champignons met koriander


    Gevulde champignons met koriander

    De delicate smaak van haver past uitstekend bij de stevige aroma's van de mediterrane keuken

            voor 4 personen;

            
    8 grote Parijse champignons om te vullen, 3 rode paprika's
            
    5 uien, 1 eetlepel korianderpoeder,
    80 g Quaker Oats havermout 
             
    10 cl room,
    2 eetlepels olijfolie, peper en zout

    Bereiding< 25-35 min.


    • Schil de paprika's, verwijder de zaadjes en snijd ze in blokjes. Hak de voet van de champignons fijn.
    • Schil de uien en hak ze fijn.
    • Verwarm de oven voor op stand 5 (150°C). Fruit de groenten in een pan met olie. Voeg zout en peper toe en laat 5 minuten sudderen op een zacht vuurtje.
    • Voeg de koriander, de Quaker Oats havermout en de room toe.
    • Plaats de champignons op een groot bord en verdeel de vulling over de champignons.
    • Laat 25 minuten bakken in de oven.

      Tip; Proef deze gevulde champignons en serveer met een gemengde groene salade besprenkeld met olijfolie en citroen.

      bron; quaker.be


    Categorie:VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE,
    Tags:champignons, paprika, ui, havermout, room,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kippenlevers met champignons
     
     

    Kippenlevers met champignons

    Ik ben gek op kippenlevers. Maar omdat ik niet precies weet hoe dat het zit met de hoeveelheid medicijnen en antibiotica die zich met name in levers ophopen, eet ik het hooguit tweemaal per jaar.Vandaag dus. 

      voor 4 personen:

      500 gr kippenlevers, 1 kleine ui, gesnipperd, 3 tenen knoflook, geperst

      300 boschampignons, in schijfjes, 400 gr courgette, in blokjes

      1 groene chilipeper, zonder pitjes, ragfijn, ½ citroen, uitgeperst

      200 gr tomatenstukjes uit blik, versgemalen peper.

                    
                                                                                              Foto: Frank van der Vleuten

      Bereidingswijze:

      Bak de levers, heel rustig, anders knallen ze, in wat boter samen met de gesnipperde ui en uitgeperste knoflook. Schep ze uit de pan als ze bruin zijn en bak in het achtergebleven vet de champignons en de courgette. Nu de groene chilipeper erbij. Even hoog zetten tot je de peper ruikt. Nu mogen de levers er weer bij, even doorwarmen en dan de tomatenpulp er overheen. Scheppen, het citroensap er door, zout en peper, beetje oregano en op het einde wat blaadjes basilicum. 
      Eten, en genieten geen zorgen maken, want dit smaakt meer.

      Tip; als je minder vet wil gebruiken, het vet van de levers weggooien
      en olijfolie of magarine/becel nemen.
      Lekker met grof brood.

      Felix Wilbrink
      bron;etenengenieten.nl


      Categorie:VLEESGERECHTEN,
      Tags:kippelever, look, champignons, courgette, chilipeper, citroen, tomaten,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegrilde kip met citroensaus


      Gegrilde kip met citroensaus

      voor 4 personen
      • 4 kippenpoten, zout, gemalen verse peper, 6 citroenen, het sap

      • 0.5 dl olijfolie classico, 1 el Aceto Balsamico de Modena

      • 1 teentje look, 1 el gedroogde oregano

      • 0.5 bosje fijngehakte peterselie, 1 el kappertjes

        Gegrilde kip met citroensaus

      Bereiding< 60min.

      Verwarm de oven voor op 240ºC of op de grillstand. Halveer de kippenpoten (in 4 drumsticks en 4 billetjes) en bestrooi ze met zout en peper. Meng in een kom het citroensap met de olie, balsamico azijn, uitgeperste knoflook en oregano.

      Leg de stukken kip met de velkant naar beneden op een ingevette bakplaat en rooster de kip ca. 15 minuten. Draai de kipdelen om en rooster ze nogmaals 15 minuten totdat het vel lekker krokant is.

      Meng de kipdelen met het citroenmengsel. Haal ze uit het mengsel en leg de kip met de velkant naar boven, terug op de bakplaat in de oven en houd ze warm op 160ºC.

      Kook intussen het citroenmengsel tot de helft in en voeg de peterselie en de kappertjes toe. Leg de kipstukken op een serveerschaal en schenk de citroensaus erover.


      bron; yunomi.be


      Categorie:WILD & GEVOGELTE
      Tags:kip, citroenen, look, olijfolie, Balsamico,
      20-05-2011
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man eet 25.000 Big Macs



      Man eet 25.000 Big Macs

      Een gepensioneerde Amerikaanse gevangenisbewaker heeft dinsdag zijn 25 duizendste Big Mac gegeten. Precies 39 jaar eerder at hij de eerste, waarna hij verknocht raakte aan de hamburger van McDonald's. De prestaties van Dan Gorske (57) werden drie jaar en tweeduizend hamburgers geleden reeds onderkend door Guinness World Records.

      Man eet 25.000 Big Macs

      "Ik ben van plan Big Macs te eten tot mijn laatste snik", zei Gorske, die doorgaans twee hamburgers per dag eet. Tweemaal per week rijdt hij langs McDonald's om een voorraadje voor enkele dagen in te slaan. Thuis vriest hij ze in en warmt ze op wanneer hij trek heeft.

      Gorske verwierf bekendheid in de documentaire Super size me, waarin de uitwerking van fastfood op het menselijk lichaam tegen het licht wordt gehouden. De man lijkt in niets op het stereotiepe beeld van een fastfood-verslaafde. Hij is dun en wandelt om in conditie te blijven. Een medisch onderzoek wees onlangs uit dat hij in goede gezondheid verkeert en een laag cholesterolgehalte heeft.

      Tara Gidus, diëtist in Florida, zegt het dieet van Gorske niet aan te raden. Een Big Mac bevat zo'n 540 kilocalorieën, bijna een kwart van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid voor een volwassen man. Hoewel de hamburger granen en proteïnen bevat, voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft, bevat de burger ook veel vet en zout. Gidus zegt zich echter 'minder zorgen te maken over het slechte spul in een Big Mac dan over het goede spul dat hij mist', zoals fruit en groente.

      Dat weerhoudt Gorske er niet van iedere dag hetzelfde maal tot zich te nemen. "Ik geniet echt van elke Big Mac", zei hij.


      bron; nieuws.nl

      Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
      Tags:Big Mac,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Komkommer met haring en rode ui



      Komkommer met haring en rode ui

      voor 10 stuks;
      2 zoute haringen – in smalle reepjes ,
      1 kleine komkommer – met schil in stukken van 3 cm,
      1 rode ui - fijngesnipperd,
      2 eetlepels peterselie - fijngehakt; vers of diepvries.

                                   Komkommer met haring en rode ui

      Bereiding<20 min.

      Halveer de komkommerstukken in de lengte en hol ze uit met een spits lepeltje. Bestrooi ze met zout en zet ze omgekeerd weg. Meng de ui met peterselie. Dep de komkommer droog met keukenpapier. Leg de reepjes haring erop en verdeel het uimengsel erover. Fris op dienen.   

      Energie: 30 kCal | 125 kJ

      bron; visrecepten.nl


      Categorie:APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO,
      Tags:haring, komkommer, ui, peterselie
      19-05-2011
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeeduivel met prei en erwtjes


      Zeeduivel met prei en erwtjes

      • voor 4 personen
      • 1 bosje peterselie, enkele zwarte olijven, 4 preistengels

      • 300 g erwtjes, 3 eetlepels boter, 8 kleine stukken zeeduivel

        Zeeduivel met prei en erwtjes

      Bereiding<  30 minuten

       Hak de peterselie fijn. En snij ook de olijven in stukjes.
      Verwijder de donkergroene bladeren van de prei en snij het overgebleven gedeelte fijn. Spoel grondig af onder stromend water.

      Bak de prei samen met de erwtjes en wat zout in een pan met boter.
      Laat zo'n 15 minuten sudderen terwijl je vaak omroert.
      Leg nu de stukken vis in de pan en laat nog 5 minuten garen.

      Voeg er tenslotte de peterselie, zwarte olijven en wat peper aan toe.
      Dien onmiddellijk op.

      bron; yunomi.be


      Categorie:CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN,
      Tags:zeeduivel, peterselie, olijven, erwtjes,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speltbrood bakken


      Speltbrood bakken

      Meer en meer mensen bakken hun brood zelf. Het is niet alleen een stuk goedkoper maar ook heerlijk om de geur van vers gebakken brood in huis te hebben.
      Al gehoord van spelt? Het is een gezonde graansoort die vroeger vaak gegeten werd en een tijdlang in de vergeethoek raakte. 

      Ingrediënten speltbrood

      400 gram speltmeel, 0,3 liter lauwwarm water, 12 gram verse gist
      8 gram zout, eventueel 8 gram honing of suiker

                      Brood bakken

      Bereiding

      Zorg ervoor dat het meel op kamertemperatuur is. Meng alle ingrediënten door elkaar. De suiker of honing wordt toegevoegd voor meer korstkleur maar die kan je ook laten vallen. Kneed het deeg ongeveer een half uur. Laat het een uur rusten en dek het af met een natte doek of een stuk plastic.
      Druk het daarna plat, vouw het in de vorm van een envelop in de bakvorm en zet het een uur weg op een tochtvrije plaats op kamertemperatuur. Dek het opnieuw af. Bak het deeg 50 minuten in een voorverwarmde oven op 225°C. Smakelijk!


      bron; yunomi.be

      Categorie:BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN,
      Tags:speltmeel, gist, honing,suiker,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taart 'Genova'


      Taart 'Genova'

      Naar een recept van Chef-patissier Gunther Van Essche en
      eigenaar-patissier Bernard Proot van Del Rey.

      •  voor 10 stuks voor de jocondebiscuit:
        125 g amandelpoeder,160 g suiker,165 g eieren
        105 g eiwit,35 g bloem,25 g gesmolten boter
        rode voedingskleurstof (natuurlijk)

                                  

        Bereidingswijze:
        Klop 125 g suiker samen met de eieren en het amandelpoeder schuimig.
        Klop het eiwit en de rest van de suiker op.
        Meng deel 1 met deel 2. Doe er voorzichtig de bloem bij en daarna de boter.

        Kleur een klein gedeelte van de biscuit met enkele druppels rode kleurstof. Strijk daarna de rest van het biscuit erop.
        Bak 4 à 5 min. in een voorverwarmde oven op 180 °C. Houd het in de gaten, want het gaat bijzonder snel.

        Steek na het bakken ronde bodempjes uit de biscuit en hou de rest voor de zijkantjes.

        Voor de mascarponecrème:
        90 g mascarpone,20 g eidooier,20 g bloemsuiker
        60 g room, opgeklopt,1 blaadje gelatine, geweekt in koud water

        Bereidingswijze:
        Klop de eidooiers op met de bloemsuiker en meng er de mascarpone onder.
        Knijp de gelatine lichtjes uit en smelt in de microgolfoven op ca. 50 °C. Meng door het mascarponemengsel en spatel er de room onder.
        Giet in een laag van ongeveer 1,5 cm op flexipans.

        Voor de aardbeienframbozencrème:
        40 g aarbeienpuree,15 g frambozenpuree,10 g limoensap
        25 g bloemsuiker,100 g room, opgeklopt
        2 blaadjes gelatine, geweekt in koud water

        Bereidingswijze:
        Knijp de gelatine lichtjes uit en smelt in de microgolfoven op ca. 50 °C.
        Breng de fruitpurees even aan de kook. Mix er de bloemsuiker door, voeg de gelatine toe, laat afkoelen tot 30 °C en meng er de room onder.

        Opbouw:
        Bekleed inox cirkeltjes (3,5 cm) met een bandje biscuit tot ca. 0,5 cm onder de rand.

        Leg onderin een rondje jocondebiscuit. Vul tot de helft met mascarponecrème, leg daarop de aardbeien-frambozencrème en strijk gelijk met de rand. Vries in voor 24 uur.

        bron; nina.be

      Categorie:TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a.
      Tags:amandelpoeder, suiker, ei, bloem, mascarponecrème, aardbeienframbozencrème,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soyjoy: de eerste en enige sojareep vol fruit




      Soyjoy: de eerste en enige sojareep vol fruit


      Soyjoy: de eerste en enige sojareep vol fruit

      Met de lancering van Soyjoy op de Belgische markt, krijgen de tussendoortjes er een concurrent bij: de eerste en enige sojareep boordevol fruit. Laat je verrassen door de kleurrijke repen en ontdek één voor één de verschillende smaken.

      Soyjoy werd geboren in Japan. Het vernieuwende recept op basis van soja viel meteen in de smaak en won snel aan populariteit in Azië en Amerika. Nutrition & Santé, een belangrijke Europese speler in gezondheidsvoeding, lanceert de fruitige sojareep nu ook in België.

      Soyjoy is dan ook de eerste en enige fruitreep op basis van sojameel, gewonnen uit de sojaboon. De reep zit boordevol vezels, eiwitten en fruit. Een gezonde bron van energie dus (130 kcal), zonder kleurstoffen of bewaarmiddelen. Elke reep bevat minstens 34% zachte en malse vruchten met een intense smaak.

      Soyjoy is er in 7 smaken: bosbes, banaan, appel, pruim, gojibes, sinaasappel en aardbeien.


      bron; skynet.be

      Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
      Tags:Soyjoy, soja, fruit,
      18-05-2011
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Barbecue sardines met tomatensaus

      Barbecue sardines met tomatensaus

      Voor 4 personen:
      12 verse sardines, 50 g grijze garnalen
      1 pak Heinz Gezeefde Tomaten met Stukjes Tomaat
      1 dl droge witte wijn, 1 fijngesnipperde sjalot
      2 fijngesnipperde knoflookteentjes, olijfolie, cayennepeper, peper en zout
      fijngesnipperde verse kruiden (basilicum, peterselie, dragon,...)

                                       

      Bereidingswijze
      Doe de sjalot en de look met een beetje olijfolie in een kom. Stoof 1 minuut in de microgolfoven op middelhoge kracht. Giet de wijn erbij en zet nog 1 minuut in de oven. Meng er nu de tomaten onder en zet 2 minuten in de microgolfoven. Roer de garnalen door de saus. Kruid de saus met peper, zout en cayennepeper.

      Borstel een beetje olijfolie op de sardientjes, leg ze op de barbecue of de grill en laat ze aan elke kant ± 2 minuten garen. Strooi de fijngesnipperde kruiden op de saus en serveer het geheel met partjes citroen.

      bron; knackweekend.rnews.be

      Categorie:BARBECUE, GRILPAN, GRIL,
      Tags:tomaat, kruiden, sardienen, garnalen, wijn, sjalot,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pastasalade met vis, maïs en druiven


      Pastasalade met vis, maïs en druiven

       Voor 4 personen;  
      2-3 el citroensap, 1 el druivenpitolie, 4-6 blaadjes ijsbergsla
      100 g groene druiven, 100 g blauwe druiven,300 g gekookt/gestoomd witte vis,
      250 g gekookte penne, uitgelekt en afgekoeld, 50 g maïskorrels uit blik, uitgelekt
      4 el remouladesaus, witte peper van de molen en zout

                      

      Bereidingswijze

      Maak een vinaigrette met het citroensap met de druivenpitolie, peper en zout. Was de slablaadjes en scheur ze in hapklare stukken. Halveer en ontpit de druiven. Trek de vis in stukjes. Meng de penne met de ijsbergsla, druiven en maïskorrels. Giet er de vinaigrette over en laat afgedekt 30 min. koel marineren.
      Schep er nadien voorzichtig de vis onder. Schik de pastasalade op 4 borden en leg er een lepel remouladesaus bij.

      bron; knackweekend.rnews

      Categorie:SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN
      Tags:druiven, vis, pasta, maïs, remouladesaus,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mosselpannetje met tomaat


            Mosselpannetje met tomaat

      • voor 4 personen
      • 3 tomaten, 1 el margarine vloeibaar, 1.5 kg Zeeuwse mosselen

      • 1 el verse, fijngehakte basilicum, 1 el verse, fijngehakte koriander

      • 1 snuifje piment (chili bijvoorbeeld), 1 snuifje zachte curry

        Mosselpannetje met tomaat

      Bereiding;

      Schil en snij de tomaten in blokjes.
      Spoel de mosselen in ruim water. Haal de mosselen die drijven, wijd openstaan of kapot zijn eruit, want die zijn slecht.
      Verhit de margarine in een hete pan.
      Voeg de schoongemaakte mosselen toe en roer om tot ze openen.
      Voeg alle kruiden, specerijen en de tomatenblokjes toe.
      Kruid naar smaak met peper en zout en dien ten slotte op in kleine kommetjes.

      Tips;
      Kies voor trostomaten. Laat je neus je daarbij leiden, want ze moeten sterk geparfumeerd zijn.
      Geen mosselliefhebber? Vervang door zalm, met een witte-wijnsaus erbij.

      bron;yunomi.be


      Categorie:CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN,
      Tags:mosselen, tomaten,kruiden,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flan van Passendale Classic met carpaccio van tomaten



      Flan van Passendale Classic met carpaccio

      van tomaten en pijnboompitten

      voor 4 personen:

      • 1 dl volle melk, 1 dl room, 100 g boter, 200 g Passendale
      • 50 g gegrilde pijnboompitten, 10 zongedroogde tomaten
      • 1 rijpe tomaat, 4 gelatineblaadjes

      • 4 blaadjes basilicum,
        peper, grof zeezout

                                        afbeelding recept


        Bereiding;

        Breng de melk samen met de room aan de kook en voeg er de geweekte

        gelatineblaadjes aan toe. Snijd de kaas in fijne blokjes en meng ze samen

        met de zachte boter tot een homogene massa door er geleidelijk het warme

        roommengsel aan toe te voegen. Kruid met peper en zout, giet in vormpjes

        en laat een nacht opstijven in de koelkast.


        Vries de tomaat kort in en snij ze nadien in flinterdunne schijfjes. Kruid de

        carpaccio met peper en zout en werk af met een blaadje basilicum.

        Ontvorm de kaasjes en werk af met de pijnboompitten en
        zongedroogde tomaten.

      kazenvanbijons.be

      Categorie:APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO,
      Tags:passendale, pijnboompitten, tomaten, gelatine,
      17-05-2011
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegratineerde prei met tagliatelle



      Gegratineerde prei met tagliatelle

      voor 4 personen:

      • 8 preiwitten, 300 g tagliatelle, 400 g ham
      • 100 g Nazareth Classic, 20 g paneermeel, 5 g boter,
         2 cl olijfolie (extra vierge), 50 g bloem (tarwebloem)
      • 50 g boter, 5 dl melk (halfvol), peper, zout en nootmuskaat 

        afbeelding recept

        Bereiding;
      De prei schoonmaken, wassen en in fijne rondjes snijden. Ongeveer 10 minuten in een nootje boter gaarstoven en kruiden met peper en zout.
      Intussen de deegwaren beetgaar koken in kokend gezouten water met olie. Afgieten en met de prei mengen.
      Voor de saus de boter smelten, de bloem erdoor mengen en tot een gladde roux roeren. De melk er al roerend bijgieten en laten indikken. Kruiden met peper, zout en
      nootmuskaat.
      De tagliatelle met prei in een ovenschotel doen en de in reepjes gesneden ham erop schikken. Overgieten met de saus en bestrooien met geraspte kaas en paneermeel
      .
      Er een paar vlokjes boter op leggen en goudbruin laten gratineren in een op 180°C voorverhitte oven of onder de gril.

      bron; kazenvanbijons.be

      Categorie:KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK,
      Tags:prei, pasta, ham, kaas,
      16-05-2011
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalmtaartje met gorgonzola



      Zalmtaartje met gorgonzola

      • 200 g verse zalmfilet
      • 5 plakjes roomboter bladerdeeg – ontdooid
      • 150 g gorgonzola – op kamertemperatuur
      • 3 bosuitjes – in dunne ringetjes
      • 4-5 eetlepels olijfolie extra vierge met kruiden

       Zalmtaartje met gorgonzola

      Bereiding< 20 min.

      Verwarm de oven voor op 225 ºC. Snijd de zalmfilet in dunne plakjes. Snijd de plakjes bladerdeeg in vieren en leg de vierkantjes op een ingevette bakplaat. Bestrijk ze met gorgonzola en leg de plakjes zalm erop.

      Strooi zout en peper over de zalm en verdeel de bosuitjes erover. Besprenkel het geheel kruidenolie erover. Bak de taartjes in de oven in 10 minuten goudbruin en gaar. Serveer ze lauwwarm.

      Energie:125 kCal | 520 kJ

      bron; visrecepten.nl

      Categorie:APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO,
      Tags:zalm, bladerdeeg, gorgonzola, bosuitjes, olijfolie,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pastasalade met paprika, boontjes en BBQ-kip



      Pastasalade met paprika, boontjes en BBQ-kip

      voor 4 personen;

      • 250 g kipfilet,1 pot Pesto alla Calabrese, 400 g tagliatelle

      • 250 g sperzieboontjes, 2 paprika's (geel en rood), 8 takjes peterselie,

        6 el Olijfolie, 2 el balsamicoazijn, 150 g gemengde salade

        Pastasalade met paprika, boontjes en BBQ-kip

      Bereiding< 20 min.

      Snijd de kipfilet in 20 plakjes. Bestrijk ze aan beide kanten met in totaal 2 el pesto en marineer 5-10 min. Maak de sperzieboontjes schoon en snijd ze in dunne schuine plakjes.

      Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de sperzieboontjes de laatste 4 min. mee. Giet de tagliatelle en sperzieboontjes af. Spoel met koud water af tot ze koud zijn. Laat goed uitlekken.

      Maak de paprika's schoon en snijd ze in stukjes. Hak de peterselie fijn. Meng de olijfolie met de balsamicoazijn, de paprika, ¾ van de peterselie, de tagliatelle met sperzieboontjes en de rest van de pesto. Hussel vlak voor het eten de gemengde salade erdoor. Verdeel de salade over borden.

      Gril de plakjes kipfilet op de hete barbecue, grill of grillpan aan beide kanten bruin en gaar in ca. 5 min. Leg de kip op de salade. Bestrooi met de rest van de peterselie

      Tip; verse erwtjes of uit de diepvries, fijngesneden sjalotje, een knoflook teentje,
      kunnen een lekkere aanvulling zijn.

      bron; yunomi.be
       

      Categorie:SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN
      Tags:kip, pesto, pasta, boontjes, paprika, salade,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Supergezond afvallen met aardbeien




      Supergezond afvallen met aardbeien



      Aardbeien zijn niet alleen heerlijk, ze zijn ook supergezond én ze helpen je afvallen. Uit recent onderzoek blijkt dat in aardbeien stoffen zitten die je metabolisme stimuleren en je hongergevoel onderdrukken.

      Een bakje aardbeien van een halve kilo heeft minder dan 100 calorieën. Wie 100 gram aardbeien eet, heeft bovendien z'n hoeveelheid vitamine C voor één dag binnen. Er zit ook maar 7 gram koolhydraten in 100 gram aardbeien.

      Het ellaginezuur en de anthocyanen die ontdekt zijn in aardbeien helpen ook nog eens bij het afvallen. Op drie manieren zelfs: ze werken als een ontstekingsremmer, en deblokkeren zo de hormonen die je gewicht doen verliezen. Ze stimuleren bovendien de aanmaak van het hormoon adiponectine, dat je metabolisme stimuleert en je hongergevoel onderdrukt. En ze vertragen de opname van zetmeel, en gaan zo de stijging van je bloedsuikerspiegel tegen. Dat laatste maakt dat aardbeien een goeie keuze zijn voor mensen met diabetes type 2.

      Ellaginezuur voorkomt ook de binding van carcinogenen aan DNA en versterkt bindweefsel, wat de verspreiding van kankercellen kan voorkomen.

      Het aardbeienseizoen loopt van eind april tot augustus. Smullen maar!


      bron; nina.be

      Categorie:CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN,
      Tags:Aardbeien,
      15-05-2011
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomatencurry met gamba's




      Tomatencurry met gamba's

       voor 2 personen:
      • 12 gamba's, 1 grote ui, 2 tenen knoflook
      • 2 eetlepels (roerbak)olie, ¾ eetlepel currypasta of kerriepoeder
      • 1 blikje tomaatstukjes (400 gram), 2 dl kokosmelk (uit blik)
      • zout en versgemalen peper

                                      Tomatencurry met gamba's
      Bereiding< 20 a 30 min.

      Laat de gamba’s eventueel ontdooien, spoel ze met koud water en dep ze droog. Pel de gamba’s en verwijder het zwarte rugadertje. Pel en snipper de ui en de teentjes knoflook. Verhit de olie in een wok en bak de garnalen op matig hoog vuur in ongeveer 2 minuten gaar. Schep ze op een bord.

      Fruit de ui, knoflook en kerrie zachtjes in het bakvet. Bak de tomaatstukjes met vocht 2 minuten mee. Voeg de kokosmelk toe en kook het geheel in ongeveer 5 minuten zachtjes in tot een dikke saus. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de garnalen door de curry en warm het gerecht nog 2 minuten zachtjes door.

      Energie:340 kCal | 1420 kJ

      Lekker met (basmati)rijst en verse korianderblaadjes.

      Tip; kan ook met garnalen.

      bron; visrecepten.nl

      Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
      Tags:gamba, ui, look, currypasta, tomaat, kokosmelk,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garnalencocktail nieuwe stijl


       
      Garnalencocktail nieuwe stijl

       voor 2 personen
      100 gram garnalen, 1 tomaat zonder zaadjes, gepeld en in blokjes
      1 theelepel citroensap, 2 eetlepels verse kervel fijngehakt
      versgemalen peper, 3 blaadjes eikenbladsla in stukken gescheurd
      2 eetlepels zure room, 1 eetlepel mayonaise
      halve eetlepel oude jenever of sherry
      Tip; 8-10 borrelglaasjes indien als aperitiefhapje

                                     

      Bereiding< 10 min.

      • Meng de tomatenblokjes in een kom met de garnalen, het citroensap, de kervel en zout en peper naar smaak.
      • Leg in elk borrelglaasje een stukje eikenbladsla en schep de garnalencocktail erop.
      • Roer de zure room, mayonaise, jenever/sherry en peper naar smaak tot een sausje en schep dit op de cocktail.

      Wijntip

      Het zilte van de garnalen en romige van de saus vraagt om een frisse pinot blanc d' alsace met rondeur.

      bron;smaakexperience.com
      Nederlands Visbureau

      Categorie:VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE,
      Tags:garnalen, tomaat, citroen, kervel, sla, room, mayonaise, jenever,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Suikerbrood met aardbeien en amandelen


            Suikerbrood met aardbeien en amandelen
            Lekker en zomerse kleur op je bordje

      • voor 4 personen
      • 4 el geschaafde amandelen, 4 el suiker, 250 g aardbeien

      • 1 suikerbroodje, margarine voor op brood

        Suikerbrood met aardbeien en amandelen

      Bereiding< 15 min.

      Rooster in een droge pan de amandelen goudbruin. Strooi de suiker erover, schud alles even om en neem de pan van het fornuis zodra de suiker goed met de amandelen gemengd is. Laat de gesuikerde amandelen op keukenpapier uitlekken.

      Maak de aardbeien schoon en snijd ze in sneetjes.

      Snijd boterhammen van het brood en besmeer ze met margarine. Beleg de boterhammen met sneetjes aardbeien en bestrooi met de gesuikerde amandelen.

      bron; yunomi.be

      Categorie:BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN,
      Tags:amandelen, aardbeien, suikerbrood,


      >

      Blog tegen de regels? Meld het ons!
      Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!