Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

Categorieën
  • AARDAPPELGERECHTEN (81)
  • ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES (39)
  • APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO, (98)
  • BARBECUE, GRILPAN, GRIL, (51)
  • BIEREN & BIERWEETJES, (13)
  • BIJGERECHTEN, (50)
  • BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, (65)
  • CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN, (100)
  • CHINEES, OOSTERS, (4)
  • CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN, (8)
  • CULINAIRE NIEUWTJES, (115)
  • CULINAIRE TRIPS, REIZEN. (60)
  • DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN, (141)
  • DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN, (1)
  • EIEREN, EIERGERECHTEN, (34)
  • FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN, (41)
  • FONDUE, (3)
  • FOTO'S (4)
  • GROENTEN, GROENTENGERECHTEN, (73)
  • KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK, (45)
  • KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, (74)
  • KRUIDEN,MARINADES, (6)
  • OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN, (79)
  • PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE, (20)
  • PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, (129)
  • PIZZA'S, (11)
  • RESTAURANTS MET RECEPTEN (2)
  • RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN (69)
  • RIJSTGERECHTEN (32)
  • SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN (91)
  • SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S (17)
  • SMOOTHIE, FRUITDRINK, (10)
  • SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD, (111)
  • STREEKGERECHTEN (6)
  • TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a. (85)
  • TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a. (33)
  • VEGETARISCH, (39)
  • VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN, (311)
  • VLEESGERECHTEN, (198)
  • VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE, (167)
  • WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID (222)
  • WEETJES OVER VOEDING, (173)
  • WIJN & WIJNWEETJES (58)
  • WILD & GEVOGELTE (125)
  • WOKGERECHTEN (22)
  • ZWEEDSE, HAPJES, GERECHTEN, (2)
  •          Lieve bezoeker
    Zoeken met tags is nog niet
    kompleet het invullen van
    tags is een langzaamaan
    werkje, maar ik werk er aan.
    Zoeken in blog

    Aanraders !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • FOTO VAN JOKE
  • PHOTOGALERY
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • NO LIMIT
  • Blog als favoriet !



           ideetjes van Josephine



     Gaspacho ( koude spaanse soep)



                    Tomaat crevette



         Versgebakken paprika chips



            Witlofrolletjes uit de oven



    St-jacobsvruchten, tuinboonen, puree



               Kerstbrood (Stoll)



                         Avocado



      Varkenshaas in sinaasappelsaus



      Avocadosoep met gerookte zalm



                    Kerstbrood ( Stoll)



            Bokkepootjes (Koekjes)



     Koekjes met vulling en hagelslag



       Herfstsalade met Parmaham



    Avocadosoepje met gerookte zalm



                    Cherrytomaatjes



                      Kwarteleitjes



                       Verse vijgen



       Avocadosalade met garnalen



              Cherrytomaatjes



         Witlof met appel en radijs



       Spaghetti met zalm en zeekraal



                Trostomaten


     
      Mozzarella, tomaten, basilicum



         Groentensoep met peterselie


     
                      Verse zalm
        


             Uitsmijter met ham



             Roerei met Garnalen



              Gestoofde Paprika's



                        Peulertjes



                 Groene salade



             Coeur de boeuf Tomaten



                        Zeekraal



                       Pruimen



                       Citroenen



                 Sinaasappelen



                         Frietjes



                     Tomatensoep



                        Basilicum



                       Angusbeef



                            Eieren



                            Eieren



              Gevulde gerookte zalm



                        Knoflook



                        Courgette

                      

                               Paprika



    Gegraniteerde aardappelschijfjes



            Aardappelkroketjes



        Asperges op vlaamse wijze



         Gebakken champignons



               Crema catalana



                    Aardbeien


     
                   Sinaasappel



                            Peer



             Omelet met Garnalen



    Asperges,garnalen,puree en eitje



           Roodfruit met vanilleijs



         Garnaalsalade met frietjes



     Sint Jacobsvruchten met wilof



           Parelhoen met spruitjes



                        Witlof



                       Aardbeien



              Asperges met garnalen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Inhoud blog
  • Biefstuksalade om van af te vallen
  • Love fish van de zuiderse zeeën
  • Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak
  • Tartine met aubergine, mozzarella & tomaat
  • Zalm met krokante tikka masala
  • Appeltaart
  • Chili sin carne met 3 soorten bonen
  • Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen
  • Stoofpot van wintergroenten
  • Kwartels met savooikool
  • Gravad lax
  • Gourmet met vis
  • Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen
  • Champignonroomsoep
  • Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus
  • Polderaardappel gevuld met garnaaltjes en Hollandse saus
  • Rollade van parelhoen en ganda ham
  • Koninginnenhapjes met vis
  • Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
  • Reemedaillon met kastanjes
  • Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas
  • Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons
  • Provençaalse pastasalade
  • Kalfstong in madeirasaus
  • Kalfsblanket
  • Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes
  • gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes.
  • Gratin met bloemkool en gehakt
  • Driedubbele kwarktaart met verse vijgen
  • Gegratineerd witloof met ham
  • Biefstuk met champignons de Paris en pasta
  • Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree
  • Minder zout in onze voeding
  • Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn
  • Bouillie met erwtjes en worteltjes
  • Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus
  • Rijstpap met appeltjes
  • Gevulde tomaten met bloemkool
  • Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen
  • Avocadosoep met gerookte zalm
  • Nieuw wapen in de strijd tegen obesitas: groene thee
  • Ragu alla Napolitana
  • Boterham met salade van zalm, selder en appel.
  • Salade met gegrilde zalm
  • Vissoep met mosselen
  • Friet met stoverij van varkenswangetjes
  • Gepocheerde peren met cranberry & gember
  • Mosselgratin met spinazie
  • Filet pur en witloof in de wok
  • Ovenschotel met rundergehakt en witloof
  • Carpaccio van tomaat met salade groene boontjes, mozzarella
  • 'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes
  • Salade met sashimi van zeebaars en radijs
  • Maatjessalade
  • Gegrilde Caramba steaks
  • De meest ziekmakende voeding: fruit en groenten
  • Asperges met warme champignonsalade
  • Spirelli met kip en tomaatjes
  • Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel
  • Italiaanse mosselpan
  • Courgettesoep
  • Krokante sigaren met spinazie en feta
  • Spaghetti met curry en gerookte zalm
  • Gevulde zalmforel op de barbecue
  • Scampi's met knoflook
  • Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise
  • Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel.
  • Gevulde paprika met tzatziki
  • Groenten uit de oven
  • Salade Niçoise
  • Bruschetta met tomaat en aubergine
  • Salade van rundvlees met frambozen
  • Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake
  • Witte asperges met oosterse dressing
  • Pastasalade met artisjokken en radicchio
  • Parijse worteltjes en hun loof
  • Kalfsgebraad met jonge worteltjes
  • Bruschetta met ham en mozzarella
  • Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei.
  • Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels
  • Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella
  • Gestoofde forel met bieslooksaus
  • Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen
  • Aardbeien op spies
  • Rogvleugel met blanke botersaus
  • Videetje van kip met zachte curry
  • Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
  • Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn
  • Salade van vergeten groenten
  • Spinaziesoep
  • Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen
  • Kip met perzik, paprika en rijst
  • Groentewraps
  • Peultjes met chilipeper, gember en Meritus-filet mignon
  • Gebakken aardappelen met gehaktballetjes
  • Kalfslapjes met geroosterde aardappeltjes
  • Lentesalade met witte asperges en garnalen
  • Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len
  • Groentecurry
  • Lamskotelet in kruidenkorst



    Startpagina !
    Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken

    "Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ".... De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast".... "Een volle buik heeft een gelukkig hoofd" ....

    03-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegrilde kip met warme aïoli


         Gegrilde kip met warme aïoli


    • 40 g boter, 1 soeplepel citroensap, 1 citroen
    • 2 eierdooiers, 8 teentjes knoflook, 1,3 kg kip
    • 25 cl extra reine olijfolie,zout, peper


      Gegrilde kip met warme aïoli

      Bereiding;
      Snij de kip in vier. Zet de ovengril aan. Laat de boter op een zacht vuur smelten in een kleine kookpan en smeer de stukken ermee in met een penseel. Zout en peper ze, leg ze op het rooster van de barbecue. Gril ze 30 min. en draai ze halfweg de baktijd om en overgiet ze drie of vier keer met de rest van de gesmolten boter.

      Voor de aioli: maak de teentjes knoflook schoon en hak ze fijn, stamp ze fijn in een vijzel. Voeg daarbij de eierdooiers, giet er, onder voortdurend roeren met de stamper, druppel voor druppel het equivalent van 3 eetlepels olijfolie bij en eindig met het citroensap. Blijf heel regelmatig mengen, steeds in dezelfde richting, terwijl u er de rest van de olie in kleine geutjes bijgiet. Zet de vijzel in een warmwaterbad en warm de aioli zachtjes op.

      Bij het opdienen de citroen in kwartjes snijden, de stukken kip op een schotel schikken, versieren met de stukken citroen en de warme aioli apart opdienen.

                    bron; delhaize.be

    Categorie:BARBECUE, GRILPAN, GRIL,
    Tags:citroen, eieren, knoflook, kip, olijfolie,
    02-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Coeur d'Artichaut' Culinaire topper



                  
                   'Coeur d'Artichaut' Culinaire topper 
                   geeft hieronder 3 favoriete recepten prijs
     
        Coeur d'Artichaut
                                                
    Coeur d'Artichaut

    Achter de voorgevel van Onderbergen 6 schuilt 'Coeur d'Artichaut', een paradijs voor liefhebbers van verfijnde, innovatieve gastronomie. Er wordt gekookt met dagverse seizoensproducten. Op het menu vind je klassiekers in een hedendaags kleedje, maar even goed experimentele gerechten gebaseerd op de nieuwste technieken.

    Achter dit unieke restaurant gaan de harten van twee gepassioneerde epuristen schuil.
    Voor Thip Boonchan en Eric de Wagenaere is Coeur d'Artichaut een levenswerk waar hun liefde voor eten en drinken tot uiting komt, zowel in de gerechten als in het interieur.

    Wat eten Thip en Eric in hun vrije tijd? ,,Door onze drukke agenda gaan wij op een vrije dag graag uit eten bij collega’s. Dit kan variëren van een snelle maar heerlijke hamburger in de Gentse Martino tot een culinair hoogstaande avond in Oud Sluis." 

    Onderbergen 6
    9000 Gent
    Tel: 09/225.33.18

    www.artichaut.be
    bron; nieuwsblad.be


    Categorie:RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN
    Tags:Coeur d' Artichaut' Gent,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kreeftje uit de oven met tomaat en basilicum



    Kreeftje uit de oven met tomaat en basilicum

    Voor vier personen

    - 2 kreeften (bij voorkeur Oosterscheldekreeft)
    - 8 tomaten coeur de boeuf, een flinke bos verse basilicum
    - goeie olijfolie, notenolie, peper en zout, basmatirijst

    Bereidingswijze

    Snijd de kreeften doormidden en verwijder de poten. Verwarm de oven op 200 graden.
    Schik de halve kreeften en de poten in een diepe schaal. Snij de tomaten in kleine blokjes van ongeveer 5 mm en verdeel de tomatenblokjes over de kreeften.

    Scheur de basilicum in kleine stukjes en strooi over de kreeften. Overgiet het geheel met flink wat olijfolie en vier eetlepels notenolie. Kruid met vrij veel peper en zout.

    Stop de kreeft een dik kwartier in de oven. Schik op het bord en serveer er de basmatirijst bij.


    www.artichaut.be
    bron; nieuwsblad.be
     

    Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
    Tags:Kreeften, Tomaten, Basilicum, Olijfolie, rijst, notenolie,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse waterzooi van kip


      Gentse waterzooi van kip

    Voor vier personen

    - een grote braadkip, 3 uien, 3 wortelen, 2 preistengels
    - 1 groene selder, aardappelen, room, een handvol laurier
    - een handvol tijm, bloem, boter, peterselie

    Bereidingswijze

    Zet de kip in een diepe kookpot gevuld met water op het vuur. Voeg de ui en de helft van de selder, prei, laurier en tijm toe. Laat het geheel een uur sudderen. Haal de gegaarde kip uit het water en snij haar in stukken. Giet het vocht uit over een zeef. Dit vocht vormt de basis van de saus voor de waterzooi.

    Snij de andere helft van de groenten in julienne en kook de stukjes groenten halfgaar. Snij de aardappel in château. Maak roux met de bloem en de boter. Giet er de kippenfond bovenop en kruid met peper en zout. Voor een extra fijne smaak voeg je de room toe.
    Schik het geheel in een diep bord en werk af met een beetje gehakte peterselie.


    www.artichaut.be
    bron; nieuwsblad.be


    Categorie:WILD & GEVOGELTE
    Tags:kip, ui, wortel, prei, selder, aardappel, room, laulier, tijm, peterselie,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoverij met verse frietjes en verse mayonaise

    Stoverij met verse frietjes en verse mayonaise

    Voor vier personen;

    - 2 kg rundsvlees, kalfsfond, 2 grote uien, snede brood
    - Gentse tierenteynmosterd, Liefmans oud bruin
    - enkele klontjes suiker, boter, peper en zout, laurier

    Bereidingswijze

    Snij de ui en fruit de stukjes ui in boter. Kleur het vlees samen met de ui en blus met water en een beetje kalfsfond. Dompel het geheel onder in Liefmans oud bruin en voeg vier blaadjes laurier toe. Laat het stoofpotje sudderen op een zeer zacht vuurtje. 

    Smeer een witte boterham in met de mosterd en dompel hem onder in het mengsel. Kruid met peper en zout en voeg drie klontjes suiker toe.


    www.artichaut.be
    bron; nieuwsblad.be


    Categorie:VLEESGERECHTEN,
    Tags:rundsvlees, kalfsfond, ui, brood, mosterd, bier, laulier,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Omelet Vesuvius


    Heerlijke Omelet Vesuvius

    • Voor 8 personen
    • 250 g kristalsuiker, 125 ml water

    • 5 eiwitten (bewaar een mooi half schaaltje voor het serveren)

    • 50 g poedersuiker, 100 g suiker, 1 dl water, scheutje sinaasappellikeur,

      2 bakken, 1 cake,  1 borrelglaasje cognac

    • 2 bakken Fermette ijs volle melk, mixer, kwastje

      Omelet Vesuvius

    Voorbereiding

    Kook in een pan de kristalsuiker met het water tot een heldere siroop (van 121ºC op de suikerthermometer). Mix intussen de eiwitten stijf en spatel hier de poedersuiker door. Voeg al mixend de hete suikersiroop toe aan de eiwitten. Blijf mixen tot het schuim taai en afgekoeld is.

    Bereiding: < 25 min.

    Maak de dressing: Kook in een pannetje een suikersiroop van de suiker met 1 dl water. Meng de likeur erdoor. Verwarm de oven voor op de hoogste stand. Haal het ijs uit de bakken en stapel het op een serveerschaal op elkaar. Bedek het ijs aan alle kanten met schijfjes cake en bestrijk de cake met een kwastje met de dressing. Strijk het schuim ruw uit over de cake.

    Zet de taart in de hete oven tot het schuim lichtbruin kleurt. Verwarm ondertussen de cognac tot ca. 50ºC en schenk het in een schoongemaakte
    halve eischaal. Zet het eischaaltje op de taart en steek de cognac aan.
    Serveer de brandende omelet Vesuvius direct


    bron; yunomi.be

    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Tags:suiker, eieren, cake, cognac, ijs, sinasappellikeur,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groene asperges met beenham

    Groene asperges met beenham

    Een lekker voorgerechtje met verrassende smaken.

    Voor vier personen:

    12 stuks groene asperges, zout, 2 sneetjes toastbrood,
    scheut arachideolie,azijn, 4 verse scharreleieren,
    1/2 dl witte balsamicoazijn, 1 dl olijfolie, fijn zeezout, peper uit de molen, groene kruiden zoals kervel, bieslook, dragon, dille, 200 g platte kaas,
    100 g room, citroensap,enkele stevige witte champignons de Paris, parmezaanschilfers, 4 sneetjes beenham.

                                
                                                           
    Wim Daneels
    Bereiding:

    1. Schil de onderkant van de groene asperges. Kook in goed gezouten
    water de asperges gaar en verfris onmiddellijk. Leg de aspergepunten
     gelijk en snij het uiteinde van de asperges er af.
    2. Verwijder de korsten van het brood en snij kleine driehoekjes uit.
    Bak broodcrôutons in olie en laat uitlekken op keukenpapier.
    3. Maak gepocheerde eitjes. Laat ruim water opkoken met een goeie scheut azijn. Breek voorzichtig de verse scharreleieren in espressotasjes,
    laat de eieren vallen in het net opgekookte water. Laat het eiwit stollen gedurende 2 à 3 minuten. Haal met een schuimspaan uit het warme water, verfris in koud water. Snijd ze bij.
    4. Maak een vinaigrette op basis van 1 deel witte balsamicoazijn,
    2 delen olijfolie, peper en zout, mix tot een emulsie.
    Werk af met groene kruiden. Serveer apart.
    5. Meng de platte kaas met de opgeslagen room, kruid met zout,
    zwarte peper uit de molen, enkele druppels citroensap.
    werk af met de groene kruiden. Laat opstijven in koelkast.
    6. Snij de champignonhoedjes, als het kan met behulp van een
    fijne mandoline, in dunne plakjes. Besprenkel met olijfolie, zout en peper.
    7. Schik drie asperges in het midden van het bord, samen met een rolletje beenham. Werk af met een gepocheerd eitje en een lepeltje van de
    platte kaas. Garneer met parmezaanschilfers, broodcrôutons,
    plakjes Parijse champignons.

    Recept; Frederik Hoorne 
    Bistro Refter, Molenmeers 2, Brugge, 050-44.49.00
    www.bistrorefter.com

    bron; nieuwsblad.be


    Categorie:VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE,
    Tags:asperges, brood, eieren, balsamico, olifolie, kervel, bieslook, dragon, dille, platte kaas, room, citroen, champignons, parmezaan, beenham,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pittige tomatensalsa


    Pittige tomatensalsa

    Salsa heerlijk bij BBQ of gegrild vlees, maar ook te gebruiken bij andere vleesgerechten in de dagelijkse keuken.

    Voor 10 personen

    Tomaten, ontveld/ontpit (eventueel blik), rode paprika, ontpit, in stukken
    2 rode uien, in stukken, 2 kleine teentjes look (of 1 grote)
    1 witte ui (in stukken), 2 takjes verse munt, 4 takjes verse citroenmelisse
    4 takjes verse peterselie, 1 chilipepertje of 1 k.lepel gedroogde chilizaadjes
    1/2 theelepel komijn,1/2 theelepel koriander,1 eetlepel "hot" mosterd
    2 eetlepels vodka, 1 theelepel grof zeezout, 1 dl olijfolie

    Hulpmiddelen, Blender

    Voorbereiding

    Schil de uien, ontvel de tomaten en snijd alle groenten in groffe stukken
    was de verse kruiden

    Bereidings;<+10 min.

    Doe alle ingrediënten samen in de blender, maar hou de helft van de olie apart
    zet de blender op en laat het ding z`n werk doen tot alles mooi gemixt is. Voeg nog wat olie toe tot de gewenste smeuiïgheid. Proef en voeg eventueel nog caeyennepeper en zout toe.

    Serveertips

    Schenk in kleine glazen bokaaltjes. Dresseer op het bord in een lijntje of presenteer met het bokaaltje op tafel zodat iedereen neemt wat hij/zij wenst.

    bron; smulweb.nl


    Categorie:BARBECUE, GRILPAN, GRIL,
    Tags:tomaten, paprika, ui, look, munt, peterselie, chilipeper, mosterd, vodka, citroenmelisse,
    01-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wortels voor Nieuw-Zeelandse gevangenen om te stoppen met roken


    Wortels voor Nieuw-Zeelandse gevangenen
    om te stoppen met roken

     

    Gevangenen in Nieuw-Zeeland krijgen geen sigaretten maar repen wortel om van hun nicotineverslaving af te raken. Vanaf 1 juli moeten alle gevangenissen rookvrij zijn en de detentiecentra hopen de rokers met twee stukken wortel per dag van de sigaretten af te helpen. Dat bericht de krant de Southland Times.

    In een gelekte memo over de landelijke richtlijn staat dat van een grote wortel zestien sticks kunnen worden gesneden.

    Proberen waard
    Volgens de voorzitter van de vakbond voor gevangenisbewaarders gaat het erom dat de rokers iets in hun mond hebben en dus geen sigaret opsteken. "Ik vind het niet het beste idee maar het is het proberen waard", aldus Beven Hanlon in de krant.

    Smokkelwaar
    Ongeveer 70 procent van de circa 8.700 gevangenen rookt. Ze mogen al geen sigaretten meer kopen. Vanaf volgende maand gelden die als smokkelwaar.

    (anp/adha)
    bron; demorgen.be

    Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
    Tags:wortels,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spare ribs made in USA



          Spare ribs made in USA


    • 1/2 citroen, 1 teentje knoflook, 1 ui
    • 2 soeplepels vloeibare honing, 1/2 soeplepel chilipoeder
    • 2 soeplepels droge vermout, zout, peper
    • 2 kg spareribs versneden in stukken van 8 cm lengte
    • 4 soeplepels tomatenketchup natuur, 10 g gemberwortel
    • 5 soeplepels arachide-olie, 1 soeplepel 4 kruiden

      Spare ribs made in USA

    Bereiding;< +30 min. 
    Pers de citroen. Schil het stuk gember en rasp het fijn. Maak look en ui schoon en hak fijn. Meng in een kom de olie, het citroensap, de honing, de ketchup, de vermout, de kruiden (chili en 4-kruiden), de gember, de gehakte ui en het look. Bestrooi met zout en peper.

    Leg de spareribs in een grote diepe schotel en overgiet ze met de marinade. Laat 3 u weken in de koelkast en draai ze regelmatig om. Laat de spareribs grondig uitlekken en grill ze 10 minuten aan elke zijde, waarbij u ze regelmatig overgiet met de rest van de marinade.


    Bron; delhaize.be

    Categorie:BARBECUE, GRILPAN, GRIL,
    Tags:sitroen, knoflook, ui, honing, spareribs, gember,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegrilde runderbiefstuk fuegosaus

    • Gegrilde runderbiefstuk fuegosaus

      Voor 4 personen;
      1 koffielepel cayennepeper, 1 teentje knoflook
      2 soeplepels extra reine olijfolie, 6 soeplepels verse koriander
      1 kg runderbiefstuk (ribstuk), 100 g grof zout
      100 g mignonnettepeper,250 g gepelde tomaten

      Gegrilde runderbiefstuk fuegosaus

      Bereiding;< 30 min. 
      Schil de look. Hak de koriander fijn. Snij de ui in kleine stukjes. Laat de tomaten uitlekken. Mix ze met de rest van de overblijvende ingrediënten en laat 1 uur marineren alvorens op te dienen.

      Bestrijk de bodem van een bord met grof gemalen peper en haal er het vlees door. Druk het lichtjes in de peper. Rooster het ribstuk onder de grill of op de barbecue gedurende 8 tot 10 minuten (afhankelijk van de dikte en persoonlijke smaak).

      Bestrooi net voor het opdienen met grof zout en snij het ribstuk in plakken. Dien de saus apart op.

                      bron;delhaize.be

    Categorie:BARBECUE, GRILPAN, GRIL,
    Tags:rundsvlees, knoflook, olijfolie, koriander, tomaten,
    31-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelen met eieren en parmezaangratiné


    Aardappelen met eieren en parmezaangratiné

    Voor 4 personen:
    4 vastkokende aardappelen (evt.bintjes), 5 cl warme melk
    4 el geraspte parmezaan (+ extra om te gratineren)
    5 eidooiers, 8 mooie geblancheerde spinaziebladeren, peper en zout

                            

    Bereidingswijze

    Kook de aardappelen in de schil in gezouten water gedurende 30 min. Pel ze. Maak met een lepel een holte van ongeveer 3 cm diameter in elke aardappel. Pureer het uitgelepelde aardappelvlees met de melk, de parmezaan en een eidooier. De puree moet licht zijn.

    Doe een eidooier in de holte van elke aardappel, leg er telkens 2 geblancheerde spinaziebladeren op en vul aan met de aardappelpuree. Leg de gevulde aardappelen op een vuurvaste schotel, strooi er parmezaankaas over en gratineer 5 min. in de oven.


    bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:AARDAPPELGERECHTEN
    Tags:aardappelen, eieren, parmezaan kaas, spinazie,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Basilicumsorbet


    Basilicumsorbet heerlijk als digestif.

    Niet moeilijk, en verrassend lekker ! 
                     
                        Basilicumsorbet


    Neem 70 gr basilicumblaadjes (ongeveer 2 potjes basilicumplantjes).
    Laat 0.5l water koken en voeg er 250 gr suiker aan toe, laat goed inkoken (10min).
    Dan de pan van het vuur en laten afkoelen in koud water.
    Intussen de basilicum mixen met het sap van 1 citroen en dat bij de
    afgekoelde suikerdrank doen, goed roeren.
    In een kom voor in de diepvries en de eerste uren, om het uur goed roeren
    in de kom, zodat het ijs loskomt.
    Een dag op voorhand klaarmaken!


    door Monicake
    bron; yunomi.be

    Categorie:DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN,
    Tags:basilicum, suiker, citroen,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamsgehaktballetjes


    Lamsvlees is op z’n best daarom nu Lamsgehaktballetjes

      voor 2 personen:

      400 gr lamsgehakt, 1 eetl broodkruim, 1 gesnipperde ui

      1 teen knoflook, geperst, 1½ eetl verse munt, fijngehakt, 1 theel komijn

      1 paprika gepeld en in kleine stukjes, 1 bosje fijngehakte peterselie



       

      Foto: Copyright © Hay, John / StockFood

      Bereidingswijze:

      Zet eerst even de gesnipperde ui en de paprika aan in wat olie. Als de ui gaat kleuren, schep je de ui en paprika uit de olie en meng je die samen met de fijngehakte munt, de komijn, het geperste knoflookteentje, zout en peper en het broodkruim met het gehakt. Gewoon balletjes draaien. En in de olie die je nog hebt staan (scheutje erbij) mooi krokant gaar laten worden.

      Kook wat pasta, gebruik de olie als saus, serveer met heel veel fijngehakte peterselie. 


      Felix Wilbrink

      bron; telegraaf.be


      Categorie:VLEESGERECHTEN,
      Tags:lamsvlees, ui, knoflook, munt, komijn, paprika, peterselie,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pizza van meloen, mozzarella, bresaola en basilicumcoulis


      Pizza van meloen, mozzarella, bresaola en basilicumcoulis
                                                
                                                   Snel klaar, en orineel.

      • Voor 4 personen
      • 1 meloen, 4 bollen buffelmozzarella, 3 dl olijfolie

      • 2 plantjes basilicum, 100 g parmezaan, 100 g pijnboompitten

      • 4 tortillabroodjes, sneetjes bresaola

      • boter of olie, 1 bussel raketsla

        Pizza van meloen, mozzarella, bresaola en basilicumcoulis

      Bereiding

      Schil de meloen, verwijder de pitten en snijd in stukjes. Snijd de mozzarellabollen in plakken.

      Doe de olijfolie samen met de basilicum, pijnboompitten en parmezaan in de blender en mix tot een mooie gladde massa.

      Smeer de basilicumcoulis op het tortillabroodje en beleg verder met de bresaola, mozzarella en stukjes meloen.

      Bak de pizza nu op een heel zacht vuurtje met wat olie in een pan. Het broodje zal mooi bruin worden en de mozzarella zal smelten.

      Laat de pizza eventueel nog even verder bakken in de oven om hem nog iets warmer te maken.

      Werk af met wat raketsla voor een frisse toets.

      Tip; Om het iets uitgesprokener te maken kan je eventueel
              sterkere kaas gebruiken, zoals blauwe kaas.



      bron; yunomi.be


      Categorie:PIZZA'S,
      Tags:meloen, mozzarella, basilicum, parmezaankaas, pijnboompitten,broodjes, bresaola, raketsla,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bakvormen met ecologische antikleeflaag




      Bakvormen met ecologische antikleeflaag 
       

      Bakvormen met ecologische antikleeflaag

      Of je nu voor een zelfgemaakte lasagne of knapperige koekjes gaat, met GreenPan bak je gezond en ecologisch. De lijn Dubai Ovenware staat
      voor een nieuwe generatie van oven- en bakvormen met de revolutionaire antikleeflaag Thermolon Rocks.

      De Thermolon-coating zette de wereld van potten en pannen op zijn kop.
      Plots was er een gezond én milieuvriendelijk alternatief voor de klassieke antikleeflaag. De vele voordelen op een rij:

      Minder lange baktijd – Terwijl traditionele antikleeflagen de hitte eerder afblokken, geleidt de antikleeflaag de warmte efficiënter. Bovendien zorgt het materiaal van de oven- en bakvormen, gealuminiseerd staal, voor een gelijkmatige warmteverdeling. Het resultaat? Een egaal gebruind bakresultaat en een aanzienlijk verkorte baktijd.

      Optimaal gebruiksgemak – Dankzij de gladde afwerking en brede rand krijgen voedselresten geen kans om zich vast te zetten. Vaarwel dus, vervelend afwaswerk! De speciaal ontworpen brede rand zorgt ook voor een gemakkelijke en veilige hantering.  

      De verkrijgbare vormen zijn: lasagnevorm, cake-/broodvorm, gebraadvorm, bakplaat voor koekjes/pizza, ronde cakevorm, taartvorm, 
      taart-/quichevorm en pizzavorm. 
       
      Als ecologisch merk heeft GreenPan uiteraard ook bij deze bakvormen aan het milieu gedacht. Zo zit er geen silicone/polyester of PTFE verwerkt in de producten, schadelijke stoffen die niet recycleerbaar zijn en bij oververhitting giftige gassen kunnen afgeven. Gealuminiseerd staal is daarentegen eenvoudig te recycleren. Ook is er voor de productie van Dubai Ovenware twee keer minder energie nodig, in vergelijking met traditionele oven- en bakvormen met antikleeflaag. Dat betekent een vermindering van de CO²-uitstoot met maar liefst 60%, een aanzienlijk kleinere ecologische voetafdruk dus.


      bron; skynet.be

      Categorie:KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES,
      Tags:bakvormen, Dubai Ovenware,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Visragout met garnalen


      Visragout met garnalen

       voor 2 person
      en:
      100 gram tongfilet, in reepjes, 6 grote garnalen, gepeld

      100 gr Noorse garnalen, gepeld, 60 gr boter, 60 gr bloem

      4 dl visbouillon, 1 glas droge witte wijn, 1½ dl crème fraîche

      zout en peper, veel fijngehakte peterselie

                     
                                         Foto: Frank van der Vleuten

      Bereidingswijze:

      Neem filet en snijd die in reepjes. Snij de scampi’s in stukjes. Maak nu met boter en bloem een roux. Boter smelten, bloem erbij doen, al roerend de visbouillon toevoegen. Laten pruttelen, een minuut of tien om de bloemsmaak weg te krijgen. De wijn erbij. Breng op smaak met zout en peper en doe er nu de tong en de twee soorten garnalen bij. Weer tien minuten laten pruttelen.

      Schep er nu de crème fraîche erdoor. En nog even proeven, misschien nog wat peper? Lekker veel peterselie er over strooien. En geef er echte botersla bij, met een geprakt eitje door de vinaigrette. En nieuwe aardappels. 
      Wat is dat weer lekker.


      Felix Wilbrink
      bron; telegraaf.nl

      Categorie:OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN,
      Tags:tong, garnalen, wijn, crème fraîche, peterselie,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezellige lunchadresjes



      Gezellige lunchadresjes


      Gezellige lunchadresjes
       
      © Fotolia

      In de lente en de zomer gaan veel mensen uit lunchen over de middag.
      Het goede weer geeft zin om te eten.Om een idee te geven van enkele
      leuke en gezellige plekjes.
       

      't Koekebakske

      't Koekebakske in Antwerpen

      ’t Koekebakske in Antwerpen ligt vlakbij de Vrijdagmarkt. De kokkin staat in haar open keuken en bereid er quiches, vegetarische gerechten, bagels en taco’s. Allemaal even smakelijk en lekker vers, net als de artisanale boterhammen. De specialiteit van het huis zijn echter pannenkoeken, zowel hartelijk als zoet. Bij mooi weer kan je deze verorberen op het terras.

      't Koekebakske
      Leeuwenstraat 23
      2000 Antwerpen

                                                                                        Zuppa


      Zuppa in Hasselt
       
      © Zuppa  

      Zuppa is Hasselts eerste soepbar, een leuk alternatief voor broodjes en burgers. In een modern, huiselijk interieur kan je er genieten van een grote of kleine soep, op maat van honger en goesting. Dagelijks worden 5 tot 6 verschillende verse soepjes gemaakt, waaronder altijd een stevige maaltijdsoep. Bij alle Zuppasoepjes krijg je trouwen brood, boter en een appel. Na de soep zin in zoet? Neem dan een beet van de alom bekende brownie, koekjeskoek of ander nostalgisch dessert. Niet veel tijd of graag wat voor thuis? Alles kan ook take away.

      Zuppa Soupbar
      Botermarkt 13
      3500 Hasselt
                                                                 Le pain de l'abbaye

                               
                                                                       Le pain de l'abbaye in Brussel
                                                                                                                          © Le pain de l'abbaye

      Een bezoek aan Le Pain de l’Abbaye is een echt plezier. Je kan er verse pasta proeven, originele salades en typische Brusselse gerechten. Er wordt enkel gebruik gemaakt van verse seizoensproducten.

      Relax in een huiselijke sfeer en geniet van de aandacht die het personeel voor jou heeft. De specialiteiten op het menu van de week bieden een combinatie van unieke smaken.

      Le pain de l’abbaye is eveneens een broodjeszaak waar dagelijks 8 verschillende soorten brood geleverd worden, maar er worden ook heerlijke en originele gerechten in huis bereid.

      Le pain de l’abbaye
      Koningsstraat 131
      1000 Bruxelles
                                                                                        De Belegde Boterham

       De Belegde Boterham in Brugge 
      © De Belegde Boterham

      Zin in een gezonde lunch in het hartje van Brugge, dan moet je zeker eens langs bij De Belegde Boterham. In tegenstelling tot wat de naam doet denken, heeft De Belegde Boterham meer te bieden dan boterhammen alleen. Zo zijn er ook verschillende heerlijke salades en de gastvrouw zorgt dagelijks voor een tiental nieuwe schotels. De open keuken geeft een gezellig gevoel en de taarten en crumbles die op de toog staan geven zin in een zoete zonde. Je kan ook op het terras eten op een van de fleurige gietijzeren tafeltjes.

      De Belegde Boterham
      Kleine Sint-Amandsstraat 5,
      8000 Brugge   
                                                                                            VenTura

      VenTura in Gent 
      © VenTura

      VenTura in Gent wordt uitgebaat door twee jonge kerels, maar laat je daar vooral niet door afschrikken. Het brood is er ovenvers en de sneden lekker dik. De soep is met stukjes. Je kan er belegde broodjes krijgen, maar ook authentieke boterhammen uit grootmoeders tijd. Zo heb je onder andere de keuze uit gehakt met echte Tierenteynmosterd, breydelham, Ganda of brie. Net dat tikkeltje anders. Na je boterham kan je er ook nog altijd een stuk taart krijgen, die op de toog voorgesteld wordt. De prijs is zeer redelijk, het interieur sober, maar praktisch.

      VenTura
      Sint-Jacobsnieuwstraat 25,
      9000 Gent
      http://www.linoventura.be
                                                                                        Macchiato
           
         

      Macchiato in Hasselt 
       © Macchiato

      Macchiato is een trendy espressobar en paninoteca in het centrum van Hasselt. Ben je dus op zoek naar een leuke lunchplek, dan kan je hier terecht voor lekkere broodjes. Op het kleine verwarmde terras kan je ook genieten van hun andere specialiteit: Italiaanse cappuccino, espresso of café latté. Naast gegrilde broodjes, kleine pizza’s en salades serveert de bar ook gegrilde vlees- en visgerechten.


      bron; skynet.be

      Categorie:RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN
      Tags:Zuppa, 't Koekebakske, Le pain de l'abbaye, De Belegde Boterham, VenTura, Macchiato,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appelgebak met vanillecrème en slagroom


      Appelgebak met vanillecrème en slagroom

      Voor 1 taartbodem van 28 cm diameter - 8 personen

      6 zure appels, 3 eetlepels citroensap, 1 rol brokkeldeeg, 200 ml kant-en-klare vanillecrème, 250 ml advocaat, 125 ml appelsap, 100 g suiker, 2 eetlepels maïzena, 200 ml slagroom, 1 zakje vanillesuiker.

                                        

      1. Verwarm de oven voor op 180° (convectie).

      2. Schil 5 appels, haal de pitten eruit en snijd ze eerst in vieren en dan in schijfjes. Overgiet met het citroensap.

      3. Bedek de taartbodem met het deeg en maak een boord.

      4. Meng de vanillecrème met 200 ml advocaat, het appelsap, suiker en maïzena. Voeg er de appels aan toe. Verdeel alles over het deeg en plaats gedurende een uur in de oven.

      5. Laat afkoelen in de taartvorm, liefst een hele nacht.

      6. Klop de room samen met de vanillesuiker op. Beleg er voorzichtig de taart mee.

      7. Giet de rest van de advocaat in een klein diepvrieszakje. Snijd een hoekje weg en trek strepen op de room.

      8. Was en droog de resterende appel. Snijd hem in fijne rondjes zonder de pitjes eruit te halen. Begiet met een beetje citroensap en leg als versiering bovenop de taart, eventueel met een muntblaadje.


      Françoise Plume
      bron; plusmagazine.be

      Categorie:TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a.
      Tags:taartbodem, appels, citroen, brokkeldeeg, vanillecrème,advocaat, appelsap, slagroom,
      30-05-2011
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sperziebonensalade met kikkererwten en chorizo


      Sperziebonensalade met kikkererwten en chorizo

       Voor 4 personen:
      250 g sperziebonen, 175 g kerstomaten, 2 stengels groene selderij
      400 g kikkererwten in blik, 50 g chorizo in sneetjes
      1 el dijonmosterd, 2 el witte balsamicoazijn, 4 el olijfolie
      50 g kalamataolijven (paarszwarte Griekse olijven), zwarte peper en zout

                                    

      Bereidingswijze

      Kook de sperziebonen beetgaar in gezouten water en verfris in ijswater. Halveer de kerstomaten en snij de selderij fijn. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat ze goed uitlekken. Snij de chorizo in reepjes.

      Doe de groenten, kikkererwten en chorizo in een grote kom. Meng de mosterd, balsamicoazijn en olijfolie onder elkaar. Kruid naar smaak en maak er de salade mee aan. Verdeel over 4 borden en werk af met de olijven.


      bron; plusmagazine.be

      Categorie:SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN
      Tags:sperziebonen, tomaten, selderij, kikkererwten, chorizo, mosterd, olijven, balsamico,


      >

      Blog tegen de regels? Meld het ons!
      Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!