Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

Categorieën
  • AARDAPPELGERECHTEN (81)
  • ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES (39)
  • APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO, (98)
  • BARBECUE, GRILPAN, GRIL, (51)
  • BIEREN & BIERWEETJES, (13)
  • BIJGERECHTEN, (50)
  • BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, (65)
  • CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN, (100)
  • CHINEES, OOSTERS, (4)
  • CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN, (8)
  • CULINAIRE NIEUWTJES, (115)
  • CULINAIRE TRIPS, REIZEN. (60)
  • DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN, (141)
  • DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN, (1)
  • EIEREN, EIERGERECHTEN, (34)
  • FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN, (41)
  • FONDUE, (3)
  • FOTO'S (4)
  • GROENTEN, GROENTENGERECHTEN, (73)
  • KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK, (45)
  • KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, (74)
  • KRUIDEN,MARINADES, (6)
  • OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN, (79)
  • PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE, (20)
  • PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, (129)
  • PIZZA'S, (11)
  • RESTAURANTS MET RECEPTEN (2)
  • RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN (69)
  • RIJSTGERECHTEN (32)
  • SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN (91)
  • SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S (17)
  • SMOOTHIE, FRUITDRINK, (10)
  • SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD, (111)
  • STREEKGERECHTEN (6)
  • TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a. (85)
  • TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a. (33)
  • VEGETARISCH, (39)
  • VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN, (311)
  • VLEESGERECHTEN, (198)
  • VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE, (167)
  • WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID (222)
  • WEETJES OVER VOEDING, (173)
  • WIJN & WIJNWEETJES (58)
  • WILD & GEVOGELTE (125)
  • WOKGERECHTEN (22)
  • ZWEEDSE, HAPJES, GERECHTEN, (2)
  •          Lieve bezoeker
    Zoeken met tags is nog niet
    kompleet het invullen van
    tags is een langzaamaan
    werkje, maar ik werk er aan.
    Zoeken in blog

    Aanraders !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • FOTO VAN JOKE
  • PHOTOGALERY
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • NO LIMIT
  • Blog als favoriet !



           ideetjes van Josephine



     Gaspacho ( koude spaanse soep)



                    Tomaat crevette



         Versgebakken paprika chips



            Witlofrolletjes uit de oven



    St-jacobsvruchten, tuinboonen, puree



               Kerstbrood (Stoll)



                         Avocado



      Varkenshaas in sinaasappelsaus



      Avocadosoep met gerookte zalm



                    Kerstbrood ( Stoll)



            Bokkepootjes (Koekjes)



     Koekjes met vulling en hagelslag



       Herfstsalade met Parmaham



    Avocadosoepje met gerookte zalm



                    Cherrytomaatjes



                      Kwarteleitjes



                       Verse vijgen



       Avocadosalade met garnalen



              Cherrytomaatjes



         Witlof met appel en radijs



       Spaghetti met zalm en zeekraal



                Trostomaten


     
      Mozzarella, tomaten, basilicum



         Groentensoep met peterselie


     
                      Verse zalm
        


             Uitsmijter met ham



             Roerei met Garnalen



              Gestoofde Paprika's



                        Peulertjes



                 Groene salade



             Coeur de boeuf Tomaten



                        Zeekraal



                       Pruimen



                       Citroenen



                 Sinaasappelen



                         Frietjes



                     Tomatensoep



                        Basilicum



                       Angusbeef



                            Eieren



                            Eieren



              Gevulde gerookte zalm



                        Knoflook



                        Courgette

                      

                               Paprika



    Gegraniteerde aardappelschijfjes



            Aardappelkroketjes



        Asperges op vlaamse wijze



         Gebakken champignons



               Crema catalana



                    Aardbeien


     
                   Sinaasappel



                            Peer



             Omelet met Garnalen



    Asperges,garnalen,puree en eitje



           Roodfruit met vanilleijs



         Garnaalsalade met frietjes



     Sint Jacobsvruchten met wilof



           Parelhoen met spruitjes



                        Witlof



                       Aardbeien



              Asperges met garnalen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Inhoud blog
  • Biefstuksalade om van af te vallen
  • Love fish van de zuiderse zeeën
  • Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak
  • Tartine met aubergine, mozzarella & tomaat
  • Zalm met krokante tikka masala
  • Appeltaart
  • Chili sin carne met 3 soorten bonen
  • Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen
  • Stoofpot van wintergroenten
  • Kwartels met savooikool
  • Gravad lax
  • Gourmet met vis
  • Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen
  • Champignonroomsoep
  • Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus
  • Polderaardappel gevuld met garnaaltjes en Hollandse saus
  • Rollade van parelhoen en ganda ham
  • Koninginnenhapjes met vis
  • Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
  • Reemedaillon met kastanjes
  • Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas
  • Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons
  • Provençaalse pastasalade
  • Kalfstong in madeirasaus
  • Kalfsblanket
  • Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes
  • gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes.
  • Gratin met bloemkool en gehakt
  • Driedubbele kwarktaart met verse vijgen
  • Gegratineerd witloof met ham
  • Biefstuk met champignons de Paris en pasta
  • Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree
  • Minder zout in onze voeding
  • Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn
  • Bouillie met erwtjes en worteltjes
  • Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus
  • Rijstpap met appeltjes
  • Gevulde tomaten met bloemkool
  • Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen
  • Avocadosoep met gerookte zalm
  • Nieuw wapen in de strijd tegen obesitas: groene thee
  • Ragu alla Napolitana
  • Boterham met salade van zalm, selder en appel.
  • Salade met gegrilde zalm
  • Vissoep met mosselen
  • Friet met stoverij van varkenswangetjes
  • Gepocheerde peren met cranberry & gember
  • Mosselgratin met spinazie
  • Filet pur en witloof in de wok
  • Ovenschotel met rundergehakt en witloof
  • Carpaccio van tomaat met salade groene boontjes, mozzarella
  • 'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes
  • Salade met sashimi van zeebaars en radijs
  • Maatjessalade
  • Gegrilde Caramba steaks
  • De meest ziekmakende voeding: fruit en groenten
  • Asperges met warme champignonsalade
  • Spirelli met kip en tomaatjes
  • Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel
  • Italiaanse mosselpan
  • Courgettesoep
  • Krokante sigaren met spinazie en feta
  • Spaghetti met curry en gerookte zalm
  • Gevulde zalmforel op de barbecue
  • Scampi's met knoflook
  • Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise
  • Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel.
  • Gevulde paprika met tzatziki
  • Groenten uit de oven
  • Salade Niçoise
  • Bruschetta met tomaat en aubergine
  • Salade van rundvlees met frambozen
  • Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake
  • Witte asperges met oosterse dressing
  • Pastasalade met artisjokken en radicchio
  • Parijse worteltjes en hun loof
  • Kalfsgebraad met jonge worteltjes
  • Bruschetta met ham en mozzarella
  • Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei.
  • Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels
  • Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella
  • Gestoofde forel met bieslooksaus
  • Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen
  • Aardbeien op spies
  • Rogvleugel met blanke botersaus
  • Videetje van kip met zachte curry
  • Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
  • Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn
  • Salade van vergeten groenten
  • Spinaziesoep
  • Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen
  • Kip met perzik, paprika en rijst
  • Groentewraps
  • Peultjes met chilipeper, gember en Meritus-filet mignon
  • Gebakken aardappelen met gehaktballetjes
  • Kalfslapjes met geroosterde aardappeltjes
  • Lentesalade met witte asperges en garnalen
  • Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len
  • Groentecurry
  • Lamskotelet in kruidenkorst



    Startpagina !
    Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken

    "Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ".... De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast".... "Een volle buik heeft een gelukkig hoofd" ....

    20-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lentetaco's met paddenstoelen


    Lentetaco's met paddenstoelen uit het echte Mexico


    Mexicaans!, Thomasina Miers, Kosmos Uitgevers, 224 p., 24,95 euro.

    Mexicaans!, Thomasina Miers, Kosmos Uitgevers, 224 p., 24,95 euro.

    Lentetaco's met paddenstoelen

    voor 4 personen

    - 25 g boter, 2 eetlepels olijfolie
    - 750 g gemengde paddenstoelen, in plakjes, zeezout en zwarte peper
    - 1 eetlepel truffelolie (naar keuze), 2 sjalotten, fijngesnipperd
    - 2 tenen knoflook, fijngehakt, 1 klein handvol verse dragon, fijngehakt
    - 1 klein handvol verse peterselie, grof gehakt
    - geraspte pecorino, kleine maïstortilla's.
                           
                                       Lentetaco's met paddenstoelen

    Bereiding

    - Verhit de helft van de boter en olijfolie in een koekenpan en bak de paddenstoelen met peper en zout op hoog vuur, tot de paddenstoelen na ongeveer 10 minuten hun vocht zijn kwijtgeraakt en het vocht begint te verdampen.
    - Doe de rest van de boter en de olie (inclusief de eventuele truffelolie), de sjalotten en de knoflook erbij en bak tot alles zacht is. Strooi de dragon erover, proef en breng het mengsel op smaak.
    - Schep de paddenstoelen in een voorverwarmde aardewerken schaal die er leuk uitziet op tafel. Strooi de peterselie en de kaas erover.

    Voor romige paddenstoelentaco's
    - Voeg 200 ml crème fraîche toe aan de paddenstoelen wanneer ze gaar zijn en laat alles enkele minuten koken. Uw tacovulling wordt zo wat romiger.

    Tip;
    Serveer de vulling in een voorverwarmde met parten limoen, fijngehakt korianderblad, tafelsalsa's en warme tortilla's uit de oven. Met rijst en/of bonen zijn 4 à 5 kleine tortilla's per persoon geschikt als hoofdgerecht.


    Bron; nieuwsblad.be


    Categorie:KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES,
    Tags:paddestoelen,kaas,pecorino,maïstortilla's,Mexicaans Thomas Miers,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Allemaal Asperges
     

    Allemaal asperges

    • Asperges met ham en ei  
    Voor wie van asperges houdt, kan de pret niet op in dit boek met
    35 recepten waarin het witte goud de hoofdrol speelt,
    van hapje tot nagerecht.

    Er zitten grote klassiekers tussen als romige aspergesoep en
    asperges met ham en ei, maar ook verrassende bereidingen als
    'zoete bavarois van gekonfijte asperges'.


    'Asperges', Francis van Arkel, Veltman uitgevers, 96 p., 9,95 euro
    Veldman uitgevers
    Bron; nieuwsblad.be


    Categorie:KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES,
    Tags:Asperges,Veldmanuitgevers,
    17-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kookboek Jeroen Meus razend populair

    Kookboek Jeroen Meus razend populair


    kookboek jeroen meus razend populair


    Het eerste boek van het tv-programma 'Dagelijkse Kost' verschijnt op 15.000 exemplaren en dat blijkt nu al onvoldoende.

    De komende dagen worden minstens 60.000 stuks bijgedrukt om aan de vraag van de boekhandels te voldoen. Kok Jeroen Meus staat volgende week zeer waarschijnlijk op de eerste plaats in de boeken top tien.

    ToVe
    Bron; gva.be


    Categorie:KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES,
    Tags:Jeroen Meus,
    26-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ayurveda Kookboek


    Ayurveda Kookboek

    Aan de hand van ruim 90 recepten laat de auteur concreet zien hoe ayurveda soepel in het dagelijkse leven kan worden toegepast. 


    ayurvedaboek

    Ayurveda is een eeuwenoude filosofie die richtlijnen geeft over hoe de mens het best in het leven staat, niet alleen fysiek, maar ook mentaal, sociaal en spiritueel. Voeding speelt hierin een belangrijke rol. Volgens de leer is voedsel een manier om lichaam en geest in evenwicht te brengen. Het Ayurveda-kookboek helpt je de filosofie in de praktijk toe te passen en beantwoordt vragen zoals: Welke producten kan ik het best eten of vermijden? Hoe maak ik iets het best klaar? Hoe bereid ik een evenwichtige, smakelijke maaltijd?

    De gerechten zijn aangepast aan de westerse smaak en de auteur geeft alternatieven voor ingrediënten die je hier moeilijk kunt verkrijgen. De ayurvedische keuken biedt ook een oplossing voor mensen met een voedselallergie, want het is een glutenvrij, suikervrij en veganistisch eetpatroon.

    Ayurveda-kookboek – Lies Ameeuw - ISBN 9789002239953 - € 19,95 – 256 blz. –
    paperback, full colour – Standaard Uitgeverij 
    bron; plusmagazine.be





    Categorie:KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES,
    Tags:Ayurveda-kookboek,Lies Ameeuw,
    24-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heerlijk dips, dressings, tapenades en sauzen in 30 minuten

    Heerlijk dips, dressings, tapenades en sauzen in 30 minuten

    In heel wat recepten vormt de saus de finishing touch, maar in veel kookboeken wordt ze wat stiefmoederlijk behandeld. Niet zo in Heerlijke dips, dressings, tapenades & sauzen in 30 minuten.

    kookboek


    In dit boek vindt u klassiekers als guacamole, olijventapenade, cocktailsaus, mousselinesaus, tomatensaus en verrassende sausjes als geitenkaasdip, yoghurtdressing, gele kerriesaus met appel en gember, roquefortsaus met noten. Ook zoete sauzen als vanille- en chocoladesaus ontbreken niet. Bij iedere saus wordt vermeld bij welk gerecht die het best past. U zult zien dat uw menu zoveel smakelijker wordt met het juiste sausje erbij.

    Véronique De Meyer heeft van haar passie voor schrijven, koken en eten haar beroep gemaakt. Ze creëert al jaren recepten voor tijdschriften en boeken in binnen- en buitenland, geeft workshops en culinair advies. Samen met haar echtgenoot-fotograaf Michel De Meyer publiceerde ze vele boeken, waaronder De Belgische keuken anders en De creatieve kookbijbel.

    Heerlijke dips, dressings, tapenades en sauzen – Véronique & Michel De Meyer
    ISBN 9789002239946 - € 9,95 – 160 blz. – paperback – Een uitgave van Standaard uitgeverij

    bron; plusmagazine.be


    Categorie:KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES,
    Tags:Heerlijke dips,Véronique De Meyer,
    21-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koksmes verhoogt je veiligheid


    Koksmes verhoogt je veiligheid

                                                    koksmes verhoogt je veiligheid 2

    Tijdens het koken kan je aandacht al eens verslappen. Wanneer je op dat moment bezig bent met scherpe messen kan dat tot een bloederig einde leiden. Daarom ontwikkelde ontwerper Sancho Hemelsoen het 'aandachtsmes'.

    Op het koksmes zijn druppels bloed gedrukt, waardoor je mes er steeds erg bloederig uitziet. Bizar verschijnsel, maar het herinnert je er wel dagelijks aan dat je met scherpe voorwerpen bezig bent, waardoor er minder snel ongelukjes gebeuren.

    Voor een koksmes betaal je gemiddeld 18 euro.

    bron; gva.be


    Categorie:KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES,
    Tags:Koksmes,
    26-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocoladeworkshop voor kinderen


    Chocoladeworkshop voor kinderen

    De vermaarde chocoladebewerker Pierre Marcolini ontpopte zich tot zakenman, maar heeft zijn kinderlijke charme weten te behouden. Toen hij klein was, leek niks hem onmogelijk en dat idee heeft hij vandaag nog.  

                          


    Via zijn nieuwe boek Duimen en Vingers vol Chocolade hoopt hij iets van zijn ‘onstilbare honger’ aan de jeugd door te geven. Het boek is opgevat als een workshop voor kinderen, waarbij een dertigtal gemakkelijke recepten worden uitgelegd.

    Lannoo, isbn 978 90 209 9356 1. 17,95 euro.


    Categorie:KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES,
    Tags:Chocoladeworkshop,Pierre Marcolini,boek Duimen en Vingers,
    23-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gordon Ramsay is meest ongezonde kok van 2010


    Gordon Ramsay is meest ongezonde kok van 2010


    gordon ramsay is meest ongezonde kok van 2010
     

    Tv-kok Gordon Ramsay is uitgeroepen tot meest ongezonde chef van 2010. Die eer heeft hij te danken aan zijn meest recente kookboeken, die volgens voedingsexperts een regelrechte aanslag op je hart en aders zijn.

    Gordon Ramsay zijn kookboeken staan vaak vol recepten die tonnen boter, room, spek, en andere vette vleessoorten vereisen. Wanneer je zijn gerechten religieus volgt, betekent dat een gegarandeerd gezondheidsrisico. Zo concludeert de Amerikaanse waakhond 'Physicians Committee for Responsible Medicine'. Maar niet alleen Gordon Ramsay's kookboeken scoren slecht. "Het is erg pover gesteld met alle kookboeken. Ofwel zijn ze bijzonder mager, en kan je hun receptenkuur bijna niet volgen. Ofwel zijn ze supervet. Er is geen middenweg meer."

    bron; gva.be


    Categorie:KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES,
    Tags:Gordon Ramsay,
    10-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Sheryl Crow brengt kookboek op de markt


     Sheryl Crow brengt kookboek op de markt



    sheryl crow brengt kookboek op de markt


    De Amerikaanse zangeres Sheryl Crow gaat een eigen kookboek uitgeven. Zij wil haar gezonde recepten met de wereld delen.

    De 48-jarige zangeres kreeg in 2006 te horen dat ze aan borstkanker leed. Ze is inmiddels aan de beterhand en wil haar gezonde levensstijl met het grote publiek delen. 'What makes you healthy' ligt in maart 2011 in de boekhandels.

    "Ik interesseerde me pas in koken toen ik borstkanker had. Ik deed alles om te genezen en begon met een gezonde levensstijl. Ik ging na welk voedsel gezond was en het immuunsysteem bevorderde", aldus Crow.

    bron; gva.be


    Categorie:KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES,
    Tags:Sheryl Crow,What makes you healthy,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jamie Oliver snelst verkopende non-fictie auteur


    Jamie Oliver snelst verkopende non-fictie auteur

    jamie oliver snelst verkopende non fictie auteur

    Jamie Oliver was jarenlang het middelpunt van spot in 'zijn' land Groot-Brittannië. Maar nu lijkt de chef ook voet aan eigen wal te zetten. Zijn nieuwste boek 'Jamie's 30 Minute Meals' werd uitgeroepen tot het snelst verkopende non-fictie boek.

    'Jamie's 30 Minute Meals' wordt gekenmerkt door zijn snelle en gemakkelijke recepten. Dingen die jij en ik ook zouden kunnen maken. En dat spreekt zelfs de kritische Britten aan. Nadat ze hun bekende chef jarenlang de huid vol scholden en hem overal uitlachten, lijkt het tij nu voorgoed gekeerd. Olivers nieuwste boek verkoopt als zoete broodjes, en gaat zelfs zo vaak over de toonbank dat het is uitgeroepen tot snelst verkopende non-fictie boek. Ruim 500.000 kooklustigen kochten het boek reeds aan sinds zijn release eind september.

    bron; gva.be


    Categorie:KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES,
    Tags:Jamie's 30 Minute Meals,Jamie Oliver,
    06-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Faux Gras de GAIA met speculaas, rabarber en aardbeiensiroop

     
    Faux Gras de GAIA met speculaas, rabarber
    en aardbeiensiroop


    Hetzelfde en toch gans anders: gratis receptentips voor Faux Gras


    Foie gras willen vervangen door Faux Gras is één ding, er verbluffende en verrassende gerechten mee op tafel toveren, is nog iets helemaal anders. Dat beseffen ze ook bij GAIA en dus lieten ze een receptenboekje maken met de toepasselijke titel: 'Hetzelfde en toch gans anders'.

     Ingrediënten als truffel, witte wijn en champagne,
    maken van Faux Gras de GAIA een feestelijk product.  

    GAIA
    Je kan de Faux Gras natuurlijk gewoon op een toastje smeren, maar wat is daar nu feestelijk aan? Met de recepten van GAIA kan je ook feestelijke gerechten op tafel toveren. Er is voor ieder wat: voorgerecht, hoofdgerecht en zelfs dessert.

    Elvis of sigaren?
    Wat dacht je van 'pommes d'amour' of een crème brûlée van Faux Gras? Of een Elvis Presley Sandwich? Wie het graag wat steviger heeft, kan de Faux Gras met Spaanse brandy en Havana tabak proberen. Een klassieker voorgerecht vind je in de 'faux gras op toast met chutney van abrikoos, artisjok en selder'.

    Faux Gras de GAIA met speculaas, rabarber en aardbeiensiroop

    voor 4 personen

    - 3 stengels rabarber, 15 aardbeien,
    - 3 'Bastogne'-koeken (een soort van grove speculoos),
    - 1 glas krachtige rode wijn, sechuanpeper, 20 gr boter,
    - 2 koffielepels fijne kristalsuiker, 1 potje Faux Gras de GAIA.

    Bereiding:
    - Stamp de sechuanpeper fijn met een vijzel of met de platte kant
       van een groot mes.
    - Verkruimel de Bastogne koeken in niet al te fijne stukjes.
    - Schil de rabarber en snijd de stengels in stukjes van 1 à 2 cm.
    - Smelt boter in een pot op een zacht vuur.
    - Voeg er de rabarber, sechuanpeper en 1 kofielepel suiker aan toe.
    - Meng en laat 5 minuten sudderen.
    - Voeg een half glas water toe, zet het deksel op de pot en laat nog eens 20 minuten sudderen totdat je een compote bekomt. - Regelmatig roeren.

    Voor de saus:  Doe de rode wijn samen met de aardbeien en een flinke koffielepel suiker in een pannetje. Laat 5 minuten sudderen.
    Doe het mengsel in de blender, maal het fijn en zeef twee keer.
    Doe dit gezeefde mengsel opnieuw in een pannetje en laat
    1 à 2 minuten inkoken tot een siroop.

    Lepel wat compote op goed verwarmde borden. Daarop leg je een
    schijf Faux Gras. Lepel er nog een beetje compote bovenop
    en strooi daarover de speculooskruimels.

    Waar moet je Faux Gras vinden?

    Dit jaar worden 105.000 potjes Faux Gras verdeeld over zeven verschillende supermarkten:
    Carrefour, Colruyt, Bioplanet, Delhaize, Lidl, Makro, Match en Intermarché.
    Ook natuurvoedingswinkels doen mee. Een potje kost 2,99 euro.

    Ben je benieuwd naar deze recepten? Je kan het boekje 'Hetzelfde en toch gans anders' gratis
    bestellen via de website
    www.fauxgras.be, via e-mail (info@gaia.be
    ) of telefonisch op 02/ 245 29 50. 

    Michel Vandenbosch
    (edp)bron; nina.be

    Categorie:KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES,
    Tags:Faux Gras,speculaas,rabarber,aardbeiensiroop,rode wijn,sechuanpeper,boter,suiker,
    05-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herbal Helper


    Herbal Helper

                           Herbal Helper 

    Designlabel Menu haalt groen naar onze keuken. Het Deense merk intrdoduceert met de 'Herbal Helper' een knap hebbeding dat niet alleen voor een streepje design in je keuken zorgt, maar je ook van verse kruiden voorziet. De Herbal Helper werd ontworpen door de met een award bekroonde designer Pernille Vea. Pernille zelf miste dergelijk object in zijn keuken en tekende een houder uit waarin drie soorten kruiden voluit kunnen groeien. De keukenhulp is gemaakt uit hoogwaardig sterk porselein en komt met een speciale draad om laaghangende kruiden te ondersteunen.

    www.menu.as
     bron;skynet.be

    Categorie:KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES,
    Tags:kruiden,
    12-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Handige keukenhulpjes


    Handige keukenhulpjes


    © Cuisipro -

    Kaassnijder

    Deze aanpasbare kaassnijder van Cuisipro tovert moeiteloos plakjes kaas in verschillende diktes op tafel. Van een dikke schijf Emmental tot flinterdunne sneetjes Parmezaan. Adviesverkoopprijs: 18,95 euro.


    © Oil & Vinegar -

    Pasta swirl

    Heb je ook al zo vaak geprobeerd om pasta net zoals in restaurants kunstig op het bord te draaien? Gedaan met het gesukkel dankzij deze simpele Pasta Swirl van Oil & Vinegar. Je haalt ‘m voor slechts 6,95 euro in huis.


    © Lékué -

    Stoomkoker

    Deze soepele stoomkoker van Lékué laat je toe verschillende ingrediënten tegelijkertijd te bereiden. De mandjes gebruik je ook als vergiet en het deksel gebruik je eveneens in de klassieke oven, de microgolfoven en de koelkast. Prijs: 39,90 euro.

    bron; skynet.be


    Categorie:KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES,
    Tags:Kaassnijder,Past swirl,stoomkoker,
    07-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Serveer het als een prof


    Serveer het als een prof

     De gerechten in een restaurant zien er altijd adembenemend uit. Gerechten ruiken lekker, smaken goed en de opmaak is meestal fantastisch. De opmaak is de finishing touch van een gerecht. Nu kan je ook als thuiskok de borden zo mooi opmaken, met mooie letters of vormpjes van saus, crème of chocola.

       
      Foto: Lékué

      De 'decopen' van Lékué is er om in een handomdraai de juiste decoraties aan te kunnen brengen op allerlei soorten gerechten. Het wordt een stuk gemakkelijker om je gerechten leuk en professioneel te presenteren.

      Verkrijgbaar bij onder meer de Bijenkorf en speciaalzaken, voor de adviesprijs van € 27,95. De pen is gemaakt van siliconen en kan in de magnetron en in de vaatwasser.

      bron; detelegraaf.nl

      In Belgie te bestellen voor 14.60 + verzendingskosten bij www.keukenlust.be 


      Categorie:KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES,
      Tags:decopen,Lekue,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Help, mijn bord zweeft!


      Help, mijn bord zweeft!




      Volgens de organisatoren van Horeca Expo is meer show op café of restaurant dé trend van het moment. Dat is ook te merken aan het zwevende bord. De ober komt langs, wil een bord op tafel zetten en plots begint dat te zweven.

      Hocus pocus? Helemaal niet. Twee krachtige magneten zorgen voor het effect. Die magneten zijn onzichtbaar boven en onder de tafel ingewerkt en zorgen ervoor dat het bord kan zweven en draaien in de lucht als een ufo, vandaar dat het bedrijf Cnudde uit Beveren-Leie zijn innovatie toepasselijk U-Food heeft gedoopt.

      bron; nieuwsblad.be



      Categorie:KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES,
      Tags:borden,magneten,
      30-10-2010
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De 4 favoriete snoepjes van koning Albert


      De 4 favoriete snoepjes van koning Albert

      Als de koning wil snoepen...

       














      Als koning Albert zin heeft in iets zoets, gaat hij naar patissier Wittamer, op de Zavel in Brussel. Daar weten ze perfect wat ons staatshoofd graag achter de kiezen stopt. Maar wanneer Albert een feest geeft op het paleis, mag meesterpasteibakker Michael Louis zich helemaal uitleven in een eigen ontwerp.

      Hofleverancier Wittamer behoort tot de meest befaamde banketbakkers-chocolademakers ter wereld en viert dit jaar zijn honderdjarige bestaan. 'We zijn altijd een familiebedrijf gebleven', zegt Paul Wittamer, kleinzoon van stichter Henri.

      Ter gelegenheid van de verjaardag verschijnt het boek La crème de la crème, met daarin de recepten van de toppers van het huis. Nog voor de honderdste verjaardag worden een speciale taart en een makaron gecreëerd.

      foto;herman ricour
      bron; nieuwsblad.be


      Categorie:KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES,
      27-10-2010
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip aan 't spit met Römertopf



      Kip aan 't spit met Römertopf
       

                     Kip aan 't spit met Römertopf 

      De meest smakelijke ovengerechten zet je neer met een Römertopf stoofpot. Al 40 jaar staat het gamma van Römertopf garant voor kwalitatief kookplezier. Voor een kip aan 't spit is er bijvoorbeeld de 'Chicko'. Deze speciale braadschotel bevat een keramische braadspit en een opvangschaal voor overtollig vet. Het gevogelte wordt gelijkmatig gegaard van binnen naar buiten. Bovendien kan de kip ook op de Chicko versneden worden. De schotel is voorzien van twee handvaten en kreeg een sterke geglazuurde laag. Hij mag mee de vaatwasser in en wordt verkocht voor 29,90 euro.
      www.roemertopf.de

      bron; skynet.be

      Categorie:KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES,
      Tags:Römertopf,stoofpot,kip,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overal stomen met Lekué


      Overal stomen met Lekué


                              Overal stomen met Lekué 


      In het gamma van Lekué duikt een handige stoombox op. Het merk heeft een box met rooster ontwikkeld in de vorm van een papillot. De box kan gebruikt worden zonder toevoeging van vetstoffen waardoor je gezond kookt en de natuurlijke smaak van je ingrediënten niet verliest. Dankzij het uitneembare rooster worden de ingrediënten gescheiden van hun kookvocht en de gaatjes garanderen ook een perfecte vochtafscheiding. De warmtebestendige handvaten zorgen er voor dat je de box zowel in de klassieke oven als in de microgolf kan gebruiken. Je kiest tussen een model voor 1 à 2 personen of één voor 3 à 4 personen.
      www.lekue.es

      bron; skynet.be

      Categorie:KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES,
      Tags:stoombox,stoomen,
      14-10-2010
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het ultieme witloofboek
       


      Het ultieme witloofboek


      Witloof is een van onze fijnste groenten en tot ver over de grenzen wordt het beschouwd als een delicatesse. Een standaardwerk over dit mooie terroir-product kon dan ook niet uitblijven. Journaliste Liesbeth Hobert, topchef Felix Alen en fotograaf Frank Croes bundelden de krachten. Het resultaat: Het Ultieme Witloofboek.



      Er zijn heel weinig producten waar je met 100% zekerheid kan stellen dat ze ‘Made in Belgium’ zijn. In de winter van 1833 plaatst Franciscus Bresiers, de hovenier van de Brusselse ‘Botanieken Hof’, zijn chicoreiwortels rechtop en dicht bij elkaar met de bedoeling er losse chicoreibladeren uit te kweken. Om de groei te bespoedigen, strooit hij er aarde over. En dan gebeurt het wonder: uit de wortels ontwikkelen zich geen losse bladeren, maar prachtige witte kroppen. De rest is geschiedenis.

      Dat je met witloof veel meer kan doen dan er hesp rond wikkelen en kaassaus overgieten – heerlijk gerecht, overigens – bewijst dit boek. Topchef Felix Alen en zijn collega chefs van dienst gaan creatief aan de slag en gebruiken de witte krokante blaadjes in eigenzinnige chefrecepten. Soms traditoneel, soms exotisch, soms vernieuwend, soms eigenzinnig,… maar altijd lekker smakelijk en maakbaar. 
      1


      Voeg daar nog de mooie foto’s aan toe, de witloof-anekdotes van de chefs, de weetjes en wijsheden van de auteur en je bekomt je een boeiend boek waar je, als hobby- en/of thuiskok, heel veel van opsteekt en waarin het aangenaam bladeren is. Ultiem is misschien net iets té, want dat zou pas jammer zijn. Hopelijk worden er in de toekomst nog heel veel boeken gemaakt met witloof in de hoofdrol.

      Het ultieme witloofboek l Liesbet Hobert, Felix Alen l Linkeroever Uitgevers l Prijs: 19,95 euro - bestellen bij de uitgever: www.linkeroeveruitgevers.be

      bron; detafelvantine.be

      Categorie:KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES,
      Tags:groenten,witlof,boek,
      08-10-2010
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebak versieren met de decoratiepen


      Gebak versieren met de decoratiepen


      Gebak versieren is niet langer weggelegd voor profs. Een chocoladen hartje, een honingzoet zinnetje of een geglazuurd gezichtje: met de decoratiepen van Cuisipro lijkt decoreren kinderspel.

      Opzuigsysteem
      De decoratiepen is een pen met opzuigsysteem. Het binnenste van de pen (16 ml) kan je vullen door de neus onder te dompelen in een
      vloeibare substantie en vervolgens het hendeltje omhoog te trekken. Zowel chocoladesaus, glazuur, honing als siroop kunnen dienen om letters of versiersels te schrijven. Door zachtjes aan de zijkanten van de pen te duwen, komt het goedje vrij. Dun schrijven kan je met het rode neusje erop, dik schrijven zonder.
       
      Bron; HLN.be

      Categorie:KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES,
      Tags:versieren,decoratie,pen,


      >

      Blog tegen de regels? Meld het ons!
      Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!