Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
1 krop sla 200 g erwtjes 100 g maïs (in blik) 250 g champignons 2 eieren 2 cl olijfolie (extra vierge) kruidenzout 2 eetlepels mayonaise 1 eetlepel citroensap 15 eetlepels yoghurt (vol) 4 sprietjes bieslook 1 avocado
Laat de maïs uitlekken.
Was de sla. Kook of stoom de erwtjes gaar en laat ze afkoelen.
Kook de eieren hard (9 minuten).
Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes.
Verhit de olijfolie.
Bak de champignons ongeveer 4 minuten op een vrij hoog vuur.
Bestrooi ze met kruidenzout.
Laat ze afkoelen.
Maak de saus door alle sausingrediënten door elkaar te roeren.
Snij de avocado in blokjes en de eieren in partjes.
Meng alle ingrediënten.
Leg op elk bord een blad sla en schep hier de romige erwtensalade op.
Tip:
U krijgt een mooi effect als u een ijsbergsla wat uitholt en hem vult met de romige erwtensalade.
Vegetarische moussaka
Ingrediënten voor 4 personen
700 g aubergines 200 g linzen 2 teentjes knoflook 1 ui 400 g tomaten in blik olijfolie om te bakken groentebouillon van 1 bouillonblokje peper zout 0.5 theelepel tijm 8 blaadjes salie 0.5 theelepel oregano 200 g volle yoghurt 100 g gemalen kaas 1 ei 1 kg aardappelen (Bintje)
Kook de linzen gaar.
Snij de gespoelde aubergines in schijven van 0,5 cm dik.
Bak ze aan in olijfolie.
Pel en snij de ui en de lookteentjes fijn.
Fruit ze aan in olijfolie.
Voeg de tomaten toe en laat vijf minuten stoven.
Doe er de groentebouillon, de tijm, de salie en oregano bij.
Breng op smaak met peper en zout en laat nog vijf minuten stoven.
Meng de yoghurt met de gemalen kaas en klop hierin het ei los.
Breng op smaak met peper en zout.
Schil de aardappelen en snij ze in schijfjes.
Schik in een ingevette ovenschotel achtereenvolgens een laag aardappelschijfjes, aubergineschijven, de helft van de tomatensaus en ten slotte nog wat aubergineschijven.
Plaats de schotel afgedekt met aluminiumfolie in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende 30 minuten.
Verwijder nadien de aluminiumfolie en overgiet de bereiding met het yoghurtmengsel.
Plaats nog 30 minuten in de hete oven.
Dien de schotel warm op.
Fruitweelde
Ingrediënten voor 4 personen
150 g aardbeien 100 g pruimen 1 appel (Jonagold) 1 perzik (vers) 4 dl yoghurt (mager) 40 g suiker 10 g poedersuiker 4 blaadjes munt
De vruchten schoonmaken en ze zo nodig in plakjes snijden.
De yoghurt op smaak brengen met de suiker (of zoetstof) en enkele geplette vruchten.
De borden bestrooien met een beetje poedersuiker.
De vruchten erop schikken en in het midden de yoghurt gieten.