Photobucket - Video and Image Hosting
Photobucket - Video and Image Hosting
Foto
E-mail uw bericht

Foto
Blog als favoriet !


Gastenboek
Een berichtje nalaten:  
Voeg berichtje toe!

Laatste commentaren
  • vlasliederen (Frank Deleu)
        op Beverenaar en vlasveteraan Marcel Himpe te gast in Café Vlasparlee
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Mijn favorieten
  • Een zicht op Beveren-Leie
  • foto
  • Categorieën
  • Activiteiten (1)
  • Basisscholen (4)
  • Bijzondere activiteiten (4)
  • Jubileum (16)
  • Kermis 2012 (9)
  • Koninklijk bezoek (1)
  • Kroniek van zeven... (33)
  • Parochie (4)
  • Stads weetjes (3)
  • Venster op het verleden (1)
  • Verenigingen (12)
  • Kalender

    Activiteiten

    Zoeken in blog

    Archief Beverse Weetjes

    07-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bevers Harmonieorkest is Cultureel Ambassadeur 2010
    Bevers Harmonieorkest voor het tweede jaar op rij Cultureel Ambassadeur

    Het Koninklijk Bevers Harmonieorkest mag zich voor het tweede jaar op rij Cultureel Ambassadeur van de Stad Waregem noemen. Het orkest werd derde in de hoogste categorie Concertafdeling op het WereldMuziekConcours 2009 in Kerkrade. Wie hen aan het werk wil zien, kan dit nu vrijdag 8 januari in de Sint-Jan-de-Doperkerk in Beveren-Leie.

    Het Waarom
    Het culturele leven draagt in belangrijke mate bij tot de uitstraling van onze stad. Het stadsbestuur ziet het verenigingsleven als belangrijke partner om aan gemeenschapsvorming te doen en mensen en cultuur bij elkaar te brengen. In het cultuurbeleidsplan van Stad Waregem 2008-1013 is er daarom speciale aandacht voor het opwaarderen van het Waregems talent dat Waregem op de culturele kaart zet.

    Samen met de cultuurraad werd daaom in 2009 de titel ‘Cultureel ambassadeur van Waregem' in het leven geroepen. Het stadsbestuur kan de titel toekennen aan een niet-professionele vereniging die nationaal en/of internationaal het cultureel imago van de stad Waregem uitdraagt en die voldoet aan enkele specifieke criteria omschreven in het reglement Cultureel Ambassadeur.

    Het Bevers Harmonieorkest
    Het Koninklijk Bevers Harmonieorkest werd opgericht in Beveren-Leie in 1927 als fanfare ‘De Leievrienden'. Onder impuls van Bert Decavel werd de fanfare in 1988 omgevormd tot een harmonieorkest. De laatste 20 jaar heeft het orkest zich ontwikkeld tot een symfonisch blaasorkest met een opmerkelijk palmares.
    Bron website Waregem

    07-01-2010 om 17:20 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kroniek van zeven zonnige jaren (deel 25)
    Van geiten en schapen
    Je kan nog wel eens een schaap zien vandaag de dag, maar geiten zijn tot de grote zeldzaamheden gaan behoren. Krasse tegenstelling met vroe­ger! We konden geen twee boogscheuten ver langs graskant of wegeltje trekken toen, of er stond ergens een geit of een schaap aan een paaltje vast­gebonden. Schapen zijn zachtmoedige weerloze dieren. Ze boeiden ons eigenlijk niet zozeer. Misschien wel omdat ze ons met grote ogen stonden aan te sta­ren en goedig toelieten dat we ze over hun vacht streelden.
    Image and video hosting by TinyPic


    Bij geiten lagen de zaken echter kompleet anders. Er waren drommels gemene beesten bij. Van zodra je ze ook maar een beetje naderde, stonden ze met hun gehoornde kop klaar om te bulken. We waren derhalve ook niet te hoffelijk met ze. Uit pesterij gingen we soms in een cirkel om ze heen lopen. Ze volgden ons bulkend en springend en hadden helemaal niet in de gaten dat ze zo hun ketting om het paaltje wonden tot ze er he­lemaal tegenaan gedrukt stonden. We zetten tevreden onze weg voort als we ze zover gekregen hadden.

    Iemand die het helemaal niet op geiten begrepen had, was grootvader Vandenbroucke. Grootmoeder hield altijd twee of drie van die beesten. Het was echter onveranderlijk grootvader die ze naar het meerselke moest brengen, een eind van het huis af, om ze daar te grazen te zetten. Groot­moeder had maar één arm immers. De klem gekregen na een verwonding, toen ze nog in de fleur van haar leven was, en in Kortrijk hadden ze het grote mes moeten gebruiken. De geiten hadden het voor geen liedje zingen als grootvader ze naar het weitje bracht. Ze hadden er zelf schuld aan ei­genlijk. Alsof ze voelden dat grootvaders sympathieën een andere richting uitgingen, begonnen ze steevast te springen en te rukken aan de ketting van zodra ze uit de stal waren. En grootvader dan maar kloppen erop met de ijzeren spillen waaraan ze vastgebonden moesten worden en maar gans zijn opgespaarde voorraad soldatenvloeken uitbraken!

    Grootmoeder stond het bij de kotdeur hoofdschuddend aan te kijken. Ze had er deernis in. Maar wat kon ze eraan verhelpen? Ze kende haar Vandenbroucke. Eén woord van protest zou nog heviger kabaal uitgelokt hebben. De geit werd wel eens breedsprakerig de koe van de kleine man ge­noemd toentertijde. Eigenlijk was dat wel zo. Althans in de armelijke tij­den die toen al een paar tientallen jaren achter de rug lagen. De geiten hebben aardig wat geholpen om het volk overeind te houden. Geitemelk, aardappelen en brood. Iets anders was er niet.

    Nog in mijn eigen kinderjaren trouwens heb ik het geweten dat een buurman uit de Reke, waar we geen van allen veel overschot hadden, bij zijn dode geit te schreien zat. Hij deed het niet uit goedkoop medelijden met het beest omdat het dood was. Zo teergevoelig zijn buitenmensen niet. Hij huilde doodeenvoudig omdat hij niet meer wist van welk hout pijlen maken. Die geit was alles wat hij had en nu zouden zijn kinders ook nog hun bord geitemelkpap moeten missen.

    Jaja, zo was dat nog omstreeks het jaar dertig! Een uitzondering mis­schien, maar toch. De Reke liet de man echter niet in de steek en er werd een andere geit gekocht. Ook dàt was toen nog zo! Hoe armer de mensen zijn, hoe meer ze aan elkaar hangen. Een van mijn dierbaarste Reke-herin­neringen.
    Weldra meer
     

    07-01-2010 om 00:00 geschreven door Beverse Weetjes


    Categorie:Kroniek van zeven...
    >> Reageer (1)
    04-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10.000ste schaatster op de schaatspiste te Waregem
    Photobucket
    Op zondag 3 januari mocht stad Waregem de 10.000ste schaatster verwelkomen op de Waregemse ijspiste. Yannice Van Aerde uit Sint-Job-in-'t Goor die op bezoek was bij de familie Vanlede te Desselgem mocht uit handen van schepen van feestelijkheden Chantal Coussement een geschenkenpakket in ontvangst nemen in het bijzijn van schepenen Kristof Chanterie, burgemeester Kurt Vanryckeghem, Jo Neirynck en Peter Desmet.

    Nieuwjaarsboodschappen en sfeerbeelden vanuit Waregem
    Met uitzondering van schepen Peter Desmet - die er niet meer was - hadden ook de burgemeester en de overige schepenen een nieuwjaarsboodschap voor de Beverse en Waregemse inwoners. 

    04-01-2010 om 00:00 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwjaarsreceptie weerom groot succes

    Nieuwjaarsreceptie weerom groot succes
    De nieuwjaarsreceptie aangeboden door stad Waregem en verzorgd door de Sint-Gregoriuszanggilde kende ook dit jaar een grote opkomst. De place to by in Beveren-Leie was OC ’t Klokhuis, daar hadden een aantal leden van de Beverse Koninklijke Harmonie post gevat om het geheel muzikaal op te luisteren. Honderden aanwezigen die handdrukken, kussen en hun wensen voor 2010 uitwisselden en samen toastten op een goed Nieuwjaar!

    De 'Nieuwjaarders' werden verwelkomd door:
    gemeenteraadslid Jaak Lefevre, gemeenteraadslid Ann-Sophie Kindt, schepen Pietro Iacopucci en schepen Rik Soens.
    Nicol Vandenberghe, voorzitter van OC ’t Klokhuis gaf na een korte inleiding het woord aan schepen Pietro Iacopucci. Hij blikte even terug op 2009 en deed het een en ander uit de doeken van wat er zoal te gebeuren staat in 2010.

    Hierbij de volledige nieuwjaarsboodschap van schepen Pietro Iacopucci
    Met dank aan schepen Pietro Iacopucci voor het mogen publiceren.

    "Beste inwoners van Beveren-Leie,
    Geachte collega Rik Soens en gemeenteraadsleden Jaak Lefevre en Ann-Sophie Kindt, Ik heb de eer om u, namens het stadsbestuur van Waregem, allen hartelijk welkom te heten hier in het Klokhuis te Beveren-Leie op de derde dag van het nieuwe jaar 2010.

    - Het blijft een goede traditie om op de eerste zondag van het jaar buren bij elkaar te brengen om te toasten op het nieuwe jaar. Wat we al sinds vrijdag aan elkaar wensen doe ik vandaag namens het stadsbestuur, nog eens over. Ik wens u allen en allen die u dierbaar zijn van harte een gelukkig, gezond en verkwikkend 2010 toe.
    Precies halfweg de legislatuur is voor het beleid een ideaal moment om even achterom te kijken en te evalueren maar vooral om toekomstgericht te denken en onze stad 'op mensenmaat' verder met visie op het goede spoor te houden.
    2009 was zoals u weet een cruciaal jaar om een aantal geplande dossiers en projecten op gang te trekken. Voor onze stad denken we onder andere aan het verwerven van IC-statuut van ons station, een nieuw containerpark in de Lindestraat, de start van de bouw van het boothuis, de laatste fase van de OCMW zorgcampus, opstart van het dossier Ware Heem en de renovatie van het jeugdcentrum.
    De concrete realisaties in Beveren hebben we al opgesomd in de nieuwjaarsbrief die u in uw brievenbus kon aantreffen, waarvan u zal vergeven dat dit weer in lettertype 10 moest gebeuren gelet op de grote opsomming.
    Als we kijken op onze wensenlijst voor 2010 voor Beveren-Leie, dan lezen we als geplande realisaties voor volgend jaar: nieuwe klassen voor de stedelijke basisschool, afwerken van de veilige verbinding tussen de vrije en de stedelijke basisschool, de uitbreiding van de sporthal, voorwaarden scheppen om de woonprojecten aan de Roestraat en op de site Interlin aan te vatten (samen goed voor 180 woongelegenheden), vernieuwing voetpaden en herinrichting kruispunten Poekelaan, een aangepaste repetitieruimte in de oude school, een nieuw speelplein aan De Kernelle, de renovatie van de kerktoren, een nieuwe asfaltverharding aan de spoorwegbrug in de Spijkerlaan, enz.

    Op stedelijk vlak denken we ook aan onze stadswinkel, een OC en sporthal voor Desselgem, de lang verwachte brug over de Gentseweg, nieuwe jeugdlokalen in Vijve, plannen voor een grondige renovatie van het regenboogstadion en uitbreiding van het hippisch centrum en de installatie van een groot kunstwerk op de nieuwe rotonde aan de Verbindingsweg.

    Als schepen van cultuur ben ik heel blij dat we recent ook nog in Beveren plaats konden bieden aan een kunstwerk, met name de Obelisk van de Sprong van Nathalie Pontegnies dat mede dank zij Lenig en Vlug aan onze sporthal opgesteld staat. Wij wensen Lenig en Vlug trouwens van harte proficiat met hun jubileum van 50 jaar dat zij een jaar lang vieren vanaf oktober 2009.
    Volgend jaar viert ook de stad Waregem feest aangezien we dan 10 jaar stad vieren. We voorzien ook de doortocht van de Ronde van Vlaanderen in Desselgem en centrum Waregem, en deelname aan de Open Bedrijvendag. Dames en heren, gelet op alle projecten en evenementen zal U het met me eens zijn dat de baseline van ons logo 'stad in galop' een terechte keuze was als slogan voor onze stad. De dynamiek, eigen aan het beleid en aan onze inwoners zal ongetwijfeld worden verder gezet in 2010.
    We beschikken over voldoende troeven om Waregem verder te blijven uitspelen als een moderne, dynamische, gezellige en unieke stad in Vlaanderen. Alvorens te toosten wens ik een woord van dank te richten aan de mensen van het klokhuis voor de voorbereiding, aan de Sint Gregorius Zanggilde voor de voortreffelijke bediening en aan onze eerste cultureel ambassadeur het Bevers Harmonieorkest voor de vrolijke noot die ze spelen. Vrijdag aanstaande verwacht het Bevers Harmonieorkest u trouwens ook hier om een glas te drinken in de pauze en als u hier dan toch bent, kunt u net zo goed hun jaarlijks gerenommeerd concert meepikken ook!
    Dames en heren, laat ons nu het glas heffen en toasten op u allen, op Waregem, op Beveren-Leie.
    Ik besluit met een Haiku van onze president van Europa: Het leven is varen op de zee van de tijd maar alleen de zee blijft.
    Welnu, ik wens u allen een behouden vaart in 2010 en een zee van tijd voor al wat en wie u dierbaar is".

    04-01-2010 om 00:00 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    02-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hutsepotavond bij Chiro Leieland
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Op zaterdag 16 januari organiseert Chiro Leieland hun jaarlijkse hutsepotavond.
    Deze gaat door in OC 't Klokhuis te Beveren-Leie en vangt aan om 18.00 uur.
    Kaarten zijn te bekomen bij de leiding: volwassenen 10 euro, kinderen beneden 12 jaar 7 euro.
    De kinderkaart is eveneens geldig voor mensen die 3 hotdogs wensen te eten.

    02-01-2010 om 00:00 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    01-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Memo

    Klik hier om een memo te plakken

    Test

    01-01-2010 om 00:00 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie is wie
    Photobucket
    Wie zijn de vooraanstaande heren op de foto?
    Ter welke gelegenheid zou hij genomen zijn?
    .........
    Indien u kunt helpen klik hier om uw info door te sturen, waarvoor bij voorbaat dank.

    01-01-2010 om 00:00 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beverse Weetjes wenst elkeen...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Beverse Weetjes wenst elkeen
    een vreugdevol en voorspoedig 2010
    Zie bijlage

    Eindejaarslijstjes, goede voornemens en terugblikken op het voorbije jaar: het zijn stuk voor stuk dingen die elke decembermaand terugkeren. Maar ook vooruitblikken kan nuttig zijn! Wat verandert er zoals in Waregem vanaf volgend jaar? We zetten het even voor u op een rijtje...

    Parkeren en blauwe zone
    Vanaf 1 januari wordt er een bijkomende blauwe zone ingevoerd onder Het Pand. Dit voor het gedeelte centraal tussen de inrit aan De Post en de inrit aan residentie Regenboog. Vergeet daar dus niet jouw parkeerschijf te plaatsen; hierdoor kan je maximaal 2 uur parkeren onder Het Pand (meer info: De Sprong - editie december 2009) klik hier.

    Brandweer: wijziging dienstverlening
    De gemeenteraad keurde enkele wijzigingen bij de dienstverlening van de brandweer goed. Opruimen van een wespennest kost nu 15 euro, het leegpompen van kelders bij particulieren 150 euro (of 250 euro tussen 18.00u. 's avonds en 7.00u. 's morgens). Verder is levering van water (geen drinkwater) nog enkel mogelijk in noodsituaties en bij beslissing van de burgemeester. Deze levering is gratis, net zoals elke tussenkomst van de brandweer bij overmacht of noodweer. Ook hier is echter de beslissing van de burgemeester nodig.

    Gratis ontlenen van CD's in de bib
    Vanaf 4 januari hoef je niet meer te betalen voor het ontlenen van CD's in de Waregemse bibliotheek. De hele collectie kan je vanaf dan gewoon gratis ontlenen. Om verder te lezen klik hier.

    Nieuwe toelage voor mantelzorgers
    De gemeenteraad keurde op 1 december 2009 de mantelzorgtoelage voor personen met een handicap goed. Deze toelage bedraagt 100 euro per jaar en zal uitbetaald worden aan de persoon met een zorgbehoefte die effectief thuis verblijft. Dit jaarlijks rond 23 juni, op de Dag van de Mantelzorger. Het is de persoon met een zorgbehoefte zelf, die kan beslissen hoe hij deze mantelzorgtoelage besteedt. (Meer info: Dienst Sociale Zaken - 056 62 12 35)

    Nieuwe huisvuilzakken
    Vanaf 1 januari voert de IMOG-regio (waartoe ook Waregem behoort) nieuwe huisvuilzakken in. Dit nieuwe "Marcel"-model is niet alleen steviger, maar ook praktischer en gebruiksvriendelijker. Deze huisvuilzak is trouwens een primeur in België. De prijs van de zakken wijzigt eveneens: een grote zak (60 liter) zal 1,30 euro kosten terwijl een kleine zak (30 liter) 0,75 euro zal kosten. Let wel: de huidige huisvuilzakken mag je wel nog doorgebruiken tot 31 maart 2010. Om verde te lezen klik hier.

    Kunstwerk op de rotonde
    De rotonde op de Zuiderlaan aan het Regenboogstadion is momenteel nog een lege vlakte, maar dit verandert begin 2010. In januari of februari zal hier immers een kunstwerk worden geplaatst van kunstenaar Stief Desmet. Het stadsbestuur investeerde hiervoor 50 000 euro. Het kunstwerk zal geïnspireerd zijn door de Waregemse voortuintjes en zal dus een echte toegangspoort voor Waregem worden. (meer info: De Sprong - editie december 2009) klik hier.

    Hotspot in de bib
    Vanaf 1 februari zal je in de leeszaal van de bibliotheek gratis draadloos op het internet kunnen surfen. Er wordt immers een hotspot geïnstalleerd waardoor inloggen in de bib mogelijk wordt.
    (Bron stad Waregem)

    Bijlagen:
    2010 Prettige Feesten 1.pps (4 MB)   

    01-01-2010 om 00:00 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    31-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op stap met de Beverse schepenen
    Op dinsdag 29 december ging Beverse Weetjes even op stap met schepen Rik Soens en Pietro Iacopucci. Tijdens dit uitstapje vertelden ze wat er in 2010 zoal te gebeuren staat in Beveren-Leie.



    Weldra meer

    31-12-2009 om 08:37 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    29-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sint-Martinuskerk te Desselgem volgend jaar open

    Sint-Martinuskerk volgend jaar terug open.
    Tijdens het laatste weekend van dit jaar gingen de deuren van de parochiekerk, die sinds juni 2008 gesloten werden voor de renovatiewerken, voor 2 maal een uurtje open. Zo’n 100 personen waren daadwerkelijk geïnteresseerd in wat er gebeurd is, wat er nog te gebeuren staat en wanneer de kerk terug zal opengaan. Op deze vragen gaf schepen van patrimonium Rik Soens nadere toelichting.

    Er werden reeds nieuwe glasramen geplaatst, de elektriciteit werd volledig vernieuwd, in de dakconstructie van de zijbeuken werden de rotte balken vervangen, de balken van de middenbeuk werden behandeld tegen houtworm en de kroonlijsten en gewelven werden hersteld en gepleisterd. Kort nadien werd duidelijk dat het nieuwe pleisterwerk van de gewelven barstjes begon te vertonen: "Een gevolg van de strenge vorstperiode in februari en het nog niet uitgedroogde pleisterwerk”, wist de schepen te vertellen. De scheurtjes werden ondertussen uitgeslepen en hersteld.

    Opgesplitst dossier
    Het herschilderen, de opfrissing van binnen- en buitenschrijnwerk, de bevloering, de verwarming, het herstellen van de klokkentoren, het herstel van het uurwerk en het verplaatsen van het gelijkvloerse orgel werden opgesplitst in twee dossiers. Nadat door de verschillende instanties beslist werd dat de muur- en figuurbeschilderingen niet verder vrijgemaakt, noch gerestaureerd zouden worden kon er aan herschilderen gedacht worden. De driehoekige velden, juist onder de koepelaanzet, die beschilderd zijn met de vier evangelisten, zullen wel met een speciale papieren onderlaag beschermd worden.

    Photobucket


    Volgend jaar krijgt de kerk dus een egaal kleurtje, welk het zal worden moet nog beslist worden. Tot de bevloering definitief kan aangepakt worden zal er nieuw tapijt geplaatst worden, en krijgt het binnen- en buitenschrijnwerk een opknapbeurt.
    Rond de kerk zullen ook alle struiken verwijderd worden en vervangen worden door gras. De bomen blijven, maar zullen als groenscherm gesnoeid worden.
     
    Dossier: bevloering, verwarming, gelijkvloers orgel, klokkentoren

    „Het dossier voor het verplaatsen van het gelijkvloerse orgel, het vernieuwen van de bevloering, de vernieuwing van de verwarming en het herstel van de klokkentoren is in voorbereiding en zal waarschijnlijk in maart 2010 op de gemeenteraad verschijnen”, gaat schepen Soens verder. "Na goedkeuring zal er wellicht nog een 5 à 6-tal jaar overgaan vooraleer alle te bewandelen paden doorlopen zijn".
     
    Orgelpunt ligt gevoelig
    Het kostenplaatje voor het vernieuwen van de bevloering zal om en bij de 600.00 euro bedragen. 
    Om het orgel te verplaatsen (tegen de zijmuur) zal er een bedrag van 15.000 à 20.000 euro aan vast zitten. Het orgelpunt ligt echter wel heel gevoelig bij sommige Desselgemnaren want er zijn voor- en tegenstanders. 

    "Het streefdoel is om eind volgend jaar de Sint-Martinuskerk rond deze tijd van het jaar terug te kunnen openen zodat de parochianen hier kerst kunnen vieren”, sluit schepen Soens af.
    Naar verluidt zou pastoor Leenknecht ook plannen hebben om de kerk te herschikken, de doopkapel uit te breiden en achteraan de kerk een rouwkapel te integreren.
    Meer weten over de Sint-Martinuskerk te Desselgem: klik hier.

    29-12-2009 om 00:00 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    28-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Agenda gemeenteraad 12 januari
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De eerste gemeenteraad in 2010 gaat door op dinsdag 12 januari om 19.00 uur.
    Het proces-verbaal van de vorige zitting ligt ter inzage in de raadzaal, één uur voor de zitting.
    Op de Agenda staan volgende punten:
    Openbare zitting
    1. mededelingen
    2. onroerende goederen: verzaken aan het recht van voorkoop grond Roterijstraat 156+
    3. onroerende goederen: verzaken aan het recht van voorkoop grond en gebouwen Lindestraat 81 en 81+
    4. aanleggen en vernieuwen voetpaden in 2010: goedkeuren ontwerp + vaststellen wijze van gunnen
    5. aanleg geluidswerende constructies langs de N382 ter hoogte van de woonzone 'de Biest': goedkeuren eindafrekening
    6. goedkeuren dossiers nutsleidingen
    7. vaststellen nieuwe straatnamen: definitief goedkeuren
    8. uitbreiden urneveld op de begraafplaatsen Schoendalestraat en Sint-Jansstraat: goedkeuren ontwerp + vaststellen wijze van gunnen
    9. stedelijk sportcentrum De Treffer, sporthal, aanpassingswerken, veiligheidscoördinator: goedkeuren ontwerp aanstellen veiligheidscoördinator + vaststellen wijze van gunnen
    10. sporthal Beveren-Leie, uitbreiding sporthal, ontwerper: goedkeuren ontwerp aanstellen ontwerper + vaststellen wijze van gunnen
    11. sporthal Beveren-Leie, uitbreiding sporthal, veiligheidscoördinator: goedkeuren ontwerp aanstellen veiligheidscoördinator + vaststellen wijze van gunnen
    12. stedelijk basisonderwijs: goedkeuren wijziging schoolreglement 13. stedelijk basisonderwijs: goedkeuren reglement bekwaamheidsproef directeur aan de scholengemeenschap 'Stedelijke Basisonderwijs Waregem'
    14. goedkeuren opdracht levering en installatie van een RFID-gebaseerd balie-automatiseringssysteem met geïntegreerde diefstalbeveiliging voor de Stedelijke Openbare Bibliotheek + vaststellen wijze van gunnen
    15. goedkeuren opdracht uitbreiding opslagruimte informaticanetwerk stadhuis + vaststellen wijze van gunnen
    16. vragen
    17. goedkeuren proces-verbaal vorige zittingen (01/12/2009 en 17/12/2009)
    Geheime zitting
    18. aanstellen stagiair-brandweerman-vrijwilligers in de functie van brandweerman-vrijwilligers
    19. verlengen van de stage van stagiair-brandweerman-vrijwilligers

    28-12-2009 om 23:09 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    27-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kroniek van zeven zonnige jaren (deel 24)
    Lijk de bietjes bietjes gonzen ende ronken…
    Op de droogste delen van de Persemeers stond meer steenklaver dan gras. Als die klaver bloeide, was het net alsof daar een immens wit tapijt opengerold lag. Honderden bietjes gonsden dan bedrijvig van bloem naar bloem, om grondstof op te doen voor hun zeemfabriekjes. Die beestjes waren heel vriendelijk zolang je ze maar rustig liet betijen. Als je ze echter te na kwam, konden ze gemeen in hand of voet stralen. Zo een bijensteek was lang geen pretje. Het was echter nog geen doodgaan zo­lang het gewone bietjes gold. Je peuterde het wiepke (angel, nvdr) heel voorzichtig uit en streek wat speeksel of wat azijn op het wondje.

    Heel wat erger was het wanneer je gestoken was door een grote dikke koningsbie of door een van die gele gestreepte eerdebieën (wespen, nvdr). Mij is het zelf nooit overkomen, maar sommige makkers hadden ervaring in die ma­terie. Ze verzekerden dat je zulk gemeen goed maar beter uit de weg kon gaan. Naast die grote stralebieën waren er ook nog de kompleet schuldeloze bietjes die over geen wiepke beschikten en zich niet konden weren als ze in het nauw gedreven werden. We zagen het verschil direkt aan hun achterlijf. Dat was niet zo spits. We vingen bij voorkeur die soort om ze met een handvol bloeiende steenklaver in een afgedekte bokaal te stoppen, om te zien of ze geen zeem zouden produceren.

    Sommige makkers disten nogal eens verhalen op over het uitbranden van wespennesten ergens in een droge graskant. Veel honing schijnen ze nooit gevonden te hebben. Als ze daarbij echter maar half zo dikwijls ge­stoken werden als ze vertelden, moeten ze dagenlang met een gezwollen gezicht rondgelopen hebben.

    Meikevers
    Meikevers - we noemden ze meulenaars of meulronkers - behoorden tot de meest populaire beestjes toentertijden. We schudden ze uit het jonge groen van de beukenhagen en namen ze mee naar school in een sulferdoosje (luciferdoosje, stekjesdoosje, nvdr). De bakkers waren het meest in trek. Ze leken als met meel bestoven en hadden hun naam dus niet gestolen. Lijk alle kostbare dingen waren ze echter zeer zeldzaam. Wat een meulenaar voor een schooljongen betekende toentertijde, bewijst alleen al de zegswijze: Wél bedankt. Ik ga je dan eens een meulenaar schudden! Zeggen dat meikevers bij ons een paradijselijk leven hadden, ware na­tuurlijk schromelijk overdreven. We stopten ze wel bij tijd en wijle wat verse beukeblaadjes toe, maar in ruil daarvoor moesten ze zich allerlei plagerijen laten welgevallen.

    Zo lieten we onze meikever bijvoorbeeld steken. We begroeven hem onder een paar handvollen zand en keken dan gespannen toe hoe hij zich uit dat rulle zand naar boven wroette. Soms gingen we wedstrijden aan met elkaar. We stopten onze meikever gelijktijdig onder eenzelfde hoeveel­heid zand en het beestje dat het eerst tevoorschijn kwam, was gewonnen.

    Een ander spelletje was heel wat wreder. Vooraleer we ermee begonnen, moesten we goed uitkijken dat er geen meester in velden of wegen te be­kennen viel. We bonden een eindje twijndraad aan onze meulenaar vast en duwden dan op zijn pootjes om hem aan het vliegen te krijgen. Soms lukte dat. Het beestje klapte zijn dekschilden open en vluchtte een bedrieglijke vrijheid in. Het kon hem echter heel slecht bekomen. Als we te onver­hoeds aan het draadje snokten om het terug binnen te halen, liep het on­vermijdelijk deerlijke verminkingen op.

    Het onderwijs maakte handig gebruik van de populariteit der meulron­kers om ons wat begrippen van dierkunde bij te brengen. Zo vertelde de meester van de engerlingen die zich onder de grond aan knaagpartijen overgeven. Hij vertelde ook over het raadselachtig verpoppen en hoe op een prille meimorgen jonge meikevertjes uit die poppen te voorschijn ko­men. Tegen de klasmuur hingen een paar kleurige platen. Een paar reus­achtige engerlingen en dito meulenaars stonden erop getekend. De meester wees ons op de voelsprieten en op de dekschilden die tere vleugels verber­gen.

    We waren vol belangstelling. Als het niet te lang duurde tenminste. Meulronkers in een sulferdoosje konden langer onze aandacht boeien.
    Weldra meer.

    27-12-2009 om 00:00 geschreven door Beverse Weetjes


    Categorie:Kroniek van zeven...
    >> Reageer (0)
    26-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.100 Waregemse gezinnen doen beroep op voedselbank
    Bijna 100 gezinnen doen wekelijks een beroep op de voedselbank

    "Ook wij beginnen crisis te voelen"
    Ver­schillende vrijwilligers zetten zich in om ook gezinnen die het fi­nancieel moeilijker hebben, een aangenaam eindejaar te be­zorgen. De voedsel­pakketten worden uit­gebreid met een feestmaal en op 28 december staat de avond van het hart op het programma.

    Door de feestdagen vindt de wekelijkse bedeling van voedselpakketten niet plaats op donderdag maar uitzonderlijk op dinsdag. Tom Ruysschaert is een van de vrijwilligers die in Dessel­gem de bedeling in goede banen helpt leiden. "Wekelijks krijgen wij zeven tot acht gezinnen over de vloer die via het OCMW bij ons terecht komen. Gedurende drie maand hebben zij dan elke week recht op een voedselpakket. Als die termijn verstreken is, wordt er in samenspraak met het OCMW bekeken of die termijn moet worden verlengd of stopge­zet".
    Photobucket
    Vrijwilligers Beveren-Leie: Marleen Bekaert en Lea Dewilde, ontbreken op de foto Marleen Valcke, Rachida en Monia Ayari en Colette Deryckere
    Ook in Beveren-Leie komen elke week een 10-tal gezinnen hun voedselpakket halen en dat is ook in Waregem het geval.
    "Meer dan 90 gezinnen krijgen in groot Waregem wekelijks een voedsel­pakket", legt Kris Verhelst van het OCMW uit. "Dan spreken we in totaal over 350 personen". Verhelst verduidelijkt ook dat het uit­delen van voedselpakketten ge­beurt om noodsituaties te over­bruggen. "Daarom dat we de situ­atie na drie maanden herbekijken. Dan kijken we of een verlenging verantwoord is. Of er eventueel extra voeding noodzakelijk is enz ... want er zijn er wel bij die een blijvend karakter vertonen door eventueel ziekte of werkloosheid". 

    't Kelderke
    De Waregemnaars komen hun voedselpakket afhalen in het cen­traal afhaalpunt 't Kelderke, een feitelijke vereniging die samenwerkt met verschillende service clubs en het OCMW. "Het OCMW kan gebruik maken van de Europese voedselvoorraad", legt Kris Verhelst 'uit. "Dat is ech­ter lang niet voldoende waardoor we dat voedselpakket aanvullen met producten. Daarom is de steun van de Service Clubs en andere in­stanties erg belangrijk. “Tijdens de feestdagen is het voedselpakket iets anders dan op andere weken. "Voor Kerst krijgen de mensen een koetong en voor Nieuwjaar balletjes in tomatensaus".

    Volgens Kris Verhelst is de toena­me van mensen die een beroep doen op de voedselbank niet zon­der reden toegenomen. "Wij be­ginnen nu de crisis te voelen. Voor velen is de stap naar het OCMW zetten heel groot waar­door ze uiteindelijk pas bij ons te­rechtkomen als de schuldenberg te groot is geworden. Daarom bena­druk ik nog eens dat het heel be­langrijk is dat mensen vroeger de stap naar het OCMW leren zetten. Daarvoor is ook het toekennen van de verwarmingstoelage een goede zaak. Dat gebeurt door ons waardoor de mensen het OCMW leren kennen. We zijn een open huis aan het worden".

    Op 28 december wordt in samen­werking met het Waregems stads­bestuur de avond van het hart georganiseerd. Dan kunnen de men­sen genieten van een echt feest­maal. "Bij het ingaan van deze le­gislatuur besliste de burgemeester dat mensen die het financieel moeilijk hebben ook moeten kun­nen genieten van een volwaardige maaltijd. Daarom werd er een werkgroep opgericht. " Voor de feestmaaltijd van maandag schre­ven nu al 113 volwassenen en 49 kinderen in. "Het wordt zeker en vast een moment waar ze naar uit­kijken".
    Bron: Het Wekelijks Nieuws, naar BWD,  foto RSB

    26-12-2009 om 22:14 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    25-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Discobar Galaxie 1e headliner Job*Rock 2010
    JOB*ROCK 2010
    Niemand minder dan het onvoorstelbaar populaire Discobar Galaxie is de 1e headliner van Job*Rock 2010.

    Discobar Galaxie is dankzij hun vrijdagavondprogramma op Studio Brussel, hun nieuwe 3 dubbele cd "Inside The Soundsystem" en hun jaarlijkse "Galaxie Gangbang" op Rock Werchter hipper dan ooit. Het is ondertussen al jaren geleden dat deze topdj's nog in Waregem te gast zijn geweest.

    Daarnaast is Job*Rock voorlopig hun enige optreden in 2010! Naast Discobar Galaxie zullen ook Trash Radio (Studio Brussel/Mish Mash Soundsystem), Waxdolls, de afrekeningsensatie Wallace Vanborn en Highway Jack op Job*Rock 2010 te zien zijn. In de komende weken volgen nog meer namen waaronder een 2e headliner.

    Meer info over Job*Rock vind je op www.jobrock.be. klik hier.
    Tickets voor Job*Rock kosten amper 5€ in vvk en 8€ add. De online ticketverkoop start begin januari. De verkoop via de gewone voorverkooppunten start iets later.

    Voor de jobbeurs hebben ondertussen meer dan 15 standhouders ingetekend, waaronder Lidl, ISS, Makkie, Vlan.be, Stadsbader-Flamand en Balta. Geïntresseerde bedrijven vinden meer info op de website.

    25-12-2009 om 22:58 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beverse Weetjes wenst elkeen...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Elke dag wat warmte,
    en een vriendelijk woord.
    Elke dag een beetje licht,
    en iemand die je hoort.
    Elke dag ietsje fijn. 
    en 't zal elke dag een beetje Kerstmis zijn!

    Beverse Weetjes wenst iedereen....klik hier.

    25-12-2009 om 01:26 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    23-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vormselcatechese parochie Sint-Jan de Doper 2010
    PhotobucketIn 2010 staat er voor 58 jongens en meisjes iets bijzonders te gebeuren.

    Op 30 mei zullen zij het H. Vormsel ontvangen in de Sint-Jan de Doperkerk te Beveren-Leie.

    Ook nu weer gaat de spetterende LET IT SHINE door en dat op 16 februari om 17.30 uur in Zwevegem (Sint Amandus).

    De vormelingen van de parochie Sint-Jan de Doper zullen net als vorig jaar de kans krijgen om deze spetterende avond mee te beleven.

    Vorig jaar kwamen meer dan 3500 vormelingen met hun catechisten samen op vier verschillende locaties. De Sint-Jan de Doperkerk was een van die locaties waar 900 vormelingen en 300 begeleiders aanwezig waren.

    Vormelingen, stip dus alvast 16 februari 2010 aan in jullie agenda.
    Om de videobeelden van vorig jaar te bekijken klik hier.

    23-12-2009 om 00:00 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    22-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen KSV Zulte Waregem - Cercle Brugge
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Voetbalwedstrijd KSV Zulte Waregem - Cercle Brugge


    Waarnemend burgemeester Rik Soens
    liet zopas weten dat de wedstrijd van morgen 23 december 2009 tussen boven genoemde clubs in het kader van de beker van België om veiligheidsreden NIET kan doorgaan

    22-12-2009 om 20:30 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Briljanten jubileum voor Agnes Maroy en Robert Goethals.
    Photobucket 
    Op de foto herkennen we zittend: Marie-Rose, Agnes, Robert en schoonzoon Germain, staand schepen Jo Neirynck, Rik Soens en Pietro Iacopucci

    Naar aanleiding van hun briljanten huwelijk ontvingen Agnes Maroy en Robert Goethals op 21 december een delegatie van het gemeentebestuur in de Kortrijkseweg 334. Dat was dag op dag 65 jaar geleden dat ze in 1944 voor de ambtenaar van de Burgerlijke Stand te Desselgem verschenen. Agnes werd aldaar geboren op 14 augustus 1922, terwijl Robert een negental maanden later geboren werd te Harelbeke, en dat op 7 juni 1923 als jongste in een gezin van 9.

    Op 14-jarige leeftijd begon Robert aan zijn beroepsloopbaan in de pannenfabriek te Stasegem. Twee jaar later trok hij naar het bedrijf van Oktaaf Mehuys waar hij met paard en kar balen vlas vervoerde naar Kortrijk en Doornik. Ook de lange afstand die hij met paard en kar aflegde naar een spinnerij in Gent weet hij zich nog heel goed te herinneren.

    Het was ook op de werkvloer van Oktaaf Mehuys dat het koppel elkaar leerde kennen. Na de oorlog, in 1946, nam Robert het bedrijf van zijn werkgever over en werd hij zelfstandig voerman. Agnes, die tot aan haar huwelijk als poetsvrouw had gewerkt, hielp vanaf dan mee in het bedrijf. Daarbij stak ze ook nog een hand toe in café ‘De Voerman’ en stond ze in voor het huishouden en de opvoeding van de kinderen Rosanne (+) en Marie-Rose. Zes jaar vooraleer Robert zijn beroepsloopbaan afsloot ging hij in slachterij Goossens aan de slag als beenhouwer, chauffeur en koerman.

    Na hun pensionering trokken ze vaak mee op reis met de gepensioneerden, waar ze nog altijd lid van zijn, en houden mooie herinneringen over aan hun speciale reizen. Beiden legden ook graag een kaartje, iets wat Robert nog steeds graag doet en ondertussen kunnen ze ook genieten van hun drie kleinkinderen Dominique, Silvie en Christoph en hun achterkleinkind Matthias.

    Agnes overleed op 12 december 2010
    Robert overleed op 1 januari 2014

    22-12-2009 om 00:00 geschreven door Beverse Weetjes


    Categorie:Jubileum
    >> Reageer (0)
    21-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstvieringen in de Sint-Jan de Doperkerk te Beveren-Leie
    Photobucket
    Op woensdag 16 december was er terug een ploeg vrijwilligers aan de slag in de Sint-Jan de Doperkerk te Beveren-Leie met de opbouw van de kerststal en het plaatsen van de kerstbomen.

    Ook dit jaar gaat er om 12.00 uur een middernachtmis door die opgluisterd zal worden door Jovi. Chiro Leieland zal terug zorgen dat er kan nagenoten worden met een glaasje gratis warme gluhwein en/of chocomelk.
    Op 25 december zal de viering van 10.30 uur opgeluisterd worden door de Sint-Gregoriuszanggigde. 

    21-12-2009 om 00:00 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)
    19-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstmarkt in de Vrije Basisschool
    Vooraleer de kerstvakantie in te gaan organiseerde de Vrije Basisschool op vrijdagavond 18 december een gezellige kerstmarkt.
    Op de speelplaats was het sneeuwtapijt bezaaid met smeulende vuurtjes en kraampjes. Zowel de uiensoep, hotdogs, jenever, glühwein, frietjes, braadworst… werden gesmaakt en gingen gretig over de toonbank.
    De refter was ingericht als sfeervolle bar voor diegenen die liever een warm lokaal opzochten. In de turnzaal konden de kleintjes naar hartenlust ravotten in het speeldorp. En in groepjes konden de kinderen in een kleuterklas terecht om te luisteren naar het kerstverhaal.
    Elkeen genoot van de sfeer op deze witte kerstmarkt.

    19-12-2009 om 20:17 geschreven door Beverse Weetjes


    >> Reageer (0)


    Beveren-Leie

    Photobucket



    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Archief per dag
  • 30-12-2019
  • 19-05-2010
  • 15-03-2010
  • 14-03-2010
  • 10-03-2010
  • 09-03-2010
  • 08-03-2010
  • 04-03-2010
  • 03-03-2010
  • 02-03-2010
  • 01-03-2010
  • 27-02-2010
  • 24-02-2010
  • 23-02-2010
  • 22-02-2010
  • 20-02-2010
  • 19-02-2010
  • 18-02-2010
  • 17-02-2010
  • 16-02-2010
  • 13-02-2010
  • 12-02-2010
  • 11-02-2010
  • 09-02-2010
  • 08-02-2010
  • 07-02-2010
  • 06-02-2010
  • 05-02-2010
  • 04-02-2010
  • 03-02-2010
  • 02-02-2010
  • 01-02-2010
  • 31-01-2010
  • 30-01-2010
  • 29-01-2010
  • 27-01-2010
  • 26-01-2010
  • 24-01-2010
  • 22-01-2010
  • 20-01-2010
  • 16-01-2010
  • 15-01-2010
  • 14-01-2010
  • 13-01-2010
  • 12-01-2010
  • 11-01-2010
  • 09-01-2010
  • 08-01-2010
  • 07-01-2010
  • 04-01-2010
  • 02-01-2010
  • 01-01-2010
  • 31-12-2009
  • 29-12-2009
  • 28-12-2009
  • 27-12-2009
  • 26-12-2009
  • 25-12-2009
  • 23-12-2009
  • 22-12-2009
  • 21-12-2009
  • 19-12-2009
  • 18-12-2009
  • 17-12-2009
  • 16-12-2009
  • 14-12-2009
  • 13-12-2009
  • 12-12-2009
  • 10-12-2009
  • 09-12-2009
  • 08-12-2009
  • 07-12-2009
  • 06-12-2009
  • 04-12-2009
  • 03-12-2009
  • 02-12-2009
  • 30-11-2009
  • 28-11-2009
  • 27-11-2009
  • 26-11-2009
  • 24-11-2009
  • 22-11-2009
  • 21-11-2009
  • 20-11-2009
  • 18-11-2009
  • 17-11-2009
  • 16-11-2009
  • 15-11-2009
  • 13-11-2009
  • 12-11-2009
  • 11-11-2009
  • 09-11-2009
  • 08-11-2009
  • 06-11-2009
  • 05-11-2009
  • 04-11-2009
  • 03-11-2009
  • 01-11-2009
  • 29-10-2009
  • 26-10-2009
  • 24-10-2009
  • 23-10-2009
  • 21-10-2009
  • 20-10-2009
  • 19-10-2009
  • 18-10-2009
  • 17-10-2009
  • 16-10-2009
  • 14-10-2009
  • 12-10-2009
  • 10-10-2009
  • 09-10-2009
  • 08-10-2009
  • 06-10-2009
  • 05-10-2009
  • 04-10-2009
  • 02-10-2009
  • 01-10-2009
  • 30-09-2009
  • 28-09-2009
  • 27-09-2009
  • 25-09-2009
  • 22-09-2009
  • 21-09-2009
  • 20-09-2009
  • 19-09-2009
  • 18-09-2009
  • 16-09-2009
  • 15-09-2009
  • 14-09-2009
  • 13-09-2009
  • 11-09-2009
  • 10-09-2009
  • 09-09-2009
  • 08-09-2009
  • 07-09-2009
  • 06-09-2009
  • 05-09-2009
  • 04-09-2009
  • 02-09-2009
  • 01-09-2009
  • 31-08-2009
  • 30-08-2009
  • 29-08-2009
  • 28-08-2009
  • 27-08-2009
  • 26-08-2009
  • 25-08-2009
  • 24-08-2009
  • 23-08-2009
  • 21-08-2009
  • 20-08-2009
  • 17-08-2009
  • 16-08-2009
  • 15-08-2009
  • 14-08-2009
  • 12-08-2009
  • 11-08-2009
  • 08-08-2009
  • 07-08-2009
  • 05-08-2009
  • 04-08-2009
  • 03-08-2009
  • 02-08-2009
  • 01-08-2009
  • 28-07-2009
  • 27-07-2009
  • 26-07-2009
  • 25-07-2009
  • 24-07-2009
  • 22-07-2009
  • 21-07-2009
  • 20-07-2009
  • 18-07-2009
  • 17-07-2009
  • 16-07-2009
  • 15-07-2009
  • 14-07-2009
  • 13-07-2009
  • 12-07-2009
  • 11-07-2009
  • 10-07-2009
  • 08-07-2009
  • 07-07-2009
  • 05-07-2009
  • 04-07-2009
  • 03-07-2009
  • 02-07-2009
  • 01-07-2009
  • 28-06-2009
  • 27-06-2009
  • 26-06-2009
  • 25-06-2009
  • 24-06-2009
  • 22-06-2009
  • 21-06-2009
  • 20-06-2009
  • 19-06-2009
  • 17-06-2009
  • 14-06-2009
  • 11-06-2009
  • 09-06-2009
  • 08-06-2009
  • 07-06-2009
  • 06-06-2009
  • 04-06-2009
  • 03-06-2009
  • 02-06-2009
  • 01-06-2009
  • 30-05-2009
  • 29-05-2009
  • 27-05-2009
  • 26-05-2009
  • 23-05-2009
  • 22-05-2009
  • 21-05-2009
  • 19-05-2009
  • 18-05-2009
  • 17-05-2009
  • 13-05-2009
  • 12-05-2009
  • 11-05-2009
  • 10-05-2009
  • 06-05-2009
  • 05-05-2009
  • 04-05-2009
  • 28-04-2009
  • 27-04-2009
  • 25-04-2009
  • 22-04-2009
  • 21-04-2009
  • 17-04-2009
  • 15-04-2009
  • 12-04-2009
  • 11-04-2009
  • 10-04-2009
  • 08-04-2009
  • 07-04-2009
  • 05-04-2009
  • 03-04-2009
  • 02-04-2009
  • 01-04-2009
  • 31-03-2009
  • 30-03-2009
  • 28-03-2009
  • 26-03-2009
  • 25-03-2009
  • 24-03-2009
  • 23-03-2009
  • 22-03-2009
  • 21-03-2009
  • 18-03-2009
  • 14-03-2009
  • 12-03-2009
  • 11-03-2009
  • 09-03-2009
  • 08-03-2009
  • 07-03-2009
  • 06-03-2009
  • 05-03-2009
  • 04-03-2009
  • 03-03-2009
  • 02-03-2009
  • 01-03-2009
  • 28-02-2009
  • 25-02-2009
  • 24-02-2009
  • 20-02-2009
  • 19-02-2009
  • 17-02-2009
  • 16-02-2009
  • 13-02-2009
  • 11-02-2009
  • 10-02-2009
  • 09-02-2009
  • 08-02-2009
  • 07-02-2009
  • 02-02-2009
  • 01-02-2009
  • 31-01-2009
  • 30-01-2009
  • 27-01-2009
  • 26-01-2009
  • 23-01-2009
  • 21-01-2009
  • 18-01-2009
  • 15-01-2009
  • 11-01-2009
  • 10-01-2009
  • 09-01-2009
  • 07-01-2009
  • 04-01-2009
  • 03-01-2009
  • 01-01-2009
  • 31-12-2008
  • 30-12-2008
  • 29-12-2008
  • 27-12-2008
  • 26-12-2008
  • 25-12-2008
  • 24-12-2008
  • 23-12-2008
  • 22-12-2008
  • 21-12-2008
  • 19-12-2008
  • 18-12-2008
  • 17-12-2008
  • 13-12-2008
  • 11-12-2008
  • 10-12-2008
  • 09-12-2008
  • 08-12-2008
  • 05-12-2008
  • 03-12-2008
  • 02-12-2008
  • 01-12-2008
  • 30-11-2008
  • 28-11-2008
  • 27-11-2008
  • 26-11-2008
  • 24-11-2008
  • 22-11-2008
  • 21-11-2008
  • 20-11-2008
  • 19-11-2008
  • 18-11-2008
  • 17-11-2008
  • 13-11-2008
  • 12-11-2008
  • 11-11-2008
  • 10-11-2008
  • 08-11-2008
  • 07-11-2008
  • 05-11-2008
  • 04-11-2008
  • 03-11-2008
  • 02-11-2008
  • 01-11-2008
  • 30-10-2008
  • 27-10-2008
  • 26-10-2008
  • 23-10-2008
  • 22-10-2008
  • 21-10-2008
  • 20-10-2008
  • 19-10-2008
  • 17-10-2008
  • 16-10-2008
  • 15-10-2008
  • 14-10-2008
  • 12-10-2008
  • 10-10-2008
  • 09-10-2008
  • 08-10-2008
  • 07-10-2008
  • 06-10-2008
  • 03-10-2008
  • 02-10-2008
  • 01-10-2008
  • 30-09-2008
  • 29-09-2008
  • 28-09-2008
  • 27-09-2008
  • 26-09-2008
  • 25-09-2008
  • 23-09-2008
  • 22-09-2008
  • 21-09-2008
  • 20-09-2008
  • 17-09-2008
  • 16-09-2008
  • 15-09-2008
  • 14-09-2008
  • 13-09-2008
  • 12-09-2008
  • 08-09-2008
  • 04-09-2008
  • 03-09-2008
  • 02-09-2008
  • 01-09-2008
  • 31-08-2008
  • 30-08-2008
  • 28-08-2008
  • 27-08-2008
  • 26-08-2008
  • 25-08-2008
  • 24-08-2008
  • 21-08-2008
  • 19-08-2008
  • 18-08-2008
  • 15-08-2008
  • 14-08-2008
  • 13-08-2008
  • 11-08-2008
  • 10-08-2008
  • 06-08-2008
  • 04-08-2008
  • 03-08-2008
  • 02-08-2008
  • 21-07-2008
  • 17-07-2008
  • 16-07-2008
  • 08-07-2008
  • 07-07-2008
  • 06-07-2008
  • 05-07-2008
  • 04-07-2008
  • 03-07-2008
  • 02-07-2008
  • 01-07-2008
  • 30-06-2008
  • 29-06-2008
  • 28-06-2008
  • 25-06-2008
  • 23-06-2008
  • 22-06-2008
  • 21-06-2008
  • 20-06-2008
  • 19-06-2008
  • 17-06-2008
  • 16-06-2008
  • 15-06-2008
  • 14-06-2008
  • 12-06-2008
  • 11-06-2008
  • 10-06-2008
  • 09-06-2008
  • 08-06-2008
  • 06-06-2008
  • 05-06-2008
  • 04-06-2008
  • 03-06-2008
  • 02-06-2008
  • 01-06-2008
  • 31-05-2008
  • 30-05-2008
  • 29-05-2008
  • 28-05-2008
  • 27-05-2008
  • 26-05-2008
  • 25-05-2008
  • 21-05-2008
  • 20-05-2008
  • 18-05-2008
  • 17-05-2008
  • 15-05-2008
  • 13-05-2008
  • 12-05-2008
  • 11-05-2008
  • 10-05-2008
  • 07-05-2008
  • 06-05-2008
  • 03-05-2008
  • 02-05-2008
  • 30-04-2008
  • 29-04-2008
  • 28-04-2008
  • 27-04-2008
  • 26-04-2008
  • 25-04-2008
  • 23-04-2008
  • 22-04-2008
  • 21-04-2008
  • 20-04-2008
  • 19-04-2008
  • 18-04-2008
  • 16-04-2008
  • 15-04-2008
  • 14-04-2008
  • 10-04-2008
  • 09-04-2008
  • 08-04-2008
  • 07-04-2008
  • 06-04-2008
  • 05-04-2008
  • 04-04-2008
  • 03-04-2008
  • 02-04-2008
  • 01-04-2008
  • 31-03-2008
  • 29-03-2008
  • 28-03-2008
  • 27-03-2008
  • 26-03-2008
  • 25-03-2008
  • 23-03-2008
  • 22-03-2008
  • 21-03-2008
  • 20-03-2008
  • 19-03-2008
  • 18-03-2008
  • 17-03-2008
  • 16-03-2008
  • 15-03-2008
  • 14-03-2008
  • 13-03-2008
  • 12-03-2008
  • 11-03-2008
  • 10-03-2008
  • 08-03-2008
  • 07-03-2008
  • 05-03-2008
  • 04-03-2008
  • 03-03-2008
  • 01-03-2008
  • 29-02-2008
  • 28-02-2008
  • 27-02-2008
  • 26-02-2008
  • 25-02-2008
  • 23-02-2008
  • 22-02-2008
  • 21-02-2008
  • 19-02-2008
  • 18-02-2008
  • 17-02-2008
  • 16-02-2008
  • 15-02-2008
  • 14-02-2008
  • 12-02-2008
  • 09-02-2008
  • 07-02-2008
  • 06-02-2008
  • 05-02-2008
  • 04-02-2008
  • 03-02-2008
  • 02-02-2008
  • 31-01-2008
  • 30-01-2008
  • 29-01-2008
  • 28-01-2008
  • 27-01-2008
  • 26-01-2008
  • 25-01-2008
  • 24-01-2008
  • 23-01-2008
  • 22-01-2008
  • 20-01-2008
  • 18-01-2008
  • 17-01-2008
  • 16-01-2008
  • 15-01-2008
  • 14-01-2008
  • 13-01-2008
  • 12-01-2008
  • 11-01-2008
  • 10-01-2008
  • 09-01-2008
  • 08-01-2008
  • 07-01-2008
  • 05-01-2008
  • 04-01-2008
  • 02-01-2008
  • 01-01-2008
  • 30-12-2007
  • 29-12-2007
  • 27-12-2007
  • 26-12-2007
  • 25-12-2007
  • 23-12-2007
  • 22-12-2007
  • 21-12-2007
  • 19-12-2007
  • 18-12-2007
  • 17-12-2007
  • 16-12-2007
  • 15-12-2007
  • 14-12-2007
  • 13-12-2007
  • 12-12-2007
  • 11-12-2007
  • 10-12-2007
  • 09-12-2007
  • 07-12-2007
  • 06-12-2007
  • 05-12-2007
  • 04-12-2007
  • 03-12-2007
  • 02-12-2007
  • 28-11-2007
  • 26-11-2007
  • 24-11-2007
  • 23-11-2007
  • 22-11-2007
  • 20-11-2007
  • 18-11-2007
  • 17-11-2007
  • 16-11-2007
  • 14-11-2007
  • 13-11-2007
  • 12-11-2007
  • 11-11-2007
  • 09-11-2007
  • 08-11-2007
  • 07-11-2007
  • 06-11-2007
  • 05-11-2007
  • 03-11-2007
  • 02-11-2007
  • 30-10-2007
  • 29-10-2007
  • 27-10-2007
  • 26-10-2007
  • 25-10-2007
  • 24-10-2007
  • 23-10-2007
  • 22-10-2007
  • 21-10-2007
  • 20-10-2007
  • 18-10-2007
  • 17-10-2007
  • 16-10-2007
  • 13-10-2007
  • 12-10-2007
  • 10-10-2007
  • 09-10-2007
  • 07-10-2007
  • 05-10-2007
  • 04-10-2007
  • 01-10-2007
  • 29-09-2007
  • 28-09-2007
  • 26-09-2007
  • 25-09-2007
  • 24-09-2007
  • 22-09-2007
  • 21-09-2007
  • 20-09-2007
  • 19-09-2007
  • 18-09-2007
  • 17-09-2007
  • 14-09-2007
  • 13-09-2007
  • 11-09-2007
  • 10-09-2007
  • 09-09-2007
  • 08-09-2007
  • 07-09-2007
  • 05-09-2007
  • 03-09-2007
  • 01-09-2007
  • 30-08-2007
  • 29-08-2007
  • 28-08-2007
  • 27-08-2007
  • 26-08-2007
  • 23-08-2007
  • 21-08-2007
  • 19-08-2007
  • 14-08-2007
  • 12-08-2007
  • 09-08-2007
  • 05-08-2007
  • 04-08-2007
  • 01-08-2007
  • 26-07-2007
  • 20-07-2007
  • 18-07-2007
  • 17-07-2007
  • 16-07-2007
  • 15-07-2007
  • 12-07-2007
  • 10-07-2007
  • 08-07-2007
  • 07-07-2007
  • 06-07-2007
  • 05-07-2007
  • 03-07-2007
  • 02-07-2007
  • 01-07-2007
  • 29-06-2007
  • 28-06-2007
  • 27-06-2007
  • 26-06-2007
  • 24-06-2007
  • 21-06-2007
  • 20-06-2007
  • 19-06-2007
  • 18-06-2007
  • 15-06-2007
  • 13-06-2007
  • 12-06-2007
  • 11-06-2007
  • 10-06-2007
  • 09-06-2007
  • 08-06-2007
  • 07-06-2007
  • 05-06-2007
  • 04-06-2007
  • 02-06-2007
  • 01-06-2007
  • 31-05-2007
  • 30-05-2007
  • 29-05-2007
  • 28-05-2007
  • 27-05-2007
  • 26-05-2007
  • 25-05-2007
  • 24-05-2007
  • 23-05-2007
  • 21-05-2007
  • 19-05-2007
  • 18-05-2007
  • 17-05-2007
  • 16-05-2007
  • 15-05-2007
  • 14-05-2007
  • 12-05-2007
  • 11-05-2007
  • 09-05-2007
  • 07-05-2007
  • 04-05-2007
  • 02-05-2007
  • 30-04-2007
  • 29-04-2007
  • 28-04-2007
  • 27-04-2007
  • 26-04-2007
  • 24-04-2007
  • 21-04-2007
  • 18-04-2007
  • 15-04-2007
  • 13-04-2007
  • 12-04-2007
  • 09-04-2007
  • 08-04-2007
  • 07-04-2007
  • 05-04-2007
  • 04-04-2007
  • 03-04-2007
  • 01-04-2007
  • 30-03-2007
  • 29-03-2007
  • 28-03-2007
  • 27-03-2007
  • 26-03-2007
  • 25-03-2007
  • 24-03-2007
  • 22-03-2007
  • 21-03-2007
  • 20-03-2007
  • 18-03-2007
  • 17-03-2007
  • 16-03-2007
  • 15-03-2007
  • 14-03-2007
  • 13-03-2007
  • 12-03-2007
  • 10-03-2007
  • 08-03-2007
  • 07-03-2007
  • 05-03-2007
  • 04-03-2007
  • 03-03-2007
  • 02-03-2007
  • 01-03-2007
  • 28-02-2007
  • 26-02-2007
  • 24-02-2007
  • 21-02-2007
  • 19-02-2007
  • 18-02-2007
  • 17-02-2007
  • 16-02-2007
  • 14-02-2007
  • 11-02-2007
  • 10-02-2007
  • 08-02-2007
  • 05-02-2007
  • 03-02-2007
  • 02-02-2007
  • 01-02-2007
  • 31-01-2007
  • 29-01-2007
  • 28-01-2007
  • 25-01-2007
  • 24-01-2007
  • 23-01-2007
  • 22-01-2007
  • 20-01-2007
  • 19-01-2007
  • 18-01-2007
  • 17-01-2007
  • 16-01-2007
  • 15-01-2007
  • 14-01-2007
  • 13-01-2007
  • 12-01-2007
  • 11-01-2007
  • 10-01-2007
  • 09-01-2007
  • 08-01-2007
  • 07-01-2007
  • 04-01-2007
  • 03-01-2007
  • 01-01-2007
  • 31-12-2006
  • 29-12-2006
  • 28-12-2006
  • 27-12-2006
  • 26-12-2006
  • 25-12-2006
  • 24-12-2006
  • 23-12-2006
  • 22-12-2006
  • 21-12-2006
  • 20-12-2006
  • 19-12-2006
  • 18-12-2006
  • 17-12-2006
  • 16-12-2006
  • 15-12-2006
  • 14-12-2006
  • 13-12-2006
  • 12-12-2006
  • 11-12-2006
  • 09-12-2006
  • 07-12-2006
  • 06-12-2006
  • 05-12-2006
  • 04-12-2006
  • 01-12-2006
  • 29-11-2006
  • 28-11-2006
  • 27-11-2006
  • 26-11-2006
  • 25-11-2006
  • 24-11-2006
  • 23-11-2006
  • 21-11-2006
  • 19-11-2006
  • 18-11-2006
  • 17-11-2006
  • 16-11-2006
  • 15-11-2006
  • 14-11-2006
  • 13-11-2006
  • 11-11-2006
  • 10-11-2006
  • 07-11-2006
  • 06-11-2006
  • 05-11-2006
  • 04-11-2006
  • 03-11-2006
  • 02-11-2006
  • 30-10-2006
  • 29-10-2006
  • 26-10-2006
  • 25-10-2006
  • 24-10-2006
  • 23-10-2006
  • 22-10-2006
  • 21-10-2006
  • 17-10-2006
  • 14-10-2006
  • 13-10-2006
  • 12-10-2006
  • 11-10-2006
  • 10-10-2006
  • 08-10-2006
  • 06-10-2006
  • 05-10-2006
  • 04-10-2006
  • 02-10-2006
  • 01-10-2006
  • 30-09-2006
  • 28-09-2006
  • 27-09-2006
  • 26-09-2006
  • 23-09-2006
  • 22-09-2006
  • 20-09-2006
  • 19-09-2006
  • 18-09-2006
  • 17-09-2006
  • 13-09-2006
  • 12-09-2006
  • 11-09-2006
  • 10-09-2006
  • 09-09-2006
  • 05-09-2006
  • 03-09-2006
  • 02-09-2006
  • 01-09-2006
  • 31-08-2006
  • 30-08-2006
  • 28-08-2006
  • 27-08-2006
  • 26-08-2006
  • 23-08-2006
  • 22-08-2006
  • 21-08-2006
  • 20-08-2006
  • 19-08-2006
  • 18-08-2006
  • 17-08-2006
  • 16-08-2006
  • 15-08-2006
  • 13-08-2006
  • 12-08-2006
  • 10-08-2006
  • 07-08-2006
  • 06-08-2006
  • 05-08-2006
  • 04-08-2006
  • 03-08-2006
  • 02-08-2006
  • 01-08-2006
  • 30-07-2006
  • 29-07-2006
  • 28-07-2006
  • 27-07-2006
  • 26-07-2006
  • 25-07-2006
  • 24-07-2006
  • 23-07-2006
  • 22-07-2006
  • 18-07-2006
  • 16-07-2006
  • 15-07-2006
  • 14-07-2006
  • 13-07-2006
  • 12-07-2006
  • 10-07-2006
  • 08-07-2006
  • 07-07-2006
  • 05-07-2006
  • 04-07-2006
  • 03-07-2006
  • 02-07-2006
  • 01-07-2006
  • 30-06-2006
  • 29-06-2006
  • 27-06-2006
  • 26-06-2006
  • 25-06-2006
  • 24-06-2006
  • 23-06-2006
  • 21-06-2006
  • 20-06-2006
  • 18-06-2006
  • 16-06-2006
  • 15-06-2006
  • 14-06-2006
  • 12-06-2006
  • 06-06-2006
  • 05-06-2006
  • 04-06-2006
  • 03-06-2006
  • 30-05-2006
  • 27-05-2006
  • 24-05-2006
  • 23-05-2006
  • 22-05-2006
  • 21-05-2006
  • 20-05-2006
  • 19-05-2006
  • 17-05-2006
  • 15-05-2006
  • 14-05-2006
  • 13-05-2006
  • 12-05-2006
  • 08-05-2006
  • 05-05-2006
  • 04-05-2006
  • 03-05-2006
  • 02-05-2006
  • 30-04-2006
  • 29-04-2006
  • 28-04-2006
  • 27-04-2006
  • 25-04-2006
  • 24-04-2006
  • 23-04-2006
  • 22-04-2006
  • 21-04-2006
  • 19-04-2006
  • 18-04-2006
  • 17-04-2006
  • 15-04-2006
  • 14-04-2006
  • 13-04-2006
  • 12-04-2006
  • 10-04-2006
  • 09-04-2006
  • 08-04-2006
  • 07-04-2006
  • 05-04-2006
  • 03-04-2006
  • 02-04-2006
  • 31-03-2006
  • 28-03-2006
  • 26-03-2006
  • 25-03-2006
  • 24-03-2006
  • 23-03-2006
  • 22-03-2006
  • 21-03-2006

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • *************************


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!