NIEUW: Blog reclamevrij maken?
EEKLO NIEUWS EN NOG EEN BEETJE VAN ALLES
Foto



MARKANT of een CITAAT


Vele vrienden

maken de

vriendschap

dun.


Over mijzelf
Ik ben Everaert Albert, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Awbeir.
Ik ben een man en woon in Eeklo (BelgiŽ) en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 11/02/1948 en ben nu dus 69 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: mijn blog, foto's.

WEBSITE OF APP VAN DE WEEK


Oost-Vlaanderen

blijft boeien

en bloeien.

www.bloeiendoostvlaanderen.be


FOTOALBUMS

Hof Ter Vrombaut

Kampioenenviering 17

Verhuis AZ Alma

Buitenspeeldag

Run4School

100 Dagen 2017

Bloemenmarkt 2017

Railway to Liberty


Categorieën
  • Algemeen (25)
  • Algemeen 07 (17)
  • Algemeen 08 (110)
  • Algemeen 09 (82)
  • Algemeen 10 (110)
  • Algemeen 11 (97)
  • Algemeen 12 (73)
  • Algemeen 13 (238)
  • Algemeen 14 (187)
  • Algemeen 15 (90)
  • Algemeen 16 (75)
  • Autonieuws (22)
  • Balgerhoeke (35)
  • Bouwen in Eeklo (27)
  • Bouwen in Eeklo 08 (88)
  • Bouwen in Eeklo 09 (113)
  • Bouwen in Eeklo 10 (170)
  • Bouwen in Eeklo 11 (180)
  • Bouwen in Eeklo 12 (296)
  • Bouwen in Eeklo 13 (270)
  • Bouwen in Eeklo 14 (286)
  • Bouwen in Eeklo 15 (203)
  • Bouwen in Eeklo 16 (129)
  • Computertips (6)
  • Computertips 15 (13)
  • Computertips 17 (0)
  • De Herbakker (3)
  • De Herbakker 09 (31)
  • De Herbakker 10 (20)
  • De Herbakker 15 (1)
  • De Herbakker 16 (25)
  • Eeklo (139)
  • Eeklo 07 (32)
  • Eeklo 08 (151)
  • Eeklo 09 (148)
  • Eeklo 10 (155)
  • Eeklo 11 (407)
  • Eeklo 12 (530)
  • Eeklo 13 (322)
  • Eeklo 14 (287)
  • Eeklo 15 (376)
  • Eeklo 16 (264)
  • Eeklo vroeger (43)
  • Eeklo vroeger 09 (72)
  • Eeklo vroeger 10 (112)
  • Eeklo vroeger 11 (110)
  • Eeklo vroeger 12 (84)
  • Eeklo vroeger 13 (213)
  • Eeklo vroeger 14 (203)
  • Eeklo vroeger 15 (152)
  • Eeklo vroeger 16 (226)
  • Familie en vrienden (2)
  • Familie en vrienden 07 (13)
  • Familie en vrienden 08 (57)
  • Familie en vrienden 11 (51)
  • Familie en vrienden 14 (45)
  • Familie en vrienden 15 (52)
  • Familie en vrienden 16 (10)
  • Fietsroutes (12)
  • Fietsroutes (tot) 11 (44)
  • Flandriens (20)
  • Fotoalbums (14)
  • KFC Eeklo (36)
  • Oorlogsfoto (18)
  • Radio en TV (46)
  • Radio en TV 15 (20)
  • Recepten (9)
  • Recepten 15 (37)
  • Recepten 16 (35)
  • Sport (34)
  • Sport 14 (77)
  • Te Voet 't Meetjesland (86)
  • Te zien in Eeklo (18)
  • Te zien in Eeklo 09 (38)
  • Tussen pot en pinte (19)
  • Zwembad 2016 (19)

  • Welkom op de blog van Awbeir
    31-12-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept (Parelhoen)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
















    Marc Van Massenhove


    Reageer (0)

    Categorie:Recepten 16
    17-12-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept (Varkensnootje)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
















    Marc Van Massenhove


    Reageer (0)

    Categorie:Recepten 16
    10-12-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept (Kreeft)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
















    Marc Van Massenhove


    Reageer (0)

    Categorie:Recepten 16
    03-12-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept (Scampi)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
















    Marc Van Massenhove




    Reageer (0)

    Categorie:Recepten 16
    26-11-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept (Taling)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

















    Marc Van Massenhove


    Reageer (0)

    Categorie:Recepten 16
    12-11-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept (Roggevleugel)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

















    Marc Van Massenhove



    Reageer (0)

    Categorie:Recepten 16
    29-10-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept (Hert)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
















    Marc Van Massenhove


    Reageer (0)

    Categorie:Recepten 16
    22-10-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept (Chocolat mousse)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen















    Reageer (0)

    Categorie:Recepten 16
    24-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept (Lasagne)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen



















    Marc Van Massenhove



    Reageer (0)

    Categorie:Recepten 16
    17-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept (Gambas)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

















    Marc Van Massenhove



    Reageer (0)

    Categorie:Recepten 16
    27-08-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept (Champagne tips))
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
















    Champagne tips



    Marc Van Massenhove


    Reageer (0)

    Categorie:Recepten 16
    20-08-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept (Quiche)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
















    Marc Van Massenhove


    Reageer (0)

    Categorie:Recepten 16
    13-08-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept (Sabayon)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
















    Marc Van Massenhove



    Reageer (0)

    Categorie:Recepten 16
    06-08-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept (Biefstuk)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen




















    Marc Van Massenhove


    Reageer (0)

    Categorie:Recepten 16
    16-07-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept (Zalm)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

















    Marc Van Massenhove


    Reageer (0)

    Categorie:Recepten 16
    02-07-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept (mosselen)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen















    Gegrilde mosselen met kruidenboter en rode paprika

    Voor 4:
    • 1,2 kg mosselen
    • 1 stengel bleekselderij
    • 1 kleine ui
    • boter
    • witte peper
    • 200 g boter
    • 2 tenen knoflook
    • een handvol vers bieslook
    • een handvol verse peterselie
    • 2 takken verse dragon
    • 4 el brunoise van rode paprika (kleine dobbelstenen van 5 mm dik)
    • brood naar keuze


    Bereidingswijze

    Spoel de mosselen tweemaal in koud water en trek de kruidachtige baard eruit.
    Snij de bleekselderij en de ui in middelgrote stukken.
    Smelt boter in een grote kookpot en stoof de selderij en de ui onder voortdurend roeren erin aan.
    Voeg de mosselen toe en kruid met peper.
    Dek de pan af en laat stomen tot de mosselen net open zijn.
    Schud de pot op en laat verder stomen tot de laatste mosselen net zijn opengegaan.

    Smelt de boter op laag vuur. Hak de knoflook met de kruiden zeer fijn en doe bij de boter.
    Kruid met peper en haal meteen van het vuur.
    De kruiden mogen niet bakken.

    Trek de mosselschelpen open en trek de lege schelphelften eraf.
    Schik de mosselen op een ovenschotel dicht tegen elkaar en giet de kruidenboter erover.
    Bestrooi met de brunoise van rode paprika en grill gedurende 5 min. onder een zeer hete grill.
    Serveer met brood naar keuze.



    Reageer (0)

    Categorie:Recepten 16
    28-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept (Hotdogs)


    Dit recept komt uit de website van de week.

    http://de-tafel-van-elise.tumblr.com

    Home made hotdogs

    RECEPT: voor 4 hotdogs


    Benodigdheden:
    - 4 broodjes (ik nam bruine piccolo’s die ik nog kort eens in de oven krokant maakte)
    - 500 g gekruid gehakt of worsten naar keuze (kip, rund, lams, kalfs, gemengd,…)
    ( ik nam 3 rundshamburgers waar ik rolletjes van maakte zie werkwijze)
    - Italiaanse rauwe ham (of Parma ham, Ganda ham,…)
    - uienchutney (zie recept)
    - kerstomaatjes
    - bladsla
    - radijsjes
    - bokaal augurken op zoetzuur

    Voor de dragonmayonaise:
    2 eieren, mosterd (liefst tierenteyn), azijn, plantaardige olie
    (maisolie, zonnebloemolie) verse dragon, citroen.
    OFWEL gekochte mayonaise en verse dragon (maar toch liever zelf maken)

    Werkwijze

    Voor de worsten:
    Ik nam hier verse rundshamburgers waar ik rolletjes van maakte.
    Op die manier heb je geen taai vel van een worst en heb je toch de structuur van worsten.
    Zo moet je niets meer van ei of paneermeel toevoegen om een vaste
    structuur te krijgen; (die zaken zitten meestal al in hamburgers verwerkt)
    Als je gehakt (kip, lam, rund, kalfs,..) gebruikt,
    voeg dan per 500g vlees 1 eidooier toe en een goed hand paneermeel.
    Meng goed en kruid met voldoende peper en zout. Maak hier rolletjes van.
    Doe rond elk rolletje gehakt een plak rauwe ham.
    Besprenkel met olijfolie en zet fris weg tot je ze bakt.

    Maak de uienchutney (dit kan je op voorhand maken)!

    Voor de dragonmayonaise: (kan je ook zelfs de dag ervoor maken)
    Maak mayonaise:
    doe de eierdooiers in een hoge niet te brede pot.
    Voeg hierbij 2 koffielepels mosterd, ½ eetlepel keukenazijn en 2 dl olie.
    Zet de mixer onderaan de pot, zet hem aan en kom geleidelijk aan naar boven.
    Zo krijg je mooie mayonaise. (of klop hem met de hand, tis zoals je gewoon bent)
    Voeg hier nu 1 of 2 eetlepels blaadjes verse dragon aan toe.
    Mix en kruid af met peper en zout en wat druppels citroen.
    Voeg extra mosterd of dragon toe naar keuze.
    OF koop mayonaise en mix ze met de dragon en wat extra mosterd.

    Bakken en mis en place
    Bak de worstrolletjes met ham in een grillpan.
    Bak ze rondom rond aan en zet de grillpan in de oven tot ze gaar zijn
    ( ongeveer 15 min op 180°C) laat enkele minuten rusten.
    OF bak ze rondom rond gaar in een gewone pan met olijfolie.

    Snijd de tomaatjes, augurken en radijsjes in fijne schijfjes. Was de bladsla.

    Bak de broodjes of piccolo’s nog eens heel kort in de oven om ze licht krokant te krijgen.

    Warm de uienchutney terug even op in een pannetje.

    Beleggen
    Snijd de broodjes open.
    Beleg met de mayonaise, een gebakken worst, bladsla,
    tomaatjes, radijsjes, augurkjes en uienchutney!


    psssssst: Ook superlekker met lamsgehakt!
    pssssssst 2: De dragonmayonaise is ook superlekker bij patatjes!






    Reageer (0)

    Categorie:Recepten 16
    11-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept (Tong)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen



















    Marc Van Massenhove



    Reageer (0)

    Categorie:Recepten 16
    28-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept (Varkenshaasje)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

















    Marc Van Massenhove


    Reageer (0)

    Categorie:Recepten 16
    21-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept (Waterzooi)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


















    Marc Van Massenhove


    Reageer (0)

    Categorie:Recepten 16
    Foto

    !! Zoeken in blog !!

    TIK HIERONDER EEN

    TREFWOORD IN EN

    KLIK OP ZOEKEN.


    Zoeken in blog



    E-mail mij

    HIER kan u mij een e-mail sturen.


    Gastenboek
  • Zaterdagse zoenen,lieve groeten!
  • Goede morgen
  • volop zon !
  • Goedemiddag beste Albert
  • Fijne Feestdag!Geniet ervan!

    Blij met uw berichtje


    Archief per maand
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!