Ik ben Everaert Albert, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Awbeir (Eeklo's voor Albert).
Ik ben een man en woon in Eeklo (Belgiƫ) en mijn beroep is ...bloggen.
Ik ben geboren op 11/02/1948 en ben nu dus 76 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: mijn blog, foto's, computer, fietsen...
Nog een klasfoto die ik kreeg van Dirk Berth en we zien het zesde studiejaar in St. Gerolf Eeklo in het schooljaar 1968 - 1969. De foto is waarschijnlijk genomen op het toenmalige sportplein ITAKA. De namen die Dirk nog weet:
Onderste rij vlnr. 1) Luc Vermeire, 3) Dirk Berth, 5) Lieven Verschaffel, 8) Rik De Boever Middenste rij: 2) Hendrik Verbiest (de huidige fietsenmaker) 4) Directeur Verschaffel, 5) Meester Julien Meire Bovenste rij: 8) Marc Baetens (niet echt zeker)
Kan iemand nog namen bijvoegen aub?
Hier nog wat namen ter aanvulling (bedankt Dirk Vermeulen) rij 1 plaats 2 patrick Verschorre rij 2 :plaats 3 schelstraete ,plaats 6 patrick goethals daarnaast Bart Geirnaert rij 3 plaats 7 Jan Van hoorebeke en daarnaast Bart Lippens
Vroeger hadden veel fabrieken een voetbalploeg. Deze foto is van de Peignage en is rond de jaren 1955. Links Oosterbaan Piet en de tweede is Achiel, zijn bijnaam was Keesken.
Deze foto is van de schuttersclub op Over D'IJzers bij Urbain Verstringe.
De middenste zittend is Verbiest.
Tweede rij: Verstringe Carlos.
Derde rij: 4. Oosterbaan Piet, 5. Van de Gejuchte Triffon.
Bovenste rij, met bril is D'Hondt Alfred (van schoenen D'Hondt)
Foto's zijn uit de verzameling van Rudy Oosterbaan.
Nu lopen de werken toch wel op hun einde in de Raverschootstraat. Vandaag was men nog bezig met het aanleggen van bloem-of boombakken die ook voor een as verschuiving zorgen wat dan
Hier zullen we niet veel foto's meer moeten komen nemen.
De gevel is afgewerkt in de K.Albertstraat en veel werklieden zijn hier niet meer te zien. Hoe ver het zit met de binnenafwerking weet ik niet maar het
zou mij niet verbazen dat het niet lang zal duren
vooraleer de eerste bewoners hier in intrek nemen.
Terug een foto van uit een luchtballon waar we boven de Burggravenstraat vliegen en het juist rommelmarkt is zo te zien. Op 4 oktober is het terug rommelmarkt op 't Kaaiken.
Staande v.l.n.r. : Daniel De Vriendt ,Marijn Termotte ,Antoin Nijs. Middelste rij v.l.n.r. :Luc Dhondt ,Ronny Termotte (kapitein) ,Ronny Antheunis ,Peter Lippens ,Nico Van Haverbeke , Ronny Bauwens ,Yvan Thagon ,Tondat Nino ,Dirk Van Heuverzwijn ,Danny Pauwels. Zittend v.l.n.r.: Holderbeke Marion ,Marc Van Hulle ,Dirk Van Waes ,Marc De Bruyker ,Geert Pauwels ,Marc Van Autreve ,Eddy Van de Genachte.
NB : Ronny Antheunis is gestorven op 16 jarige leeftijd na een vechtpartij en val met zijn bromfiets.
ALLE INFO STAAT MET DE HAND GESCHREVEN OP DE RUGZIJDE VAN DE FOTO. Deze foto kreeg ik van Eduard Soetaert die genomen is aan het café van Julien Aers wat later The Corner zou worden op de hoek van de Boelare en de Teirlinckstraat.
Een archief is in principe bestemd voor de eeuwigheid. In de praktijk valt dat meestal tegen: afgezien van branden, watersnood en opzettelijke beschadigingen is het papier onverbiddelijk aan het verzuren en het fotomariaal aan het verbleken.
In de laatste halve eeuw zijn allerlei nieuwe dragers opgedoken: magnetische banden, video's, microfilms, geluidscassettes, cd's, dvd's, floppy's, USB-sticks, harde schijven ... Al deze nieuwigheden hebben twee gemeenschappelijke eigenschappen: ze worden steeds korter gebruikt en ze werken met weinig duurzame apparatuur. Zelfs de vaste waarde, de microfilm, biedt geen garanties. Van het leestoestel in het SAE bijvoorbeeld zijn de lampen niet meer leverbaar, en het geringe aantal jaarlijks verkochte apparaten laat weinig goeds vermoeden voor de toekomst.
Telkens wanneer een stadsdienst materiaal overmaakt aan het SAE, is het afwachten welke problemen nu zullen opduiken. De videobanden zouden eigenlijk dadelijk op dvd omgezet moeten worden, maar met welke apparaten? Er komen nog hele dozen 3 inch-floppy's binnen, op geen enkele pc van de stad nog afspeelbaar. Fotonegatieven worden gelukkig niet onmiddellijk bedreigd als ze tenminste in goede omstandigheden bewaard worden, maar het omzetten van grotere formaten dan kleinbeeld vereist niet zo courante apparatuur. Diapositieven zijn een nachtmerrie. Meestal verkleuren ze op korte termijn, omzetting gaat doorgaans gepaard met aanzienlijk kwaliteitsverlies, en die in glasraampjes gaan eraan vastkleven.
De digitale revolutie leek veelbelovend, tot de verhalen over snel defect rakende schijfjes opdoken. De meeste daarvan waren te wijten aan verkeerd gebruik en slechte behandeling, maar de levensduur is hoe dan ook beperkt. De speciale archief-cd's pretenderen tweehonderd jaar levensduur . Dat wordt nog afwachten – intussen is ook de leverancier failliet gegaan ...
Een duurzame oplossing is er dus nog niet, maar het spreekt vanzelf dat het archief de tijd noch het geld heeft om in elke (pseudo)-)vernieuwing mee te gaan.
De werken in de Raverschootstraat lopen stilaan op hun einde. Men was deze namiddag bezig aan de laatste meters fiets- en voetpad aan te leggen. Er moeten nog wat karweitjes opgeknapt worden en er komt ook een droogtijd maar het zwaarste is voorbij.
(foto verzameling Rudolf De Clercq, namen door Guido De Coeyer)
Het was Rudolf De Clercq die mij spontaan enkele oude foto's doorstuurde van onze jeugd en de schooltijd bij de Broeders van Liefde, in 1959 zal dit ongeveer zijn.
Guido De Coeyer vulde de namen in maar plaatste de mijne er niet bij en zo zal het niet moeilijk zijn om mij te vinden. Neen, ik ben niet het vraagteken.
Deze foto vond Rudy in de verzameling van zijn moeder. Nu vraagt hij zich af als er niemand zou zijn die iets meer weet over deze foto? Wie wil helpen kan mij contacteren via de "reageer" of "email mij" knop.
Vandaag betoogden de boeren in Brussel. In 1974 was er een grote betoging in Eeklo. Op 16 september 1974 stond er een lange rij traktoren in de Leopoldlaan. Het gele gevaarte is de Field Queen van Nestor Van Holderbeke, loonwerker uit Oostwinkel. Dit was de eerste hakselaar van dit type in België.
Hier was men al tot in de Molenstraat gekomen en staan ter hoogte van het Texaco benzinestation. Dit zijn enkele landbouwers uit Veldekens.
Aan de antennes op de huizen te zien was er toen nog geen sprake van kabel TV.
Gustje was manusje-van-alles in ten Doorn,hij was nog tot zijn 75ste nog misdienaar in het kloosterken ten Doorn, hij onderhield de groentetuin en sjouwde met valiezen van de internen van het Station naar het Kloosterken, een paar weken voor zijn heengaan stond hij nog te rakelen in zijn tuin.