Restaurant ‘Laan 7’ opgenomen in Gault&Millau: “Beloning voor harde werk en kwaliteit”
Amper twee jaar na de opening wordt het restaurant ‘Laan 7’ van Kim Rutsaert en Elien Bottelberghe opgenomen in de culinaire gids Gault&Millau. Chef Kim en gastvrouw Elien (en hun dochters Fleur en Aurélie) zijn dolgelukkig met deze waardering, ze vinden het de beloning voor het harde werk van de voorbije jaren en voor de kwaliteit die ze in hun restaurant in de Leopoldlaan leveren.
‘Laan 7’ opende eind 2021 de deuren en groeide in geen tijd uit tot the place to be voor liefhebbers van een lekkere, verrassende maar correct geprijsde kaart. Kim en Elien waren met ‘Laan 7’ niet aan hun proefstuk toe, voordien maakten ze bijna vijf jaar culinaire furore met ‘Boelare 14’, eveneens in Eeklo. Bovendien hebben Kim en Elien een aardig horecaverleden: ze volgden allebei les in hotelschool Spermalie en werkten een paar jaar samen in de Sint-Maurushoeve in Waarschoot. Kim ging nadien aan de slag bij Bernards in Lembeke en Zoetendale in Maldegem, Elien gooide hoge ogen met Brazza op het Ledeganckplein in Eeklo. Maar uiteindelijk besloten ze om samen te starten met een eigen horecazaak, eerst in de Boelare en twee jaar geleden dus in de Leopoldlaan. Daar werd een bestaande woning smaakvol omgebouwd tot een fraai, gastvrij restaurant waar chef Kim, gastvrouw Elien en hun trouw en goed op elkaar ingespeelde team medewerkers dagelijks de klanten verwennen.
Kim Rutsaert en Elien Bottelberghe hebben van bij de start van ‘Laan 7’ duidelijke lijnen getrokken: ze wilden voor hun klanten een correcte prijs/kwaliteit, een wisselende en seizoensgebonden kaart, een mooi wijnaanbod, een vriendelijke bediening en dat allemaal in een warm en ongedwongen kader. In ‘Laan 7’ krijg je voornamelijk gerechten uit de Franse keuken op een vernieuwende manier gebracht, maar Kim maakt ook regelmatig een zijsprongetje naar de wereldkeuken. Bij de bereiding wordt in ‘Laan 7’ nooit gespaard op de kwaliteit van de producten, daarin is chef Kim heel selectief. De details zijn heel belangrijk en dat proef je ook! De drukke bezetting van het restaurant wijst er dan ook op dat de klanten deze aanpak erg waarderen.
En die waardering is er nu ook door Gault&Millau, dat amper twee jaar na de opening ‘Laan 7’ in de gids van 2024 meeneemt met een score van 12 punten. Kim en Elien zijn gelukkig en trots met deze vermelding en score, ze vinden het een beloning voor hun grote inzet en volgehouden visie. Tegelijk beseffen ze ook dat ze verder hard moeten blijven werken om nog beter te doen en de klanten nog meer te verwennen. Dat zullen ze doen met een regelmatig wisselend menu, waarbij de klant de keuze heeft uit een zestal voorgerechten, een viertal hoofdgerechten en enkele desserts. Voor dit mooi aanbod betaal je 58 euro, maar uiteraard kan je ook een ruime keuze maken uit de suggesties à la carte. De wijnkaart werd ook uitgebreid en ‘Laan 7’ heeft voortaan ook een exclusieve kersengin ‘Marie-Louise’.
Zin om kennis te maken met ‘Laan 7’ uit de Gault&Millau? Een tafeltje reserveren in het restaurant aan de Leopoldlaan 7 te Eeklo kan telefonisch (09 233 75 05) of via de website (www.laan7.be). Het restaurant is zowel ’s middags als ’s avonds open van dinsdag tot en met zaterdag, gesloten op zondag en maandag.
|